از مشروطه تا مشروعه ۲۲ بهمن ماه ۱۲۸۵ - ۲۲ بهمن ماه ۱۳۵۷

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۳۱ ژانویهٔ ۲۰۱۷، ساعت ۱۸:۵۷ توسط Bellavista1 (گفتگو | مشارکت‌ها) (اصلاح فاصلهٔ مجازی، اصلاح ارقام)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

از مشروطه تا مشروعه ۲۲ بهمن ۱۲۸۵ - ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ روز ۲۲ بهمن ماه از مهمترین روزهای تاریخ ایران است. روز ۲۲ بهمن ماه ۱۲۸۵ روزی است که محمد علی سلطان از ایل قاجار قانون اساسی مشروطه ایران را پذیرفت و پشت یک قرآن نفیس دستینه کرد و نوشت "حکومت ایران مشروطه تامه است. " با این نوشتار و امضا محمدعلی سلطان تایید که ایران از سلطنتی استبدادی » به « سلطنتی کانستیتیوشنال » دگرگون شده است. تا پیش از ۲۲ بهمن سلاطین قاجار ادعا داشتند که قدرت ما از سوی الله می‌آید. پس از ۲۲ بهمن ۱۲۸۵ محمدعلی سلطان قاجار گفت که قدرت از سوی مردم می‌آید و نه از سوی الله. مهمترین نهاد نماینده مردم پارلمان است. این پارلمان قوانینی را می‌نویسد و تصویب می‌کند که از سوی دولت و وزارتخانه‌ها به اجرا در می‌آید. این که قدرت از سوی ملت می‌آید هسته بنیادین مشروطه است. همواره در ایران کوشش شده است که قدرت را از مردم بگیرند. ۱- محمدعلی سلطان با کمک لیاخوف روسی مجلس شورای ملی دوره نخست را به توپ بست و تعطیل کرد. ۲- مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری دوم از سوی ارتش روسیه بسته شد تا بتوانند مورگان شوستر کارشناس مالیاتی را از ایران بیرون کنند تا کماکان قاجاریان که ایران را ملک شخصی خود می‌دانستند مالیات ندهند. ۳- مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری سوم از سوی ارتش روسیه بسته شد و ایران شش سال در اشغال روسیه و انگلستان بود. ۴- مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری دوازدهم از سوی ارتش شوروی و بریتانیا اشغال شد. اعلیحضرت رضا شاه بزرگ وادار به ترک کشور شد و چهار سال کشور ایران در اشغال شوروی، بریتانیا و امریکا بود تا از شاخاب پارس ابزار جنگی به استالین برسانند. ۵- مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری هفدهم از سوی محمد مصدق از ایل قاجار با کمک کمونیست‌ها و حزب توده و جبهه ملی بسته شد تا همانند دیگر سلطان‌های قاجار با فرمان حکومت کند. ۶- مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری بیست و چهارم از سوی روح الله خمینی و با کمک بیگانگان چون فلسطینی‌ها، سوری‌ها، لیبی، مائوییست‌ها، کمونیست‌های سرسپرده شوروی و کوبا ، چریک‌های فدایی خلق، مجاهدین خلق غیرقانونی خوانده شد و بسته شد.

جنبش مشروطه هر بار توانست دوباره جان بگیرد و از نو انتخابات را برقرار سازد و هسته بنیادین و پایه مشروطه که قدرت از سوی مردم می‌آید را دوباره برنشاند. خمینی نه تنها خواست که جنبش مشروطه را بازایستاند بلکه خواست که دوباره « قدرت از سوی الله می‌آید » را برپا سازد، همانند زمان قاجار. به جای سلطان قاجاری او یک رهبر از میان فقها برگزید. خمینی گفت که مجلسی که از سوی مردم برگزیده شده باشد قانون نمی‌نویسد بلکه این الله است که قانونگذاری می‌کند. از آنجا که فقها قوانین الله را بهتر از مردم می‌دانند، باید قدرت را در دست داشته باشند که همان « ولایت فقیه » است. انتخابات نمایندگان برای مجلس یا رییس جمهور در چنین سیستم‌هایی که قدرت از سوی الله می‌آید، از دیدگاه سیاسی مفهمومی ندارند زیرا که کاندیداهای پارلمان پیشتر از سوی رهبر دست چین شده‌اند. قانون‌هایی که چنین پارلمانی می‌سازد، تنها پیشنهادهایی به رهبر است که وی می‌تواند آن را رد کند یا دگرگون سازد.

