تفاوت میان نسخه‌های «دیدار رسمی سران دیگر کشورها از ایران/ سال ۱۳۴۷ خورشیدی»

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
خط ۲۸: خط ۲۸:
  
 
سفر رسمی مارشال اسپیخالسکی پرزیدنت لهستان و همراهان پایان یافت و اعلامیه مشترک ایران و لهستان به چاپ رسید.
 
سفر رسمی مارشال اسپیخالسکی پرزیدنت لهستان و همراهان پایان یافت و اعلامیه مشترک ایران و لهستان به چاپ رسید.
 
+
   
[[پرونده:ShahanshahAryamehrShahbanouEthiopia13Khordad1347a.jpg|thumb|left|150px|پیشباز امپراتور هایل سلاسی از اعلیحضرتین در فرودگاه آدیس آبابا]]
 
'''[[سفر رسمی اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر و علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی به اتیوپی ۱۸-۱۳ خرداد ماه ۱۳۴۷]]'''
 
 
 
ساعت ۱۶ و پنج دقیقه روز دوشنبه ۱۳ خرداد ماه ۱۳۴۷ هواپیمای شاهین در فرودگاه « آدیس آبابا » پایتخت اتیوپی بر زمین نشست. هزاران تن از اهالی آدیس آبابا که رشته‌های کهن دوستی کشورشان را با ایران پیوند داده است، زیر باران به پیشباز شاهنشاه و شهبانوی ایران آمدند. سراسر فرودگاه پرچم زیبای سه رنگ ایران در کنار پرچم اتیوپی چشم‌ها را به سوی خود می‌کشید. در فرودگاه مدرن « آدیس آبابا » امپراتور هایل سلاسی با پوشاک خیره کننده و کلاه بلند آراسته به یال شیر به گرمی از شاهنشاه ایران و علیاحضرت شهبانو پیشباز کرد. شلیک ۲۱ تیر توپ، هیجان فوق العاده‌ای به دل‌ها ریخت. برای ماندن شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو کاخ « جوبیله » آماده شده بود که در میدان « سانی افریقا » بزرگترین و با شکوه‌ترین میدان آدیس آبابا قرار دارد. از فرودگاه تا کاخ جوبیله ده کیلومتر راه شورانگیزترین ابراز احساسات به اعلیحضرتین شد که بزرگ‌ترین نمایش دوستی ملت باستانی اتیوپی بود.  شور و هیجان مردم در میدان افریقا به اوج خود رسید، سرانجام در برابر در کاخ در کنار دو شیر بزرگ زرین خودروی اعلیحضرتین بازایستاد و اعلیحضرتین با تکان دادن دست به ابراز احساسات باشکوه و هیجان انگیز مردم پاسخ گفتند.
 
 
 
 
 
شاهنشاه آریامهر و امپراتور هایل سلاسی در کاخ « جوبیلی » کاخی که اعلیحضرتین در آن اقامت دارند، برای یک ساعت و نیم به گفتگو نشستند. در این گفتگوها اردشیر زاهدی وزیر امور خارجه، دکتر منوچهر فرتاش مدیرکل سیاسی وزارت خارجه، آتو کتمایفو وزیر خارجه اتیوپی و چند تن دیگر از پایوران کشوری اتیوپی از باشندگان بودند. گفته می‌شود این گفتگوها پیوندهای ایران و اتیوپی و برنامه‌های آینده را دربرگرفته است و بسیار سودمند بوده است. ایران بر آن است در آینده پیوندها و کمک‌های فنی و اقتصادی خود را به کشورهای افریقایی گسترش دهد و نقش مهمی را در پیشبرد اقتصادی افریقا بازی کند.
 
 
 
شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو از مدرسه نابینایان آدیس آبابا بازدید کردند و علیاحضرت شهبانو دویست ساعت مخصوص نابینایان و رادیو ساخت ایران به آنان پیشکش کردند.
 
 
 
ایوار در آیین باشکوهی که در شهرداری آدیس آبابا برگزار شد، کلید طلایی شهر و فرنام « همشهری افتخاری » به اعلیحضرتین فراداشته شد. ساعت ۱۷ شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو به همراه امپراتور هایل سلاسی و شاهزاده خانم نوه امپراتور به تالار باشکوه شهرداری آدیس آبابا وارد شدند و شهردار و پایوران آدیس آبابا به پیشباز آمدند. هموندان شورای عالی شهر، نمایندگان مجلسین، رییس سازمان‌های اداری و نمایندگان مردم شهر و کارمندان شهرداری از باشندگان بوند و نسبت به میهمانان ابراز احساسات و شور و شادمانی نمودند. شهردار آدیس آبابا در آغاز هنگام خوش آمد گویی گفت: موجب افتخار ما خواهد بود که شاهنشاه رهبر کشوری که دارای هزاران سال پیشینه تمدن و فرهنگ غنی است فرنام « همشهری اقتخاری » و کلید طلایی شهر آدیس آبابا را بپذیرند.
 
