تفاوت میان نسخه‌های «انجمن ملی حمایت کودکان»

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای جدید حاوی ''''انجمن ملی حمایت کودکان''' در سال ۱۳۳۱ در ایران بنیان نهاده شد و ریاست عالیه...' ایجاد کرد)
 
(اصلاح نویسه‌های عربی، اصلاح فاصلهٔ مجازی، اصلاح ارقام، اصلاح سجاوندی)
خط ۱: خط ۱:
'''انجمن ملی حمایت کودکان''' در سال  [[۱۳۳۱]] در ایران بنیان نهاده شد و ریاست عالیه آن با شهبانو [[فرح پهلوی]] می باشد. هدف این انجمن آموزش کادر فنی مورد نیاز سازمانهای بهداشتی و تربیت افراد دانش آموخته و کار آزموده برای خدمت در سازمانهای ویژه آموزش کودکان است. فعالیت های این انجمن در سه بخش است: آموزش ، تغذیه کودکان و بخش ویژه برای نگهداری و آموزش کودکان عقب مانده. <ref>انتشارات دفتر مخصوص شهبانو، تهران، ۱۳۵۴ ، ص. ۵۷ - ۶۰</ref>
+
{{سرصفحه پروژه
 +
| عنوان = انجمن ملی حمایت کودکان
 +
| قسمت =
 +
| قبلی = [[درگاه:شهبانو فرح پهلوی|شهبانو فرح پهلوی]]
 +
| بعدی = [[درگاه:محمدرضا شاه پهلوی|درگاه محمدرضا شاه پهلوی]]
 +
| یادداشت =
 +
}}
 +
 
 +
'''انجمن ملی حمایت کودکان''' در سال  [[۱۳۳۱]] در ایران بنیان نهاده شد و ریاست عالیه آن با [[شهبانو فرح پهلوی]] می‌باشد. هدف این انجمن آموزش کادر فنی مورد نیاز سازمانهای بهداشتی و تربیت افراد دانش آموخته و کار آزموده برای خدمت در سازمانهای ویژه آموزش کودکان است. فعالیت‌های این انجمن در سه بخش است: آموزش، تغذیه کودکان و بخش ویژه برای نگهداری و آموزش کودکان عقب مانده.<ref>انتشارات دفتر مخصوص شهبانو، تهران، ۱۳۵۴، ص. ۵۷ - ۶۰</ref>
  
 
== آموزش ==
 
== آموزش ==
 
[[پرونده:Anjomankudakan.jpg|thumb|left|کارگاه درودگری موسسه امید کودک]]
 
[[پرونده:Anjomankudakan.jpg|thumb|left|کارگاه درودگری موسسه امید کودک]]
 
[[پرونده:Hemajatkudakan.jpg|thumb|left|کارگاه فلزکاری موسسه امید کودک]]
 
[[پرونده:Hemajatkudakan.jpg|thumb|left|کارگاه فلزکاری موسسه امید کودک]]
هدف از آموزش تامین کادر فنی مورد نیاز سازمان های گئناگون بهداشتی و تربیت افراد دانش آموخته برای خدمت در سازمان های ویژه آموزش کودکان است . در زمینه آموزش آموزشگاه های تربیت نیروهای بهداشتی به ترتیب زیر ایجاد گردید که دست در دست سپاه بهداشت فعالیت می کند:
 
  
آموزشگاه بهیاری: در سال [[۱۳۳۶]] بنیان نهاده شد و از دوره انقلاب سفید تا سال [[۱۳۵۱]]  هشتسد و بیست و چهار بهیار در آموزشگاه بهیاری انجمن دانش آموخته و در سازمانهای بهداشتی و درمانی کشور کار می کنند.
+
هدف از آموزش تامین کادر فنی مورد نیاز سازمان‌های گوناگون بهداشتی و تربیت افراد دانش آموخته برای خدمت در سازمان‌های ویژه آموزش کودکان است. در زمینه آموزش آموزشگاه‌های تربیت نیروهای بهداشتی به ترتیب زیر ایجاد گردید که دست در دست سپاه بهداشت فعالیت می‌کند:
  