روز ۲۲ بهمن روز جمهوری اسلامی با توجه به تاریخ برگزیده شد. در این روز خمینی حکومت ایران را مشروعه تام خواند و قوانین سکولار مجلس شورای ملی را به دور ریخت و بر پایه قوانین شریعت و قصاص بر مردم ایران، حکومت استبدادی جمهوری اسلامی را پیاده کرد.

در روز ۲۷ مهر ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی خمینی از نوفل لوشاتو دیدگاه خود را روشن کرد و گفت: تجربه مشروطیت نباید تکرار شود، جنبش مشروطیت با جامعه روحانیت شروع شد ولی در خارج اسلام و علیه اسلام پایان یافت. هدف اساسی این است که این بار جنبشی را که با اسلام شروع شده به حکومت اسلامی خاتمه یابد. جامعه‌ای باید بوجود آید که در آن پرتو توحید همه جا را فرا گیرد، تجدید حیات ملی میسر گردد و حکومت اسلامی پایه گذاری شود. در حکومت اسلامی تمام احزاب آزادی عملی دارند. در حکومت اسلامی تحصیل و درس خواندن زن در صورتی که مواضع شرع مراعات شود آزاد است. در حکومت اسلامی باید گفت فقط کالایی تولید خواهد شد که مورد مصرف همه باشد تا جامعه به صورت برده مصرف در نیاید. این سخنان در روزنامه اطلاعات ۲۷ مهر ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی به چاپ رسید. تا این زمان اگر ایرانی خمینی و اندیشه‌های خطرناکش را نمی‌شناخت می‌توانست برنامه خمینی را دریابد. تا این زمان مردم ایران برای پایداری مشروطه جنگیدند. علیه محمدعلی سلطان و ارتش روسه دو سال جنگیدند، علیه ارتش روسیه برای ماندن مورگان شوستر جنگیدند، در جنگ اول جهانی با کمک ژاندارمری علیه قوای بریتانیا و روسیه جنگیدند، در جنگ جهانی دوم مجلس محمدرضا پهلوی ولیعهد ایران را پادشاه ایران خواند تا از فروپاشی مشروطه و کشور ایران جلوگیری کند. مردم ایران رستاخیز ملت ایران را علیه محمد مصدق برپا کردند تا کشور ایران به دست شوروی نیفتد ولی در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی حقوق انسانی و قدرت و استقلال خود را به خمینی پیشکش کردند.

با رای به جمهوری اسلامی در روز ۸ فروردین ماه ۱۳۵۸ خورشیدی مردم ایران حکومت پارلمانی را به ولایت فقیه دگرگون ساختند.

در سراسر دنیا حکومت‌های استبدادی مطلق از میان برداشته شد و حکومت‌هایی که در آن قدرت از سوی مردم می‌آید جایگزین این حکومت‌ها شد. آخرین سیستم با روش استبدادی مطلق شوروی و اقمار آن در اروپای شرقی بود که فروپاشید و از روی زمین پاک شد. چنین حکومت‌هایی که در آن قدرت از مردم نمی‌آید دیر یا زود پاشیده خواهند شد.

اصل بیست و ششم: قوای مملکت ناشی از ملت است طریقه استعمال آن قوا را قانون اساسی معین می‌نماید.

اصل سی و پنجم: سلطنت ودیعه‌ایست که به موهبت الهی از طرف ملت به شخص پادشاه مفوض شده.