تفاوت میان نسخه‌های «الگو:نوشتار برگزیده»

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(۳۹۶ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
 
<!-- در اینجا نوشتاری برگزیده از میان درونمایه وبگاه مشروطه می‌آید. -->
 
<!-- در اینجا نوشتاری برگزیده از میان درونمایه وبگاه مشروطه می‌آید. -->
 
<onlyinclude>
 
<onlyinclude>
*[[پرونده:ShahanshahUtantUNV1347.jpg|thumb|left|220px|شاهنشاه آریامهر در سازمان ملل متحد، اوتانت دبیرکل سازمان ملل (راست) و وزیر خارجه رومانی]]
+
*
[[پرونده:Stamps10thAnniversaryUWL.jpg|thumb|left|220px|تمبر دهمین سالگرد لژیون خدمتگزاران بشر]]
+
[[پرونده:MojahedinTerroristColonelsTurnerShaffer1354a.jpg|thumb|left|170px|]]
[[پرونده:ShahanshahUSSenateUNV1347a.jpg|thumb|left|200px|]]
+
[[پرونده:MrsShafferChildern1354.jpg|thumb|left|170px|همسر و فرزندان کلنل شفر]]
[[پرونده:ShahanshahUSSenateUNV1347b.jpg|thumb|left|200px|]]
+
[[پرونده:MojahedinTerroristColonelsTurnerShaffer1354p.jpg|thumb|left|170px|]]
[[پرونده:ShahanshahAryamehrUNV1349d.jpg|thumb|left|200px]]
 
[[پرونده:ShahanshahAryamehrUNV1349f.jpg|thumb|left|200px]]
 
[[پرونده:ShahanshahAryamehrUNV1349d.jpg|thumb|left|200px]]
 
  
'''[[لژیون خدمتگزاران بشر]]''' - مجلس شورای ملی  روز ۲۳ خرداد ماه، روزی که سخنرانی خردمندانه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر در بنیاد لژیون خدمتگزاران بشر در دانشگاه هاروارد ایراد شد را روز لژیون خدمتگزاران بشر (داوطلبان ملل متحد برای عمران و توسعه) نامید. پیشنهاد ارزنده شاهنشاه آریامهر به بنیاد سازمان دواخواهان ملل متحد (United Nations Volunteers) انجامید. نخستین دبیرکل سازمان دواخواهان ملل متحد از کشور ایران بود. سازمان مرکزی سازمان دواخواهان ملل متحد در نیویورک جای گرفت شد و در سال ۱۹۷۷ به ژنو  و در سال ۱۹۹۶  به شهر بُن کشور آلمان جا به جا شد.
+
'''[[ترور کلنل جک ترنر و کلنل پل شفر از سوی سازمان تروریستی مجاهدین خلق تهران خیابان قیطریه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۵۴]]''' - بامداد روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۵۴ دو کلنل امریکایی کلنل پل آر شفر و کلنل جک اچ ترتر که سوار بر خودرو از خانه خود در قیطریه رهسپار اداره بودند از سوی تیمی از آدمکشان سازمان تروریستی مجاهدین گلوله باران شدند. با چریک فدایی و مجاهد و توده‌ای و جبهه ملی و اسلامیون ننشینید. پاسخ اینان با ملت ایران در دادگاه های نظامی ایران است.
  
نخستین پروژه لژیون خدمتگزارن بشر در فرخنده زادروز شاهنشاه آریامهر از سوی ۲۰ تن از هموندان این سازمان در دو گروه درمانی و بهداشتی و گروه بررسی در دهستان « جم و ریز » پیاده شد.
+
ترور دو کلنل ارتش آمریکا در شمال شرقی قیطریه در کوچه « امیر » میان کوچه‌های « کاوه »  و « ولیعهد » نزدیک خانه کلنل ترنر و کلنل شفر روی داد. ساعت شش و نیم بامداد ناگهان محسن بطحایی با یک پیکان سپید رنگ  راه را بر فورد سیاه رنگ کلنل ترنر و شفر بست. همزمان یک ژیان سرخ رنگ که سیدمحسن سیدخاموشی آن را رانندگی می‌کرد از پشت به خودروی آنان کوبید. آنگاه سیدمحسن سیدخاموشی و  محمدطاهر رحیمی پیاده و به خودروی کلنل ترنر و شفر نزدیک شدند و دو مستشار آمریکایی را از سوی چپ و از سوی راست خودرو به گلوله بستند. سردسته ترور و پشتیبان تیراندازان وحید افراخته بود و منیژه اشرف زاده کرمانی کارگردان ترور و علامت دهنده آغاز کشتار بود. مجاهدین تروریست  کیف‌های دستی دو کلنل ترنر و کلنل شفر را دزدیدند و سوار بر خودروی دیگری شدند و متواری شدند. مجاهدین از کیف دستی کلنل ترنر و شفر به سندها و مدرک‌های مهمی درباره خرید هواپیماهای فانتوم و پایگاه‌های این هواپیماها، خرید دستگاه‌های تله کامیونیکشین و جاهای برنشاندن آنها و دیگر خریدهای ارتش دست یافتند. مجاهدین همه این اسناد را از ایران بیرون بردند و  در پاریس به سفارت شوروی دادند و به جای آن از پشتیبانی اتحاد جماهیر شوروی در رساندن اسلحه به سازمان مجاهدین، برپایی فرستنده‌های رادیویی برای پروپاگاند علیه حکومت ایران و بسیاری کمک‌های دیگر برخوردار شدند.  
  
