تفاوت میان نسخه‌های «الگو:نوشتار برگزیده»

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
(۴۲۱ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۲: خط ۲:
 
<onlyinclude>
 
<onlyinclude>
 
*
 
*
[[پرونده:HappyBirthdayPrinceAliRezaPahlavi8Ordibehesht.mp4|thumb|left|thumbtime=0:10|260px|]]
 
[[پرونده:ShahanshahPrinceAliReza8Ordibehesht1345.jpg|thumb|left|200px|والاحضرت علیرضا در آغوش پدر آریامهر شاهنشاه ایران]]
 
[[پرونده:ShahanshahRoyalFamily208.jpg|thumb|left|200px|خانواده شاهنشاهی ایران]]
 
[[پرونده:ShahbanouPrinceAliReza5.jpg|thumb|left|200px|علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی و والاحضرت علیرضا پهلوی]]
 
'''[[والاحضرت شاهپور علیرضا پهلوی]]'''  ساعت هشت و نیم بامداد روز پنجشنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۳۴۵ درکاخ شاهنشاهی زاده شدند. نوزاد سه کیلو و ۸۵۰ گرم وزن دارد. به فرمان شاهنشاه نوزاد والاحضرت علیرضا پهلوی نامیده شد.
 
  
رسانه‌ها نوشتند:
+
[[پرونده:PrincessAshrafPahlavi1.jpg|thumb|left|200px|]]
:: بامداد امروز - به هنگامه صفای صبح اردیبهشتی دومین پسر شاهنشاه دیده به دنیا گشود و با لطف وجود خویش گرمی دیگری به خاندان جلیل سلطنت بخشید. ما  میلاد این مولود فرخنده را به پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت فرح شهبانوی ایران و علیاحضرت ملکه پهلوی و خاندان جلیل شاهنشاهی ایران و ملت ایران صمیمانه تهنیت گفته و آرزومندیم همین قدم این شه زاده والاگهر درهای سعادت بر ملت ایران بیش از پیش گشوده گردد.
+
[[پرونده:FamilyProtectionWeekTir2536a.jpg|thumb|left|160px|]]
 +
[[پرونده:PrincessAshrafMessageFamilyProtectionWeekTir2536a.jpg|thumb|left|160px|]]
 +
[[پرونده:HemayatAzKhanehvadehBisarparst2536.jpg|thumb|left|160px|هفته حمایت از خانواده‌های بی‌سرپرست]]
 +
'''[[هفته حمایت از خانواده‌های بی‌سرپرست ۱ تا ۶ تیر ماه]]'''  - برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست در سال ۲۵۳۱ شاهنشاهی برابر با ۱۳۵۱ خورشیدی به کوشش والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی در سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی بنیاد نهاده شد. سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی در فروردین ماه ۱۳۲۶ خورشیدی به فرمان اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه ایران بنیاد شد. ریاست این سازمان با اعلیحضرت همایون شاهنشاه محمدرضا شاه پهلوی آریامهر می‌باشد و سرپرستی آن به والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی سپرده شد. این سازمان پس از پایان جنگ جهانی دوم و پایان یافتن اشغال ۴ ساله کشور و بیرون رفتن ارتش متفقین از کشور بنیاد گزارده شد. در این زمان تهی دستی و بینوایی و بی چیزی، بیکاری و گرسنگی همه شهرهای ایران به ویژه تهران را فراگرفته بود و خیابان‌های تهران پر از ولگرد و گرسنه بود. به فرمان شاهنشاه جوان سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی بنیاد شد با آرمان این که با کمک دولت و مردم نیکوکار کودکان بی سرپرست رها شده در خیابان‌ها را به پرورشگاه‌ها ببرند، و به گرسنگان خوراک برسانند.
  
 +
برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست، با توجه به هدف مهم انسانی و اجتماعی در برابر خانواده‌هایی که سرپرست و نان آور خود را به هر سببی از دست می‌دهند و شیرازه زندگیشان به ناگاه گسسته می‌شود پیاده شد.
 +
بر پایه این برنامه یکان‌هایی از سوی سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی برای انجام این مهم راه اندازی شدند که از یک سوی در ارتباط پیوسته با قشرهای گوناگون مردم می‌باشد و آمار و ویژگی خانواده‌های بی سرپرست را گردآوری می‌کند و به نیکوکاران جامعه می‌شناساند و از سوی دیگر با دیده‌وری دایمی بر روش سرپرستی و بهره‌مند ساختن نیازمندان از کمک‌های مادی و معنوی این امکان را فراهم می‌سازد که خانواده‌های یاری گیرنده در کوتاه زمانی بتوانند از پریشانی رها شوند و بازیافتن شخصیت و توانایی خویش، روی پای خود بایستند و به زندگی ارجمندانه‌ای را آغاز نمایند.
  
