تفاوت میان نسخه‌های «الگو:نوشتار برگزیده»

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
خط ۲: خط ۲:
 
<onlyinclude>
 
<onlyinclude>
 
*
 
*
[[پرونده:MohammadRezaShahPahlaviUnitedNations21Nov1949.mp4|thumb|left|280px|سخنرانی شاهنشاه ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد ۱ آذر ماه ۱۳۲۸]]
+
[[پرونده:ParkFarah1345a11.jpg|thumb|left|160px|پارک فرح]]
 +
[[پرونده:ParkFarah1345c1.jpg|left|160px|thumb|پارک فرح]]
 +
[[پرونده:ParkFarah1345Khayam.jpg|thumb|left|160px|تندیس خیام در پارک فرح]]
 +
[[پرونده:ParkFarah1397EntranceFee1.jpg|thumb|left|160px|رژیم برای پارک فرح ورودیه می‌بندد]]
  
'''[[سخنرانی اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد ۱ آذر ماه ۱۳۲۸]]'''
 
  
از خیر مقدم پر مهر و عطوفت و از بیانات مؤثری که اظهار شد، از صمیم قلب سپاسگزاری می‌نمایم.
+
'''[[پارک فرح]]''' - پارک زیبا و مدرن فرح در روز ۳۰ مهر ماه ۱۳۴۵ برای استفاده مردم پایتخت گشوده شد. زمین‌های پارک فرح پیشتر جلالیه نام داشت و در اختیار ارتش بود. از زمین‌های جلالیه برای رژه ارتش و همچنین برای اسبدوانی استفاده می‌شد. با گرفتن پروانه از اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی، علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی در سال ۱۳۴۳ دستور دادند که طرح دگرگون ساختن این زمین‌ها به یک پارک  از سوی طراح پرآوازه فرانسوی به نام «ژوفه» و دیگر طراحان پارک سازی و همکاران ایرانی فراهم گردد.
  
من تبریکات شما را به نام ملت بزرگی که من رئیس آن هستم، و کشوری که هر چند بزرگترین ممالک دنیا نیست، یکی از کهنسال‌ترین کشورهای جهان و از نظر خدمات وی به اعتلای روح انسانی از مفتخرترین کشورها است، می‌پذیرم.
+
۲ مهر ماه ۱۳۴۳ شاهنشاه و شهبانو در آیین آغاز ساختمان پارک جلالیه شرکت فرمودند و شاهنشاه پروانه آغاز کار ساختمان پارک جلالیه را دادند. زمین‌های جلالیه ۴۲۲ هزار مربع بود که ۳۰۰ هزار متر مربع آن به پارک همگانی دگرگون شد  که ۱۰۷ هزار متر مربع آن سبز و گلکاری شده و خیابان بندی شده می‌باشد. نزدیک به ۱۵ هزار متر مربع از این زمین‌ها به ساختن آپارتمان‌های زیبا در چند اشکوبه ویژه خواهد شد. بدین سان در کنار این پارک نمادی از معماری نوین ملی ایران ساخته خواهد شد. دکتر نهاوندی وزیر آبادانی و مسکن به آگاهی اعلیحضرتین رسانید که همزمان با پارک جلالیه، دو پارک دیگر در بی سیم پهلوی در جاده قدیم شمیران و در نازی آباد ساخته خواهد شد. وزیر آبادانی و مسکن درخواست کرد که پارک بزرگی که امروز بنیادگزارده می‌شود به نام شهبانوی ایران پارک فرح نامیده شود. آنگاه اعلیحضرتین از ماکت‌ها و نقشه‌های آغازین پارک فرح و پارک بی سیم پهلوی بازدید فرمودند و دستور آغاز کار را دادند.  
  