در روز ۲۳ خرداد ماه ۱۳۴۷ برابر با ۱۳ ژوئن  ۱۹۶۸ بنیاد لژیون خدمتگزاران بشر در سخنرانی اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در دانشگاه هاروارد  پیشنهاد شد و مورد توجه جهانیان قرارگرفت. شاهنشاه آریامهر در سخنان تاریخی خود در دانشگاه هاروارد پیشنهاد فرمودند:
+
در این روز شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو از سفر ونزوئلا و مکزیک و ایالات متحده امریکا بازگشتند. به هنگام ورود شاهنشاه امیرعباس هویدا نخست وزیر ترور دو کلنل نیروی هوایی آمریکا را  به آگاهی همایونی رساند. شاهنشاه آریامهر از این ترور اهریمنی ابراز اندوه فرمودند و دستور دستگیری تروریست‌ها از سوی نیروهای انتظامی با پیگیری شبانه روزی را دادند.
:::... ستمگری‌ها، محرومیت‌ها، تبعیض‌ها، فقر، گرسنگی، و نادانی و بیسوادی، ریشه‌های بیماری جامعه امروز دنیا است.... امروزه صدها میلیون مرد و زن، کودک و سالخورده در شمال و جنوب و شرق و غرب جهان دیده به راه دارند تا مگر کسانی از راه محبت در از میان برداشتن دردهای آنها بکوشند، با توجه بدین واقعیت، من امروز پیشنهاد می‌کنم که سپاهی به نام "لژیون خدمتگزاران بشر" بوجود آید که در آن افرادی از هر کشور، هر طبقه، هر نژاد، هر مذهب، هر جنس، هر سن، در هر وضع اجتماعی و اقتصادی، فقط با این وجه اشتراک که قسمتی از عمر خود را وقف خدمتگزاری به نوع انسان کنند شرکت داشته باشند، و چون خواه ناخواه وجود مرکزی برای اداره کلی چنین نیرویی لازم است از این لحاظ فقط به سازمان ملل متحد یعنی سازمانی که به صورت بین المللی و بشری به وجود آمده است وابسته باشند. ...
 
  
 +
سخنگوی دولت ایران درباره ترور دو کلنل آمریکایی در تهران گفت: این تروریست‌ها از خارج از ایران رهبری می‌شوند و دولت ایران از هیچ کوششی برای دستگیری و مجازات آنها فروگذار نخواهد کرد. چنین عملیات وحشیانه‌ای چه علیه آمریکایی‌ها چه علیه ایرانی‌ها، عمیقا از سوی مردم ایران محکوم و منفور است. کسانی که چنین اندیشه‌های جنایتکارانه‌ای در سر می پروانند، انگیزه‌های انیرانی دارند و برای مخالفان و دشمنان ایران خدمت می‌کنند.
  
کمیسیون اقتصادی مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه دولت شاهنشاهی ایران درباره بنیاد لژیون خدمتگزاران بشر که پیشنهاد آن از سوی اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر شاهنشاه ایران داده شده بود را به رای کشورهای هموند سازمان ملل متحد گذاشت و با اکثریت رای کشورهای هموند آن را تصویب کرد. این اندیشه بزرگ شاهنشاه ایران در دسامبر  ۱۹۶۸ برابر آذر ماه ۱۳۴۷ مورد بررسی سازمان ملل متحد قرارگرفت و در کوتاه زمانی پس از بررسی‌های مالی و اداری، اساسنامه بنیاد چنین سازمانی در  بیست و پنجمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصویب شد. در ایران  این پیشنهاد بزرگ و خردمندانه شاهنشاه آریامهر با شور بی همانندی روبرو شد و در اندک زمانی بیش از ۴۰٫۰۰۰ تن داوخواه خدمت در لژیون خدمتگزاران بشر شدند. مجلس شورای ملی روز ۲۳ خرداد ماه را روز لژیون خدمتگزاران بشر نام نهاد.  
+
پرزیدنت آمریکا جرالد فورد اندوه ژرف خود را از ترور کلنل ترنر و کلنل شفر ابراز داشت.  
  