'''اعلامیه دربار شاهنشاهی'''
+
با تصویب قانون حمایت خانواده شالوده‌ای با زیر بنای تازه‌ای در راستای پاسداری حقوقی که خانواده دارد ریخته شد ولی با جود همه حمایتی که قانون از حقوق خانواده می‌کند و با وجود قانون حمایت از کودکان بی سرپرست چون تنها وجود قانون توانایی حمایت از خانواده‌ها به ویژه آنان که سرپرست خود را از دست می‌دهند نیست، ناگزیر باید آنان که می‌توانند دست افتادگان گیرند، و به درماندگان یاری دهند، سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی با سازمان و برنامه‌ای سامان یافته این مهم را به گردن گرفت تا دور از بوروکراسی با مشارکت مردم و به ویژه نیکوکاران پیوند میان کمک دهندگان و کمک گیرندگان را پدیدآورد.
  
:وزیر دربار شاهنشاهی با نهایت مسرت به اطلاع عموم می‌رساند که خداوند متعال در روز پنجشنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۳۴۵ ساعت هشت و نیم بامداد به شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت فرح پهلوی شهبانوی ایران نوزادی پسر عنایت فرموده است.
+
برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست کار اصولی خود را با تربیت مددکاران آنهم از میان افراد لیسانسیه و دیپلمه آغاز کرده است و در درازای پنج دوره از سال ۱۳۵۱ شمار بسیاری از راه آزمون دانشگاهی به تحصیل در رشته مددکاری اجتماعی پرداخته‌اند. تا سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی ۲۲۶ واحد حمایت در تهران و شهرستان‌ها ایجاد شد که ۵۲۵ تن از آموزش یافتگان کارهای اجرایی آن را انجام می‌دهند. بررسی‌ها و پژوهش‌ها نشان می‌دهد که در شهرها و روستاهای کشور بیش از ۱۰۰ هزار خانواده بی سرپرست وجود دارد که ده هزار خانواده تاکنون زیر پوشش حمایت‌ها قرار گرفته است و در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی همه خانواده‌ها زیر پوشش رفاهی، آموزشی و سرپرستی برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست قرار خواهند گرفت. این خانواده‌ها افزون بر کمک مالی به خدمات درمانی، آموزشی و فرهنگی و معنوی دیگر هم نیاز دارند که خوشبختانه سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی با در اختیار داشتن بیمارستان‌ها و درمانگاه و دبستان‌ها و دبیرستان‌های مجهز حرفه‌ای، خود پشتوانه فعالیت این برنامه است و خدمات گوناگون سازمان چه بسیار راه گشای هدف‌های برنامه حمایت از خانواده بی سرپرست بوده است و می‌باشد.
:برای عرض شادباش این مولود خجسته به پیشگاه مبارک اعلیحضرتین نیز در سالن وزارت دربار شاهنشاهی، دفتر ویژه گشوده خواهد شد که هیات دولت، افسران ارشد ارتش شاهنشاهی، نمایندگان مجلس و نمایندگان شهر از ساعت ۱۰ تا ۱۲ صبح روز پنجشنبه ۸ اردیبهشت ماه و هیات نمایندگان سیاسی از ساعت ۱۱ تا یک ساعت بعد از ظهر امروز در کاخ وزارت دربار با لباس ژاکت برای امضا حضور به هم رسانند.  
+
با اجرای کامل قانون تامین اجتماعی ملت ایران از هنگام تولد تا مرگ زیر پوشش حمایت قانون قرار می‌گیرند و با بهره مند شدن از این قانون که دربرگیرنده بیمه‌های بیکاری، درمانی، تصادف و علیل شدن، بیماری و از کارافتادگی، بازنشستگی و غیره برای هر ایرانی می‌باشد، هیچ ایرانی نیازی دیگر به کمک دیگران نخواهند داشت.
:وزیر دربار شاهنشاهی - حسین قدس نخعی
 
  
شلیک ۲۱ تیر توپ به اهالی پایتخت مژده داد شاهنشاه و شهبانو به آرزوی خودشان که داشتن پسر دیگر بود رسیدند. به مناسبت زاده شدن فرخنده دومین پسر شاهنشاه آریامهر وزارت دادگستری پیشنهاد بخشش ۶۰ زندانی را داد. سیل پیام‌های تهنیت پادشاهان، پرزیدنت‌ها و سران و رییس‌های کشورهای جهان به شاهنشاه و شهبانو روان شد.
+
وظیفه سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی در چارچوب برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست بدین قرار است:
  
