دیدار رسمی سران دیگر کشورها از ایران/سال ۱۳۳۵ خورشیدی

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
اسکندر میرزا پرزیدنت پاکستان در دیدار رسمی امرداد ۱۳۳۵
دکتر سوکانو پرزیدنت اندونزی در دیدار رسمی شهریور ۱۳۳۵
کامیل شمعون پرزیدنت لبنان در دیدار رسمی مهر ۱۳۳۵
  • ۷ امرداد ۱۳۳۵ ژنرال اسکندر میرزا رییس جمهور پاکستان برای یک دیدار رسمی وارد تهران شد.


  • ۵ شهریور ۱۳۳۵ دکتر سوکارنو رییس جمهور اندونزی برای بیست و چهار ساعت وارد تهران شد و مورد پیشباز قرارگرفت. رییس جمهور اندونزی شام را میهمان شاهنشاه بود.


  • ۲۵ مهر ۱۳۳۵ حضرت کامیل شمعون رییس جمهور لبنان وارد تهران و مورد پیشباز قرارگرفت. شاهنشاه با رییس جمهوری لبنان درباره مسایل سیاسی جهان و پیوندهای میان دو کشور گفتگو کردند. روز پسین دانشگاه تهران در آیینی به حضرت کامیل شمعون دکترای حقوق افتخاری داد. شاهنشاه به همراه حضرت رییس جمهور لبنان نمایشگاه کشاورزی ایران در میدان جلالیه را گشودند. ۳ آبان رییس جمهوری لبنان پس از هشت روز از تهران رهسپار کشور خود شد. اعلامیه مشترک ایران و لنبان نیز به چاپ رسید.


  • ۹ آبان ۱۳۳۵ حضرت ژنرال اسکندر میرزا رییس جمهوری پاکستان و بیگم اسکندر میرزا وارد تهران مورد پیشباز قرارگرفتند. ۱۰ آبان از سوی شاهنشاه میهمانی به افتخار رییس جمهور پاکستان برپاشد. در این جشن سران دو کشور نیز بودند. شاهنشاه در بیاناتی به رییس جمهوری پاکستان فرمودند:[۱] " آرزو داریم با همکاری صمیمانه زندگی بهتری برای مردم فراهم کنیم و مصمم هستیم در این دنیاری پرشور دست به دست هم داده و در دفاع از خطر و حراست کشور و حدود و ثغور آن بکوشیم و صلح و امنیت را در این ناحیه مستقر و تامین سازیم." در همین روز حضرت ژنرال اسکندر میرزا در نشست مشترک مجلس سنا و شورای ملی شرکت کرد و بیاناتی درباره پیوندهای دوستانه دو کشور ایراد نمود. روز پسین در پیشگاه شاهنشاه و رییس جمهوری پاکستان مانور بزرگی در بلندی‌های رحیم‌آباد در جاده تهران - سرخ حصار انجام شد. در این روز نوری سعید نخست‌وزیر عراق وارد تهران شد و به پیشگاه شاهنشاه شرفیاب شد. ۱۴ آبان در پیشگاه شاهنشاه و رییس جمهور پاکستان نخستین نشست نخست‌وزیران و وزیران خارجه ایران و عراق و پاکستان در کاخ مرمر برگزار شد. در این نشست درباره وضع سیاسی و نظامی خاورمیانه و حمله نیروهای انگلستان و فرانسه و اسراییل به مصر گفتگوهایی شد. رادیو کراچی به بازگفت (نقل قول) از رییس جمهور پاکستان به آگاهی رساند که شاهنشاه ایران از روز ۳۱ اکتبر عنوان ژنرال افتخاری در ارتش پاکستان را خواهند داشت. ۱۶ آبان کنفرانس نخست‌وزیران و وزیران امور خارجه چهار کشور اسلامی هم‌بند (عضو) پیمان بغداد بار دیگر در پیشگاه شاهنشاه و رییس جمهور پاکستان در کاخ مرمر برگزار شد. در درازای چهل و هشت ساعت گذشته از سوی شاهنشاه برای برقراری صلح در خاورمیانه و پایان دادن به جنگ در کانال سوئز و یورش نظامی انگلستان و فرانسه و اسراییل به مصر فعالیت‌های بسیار انجام گرفت و معظم‌له پیشنهادها و دیدگاه‌های خود را برای برقراری سلح در خاورمیانه به سران دولت‌های سودبر فرستادند. ۱۷ آبان نخست‌وزیران ایران و پاکستان و ترکیه و عراق به دنبال گردهم‌آیی خود در تهران و گفتگو درباره وضع ناگوار خاورمیانه، با چاپ آگاهی‌نامه‌ای (اعلامیه) یورش اسراییل به خاک مصر را محکوم کردند و از دولت‌های فرانسه و انگلستان خواستند که بی‌درنگ یورش نظامی علیه مصر را پایان داده و نیروهای خود را از خاک آن کشور خارج کنند و حاکمیت و استقلال و تمامیت ارضی مصر را گرامی دارند. علاء نخست‌وزیر در یک گفتگو با روزنامه‌نگاران گفت: " کنفرانس تهران که به ابتکار شاهنشاه برگزار شده بود در کاهش ناآرامی‌های خاورمیانه و برقراری آتش‌بس در منطقه کارساز خواهد بود. اعلامیه کنفرانس تهران در نامه‌ای که به امضای نمایندگان چهار دولت ایران، ترکیه، عراق و پاکستان رسیده بود برای سفارت کبرای انگلستان فرستاده شد. ۱۹ آبان در پیشگاه شاهنشاه دانشگاه تهران در آیینی دکترای افتخاری به حضرت اسکندر میرزا داد. روز پسین رییس جمهوری پاکستان و همراهان به دیدار خود از ایران پایان دادند و از تهران به سوی کشور خود پرواز کردند.


  • ۱۹ اسفند ۱۳۳۵ امیر عبدالله ولیعهد کشور عراق برای یک دیدار رسمی وارد تهران شد و به پیشگاه شاهنشاه شرفیاب شد.