نمایندگان شوروی و امریکا و دیگر نمایندگان کشورهایی که به قطعنامه رای " آری " داده بودند در سخنانی که ایراد کردند، پیشنهاد شاهنشاه ایران را ستایش نمودند. برای نخستین بار چنین قطعنامه‌ای در سازمان ملل متحد به تصویب رسید که به عقیده همه محافل سیاسی تنها شخصیت شاهنشاه و حسن نیت ژرف معظم‌له در دادن این پیشنهاد بود که آن را به انجام رساند،  نماینده امریکا پس از پایان نشست کمیسیون اقتصادی مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: " این پیروزی از آن شاهنشاه ایران است و جای خوشوقتی است که در تاریخ سازمان ملل متحد این خدمت بزرگ بشری به نام اعلیحضرت همایونی محمدرضا شاه پهلوی ثبت شد."
+
رونالد نیسن سخنگوی کاخ سفید در این باره گفت: بر پایه پژوهش و بررسی‌هایی که دولت آمریکا انجام داده است، ما اطمینان داریم که پایوران ایرانی از هیچ کوششی برای دستگیری تروریست‌ها و سپردن آنها به دست قانون فروگذار نمی‌کنند. ما این عملیات تروریستی و ددمنشانه را علیه پرسنل آمریکایی که مشغول انجام وظیفه در کشوری بودند که ما با آن پیوندهای دوستانه و صمیمانه داریم، محکوم می‌کنیم. ما هم چنین می‌دانیم که این ترور از سوی یک باند جنایتکار و حرفه ایی انجام یافته است و بی گمان این ترور ددمنشانه به افکار همگانی ایران نسبت به آمریکایی‌هایی که در کشورشان خدمت می‌کنند ربطی ندارد.  
  
در نشست سنای آمریکا سناتور بیکر، سناتور ایالت تنسی در سخنان بلند بالای خود از شخصیت جهانی شاهنشاه، یکی از بزرگترین رهبران جهان آزاد را ستود و پیشرفت‌های کشور ایران را به رهبری شاهنشاه آریامهر ستایش کرد. سناتور بیکر به سخنرانی تاریخی شاهنشاه آریامهر در دانشگاه هاروارد اشاره نمود و گفت باید بخش‌های گوناگون بیانات شاهنشاه که از هر سو ازرنده و مهم است در کمیسیون‌ها گوناگون دولتی و ملی بررسی شود و برنامه‌هایی برای اجرای آنها ریخته شود، زیرا که سخنان شاهنشاه ایران در دانشگاه هاروارد تنها یک سخنرانی نیست بلکه این بیانات کتاب فشرده‌ای است که در راهبرد ملت‌ها به سوی خوشبختی بسیار کارآست. به باور بسیاری از  آگاهان آنچه اهمیت فراوان دارد آن است که این دگرگونی شگفت انگیز و پایه‌ای، در چارچوب یک جامعه آزاد و دموکراتیک انجام یافته است. کارهای انقلابی در جامعه ایران و دستاوردهای درخشان آن، بدون از میان رفتن همبستگی‌های اجتماعی و یا ارزش‌های تاریخی و سنت‌های ملی فرجام یافته است. اکنون در ایران رشد اقتصادی افزایش  شتابان داشته است و درآمد سرانه مردم کشور سه برابر شده است در برنامه پنج ساله پسین ایران پیش بینی شده است که درآمد سرانه نزدیک به یک سوم افزایش یابد و رشد تولید ناخالص حتی بیش از پنجاه درسد افزایش یافت. در پایان سناتور بیکر کپی از سخنان شاهنشاه ایران را در دانشگاه هاروارد به سنای آمریکا داد و درخواست کرد که سخنان اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی در صورت جلسه مذاکرات سنای آمریکا نگاهداری شود.  
+
آیین سوگواری سرهنگ شفر ساعت ۱۴ روز سوم خرداد ماه ۱۳۵۴ در کلیسای آمریکاییان در تهران برگزار شد. دوروتی شفر همسر کلنل شفر گفت که ما قرار بود سه هفته دیگر برای همیشه به آمریکا بازگردیم. کلنل پل شفر برآن بود که در شهر « دتور » زندگی بازنشستگی خود را آغاز کند. دو فرزند کلنل شفر مارک ۶ ساله و سالی ۹ ساله گیج و منگ در کنار مادر نشسته بودند. در پیگیری‌ها آشکار شد که پیکان سفیدی که راه را بر فورد سیاه رنگ دو مستشار آمریکایی بست، دزدی بوده است.
  
