تفاوت میان نسخه‌های «الگو:نوشتار برگزیده»

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
خط ۲: خط ۲:
 
<onlyinclude>
 
<onlyinclude>
 
*
 
*
[[پرونده:ShahanshahiIran2500Years2500Schools5.jpg|thumb|left|280px|]]
 
[[پرونده:ShahanshahiIran2500Years2500Schools.jpg|thumb|left|280px|]]
 
  
'''[[جشن‌های ۲۵۰۰ سال بنیانگذاری شاهنشاهی ایران/مدرسه‌های یادبود جشن‌ها]]''' - بنای ۲۵۰۰ مدرسه یادبود جشن‌های ۲۵۰۰ سال بنیانگذاری شاهنشاهی ایران از پیشنهادهای نوبلی بود که از سوی مردم ایران با شور فراوان روبرو شد. در پایان جشن‌ها بیش از ۳۲۰۰ مدرسه ساخته شد که چهره روستاهای ایران را دگرگون ساخت.
+
[[پرونده:HIM Mohammad Reza Shah Pahlavi Aryamehr 102nd Birthday Coronation Anniversary 4 Aban.mp4|thumb|left|220px|یک سد و دومین زادروز اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر شاهنشاه ایران و و الاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی و پنجاه و چهارمین سالگشت تاجگذاری همایونی]]
 +
[[پرونده:CoronationMohammadRezaShahPahlavi11.jpg|thumb|left|170px|میهمانی علیاحضرت ملکه پهلوی]]
 +
[[پرونده:CoronationArteshShahanshahiParade5Abaan1346.jpg|thumb|left|170px|اعلیحضرتین در رژه نیروهای مسلح به فرخندگی تاجگذاری]]
 +
[[پرونده:CoinCoronationShahanshah1346a.jpg||thumb|left|170px|]]
 +
[[پرونده:CoronationShahanshashArteshParade1346b.jpg|thumb|left|170px|]]
 +
'''[[تاجگذاری محمدرضا شاه پهلوی آریامهر]]''' - در فرخنده روز چهارم آبان ماه سال ۱۳۴۶ خورشیدی،  در چهل و هشتمین زادروز اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر و والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی نماد بزرگی و نیکوکاری، آیین تاجگذاری شاهنشاه ایران برگزار شد. در این روز برای نخستین بار در تاریخ ایران بر سر شهبانوی ایران تاج نهاده شد و بدین سان شهبانوی ایران نایب‌السلطنه گردیدند. جشن و آیینی که ۲۶ سال به سبب اشغال کشور از سوی ارتش شوروی و انگلستان و آشفتگی و درماندگی مردم ایران فرافکنده شده بود. آیین تاجگذاری شاهنشاه و شهبانوی ایران نُمادی شد برای گشوده شدن دروازه‌های تمدن بزرگ، جامعه‌ای که در آن به زنان حقوق برابر سیاسی و اجتماعی با مردان داده شد، جامعه‌ای که رفاه برای همه مردم ایران فراهم گردید و جامعه‌ای که در آن رژیم ارباب رعیتی و فئودالیسم برچیده شد و کشاورزان زمینداران و مالک شدند، جامعه‌ای با تضمین بیمه‌های اجتماعی، بیمه درمانی، بیمه بیکاری و بیمه بازنشستگی برای همه، آموزش رایگان از کودکستان تا پایان دانشگاه، سهیم بودن کارگران در سود کارخانه‌ها، ملی کردن آب‌ها و جنگل‌ها و چراگاه‌ها و نگاهبانی از محیط زیست و بسیاری رفرم‌ها و دگرگونی‌های دیگر که بهشتی روی کره زمین شده بود. اعلیحضرت همایون محمد رضا شاه پهلوی آریامهر هر چه را که در آغاز شاهنشاهی خود به مردم ایران قول داده بودند تا این زمان به انجام رساندند و کشور ایران را در رده‌ کشورهای پیشرفته و مدرن و ملت ایران را در رده ملت کهن، ارجمند و درجه یک دنیا قراردادند، ایرانی که امروز می‌بایستی از ملت های والای دنیا باشد، چنانچه ایران مشروطه پارلمانی شاهنشاهی می‌ماند. با مشروطه پارلمانی شاهنشاهی، کشور ایران گذشته‌ای طلایی داشت. بیاییم با برقراری دوباره مشروطه پارلمانی شاهنشاهی آینده روشن و طلایی را برای کشور و مردم ایران تضمین کنیم. پنجاه و سومین سالگرد تاجگذاری اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی و علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی را در روز چهارم آبان ماه یک صد و یکمین زادروز فرخنده آریامهر شاهنشاه ایران را جشن می‌گیریم و راه مشروطه پارلمانی شاهنشاهی را دنبال می‌کنیم زیرا که آریامهر شاهنشاه ایران، آینده ایران را به قانون اساسی مشروطه و ولیعهد ایران سپردند.
  