آموزشگاه بهیار مدد کار اجتماعی: در سال [[۱۳۴۸]] آغاز به کار کرد و دانش آموختگان آموزشگاه بهیار مدد کار اجتماعی در سازمانهای انجمن در سراسر کشور به کار می کنند.
+
آموزشگاه بهیاری: در سال ۱۳۳۶ بنیان نهاده شد و از دوره انقلاب سفید تا سال ۱۳۵۱  هشتسد و بیست و چهار بهیار در آموزشگاه بهیاری انجمن دانش آموخته و در سازمانهای بهداشتی و درمانی کشور کار می‌کنند.
  
آموزشگاه مربی مهد کودک شهرستان ها: در سال [[۱۳۴۹]] بنیان شد و دختران و زنان ایران را برای خدمت در مهدهای کودک شهرستان ها تر بیت می کند.
+
آموزشگاه بهیار مدد کار اجتماعی: در سال ۱۳۴۸ آغاز به کار کرد و دانش آموختگان آموزشگاه بهیار مدد کار اجتماعی در سازمانهای انجمن در سراسر کشور به کار می‌کنند.
  
آموزشگاه  مادریار: نخستین گروه دانش آموختگان این دوره برای نگاهداری کودکان در خانه ها در نبودن پدر و مادرشان تربیت شدند. برنامه های ویژه برای آشنا کردن مادران کارگران مه کودکان آنها در مهد های کودک انجمن ملی  حمایت کودکان نگاه داری می شوند و تغذیه و تربیت کودکان و آموزش پدر ومادر ها یی که کودکان عقب مانده ذهنی یا معلول جمسمی دارند در سازمانهای انجمن اجرا می شود.
+
آموزشگاه  مربی مهد کودک شهرستان‌ها: در سال ۱۳۴۹ بنیان شد و دختران و زنان ایران را برای خدمت در مهدهای کودک شهرستان‌ها تر بیت می‌کند.
 +
 
 +
آموزشگاه  مادریار: نخستین گروه دانش آموختگان این دوره برای نگاهداری کودکان در خانه‌ها در نبودن پدر و مادرشان تربیت شدند. برنامه‌های ویژه برای آشنا کردن مادران کارگران مه کودکان آنها در مهد‌های کودک انجمن ملی  حمایت کودکان نگاه داری می‌شوند و تغذیه و تربیت کودکان و آموزش پدر ومادر‌ها یی که کودکان عقب مانده ذهنی یا معلول جمسمی دارند در سازمانهای انجمن اجرا می‌شود.
  
 
== تغذیه ==
 
== تغذیه ==
 
هدف انجمن ملی حمایت کودکان از اجرای این برنامه که گسترش شایانی دارد کمک به رفع کمبود تغذیه کودکان است.  انجمن ملی  حمایت کودکان در تغذیه سه فعالیت اساسی  دارد:
 
هدف انجمن ملی حمایت کودکان از اجرای این برنامه که گسترش شایانی دارد کمک به رفع کمبود تغذیه کودکان است.  انجمن ملی  حمایت کودکان در تغذیه سه فعالیت اساسی  دارد:
 
*-  پخش شیر خشک: از سال [[۱۳۴۶]] این فعالیت آغاز شد.  با پخش شیر خشک از راه سازمان های گوناگون بهداشتی و درمانی و مدرسه ها کودکان شیر خشک مورد نیازشان را می نوشند.
 
 
*-  پخش مواد غذایی: چون توزیع شیر خشک تنها تکا فوی کمبود تغذیه کودکان را نمی کرد از سال [[۱۳۴۶]] روزانه نان روغنی بین کودکان توزیع می شود. سد روز در سال این برنامه اجرا می شود تا این که [[تغذیه رایگان]] اصل پانزدهم [[انقلاب شاه و مردم  ]] آن را کامل تر نمود.
 