سازمان ملل متحد قطعنامه ۱۳۵۳ به تاریخ ۲ اوت ۱۹۶۸ - پیشنهاد شاهنشاه آریامهر به فرم قطعنامه از سوی دولت شاهنشاهی ایران به کمیسیون اقتصادی مجمع عمومی داده شد که از سوی مهدی وکیل نماینده ایران در سازمان ملل خوانده شد:
+
سرهنگ شفر مستشار نظامی آمریکا در نیروی هوایی ایران بود و سه هفته به پایان دوره دو ساله ماموریت در تهران و بازنشستگی وی از خدمت مانده بود. سرهنگ شفر اهل « دیتون » از شهرهای ایالت اوهایو بود. وی دانش آموخته دانشگاه ایالتی اوهایو بود.
: مجمع عمومی سازمان ملل متحد ضمن یادآوری قطعنامه شماره ۱۳۵۳ مورخ دوم اوت ۱۹۶۸ شورای اقتصادی و اجتماعی که در آن تایید شده است شور و هیجان جوانان همه کشورها در علاقه ایشان به صلح و عدالت می‌تواند در تحقق ایده‌آل‌ها و آرمان‌های سازمان ملل متحد به ویژه از دیدگاه گسترش اقتصادی و اجتماعی و حقوق بشر نقش مهمی ایفا کند و نیز ضمن یادآوری قطعنامه کمیسیون توسعه اجتماعی که در مقیاس جهانی توصیه می‌کند که به پیشنهادهای مربوط به توسعه و ترویج راه‌های شرکت عمومی در فعالیت‌های عمرانی و مشارکت فعال گروه‌های همه جوامع حق تقدم داده شود معتقد شده است که سازمان ملل متحد می‌تواند به طور جدی به آرزوی اشخاص و به ویژه جوانان بدون توجه به کشور، طبقه، نژاد، مذهب، مرد یا زن بودن، سطح اقتصادی و وضع اجتماعی در مورد اختصاص دوره معینی از زندگی خود برای هدف‌های توسعه و عمران پاسخ دهد و وسایل مثبتی برای دگرگون ساختن علاقمندی ایشان به سرنوشت هم نوعان به یک قدرت کارآی اقتصادی و پیشرفت اجتماعی در سراسر دنیا فراهم آورده.
 
:بدین وسیله مجمع عمومی سازمان ملل متحد از شورای اقتصادی و اجتماعی درخواست می‌کند امکان تاسیس گروه خدمتگزاران بشر را مورد بررسی قراردهد و دست‌آوردهای این بررسی‌ها را در گزارش سالانه کمیسیون به مجمع سازمان ملل و احتمالا به بیست و چهارمین اجلاسیه مجمع عمومی بدهد.
 
  
مهدی وکیل پس از خواندن قطعنامه در سخنان خود دیدگاه‌های بلند شاهنشاه درباره بنیاد لژیون خدمتگزاران بشر را در چارچوب گفتگوهای سازمان ملل متحد روشن ساخت و گفت:
+
سرهنگ ترنر مستشار نظامی آمریکا در نیروی هوایی ایران از اهالی شهر « کربن دیل » ایالت ایلی نوی بود. وی دانش آموخته دانشگاه « کربن دیل » و دانشگاه « نبراسکا » بود. افزون بر این از دانشگاه کالیفرنیا در سَکرمنتو درجه فوق لیسانس داشت.
: کشور من در زمره سایر ممالک راه‌هایی یافته است که با بهره‌برداری از آنها از خود گذشتگی و روح پر از کشش جوانان خود را در خدمت پیشرفت و عمران ملی قرار می‌دهد. شاهنشاه ایران در سخنان خود در دانشگاه هاروارد برای نخستین بار دیدگاه‌هایی را که اینک من بازمی‌نمایم (توضیح می‌دهم) پیشنهاد فرمودند.  
+
 