بنای ۲۵۰۰ مدرسه یادبود، برنامه بزرگی بود که از سوی شورای مرکزی جشن شاهنشاهی ایران، با همکاری کمیته ملی پیکار جهانی با بیسوادی و سازمان‌های ملی و دولتی و یاری فرد فرد ملت ایران  در درازای ۶ ماه در بیش از ۳۰۰۰ روستای ایران انجام یافت. ساختمان مدرسه‌ها بر پایه چگونگی آب و هوای ایران بر سه گروه بخش شدند:
 
  
۱- مدرسه‌های جاهای سردسیر ۲- مدرسه‌های جاهای بارانی ۳- مدرسه‌های جاهای گرمسیر
+
شاهنشاه آریامهر [[محمدرضا شاه پهلوی]] در آیین تاجگذاری در سخنان خود فرمودند:
  
هر مدرسه یادبود با مدرنترین روش فنی و بهداشتی ساخته شد که دربرگیرنده ساختمان و میدان ورزشی می‌بود. در این پروژه برای پایین آوردن هزینه ساختمان مدرسه‌ها چندین سنجه گزارده شد: ۱- رایگان بودن زمین مدرسه ۲- انجام پروژه ساختمانی زیر سرپرستی کارشناسان وزارتخانه‌های آبادانی و مسکن، آموزش و پرورش و سازمان برنامه آزموده در بنای مدرسه  ۳- بنای مدرسه‌ها پشت سر هم و بدون زباله‌های ساختمانی  ۴- خریداری سازه‌های نیازین با بهره‌مندی از کاهش بها از سوی فروشندگان  ۵-  سرپرستی ساختمان مدرسه‌ها از سوی بزرگان محلی فراخوانده شده
+
:::خداوند متعال را شکرگزارم که به من امکان داده است در مقام شاهنشاه ایران خدمتی را که در قدرت و توانایی من است نسبت به کشور و ملت خودم انجام دهم، و از درگاه احدیتش مسئلت دارم مرا در آینده نیز مانند گذشته در ادامه این خدمت موفق بدارد و ارشاد فرماید. تنها هدف زندگی من ارتقای روز افزون کشور و ملت ایران است و آرزویی به جز این ندارم که استقلال و حاکمیت این مملکت را حفظ کنم و ملت ایران را به پای مترقی‌ترین و سعادتمندترین جوامع جهان برسانم و عظمت دیرینه این سرزمین و افتخارات تاریخی آن را تجدید کنم و در این راه در آینده نیز مانند گذشته حتی از بذل جان دریغ نخواهم داشت.
 +
:::در این هنگام که تاج سلطنت کهنسالترین شاهنشاهی جهان را بر سر دارم و برای نخستین بار در تاریخ شهبانوی ایران نیز تاج بر سر نهاده است خود را بیشتر از همیشه در کنار ملت عزیز شرافتمند و میهن پرست خویش احساس می‌کنم و آرزو دارم که همواره لطف و عنایت کامله الهی شامل حال این ملت و مملکت باشد. برای من این احساس مایه خوشوقتی و مباهات است که امروزه من و ملتم با پیوند قلبی ناگسستنی به یکدیگر پیوسته‌ایم و دست در دست هم در راهی که متضمن عظمت و ترقی و سعادت ایران است پیش می‌رویم.
 +
:::به روان پاک همه آنهایی که در طول هزاران سال با فداکاری و جانبازی خود استقلال و حاکمیت شاهنشاهی ایران را حفظ کردند و این ودیعه گرانبها را به دست ما سپردند درود می‌فرستم و از درگاه قادر متعال مسئلت دارم همه ما را توفیق عنایت فرماید که به نوبه خود کشوری سربلندتر و ملتی مترقی تر و جامعه‌ای سعادتمندتر به دست آیندگان خویش بسپاریم و ولیعهد مرا نیز در مسئولیت خطیری که به عهده او نهاده شده است همواره یاری فرماید.
  
با نگرش به این نکات هزینه ایجاد هر مدرسه تنها سی هزار تومان می‌بود و مدرسه‌هایی که هزینه بنای آن یک جا با خرید اوراق مدرسه‌های یادبود از سوی کسان یا سازمان‌ها فراهم می‌گردید، به نام خود آنها نامگذاری شد تا نامشان در پهرست یکی از پیشروان رستاخیز فرهنگی جشن شاهنشاهی ایران  بر کتیبه مدرسه‌های یادبود نخش بندد.  
+
از روز چهارم آبان ماه ۱۳۴۶ تا یازدهم آبان ماه در سراسر ایران جشن‌های تاجگذاری، زادروز شاهنشاه آریامهر و والاحضرت همایون ولیعهد ایران برگزار شد. در چارچوب این جشن‌ها تالار رودکی گشایش یافت، لوح یادبود ساختمان برج شهیاد آریامهر نهاده شد و بزرگترین نمایشگاه صنعت ایران برای نشان دادن پیشرفت اقتصاد و صنعت کشور گشوده شد. مردم ایران شهرها و روستاهای خود را آذین بستند و کارناوال شادی به راه انداختند و روزها و شب‌ها به نواختن موسیقی و دست افشانی و پایکوبی پرداختند. نیروهای مسلح شاهنشاهی ایران در سان و رژه چهار ساعته نیرومندی خود را در حفظ استقلال و امنیت کشور به نمایش گزاردند.
  
