فراداشت جایزه بین‌المللی جمبوجت طلایی برای پیشرفت صنایع جهانی و تثبیت صلح جهانی به پیشگاه شاهنشاه آریامهر ۱۶ تیر ماه ۱۳۵۴

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۵ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۲۱:۱۴ توسط Bellavista1 (گفتگو | مشارکت‌ها) (اصلاح فاصلهٔ مجازی، اصلاح ارقام)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو


۱۶ تیر ماه ۱۳۵۴ پس از نیم روز پنج تن از صاحبان صنایع ایتالیا در کاخ سعدآباد به پیشگاه شاهنشاه آریامهر باریافتند. در این باریابی صاحبان صنایع ایتالیا جایزه بین‌المللی جمبوجت طلایی را به عنوان سپاسگزاری از توجهات ویژه‌ای که اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر در راستای پیشرفت صنایع جهانی به ویژه ایتالیا مبذول فرموده‌اند و همچنین قدم‌های مؤثری که در تثبیت صلح جهانی برداشته‌اند و در دوران بحران انرژی از تأمین نیازمندی‌های نفتی کشورهای صنعتی دریغ نفرموده‌اند، به پیشگاه همایونی فراداشتند. هنگام فراداشت جایزه بین‌المللی جمبوجت طلایی رئیس گروه صاحبان صنایع ایتالیا چنین گفت:

جایزه بین‌المللی جمبجت طلاتی همه ساله به شخصیت‌هایی اهدا می‌شود که دانسته‌اند چگونه با ارائه نبوغ و شایستگی خود را بین دیگران مشخص سازند. این جایزه امسال در شخصیت اعلیحضرت همایون شاهنشاه کامل‌ترین شخصیت‌هایی را بازمی‌یابد که خود را وقف آرمان‌های کار و جامعه که هدف‌های اصلی صلح و رفاه بشمار می‌رود کرده‌اند. این نمایشگر تجسم کمیته بین‌المللی اپلیفتز در قبال رئیس کشوری است که همیشه نهایت تشریک مساعی را در زمینه همکاری بین‌المللی در ابعادی واقعی از خود نشان داده‌اند. آینده روابط بین‌المللی ایجاب می‌کند تغییرات اساسی در این زمینه صورت گیرد و روحیه همکاری و برابری جایگزین ادعای رجحان و برتری شود. هیئت دیپلماتیک ایتالیا در دربار شاهنشاهی نیز در این روحیه سهیم است و سپاس‌های عمیق جامعه کارگری ایتالیا را به حضور اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر تقدیم می‌دارد.

رئیس گروه صاحبان صنایع ایتالیا به عرض رسانید: شاهنشاه آریامهر چون شخصیتی که خود را وقف صلح در جهان کرده است و با هدفی ثابت همراه با تلاش‌های گسترده که بویژه فواید آن شامل صنایع ایتالیا شده است و ادامه خدمت آن‌ها را تضمین کرده است و با اعلام اینکه نفت نباید و نمی‌تواند به عنوان سلاح سیاسی مورد استفاده قرار گیرد و به عنوان شخصیتی که تلاش‌های بزرگش برای رفاه مملکتش امروز به صورت یک تمدن منظم و پیشرفته نمونه جلوه‌گر شده است، امروز به کمالی دست یافته‌اند که نه تنها باید شرایط جاری را دربرگیرد، بلکه باید راهنمایی برای تمام کشورهای جهان باشد که با الهام از افکار درخشان، تعلیمات با ارزش و نقش امروز معظم‌له به عنوان یک انسان و یک امپراتور که با پُلی آسیب ناپذیر همراه با آرمان‌های صلح‌دوستانه و تمایل فزاینده برای رفاه مردم دو تمدن و دو ملت را کنار هم آورده است، در جاده همکاری صمیمانه اقتصادی، فرهنگی و علمی با احترام به نیازهای یکدیگر گام بردارند.


در این هنگام شاهنشاه آریامهر ضمن سپاسگزاری از صاحبان صنایع ایتالیا چنین فرمودند: [۱]

از سخنان دلپذیر شما درباره خود و درباره کارهایی که در این مملکت انجام می‌دهیم و درباره عنوان همکاری جهانی و تحکیم صلح گیتی، بسیار خرسندم.
تأثیری که این سیاست در کشور شما ایتالیا داشته‌است، مایه خوشوقتی است. ترتیباتی که برای کمک به صنایع بنایی ایتالیا و سایر امور داده‌ایم، از مسائلی است که اکنون از اهمیت بسیار برخوردار است و ممکن است در آینده از اهمیت بیشتری برخوردار شود. ما از کارهایی که شما برای ما انجام می‌دهید، خیلی خوشنودیم، چون کاری که شما می‌کنید، کاری است بسیار اساسی و مهم. ما اکنون در مرحله تراکم کارهای زیربنایی هستیم و این موقعیت حساس و فوق‌العاده‌ای است، چون کشور ما بسیار پهناور و دارای بیابان‌های وسیع و خالی از سکنه، در میان مراکز کشاورزی و صنعتی است و همه اینها موجب افزایش کوشش برای تهیه تأسیسات زیربنایی در کشورمان می‌شود. دو سال پیش ایران می‌توانست با تسهیلات بندری، به میزان سه‌میلیون تن کار کند، لکن امروزه ما دست‌اندرکار برنامه‌ریزی برای تسهیلاتی به میزان هشتادمیلیون تن هستیم، علاوه بر این راه‌آهن برقی، کشور ما را به مرزهای شوروی و ترکیه متصل می‌کند و وسایل ارتباطی زمینی، یعنی جاده‌ها نیز ما را به ترکیه و اروپا مرتبط می‌سازد. برای اجرای برنامه‌هایی به این عظمت، بایست همکاری دوستانه‌ای میان همه کشورهای دوست ما، اعم از دور یا نزدیک، که امکان اجرای این برنامه‌ها را در کوتاهترین مدت دارند، وجود داشته‌باشد. طبیعتاً برای رسیدن به این مقصود نظم و آرامش و به ویژه تداوم کار حائز اهمیت است، به همین جهت در زمینه سیاست بین‌المللی ما نیازمند دوستی ملت‌ها و صلح هستیم و برای رسیدن به هدف‌هایمان بایست دوستی مستحکمی میان ما و دولت‌ها و ملل مختلف وجود داشته‌باشد.
درمورد مناسبات کشور من با ایتالیا، اطمینان دارم که این دوستی صمیمانه و فزاینده خواهدبود، زیرا هیچ عاملی نمی‌تواند ما را از یکدیگر جدا کند، حتی عوامل بسیاری وجود دارد که ما را متحد می‌سازد.