پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در گشایش پنجمین کنفرانس دبیران علوم اجتماعی و تاریخ و جغرافیای کشور ۳ امرداد ماه ۱۳۴۹

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۴ مارس ۲۰۱۸، ساعت ۱۷:۳۷ توسط Bellavista1 (گفتگو | مشارکت‌ها) (added Category:کنفرانس‌ها using HotCat)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر بر پایه تاریخ اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر بزرگ ارتشتاران

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۱۳۴۹ خورشیدی تازی

تصمیم‌های مجلس


پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در گشایش پنجمین کنفرانس دبیران علوم اجتماعی و تاریخ و جغرافیای کشور ۳ امرداد ماه ۱۳۴۹


تشکیل سمینار دبیران علوم اجتماعی و تاریخ و جغرافیای کشور که به منظور بحث درباره مسائل اجتماعی و سیاسی و اقتصادی کنونی ایران و تبادل نظر در امر روش‌های جدید تدریس بر پایه انقلاب آموزشی کشور برگزار می‌شود، مایه خوشوقتی ما است.

یقین دارم در فاصله سمیناری که بر همین اساس در سال گذشته در تبریز تشکیل شد و سمینار حاضر، نتایج بررسی‌های کنفرانس قبل در پیشرفت کار تدریس دبیران علوم اجتماعی و تاریخ و جغرافیای کشور تأثیر شایسته‌ای داشته‌است.

سمینار کنونی که اندکی پس از برگزاری کنفرانس آموزشی رامسر تشکیل می‌شود، می‌باید در درجه اول مواد منشور رامسر و اصولی را که در آن کنفرانس درباره مفهوم واقعی و اصیل انقلاب آموزشی مطرح شده‌است اساس کار خود قرار دهد. یعنی متوجه باشد که در امر تدریس به طور کلی و به خصوص در زمینه تدریس دروسی مانند علوم اجتماعی که با پرورش وسیع فکری و روحی دانش‌آموزان و دانشجویان سر و کار دارد، دیدی کاملاً تازه و برداشتی بسیار وسیع ضروری است.

در اجتماع امروز بشری و به خصوص در جامعه ما که بر اساس انقلاب همه‌جانبه اجتماعی و فکری پایه‌گذاری شده‌است، مفهوم تدریس تاریخ دیگر شرح یک سلسله وقایع و حوادث و ذکر یک سلسله سنوات و ارقام نیست. بلکه این درس مکتبی است که می‌باید اصیل‌ترین ارزش‌های ملی و فردی و مبانی تحولات عمیق جوامع بشری در آن مورد تحلیل و تجزیه قرار گیرد و توجه به هماهنگی کمیّت و کیفیت مفهوم واقعی ارزش‌های انسانی را به طور کلی، و ارزش‌های اصیل فرهنگ ایرانی را به طور اخص، به نسل جوان امروز و نسل‌های آینده این سرزمین بشناساند، زیرا آنچه از این پس اساس انقلاب آموزشی کشور ما را تشکیل می‌دهد تربیت افرادی است که انسان‌هایی واقعاً و عمیقاً فهمیده و متفکر و شایسته برای تشکیل جامعه‌ای مترقی و از هر جهت پیشرفته باشند، نه افرادی که فقط مغز خویش را با یک مشت محفوظات و ارقام و آمار انباشته باشند. همین تذکر طبعاً در مورد سایر رشته‌های درسی علوم اجتماعی نیز می‌باید به نحو کامل مورد توجه قرار گیرد.

توفیق اعضای این سمینار و سایر معلمان علوم اجتماعی و تاریخ و جغرافیای کشور را در راه انجام وظیفه حساس و دقیقی که به عهده دارند، خواستاریم.