در جدول زیر نام ۱۱۷۱  از نیک اندیشانی را که با ساختن یک یا چند مدرسه از ۲۵۰۰ مدرسه یادبود، به رستاخیز فرهنگی جشن‌های شاهنشاهی ایران پیوستند، بخوانید. ...'''[[جشن‌های ۲۵۰۰ سال بنیانگذاری شاهنشاهی ایران/مدرسه‌های یادبود جشن‌ها|نام و یاد این ایرانیان گرامی که به شکوه جشن‌های ۲۵۰۰ سال بنیانگذاری شاهنشاهی افزودند]]'''
+
اصل سی و پنجم پایه قانون اساسی مشروطه ایران می‌گوید: سلطنت ودیعه‌ای است که به دهش اهورایی از سوی ملت به پادشاه واسپرده شده است. این هدیه اهورایی در روز ۲۰ شهریور ماه ۱۳۲۰ به ولیعهد ایران محمدرضا پهلوی پس از ادای سوگند پادشاهی از سوی مجلس شورای ملی، نماینده مردم سراسر ایران به اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی داده شد. در این زمان امنیت و استقلال کشور ایران به خطر افتاده بود. ایران از سوی دو ارتش شوروی و بریتانیا اشغال و اداره کشور به دست نظامیان شوروی و بریتانیا بود. روشن بود که در این زمان جایی برای برگزاری جشن تاجگذاری وجود نداشت. با اراده و خواست اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آیین و جشن تاجگذاری به زمانی در آینده فرافکنده شد که شاهنشاه آرامش خاطر یافته باشند که کشور و ملت در امنیت و ملت ایران در رفاه اجتماعی و سیاسی به سر می‌برند.
 +
 
 +
در روز ۱۸ شهریور ماه ۱۳۴۶ مجلس موسسان سه اصل ۳۸ و ۴۱ و ۴۲ متمم قانون اساسی را دگرگون ساخت، بدین سان که ولیعهد ایران در بیست سالگی می‌تواند شاهنشاه ایران شود و اگر به این سن نرسیده باشد شهبانو مادر ولیعهد بی درنگ نیابت سلطنت را خواهند داشت.
 +
 
 +
در روز ۴ آبان ماه ۱۳۴۶ در چهل و هشتمین زادروز محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در کاخ گلستان آیین تاجگذاری اعلیحضرت همایون شاهنشاه محمد رضا شاه پهلوی آریامهر برگزار شد و شاهنشاه دیهیم پادشاهی را پس از بیست و شش سال بر سر خود نهادند. در این آیین شاهنشاه تاج بر سر علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی گزاردند و علیاحضرت شهبانو نایب‌السلطنه ایران شدند. شامگاه چهارم آبان تالار رودکی گشایش یافت و اپرای سرزمین آریامهر در سه بخش زال و رودابه، عشق و دلقک و جشن دهگان اجرا شد. روز پسین ۵ آبان ماه سان و رژه ارتش شاهنشاهی ایران انجام گردید. شامگاه از سوی نخست وزیر میهمانی در کاخ وزارت امور خارجه برگزار شد که در آن همه بزرگان کشوری و لشکری و سفیران یا نمایندگان سیاسی دیگر کشورها در دربار شاهنشاهی ایران به این میهمان فراخوانده شده بودند. جشن سالانه ورزش، جشن زادروز همایونی در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو در روز ششم آبان ماه برگزار شد. پیش از آغاز برنامه ورزشی شهردار تهران لوحی به فرم لوحه‌های هخامنشی از طلای ناب از سوی مردم ایران به نشان پیمان وفاداری به شاهنشاه پیشکش کرد. شامگاه وزیر دربار شاهنشاهی میهمانی شامی در هتل هیلتون برپاکرد و در این جشن هنرمندان از گوشه و کنار ایران با جامه‌ها و سازهای محلی هنر ایران را به نمایش گزاردند.
 +
 
 +
روز چهارم جشن‌ها، شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی بزرگترین نمایشگاه صنعتی ایران را گشودند و از غرفه‌های کارخانه‌های ایران بازدید کردند. شامگاه اعلیحضرتین به جشن ارتش شاهنشاهی در باشگاه افسران با بیش از ۲۰۰۰ تن میهمان پیوستند و به تماشای برنامه‌های هنری به شیوه و با جامه‌های ایران باستان نشستند.
 +
 
