منتفی بودن تصویب‌نامه هیات وزیران راجع به اضافه حقوق معلم

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری بیست و سوم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری بیست و سوم

اساسنامه‌های مصوب مجلس شورای ملی
نمایندگان مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری بیست و سوم

منتفی بودن تصویب‌نامه هیأت وزیران راجع به اضافه حقوق معلم - مصوب ۱۳۵۳٫۹.۱۸ - تصویب‌نامه شماره ۳۷۹۰-۴۰٫۲.۲۳

نظر به احترام و اهمیت مقام معلم در اجتماع و وظیفه و مسئولیت سنگینی که این طبقه در تربیت و تعلیم نسل جوان بر عهده دارد و انتظار خدمت‌صادقانه و حفظ شئون و احترامشان در جامعه مستلزم تأمین رفاه و معاش ایشان است و با توجه به این که دولت امیدوار است با انجام اقدامات مؤثر درزمینه تقلیل هزینه زندگی که پایه اصلی تأمین معیشت و آسایش عموم کارمندان دولت است یکی از مهمترین مواد برنامه خود را جامه عمل بپوشاند‌فعلاً برای این که وضع حقوق معلمینی که دارای حقوق کمتری هستند بهبود یابد با در نظر گرفتن میزان کار و معلومات آنها و مخصوصاً با توجه به‌مقدورات مالی دولت که مضیقه آن بر احدی پوشیده نیست هیأت وزیران در جلسه پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۳۴۰ مقررات زیر را تصویب نمودند:

۱ - حقوق پایه‌های کمک آموزگاری برابر حقوق همپایه حداکثر اداری و حقوق پایه ده معادل است با حقوق پایه نه به اضافه (۱۰).(۱).

۲ - حقوق پایه‌های آموزگاری برابر حقوق همپایه کمک مهندسی.

۳ - حقوق پایه‌های دبیری (لیسانسیه) برابر حقوق همپایه مهندسی.

۴ - کسانی که دارای پایه دبیری بوده ولی دانشنامه لیسانس نداشته باشند صدی بیست کمتر از حقوق همپایه دبیر لیسانسیه دریافت خواهند داشت.

۵ - حداقل پرداختی به کمک آموزگاران و آموزگاران و دبیران رسمی که تمام ساعات را به تدریس و یا به شغل مدیریت یا نظامت اشتغال دارند و‌همچنین آموزگاران پیمانی که دارای گواهینامه کامل متوسطه باشند ماهیانه پنج هزار ریال و سایر آموزگاران ماهیانه چهار هزار ریال خواهد بود.

۶ - مزایای دبیران و آموزگاران و کمک آموزگاران مشمول این تصویب‌نامه بر اساس اشل سابق پرداخت خواهد شد. و حق لیسانس و دبیران لیسانسیه از تاریخ استفاده‌کامل از این تصویب‌نامه قطع می‌شود.

۷ - لیسانسیه‌هایی که دارای پایه‌های اداری و آموزگاری می‌باشند چنانچه دارای پنج سال سابقه تدریس در تهران یا سه سال سابقه تدریس در شهرستانها‌باشند و عملاً در تمام ساعات به تدریس اشتغال داشته باشند می‌توانند رتبه خود را به دبیری تبدیل نمایند ملاک تبدیل پایه‌ها قوانین فعلی و میزان‌حقوق دریافتی قبل از این تصویب‌نامه خواهد بود.

۸ - آموزگاران و مدیران و نظام مدارس که دارای پایه‌های اداری و دیپلم کامل متوسطه باشند چنانچه سه سال سابقه تدریس داشته یا دارا شوند‌می‌توانند رتبه خود را به آموزگاری تبدیل نمایند دارندگان دیپلم پنجم متوسطه پس از چهار سال تدریس می‌توانند پایه خود را به آموزگاری تبدیل نمایند‌مشروط بر این که پس از تبدیل لااقل پنج سال به شغل آموزشی اشتغال ورزند.

۹ - دارندگان پایه‌های اداری که مدرک تحصیلی آنان حداقل گواهینامه کامل متوسطه باشد مادامی که منحصراً در تمام ساعات تدریس یا مدیریت و‌نظافت اشتغال دارند از نصف مجموع حقوق پایه خود و هم پایه آموزگاری استفاده خواهند نمود و در صورتی که مدرک تحصیلی آنان حداقل لیسانس‌باشد از نصف مجموع حقوق پایه خود و همپایه دبیری بهره‌مند خواهند گردید استفاده از نظام و مدیران از این کمک مشروط بر این است که از‌فوق‌العاده کار و حق فنی استفاده ننمایند.

۱۰ - دارندگان پایه‌های آموزشی که به شغل اداری اشتغال دارند در صورتی می‌تواند از این اشل استفاده کنند که حداقل پانزده سال سابقه خدمت داشته‌باشند در غیر این صورت باید تا رسیدن به حد نصاب مذکور علاوه بر شغل اداری هفته‌ای شش ساعت بدون دریافت حق‌التدریس تدریس نمایند.

