تفاوت میان نسخه‌های «الگو:نوشتار برگزیده»

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
خط ۱: خط ۱:
 
<!-- در اینجا نوشتاری برگزیده از میان درونمایه وبگاه مشروطه می‌آید. -->
 
<!-- در اینجا نوشتاری برگزیده از میان درونمایه وبگاه مشروطه می‌آید. -->
 
<onlyinclude>
 
<onlyinclude>
[[پرونده:HIM Reza Shah Bozorg Anniversary Rooz Pedar Final.mp4|thumb|left|240px|روز پدر زادروز رضا شاه بزرگ بر همه ایرانیان فرخنده باد]]
+
*
[[پرونده:RezaShahBozorg99a.jpg|thumb|left|200px|اعلیحضرت رضا شاه پهلوی بنیانگذار ایران نوین]]
+
[[پرونده:HIMMohammadRezaShahPahlaviAryamehrNowrouzSpeech1Farvardin2537Shahanshahi.mp4|thumb|left|180px|پیام نوروزی آریامهر شاهنشاه ایران به ملت ایران]]
*[[پرونده:RezaShahBozorg59.jpg|thumb|left|200px|اعلیحضرت همایون رضا شاه بزرگ سردودمان شاهنشاهی پهلوی]]
+
[[پرونده:ShahanshahShahbanouNorooz2537a.jpg|thumb|left|160px|شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو در آغاز سال نوی ۲۵۳۷ شاهنشاهی پای سفره هفت‌سین در کاخ نیاوران]]
 +
[[پرونده:ShahanshahNorooz2537Shahanshahi.jpg|thumb|left|160px|شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو در آیین نوروزی ۲۵۳۷ شاهنشاهی با هیات دولت]]
 +
'''پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در فرارسیدن نوروز باستانی به ملت ایران ۱ فروردین ۲۵۳۷ شاهنشاهی'''
  
'''[[رضا شاه پهلوی|اعلیحضرت همایون رضا شاه بزرگ]]''' - پیام شهبانو فرح پهلوی به مناسبت زادروز رضا شاه بزرگ ۲۴ اسفند ماه ۲۵۷۹ شاهنشاهی برابر با ۱۳۹۹ خورشیدی
 
  
:رضا شاه بزرگ سردودمان خاندان پهلوی در روز ۲۴ اسفند ماه ۲۳۵۶ شمسی در دهکده آلاشت مازندران به دنیا آمد. رضا شاه مدت ۱۶ سال پادشاه ایران بود و در این دوران بسیار کوتاه یک دگرگونی بنیادین در زمینه‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، نظامی، اقتصادی، آموزشی و دادگستری بوجود آورد و سرانجام همو بود که زنان را از دژ خانه به در آورد و به شرکت در میدان‌های گوناگون زندگی اجتماعی توانا و تشویق کرد و به راه برابر با مردان کشاند. هم‌زمان ایران در حال فروپاشی را یکپارچه و از خطر تجزیه و هرج و مرج نجات داد.
+
:::فرارسیدن نوروز باستانی را به ملت ایران شادباش می‌گویم و مثل همیشه برای همه شما در سالی که اکنون به فرخندگی آغاز می‌شود شادکامی و رفاه فراوان آرزو می‌کنم. خداوند بزرگ را سپاسگذارم که امسال نیز مانند سال‌های گذشته در پرتو الطاف و عنایات کامله او جشن نوروز ما یک جشن واقعی است که در محیطی آکنده از پیروزی و سرافرازی ملی و با امید و اعتماد روزافزون به آینده‌ای درخشان برگزار می‌شود. فروغ زندگی بخش خورشید نوروزی که تا چند ساعت دیگر در افق کشور ما سر برخواهدزد، مظهری گویا از آینده‌ای است که به خواست پروردگار در انتظار ما است.
:عشق به ایران و مردمان این خاک و بوم و اراده پولادینش برای آبادی و پیشرفت ایران جاودانی است.  
 