 +
بامداد روز پنجم جشن روز کودک در پیشگاه علیاحضرت شهبانو فرح و والاحضرت ولیعهد از سوی انجمن ملی حمایت کودکان در آموزشگاه حرفه‌ای فرح پهلوی برگزار شد.[۲] پیش از نیمروز امیرعباس هویدا در جشن بازرگانان و بازاریان و اصناف در بازار تهران شرکت کرد. ساعاتی پس از نیمروز زادروز والاحضرت ولیعهد رضا پهلوی در میدان امجدیه جشن گرفته شد. هم چنین ساعاتی پس از نیمروز چهار کارناوال شادی با شرکت هنرمندان شهرستانی، آشوری‌ها، ورزشکاران باشگاه جعفری و هنرپیشگان فیلم‌ها در خیابان‌های تهران به راه افتاد و هزاران تن از مردم پایتخت در دو سوی راستای کارناوال ایستاده بودند و شادی و هلهله کردند. درازای کارناوال بیش از یک کیلومتر بود که از میدان برابر پارک فرح همان میدان جلالیه به راه افتاد و پس از پیمودن بلوار - خیابان پهلوی - خیابان شاهرضا - خیابان فردوسی - خیابان شاه - نادری - سیمتری - امیرآباد دوباره به میدان جلالیه بازگشت.
 +
 
 +
روز ششم شاهنشاه آریامهر در مشهد با مردم مشهد جشن گرفتند و روز هفتم در استان فارس در جشن‌های باشکوهی که در سراسر شیراز و دیگر شهرها و روستاهای این استان برگزار شد شرکت کردند.
 +
 
 +
شاهنشاه در بیشتر سخنرانی‌های خود یادآور شدند که « قدرت شاهنشاه از سوی ملت به ایشان داده شده است و همواره از پیوند ناگسستنی میان شاه و ملت سخن گفتند. شاهنشاه کوشش کردند که برای ملت مفهوم سلطنت پارلمانی را روشن سازند و اینکه قانون اساسی مشروطه چه معنایی دارد و اینکه اساس مشروطه یا قدرت مردم برچیده شدنی نیست. مردم ایران امروز می‌باید این پایه و اساس را بدانند که ملت است که قدرت را در دست دارد و هیچ رهبر، شورای تشخیص مصلحت نظام، شورای نگهبان ، سپاه پاسداران، سپاه بسیج نمی‌توانند قدرت ملت را از ایشان بگیرند. قدرت در دست ملت است و بس!
 +
 
 +
پنجاه و چهارمین سالگرد تاجگذاری اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی و علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی را در روز چهارم آبان ماه، و یک صد و دومین  زادروز فرخنده آریامهر شاهنشاه ایران بزرگ مرد تاریخ جهان و سیاستمدار خردمند و زادروز والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی نماد نیکوکاری و مبارزه برای حقوق زنان ایران را جشن بگیریم و راه مشروطه شاهنشاهی ایران را دنبال نماییم زیرا که آریامهر شاهنشاه ایران، آینده ایران را به قانون اساسی مشروطه و ولیعهد ایران و هر دو را به ملت ایران سپردند. رهایی و آزادی و استقلال و خوشبختی ملت و کشور ایران در گرو آگاهی ملت ایران و برگرداندن قانون اساسی مشروطه به اعتبار و جایگاه خویش است.
  
{| class="wikitable"
 
!شماره ردیف !! نام بنیادگذار مدرسه !! شمار برگ‌های خریداری شده !! خریداری شده از !! شمار مدرسه ساخته شده
 
|-
 
| ۱
 
| روزنامه آیندگان، مدیران، نویسندگان و کارگران
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک ملی ایران شعبه خیابان شاه خیابان اردیبهشت
 
| ۱
 
|-
 
 
| کارخانجات ارج، مدیران، مهندسان، کارمندان و کارگران
 
| ۶۰۰۰ برگ
 
| بانک ملی ایران شعبه ارج
 
| ۴
 
|-
 
| ۳
 
| هایده ارجمند
 
|۱۵۰۰ برگ
 
| بانک ملی ایران شعبه ارج
 
| ۱
 
|-
 
| ۴
 
| امیرحسین امیرصالح
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک ملی ایران شعبه مرکزی
 
| ۱
 
|-
 
 
| ثریا جمالی
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک ملی ایران شعبه خیابان شاه
 
| ۱
 
|-
 
 
| مهدی صلح جو ساعتچی
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک عمران شعبه نادری
 
| ۱
 
|-
 
| ۷
 
| حسین قاسمیه
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک ملی ایران شعبه مرکزی
 
