موزه ششم بهمن شهیاد آریامهر

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
درگاه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی موزه فرش ایران

علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی

درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر
ShahanshahShahbanouOpening6thBahmanMuseum2535a.jpg
ShahanshahShahbanouOpening6thBahmanMuseum2535.jpg

موزه ششم بهمن شهیاد آریامهر

در روز یکشنبه ۱۷ بهمن ماه ۲۵۳۵ در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو موزه ششم بهمن در بنای شهیاد آریامهر گشایش یافت.

به هنگام ورود به موزه مهندس حسین امانت طراح ساختمان و پروفسور فریچ مسئول هنری موزه ششم بهمن به پیشگاه اعلیحضرتین معرفی شدند و دیدار از موزه آغاز شد. اعلیحضرتین پس از دیدار از دو اتاقی که پیشرفت‌های دهه انقلاب با تلویزیون‌های مدار بسته نشان داده می‌شد به سالن دیداری و شنیداری‌ها تشریف فرما شدند و در آن‌جا وزیر فرهنگ و هنر درباره موزه گزارشی رسایی به آگاهی همایونی رسانید. هنگام بازدید اعلیحضرتین از موزه ششم بهمن در سالن اصلی، فیلم و فرتورهای جالبی روی چهار پرده بزرگ و دوازده ستون متحرک و آویخته نشان داده شد که نمایانگر جلوه‌هایی از تمدن کهن ایران و آغاز شاهنشاهی در سرزمین ایران تا به امروز بود و فیلم به پیشرفت‌های دهه انقلاب می‌پرداخت. در این برنامه علی نصیریان هنرمند ارزنده تئاتر به شیوه نقّالان تحولات و سیر شاهنشاهی ایران و دستاوردهای انقلاب را به زبانی شیوا نقل می‌کرد و در پایان برنامه مورد مهر اعلیحضرتین قرار گرفت. اعلیحضرتین پس از بازدید از کتابخانه دفتر یادبود موزه را توشیح فرمودند و مهندسین و کسانی را که مدت دو سال در ساختمان این موزه سهمی داشتند مورد مهر همایونی قرار دادند.

کتابخانه این مجموعه اسناد و مدارک عصر انقلاب را دربردارد و در حقیقت مرکزی برای مطالعه و پژوهش است و در کنار آن رستوران زیبایی با یک آب‌نمای طبیعی و فضایی آرام برای بازدید کنندگان شهیاد آریامهر و موزه ششم بهمن ساخته شده است.

این موزه که به کوشش وزارت فرهنگ و هنر شکل گرفته، نمونه درخشانی از یک موزه مدرن است که همه امکانات یک موزه مردمی را دربردارد. بازدید برای همگان پس از گشایش این موزه آزاد است و بازدیدکنندگان موزه عظیم شهیاد و موزه ششم بهمن نموداری از سیر تحول شاهنشاهی در ایران و نشانه‌هایی از عصر انقلاب را خواهند دید.

گالری