:یادش گرامی، راهش پایدار
 
  
سر دودمان سامانه پهلوی و بنیانگذار ایران نوین در ۲۴ اسفند ماه ۱۲۵۶ خورشیدی در آلاشت، مازندران زاده شدند و در ۴ امرداد ۱۳۲۳ خورشیدی در ژوهانسبورگ، آفریقای جنوبی درگذشتند. زادروز رضا شاه بزرگ در ایران روز پدر نام گرفت. ۲۴ اسفند ماه روز پدر را به همه پدران ایران زمین تهنیت می‌گوییم.
+
:::ملت ما اکنون به صورتی یک دل و یک پارچه در راهی رهسپار است که من آن را در کتاب تازه خود راه پرافتخار و شکوه‌آفرین سرنوشت به جانب دوران زرین تمدن بزرگ نامیده‌ام و متذکر شده‌ام که به عنوان رهبر سرنوشت ملت خودم، این راه را تنها راه تامین سرفرازی و نیکبختی این ملت می دانم.
  
مجلس شورای ملی دوره پانزدهم قانونگذاری به پاس حق‌شناسی ملت ایران فرنام رسمی سرسلسله دودمان ارجمند پهلوی "اعلیحضرت رضاشاه کبیر" را تصویب کرد.  این تصمیم بر لوحه‌ای طلا حک و در آرامگاه اعلیحضرت شاهنشاه ایران رضا شاه پهلوی نصب گردید . مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری بیست و یکم، روز سوم اسفند ماه را به نام روز رضا شاه کبیر نامگذاری کرد و قرار شد که همه‌ساله در این روز خدمات و فداکاری‌های اعلیحضرت شاهنشاه ایران رضا شاه پهلوی بنیانگذار ایران نوین از رادیو و تلویزیون و مطبوعات برای آگاهی نسل جوان کشور یادآوری شود.  
+
:::با توجه به اصولی که در این کتاب به طور روشن تشریح شده است اکنون برنامه کار ما برای نیل به هدف کاملا مشخص است و تنها شرطی که برای پیروزی ملی وجود دارد همت و ایمان و پشتکار لازم برای پیمودن این راه است. در سالی که گذشت مثل سال‌های قبل از آن، کشور ما شاهد پیشرفت‌های فراوان در همه زمینه‌های سیاسی و اقتصادی و اجتماعی بود که البته دشواری‌هایی نیز به همراه داشت، ولی همه می دانیم که با توسعه سریع اقتصاد کشور بروز این نوع مشکلات قابل پیش بینی و انتظار است. از طرف دیگر با آزادی‌های فراوانی که اکنون در کشور ما وجود دارد امکان سوءاستفاده از این آزادی‌ها از جانب عواملی با ماهیت شناخته شده امری قابل پیش بینی است. منتها استحکام و نیروی نطم اجتماعی و یکپارچی ملی ما طوری است که هر تلاشی از این قبیل پیشاپیش محکوم به شکست است.
  
درسال ۱۲۹۳ جنگ جهانی در اروپا آغاز شد و دامنه‌اش به ایران کشید. کشور ایران با وجود اعلام بی‌طرفی از سوی ارتش‌های عثمانی، روسیه و انگلستان اشغال شد و شش سال کشور ایران زیر فشار و آزار جنگ و نظامیان خارجی ماند. در این زمان کشور ایران در اشغال بیگانه و ورشکستگی، خشکسالی، گرسنگی و ملخ و ویرانی‌های جنگ به سر می‌برد، خزانه کشور تهی بود و سربازان بدون دریافت حقوق، با لباس ژنده و بدون چکمه و حال سوزآور و با شکیبایی در برابر سختی‌های توان فرسا خدمت می‌کردند. در سال ۱۲۹۴ سرتیپ رضا خان در بریگاد قزاق، از سوی فرمانده بریگاد برای تشکیل بخش مسلسل قزافخانه از همدان به تهران فرستاده شد.  
+
:::نظم اجتماعی پیشرفته ما اکنون بیشتر از هر چیز بر پایه مشارکت پی ریزی است که ضامن حداکثر شرکت هر فرد ایرانی در کلیه مسائلی است که با سرنوشت او ارتباط دارد. در پرتو این مشارکت کارگر ایرانی، کشاورز ایرانی، کارمند ایرانی و به طورکلی هر ایرانی در هر موقعیت و تحت هر شرایطی تمام نیروها و امکانات خود را به کار خواهدگرفت و در برابر از تمام نتایج و مزایای چنین همکاری برخوردار خواهد شد.
  