| ۱
 
|-
 
| ۸
 
| سید کاظم مسعودی
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک پارس شعبه خیابان شاه
 
| ۱
 
|-
 
| ۹
 
| محمدعلی مسعودی
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک عمران شعبه نادری
 
| ۱
 
|-
 
| ۱۰
 
| فروغ مصباح زاده
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
|بانک ملی ایران شعبه مرکزی
 
| ۱
 
|-
 
| ۱۱
 
| دکتر امیر موحدی
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک ملی ایران شعبه مرکزی
 
| ۱
 
|-
 
| ۱۲
 
| رعنا نیکپور
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک پارس شعبه خیابان شاه
 
| ۱
 
|-
 
| ۱۳
 
| محبوبه نیکپور
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک پارس شعبه خیابان شاه
 
| ۱
 
|-
 
|۱۴
 
| پریدخت هرمزی
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک ملی ایران شعبه مرکزی
 
| ۱
 
|-
 
|۱۵
 
| '''علیاحضرت فرح پهلوی'''
 
| ۹۰۰۰ برگ
 
|
 
| ۶
 
|-
 
| ۱۶
 
| سرهنگ محمد حسین انصاری
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک ملی ایران شعبه مرکزی
 
| ۱
 
|-
 
|۱۷
 
| فروشگاه بزرگ ایران «کاشانی اخوان»
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
|  بانک ملی ایران شعبه نادری
 
| ۱
 
|-
 
| ۱۸
 
| شرکت سهامی پارس و آمریکا «القانیان»
 
| ۳۰۰۰ برگ
 
| بانک ملی ایران شعبه مرکزی
 
| ۲
 
|-
 
| ۱۹
 
| شرکت سهامی پلاسکو کار «القانیان»
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک ملی ایران شعبه مرکزی
 
| ۱
 
|-
 
| ۲۰
 
| غلامحسین خواجوی
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک ملی ایران شعبه مرکزی
 
| ۱
 
|-
 
| ۲۱
 
| شرکت رصد
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک ملی ایران شعبه مرکزی
 
| ۱
 
|-
 
| ۲۲
 
| هیئت مدیره سازمان جهانی تبلیغات ایران
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک ملی ایران شعبه مرکزی
 
| ۱
 
|-
 
| ۲۳
 
| شهرداری تبریز-  کارکنان و کارمندان
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک ملی ایران شعبه تبریز
 
| ۱
 
|-
 
| ۲۴
 
| سازمان شیرزنان لاینز تهران
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک ملی ایران شعبه مرکزی
 
| ۱
 
|-
 
| ۲۵
 
| سودابه صدری – استان فارس
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک ملی ایران
 
| ۱
 
|-
 
| ۲۶
 
| شرکت سهامی طبع و نشر کتاب‌های درسی ایران
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک ملی ایران شعبه شهناز
 
| ۱
 
|-
 
| ۲۷
 
| دکتر عبدالرسول عظیمی
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک ملی ایران شعبه مرکزی
 
| ۱
 
|-
 
| ۲۸
 
| کارخانجات کاشی سعدی «کاشانی اخوان»
 
| ۱۵۰۰
 
| بانک صادرات ایران شعبه صنعتی
 
| ۱
 
|-
 
| ۲۹
 
| سید ابوالقاسم میرهادی
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک ملی ایران شعبه شاه آباد
 
| ۱
 
|-
 
| ۳۰
 
| دکتر جمشید آموزگار
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک ملی ایران شعبه کاخ پهلوی
 
| ۱
 
|-
 
| ۳۱
 
| مؤسسه اطلاعات
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک عمران شعبه نادری
 
| ۱
 
|-
 
| ۳۲
 
| اطلاعات هفتگی
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک عمران شعبه نادری
 
| ۱
 
|-
 
| ۳۳
 
| اطلاعات بانوان
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک عمران شعبه نادری
 
| ۱
 
|-
 
| ۳۴
 
| انجمن دوشیزگان و بانوان (وابسته به مؤسسه اطلاعات)
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک عمران شعبه نادری
 
| ۱
 
|-
 
| ۳۵
 
| بانک اعتبارات تعاونی و توزیع
 
| ۱۵۰۰۰ برگ
 
| بانک اعتبارات تعاونی و توزیع شعبه مرکزی
 
| ۱۰
 
|-
 
| ۳۶
 
| فرخ دین پارسای
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک ملی ایران شعبه سعدی، باجه آموزش و پرورش
 
| ۱
 
|-
 
| ...
 
| ...
 
| ...
 
| ...
 
| ...
 