 +
    :شناسایی خانواده‌هایی که سزوار کمک هستند.
 +
    :شناساندن این خانواده‌ها به نیکوکارانی که می‌خواهند کمک کنند ولی نمی‌توانند درماندگان و تهی دستان را بیابند.
 +
    :سرپرستی پیوسته بر زندگی خانواده‌های حمایت شده تا از یک سو بازتوانی پیدا کنند و از سوی دیگر به گمراهی و تباهی آلوده نشوند.
 +
    :مشارکت دادن نیکوکاران در چگونگی بهره‌مندی خانواده‌ها از کمک‌ها با فرستادن گزارش‌ها همراه با فرتورهای خانواده‌ها.
 +
    :زمان بندی درست نسبت به مدتی که خانواده‌ای نیاز به کمک دارد تا پس از بازتوان شدن خانواده، کمک‌ها به خانواده دیگری که سزاوار حمایت را دارند، داده شود.
  
'''نخستین اعلامیه پزشکی'''
+
در روز ۱ تیر ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی به مناسبت آغاز پنجمین سال اجرای برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست پیامی دادند:
  
در ساعت هشت و نیم صبح پنجشنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۳۴۵ خداوند تبارک و تعالی نوزادی پسر به علیاحضرت شهبانو عطا فرمودند وزن نوزاد ۳٬۸۵۰ کیلوگرم. وضع مزاجی علیاحضرت و نوزاد کاملا سالم و رضایت بخش است - پزشک مخصوص علیاحضرت دکتر جهانشاه صالح
+
در آغاز پنجمین سالگرد اجرای برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست و هقته‌ای که برای جلب توجه بیشتر افکار عمومی به هدف عالی و انسانی را مناسب می‌دانم که با هموطنان به اختصار در این باره سخن بگویم.
  
از سوی مردم ایران سدها سبدگل زیبا به کاخ شاهنشاهی ایران برده شد و به پیشگاه شاهنشاه و شهبانو پیشکش شد. مردم ایران کاخ شاهنشاهی ایران را گلباران کردند.
+
جای خوشوقتی است که این برنامه که در پنج سال پیش ضمن نوآوری‌های سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی اجرای آن به صورت آزمایشی آغاز گردید، در مدت کوتاهی با تجربه‌های حاصله به درستی وارد مرحله عمل شد و با گام‌های استوار به پیش رفت و گسترش یافت، به طوری که واحدهای اجرایی این برنامه، تاکنون در ۱۰۰ شهرستان کشور تاسیس و به خدمت اجتماع درآمده و نزدیک به هفت هزار خانواده را تحت سرپرستی گرفته بودند، اینک دامنه فعالیت خود را به دو برابر توسعه داده‌اند و دویست شهرستان را زیر پوشش خدمات خود گرفته‌اند و از همین امروز درهای اداره‌های مجری این کار در ۱۰۰ شهر دیگر به روی مراجعه کنندگان باز می‌باشد.
  
چامه سراییده شده از سوی ابراهیم صهبا:
+
بنابراین، رشد رضایت بخش و گسترش تحسین انگیز این برنامه نشان می‌دهد که ما از نیل به هدف اصلی، یعنی تحت حمایت قرارگرفتن تمامی خانواده‌های بی سرپرست در سراسر کشور دور نیستیم و باید سعی کنیم در مدتی هر چه کوتاه تر در هیچ نقطه ایران خانواده نیازمندی دیده نشود که زیر پوشش این برنامه قرار نگرفته باشد.
  
