عهدنامه تحریم جنگ

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۲۴ مارس ۲۰۱۲، ساعت ۱۱:۳۶ توسط Bellavista (گفتگو | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای جدید حاوی ''''عهدنامه تحریم جنگ'''<ref>Brian-Kellogg Pact</ref> عهدنامه‌ای است که در ۲۷ اوت ۱۹۲۸ در پاری...' ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

عهدنامه تحریم جنگ[۱] عهدنامه‌ای است که در ۲۷ اوت ۱۹۲۸ در پاریس بسته شد. این عهدنامه دربرگیرنده یک مقدمه و ۳ ماده می‌باشد. این عهدنامه به نام انگلیسی آن بریان کلوگ نیز شناخته شده است.

در ۲۷ اوت ۱۹۲۸، ۹ دولت این عهدنامه را امضا کردند. پیشگامان آن فرانک کلوگ، وزیر خارجه‌ی امریکا و آریستید بریان، وزیر خارجه‌ی فرانسه بودند و در ۱۹۳۰ کمابیش همه‌ی دولت‌ها آن را پذیرفتند. این پیمان، جنگ را به عنوان وسیله‌ی حل کشمکش‌های بین‌المللی محکوم می‌کرد. ۹ دولت امضا کننده عبارت بودند از آلمان، ایتالیا، ایالات متحد، بریتانیا، بلژیک، چکسلواکی، ژاپن، فرانسه، لهستان. ولی برای اجرای تعهد ناشی از پیمان و یا انجام مذاکره میان دولت‌های عضو در موارد شکستن پیمان، چیزی پیش‌بینی نشده بود.

پیمان پاریس یا بریان – کلوگ در ۲۷ اوت ۱۹۲۸ به کوشش وزیران امور خارجه ایالات متحده امریکا (کلوگ) و فرانسه (بریان) میان کشورهای آلمان، امریکا، بلژیک، فرانسه، انگلیس، ایتالیا، ژاپن، لهستان و چکسلواکی منعقد شد و بعد از آن تاریخ تعداد زیادی از کشورهای دیگر نیز به این معاهده ملحق شدند.

امضاء کنندگان معاهده مزبور، جنگ را به عنوان وسیله تعقیب سیاست ملی در روابط با یکدیگر تحریم کرده و متعهد شدند که اختلافات خود را تنها با وسائل مسالمت آمیز حل و فصل نمایند.

مساله «تحریم جنگ» از دید حقوق بین‌الملل شایان توجه خاصی است، زیرا قبل از انعقاد میثاق پاریس، مبادرت به جنگ یکی از مظاهر استقلال و حاکمیت کشورها محسوب می‌شد و حتی جامعه ملل نیز جنگ را تحریم نکرده و فقط اقدام به آن را مبتنی بر شرایطی دانسته‌است. اما متاسفانه این پیمان نتوانست مانع حمله ژاپن به منچوری و بندر پرل هاربر گردد.

نگاه کنید به

منابع

  1. Brian-Kellogg Pact


الگو:سیاسی-خرد