جنگ جهانی اول با عهدنامه صلحی در روز ۱۳ تیر ماه ۱۲۹۸ در اروپا به پایان رسید ولی جنگ در ایران ادامه یافت. ارتش روسیه که در ایران بود منحل شد و از ایران خارج شد و سراسر ایران به اشغال انگلیس درآمد. نیروهای انگلیسی تا باکو پیشروی کردند تا معادن نفت روسیه در باکو را تسخیر کنند.  در ۱۷ امرداد ۱۲۹۸ برابر با[[قرارداد ۱۹۱۹ ایران و انگلیس| ۹ اوت ۱۹۱۹ قراردادی میان دولت ایران و دولت انگلستان]] بسته شد که بر پایه آن قرارداد خیانتکارانه و استعماری، قرار بود که کشور ایران زیر کنترل کامل انگلستان درآید. این قرارداد ننگین با امضای حسن وثوق‌الدوله نخست‌وزیر برادر بزرگ احمد قوام‌السلطنه و اکبر میرزا صارم‌الدوله وزیر دارایی و فیروز میرزا نصرت‌الدوله (فرزند فرمانفرما) وزیر خارجه بسته شد و رشوه‌هایی که این سه تن از دولت انگلستان دریافت کرده بودند پس از کوتاه زمانی آشکار شد.
+
:::یکی از جلوه‌های این همکاری و همبستگی عمومی نهضتی بود که در آخرین هفته‌های سال گذشته در راه مبارزه با گرانفروشی در سطح مملکتی آغاز شد. بارها تذکر داده‌ام که موفقیت در امر مبارزه با گرانفروشی مثل موفقیت در هر فعالیت ملی مثبت دیگری همانقدر که به دولت و سازمان‌های آن مربوط است مستلزم علاقمندی و همکاری عمومی است و امیدوارم این همکاری بخصوص در امری مانند مبارزه با گران‌فروشی که با زندگی روزمره فرد فرد ایرانی ارتباط دارد به همین ترتیب ادامه یابد و به صورت یک رویه ثابت و استوار عمومی درآید.  
  
کودتایی علیه دولت فتح الله اکبر سپهدار اعظم نخست‌وزیر برنامه‌ریزی شد.  کودتای سوم اسفند به سرنگونی سپهدار اعظم انجامید و در روز  ۶ اسفند ۱۲۹۹ به فرمان احمدشاه [[پروگرام کابینه سیدضیاالدین طباطبایی|سیدضیاالدین طباطبایی]] نخست‌وزیر شد و انتخابات مجلس شورای ملی دوره چهارم برگزار گردید.  ۷ اسفند ۱۲۹۹ هیات وزیران [[قرارداد ۱۹۱۹ ایران و انگلیس]] را لغو کرد. ۸ اسفند ۱۲۹۹ به فرمان احمد شاه، رضا خان میرپنج به پاس کاردانی و لیاقت به پایه سردار سپهی رسید.  
+
:::در زمینه بین‌المللی کشور ما سال موفقیت آمیزی دیگر را به پایان رسانید و همچنان به صورت یک کانون ثبات و آرامش نقش خویش را در دنیایی آشفته و بحرانی در راه پشتیبانی از اصول صلح و تفاهم ایفاکرد.  
  