قلب ملت شاد شد از پرتو لبخند شاه/چشم ما روش به روی چارمین فرزند شاه
+
در مسیر اجرای این برنامه دو نکته شایان توجه و تذکر است؛ یکی آن که نظر اصلی سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی در این امر خطیر بیشتر معطوف به فرزندان خانواده‌های بی سرپرست است تا به جای آنکه بر اثر فقر و نیازمندی به تباهی کشانیده شوند، با آموزش و پرورش، استعدادهای آنها شکوفان و ثمربخش گردد و نتیجه نهایی که باز توان ساختن این خانواده هاست حتی الامکان به وسیله همین افراد به دست آید. پس مسئولان اجرای این برنامه باید سعی کنند هر یک از این خانواده‌ها در کوتاه‌ترین فرصت ممکن بتوانند بر روی پای خود بایستند و مستعدترین فرد یا افراد خانواده هر چه زودتر به مرحله کارآیی برسند و مسئولیت اداره امور خانواده را به عهده بگیرند تا از یک سو مکتب تنبل پروری و بیکاره سازی بسته شود و از سوی دیگر عزت نفس افراد و غرور نوجوانانی که حوادث زندگی آنها را به مستمندی کشانیده جریحه دار نگردد و آنچه بیشتر مایه خوشوقتی است این است که در همین مدت کوتاه از سی و پنج هزار تنی که در هفت هزار خانواده در صد شهر از خدمات این برنامه برخوردار بوده‌اند، چهار هزار و هفتاد و پنج تن در ۸۷۵ خانواده به مرحله بازتوانی رسیده‌اند و اکنون با استقلال مالی امور زندگانی خود را اداره می‌کنند و دیگر نیازی به بهره گیری از کمک‌های سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی ندارند. نکته دیگر آنکه از هفت هزار خانواده بی سرپرستی که تاکنون تحت حمایت قرارگرفته‌اند در هزار خانواده از کمک‌های بی دریغ مالی و معنوی نیکوکاران استفاده کرده‌اند که عواطف عالیه انسانی این عده از خیرخواهان که ما را در اجرای این برنامه یاری کرده‌اند در خور قدردانی و حق شناسی است و امیدواریم در آینده جمع بیشتری از توانگران نیک اندیش توفیق همکاری با این برنامه را پیدا کنند تا آهنگ پیشرفت آن تندتر شود.
  
از دل و جان تهنیت بر شاه و شهبانو دهیم/چون بود با ملک و ملت جاودان پیوند شاه
+
هنگامی که افراد یک خانواده مرفه و بهره مند از مواهب این عصر در کانون‌های گرم خانوادگی خود با سعادت زندگی می‌کنند و سرپرست موفق خانواده با احساس لذت به عزیزان خوشبخت خود می‌نگرد به جا است اگر لحظه‌ای هم به این موضوع بیاندیشد که خانواده‌هایی هم هستند که تا دیروز آنها هم در کانون خانواده خود احساس خوشبختی می‌کرده‌اند ولی بر اثر پیشامد حادثه‌ای اکنون چراغ خانه خاموش شده و سردی بی سرپرستی و نیازمندی در فضای زندگی آنها جایگزین محیط گرم و سعادتمند خانواده شده است. کوشش کنیم که مشارکت هر چه بیشتر مردم در این قبیل خدمات اجتماعی هر روز توسعه یابد و این احساسات نوع دوستی و انسانی در قلب‌های ما ایرانیان زنده بماند و همان طور که همه دستورات مذهبی و اصول اخلاقی حکم می‌کند در خودخواهی غرق نشویم و هنگام موفقیت و خوشبختی به فکر دیگر و نیازمندان هم باشیم.
  
 +
یک بار دیگر مراتب سپاسگزاری خویش را به نیکوکارانی که با برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست همکاری می‌کنند ابراز می‌دارم و رضایت خاطر خود را به همه کسانی که در حسن اجرای این برنامه کوشیده‌اند ابلاغ می‌کنم.
  
والاحضرت علیرضا پهلوی دبستان را از سال ۱۳۴۹ تا ۱۳۵۳ خورشیدی در دبستان رازی و سپس از سال ۱۳۵۳ خورشیدی تا ۲۵۳۷ شاهنشاهی در مدرسه رضا پهلوی کاخ نیاوران گذراندند.
 
