برنامه عمرانی پنجم/سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی مهر تا آذر ماه

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۲ فوریهٔ ۲۰۲۱، ساعت ۲۰:۲۹ توسط Bellavista1 (گفتگو | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی « ۳۰ آذر ماه ۲۵۳۵ والاحضرت شاهدخت فاطمه پهلوی ریاست عالیه هیأت امنای دانشگا...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو


۳۰ آذر ماه ۲۵۳۵ والاحضرت شاهدخت فاطمه پهلوی ریاست عالیه هیأت امنای دانشگاه اصفهان و دانشگاه صنعتی آریامهر ، پیش از نیمروز درمانگاه نوبنیاد دندانپزشکی و بخش مامایی و زایشگاه نوبنیاد دویست و پنجاه تخت‌خوابی مرکز پزشکی سنبلستان را گشودند. در آیین گشایش درمانگاه و بخش مامایی، مهندس عبداله ریاضی رئیس مجلس شورای ملی، اصفیاء وزیر مشاور و نایب نخست وزیر، مجیدی وزیر مشاور و رئیس سازمان برنامه و بودجه، سمیعی وزیر آموزش عالی، دکتر معتمدی رئیس دانشگاه اصفهان و گروهی از استادان و دانشجویان شرکت داشتند. در آغاز این آیین، دکتر نواب رئیس دانشکده دندانپزشکی، پیرامون تاریخچه مرکز پزشکی سنبلستان گزارشی داد و سپس والاحضرت شاهدخت فاطمه پهلوی از کتابخانه و آزمایشگاه‌های دندانپزشکی دیدن کردند. والاحضرت آنگاه از قسمت‌های زایشگاه دویست و پنجاه تخت‌خوابی مرکز پزشکی سنلبستان بازدید کردند. والاحضرت پس از پایان این آیین با خودرو به تهران بازگشتند.

۳۰ آذر ماه ۲۵۳۵ دانشکده امور اداری و بازرگانی، مدیر بین‌المللی تربیت می‌کند. هویدا نخست وزیر، پس از نیمروز از دانشکده امور اداری و بازرگانی وابسته به اتاق بازرگانی ایران که با همکاری اتاق بازرگانی پاریس بنیاد نهاده شده است، بازدید کرد. نخست وزیر هنگام ورود به دانشکده که در جای مدرسه عالی زبان و ادبیات خارجی دایر گردیده است، از سوی سناتور طاهر ضیا رئیس و دکتر بنکدارپور دبیر کل اتاق بزرگانی صنایع و معادن ایران و خانم دهدشتی مدیر ایران و آقای «سون» مدیر فرانسوی دانشکده قرار گرفت. دانشکده امور اداری و بازرگانی در مهر ماه امسال آغاز به کار کرده است. این دانشکده با همکاری اتاق بازرگانی و صنایع پاریس و دانشکده‌های وابسته به اتاق پاریس تشکیل شده است. دوره این دانشکده چهار سال و تدریس زبان انگلیسی است و هر دانشجو باید یک سال در مؤسسات خارج از کشور و یک سال در مؤسسات ایرانی کارآموزی انجام دهد. دانش آموختگان این دانشکده مدیرانی هستند که در سطح بین‌المللی پذیرفته می‌باشند و پس از پایان تحصیل به روانی به زبان‌های انگلیسی و فرانسه یا آلمانی گفتگو می‌نمایند. «سون» مدیر فرانسوی دانشکده درباره این دانشکده مذکور گزارش داد و گفت: قرارداد مربوط به تشکیل مدرسه شش ماه قبل به وسیله پایوران اتاق ایران و اتاق بازرگانی پاریس دستینه شد. و اینک پنجاه دانشجو در چهار گروه در رشته امور اداری و بازرگانی مشغول تحصیل هستند. «سون» افزود، این دانشجویان دو سال در ایران درس خواهند خواند و در درازای این زمان به دو زبان انگلیسی و فرانسه آشنایی کامل خواهند یافت و در سال سوم به فرانسه فرستاده خواهند شد و در یکی از سه مدرسه عالی که وابسته به اتاق بازرگانی پاریس است با معرفی اتاق بازرگانی پاریس به تحصیل خواهند پرداخت و پس از یک سال دوباره برای گذراندن چهارمین سال به ایران بازمی‌گردند و در همین دانشکده رشته‌های برگزیده خود را خواهند گذراند و پس از آن در سطح مدیران بین‌المللی در مؤسسات ایرانی مشغول به کار خواهند شد. هویدا نخست وزیر پس از شنیدن گزارش از کلاس‌ها و آزمایشگاه‌های دانشکده بازدید کرد و با دانشجویان و استادان دانشکده درباره وضع تحصیلی و روش تدریس به گفتگو پرداخت. آقای هویدا نخست وزیر از فعالیت‌های هنری این مدرسه که مشغول تمرین تاتر بودند بازدید کردند و از دانشجویان پرسش‌هایی در زمینه تحصیل آنان به عمل آوردند.