۴ آبان ماه ۱۳۰۲ احمد شاه فرمان نخست‌وزیری رضا خان وزیر جنگ را به سبب "حساسیت اوضاع مملکت و نیاز شدید به اصلاحات سیاسی و اقتصادی" صادر کرد و خود برای درمان و تغییر آب و هوا روانه فرانسه شد. نخستین کابینه رضاخان سردار سپه با هفت وزیر، وزیر امور خارجه: محمدعلی فروغی ذکاءالملک - وزیر مالیه: مدیرالملک جم - وزیر عدلیه: معاضدالسلطنه - وزیر معارف و اوقاف: سلیمان میرزا - وزیر پست وتلگراف: امیرلشکر خدایارخان - وزیر فواید عامه و تجارت: حاجی عزالممالک اردلان - کفیل وزارت داخله: میرزا قاسم خان صوراسرافیل. وزارت جنگ و وزارت داخله را خود نخست وزیر رضا خان به عهده گرفت. رضا خان برنامه دولت را در بیانیه‌ای با سپاسگزاری از مردم ایران در شادی از انتصاب ایشان به نخست وزیری چنین اعلام داشتند: نخست حفظ استقلال مملکت و تامین حقوق ملت ایران و دوم اجرای کامل قانون و حفظ امنیت در داخل مرزهای کشور.
+
:::امیدوارم سال که اکنون آغاز می‌شود برای همه جهانیان دوستی و همکاری نزدیکتری را همراه داشته باشد.
  
از انقلاب مشروطه در سال ۱۲۸۵ خورشیدی، ملت ایران دارای قانون اساسی شد ولی این به آن مفهوم نبود که حقوقی که آن قانون برای ملت تعیین کرده، ملت از آن برخوردار شدند و در پناه آن قرار گرفتند. با وجود انقلاب مشروطه در ایران خواست‌های ملت ایران که در قانون اساسی مشروطه به نوشتار آمده بود تا به عمل درآمدن بسیار دور بود. از سال ۱۲۸۵ که مجلس شورای ملی بنیان شد تا کودتای سوم اسفند یعنی در درازای ۱۵ سال پس از گشایش مجلس نخست، ده سال مجلس شورای ملی با دشمنی‌های قاجار و روسیه بسته ماند.  گذرگاه مشروطه تا نخست وزیری رضا خان پهلوی راهی بود بس سنگلاخ و پر از پستی و بلندی. رضا خان پهلوی نخست وزیر و وزیر جنگ و فرمانده کل قوا، اساس مشروطیت ایران را هستی بخشید و مشروطیت را به دستمایه‌ها و افزارگان مدرن آراست و بنای حقوقی قانون اساسی مشروطه را برای بهره برداری فراگیر و درست نسل‌های آینده ایران پایدار ساخت. سرانجام با نخست وزیری رضا خان پهلوی مشروطه با نوشته شدن قوانین مدرن زنده شد. پس از اینکه مجلس شورای ملی سلسله قاجار مغول را منقرض ساخت و شاهنشاهی ایران را به رضا خان پهلوی نخست‌وزیر و فرمانده کل قوا و سردار سپه سپرد، در قانون اساسی مشروطه اصل‌های سی و شش، سی و هفت، و سی و هشت دگرگون شد، دایر بر اینکه که پادشاه ایران می‌باید ایرانی‌الاصل باشد، تا آنجا که فرزندان رضا شاه از مادران قاجار مغول از نشستن بر تخت پادشاهی ایران ممنوع شدند.
+
:::در این نخستین لحظات سال نو همراه با ابراز شادباش‌های خویش بار دیگر یادآوری می‌کنم که از همه مردان و زنان ایرانی در این سال انتظار کار و کوششی هر چه بیشتر را در ساختمان بنای بزرگ ایران پیشرو و مترقی فردا دارم و در این راه که ضامن سرافرازی و رفاه روزافزون فرزندان ما است برای همه شما پیروزی هر چه بیشتر آرزو می‌کنم.
  