 
۵ خرداد ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی والاحضرت شاهپور علیرضا پهلوی تنها با هواپیما پرواز کردند. در این آیین شاهنشاه آریامهر، علیاحضرت شهبانو و والاحضرت همایون ولایتعهد و والاحضرت فرحناز و والاحضرت لیلا پهلوی، والاحضرت شاهدخت فاطمه پهلوی، جانشین فرمانده نیروی هوایی شاهنشاهی، فرمانده [[گارد جاویدان شاهنشاهی]] و گروهی از ژنرال‌ها و افسران و خلبان‌های نیروی هوایی شاهنشاهی شرکت داشتند. شاهنشاه آریامهر، علیاحضرت شهبانو و والاحضرت شاهدخت‌ها فرحناز و لیلا در جایگاه ویژه در کنار باند پایگاه یکم شکاری قرارگرفتند و پرواز والاحضرت علیرضا را نگاه کردند. والاحضرت علیرضا پهلوی ساعت ۹ و ۴۵ دقیقه بامداد به پایگاه شکاری یکم وارد شدند و پانزده دقیقه آموزگار پرواز، راه پرواز و دیگر ویژگی‌های پروازی را با والاحضرت مرور کردند.  آنگاه والاحضرت علیرضا به باند فرودگاه رفتند و پس از کنترل موتور و دیگر بخش‌های فنی هواپیما، سوار هواپیما شدند و پس از دو پرواز آزمایشی، به تنهایی با یک هواپیمای یک موتوره « بونانزا » پرواز کردند.  والاحضرت علیرضا پهلوی در پایان این پرواز با هواپیما در برابر جایگاه بازایستادند و از هواپیما پیاده شدند. به پیروی از یک سنت بین المللی، والاحضرت همایون ولیعهد، والاحضرت شاهدخت‌ها فرحناز و لیلا و یکی از خلبانان نیروی هوایی شاهنشاهی به نمایندگی دیگر خلبانان  چند دلو (سَتل) آب بر روی والاحضرت علیرضا ریختند. هواپیمای بونانزا بهترین هواپیمای یک موتوره در دنیاست. والاحضرت علیرضا که اینک دوازده ساله هستند، از تاریخ ۱ فروردین ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی یادگیری خلبانی را آغاز کردند و در درازای ۲۲ ساعت و ۹ دقیقه این فن پیچیده و سخت را فراگرفتند. والاحضرت در بلندای ۴۰۰۰ متری و با شتاب ۱۳۰ نات (گره) پیرامون تهران به پرواز درآمدند.
 
 
والاحضرت علیرضا  دوازده ساله بودند که به همراه والاحضرت فرحناز پهلوی و والاحضرت لیلا پهلوی در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی به سبب آشوبی که اسلامیون و کمونیست‌ها در ایران بر پا کردند، ناچار به ترک میهن خود ایران شدند. 
 
 
در بهمن ماه ۲۵۳۸ شاهنشاهی، والاحضرت علیرضا دبیرستان را در مدرسه دوره راهنمایی در دبیرستان سینت دیوید در شهر نیویورک  St. David’s School in New York City  سپس از سال ۲۵۳۸ تا ۲۵۳۹ شاهنشاهی در  دبیرستان  آمریکایی قاهره گذراندند.High school at the American College Cairo, Egypt والاحضرت در سال ۲۵۴۰ شاهنشاهی برابر با  ۱۳۶۰ خورشیدی به ایالات متحده امریکا بازگشتند و  تحصیلات دبیرستانی خود را در دبیرستان  مانت گریلاک در ویلیامزتان، ماساچوست در سال ۲۵۴۳ شاهنشاهی [۱۳۶۳ خورشیدی ] به پایان رساندند.Mt. Greylock Regional High School in Williamstown, Massachusetts
 
 
والاحضرت علیرضا پهلوی لیسانس خود را در رشته موسیقی و موسیقی شناسی تطبیقی و فوق لیسانس خود را در رشته ایران شناسی باستان از دانشگاه کولومبیا در نیو یورک دریافت کردند. والاحضرت علیرضا  تا روز ۱۴ دی ماه ۲۵۶۹ شاهنشاهی [۱۳۸۹ خورشیدی]  در دانشگاه هاروارد دانشجوی دکترا در رشته ایران شناسی باستان و علم زبان بودند و تنها چند ماهی به گرفتن درجه دکترای ایشان مانده بود. پرونده ترور والاحضرت علیرضا پهلوی که در زمان برک حسین اوباما پرزیدنت آمریکا روی داد هنوز باز است.
 
 
در روز ۲۶ جولای ۲۰۱۱ برابر با ۴ امرداد ماه ۲۵۷۰ شاهنشاهی [برابر با ۱۳۹۰ خورشیدی] دختر والاحضرت شاهپور علیرضا پهلوی [[والاحضرت ایریانا لیلا پهلوی]] در واشنگتن دی سی زاده شد.
 