:شاهنشاه ایران از بینان سه سازمان مهم در ایران سخن راندند که می‌توان آنها را با نام گروهی « سپاهیان انقلاب سپید ایران » شناخت. این سپاه‌ها از آن دسته از مشمولین خدمت زیر پرچم هستند که خدمات ملی خود را در [[سپاه دانش]] و [[سپاه بهداشت]] و [[سپاه ترویج و آبادانی]] انجام می‌دهند. جوانان ایران اینک در روستاهای کشور خدمت می‌کنند و به باسواد کردن بیسوادان و به بهبود خدمات بهداشتی یاری می‌نمایند و در کار بازسازی بنای کشور شرکت می‌جویند. دست‌آورد کوشش‌های ایشان سود چشمگیری است که از آنِ مردم ایران شده است، یکی از این سازمان‌ها سپاه دانش است که سرفرازی شناسایی بین‌المللی را به دست آورده است.
+
روز یکشنبه ۵ امرداد ماه ۱۳۵۴ سه تن از گروه ترور سازمان مارکسیستی اسلامی مجاهدین خلق وحید افراخته و  سیدمحسن سیدخاموشی پیرامون بهارستان از سوی یکی از ماموران زبده سازمان اطلاعات و امنیت کشور دستگیر شدند. وحید افراخته در سه ترور که به کشته شدن پنج تن انجامید و سیدمحسن سیدخاموشی در دو ترور ماشه را چکانیدند.  
:شاهنشاه ایران خواستار گسترش این گونه خدمات بر اساس اصل داوطلبی در شعاعی گسترده‌تر و فراتر از افق‌های ملی گشتند. شاهنشاه پیشنهاد کردند که این سازمان در مقیاس جهانی و برابر با آرمان‌های بشری و زیر سرپرستی یک سازمان بین‌المللی باشد. سپاه داوطلبان زیر رهبری سازمان ملل متحد گذاشته خواهد شد. این سپاه می‌تواند به دست دبیرکل سازمان ملل متحد و زیر دیدوری و بازرسی مستقیم مجمع عمومی و یا غیرمستقیم از سوی شورای اقتصادی و اجتماعی اداره شود. برخی از کشورها دارای منابع انسانی مازاد بر نیاز خود هستند که می‌توان در کاری که در پیش ماست از آنها بهره‌برداری کرد، در جایی که کشورهای دیگری هستند که هنوز ار دیدگاه نیروی انسانی مورد نیاز خود در تنگی می‌باشند. در بررسی‌های کمیسیون باید این نکته مورد توجه باشد که لازم است فرصت‌های کافی برای استفاده از افراد آموزش دیده در رشته مربوطه بوجود آید، کمبود فرصت تا میزان زیادی در فرار مغزها و افراد شایسته که کمیسیون نگرانی خود را از آن ابراز داشته تاثیر دارد.وجود یک سپاه بین المللی از داوطلبان زیر رهبری سازمان ملل متحد ممکن است بتواند به جریان منظم تر منابع انسانی بر پایه تقدم نیازمندی‌ها یاری رساند و سرانجام یکی از عناصر مهم این پژوهش‌ها و بررسی‌ها مسلما مسله هزینه‌ها و چگونگی فراهم ساختن این هزینه‌های است. یکی از امکاناتی که من آرزو دارم مورد توجه قرارگیرد امکان مالیات بندی داوطلبانه بر خود می‌باشد و پیشنهادی است که معمولا در گفتگوهای مربوط به مسایل مالی سازمان ملل متحد به آن اشاره شده است. این سرچشمه نهفته (منبع بالقوه) پول برای هدف‌های بین المللی به عقیده من در گذشته خیلی سرسری گرفته شده است در حالی که در مسایل عمرانی ما نباید سختگیری کنیم - رشته‌های حساس جوانمردی بشری وقتی پای مصالح و نیازهای فوری انسانی درپیش باشد خیلی خوب برانگیخته می‌شود و سود بسیار ببار می‌آورد.
+
 
 +
با اطلاعاتی که از این سه تن به دست آمد و با بررسی‌های گسترده چهار تروریست دیگر محسن بطحایی، منیژه اشرف زاده کرمانی، محمد طاهر رحیمی و مهدی غیوران دستگیر شدند. در نهانگاه این تروریست‌ها انباری از اسلحه، ابزار جنگی، مواد منفجره، سندها و مدرک‌های مهمی به دست مامورین افتاد. از این سندها بر می‌آید که تروریست‌های مجاهد در برنامه ریزی ترورها و بمبگذاری‌های دیگر در تهران و دیگر شهرها بودند. در این نهانگاه ۱۰ قبضه سلاح کمری، ۷۰۰ تیر فشنگ، ۲۵ نارنجک دستی، ۵ دستگاه بمب، ده‌ها کیلوگرم مواد منفجره و آتش زا و نوشتارهای گمراه کننده، دستگاه پلی کپی و جارنامه‌های علیه حکومت مشروطه پارلمانی ایران به دست آمد.  
 +
 
 +
چهل و یک سال پس از ترور کلنل پل شفر و جک ترنر دو سرهنگ نیروی هوایی ارتش آمریکا، از نخستین قربانیان ترور در خاورمیانه،  پسر بزرگ کلنل جک ترنر، دنیل ترنر که امروز بالای شصت سال دارد در مصاحبه‌ای با روزنامه « دنور پُست » گفت اکنون پس از چهار دهه، خانواده ترنر از رژیم اسلامی ایران به دادگاه شکایت برده است و درخواست ۳۵ میلیون دلار  خسارت ترور پدرش را کرده است. دنیل ترنر افزود که به ۵۲ گروگان سفارت امریکا در تهران و قربانیان ترور برج‌های دوقلو در روز یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ میلیون‌ها دلار خسارت پرداخت شده است ولی نامی از آمریکاییانی که نخستین قربانیان ترور در خاورمیانه بودند و به دست مجاهدین خلق و دیگر آدم کشان در ایران ترور شده‌اند برده نشده است.  
  