جشن با شکوه تاجگذاری اعلیحضرت همایونی برای روز یکشنبه ۴ اردیبهشت ماه ۱۳۰۵ در قصر برلیان کاخ گلستان با بودن میهمانان از سفیران خارجی، هیات وزیران، نمایندگان مجلس پنجم و ششم، و بسیاری از طبقه‌های مردم ایران برگزار شد و اعلیحضرت همایون رضا شاه پهلوی آرمان‌هایی که شاهنشاه ایران برای رسیدن به آنها از هیچ کوششی فروگذار نخواهند کرد در سخنرانی به شمار درآوردند. سال‌ها مردم ایران با بیماری‌های فراگیر ویروسی و یا باکتریایی چون مالاریا، آبله، سل، وبا، اسهال خونی یا ورم روده، راشیتیسم یا نرمی استخوان، جذام، سالک، حصبه یا تب نوبه، تراخم، کچلی و دیگر بیماری‌ها چون بیماری‌های پوستی و مقاربتی دست به گریبان بودند. بزرگترین دشواری نداشتن دارو، پزشک کارآزموده، بیمارستان و دیگر مراکز بهداشت و درمان بود. به فرمان اعلیحضرت رضا شاه پهلوی سرانجام در بهمن ماه ۱۳۰۵ [[قانون تمرکز موسسات صحی مملکتی در اداره کل صحیه]] به تصویب مجلس شورای ملی رسید تا مرکزهای درمان و بهداشتی همه زیر چتر یک سازمان گردآیند تا از آنجا بشود برای بهبود حال مردم، درمان بیماری‌ها، پیشگیری از بیماری‌ها برنامه‌ریزی کرد، با این کار پایه‌های وزارت بهداری گذاشته شد.
 
  
در ۲۷ بهمن ماه ۱۳۰۵ [[قانون اجازه اصلاح قوانین تشکیلات و محاکمات و استخدام عدلیه به وزیر فعلی عدلیه|قانون اصلاح قوانین عدلیه و بنیان دادگستری نوین]] از سوی مجلس شورای ملی تصویب شد و مدرن سازی قوه قضاییه آغاز شد. سرانجام حکومت مشروطه ایران که بر پایه اصل حاکمیت ملی می‌باشد با قوه قضاییه مدرن ایران و با قوانین جزایی و مدنی که با نمونه قوانین پیشرفته فرانسه نوشته شد،  استقلال ملی ایران را سرانجام پس از ۱۰۱ به کشور بازگرداند. شادی و سربلندی ملی ایرانیان زمانی به اوج خود رسید که اعلیحضرت رضا شاه پهلوی با فرمان ۵ اردیبهشت ۱۳۰۶ الغای کاپیتولاسیون را اعلام فرمودند. در این روز دادگستری نوین با سخنرانی  اعلیحضرت همایون رضا شاه پهلوی و با بودن هیات وزیران و قضات بلند پایه و بزرگان کشوری در آیین ویژه‌ای گشوده شد و فرمان‌های قضات را شاهنشاه خود به آنان دادند. فرمان همایونی دایر بر الغای [[الغای کاپیتولاسیون در ایران ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۳۰۷ خورشیدی|کاپیتولاسیون]] از سوی تیمورتاش وزیر دربار به آگاهی همگان رسانیده شد.
 
  
با اراده آهنین اعلیحضرت همایون رضا شاه پهلوی شاهنشاه ایران و پدر ایران نوین [[رضا شاه بزرگ - راه‌آهن سراسری ایران|راه‌آهن سراسری ایران]] از جنوب تا شمال ایران کشیده شد. این راه دشوار با هزینه‌ای نزدیک به سه میلیارد ریال با سرمایه و دست ایرانی ساخته و پرداخته شد و بانگ لکوموتیوهایی که دشت‌ها و کوه‌ها و جلگه‌ها و دره‌ها را درنوردید، پیام دریای مازندران را به خلیج فارس رساند، این بانگ گوش جان ایران پرستان را به نوازش درآورد و این راه‌آهن، بندر شاهپور در ساحل خلیج فارس را به بندر شاه در ساحل دریای مازندران پیوند داد.
 