۳۰ آذر ماه ۲۵۳۵ پروتکل اقتصادی میان نخست‌وزیران ایران و بلغارستان در تهران دستینه شد. در پایان دیدار رسمی نخست‌وزیر بلغارستان از ایران، اعلامیه مشترکی بین دو کشور انتشار یافت.

زد و خورد تروریست‌های کنفدراسیون دانشجویان با پلیس

۳۰ آذر ماه ۲۵۳۵ شبکه بزرگ تروریست‌های سازمان انقلابی حزب توده ایران در شهرآرا و خیابان وثوق به دست پلیس افتاد. تروریست‌ها که تا بن دندان مسلح بودند به تیراندازی پرداختند. هشت تن از تروریست‌ها در زد و خورد مسلحانه با ماموران کشته شدند و ۱۱ تن بازداشت شدند. دو نهانگاه و انبار اسلحه تروریست‌ها پیدا شد. یکی از کشته شدگان پرویز واعظ زاده در کوبا آموزش دیده بود.

سازمان‌های پاسخگو در این باره گفتند که از چندی پیش آگاهی یافته بودند شخصی به نام پرویز واعظ زاده مرجانی که از سال‌ها پیش در خارج از کشور به کنفدراسیون دانشجویان ایرانی در ایتالیا پیوست و به عنوان نماینده دانشجویان ایتالیا در کنگره دوم کنقدراسیون در دی ماه ۱۳۳۹ شرکت جست. وی در سال ۱۳۳۸ به سازمان انقلابی حزب توده پیوست و یکی از رهبران سیاسی از سازمان شد. پرویز واعظ زاده همراه گروهی در کوبا یک دوره عملیات تروریستی را آموخت. وی در سال ۱۳۴۸ برای به راه انداختن ترور و براندازی حکومت با مشخصات دروغین به ایران بازگشت و یک شبکه تروریستی در تهران بنیاد نهاد. ماموران برای یافتن این تروریست خطرناک تلاش‌های خود را آغاز کردند و سرانجام توانستند نهانگاه‌های او را بیابند. واعظ زاده پیوسته به دو خانه، یکی در شهرآرا و دیگری در خیابان وثوق در شرق تهران آمد و شد داشت. وضعیت این دو خانه مورد توجه بیشتر قرار گرفت و دریافتند که شماری جوان به این خانه‌ها رفت و آمد دارند و با خود ابزار سنگین را حمل می‌کنند. هم چنین آشکار شد که این جوانان زیر تبلیغ پرویز واعظ زاده یک گروه تروریستی تشکیل داده و به آماده سازی عملیات تروریستی و خرابکارانه پرداخته‌اند. با گردآوردن اطلاعات لازم سرانجام مقدمات کار برای دستگیری تروریست‌ها فراهم شد و روز شنبه ۳۰ آذر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی هنگامی که مأمورین برای بازداشت تروریست‌ها به شهرآرا آمدند تروریست‌ها از درون نهانگاه‌های خود به سوی مأمورین تیراندازی نموده و نارنجک پرتاب کردند. مأمورین به آتش تروریست‌ها پاسخ دادند و هنگام دو درگیری مسلحانه سرانجام ۸ تن از تروریست‌ها از جمله پرویز واعظ زاده کشته و ۱۱ تن دیگر دستگیر شدند. از نهانگاه‌های تروریست‌ها ۹ قبضه سلاح کمری، ۱۱ عدد نارنجک، نزدیک به ۱۸۰ تیر فشنگ، مقادیر قابل توجهی مواد منفجره، مدارک و نشریات گروهی، همچنین مقداری ابزار گریم و تغییر قیافه، پلاک‌های جعلی اتومبیل و مدارک شناسایی جعلی به دست آمد. اسامی تروریست‌های کشته شده عبارت از: ۱- پرویز واعظ زاده مرجانی (رهبر گروه) ۲- رحیم تشکری، ۳- ماهرخ فیال، ۴- مینا رشیدی، ۵- جلال دهقان، ۶- حسن زکی‌زاده، ۷- مسعود صارمی، ۸- محمدعلی پاریاو