سخنان پرزیدنت ریچارد نیکسون در میهمانی شام اعلیحضرتین در سفارت شاهنشاهی ایران به افتخار پرزیدنت نیکسون و بانو ۳ امرداد ماه ۱۳۵۲

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر بر پایه تاریخ اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر بزرگ ارتشتاران

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۱۳۵۲ خورشیدی تازی

سفر رسمی اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر و علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی به ایالات متحده امریکا ۷-۱ امرداد ماه ۱۳۵۲


سخنان پرزیدنت ریچارد نیکسون در میهمانی شام اعلیحضرتین در سفارت شاهنشاهی ایران به افتخار پرزیدنت نیکسون و بانو ۳ امرداد ماه ۱۳۵۲

اعلیحضرتا

علیاحضرتا

بارها این سعادت بزرگ نصیب من شده که به بیانات اعلیحضرت پاسخ بگویم و همواره به دشواری توانسته‌ام کلماتی بیابم که بتواند به کفایت مبین احساسات قلبی من و احساسات قلبی تمام ملت ایران باشد. هنگامی که امشب به این قسمت از قلمرو ایران در امریکا وارد شد.، با مشاهده آثار و روحیه تاریخی و جدید کشور شما که در این بنای زیبا بهم درآمیخته به یاد دیدارهای قبلی خود از کشور شما افتادم، و هنگامی که از میهمان نوازی بی همتای ایرانی و صرف غذاهای لذیذ ایرانی لذت می‌بردم، این خاطرات در ذهن من زنده تر شد. اجازه بفرمایید چند نکته از این خاطرات را برای دوستمانمان در این محفل بیان کنم.

دیشب، هنگامی که افتخار میزبانی اعلیحضرتین را داشتم، برای میهمانان خاطره نخستین سفر خود و همسرم را به ایران که دقیقا بیست سال پیش صورت گرفت، بازگو کردم. ما در آن سال از سفری دراز در کشورهای گرمسیری آسیا بازمی‌گشتیم. دیدار ما از تهران برایمان واقعا لذت بخش بود. در آن زمان ایران دوره‌ای دشوار پشت سر نهاده و عصری و نوین و پر افتخار آغاز کرده بود. بودند بسیاری از کسانی که تصور می‌کردند ایران در تجدید بنای عظمتت کهن خویش ناموفق خواهد بود،لکن با دیدن ملتی مصمم و به ویژه شاهنشاهی فداکار و آینده نگر، حتی یک لحظه نیز شک نکردم که شاهنشاه و ملت معظم له در تلاش عظیم خویش برای پیشرفت و ترقی، پیروز خواهند شد.

بسیاری از ما به مقام خاص و مسولیت خطیر سلطنت چندان واقف نیستیم و تصور می‌کنیم که یک عضو خاندان سلطنت فقط به زندگی پر تجمل می‌پردازد و از نعمت‌ها برخوردار می‌شود اما برای ملت خویش خدمتی انجام نمی‌دهد. اما ایران کشوری سعادتمند است، زیرا شاهنشاه ایران هرگز در فکر آسایش خویش نبوده بلکه همواره به رفاه ملت خویش و امنیت جهان اندیشیده‌اند. معظم له سال‌ها پیش در زندگی نامه خویش نوشتند که صلح به آن معنا نیست که جنگی وجود نداشته باشد، بلکه مفهوم صلح وجود شرایط و دوران سازندگی است. ایشان سال‌ها پیش فرمودند که ایران به انقلاب تازه‌ای نیاز دارد. شاهنشاه ایران در بیست سال گذشته، به کمک ملت خویش توانستند جامعه‌ای نوین، نیرومند و پر تحرک بوجود آورند. جامعه‌ای که بقا و قدرتش در تاریخ دراز دو هزار و پانصد ساله‌ای استحکام یافته است. ملت‌های بزرگ به کمک این گونه سوابق و تحت این چنین رهبری‌هایی بوجود می‌آیند. شاهنشاه ایان نماینده ملتی هستند که به رسالت ملی و تاریخ با عظمت خویش اعتقاد دارد و شایستگی خویش را برای حفظ عظمت تاریخی خود به اثبات رسانده است.

امروز که بیست سال از نخستین دیدار ما از ایران می گذرذ، می‌توانم ادعا کنم که هر گاه به صلح جهان می‌اندیشیم، بی درنگ به یاد می‌آوریم که در یکی از مناطق حساس جهان شاهنشاهی وجود دارد که نقش بزرگی در حفظ صلح ایفا می‌کند. اما این نکته شایسته توجه است که اعتقاد ایشان به صلحی است که بتواند پایدار بماند، صلحی که بر پایه ضعف قرار نداشته باشد بلکه بر اساس قدرت استوار باشد، قدرتی که آمیخته با نخوت و تکبر نباشد، بلکه تکیه بر توانایی اطمیان به نفس، شایستگی و استغنای طبع باشد. هنگامی که چنین رهبری در آن منطقه از جهان وجود دارد و از پشتیبانی چنان ملتی برخوردار است بدون گمان صلح جهان، صلح سازنده‌ای که شاهنشاه خواهان آن هستند،بقا خواهد یافت و سازندگی اش فزونی می‌یابد. باید بگویم که ملت ایران، ملت خوشبختی است زیرا از رهبری درخشان شاهنشاه و از توجه‌های شهبانویی که در فکر رفاه مردم روستاها و شهرهای کشورشان هستند برخوردار است.

همه ما آرزو می‌کنیم که دوستی دو کشور ایران و آمریکا همواره به نفع هر دو ملت و صلح خلاقه برای همه ملت‌های جهان پایدار بماند.