 
ساعت ۳ بامداد روز ۳ شهریور ماه ۱۳۲۰ نیروی زمینی، هوایی و دریایی شوروی شهرهای شمالی ایران را بمباران و بسیاری از مردم بی‌پناه را کشتار کرد. در جنوب ایران نیز نیروی زمینی، هوایی و دریایی انگلستان شهرهای جنوبی ایران را بمباران و خاک ایران را اشغال کردند. هنگامی که انگلیسی‌ها با ۴ دیویزیون نزدیک به ۲۰٬۰۰۰ سرباز به ایران یورش بردند، ارتش سرخ شوروی با ۳ ارتش دربرگیرنده بیش از ۱۲۰٬۰۰۰ سرباز و ۱۰۰۰ تانک به ایران حمله بردند. از آنجا که کشتار مردم ایران از سوی ارتش شوروی و ارتش انگلستان ادامه داشت و شهرهای آزاد و بی‌پدافند بمباران می‌شد، در روز ۵ شهریور ماه به دستور اعلیحضرت همایون رضا شاه بزرگ "فرمان متارکه" داده شد تا دست از عملیات نظامی برداشته شود. همان روز منصور برکنار شد و فرمان نخست‌وزیری محمدعلی فروغی داده شد. محمدعلی فروغی زیر فشار دولت شوروی و انگلستان از سفارت آلمان خواست که همه کارکنان آلمانی که در صنایع ایران کار می‌کردند از خاک ایران بیرون روند. سفارت‌های آلمان، مجارستان و ایتالیا و رومانی در تهران بسته شدند. آلمانی‌هایی که در ایران بودند را در جایی در شمال تهران گردآوردند. استالین تهدید کرد که یا اعلیحضرت همایون رضا شاه پهلوی از شاهنشاهی ایران کناره‌گیری می‌کند وگرنه تهران اشغال خواهد شد و او اعلیحضرت را دستگیر و شاهنشاهی ایران را منقرض خواهد نمود. روز ۲۵ شهریور ماه ۱۳۲۰ اعلیحضرت همایون رضا شاه بزرگ پدر ایران نوین از شاهنشاهی ایران برای بودن ایران کناره‌گیری کردند. هنوز اعلیحضرت از دروازه‌های پایتخت بیرون نرفته بودند که دو ارتش شوروی و بریتانیا تهران را اشغال کردند و کنترل همه وزارتخانه‌ها و اداره‌ها را در دست گرفتند.
 
 
در روز چهارشنبه ۴ امرداد ماه ۱۳۲۳ رضا شاه بزرگ با قلبی شکسته جهان فانی را بدرود گفتند. قلبی که برای ایران می تیپد بازایستاد، برای ایرانی که در آن زمان، در اشغال بیگانگان بود و زیر چکمه‌های ارتش خونخوار کشورهای استعمارگر شوروی و انگلستان چهار سال ویران شد. .. [[رضا شاه پهلوی|زندگی نامه اعلیحضرت همایون رضا شاه بزرگ را بخوانیم و روز ۲۴ اسفند زادروز فرخنده رضا شاه بزرگ و روز پدر را جشن بگیریم -  روانش شاد یادش در دل‌های همه ایرانیان نژاده]]
 
  
 
</onlyinclude>
 
</onlyinclude>
  
 
[[رده:مشروطه:صفحه اصلی]]
 
[[رده:مشروطه:صفحه اصلی]]

نسخهٔ ‏۱۹ مارس ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۳۷


پیام نوروزی آریامهر شاهنشاه ایران به ملت ایران
شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو در آغاز سال نوی ۲۵۳۷ شاهنشاهی پای سفره هفت‌سین در کاخ نیاوران
شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو در آیین نوروزی ۲۵۳۷ شاهنشاهی با هیات دولت

پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در فرارسیدن نوروز باستانی به ملت ایران ۱ فروردین ۲۵۳۷ شاهنشاهی


