بازدید شش روزه علیاحضرت شهبانو از شهرهای حاشیه کویر ۱۲-۶ آذر ماه ۱۳۵۳

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۱۰ نوامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۶:۵۱ توسط Bellavista1 (گفتگو | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{سرصفحه پروژه | عنوان = درگاه:شهبانو فرح پهلوی|درگاه علیاحضرت شهبانو فرح پهل...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بازدید علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی از مشهد و شهرهای حاشیه کویر ۲۷ اردیبهشت تا ۱ خرداد ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی درگاه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی

دکترای افتخاری و سایر نشان‌های تقدیم شده به علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی

برنامه عمرانی پنجم/سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی

بازدید شش روزه علیاحضرت شهبانو از شهرهای حاشیه کویر ۱۲-۶ آذر ماه ۱۳۵۳

در روز ۱۶ آذر ۱۳۵۳ سمنان نخستین منزلگاه شهبانو فرح پهلوی بود و سپس رهسپار صوفی آباد شدند. این روستا سپاه دانش و سپاه بهداشت و سپاه ترویج و آبادانی و خانه انصاف داشت و شهبانو با سپاهیان به گفتگو نشستند و سپس به دیدن کتابخانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان رفتند. مرکز رفاه خانواده و خانه‌های تعاونی و کارخانه نخ‌تابی سمنان هم جنین مورد بازدید قرار گرفت. آموزشگاه و نمایشگاه فولکلوریک دختران آموزشگاه روستایی آخرین برنامه آن روز بود. روز دوم به بازدید از روستای قلعه امیر رفتند و سپس رهسپار دامغان شدند و از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بازدید کردند. پس از نیم‌روز به شاهرود وارد شدند و از کتابخانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بازدید کردند و شب را در میهمانسرای شهر گذراندند. روز سوم جمعه ۱۸ آذر ۱۳۵۳ به بیارجمند که سی و سه قریه را بر می‌گرفت وارد شدند. پس از نیم‌روز راهی بسطام شدند و در آنجا با رییس سازمان صنایع دستی کفتگو کردند سپس رهسپار سبزوار گشتند و به بازدید از شبانه‌روزی جمعیت خیریه فرح پهلوی و مرکز شیر و خورشید سرخ و سازمان‌های رفاهی و اجتماعی سبزوار پرداختند. پس از آن از پروژه ایستا ساختن شن‌های روان که نخستین بار در سال ۱۳۴۴ در حارث آباد آغاز شده بود و پس از ۹ سال در سال ۱۳۵۳ سرزمین پهناور در حاشیه کویر را به جنگلی زیبا از درختان تنومند تاغ دیگرگون کرده بود. کتابخانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ریشه‌ای ژرف در زندگی مردم پیدا کرده بود. مرکزهای رفاه خانواده با ابتکار آرشیتکت کویری دکتر نصرالله پرنگی در زمینی به پهنه ۲۲۵۰ متر مربع ساخته شده‌بود. در روز پنجم ۲۰ آذر شهبانو فرح پهلوی از سبزوار راهی کاشمر شدند و از دو بیمارستان شهر و بیماران دیدن کردند و پس از خوردن ناهار به گناباد رفت واز پرورشگاه و شبانه‌روزی‌های شهر بازدید کردند. پس از دیدن ده بیدخت در این سفر از شرکت سهامی زراعی شاه آباد قائنات که در سال ۱۳۴۷ بنیان و یکی از شرکت‌های سهامی کشاورزی پیشرفته به شمار می‌آمد و هم چنین از خانه فرهنگ روستایی و مهد کودک و قالی بافی‌ها بازدید کردند. در بیرجند از باغ زرشگی که به شبانه‌روزی جمعیت خیریه فرح پهلوی دیگرگون شده بود رفتند و در کتابخانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با کودکان به گفتگو نشست. هنرمندان بومی در شب با رقص‌های سوری و سه دسته و سینه‌چاک دست افشانی می‌کردند. در جنوب بیرجند کارخانه ذوب مس و تولید کننده‌های برق و سیستم آبرسانی و خانه سازی برای کارگران و مهندسان کان مس بهره برداری اش آغاز شده بود را شهبانو بازدید کردند. شهبانو فرح پهلوی نیز در این سفر به بازدید از فردوس رفتند. شهر دارای دو بافت قدیم که در زلزله از بین رفته بود و بافت جدید که به وسیله سازمان نوسازی کشور بنیان شده بود، دارای ۷۷۲ خانه مدرن بود. ۵۰ میلیون تومان هزینه خانه‌سازی نوی و ضد زلزله شده بود. پس از بازدید از نوسازی شهر شهبانو فرح پهلوی به مهدکودک رفتند. در بخش بشرویه که پارچه برک و پشمی آن پرآوازه بود مردم و بخشدار به استقبال شهبانو فرح پهلوی آمده بودند در این شهر از مرکز بهداشت که به وسیله سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی در سال ۱۳۵۱ ایجاد شده بود و زیر نظر یک سپاه بهداشت پزشک یا یک ستوان یکم اداره می‌شد. از فرودگاه طبس شهبانو فرح پهلوی به میهمان‌سرای شهر رفتند و در درازای روز از کتابخانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که در سال ۱۳۵۱ بنیان شده بود دیدن کردند.