 
 
زان یار دلنوازم شکریست با شکایت/گر نکته دان عشقی خوش بشنواین حکایت
 
 
بی مزد بود و منت هر خدمتی که کردم/یا رب مباد کس را مخدوم بی عنایت
 
 
رندان تشنه لب را آبی نمی‌دهد کس/گویی ولی شناسان رفتند از این ولایت
 
 
در زلف چون کمندش ای دل مپیچ کان جا/سرها بریده بینی بی جرم و بی جنایت
 
 
از هر طرف که رفتم جز وحشتم نیفزود/زنهار از این بیابان وین راه بی‌نهایت
 
 
بوستون - سپیده دم روز سه شنبه ۱۴ دی ماه ۲۵۶۹ شاهنشاهی برابر با ۴ ژانویه 
 
 
 
'''بنیاد نیکوکاری والاحضرت شاهپور علیرضا پهلوی'''
 
 
به کوشش علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی بنیاد نیکوکاری والاحضرت علیرضا پهلوی در سال ۲۰۱۲ میلادی در دانشگاه هاروارد پایه نهاده شد. این بنیاد برای گرامی داشت یاد والاحضرت شاهپور علیرضا پهلوی بنیاد گردیده است و بودجه گردآوری شده در اختیار دانشگاه هاروارد نهاده شده است. بورس شاهپور علیرضا پهلوی به دانشگاه هاروارد پشتیبانی مالی برای دانشجویان واجد شرایط در به پایان رساندن تز، دوره‌های آموزشی، خرید کتاب، و یا پیگیری سایر تلاش‌های آکادمیک در زمینه ایران باستان را فراهم می‌نماید. 
 
 
علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی به هنگام تاسیس بنیاد والاحضرت شاهپور علیرضا پهلوی فرمودند: "این فکر مایه خوشوقتی من خواهد بود که بدانم، روزی، یک جوان ایرانی مانند علیرضای من در فضای زیبای دانشگاه هاروارد گام خواهد گذارد، تاریخ پرشکوه ایران را مطالعه خواهد کرد و به آگاهی ما در مورد سرزمینمان خواهد افزود."
 
 
</onlyinclude>
 
</onlyinclude>
  
 
[[رده:مشروطه:صفحه اصلی]]
 
[[رده:مشروطه:صفحه اصلی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۲۴


PrincessAshrafPahlavi1.jpg
FamilyProtectionWeekTir2536a.jpg
PrincessAshrafMessageFamilyProtectionWeekTir2536a.jpg
هفته حمایت از خانواده‌های بی‌سرپرست

هفته حمایت از خانواده‌های بی‌سرپرست ۱ تا ۶ تیر ماه - برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست در سال ۲۵۳۱ شاهنشاهی برابر با ۱۳۵۱ خورشیدی به کوشش والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی در سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی بنیاد نهاده شد. سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی در فروردین ماه ۱۳۲۶ خورشیدی به فرمان اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه ایران بنیاد شد. ریاست این سازمان با اعلیحضرت همایون شاهنشاه محمدرضا شاه پهلوی آریامهر می‌باشد و سرپرستی آن به والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی سپرده شد. این سازمان پس از پایان جنگ جهانی دوم و پایان یافتن اشغال ۴ ساله کشور و بیرون رفتن ارتش متفقین از کشور بنیاد گزارده شد. در این زمان تهی دستی و بینوایی و بی چیزی، بیکاری و گرسنگی همه شهرهای ایران به ویژه تهران را فراگرفته بود و خیابان‌های تهران پر از ولگرد و گرسنه بود. به فرمان شاهنشاه جوان سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی بنیاد شد با آرمان این که با کمک دولت و مردم نیکوکار کودکان بی سرپرست رها شده در خیابان‌ها را به پرورشگاه‌ها ببرند، و به گرسنگان خوراک برسانند.

برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست، با توجه به هدف مهم انسانی و اجتماعی در برابر خانواده‌هایی که سرپرست و نان آور خود را به هر سببی از دست می‌دهند و شیرازه زندگیشان به ناگاه گسسته می‌شود پیاده شد. بر پایه این برنامه یکان‌هایی از سوی سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی برای انجام این مهم راه اندازی شدند که از یک سوی در ارتباط پیوسته با قشرهای گوناگون مردم می‌باشد و آمار و ویژگی خانواده‌های بی سرپرست را گردآوری می‌کند و به نیکوکاران جامعه می‌شناساند و از سوی دیگر با دیده‌وری دایمی بر روش سرپرستی و بهره‌مند ساختن نیازمندان از کمک‌های مادی و معنوی این امکان را فراهم می‌سازد که خانواده‌های یاری گیرنده در کوتاه زمانی بتوانند از پریشانی رها شوند و بازیافتن شخصیت و توانایی خویش، روی پای خود بایستند و به زندگی ارجمندانه‌ای را آغاز نمایند.

