الگو:نوشتار برگزیده

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۱۳ دسامبر ۲۰۱۵، ساعت ۱۶:۱۲ توسط Bellavista (گفتگو | مشارکت‌ها) (اصلاح فاصلهٔ مجازی، اصلاح ارقام)
پرش به ناوبری پرش به جستجو


شاهنشاه آریامهر جایزه بین‌المللی محیط‌زیست پهلوی را در سال ۱۳۵۱ در سازمان ملل بنیادمی‌نهند

جایزه بین‌المللی محیط زیست پهلوی ۱۹۷۲ تا ۱۹۷۸ - در روز ۲۱ آذر ماه ۱۳۹۴ خورشیدی برابر با ۱۲ دسامبر ۲۰۱۵ از سوی نمایندگان ۱۹۵ کشور توافق پاریس در دگرگونی آب و هوا تصویب شد. لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه و پرزیدنت کنفرانس دگرگونی آب و هوایی در پاریس از همه باشندگان سپاسگزاری کرد که در تصویب این توافقنامه تاریخی همکاری کرده‌اند. و به ویژه از کسانی که در راه نگاهبانی از زیستنگاه انسانی و جلوگیری از گرمایش زمین از سالیان پیش کوشش و همکاری نمودند ولی در این روز تاریخی دیگر در جهان نیستند سپاسگزاری کرد.

ما ایرانیان در این روز یادآور می‌شویم که اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر شاهنشاه ایران از پیشگامان مبارزه با دگرگونی‌های آب و هوا و بالارفتن گرمایش زمین بودند.

نگاهبانی از محیط زیست یکی از مهمترین اصل‌های انقلاب شاه و ملت بود. با ملی کردن جنگل‌ها و مراتع، از بریدن درخت‌های کشور جلوگیری شد. برنامه‌های گسترده‌ای برای سبز کردن کویر در ایران پیاده شد. با ملی کردن آب‌های کشور، آب‌های روی زمینی و زیرزمینی کشور زیر سرپرستی و دیده‌وری دولت قرارگرفت و از آلودگی آب و به هدر رفتن آب‌های کشور جلوگیری شد. با ساختن سدها برق از راه انرژی‌های بازگشت پذیر تولید شد. در سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی نخستین مرکز آزمایشی انرژی خورشیدی از سوی وزارت نیرو به کار افتاد و دستگاه‌هایی ساخت ایران تولید شد که آب گرم نیازین ساختمان‌ها و انرژی برای آشپزی را می‌توانست فراهم سازد. شاهنشاه آریامهر هم چنین موافق بالابردن بهای نفت با آرمان کاهش مصرف انرژی فسیلی و جایگزین کردن آن با انرژی‌های بازگشت پذیر بودند.

اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی بنیادگذار جایزه بین‌المللی محیط زیست پهلوی در سال ۱۹۷۲ بودند. این جایزه بین‌المللی در کنفرانس جهانی محیط زیست در سال ۱۹۷۲ در استکهلم اعلام و تصویب شد. جایزه بین‌المللی پهلوی به برنده برجسته‌ترین کار انجام شده در محیط زیست از سوی سازمان ملل متحد تا سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی داده شد.

در کنفرانس بین المللی محیط زیست که از سوی سازمان ملل متحد برای محیط زیست در استکهلم از ۵ تا ۱۶ ژوئن ۱۹۷۲ برگزار شد، برای نخستین بار توجه هنبازان به نیاز در نگاهبانی از زیستگاه طبیعی برای بهبود چگونگی زندگی همگان کشیده شد. با اراده شاهنشاه آریامهر از پیشگامان مبارزه با آلودگی محیط زیست و دوراندیش در جلوگیری از گرمایش زمین جایزه سالانه محیط زیست در این کنفرانس برپایه قطعنامه ۳۰۰۳ مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصویب شد.

قطعنامه شماره ۳۰۰۳ - مجمع عمومی سازمان ملل متحد - جایزه بین‌المللی برای برجسته‌ترین کار در محیط زیست

مجمع عمومی

یادآوری سپارش ۳۸ از برنامه کار برای زیستگاه انسانی پذیرفته شده از سوی کنفرانس سازمان ملل درباره زیستنگاه انسانی

نیز یادآوری که آرمان اصلی کنفرانس بالابردن آگاهی در میان دولت‌ها و افکار عمومی درباره اهمیت و فوریت مسله محیط زیست بود.

واشناختن اینکه همکاری کارآی بین المللی در زمینه محیط زیست می‌باید استوار بر پایه عملکرد در سطح ملی باشد.

خوش‌آمد از نوآوری دولت ایران در هشتن رشته بوم-زیست شناسی (اکوسیستم) در سطح جهانی در یکی از سازمان‌های بین‌المللی و پایه‌گذاری

یک جایزه سالانه از سوی دولت ایران برای به انجام رساندن برجسته‌ترین کار در محیط زیست که از سوی سازمان ملل متحد به برنده این جایزه داده شود.

اردیبهشت ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی دکتر کورت والدهایم دبیرکل سازمان ملل متحد به آگاهی رساند که سومین جایزه بین المللی محیط زیست پهلوی به پروفسور محمد آل کساس از کشور مصر و دکتر تورهیرال از کشور نروژ داده شده است.... جایزه بین‌المللی محیط زیست پهلوی ۱۹۷۲ تا ۱۹۷۸ را بخوانید و میان ایرانیان پخش کنید