روز چهارم آبان ماه ۱۳۴۹ همزمان با بیست و پنجمین سالگرد بنیان سازمان ملل متحد و به فرخندگی زادروز شاهنشاه آریامهر نخستین گروه آزمایشی داوخواهان (داوطلب) ایرانی برای خدمت در لژیون بشر در جنوب کشور در آیینی برای گرفتن پروانه از شاهنشاه آریامهر برای آغاز اجرای نخستین پروژه لژیون گرد آمدند و ابلاغ های خود را از وزیر دربار دریافت داشتند. اسداله علم وزیر دربار شاهنشاهی در این آیین، فرمان شاهنشاه برای آغاز خدمات لژیون را به آگاهی سرپرست دفتر مرکزی لژیون رساند. بر پایه این پروژه ۲۰ تن از هموندان داوخواه لژیون خدمتگزاران بشر برای برآورده ساختن آرمان‌های عالی لژیون رهسپار دهستان « جم - و - ریز » خواهند شد.  وزیر دربار شاهنشاهی در دیدار با نخستین گروه داوخواهان گفت:
 
:بیست و پنجمین سالروز تاسیس سازمان ملل متحد در حقیقت بیست و پنجمین سالروز حمایت شاهنشاه و ملت ایران از این سازمان بزرگ بین المللی است. اعلیحضرت  همایون شاهنشاه آریامهر همواره از توانایی بالقوه سازمان ملل متحد در تامین صلح، عدالت و پیشرفت  که امسال شعار اصلی جشن‌های یادبود سازمان ملل متحد است واقف بوده‌اند و اتکا به این سازمان و تقویت آن را مطمئن‌ترین راه نیل به آرمان‌های بشری دانسته‌اند. از این رو بود که برای ترویج آرمان‌های ملل متحد در ایران و جلب حمایت آگاهانه ملت ایران از اصول و مقاصد سازمان ملل بیست و دو سال پیش امر به تاسیس جمعیت ایرانی طرفداران ملل متحد فرمودند و خود شخصا ریاست عالیه آن را پذیرفتند و بدینسان با حمایت و توجه شخصی این جمعیت را یکی از قدیمی‌ترین و صائب‌ترین جمعیت‌های ملی طرفدار ملل متحد ساختند. شاهنشاه آریامهر منشور ملل متحد را منشور آزادی و سعادت ملت‌ها دانسته‌اند و بارها ایمان و وفاداری کشور خویش را که به نفع افکار و جهان بینی  یک پارچگی جوامع انسانی بوده است نسبت به این اعلامیه بیان فرموده‌اند.  تاثیر کامل ملت ایران در مفاد اعلامیه جهانی حقوقی بشر نیز سابقه تاریخی و طولانی دارد چنانکه شاهنشاه فرموده‌اند:
 
:::::قرن‌ها پیش از این که چنین اعلامیه‌ای به صورت کنونی آن صادر شود، ایران عملا در رعایت روح و مفاد آن اقدام کرده بود و شاید برای نخستین بار در تاریخ جهان اصل احترام به حقوق بشر و آزادی‌های اساسی را به جای اصل زور و قدرت اساس حکومت قرارداد و بدین ترتیب تحولی عمیق در اصل حکومت پدیدآورد که بهترین تحلیل از آن را در کتب آسانی می‌توان یافت. ... امروز به میمنت تقارن بیست و پنجمین سالگرد تشکیل سازمان ملل متحد و به میمنت مولود مسعود همایونی با آغاز این خدمت ارزنده انسانی که داوطلبان ایرانی با الهام از شاهنشاه ایران آغاز می‌کنند اینجا دور هم جمع شده‌ایم تا به اقتضای موقع به سپاس خدمات و همکاری‌های صمیمانه سازمان ملل متحد یک قطعه نشان مرحمتی اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر را به آقای نسیم شالون نماینده مقیم برنامه عمران ملل متحد به نمایندگی خانواده ملل متحد در ایران تسلیم داریم و به اغتنام این فرصت اجازه مبارک ملوکانه را که برای اجرای نخستین طرح لژیون شرفصدور یافته است به آقای رسول پرویزی سرپرست دفتر مرکزی لژیون ابلاغ کنم.
 
  
پس از آن دبیر لژیون خدمتگزاران بشر درباره کارهای این سازمان چنین گفت:
 
:نخستین طرح لژیون خدمتگزاران بشر به وسیله بیست تن از اعضای این سازمان در دو گروه درمانی و بهداشتی و مطالعاتی در دهستان جم و ریز پیاده خواهد شد. هموندان گروه درمانی و بهداشتی: دکتر نصرت اله فیض پور، دکتر فرج اله رازی، مهر انگیز صدیقی ، دکتر ابوالفضل سرکشیک، خانم عظمی معزی، خانم پوراندخت پزشک، دکتر محمدعلی هاشم زاده، محمدعلی هاشم زاده، مهندس خدایاربخش، مصعود زرکش، غلامعلی ملکوتی، غلامرضا مهدوی، احمد حاجیعلی عسگری، یداله عسگری، منوچهر منصوری، دکتر زرعلایی، عباداله قدیمی و هموندان گروه مطالعاتی: توفیق غفوری، دکتر علی امینی، انور  ایزدی، مهندس رحمانی، دکتر فروهر نورماه، مهدی سهروردی، هما بیهقی، خسرو برهانیا می باشند -  '''[[لژیون خدمتگزاران بشر|ایران با شاهنشاهی محمدرضا پهلوی آریامهر یکی از بنیادگزاران سازمان ملل متحد و یکی از فعالترین هموندان سازمان ملل در گسترش خدمات سازمان ملل متحد بود  - بخوانید و به یاد بیاوریم که چه جایگاه والایی ملت ایران در میان ملل جهان داشت ]]'''
 