|-
 
| ۱۱۷۰
 
| برادران خسروی کردستانی:ناصر، دکتر مهدی، مهندس هوشنگ و
 
مهندس فرهنگ، دکتر خسرو، مهندس بهروز به نام
 
حاجیه زیبنده،  حاجیه نجم الملوک و حاج شکرالله خسروی کردستانی
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک بیمه بازرگانان شعبه مرکزی
 
| ۱
 
|-
 
| ۱۱۷۱
 
| برادران خسروی کردستانی:ناصر، دکتر مهدی، مهندس هوشنگ و
 
مهندس فرهنگ، دکتر خسرو، مهندس بهروز به نام
 
حاجیه زیبنده،  حاجیه نجم الملوک و حاج شکرالله خسروی کردستانی
 
| ۱۵۰۰ برگ
 
| بانک اعتبارات تعاونی توزیع شعبه نادری
 
| ۱
 
|}
 
  
 
</onlyinclude>
 
</onlyinclude>
  
 
[[رده:مشروطه:صفحه اصلی]]
 
[[رده:مشروطه:صفحه اصلی]]

نسخهٔ ‏۲۴ اکتبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۱:۵۶


یک سد و دومین زادروز اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر شاهنشاه ایران و و الاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی و پنجاه و چهارمین سالگشت تاجگذاری همایونی
میهمانی علیاحضرت ملکه پهلوی
اعلیحضرتین در رژه نیروهای مسلح به فرخندگی تاجگذاری
CoinCoronationShahanshah1346a.jpg
CoronationShahanshashArteshParade1346b.jpg

تاجگذاری محمدرضا شاه پهلوی آریامهر - در فرخنده روز چهارم آبان ماه سال ۱۳۴۶ خورشیدی، در چهل و هشتمین زادروز اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر و والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی نماد بزرگی و نیکوکاری، آیین تاجگذاری شاهنشاه ایران برگزار شد. در این روز برای نخستین بار در تاریخ ایران بر سر شهبانوی ایران تاج نهاده شد و بدین سان شهبانوی ایران نایب‌السلطنه گردیدند. جشن و آیینی که ۲۶ سال به سبب اشغال کشور از سوی ارتش شوروی و انگلستان و آشفتگی و درماندگی مردم ایران فرافکنده شده بود. آیین تاجگذاری شاهنشاه و شهبانوی ایران نُمادی شد برای گشوده شدن دروازه‌های تمدن بزرگ، جامعه‌ای که در آن به زنان حقوق برابر سیاسی و اجتماعی با مردان داده شد، جامعه‌ای که رفاه برای همه مردم ایران فراهم گردید و جامعه‌ای که در آن رژیم ارباب رعیتی و فئودالیسم برچیده شد و کشاورزان زمینداران و مالک شدند، جامعه‌ای با تضمین بیمه‌های اجتماعی، بیمه درمانی، بیمه بیکاری و بیمه بازنشستگی برای همه، آموزش رایگان از کودکستان تا پایان دانشگاه، سهیم بودن کارگران در سود کارخانه‌ها، ملی کردن آب‌ها و جنگل‌ها و چراگاه‌ها و نگاهبانی از محیط زیست و بسیاری رفرم‌ها و دگرگونی‌های دیگر که بهشتی روی کره زمین شده بود. اعلیحضرت همایون محمد رضا شاه پهلوی آریامهر هر چه را که در آغاز شاهنشاهی خود به مردم ایران قول داده بودند تا این زمان به انجام رساندند و کشور ایران را در رده‌ کشورهای پیشرفته و مدرن و ملت ایران را در رده ملت کهن، ارجمند و درجه یک دنیا قراردادند، ایرانی که امروز می‌بایستی از ملت های والای دنیا باشد، چنانچه ایران مشروطه پارلمانی شاهنشاهی می‌ماند. با مشروطه پارلمانی شاهنشاهی، کشور ایران گذشته‌ای طلایی داشت. بیاییم با برقراری دوباره مشروطه پارلمانی شاهنشاهی آینده روشن و طلایی را برای کشور و مردم ایران تضمین کنیم. پنجاه و سومین سالگرد تاجگذاری اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی و علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی را در روز چهارم آبان ماه یک صد و یکمین زادروز فرخنده آریامهر شاهنشاه ایران را جشن می‌گیریم و راه مشروطه پارلمانی شاهنشاهی را دنبال می‌کنیم زیرا که آریامهر شاهنشاه ایران، آینده ایران را به قانون اساسی مشروطه و ولیعهد ایران سپردند.


