مدرسه عالی غزالی

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
انستیتوها دولت شاهنشاهی ایران

وزارت علوم و آموزش عالی

دانشگاه‌های ایران


مدرسه عالی غزالی

در سال‌های گذشته پیشرفت سطح دانش و افزایش مراکز آموزشی بازتاب پیشرفت‌های همه سویه کشور و معلول توجه ژرف به دانش پژوهان بوده است که ازجمله مراکز آموزشی پدید آمده در چند سال گذشته را باید «مدرسه عالی غزالی» نام برد.

مدرسه عالی غزالی افزون بر برنامه‌های لیسانس دارای یک مرکز آموزش مدیریت تولید در روابط صنعتی نیز می‌باشد که قرار است از سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی برای پرورش تخصص‌های مدیریت و انجام خدمات مدیریتی شروع به کار کند. این مرکز آموزشی عالی، در سال ۲۳۲۹ شاهنشاهی، برابر با ۱۳۴۹ شمسی در شهرستان قزوین با نام «مدرسه عالی علوم اداری و بازرگانی قزوین» آغاز به کار کرد، لیکن پس از دو سال به «مدرسه عالی غزالی» تغییر نام یافت و فعالیت خود را در سطحی گسترده‌تر ادامه داد تا آن جا که امروز «مدرسه عالی غزالی» یکی از مراکز آموزشی معتبر مملکت محسوب می‌گردد .

«مدرسه عالی غزالی» چندی پیش در نتیجه تصمیمات وزارت علوم به دانشگاه تهران واگذار شد و در واقع تحت نظر دانشگاه تهران به فعالیت خود ادامه می‌دهد. از تاریخ واگذاری مدرسه عالی غزالی به دانشگاه تهران، آقای دکتر ستاری از طرف آقای دکتر نهاوندی رئیس دانشگاه به عنوان رئیس این مدرسه عالی منصوب و مشغول کار گردید. دکتر ستاری رئیس مدرسه عالی غزالی در گفت و شنودی با خبرنگاران گفت:

به منظور توسعه و تعمیم رشته‌های مدرسه عالی غزالی به جناب رئیس دانشگاه پیشنهاد کردم که با افزودن دو رشته جدید، یعنی رشته‌های مدیریت تولید و مدیریت روابط صنعتی در رشته‌های موجود مدرسه عالی غزالی موافقت نمایند که خوشبختانه این پیشنهاد مورد موافقت ریاست دانشگاه و مقامات دانشگاهی قرار گرفت و این دو رشته نیز به رشته‌های موجود مدرسه عالی غزالی افزوده گردید. از دکتر ستاری رئیس مدرسه عالی غزالی سئوال شد، علت و انگیزه چنین پیشنهادی و افزودن رشته‌های مدیریت تولید و روابط صنعتی به رشته‌های دیر مدرسه غزالی چه بوده است؟ دکتر ستاری در پاسخ این سئوال اظهار داشت: نکته قابل توجه اینکه این دو رشته یعنی مدیریت تولید و روابط صنعتی رشته‌های جدیدی است که می‌توانم بگویم تا کنون در کشور ما سابقه نداشته است و به دلیل همین تازگی، این رشته‌ها می‌توانند بسیار مفید و مؤثر واقع شوند. با موافقت دانشگاه تهران این دور رشته جدید از سال تحصیلی ۲۵۳۶-۲۵۳۵ دانشجو می‌پذیرد و از هم اکنون تعدادی اساتید دانشگاه آمادگی خود را برای تدریس در این دو رشته اعلام داشته‌اند. دکتر ستاری در پی سخنان خویش گفت: باید توجه داشت که این دو رشته از ضروریات جامعه ایران بود که پس از مطالعه فراوان تشخیص داده شد که مملکت به آن نیاز دارد. آنچه در نیاز به این دو رشته صحه می‌گذارد این است که مملکت ما با گام‌های سریع و استوار به سوی ترقی بیشتر و صنعتی شدن پیش می‌رود و بر اساس همین امر، آموزش مدیریت تولید و مدیریت پرسنل روابط صنعتی بویژه برای بهتر و صحیح‌تر چرخاندن کارخانجات کشور نقش مؤثر و مهمی دارد.

دکتر ستاری رئیس مدرسه عالی غزالی از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در رشته آموزش مدیریت صنعتی فارغ‌التحصیل گردیده و دوره تخصص آموزش مدیریت را در دانشگاه استانفورد گذرانده و فوق لیسانس رشته علوم اداری از دانشگاه آمریکایی بیروت را دارا است. دکتر ستاری که اینک در رأس یک مرکز آموزشی مهم مملکت قرار گرفته پس از مدتی کار در اصل چهار به دانشگاه تهران انتقال یافت و از سال ۲۵۱۸ شاهنشاهی (برابر با ۱۳۳۸ شمسی) در دانشگاه تهران مشغول انجام به کار شد. هم اکنون دکتر ستاری رشته مدیریت بازرگانی و مدیر گروه آموزش مدیریت دانشگاه و عضو کمیسیون پذیرش دانشگاه و مدیر عامل کانون دانشگاه است. دکتر ستاری متولد ۱۳۰۴ است و پیرامون برنامه‌ای مدرسه عالی غزالی اظهار می‌دارد: ۳۸ تن از اساتید برجسته کشور که عموماً فارغ‌التحصیل از دانشگاه‌های معتبر خارج می‌باشند در مدسه عالی غزالی بکار تدریس مشغولند و بی گمان جای امیدواری است که با بهره‌گیری از وجود چنین استادهایی، دانشجویان مدرسه عالی نیروی انسانی متخصص و ماهر در رشته‌های جدید مدیریت تولید و مدیریت روابط صنعتی کشور تأمین گردد.