 
</onlyinclude>
 
</onlyinclude>
  
 
[[رده:مشروطه:صفحه اصلی]]
 
[[رده:مشروطه:صفحه اصلی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۱۵


MojahedinTerroristColonelsTurnerShaffer1354a.jpg
همسر و فرزندان کلنل شفر
MojahedinTerroristColonelsTurnerShaffer1354p.jpg

ترور کلنل جک ترنر و کلنل پل شفر از سوی سازمان تروریستی مجاهدین خلق تهران خیابان قیطریه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۵۴ - بامداد روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۵۴ دو کلنل امریکایی کلنل پل آر شفر و کلنل جک اچ ترتر که سوار بر خودرو از خانه خود در قیطریه رهسپار اداره بودند از سوی تیمی از آدمکشان سازمان تروریستی مجاهدین گلوله باران شدند. با چریک فدایی و مجاهد و توده‌ای و جبهه ملی و اسلامیون ننشینید. پاسخ اینان با ملت ایران در دادگاه های نظامی ایران است.

ترور دو کلنل ارتش آمریکا در شمال شرقی قیطریه در کوچه « امیر » میان کوچه‌های « کاوه » و « ولیعهد » نزدیک خانه کلنل ترنر و کلنل شفر روی داد. ساعت شش و نیم بامداد ناگهان محسن بطحایی با یک پیکان سپید رنگ راه را بر فورد سیاه رنگ کلنل ترنر و شفر بست. همزمان یک ژیان سرخ رنگ که سیدمحسن سیدخاموشی آن را رانندگی می‌کرد از پشت به خودروی آنان کوبید. آنگاه سیدمحسن سیدخاموشی و محمدطاهر رحیمی پیاده و به خودروی کلنل ترنر و شفر نزدیک شدند و دو مستشار آمریکایی را از سوی چپ و از سوی راست خودرو به گلوله بستند. سردسته ترور و پشتیبان تیراندازان وحید افراخته بود و منیژه اشرف زاده کرمانی کارگردان ترور و علامت دهنده آغاز کشتار بود. مجاهدین تروریست کیف‌های دستی دو کلنل ترنر و کلنل شفر را دزدیدند و سوار بر خودروی دیگری شدند و متواری شدند. مجاهدین از کیف دستی کلنل ترنر و شفر به سندها و مدرک‌های مهمی درباره خرید هواپیماهای فانتوم و پایگاه‌های این هواپیماها، خرید دستگاه‌های تله کامیونیکشین و جاهای برنشاندن آنها و دیگر خریدهای ارتش دست یافتند. مجاهدین همه این اسناد را از ایران بیرون بردند و در پاریس به سفارت شوروی دادند و به جای آن از پشتیبانی اتحاد جماهیر شوروی در رساندن اسلحه به سازمان مجاهدین، برپایی فرستنده‌های رادیویی برای پروپاگاند علیه حکومت ایران و بسیاری کمک‌های دیگر برخوردار شدند.

در این روز شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو از سفر ونزوئلا و مکزیک و ایالات متحده امریکا بازگشتند. به هنگام ورود شاهنشاه امیرعباس هویدا نخست وزیر ترور دو کلنل نیروی هوایی آمریکا را به آگاهی همایونی رساند. شاهنشاه آریامهر از این ترور اهریمنی ابراز اندوه فرمودند و دستور دستگیری تروریست‌ها از سوی نیروهای انتظامی با پیگیری شبانه روزی را دادند.

سخنگوی دولت ایران درباره ترور دو کلنل آمریکایی در تهران گفت: این تروریست‌ها از خارج از ایران رهبری می‌شوند و دولت ایران از هیچ کوششی برای دستگیری و مجازات آنها فروگذار نخواهد کرد. چنین عملیات وحشیانه‌ای چه علیه آمریکایی‌ها چه علیه ایرانی‌ها، عمیقا از سوی مردم ایران محکوم و منفور است. کسانی که چنین اندیشه‌های جنایتکارانه‌ای در سر می پروانند، انگیزه‌های انیرانی دارند و برای مخالفان و دشمنان ایران خدمت می‌کنند.

پرزیدنت آمریکا جرالد فورد اندوه ژرف خود را از ترور کلنل ترنر و کلنل شفر ابراز داشت.

