انستیتو تکنولوژی راه و ساختمان جردن

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
دانشکده‌ها دولت شاهنشاهی ایران

انستیتوها

مدرسه‌های عالی
InstituteTechnologyJordanRoadConstruction2535.jpg

انستیتو تکنولوژی راه و ساختمان جردن، مجتمع بزرگ تربیت تکنسین و نیروی انسانی ماهر

ارائه برنامه‌های آموزشی آینده انستیتو تکنولوژی تهران و خدمات انجام شده این واحد در ۹ سال گذشته نقش حساس و ارزنده این بنیاد آموزشی را در تربیت تکنسین‌های برجسته و آمادگی نسل نو برای همکاری با صنایع جدید کشور آشکار می‌سازد. در مراسم ویژه‌ای که در انستیتو تکنولوژی تهران به مناسبت پنجاهمین سال سلطنت دودمان پهلوی و تجلیل و بزرگداشت رویدادهای بنیادی این دوران برگزار شد، وزیر آموزش و پرورش و معاونین این وزارت‌خانه و جمعی از مدیران کل وزارت تعاون و امور روستاها و مدیران کل وزارت آموزش و پرورش و گروهی از مسئولان سازمان برنامه و اولیاء هنرجویان و دانشجویان حضور داشتند.

طرح مسائل اساسی صنعت ملی و نیاز جامعه به نیروهای انسانی ماهر و ورزیده و همچنین بررسی خط مشی آموزشی انستیتو با توجه به هدف‌های آینده کشور بازگو کننده ارزش‌های بنیادی و پایدار این واحد آموزشی در پیشبردهای صنعتی ایران است.

دکتر شریفی وزیر آموزش و پرورش هنگام افتتاح کارگاه‌های جدید انستیتو تکنولوژی در سخنانی چنین گفت:

طرح‌های انجام گرفته و موفقیت‌هایی که جامعه ایران در زمینه پرورش نیروهای انسانی ماهر به آن دست یافته است، نشان می‌دهد با حداقل امکانات نیز می‌توان در این قلمرو به کامیابی‌های فوق‌العاده‌ای رسید و در حقیقت می‌خواهم بگویم بدون داشتن وسایل کافی هم می‌توان تکنسین و افراد ورزیده صنعتی تربیت کرد. با اجرای طرح‌های مختلفی مانند ایجاد چند واحد صنعتی و آموزشی در مازندران که به زودی مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت، امیدواریم بتوانیم وسایل آموزشی مورد احتیاج را در داخل کشور تولید کنیم و با شتاب و سرعت حیرت‌آور جامعه امروز ایران به سوی تعالی صنعتی و تمدن بزرگ همگام شویم.

آنگاه آقای شیخ معاون فنی و حرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش در سخنانی پیرامون نقش پرورش دهنده و تعیین کننده انستیتو تکنولوژی در تأمین احتیاجات جامعه صنعتی امروز گفت:

وقوف به شرایط اجتماعی و اقتصادی و درک و شناخت ریشه‌های ترقی و پیشرفت ما را به اجرای طرح‌های پرورش در زمنیه صنایع و تربیت تکنسین‌های ورزیده معتقد ساخته است و همواره کوشیده‌ایم در این رهگذر مناسبت‌ترین امکانات را فراهم سازیم و روابط خود را با دنیای صنعتی توسعه ببخشیم. چنانکه در سال‌های اخیر ضمن تبادل با بزرگ‌ترین مراکز صنعتی جهان و آگاهی از آخرین پدیده‌ها و اکتشافات جدید قریب ۶ هزار طرح و برنامه نیز از محافل مختلف صنعتی بین‌المللی دریافت کرده‌ایم تا بر اساس این تجربیات و توجه به میزان نیازهای جامعه خود به کارگران ماهر و دستیاران صنعتی آن را مورد مطالعه قرار دهیم و راه و شیوه‌های تازه‌ای برای انجام طرح‌ها فراهم سازیم. در سال آینده تعداد دانشجویان رشته‌های صنعتی به ۲ هزار نفر خواهد رسید و از این طریق امیدواریم بیش از همیشه بتوانیم چرخ‌های عظیم صنایع داخلی خود را با نیروی انسانی مردم ایران و جوانان تحصیل کرده و آموزش دیده خود به حرکت درآوریم و از متخصصان خارجی بی‌نیاز شویم. انستیتو تکنولوژی راه و ساختمان از سال ۱۳۴۵ فعالیت آموزشی خود را برای تربیت تکنسین‌های ورزیده و ماهر آغاز کرد و در مدت ۹ سال توفیق یافت دانش‌آموزگانی ارزنده و مؤثر به بازار کار عرضه کند و در تأمین نیروی انسانی متخصص کشور سهم بسزایی داشته باشد. آمار فارغ‌التحصیلان و رشته‌های تحصیلی انستیتو تکنولوژی در سال‌های یاد شده در جدول زیر مشخص شده و حاصل فعالیت آموزشی این مجتمع که فارغ‌التحصیل دوره دو ساله فوق دیپلم به عنوان کمک مهندس درجه یک یا تکنسین عالی در اختیار بازار صنعتی ایران گذارده نمایان می‌سازد.