  
*- پخش شیر پاستوریزه: از سال [[۱۳۳۶]] پخش شیر پاستوریزه آغاز شد و روزانه نیم لیتر شیر بین سازمان های بهداشتی و درمانی ویژه کودکان و هم چنین سازمان کودکان و شیرخوارگاه ها به همراه ویتامین  ث پخش شد. در آغاز انقلاب سقید و با اعلام اصل تغذیه رایگان در مدرسه ها شیر تازه میوه تازه بیسکویت و در زمستان شیر و میوه های خشک در مدارس پخش شد.
+
* - پخش شیر خشک: از سال ۱۳۴۶ این فعالیت آغاز شد. با پخش شیر خشک از راه سازمان‌های گوناگون بهداشتی و درمانی و مدرسه‌ها کودکان شیر خشک مورد نیازشان را می‌نوشند.
 
== نگهداری و آموزش کودکان عقب مانده==
 
سازمان های درمانی و بهداشتی و مرکز های آموزشی بسیاری برای حمایت از کودکان عقب مانده ذهنی ایجاد شد که  بدین قرار هستند:
 
 
*- کلینیک هدایت کودک: مرکز بررسی و پژوهش بیماری های روانی کودکان و درمان این بیماری ها
 
  
*- سازمان امید کودک: مرکز نگهداری کودکان عقب مانده ذهنی همراه با تغذیه و بهداشت این سازمان روزانه آموزش پیشه های سبک را در کلاسهای گوناگون به کودکان بر عهده دارد.
+
* - پخش مواد غذایی: چون توزیع شیر خشک تنها تکا فوی کمبود تغذیه کودکان را نمی‌کرد از سال ۱۳۴۶ روزانه نان روغنی بین کودکان توزیع می‌شود. سد روز در سال این برنامه اجرا می‌شود تا این که [[تغذیه رایگان]] اصل پانزدهم [[انقلاب شاه و مردم]] آن را کامل تر نمود.
 +
* - پخش شیر پاستوریزه: از سال ۱۳۳۶ پخش شیر پاستوریزه آغاز شد و  روزانه نیم لیتر شیر  بین سازمان‌های بهداشتی و درمانی ویژه کودکان و هم چنین سازمان کودکان و شیرخوارگاه‌ها به همراه ویتامین ث پخش شد. در آغاز انقلاب سقید و با اعلام اصل تغذیه رایگان در مدرسه‌ها شیر تازه میوه تازه بیسکویت و در زمستان شیر و میوه‌های خشک در مدارس پخش شد.
  
*- سرای کودک : جهت نگهداری کودکان عقب مانده  ذهنی  و فلج  و معلول جسمی  برای کودکان دختر وپسر شش تا چهارده سال بنیان گردید
+
 
مرکز های مدرن فیزیو تراپی : مرکزهای مجهز فیزیو تراپی برای کودکان فلج که نیاز به تمرین و درمان های حسی و حرکتی دارند  در سراسر ایران ایجاد شد.
+
== نگهداری و آموزش کودکان عقب مانده ==
 +
سازمان‌های درمانی و بهداشتی و مرکز‌های آموزشی بسیاری برای حمایت از کودکان عقب مانده ذهنی ایجاد شد که  بدین قرار هستند:
 +
 
 +
* - کلینیک هدایت کودک: مرکز بررسی و پژوهش بیماری‌های روانی کودکان و درمان این بیماری‌ها
 +
* - سازمان امید کودک: مرکز نگهداری کودکان عقب مانده ذهنی همراه با تغذیه و بهداشت این سازمان  روزانه آموزش پیشه‌های سبک را در کلاسهای گوناگون به کودکان  بر عهده دارد.
 +
* - سرای کودک: جهت نگهداری کودکان عقب مانده  ذهنی  و فلج  و معلول جسمی  برای کودکان دختر وپسر شش تا چهارده سال بنیان گردید
 +
مرکز‌های مدرن فیزیو تراپی: مرکزهای مجهز فیزیو تراپی برای کودکان فلج که نیاز به تمرین و درمان‌های حسی و حرکتی دارند  در سراسر ایران ایجاد شد.
  