رونالد نیسن سخنگوی کاخ سفید در این باره گفت: بر پایه پژوهش و بررسی‌هایی که دولت آمریکا انجام داده است، ما اطمینان داریم که پایوران ایرانی از هیچ کوششی برای دستگیری تروریست‌ها و سپردن آنها به دست قانون فروگذار نمی‌کنند. ما این عملیات تروریستی و ددمنشانه را علیه پرسنل آمریکایی که مشغول انجام وظیفه در کشوری بودند که ما با آن پیوندهای دوستانه و صمیمانه داریم، محکوم می‌کنیم. ما هم چنین می‌دانیم که این ترور از سوی یک باند جنایتکار و حرفه ایی انجام یافته است و بی گمان این ترور ددمنشانه به افکار همگانی ایران نسبت به آمریکایی‌هایی که در کشورشان خدمت می‌کنند ربطی ندارد.

آیین سوگواری سرهنگ شفر ساعت ۱۴ روز سوم خرداد ماه ۱۳۵۴ در کلیسای آمریکاییان در تهران برگزار شد. دوروتی شفر همسر کلنل شفر گفت که ما قرار بود سه هفته دیگر برای همیشه به آمریکا بازگردیم. کلنل پل شفر برآن بود که در شهر « دتور » زندگی بازنشستگی خود را آغاز کند. دو فرزند کلنل شفر مارک ۶ ساله و سالی ۹ ساله گیج و منگ در کنار مادر نشسته بودند. در پیگیری‌ها آشکار شد که پیکان سفیدی که راه را بر فورد سیاه رنگ دو مستشار آمریکایی بست، دزدی بوده است.

سرهنگ شفر مستشار نظامی آمریکا در نیروی هوایی ایران بود و سه هفته به پایان دوره دو ساله ماموریت در تهران و بازنشستگی وی از خدمت مانده بود. سرهنگ شفر اهل « دیتون » از شهرهای ایالت اوهایو بود. وی دانش آموخته دانشگاه ایالتی اوهایو بود.

سرهنگ ترنر مستشار نظامی آمریکا در نیروی هوایی ایران از اهالی شهر « کربن دیل » ایالت ایلی نوی بود. وی دانش آموخته دانشگاه « کربن دیل » و دانشگاه « نبراسکا » بود. افزون بر این از دانشگاه کالیفرنیا در سَکرمنتو درجه فوق لیسانس داشت.

روز یکشنبه ۵ امرداد ماه ۱۳۵۴ سه تن از گروه ترور سازمان مارکسیستی اسلامی مجاهدین خلق وحید افراخته و سیدمحسن سیدخاموشی پیرامون بهارستان از سوی یکی از ماموران زبده سازمان اطلاعات و امنیت کشور دستگیر شدند. وحید افراخته در سه ترور که به کشته شدن پنج تن انجامید و سیدمحسن سیدخاموشی در دو ترور ماشه را چکانیدند.

با اطلاعاتی که از این سه تن به دست آمد و با بررسی‌های گسترده چهار تروریست دیگر محسن بطحایی، منیژه اشرف زاده کرمانی، محمد طاهر رحیمی و مهدی غیوران دستگیر شدند. در نهانگاه این تروریست‌ها انباری از اسلحه، ابزار جنگی، مواد منفجره، سندها و مدرک‌های مهمی به دست مامورین افتاد. از این سندها بر می‌آید که تروریست‌های مجاهد در برنامه ریزی ترورها و بمبگذاری‌های دیگر در تهران و دیگر شهرها بودند. در این نهانگاه ۱۰ قبضه سلاح کمری، ۷۰۰ تیر فشنگ، ۲۵ نارنجک دستی، ۵ دستگاه بمب، ده‌ها کیلوگرم مواد منفجره و آتش زا و نوشتارهای گمراه کننده، دستگاه پلی کپی و جارنامه‌های علیه حکومت مشروطه پارلمانی ایران به دست آمد.

چهل و یک سال پس از ترور کلنل پل شفر و جک ترنر دو سرهنگ نیروی هوایی ارتش آمریکا، از نخستین قربانیان ترور در خاورمیانه، پسر بزرگ کلنل جک ترنر، دنیل ترنر که امروز بالای شصت سال دارد در مصاحبه‌ای با روزنامه « دنور پُست » گفت اکنون پس از چهار دهه، خانواده ترنر از رژیم اسلامی ایران به دادگاه شکایت برده است و درخواست ۳۵ میلیون دلار خسارت ترور پدرش را کرده است. دنیل ترنر افزود که به ۵۲ گروگان سفارت امریکا در تهران و قربانیان ترور برج‌های دوقلو در روز یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ میلیون‌ها دلار خسارت پرداخت شده است ولی نامی از آمریکاییانی که نخستین قربانیان ترور در خاورمیانه بودند و به دست مجاهدین خلق و دیگر آدم کشان در ایران ترور شده‌اند برده نشده است.