۱۱ - وزارت دارایی موظف است اعتبار لازم جهت اجرای این تصویب‌نامه را در اختیار وزارت فرهنگ بگذارد وزارت فرهنگ نسبت به اعتبار مذکور‌حد نصابی برای اجرای این تصویب‌نامه تعیین و پس از تصویب هیأت وزیران پرداخت خواهد نمود.

تصویب‌نامه مربوط به ترمیم حقوق معلمین شماره.۲۴۰۲۰ ت ۱۰۰۰ - ۴۰٫۸.۲۷ هیأت وزیران در جلسه مورخ ۴۰٫۸.۲۴ بنا به پیشنهاد شماره ۱۲۷۹۹۱٫۷ وزارت فرهنگ در تکمیل تصویب‌نامه شماره ۱۰٫۳۷۹۰-۱۳۴۰٫۲.۲۳تصویب نمودند.

۱ - مشمولین

ماده ۹ - تصویب‌نامه فوق‌الذکر مادامی که منحصراً به تدریس یا مدیریت و یا نظامت اشتغال دارند و همچنین مشمولین ماده ۱۰ آن‌تصویب‌نامه در صورتی که جمع دریافتی آنان از پنج هزار ریال کمتر باشد از تاریخ ۱۳۴۰٫۲.۲۳ از ماهی (پنج هزار ریال) حداقل پرداختی به معلمین‌موضوع ماده ۵ استفاده خواهند کرد.

۲ - ماده ۷ - تصویب‌نامه به شرح زیر اصلاح می‌شود:

دارندگان رتبه‌های اداری و آموزگاری و کمک آموزگاری که دارای مدرک تحصیلی لیسانس بوده یا بشوند چنانچه پنج سال سابقه تدریس در تهران و یا‌سه سال سابقه تدریس در شهرستانها داشته یا دارا شوند و عملاً در تمام ساعات به تدریس اشتغال داشته باشند می‌توانند رتبه خود را به دبیری تبدیل‌نمایند مشروط بر این که پس از تبدیل لااقل پنج سال منحصراً به تدریس اشتغال ورزند.

۳ - ماده ۸ به شرح زیر اصلاح می‌شود:

دارندگان رتبه اداری یا کمک آموزگاری که به شغل مدیریت و نظامت یا تدریس اشتغال داشته و دارای دیپلم کامل متوسطه باشند یا بشوند چنانچه سه‌سال سابقه تدریس داشته و یا دارا شوند در صورت داشتن دیپلم متوسطه یا چهار سال سابقه تدریس می‌توانند رتبه‌های خود را به آموزگاری تبدیل‌نمایند مشروط بر این که پس از تبدیل لااقل پنج سال به شغل آموزشی اشتغال ورزند و در صورت عدم اشتغال به شغل آموزشی رتبه آنان به رتبه اولیه‌تبدیل خواهد شد.

ملاک تبدیل پایه‌ها در این ماده و ماده هفت قوانین فعلی و میزان حقوق دریافتی قبل از تصویبنامه شماره ۳۷۹۰- ۱۳۴۰٫۲.۲۳ می‌باشد.

۴ - مدت توقف در آخرین پایه دارندگان رتبه‌های اداری یا آموزگاری یا کمک آموزگاری که به استناد این تصویب‌نامه و تصویب‌نامه شماره۳۷۹۰-۴۰٫۲.۲۳ و قانون اجازه استخدام آموزگاران پیمانی مصوب ۳۸٫۲.۵ که رتبه خود را به آموزگار یا دبیری تبدیل می‌نمایند جز و توقف در پایه‌آموزگاری یا دبیری آنان محسوب خواهد شد.

۵ - وزارت فرهنگ می‌تواند برای آموزگاران پیمانی و رسمی (کمک آموزگاری و اداری) که در حین خدمت به اخذ گواهینامه دانشسرای مقدماتی نایل شده‌اند و به استناد قانون ترتیب معلم داشتن سابقه خدمت کافی به استناد بند الف ماده ۴ قانون استخدام آموزگاران پیمانی مصوب ۳۸٫۲.۵ و ماده ۳این تصویب‌نامه رتبه آموزگاری تشخیص دهد.

۶ - وزارت فرهنگ مکلف است پس از افتتاح مجلسین مجوز قانونی این تصویب‌نامه را تحصیل نماید.

تصویب‌نامه فوق که به استناد ماده واحده مصوبه بیستم آذر ماه ۱۳۴۲ تقدیم شده بود در کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری مجلس شورای‌ملی مطرح گردید و کمیسیون مزبور نظر داد که با تصویب لایحه قانونی استخدام کشوری موضوع آن منتفی است.

نظر مذکور در جلسه روز سه‌شنبه ۲۱ خرداد ماه ۱۳۵۳ مورد تصویب مجلس شورای ملی و در جلسه روز دوشنبه و هیجدهم آذر ماه یک هزار و سیصد‌و پنجاه و سه شمسی مورد تصویب مجلس سنا قرار گرفت.

رییس مجلس سنا - جعفر شریف‌امامی