 
== نگهداری و آموزش کودکان زنان شاغل ==
 
== نگهداری و آموزش کودکان زنان شاغل ==
از سال [[۱۳۴۷]] با ایجاد و اداره مهد های کودک در تهران و شهرستان ها آغاز گردیده و هم اکنون کودکان ۳ تا ۶ سال در مهد کودک انجمن در تهران و شهرستان ها از ساعت ۸ صبح تا ۴ بعد از ظهر نگهداری می شوند.
+
از سال [[۱۳۴۷]] با ایجاد و اداره مهد‌های کودک در تهران و شهرستان‌ها آغاز گردیده و هم اکنون کودکان ۳ تا ۶ سال در مهد کودک انجمن در تهران و شهرستان‌ها از ساعت ۸ صبح تا ۴ بعد از ظهر نگهداری می‌شوند.
  
 
== خدمات رفاهی ==
 
== خدمات رفاهی ==
*- اندرزگاه ها : دو اندرزگاه انجمن ملی حمایت کودکان در باغ فردوس تهران و اندرزگاه کرج ایجاد شد. اندرزگاه ها به رایگان مراجعه کنندگان را  در زمینه های گوناگون کمک و درمان می کند:  برای معاینه و درمان و واکسیناسیون کودکان و معاینه و درمان زنان باردار . بازدید از خانه های مراجعین به وسیله مددکاران اجتماعی برای دادن راهنمایی های بهداشتی و پخش شیر خشک و شیر پاستوریزه. اندرزگاه باغ فردوس سالانه بیش از چهل هزار و اندرزگاه کرج سالانه بیش از ده هزار کمک جو دارد.
+
* - اندرزگاه‌ها: دو اندرزگاه انجمن ملی حمایت کودکان در باغ فردوس تهران و اندرزگاه کرج ایجاد شد. اندرزگاه‌ها به رایگان مراجعه کنندگان را  در زمینه‌های گوناگون کمک و درمان می‌کند:  برای معاینه و درمان و واکسیناسیون کودکان و معاینه و درمان زنان باردار. بازدید از خانه‌های مراجعین به وسیله مددکاران اجتماعی برای دادن راهنمایی‌های بهداشتی و پخش شیر خشک و شیر پاستوریزه. اندرزگاه باغ فردوس سالانه بیش از چهل هزار و اندرزگاه کرج سالانه بیش از ده هزار کمک جو دارد.
*- برنامه های عمومی : برگذاری هفته کودک هر سال در روزهای  [[۹ آبان]] تا ۱۶ آبان و ایجاد نمایشگاه های گوناگون از کار های دستی کودکان عادی و عقب افتاده در موقعیت های مختلف.
+
* - برنامه‌های عمومی: برگذاری هفته کودک هر سال در روزهای  [[۹ آبان]] تا ۱۶ آبان و ایجاد نمایشگاه‌های گوناگون از کار‌های دستی کودکان عادی و عقب افتاده در موقعیت‌های مختلف.
  
== منابع ==
+
== منابع ==<references/>‎
<references/>‎
 
  
 
== قوانین ==
 
== قوانین ==
[http://tarh.majlis.ir/?ShowRule&Rid=6af5df35-6194-4aee-abb5-280d327da01b&Word=%d8%ad%d9%85%d8%a7%d9%8a%d8%aa&Word=%d9%83%d9%88%d8%af%d9%83%d8%a7%d9%86&Word=%d8%b3%d8%b1%d9%be%d8%b1%d8%b3%d8%aa قانون حمایت از کودکان بی سرپرست]
+
[[قانون حمایت از کودکان بی سرپرست]]
 