در این انجمن ملل متحد، ممالک گیتی از خرد و بزرگ و قوی و ضعیف باید در طراز یکدیگر باشند. اینجا بزرگترین مجلس کنکاشی گیتی است و مسائل مهمی که در وضع کنونی و آینده بشر مؤثر است، باید در این مرکز مورد مشاوره قرار گیرد.
+
۱۶ مهر ماه ۱۳۴۳ حسنعلی منصور نحست وزیر در بازدید از کارهای ساختمانی پارک فرح به خبرنگاران گفت: "احداث ۱۰ پارک عمومی شهر تهران تا اوایل سال آینده به اتمام می‌رسد و تا آنجایی که امکانات اجازه دهد برای آبادانی و زیبایی تهران و شهرستان‌ها اقدام خواهیم کرد. بدین جهت تا اوایل سال آینده تهران دارای ۱۰ پارک عمومی خواهد شد: پارک فرح، پارک بی سیم، پارک شاهنشاهی، پارک ولیعهد، باغ کودک، پارک باغ فردوس، پارک کافه شهرداری، دو پارک در نازی آباد و پارک ساعی که بهره برداری از آن شروع شده است.". نخست وزیر دستور داد کارهای ساختمانی پارک فرح شتاب بیشتری یابند و شمار کارگران پارک به ۱۰۰۰ تن افزایش یابد . هوشنگ نهاوندی وزیر آبادانی و مسکن گفت: "عید امسال پارک فرح تحویل شهرداری تهران می‌شود و درختکاری این پارک از آذر ماه آغاز می‌گردد.
  
اینجاست که باید کارهایی انجام داد که در ترقی و پیشرفت بشر در این دوره حیرت‌انگیز حیات و در عصری که همه کس دچار زحمت و تلاش است و راه اطمینان‌بخشی برای آینده به کسی نشان نمی‌دهد، حائز اولین درجه اهمیت است، اما این راه پیش ما معلوم و آشکار است و آن راه صلح و صفا است. منشور ملل متحد مؤکدترین عهد و میثاق بین‌المللی است که تاکنون در این گیتی برای نگاهداری و حفظ صلح بسته شده‌است.
+
۱۲ مهر ماه ۱۳۴۴ علیاحضرت شهبانو از کارهای ساختمانی پارک فرح در زمین‌های جلالیه بازدید کردند و دستور دادند که ورود به بخش‌هایی از پارک که آماده شده است برای همگان آزاد گردد تا مردم بتوانند از آنچه که برای آنها ساخته شده بهره‌مند شوند. پارک فرح از شمال به خیابان آریامهر، از باختر به خیابان امیرآباد شمالی، و از جنوب به بلوار الیزابت می‌رسد.  
  
می‌دانم که در دوره‌های قدیم و جدید میثاق‌های دیگری هم بسته و شکسته شده، اما آن میثاقی که به موجب منشور ملل متحد بسته شده‌است، مؤکدترین همه عهدها است، زیرا پس از جنگی که از حیث وسعت بی مانند و از لحاظ صدمات هولناکی که بر انسانیت وارد آورد نظیر نداشت، و اثرات آن تا این دقیقه در ما باقی است، بسته شده‌است.
+
۱۳ مهر ماه ۱۳۴۴ علیاحضرت شهبانو هزینه ساختمان یک کتابخانه را پارک فرح را دادند. این کتابخانه ویژه کودکان ساخته می‌شود و دارای ۷۰۰ متر مربع زیربنا خواهد بود.  
 +
  
