تفاوت میان نسخه‌های «پیکار در راه آزادی طبقه کارگر»

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جز (رده:حزب‌های سیاسی اضافه شد با استفاده از ویکی‌نبشته:رده‌ساز)
(جایگزینی صفحه با '{{سرصفحه پروژه | عنوان = کنفدراسیون دانشجویان ایرانی حزب توده | قسمت = | قبلی = [[جبهه ملی]...')
خط ۷: خط ۷:
 
| یادداشت = }}
 
| یادداشت = }}
  
اساسنامه کنفدراسیون دانشجویان ایرانی
 
  
 
= فصل اول: کلیات، اهداف و موضوع فعالیت =
 
 
ماده۱- نام این تشکل کنفدراسیون دانشجویان ایرانی می‌باشد و برای آسانی کلام در این متن کنفدراسیون نامیده می‌شود
 
 
ماده۲- کلیه فعالیتهای کنفدراسیون که با اهداف علمی، سیاسی، فرهنگی و مقاصد غیر تجاری تاسیس شده، غیر انتفاعی است
 
 
ماده۳- مدت فعالیت کنفدراسیون و رسمیت آن نامحدود است
 
 
ماده۴- فعالیتهای کنفدراسیون محدودیت جغرافیایی ندارد
 
 
ماده ۵- آرم رسمی کنفدراسیون دو دست در هم گره خورده با عبارت "کنفدراسیون دانشجویان ایرانی" بر روی آن می‌باشد
 
 
ماده ۶- شعار رسمی کنفدراسیون سه کلمه "عشق، ایران، آزادی" می‌باشد
 
 
ماده ۷- وبسایت رسمی کنفدراسیون بیانگر سیاستهای کلی این تشکیلات خواهد بود، به آدرس
 
 
 
== اهداف و موضوع فعالیتهای کنفدراسیون ==
 
 
ماده ۸- برگزاری و تدارک کنفرانسها، سمینارها، مطالعات و تحقیقات پژوهشی در موضوعات مرتبط با اهداف کنفدراسیون
 
 
ماده ۹- اعزام گروههای علمی و تحقیقی به خارج از کشور و برقراری تورهای علمی و فرهنگی در داخل و یا خارج از کشور برای علاقمندان ایرانی و یا خارجی در راستای شناخت و معرفی هرچه بیشتر فرهنگ و قوانین کشورها.
 
 
ماده ۱۰- برقراری ارتباط و مبادله خدمات با مراکز علمی، فرهنگی، حقوقی و سیاسی داخل و خارج کشور، سازمانهای حقوقی بین المللی و حقوق بشری
 
 
ماده ۱۱- تاسیس مراکز چاپ و نشر، کتابخانه‌های عمومی و تخصصی، تالیف و ترجمه مقالات و کتب به زبان فارسی و دیگر زبانها
 
 
ماده ۱۲- تاسیس و حمایت از کانونهای جامعه مدنی، از جمله: کانون قلم، کانون هنر، کانون حقوق و کانونهای تخصصی دیگر.
 
 
ماده ۱۳- سازماندهی نیروها و تاسیس باشگاهی دائمی برای دانشجویان، فارغ التحصیلان، اساتید و علاقمندان مباحث مختلف متناسب با اهداف کنفدراسیون
 
 
ماده ۱۴- هر گونه تغییر در موضوع و اهداف کنفدراسیون بایستی با پیشنهاد شورای مرکزی کنفدراسیون و اطلاع و حمایت کنفدراسیونها و تصویب شورای مرکزی کنفدراسیون انجام گیرد.
 
 
= فصل دوم: ساختار و ارکان اصلی کنفدراسیون =
 
 
ماده ۱۵- ارکان اصلی و تشکیلات کنفدراسیون عبارتند از:
 
* الف. مجمع عمومی (موسسان و اعضا کنفدراسیون)،
 
* ب. شورای مرکزی کنفدراسیون،
 
* ج. شورای مدیریت فدراسیون کشورها
 
 
 
== مجمع عمومی کنفدراسیون ==
 
 
ماده۱۶- کنفدراسیون با تصمیم و تصویب موسسان که اساس و مشخصات آنان در ذیل اساسنامه درج گردیده و آنرا امضا کرده‌اند تاسیس شده و کسانی که بعدا براساس ضوابط قانونی و مقررات اساسنامه و موافقت موسسان یه عضویت کنفدراسیون پذیرفته شوند مجمع عمومی کنفدراسیون را تشکیل می‌دهند.
 
 
ماده۱۷- وظایف موسسان، تاسیس کنفدراسیون و انتخاب اعضای اولین شورای مرکزی کنفدراسیون
 
 
ماده۱۸- وظایف مجمع عمومی: الف. انتخاب اعضای شورای مرکزی کنفدراسیون، ب. تصمیم گیری در موارد ویژه به درخواست شورای مرکزی کنفدراسیون
 
 
ماده ۱۹- مجمع عمومی عادی هر دو سال یکبار تشکیل خواهد شد. تشکیل جلسه از طریق خبرنامه کنفدراسیون دو ماه قبل از تشکیل جلسه به اطلاع اعضا خواهد رسید.
 
 
ماده ۲۰- مجمع عمومی فوق العاده در هر زمان با درخواست شورای مرکزی کنفدراسیون و یا با درخواست یک سوم اعضا کنفدراسیون قابل تشکیل است.
 
 
:تبصره ۱- دعوت برای مجمع عمومی فوق العاده کتبی بوده و حداقل یکماه پیش از تشکیل آن به اطلاع اعضا خواهد رسید و دستور العمل جلسه و ساعت حضور و محل تشکیل آن باید در دعوتنامه قید شده باشد.
 