شاهنشاه آریامهر محمدرضا شاه پهلوی در آیین تاجگذاری در سخنان خود فرمودند:

خداوند متعال را شکرگزارم که به من امکان داده است در مقام شاهنشاه ایران خدمتی را که در قدرت و توانایی من است نسبت به کشور و ملت خودم انجام دهم، و از درگاه احدیتش مسئلت دارم مرا در آینده نیز مانند گذشته در ادامه این خدمت موفق بدارد و ارشاد فرماید. تنها هدف زندگی من ارتقای روز افزون کشور و ملت ایران است و آرزویی به جز این ندارم که استقلال و حاکمیت این مملکت را حفظ کنم و ملت ایران را به پای مترقی‌ترین و سعادتمندترین جوامع جهان برسانم و عظمت دیرینه این سرزمین و افتخارات تاریخی آن را تجدید کنم و در این راه در آینده نیز مانند گذشته حتی از بذل جان دریغ نخواهم داشت.
در این هنگام که تاج سلطنت کهنسالترین شاهنشاهی جهان را بر سر دارم و برای نخستین بار در تاریخ شهبانوی ایران نیز تاج بر سر نهاده است خود را بیشتر از همیشه در کنار ملت عزیز شرافتمند و میهن پرست خویش احساس می‌کنم و آرزو دارم که همواره لطف و عنایت کامله الهی شامل حال این ملت و مملکت باشد. برای من این احساس مایه خوشوقتی و مباهات است که امروزه من و ملتم با پیوند قلبی ناگسستنی به یکدیگر پیوسته‌ایم و دست در دست هم در راهی که متضمن عظمت و ترقی و سعادت ایران است پیش می‌رویم.
به روان پاک همه آنهایی که در طول هزاران سال با فداکاری و جانبازی خود استقلال و حاکمیت شاهنشاهی ایران را حفظ کردند و این ودیعه گرانبها را به دست ما سپردند درود می‌فرستم و از درگاه قادر متعال مسئلت دارم همه ما را توفیق عنایت فرماید که به نوبه خود کشوری سربلندتر و ملتی مترقی تر و جامعه‌ای سعادتمندتر به دست آیندگان خویش بسپاریم و ولیعهد مرا نیز در مسئولیت خطیری که به عهده او نهاده شده است همواره یاری فرماید.

از روز چهارم آبان ماه ۱۳۴۶ تا یازدهم آبان ماه در سراسر ایران جشن‌های تاجگذاری، زادروز شاهنشاه آریامهر و والاحضرت همایون ولیعهد ایران برگزار شد. در چارچوب این جشن‌ها تالار رودکی گشایش یافت، لوح یادبود ساختمان برج شهیاد آریامهر نهاده شد و بزرگترین نمایشگاه صنعت ایران برای نشان دادن پیشرفت اقتصاد و صنعت کشور گشوده شد. مردم ایران شهرها و روستاهای خود را آذین بستند و کارناوال شادی به راه انداختند و روزها و شب‌ها به نواختن موسیقی و دست افشانی و پایکوبی پرداختند. نیروهای مسلح شاهنشاهی ایران در سان و رژه چهار ساعته نیرومندی خود را در حفظ استقلال و امنیت کشور به نمایش گزاردند.

اصل سی و پنجم پایه قانون اساسی مشروطه ایران می‌گوید: سلطنت ودیعه‌ای است که به دهش اهورایی از سوی ملت به پادشاه واسپرده شده است. این هدیه اهورایی در روز ۲۰ شهریور ماه ۱۳۲۰ به ولیعهد ایران محمدرضا پهلوی پس از ادای سوگند پادشاهی از سوی مجلس شورای ملی، نماینده مردم سراسر ایران به اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی داده شد. در این زمان امنیت و استقلال کشور ایران به خطر افتاده بود. ایران از سوی دو ارتش شوروی و بریتانیا اشغال و اداره کشور به دست نظامیان شوروی و بریتانیا بود. روشن بود که در این زمان جایی برای برگزاری جشن تاجگذاری وجود نداشت. با اراده و خواست اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آیین و جشن تاجگذاری به زمانی در آینده فرافکنده شد که شاهنشاه آرامش خاطر یافته باشند که کشور و ملت در امنیت و ملت ایران در رفاه اجتماعی و سیاسی به سر می‌برند.

در روز ۱۸ شهریور ماه ۱۳۴۶ مجلس موسسان سه اصل ۳۸ و ۴۱ و ۴۲ متمم قانون اساسی را دگرگون ساخت، بدین سان که ولیعهد ایران در بیست سالگی می‌تواند شاهنشاه ایران شود و اگر به این سن نرسیده باشد شهبانو مادر ولیعهد بی درنگ نیابت سلطنت را خواهند داشت.