هیچ یک از ما نمی‌تواند آینده را پیش‌بینی نماید، ولی زمان حال، مال ما و به اختیار ما است که هر طور بخواهیم آن را اداره نماییم. وسیله اداره زمان حال اینجا و نزدیک است، یعنی در دل ما است و فقط باید آن را مورد استفاده قرار دهیم. این وسیله چنانکه همه می‌دانیم البته کامل نیست، ولی امید و آرزوی دائم تمام ملل صلح‌دوست گیتی و از جمله کشور عزیزی که من افتخار ریاست آن را دارم آن است که این وسیله هر روز محکم‌تر و مؤثرتر گردد. تمام عقاید و نظریات فلسفی که جزو میراث حی و حاضر ایران است، و سطور ادبیات بزرگ کشور ما، از سخن صلح و صفا لبریز است و این نکته یکی از اصول هستی و حیات ملی ما است.
+
در این پارک  گیاهیان و درختان گوناگون چون  چنار، اقاقیا و کاج کاشته شده‌اند. ضلع جنوب شرقی این پارک به سبک پارک‌های ژاپنی طراحی شده و دارای آبنماها و نهرهای مارپیچ است. در خیابان‌های شمالی پارک  میزهای شطرنج کار گذاشته شده است. زمین‌های ورزشی  بسکتبال و والیبال نیز در ضلع شمالی قراردارد. پارک فرح همچنین یک مرکز تاتر عروسکی و یک کتابخانه [[کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان]] دارد. پیکره‌های ارزنده‌ای  نیز  پارک فرح وجود دارد که نامی‌ترین آنها پیکره خیام و ابوریحان بیرونی است.
  
اگر صلح نباشد، مساعی ملل کوچک در بالا بردن سطح زندگانی و عدالت اجتماعی پیشرفت نخواهدکرد، وضع بازرگانی نامعلوم و دانش و هنر بی‌اعتبار و دقیق‌ترین مناسبات انسانی، یعنی روابط میان زن و شوهر و پدر و فرزند آمیخته با ترس و هراس خواهدبود.
+
در سال ۱۳۹۷ کوچی تازی رژیم جمهوری اسلامی برای ورود به پارک فرح ورودیه تعیین کرد. بهای ورود به پارک فرح برای روز ۳۰۰۰ تومان، برای شب ۶۰۰۰ تومان و برای نشستن زیر آلاچیق ۱۰٬۰۰۰ تومان نهاده شد.  
  
اگر صلح باشد هر چیزی ممکن است و اگر نباشد هیچ چیز را دوام و ثباتی نخواهدبود. یکی از شواهد روشن این معنی ترقیات شگفتی است که برای ما ایرانیان در دوره کوتاه ما بین دو جنگ جهانی حاصل شد.
+
به یاد بیاوریم که خمینی به مردم ایران قول داد که بسیاری از خدماتی که در زمان شاهنشاه آریامهر برای آن پول می‌باید پرداخت، رایگان خواهد شد، همانند بهره‌مندی از آب و برق و گاز و اتوبوس و ... خمینی و همدستانش گفتند سهم هر ایرانی از پول نفت روزانه  ۷۰۰ تومان خواهد بود که هر روز به در خانه ایرانیان در پاکت آورده خواهد شد و پاکت‌ها به دست یک یک افراد خانوار سپرده می‌شود. امروز می‌دانیم که بهای آب و برق و گاز بسیار گرانتر از زمان شاهنشاه شده است، و از پول نفت مردم ایران تومانی بهره نبردند. جالبتر اینجاست که همه سرویس‌هایی که برای همگان رایگان بود، امروز پولی شده است. بدانید و آگاه باشید که ورودیه برای پارک فرح نخستین گام برای چپاول دیگری می‌باشد. گام دیگر این است که پارک فرح در چارچوب واگذاری به بخض خصوصی به بخش خصوصی فروخته خواهد شد و گام سوم این است که پارک خصوصی شده فرح به زمین‌هایی برای ساختمان سازی دگرگون خواهد شد تا آپارتمان‌های لوکس برای توله‌های آخوندها و پاسداران و قاچاقچی‌ها، زن ایرانی فروشان، اختلاسگران و دیگر مجرمین و تروریست‌ها ساخته شود.  
 
 
این است که از طرف یکی از ملل کوچک به نمایندگان دول معظمه که در اینجا حاضرند درخواست می‌کنم:
 
 
 
آقایان، امید بدهید، صلح و صفا عطا کنید، به ما از روی خلوص نیت به استقرار صلح که هیچ تجهیز و سلاحی قادر به ایجاد آن نیست و همه مساعی ما برای فراهم ساختن آسایش خاطر در وضع بی ثبات بین‌المللی بیهوده است اطمینان بدهید.
 