با تصویب قانون حمایت خانواده شالوده‌ای با زیر بنای تازه‌ای در راستای پاسداری حقوقی که خانواده دارد ریخته شد ولی با جود همه حمایتی که قانون از حقوق خانواده می‌کند و با وجود قانون حمایت از کودکان بی سرپرست چون تنها وجود قانون توانایی حمایت از خانواده‌ها به ویژه آنان که سرپرست خود را از دست می‌دهند نیست، ناگزیر باید آنان که می‌توانند دست افتادگان گیرند، و به درماندگان یاری دهند، سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی با سازمان و برنامه‌ای سامان یافته این مهم را به گردن گرفت تا دور از بوروکراسی با مشارکت مردم و به ویژه نیکوکاران پیوند میان کمک دهندگان و کمک گیرندگان را پدیدآورد.

برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست کار اصولی خود را با تربیت مددکاران آنهم از میان افراد لیسانسیه و دیپلمه آغاز کرده است و در درازای پنج دوره از سال ۱۳۵۱ شمار بسیاری از راه آزمون دانشگاهی به تحصیل در رشته مددکاری اجتماعی پرداخته‌اند. تا سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی ۲۲۶ واحد حمایت در تهران و شهرستان‌ها ایجاد شد که ۵۲۵ تن از آموزش یافتگان کارهای اجرایی آن را انجام می‌دهند. بررسی‌ها و پژوهش‌ها نشان می‌دهد که در شهرها و روستاهای کشور بیش از ۱۰۰ هزار خانواده بی سرپرست وجود دارد که ده هزار خانواده تاکنون زیر پوشش حمایت‌ها قرار گرفته است و در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی همه خانواده‌ها زیر پوشش رفاهی، آموزشی و سرپرستی برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست قرار خواهند گرفت. این خانواده‌ها افزون بر کمک مالی به خدمات درمانی، آموزشی و فرهنگی و معنوی دیگر هم نیاز دارند که خوشبختانه سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی با در اختیار داشتن بیمارستان‌ها و درمانگاه و دبستان‌ها و دبیرستان‌های مجهز حرفه‌ای، خود پشتوانه فعالیت این برنامه است و خدمات گوناگون سازمان چه بسیار راه گشای هدف‌های برنامه حمایت از خانواده بی سرپرست بوده است و می‌باشد. با اجرای کامل قانون تامین اجتماعی ملت ایران از هنگام تولد تا مرگ زیر پوشش حمایت قانون قرار می‌گیرند و با بهره مند شدن از این قانون که دربرگیرنده بیمه‌های بیکاری، درمانی، تصادف و علیل شدن، بیماری و از کارافتادگی، بازنشستگی و غیره برای هر ایرانی می‌باشد، هیچ ایرانی نیازی دیگر به کمک دیگران نخواهند داشت.

وظیفه سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی در چارچوب برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست بدین قرار است:

   :شناسایی خانواده‌هایی که سزوار کمک هستند.
   :شناساندن این خانواده‌ها به نیکوکارانی که می‌خواهند کمک کنند ولی نمی‌توانند درماندگان و تهی دستان را بیابند.
   :سرپرستی پیوسته بر زندگی خانواده‌های حمایت شده تا از یک سو بازتوانی پیدا کنند و از سوی دیگر به گمراهی و تباهی آلوده نشوند.
   :مشارکت دادن نیکوکاران در چگونگی بهره‌مندی خانواده‌ها از کمک‌ها با فرستادن گزارش‌ها همراه با فرتورهای خانواده‌ها.
   :زمان بندی درست نسبت به مدتی که خانواده‌ای نیاز به کمک دارد تا پس از بازتوان شدن خانواده، کمک‌ها به خانواده دیگری که سزاوار حمایت را دارند، داده شود.

در روز ۱ تیر ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی به مناسبت آغاز پنجمین سال اجرای برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست پیامی دادند:

در آغاز پنجمین سالگرد اجرای برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست و هقته‌ای که برای جلب توجه بیشتر افکار عمومی به هدف عالی و انسانی را مناسب می‌دانم که با هموطنان به اختصار در این باره سخن بگویم.

جای خوشوقتی است که این برنامه که در پنج سال پیش ضمن نوآوری‌های سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی اجرای آن به صورت آزمایشی آغاز گردید، در مدت کوتاهی با تجربه‌های حاصله به درستی وارد مرحله عمل شد و با گام‌های استوار به پیش رفت و گسترش یافت، به طوری که واحدهای اجرایی این برنامه، تاکنون در ۱۰۰ شهرستان کشور تاسیس و به خدمت اجتماع درآمده و نزدیک به هفت هزار خانواده را تحت سرپرستی گرفته بودند، اینک دامنه فعالیت خود را به دو برابر توسعه داده‌اند و دویست شهرستان را زیر پوشش خدمات خود گرفته‌اند و از همین امروز درهای اداره‌های مجری این کار در ۱۰۰ شهر دیگر به روی مراجعه کنندگان باز می‌باشد.