رشته راه و ساختمان:

- سال ۱۳۴۷- ۸۰ نفر،
- سال ۱۳۴۸- ۶۸ نفر،
- سال ۱۳۴۹-۱۴ نفر،
- سال ۱۳۵۰- ۱۷۰ نفر،
- سال ۱۳۵۱- ۱۱۸ نفر،
- سال ۱۳۵۲- ۱۹۷ نفر،
- سال ۱۳۵۳- ۱۳۹ نفر،
- سال ۱۳۵۴- ۶۷ نفر.

رشته معماری:

- ۱۳۵۰-۹۸ نفر،
- سال ۱۳۵۱- ۵۲ نفر،
- سال ۱۳۵۲- ۳۱ نفر،
- سال ۱۳۵۳-۷۶ نفر،
- سال ۱۳۵۴- ۵۲ نفر.

همچنین در انستیتو تکنولوژی از سال ۱۳۴۹ تا ۱۳۵۴، تعداد ۲۶۴ نفر موفق به دریافت گواهینامه فارغ‌التحصیلی شدند و به این ترتیب جمع دانش‌آموزان این مجتمع در سال‌های یاد شده برای رشته‌های سه گانه ۱۴۰۸ نفر بوده است. با تغییرات بنیادی و تکامل برنامه‌های آموزشی این مجتمع که از چهار سال پیش برای بهره گیری از امکانات انستیتو تکنولوژی جردن انجام گرفت، مقاطع و شاخه‌های تحصیلی جدیدی فراهم گردید که هر کدام جداگانه و با توجه به گروه سنی و تحصیلی دانش‌پژوهان در دو نوبت صبح و عصر به فعالیت خود ادامه می‌دهند. رشته‌های اصلی این مجتمع در گروه‌های سه گانه زیر رده بندهی شده:

  • رشته‌های معماری با ۲۲۵ دانشجو
  • رشته دکوراسیون با ۱۸۶ دانشجو.

انستیتو تکنولوژی راه و ساختمان جردن همچنین برای رشته تربیت دبیر منشی در هنرستان خود ۴۰ نفر برای رشته اتوماتیک و ۳۰۴ نفر برای رشته راه و ساختمان و ۴۰ نفر برای رشته برق هنرجو می‌پذیرد.

برخورداری از نیروی خلاقه و مجرب ممتازترین استادان و هنرآموزان از ویژگی های برتر انستیتو تکنولوژی جردن است و هم اکنون در این مجتمع آموزشی ۳۸ نفر دبیر و هنرآموز و ۴۵ تن استادان نیمه وقت که اکثر آن‌ها دانشگاهیان صاحب نظر در رشته‌های صنعتی و فنی هستند با این واحد همکاری دارند.

شیوه دلچسب و آکادمیک گفت و شنود بین استاد و دانشجو در انستیتو تکنولوژی سبب گردیده که این مجتمع از روابط خاص دو گروه آموزنده و آموزش یابنده به سود مسائل علمی بهره گیری کند و دانشجو فرصت درک بهتر مسائل را در فضایی مناسب داشته باشد و استادان نیز فرصت ارشاد و هدایت دانشجویان را بیابند. با پایان و بهره‌برداری از ساختمان جدید انستیتو تکنولوژی جردن در خیابان جردن که با سرمایه هفتاد میلیون ریال و در مساحتی معادل ۱۲ هزار متر مربع انجام گرفته است، این مجتمع دارای تأسیسات و کارگاه‌های مجهز زیر است:

- آتلیه و کلاس نقشه‌کشی،
- کلاس نقشه‌برداری،
- کلاس مکانیک،
- کارگاه اتومکانیک و سرویس،
- کلاس تئوری،
- کلاس تکنولوژی فلزات،
- کارگاه تعمیرات و ماشین‌های افزار،
- سالن ماکت‌سازی، کارگاه الکترومونتاژ،
- کلاس الکترونیک و ۱۷ بخش جداگانه دیگر که از هر نظر نیازهای پژوهشی و علمی این انستیتو را تأمین می‌کند.