قانون اجازه تاسیس بانک فلاحتی و صنعتی سهامی

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۸ فوریهٔ ۲۰۱۲، ساعت ۱۷:۴۳ توسط Bellavista (گفتگو | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای جدید حاوی 'قانون اجازه تأسیس بانک فلاحتی و صنعتی سهامی مصوب ۲۱ خرداد ماه ۱۳۱۲ شمسی ماده ...' ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو

قانون اجازه تأسیس بانک فلاحتی و صنعتی سهامی مصوب ۲۱ خرداد ماه ۱۳۱۲ شمسی

ماده اول - دولت مجاز است بانک فلاحتی و صنعتی سهامی با سرمایه بیست میلیون (۲۰۰۰۰۰۰۰) ریال تأسیس نماید از بابت تأسیس قسمتی ازسرمایه این بانک دولت تمام دارایی بانک ایران را از منقول و غیر منقول و مطالبات و غیره و دارایی فعلی شعبه فلاحتی بانک ملی ایران را (‌که پس از ردطلب صندوق تقاعد از طرف دولت به دولت منتقل شده‌است) به بانک فلاحتی و صنعتی جدیدالتأسیس انتقال خواهد داد.

منافعی که بابت سهام دولت عاید می‌شود تا آخر ۱۳۱۶ بر سرمایه بانک اضافه خواهد شد.

وزارت مالیه می‌تواند یک قسمت از وجوه موجود و آزاد خزانه را نزد بانک فلاحتی و صنعتی امانت بگذارد و همچنین از خالصجات دولتی به شرایطی‌که هیأت وزراء تعیین خواهد نمود بدون آن که مزایده لازم باشد به بانک مزبور اجاره بدهد.

وصول مطالبات و تأدیه قروض بانک ایران و شعبه فلاحتی بانک ملی نیز به عهده بانک فلاحتی و صنعتی بوده ولی تأدیه قروض بانک ایران موکول به‌وصول مطالبات آن خواهد بود. تبصره - مقررات قانونی که در موضوع مطالبات بانک ایران و محاکمات مربوط به آن مجری است عیناً درباره همان امور با وجود انتقال به بانک‌فلاحتی و صنعتی مجری خواهد ماند. ماده دوم - بانک فلاحتی و صنعتی سهامی ایران می‌تواند کلیه معاملات را برای بسط فلاحت و صنعت مملکت بنماید. ماده سوم - مواد قانون تجارت راجع به محدودیت عده آراء صاحبان سهام در تشکیلات و اساسنامه بانک فلاحتی وقتی لازم‌الرعایه خواهد بود که‌بیش از دو عشر سهام بانک در دست افراد مردم باشد. ماده چهارم - این قانون از تاریخ تصویب مجری و قانون نهم شهریور ۱۳۰۹ راجع به تأسیس شعبه فلاحتی بانک ملی ملغی خواهد بود. این قانون که مشتمل بر چهار ماده‌است در جلسه بیست و یکم خرداد ماه یک هزار و سیصد و دوازده شمسی به تصویب مجلس شورای ملی رسید.

رییس مجلس شورای ملی - دادگر

  • ‌پاورقی: به موجب ماده نهم قانون متمم بودجه ۱۳۱۷ کشور (‌دوره یازدهم) سرمایه بانک به یک صد میلیون ریال ترقی داده شده و نیز به موجب‌ماده نوزدهم قانون متمم بودجه سال ۱۳۲۰ (‌دوره ۱۲) سیصد میلیون ریال دیگر اضافه شده و به موجب ماده شانزدهم قانون متمم بودجه سال ۱۳۱۹(‌دوره ۱۲) عنوان بانک به بانک کشاورزی و پیشه و هنر تغییر یافته‌است.