+
[[قانون مربوط به اجازه قبول و اجرای اصول پیشنهادی توصیه‌نامه بین‌المللی شماره ۹۹ در خصوص تجدید تربیت آموزش حرفه‌ای معلولین]]
[http://tarh.majlis.ir/?ShowRule&Rid=f6bed63a-45da-4fe5-a745-4c2e8c75dc81&Word=%d8%ad%d9%85%d8%a7%d9%8a%d8%aa&Word=%d9%83%d9%88%d8%af%d9%83%d8%a7%d9%86&Word=%d8%b3%d8%b1%d9%be%d8%b1%d8%b3%d8%aa ‌قانون مربوط به اجازه قبول و اجراي اصول پيشنهادي توصيه‌نامه بين‌المللي شماره 99 در خصوص تجديد تربيت آموزش‌حرفه‌اي معلولين ]
+
[[رده:شهبانو فرح پهلوی]]

نسخهٔ ‏۲۷ مهٔ ۲۰۱۲، ساعت ۲۲:۰۸

شهبانو فرح پهلوی انجمن ملی حمایت کودکان درگاه محمدرضا شاه پهلوی

انجمن ملی حمایت کودکان در سال ۱۳۳۱ در ایران بنیان نهاده شد و ریاست عالیه آن با شهبانو فرح پهلوی می‌باشد. هدف این انجمن آموزش کادر فنی مورد نیاز سازمانهای بهداشتی و تربیت افراد دانش آموخته و کار آزموده برای خدمت در سازمانهای ویژه آموزش کودکان است. فعالیت‌های این انجمن در سه بخش است: آموزش، تغذیه کودکان و بخش ویژه برای نگهداری و آموزش کودکان عقب مانده.[۱]

آموزش

کارگاه درودگری موسسه امید کودک
کارگاه فلزکاری موسسه امید کودک

هدف از آموزش تامین کادر فنی مورد نیاز سازمان‌های گوناگون بهداشتی و تربیت افراد دانش آموخته برای خدمت در سازمان‌های ویژه آموزش کودکان است. در زمینه آموزش آموزشگاه‌های تربیت نیروهای بهداشتی به ترتیب زیر ایجاد گردید که دست در دست سپاه بهداشت فعالیت می‌کند:

آموزشگاه بهیاری: در سال ۱۳۳۶ بنیان نهاده شد و از دوره انقلاب سفید تا سال ۱۳۵۱ هشتسد و بیست و چهار بهیار در آموزشگاه بهیاری انجمن دانش آموخته و در سازمانهای بهداشتی و درمانی کشور کار می‌کنند.

آموزشگاه بهیار مدد کار اجتماعی: در سال ۱۳۴۸ آغاز به کار کرد و دانش آموختگان آموزشگاه بهیار مدد کار اجتماعی در سازمانهای انجمن در سراسر کشور به کار می‌کنند.

آموزشگاه مربی مهد کودک شهرستان‌ها: در سال ۱۳۴۹ بنیان شد و دختران و زنان ایران را برای خدمت در مهدهای کودک شهرستان‌ها تر بیت می‌کند.

آموزشگاه مادریار: نخستین گروه دانش آموختگان این دوره برای نگاهداری کودکان در خانه‌ها در نبودن پدر و مادرشان تربیت شدند. برنامه‌های ویژه برای آشنا کردن مادران کارگران مه کودکان آنها در مهد‌های کودک انجمن ملی حمایت کودکان نگاه داری می‌شوند و تغذیه و تربیت کودکان و آموزش پدر ومادر‌ها یی که کودکان عقب مانده ذهنی یا معلول جمسمی دارند در سازمانهای انجمن اجرا می‌شود.