در روز ۴ آبان ماه ۱۳۴۶ در چهل و هشتمین زادروز محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در کاخ گلستان آیین تاجگذاری اعلیحضرت همایون شاهنشاه محمد رضا شاه پهلوی آریامهر برگزار شد و شاهنشاه دیهیم پادشاهی را پس از بیست و شش سال بر سر خود نهادند. در این آیین شاهنشاه تاج بر سر علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی گزاردند و علیاحضرت شهبانو نایب‌السلطنه ایران شدند. شامگاه چهارم آبان تالار رودکی گشایش یافت و اپرای سرزمین آریامهر در سه بخش زال و رودابه، عشق و دلقک و جشن دهگان اجرا شد. روز پسین ۵ آبان ماه سان و رژه ارتش شاهنشاهی ایران انجام گردید. شامگاه از سوی نخست وزیر میهمانی در کاخ وزارت امور خارجه برگزار شد که در آن همه بزرگان کشوری و لشکری و سفیران یا نمایندگان سیاسی دیگر کشورها در دربار شاهنشاهی ایران به این میهمان فراخوانده شده بودند. جشن سالانه ورزش، جشن زادروز همایونی در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو در روز ششم آبان ماه برگزار شد. پیش از آغاز برنامه ورزشی شهردار تهران لوحی به فرم لوحه‌های هخامنشی از طلای ناب از سوی مردم ایران به نشان پیمان وفاداری به شاهنشاه پیشکش کرد. شامگاه وزیر دربار شاهنشاهی میهمانی شامی در هتل هیلتون برپاکرد و در این جشن هنرمندان از گوشه و کنار ایران با جامه‌ها و سازهای محلی هنر ایران را به نمایش گزاردند.

روز چهارم جشن‌ها، شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی بزرگترین نمایشگاه صنعتی ایران را گشودند و از غرفه‌های کارخانه‌های ایران بازدید کردند. شامگاه اعلیحضرتین به جشن ارتش شاهنشاهی در باشگاه افسران با بیش از ۲۰۰۰ تن میهمان پیوستند و به تماشای برنامه‌های هنری به شیوه و با جامه‌های ایران باستان نشستند.

بامداد روز پنجم جشن روز کودک در پیشگاه علیاحضرت شهبانو فرح و والاحضرت ولیعهد از سوی انجمن ملی حمایت کودکان در آموزشگاه حرفه‌ای فرح پهلوی برگزار شد.[۲] پیش از نیمروز امیرعباس هویدا در جشن بازرگانان و بازاریان و اصناف در بازار تهران شرکت کرد. ساعاتی پس از نیمروز زادروز والاحضرت ولیعهد رضا پهلوی در میدان امجدیه جشن گرفته شد. هم چنین ساعاتی پس از نیمروز چهار کارناوال شادی با شرکت هنرمندان شهرستانی، آشوری‌ها، ورزشکاران باشگاه جعفری و هنرپیشگان فیلم‌ها در خیابان‌های تهران به راه افتاد و هزاران تن از مردم پایتخت در دو سوی راستای کارناوال ایستاده بودند و شادی و هلهله کردند. درازای کارناوال بیش از یک کیلومتر بود که از میدان برابر پارک فرح همان میدان جلالیه به راه افتاد و پس از پیمودن بلوار - خیابان پهلوی - خیابان شاهرضا - خیابان فردوسی - خیابان شاه - نادری - سیمتری - امیرآباد دوباره به میدان جلالیه بازگشت.

روز ششم شاهنشاه آریامهر در مشهد با مردم مشهد جشن گرفتند و روز هفتم در استان فارس در جشن‌های باشکوهی که در سراسر شیراز و دیگر شهرها و روستاهای این استان برگزار شد شرکت کردند.

شاهنشاه در بیشتر سخنرانی‌های خود یادآور شدند که « قدرت شاهنشاه از سوی ملت به ایشان داده شده است و همواره از پیوند ناگسستنی میان شاه و ملت سخن گفتند. شاهنشاه کوشش کردند که برای ملت مفهوم سلطنت پارلمانی را روشن سازند و اینکه قانون اساسی مشروطه چه معنایی دارد و اینکه اساس مشروطه یا قدرت مردم برچیده شدنی نیست. مردم ایران امروز می‌باید این پایه و اساس را بدانند که ملت است که قدرت را در دست دارد و هیچ رهبر، شورای تشخیص مصلحت نظام، شورای نگهبان ، سپاه پاسداران، سپاه بسیج نمی‌توانند قدرت ملت را از ایشان بگیرند. قدرت در دست ملت است و بس!

پنجاه و چهارمین سالگرد تاجگذاری اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی و علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی را در روز چهارم آبان ماه، و یک صد و دومین زادروز فرخنده آریامهر شاهنشاه ایران بزرگ مرد تاریخ جهان و سیاستمدار خردمند و زادروز والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی نماد نیکوکاری و مبارزه برای حقوق زنان ایران را جشن بگیریم و راه مشروطه شاهنشاهی ایران را دنبال نماییم زیرا که آریامهر شاهنشاه ایران، آینده ایران را به قانون اساسی مشروطه و ولیعهد ایران و هر دو را به ملت ایران سپردند. رهایی و آزادی و استقلال و خوشبختی ملت و کشور ایران در گرو آگاهی ملت ایران و برگرداندن قانون اساسی مشروطه به اعتبار و جایگاه خویش است.