فرارسیدن نوروز باستانی را به ملت ایران شادباش می‌گویم و مثل همیشه برای همه شما در سالی که اکنون به فرخندگی آغاز می‌شود شادکامی و رفاه فراوان آرزو می‌کنم. خداوند بزرگ را سپاسگذارم که امسال نیز مانند سال‌های گذشته در پرتو الطاف و عنایات کامله او جشن نوروز ما یک جشن واقعی است که در محیطی آکنده از پیروزی و سرافرازی ملی و با امید و اعتماد روزافزون به آینده‌ای درخشان برگزار می‌شود. فروغ زندگی بخش خورشید نوروزی که تا چند ساعت دیگر در افق کشور ما سر برخواهدزد، مظهری گویا از آینده‌ای است که به خواست پروردگار در انتظار ما است.
ملت ما اکنون به صورتی یک دل و یک پارچه در راهی رهسپار است که من آن را در کتاب تازه خود راه پرافتخار و شکوه‌آفرین سرنوشت به جانب دوران زرین تمدن بزرگ نامیده‌ام و متذکر شده‌ام که به عنوان رهبر سرنوشت ملت خودم، این راه را تنها راه تامین سرفرازی و نیکبختی این ملت می دانم.
با توجه به اصولی که در این کتاب به طور روشن تشریح شده است اکنون برنامه کار ما برای نیل به هدف کاملا مشخص است و تنها شرطی که برای پیروزی ملی وجود دارد همت و ایمان و پشتکار لازم برای پیمودن این راه است. در سالی که گذشت مثل سال‌های قبل از آن، کشور ما شاهد پیشرفت‌های فراوان در همه زمینه‌های سیاسی و اقتصادی و اجتماعی بود که البته دشواری‌هایی نیز به همراه داشت، ولی همه می دانیم که با توسعه سریع اقتصاد کشور بروز این نوع مشکلات قابل پیش بینی و انتظار است. از طرف دیگر با آزادی‌های فراوانی که اکنون در کشور ما وجود دارد امکان سوءاستفاده از این آزادی‌ها از جانب عواملی با ماهیت شناخته شده امری قابل پیش بینی است. منتها استحکام و نیروی نطم اجتماعی و یکپارچی ملی ما طوری است که هر تلاشی از این قبیل پیشاپیش محکوم به شکست است.
نظم اجتماعی پیشرفته ما اکنون بیشتر از هر چیز بر پایه مشارکت پی ریزی است که ضامن حداکثر شرکت هر فرد ایرانی در کلیه مسائلی است که با سرنوشت او ارتباط دارد. در پرتو این مشارکت کارگر ایرانی، کشاورز ایرانی، کارمند ایرانی و به طورکلی هر ایرانی در هر موقعیت و تحت هر شرایطی تمام نیروها و امکانات خود را به کار خواهدگرفت و در برابر از تمام نتایج و مزایای چنین همکاری برخوردار خواهد شد.
یکی از جلوه‌های این همکاری و همبستگی عمومی نهضتی بود که در آخرین هفته‌های سال گذشته در راه مبارزه با گرانفروشی در سطح مملکتی آغاز شد. بارها تذکر داده‌ام که موفقیت در امر مبارزه با گرانفروشی مثل موفقیت در هر فعالیت ملی مثبت دیگری همانقدر که به دولت و سازمان‌های آن مربوط است مستلزم علاقمندی و همکاری عمومی است و امیدوارم این همکاری بخصوص در امری مانند مبارزه با گران‌فروشی که با زندگی روزمره فرد فرد ایرانی ارتباط دارد به همین ترتیب ادامه یابد و به صورت یک رویه ثابت و استوار عمومی درآید.
در زمینه بین‌المللی کشور ما سال موفقیت آمیزی دیگر را به پایان رسانید و همچنان به صورت یک کانون ثبات و آرامش نقش خویش را در دنیایی آشفته و بحرانی در راه پشتیبانی از اصول صلح و تفاهم ایفاکرد.
امیدوارم سال که اکنون آغاز می‌شود برای همه جهانیان دوستی و همکاری نزدیکتری را همراه داشته باشد.
در این نخستین لحظات سال نو همراه با ابراز شادباش‌های خویش بار دیگر یادآوری می‌کنم که از همه مردان و زنان ایرانی در این سال انتظار کار و کوششی هر چه بیشتر را در ساختمان بنای بزرگ ایران پیشرو و مترقی فردا دارم و در این راه که ضامن سرافرازی و رفاه روزافزون فرزندان ما است برای همه شما پیروزی هر چه بیشتر آرزو می‌کنم.