تغذیه

هدف انجمن ملی حمایت کودکان از اجرای این برنامه که گسترش شایانی دارد کمک به رفع کمبود تغذیه کودکان است. انجمن ملی حمایت کودکان در تغذیه سه فعالیت اساسی دارد:

  • - پخش شیر خشک: از سال ۱۳۴۶ این فعالیت آغاز شد. با پخش شیر خشک از راه سازمان‌های گوناگون بهداشتی و درمانی و مدرسه‌ها کودکان شیر خشک مورد نیازشان را می‌نوشند.
  • - پخش مواد غذایی: چون توزیع شیر خشک تنها تکا فوی کمبود تغذیه کودکان را نمی‌کرد از سال ۱۳۴۶ روزانه نان روغنی بین کودکان توزیع می‌شود. سد روز در سال این برنامه اجرا می‌شود تا این که تغذیه رایگان اصل پانزدهم انقلاب شاه و مردم آن را کامل تر نمود.
  • - پخش شیر پاستوریزه: از سال ۱۳۳۶ پخش شیر پاستوریزه آغاز شد و روزانه نیم لیتر شیر بین سازمان‌های بهداشتی و درمانی ویژه کودکان و هم چنین سازمان کودکان و شیرخوارگاه‌ها به همراه ویتامین ث پخش شد. در آغاز انقلاب سقید و با اعلام اصل تغذیه رایگان در مدرسه‌ها شیر تازه میوه تازه بیسکویت و در زمستان شیر و میوه‌های خشک در مدارس پخش شد.


نگهداری و آموزش کودکان عقب مانده

سازمان‌های درمانی و بهداشتی و مرکز‌های آموزشی بسیاری برای حمایت از کودکان عقب مانده ذهنی ایجاد شد که بدین قرار هستند:

  • - کلینیک هدایت کودک: مرکز بررسی و پژوهش بیماری‌های روانی کودکان و درمان این بیماری‌ها
  • - سازمان امید کودک: مرکز نگهداری کودکان عقب مانده ذهنی همراه با تغذیه و بهداشت این سازمان روزانه آموزش پیشه‌های سبک را در کلاسهای گوناگون به کودکان بر عهده دارد.
  • - سرای کودک: جهت نگهداری کودکان عقب مانده ذهنی و فلج و معلول جسمی برای کودکان دختر وپسر شش تا چهارده سال بنیان گردید

مرکز‌های مدرن فیزیو تراپی: مرکزهای مجهز فیزیو تراپی برای کودکان فلج که نیاز به تمرین و درمان‌های حسی و حرکتی دارند در سراسر ایران ایجاد شد.

نگهداری و آموزش کودکان زنان شاغل

از سال ۱۳۴۷ با ایجاد و اداره مهد‌های کودک در تهران و شهرستان‌ها آغاز گردیده و هم اکنون کودکان ۳ تا ۶ سال در مهد کودک انجمن در تهران و شهرستان‌ها از ساعت ۸ صبح تا ۴ بعد از ظهر نگهداری می‌شوند.

خدمات رفاهی

  • - اندرزگاه‌ها: دو اندرزگاه انجمن ملی حمایت کودکان در باغ فردوس تهران و اندرزگاه کرج ایجاد شد. اندرزگاه‌ها به رایگان مراجعه کنندگان را در زمینه‌های گوناگون کمک و درمان می‌کند: برای معاینه و درمان و واکسیناسیون کودکان و معاینه و درمان زنان باردار. بازدید از خانه‌های مراجعین به وسیله مددکاران اجتماعی برای دادن راهنمایی‌های بهداشتی و پخش شیر خشک و شیر پاستوریزه. اندرزگاه باغ فردوس سالانه بیش از چهل هزار و اندرزگاه کرج سالانه بیش از ده هزار کمک جو دارد.
  • - برنامه‌های عمومی: برگذاری هفته کودک هر سال در روزهای ۹ آبان تا ۱۶ آبان و ایجاد نمایشگاه‌های گوناگون از کار‌های دستی کودکان عادی و عقب افتاده در موقعیت‌های مختلف.

== منابع ==

  1. انتشارات دفتر مخصوص شهبانو، تهران، ۱۳۵۴، ص. ۵۷ - ۶۰

قوانین

قانون حمایت از کودکان بی سرپرست قانون مربوط به اجازه قبول و اجرای اصول پیشنهادی توصیه‌نامه بین‌المللی شماره ۹۹ در خصوص تجدید تربیت آموزش حرفه‌ای معلولین