سخنان اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در پاسخ بیانات مارشال تیتو پرزیدنت یوگسلاوی در فرودگاه بلگراد ۱۳ خرداد ماه ۱۳۴۵

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۱۵ اکتبر ۲۰۱۵، ساعت ۲۲:۵۳ توسط Bellavista (گفتگو | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی « {{سرصفحه پروژه | عنوان = درگاه:محمدرضا شاه پهلوی|درگاه اعلیحضرت محمدرضا شاه...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
دیدار رسمی سران دیگر کشورها از ایران درگاه اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

سفرهای رسمی محمدرضا شاه پهلوی

سفر محمدرضا شاه پهلوی به رومانی یوگسلاوی و مراکش ۶ خرداد ۱۳۴۵ - ۱ تیر ۱۳۴۵


سخنان اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در پاسخ بیانات مارشال تیتو پرزیدنت یوگسلاوی در فرودگاه بلگراد ۱۳ خرداد ماه ۱۳۴۵


حضرت رئیس‌جمهوری،
از سخنان محبت‌آمیزی که درباره من و کشورم ایرادکردید، سپاسگزارم. روابط فرهنگی کشورهای ما دارای یک سابقه باستانی است و مناسبات اقتصادی و همکاریهای ثمربخش دو کشور نیز رو به توسعه و تحکیم بیشتری می‌رود.
این همکاری نه فقط به‌خاطر مصالح کشورهای ما است، بلکه به نفع صلح و خدمت به جامعه بین‌المللی نیز هست. کشورهایی مانند ممالک ما از لحاظ نقش عمده‌ای که در راه تحکیم صلح بر عهده دارند، درحقیقت دارای نوعی رسالت هستند. ما می‌دانیم که همه کشورها در عرصه مناسبات بین‌المللی باید حقوق مساوی داشته‌باشند و من شخصاً بسیار متأسفم که برخی از کشورهای تازه استقلال‌یافته در حال رشد، از کمکهای لازم برای حل مسایل مربوط به خود محروم مانده‌اند.
من هم مانند شما به مفیدبودن تشریک مساعی همه کشورها به حال صلح، صرفه‌نظر از اختلاف رژیم‌های اجتماعی، اعتقاد راسخ دارم. در عین حال تصورمی‌کنم که چنین فعالیتی باید در چهارچوب سازمان ملل متحد یعنی همان سازمانی که کشورهای ما به‌خاطر تحکیم صلح و هدفهای مشترک خود عمیقاً به آن معتقدند، صورت بگیرد.
خوشبختانه تفاهم صمیمانه کشورهای ما سابقه ممتدی دارد و این روح تفاهم در طول جنگ جهانی اخیر با احترام عمیقی از جانب ملت من نسبت به قهرمانی افسانه‌ای ملت شجاع و مغلوب‌نشدنی یوگسلاوی در برابر مهاجم، که بهترین مظهر آن خود شما بودید، تکمیل شده‌است.
از هنگامی‌که شما زمام امور کشور خویش را در دست گرفته‌اید ما همواره با ستایش شاهد کوشش فراوان مردم یوگسلاوی برای تجدید حیات و ترقی خود بوده‌ایم، و با وجود آنکه دو کشور ما راه‌های مختلفی را در این مورد برگزیده‌اند، گمان می‌کنم ما هر دو می‌توانیم از کارهایی که در این هر دو کشور انجام گرفته و ترقیاتی که حاصل شده‌است سربلندباشیم، زیرا ما نیز در ایران درجهت پیشرفت، کارهایی بزرگ انجام داده‌ایم.
کشور من اکنون دوران توسعه همه‌جانبه‌ای را چه در قلمرو صنعتی و علمی و چه در زمینه امور اجتماعی و فرهنگی آغاز کرده‌است. انقلاب بزرگ اجتماعی ایران در چند سال اخیر بدین کشور اجازه داده‌است که سازمان قدیمی جامعه خود را به کلی تغییردهد و سازمان اجتماعی تازه‌ای هماهنگ با پیشرفته‌ترین مقتضیات عصر خویش جانشین آن سازد.
گمان‌می‌کنم در این طریق پیشرفت، دو کشور ما بتوانند نسبت به یکدیگر بسیار مفید واقع گردند، زیرا هدفهای نهایی ما مشترک است. این هدفها عبارتند از: صلح، امنیت و کار برای آنکه سطح زندگانی بالاتری برای ملتهای ما تأمین‌گردد. همانطور که گفتم شاید راههای ما در نیل بدین هدفها تفاوت داشته‌باشند، ولی اصل هدفها یکی است، زیرا جز این نمی‌تواند باشد. بنابراین همکاری ما مسلماً به حال هر دو طرف مفید خواهدبود.

منبع