:تبصره ۲- مجمع عمومی فوق العاده همان شرایط مجمع عادی را خواهد داشت و تصمیمات با تصویب دوسوم اعضای حاضر در جلسه معتبر خواهد بود.
 
 
ماده ۲۱- کنفدراسیون دارای بالاترین رکن اجرایی (شورای مرکزی کنفدراسیون) مرکب از پانزده نفر عضو اصلی و پنج نفر عضو علی البدل خواهد بود
 
 
ماده۲۲- جلسات شورای مرکزی با حضور اکثریت نصف بعلاوه یک اعضا رسمیت یافته و تصمیمات متخذه با اقناع حد اکثری لازم الاجرا خواهد بود
 
 
ماده۲۳- شرکت اعضای شورای مرکزی در جلسات که حداقل هفته‌ای یکبار تشکیل خواهد شد، الزامی است و غیبت هریک از اعضا بدون عذر موجه و بدون اطلاع قبلی تا سه جلسه متوالی و یا شش جلسه متناوب در حکم استعفای عضو غیاب خواهد بود.
 
 
ماده۲۴- شورای مرکزی در اولین جلسه از بین خود یک نفر را بعنوان دبیر کنفدراسیون برخواهد گزید. همچنین برای سایر اعضا سمتهای دیگری تعیین خواهد نمود. تجدید انتخاب اعضای شورای مرکزی برای دوره‌های بعدی بلامانع است.
 
 
ماده۲۵- شورای مرکزی به عنوان نماینده قانونی کنفدراسیون دارای کلیه اختیارات لازمه قانونی اجرایی بوده و می‌تواند وظایف محوله را بین خود تقسیم نمایند. اهم وظایف شورای مرکزی به شرح زیر است:
 
* الف. برگزاری جلسات منظم برای بررسی و تصویب راه کارهای آینده
 
* ب. اجرای مصوبات شورای مرکزی کنفدراسیون
 
* ج. برقراری هماهنگی بین شورای مدیریت فدراسیون‌ها و کمک به آنها برای شکل گیری و تثبیت فدراسیون مربوطه
 
 
== دبیر کل و قائم مقام کنفدراسیون ==
 
 
ماده۲۶- دبیر کل بالاترین مقام شورای مرکزی کنفدراسیون بوده و با پیشنهاد خود و رای اعضای شورای مرکزی می‌تواند یک نفر از اعضای شورا را به سمت قائم مقام خود انتخاب و قسمتی از وظایف محموله را به وی واگذار نماید. در صورت غیبت دبیرکل، قائم مقام دارای کلیه اختیارات قانونی او خواهد بود.
 
 
ماده ۲۷- مکاتبات کنفدراسیون با امضای دبیرکل و در صورت غیبت او با امضای قائم مقام معتبر خواهد بود و دبیرکل می‌تواند امضای تمام یا قسمتی از اسناد یاد شده را به قائم مقام خود و یا یکی از اعضای شورای مدیریت تفویض نماید.
 
 
== شورای مدیریت فدراسیون کشورها ==
 
 
کنفدراسیون دانشجویان ایرانی در تمام کشورهای دنیا می‌تواند نمایندگی داشته باشد که این نمایندگی‌ها فدراسیون دانشجویان ایرانی کشور مربوطه نامیده می‌شوند و در این سند به اختصار فدراسیون نامیده می‌شوند.
 
 
ماده ۲۸- فدراسیون دانشجویان ایرانی هر کشور با تشکیل نخستین شورای مدیریت فدراسیون مربوطه می‌تواند اعلام وجود کند و دو نماینده به شورای مرکزی کنفدراسیون معرفی کند که یک حق رای خواهند داشت.
 
 
ماده۲۹- هر فدراسیون می‌تواند مرامنامه تشکیلاتی خود را با توجه به بافت سیاسی و فرهنگی کشور مربوطه تهیه و تصویب کند به این شرط که با اصول کلی اساسنامه کنفدراسیون دانشجویان ایرانی در تضاد نباشد.
 
 
ماده ۳۰- فدراسیون‌ها برای انجام امور و اجرای برنامه‌های مربوط آزادی و استقلال عمل دارند تا جایی که با اصول کلی کنفدراسیون منافات نداشته باشد. شورای مدیریت فدراسیون‌ها پس از مجمع عمومی و شورای مرکزی کنفدراسیون سومین مرجع قدرتمند در کنفدراسیون می‌باشد که تصمیمات و مصوبات آن و محدوده کشور مربوطه قابل اخذ و اجرا می‌باشد
 
 
== شرایط عضویت در کنفدراسیون ==
 
 
ماده ۳۱- تمامی دانشجویان، دانش آموزان، فارغ التحصیلان و آزادیخواهان ایرانی اجازه عضویت در کنفدراسیون را خواهند داشت.
 
 
ماده ۳۲- استعفاء اعضا با اکثریت ن+۱ موافق ارا پس از بررسی دلایل فرد مستعفی پذیرفته خواهد شد و استفعای اشخاص باید به صورت کتبی باشد.
 
 
ماده ۳۳- با پیشنهاد هر یک از اعضای شورای مرکزی کنفدراسیون و یا شورای مرکزی فدراسیون‌ها و تصویب شورای مرکزی از بین افرادی که ایرانی نیستند اما به امور ایران و آینده این سرزمین علاقه دارند، جهت همکاری نزدیکتر دعوت به عمل می‌آید و این افراد به عنوان عضو افتخاری کنفدراسیون شناخته می‌شوند که حق رای در جلسات نخواهند داشت.
 
 
[[رده:حزب‌های سیاسی]]
 
[[رده:حزب‌های سیاسی]]

نسخهٔ ‏۱۸ دسامبر ۲۰۱۲، ساعت ۱۹:۱۱