 
 
ما را در داشتن آزادی و استقلال که در پرتو آن هر ملتی به اقتضای فرهنگ و آداب و رسوم و سنن خود بتواند به تمدن جهان خدمت نماید، خاطر جمع سازید.
 
 
 
بگذارید که ملل گیتی از خرد و بزرگ فقط در پهنه اعمالی که از صلح و صفا سرچشمه می‌گیرد با یکدیگر رقابت کنند. تا آن روز نیاید، انسانیت از ترس آسودگی نخواهد داشت و از زندگی در جهان تابناک و آکنده از شادمانی بهره نخواهدبرد.
 
  
 
</onlyinclude>
 
</onlyinclude>
  
 
[[رده:مشروطه:صفحه اصلی]]
 
[[رده:مشروطه:صفحه اصلی]]

نسخهٔ ‏۱۲ سپتامبر ۲۰۱۸، ساعت ۱۰:۴۲


پارک فرح
پارک فرح
تندیس خیام در پارک فرح
رژیم برای پارک فرح ورودیه می‌بندد


پارک فرح - پارک زیبا و مدرن فرح در روز ۳۰ مهر ماه ۱۳۴۵ برای استفاده مردم پایتخت گشوده شد. زمین‌های پارک فرح پیشتر جلالیه نام داشت و در اختیار ارتش بود. از زمین‌های جلالیه برای رژه ارتش و همچنین برای اسبدوانی استفاده می‌شد. با گرفتن پروانه از اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی، علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی در سال ۱۳۴۳ دستور دادند که طرح دگرگون ساختن این زمین‌ها به یک پارک از سوی طراح پرآوازه فرانسوی به نام «ژوفه» و دیگر طراحان پارک سازی و همکاران ایرانی فراهم گردد.

۲ مهر ماه ۱۳۴۳ شاهنشاه و شهبانو در آیین آغاز ساختمان پارک جلالیه شرکت فرمودند و شاهنشاه پروانه آغاز کار ساختمان پارک جلالیه را دادند. زمین‌های جلالیه ۴۲۲ هزار مربع بود که ۳۰۰ هزار متر مربع آن به پارک همگانی دگرگون شد که ۱۰۷ هزار متر مربع آن سبز و گلکاری شده و خیابان بندی شده می‌باشد. نزدیک به ۱۵ هزار متر مربع از این زمین‌ها به ساختن آپارتمان‌های زیبا در چند اشکوبه ویژه خواهد شد. بدین سان در کنار این پارک نمادی از معماری نوین ملی ایران ساخته خواهد شد. دکتر نهاوندی وزیر آبادانی و مسکن به آگاهی اعلیحضرتین رسانید که همزمان با پارک جلالیه، دو پارک دیگر در بی سیم پهلوی در جاده قدیم شمیران و در نازی آباد ساخته خواهد شد. وزیر آبادانی و مسکن درخواست کرد که پارک بزرگی که امروز بنیادگزارده می‌شود به نام شهبانوی ایران پارک فرح نامیده شود. آنگاه اعلیحضرتین از ماکت‌ها و نقشه‌های آغازین پارک فرح و پارک بی سیم پهلوی بازدید فرمودند و دستور آغاز کار را دادند.

۱۶ مهر ماه ۱۳۴۳ حسنعلی منصور نحست وزیر در بازدید از کارهای ساختمانی پارک فرح به خبرنگاران گفت: "احداث ۱۰ پارک عمومی شهر تهران تا اوایل سال آینده به اتمام می‌رسد و تا آنجایی که امکانات اجازه دهد برای آبادانی و زیبایی تهران و شهرستان‌ها اقدام خواهیم کرد. بدین جهت تا اوایل سال آینده تهران دارای ۱۰ پارک عمومی خواهد شد: پارک فرح، پارک بی سیم، پارک شاهنشاهی، پارک ولیعهد، باغ کودک، پارک باغ فردوس، پارک کافه شهرداری، دو پارک در نازی آباد و پارک ساعی که بهره برداری از آن شروع شده است.". نخست وزیر دستور داد کارهای ساختمانی پارک فرح شتاب بیشتری یابند و شمار کارگران پارک به ۱۰۰۰ تن افزایش یابد . هوشنگ نهاوندی وزیر آبادانی و مسکن گفت: "عید امسال پارک فرح تحویل شهرداری تهران می‌شود و درختکاری این پارک از آذر ماه آغاز می‌گردد."