بنابراین، رشد رضایت بخش و گسترش تحسین انگیز این برنامه نشان می‌دهد که ما از نیل به هدف اصلی، یعنی تحت حمایت قرارگرفتن تمامی خانواده‌های بی سرپرست در سراسر کشور دور نیستیم و باید سعی کنیم در مدتی هر چه کوتاه تر در هیچ نقطه ایران خانواده نیازمندی دیده نشود که زیر پوشش این برنامه قرار نگرفته باشد.

در مسیر اجرای این برنامه دو نکته شایان توجه و تذکر است؛ یکی آن که نظر اصلی سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی در این امر خطیر بیشتر معطوف به فرزندان خانواده‌های بی سرپرست است تا به جای آنکه بر اثر فقر و نیازمندی به تباهی کشانیده شوند، با آموزش و پرورش، استعدادهای آنها شکوفان و ثمربخش گردد و نتیجه نهایی که باز توان ساختن این خانواده هاست حتی الامکان به وسیله همین افراد به دست آید. پس مسئولان اجرای این برنامه باید سعی کنند هر یک از این خانواده‌ها در کوتاه‌ترین فرصت ممکن بتوانند بر روی پای خود بایستند و مستعدترین فرد یا افراد خانواده هر چه زودتر به مرحله کارآیی برسند و مسئولیت اداره امور خانواده را به عهده بگیرند تا از یک سو مکتب تنبل پروری و بیکاره سازی بسته شود و از سوی دیگر عزت نفس افراد و غرور نوجوانانی که حوادث زندگی آنها را به مستمندی کشانیده جریحه دار نگردد و آنچه بیشتر مایه خوشوقتی است این است که در همین مدت کوتاه از سی و پنج هزار تنی که در هفت هزار خانواده در صد شهر از خدمات این برنامه برخوردار بوده‌اند، چهار هزار و هفتاد و پنج تن در ۸۷۵ خانواده به مرحله بازتوانی رسیده‌اند و اکنون با استقلال مالی امور زندگانی خود را اداره می‌کنند و دیگر نیازی به بهره گیری از کمک‌های سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی ندارند. نکته دیگر آنکه از هفت هزار خانواده بی سرپرستی که تاکنون تحت حمایت قرارگرفته‌اند در هزار خانواده از کمک‌های بی دریغ مالی و معنوی نیکوکاران استفاده کرده‌اند که عواطف عالیه انسانی این عده از خیرخواهان که ما را در اجرای این برنامه یاری کرده‌اند در خور قدردانی و حق شناسی است و امیدواریم در آینده جمع بیشتری از توانگران نیک اندیش توفیق همکاری با این برنامه را پیدا کنند تا آهنگ پیشرفت آن تندتر شود.

هنگامی که افراد یک خانواده مرفه و بهره مند از مواهب این عصر در کانون‌های گرم خانوادگی خود با سعادت زندگی می‌کنند و سرپرست موفق خانواده با احساس لذت به عزیزان خوشبخت خود می‌نگرد به جا است اگر لحظه‌ای هم به این موضوع بیاندیشد که خانواده‌هایی هم هستند که تا دیروز آنها هم در کانون خانواده خود احساس خوشبختی می‌کرده‌اند ولی بر اثر پیشامد حادثه‌ای اکنون چراغ خانه خاموش شده و سردی بی سرپرستی و نیازمندی در فضای زندگی آنها جایگزین محیط گرم و سعادتمند خانواده شده است. کوشش کنیم که مشارکت هر چه بیشتر مردم در این قبیل خدمات اجتماعی هر روز توسعه یابد و این احساسات نوع دوستی و انسانی در قلب‌های ما ایرانیان زنده بماند و همان طور که همه دستورات مذهبی و اصول اخلاقی حکم می‌کند در خودخواهی غرق نشویم و هنگام موفقیت و خوشبختی به فکر دیگر و نیازمندان هم باشیم.

یک بار دیگر مراتب سپاسگزاری خویش را به نیکوکارانی که با برنامه حمایت از خانواده‌های بی سرپرست همکاری می‌کنند ابراز می‌دارم و رضایت خاطر خود را به همه کسانی که در حسن اجرای این برنامه کوشیده‌اند ابلاغ می‌کنم.