 
[[رده:دیدار رسمی سران دیگر کشورها از ایران]]
 
[[رده:دیدار رسمی سران دیگر کشورها از ایران]]
 
[[رده:سال ۱۳۴۷]]
 
[[رده:سال ۱۳۴۷]]

نسخهٔ ‏۵ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۰۴

دیدار رسمی سران دیگر کشورها از ایران/سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی دیدار رسمی سران دیگر کشورها از ایران

سفرهای رسمی محمدرضا شاه پهلوی

درگاه محمدرضا شاه پهلوی


شاهنشاه آریامهر از ملک حسن دوم پادشاه مراکش پیشباز می‌کنند
مارشال تیتو
  • ۲۳ فروردین ماه ۱۳۴۷ اعلیحضرت ملک حسن دوم پادشاه مغرب برای یک دیدار هشت روزه از ایران وارد تهران شدند و از سوی اعلیحضرت شاهنشاه آریامهر مورد پیشباز قرارگرفتند. در میهمانی با شکوهی که در کاخ نیاوران برگزار شد، شاهنشاه آریامهر و پادشاه مغرب در زمینه همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی دو کشور سخنانی ایراد کردند و ملک حسن شاهنشاه ایران را به عنوان بنیانگذار مبارزه با بیسوادی در جهان ستایش کرد. ۲۵ فروردین شاهنشاه آریامهر و ملک حسن در نشست مشترک دو مجلس شورای ملی و مجلس سنا در کاخ سنا شرکت فرمودند و ملک حسن درباره همکاری‌های ایران و مغرب سخنانی ایراد کرد. در همین روز ملک حسن از مرکز راکتور اتمی دانشگاه تهران در خیابان امیرآباد بازدید کرد و شامگاه اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو به همراه میهمانشان از اپرای آتوسا در تالار رودکی دیدن کردند. ۲۶ فروردین ماه شاهنشاه آریامهر و ملک حسن برای دیدار از برجای ماندنی‌های باستانی اسپهان رهسپار این شهر شدند. ۲۸ فروردین ماه اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی، شهبانو فرح پهلوی، ولیعهد ایران و والاحضرت فرحناز در میهمانی باشکوهی که از سوی سفیر مراکش در تهران برگزار شده بود شرکت کردند و ملک حسن "نشان درجه یک محمدیه" را بر سینه والاحضرت ولیعهد برنشاندند. ۲۹ فروردین ماه وزیران امور خارجه ایران و مراکش عهدنامه دوستی و موافقتنامه فرهنگی و همکاری علمی و فنی دو کشور را رد و بدل کردند. در این روز ملک حسن دوم به همراه شاهزاده مولای عبدالله برادر و شاهزاده خانم عایشه خواهر ملک حسن به دیدار رسمی خود از ایران پایان دادند. اعلامیه مشترک دو کشور درباره همکاری‌های اقتصادی و برقراری خط هوایی میان دو کشور به چاپ رسید.


  • ۲ اردیبهشت ماه ۱۳۴۷ مارشال تیتو پرزیدنت یوگسلاوی و بانو به فراخوان رسمی شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو برای یک دیدار شش روزه از ایران وارد تهران شدند و از سوی اعلیحضرتین مورد پیشباز قرارگرفتند. میهمانی شامی از سوی شاهنشاه آریامهر برای ورود مارشال تیتو در کاخ نیاوران برگزار شد. در این میهمانی شاهنشاه در سخنانشان فرمودند:
... دو کشور ما دارای خط مشی و سیاست مشابهی هستند، زیرا ما نیز همواره بر این اعتقاد بوده و هستیم که تنها سیاست منطقی و عاقلانه برای هر کشوری در دنیای امروز سیاست همزیستی و همکاری مسالمت آمیز با سایر کشورها و ملل جهان است، راه صحیحی که امروزه در پیش روی هر ملتی قراردارد راه تجاوز و استیلاطلبی نیست، بلکه در کوشش برای بالابردن روز افزون سطح زندگی مادی و معنوی ملی است تا از این راه دنیایی هر چه مرفه تر و سعادتمندتر بودجود آید....

۴ اردیبهشت ماه مارشال تیتو از مرکز راکتور اتمی دانشگاه تهران و موزه جواهرات سلطنتی ایران بازدید کردند. و روز ۸ اردیبهشت ماه به یوگسلاوی بازگشتند.


ماریان اسپیخالسکی رییس شورای لهستان
  • ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۳۴۷ مارشال ماریان اسپیخالسکی Marion Spychalshi, Chairman of the Council of the State , Head of State رییس شورای دولتی جمهوری لهستان وارد تهران شد و از سوی شاهنشاه و علیاحضرت شهبانو مورد پیشباز قرارگرفتند. با ورود اسپیخالسکی گفتگوهای ایران و لهستان درباره گسترش همکارهای اقتصادی دو کشور آغاز شد. ۱۹ اردیبهشت ماه از سوی شاهنشاه آریامهر میهمانی شام برای ورود میهمان ایران حضرت مارشال اسپیخالسکی برگزار شد. شاهنشاه بر سر میز شام فرمودند:
...ما در اجرای برنامه‌های اقتصادی و صنعتی با کمال میل علاقمند به همکاری با کشور شما هستیم زیرا این همکاری میان دو ملتی که دارای میراث عظیم فرهنگی و مدنی هستند بطور یقین برای هر دوی آنها سودبخش خواهد بود...

روز ۲۱ اردیبهشت ماه رییس جمهور لهستان از پالایشگاه نفت آبادان و بیمارستان شماره دو شرکت ملی نفت ایران بازدید کرد.

سفر رسمی مارشال اسپیخالسکی پرزیدنت لهستان و همراهان پایان یافت و اعلامیه مشترک ایران و لهستان به چاپ رسید.