۱۲ مهر ماه ۱۳۴۴ علیاحضرت شهبانو از کارهای ساختمانی پارک فرح در زمین‌های جلالیه بازدید کردند و دستور دادند که ورود به بخش‌هایی از پارک که آماده شده است برای همگان آزاد گردد تا مردم بتوانند از آنچه که برای آنها ساخته شده بهره‌مند شوند. پارک فرح از شمال به خیابان آریامهر، از باختر به خیابان امیرآباد شمالی، و از جنوب به بلوار الیزابت می‌رسد.

۱۳ مهر ماه ۱۳۴۴ علیاحضرت شهبانو هزینه ساختمان یک کتابخانه را پارک فرح را دادند. این کتابخانه ویژه کودکان ساخته می‌شود و دارای ۷۰۰ متر مربع زیربنا خواهد بود.


در این پارک گیاهیان و درختان گوناگون چون چنار، اقاقیا و کاج کاشته شده‌اند. ضلع جنوب شرقی این پارک به سبک پارک‌های ژاپنی طراحی شده و دارای آبنماها و نهرهای مارپیچ است. در خیابان‌های شمالی پارک میزهای شطرنج کار گذاشته شده است. زمین‌های ورزشی بسکتبال و والیبال نیز در ضلع شمالی قراردارد. پارک فرح همچنین یک مرکز تاتر عروسکی و یک کتابخانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دارد. پیکره‌های ارزنده‌ای نیز پارک فرح وجود دارد که نامی‌ترین آنها پیکره خیام و ابوریحان بیرونی است.

در سال ۱۳۹۷ کوچی تازی رژیم جمهوری اسلامی برای ورود به پارک فرح ورودیه تعیین کرد. بهای ورود به پارک فرح برای روز ۳۰۰۰ تومان، برای شب ۶۰۰۰ تومان و برای نشستن زیر آلاچیق ۱۰٬۰۰۰ تومان نهاده شد.

به یاد بیاوریم که خمینی به مردم ایران قول داد که بسیاری از خدماتی که در زمان شاهنشاه آریامهر برای آن پول می‌باید پرداخت، رایگان خواهد شد، همانند بهره‌مندی از آب و برق و گاز و اتوبوس و ... خمینی و همدستانش گفتند سهم هر ایرانی از پول نفت روزانه ۷۰۰ تومان خواهد بود که هر روز به در خانه ایرانیان در پاکت آورده خواهد شد و پاکت‌ها به دست یک یک افراد خانوار سپرده می‌شود. امروز می‌دانیم که بهای آب و برق و گاز بسیار گرانتر از زمان شاهنشاه شده است، و از پول نفت مردم ایران تومانی بهره نبردند. جالبتر اینجاست که همه سرویس‌هایی که برای همگان رایگان بود، امروز پولی شده است. بدانید و آگاه باشید که ورودیه برای پارک فرح نخستین گام برای چپاول دیگری می‌باشد. گام دیگر این است که پارک فرح در چارچوب واگذاری به بخض خصوصی به بخش خصوصی فروخته خواهد شد و گام سوم این است که پارک خصوصی شده فرح به زمین‌هایی برای ساختمان سازی دگرگون خواهد شد تا آپارتمان‌های لوکس برای توله‌های آخوندها و پاسداران و قاچاقچی‌ها، زن ایرانی فروشان، اختلاسگران و دیگر مجرمین و تروریست‌ها ساخته شود.