پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در بزرگداشت هزارمین زادروز ناصر خسرو در دانشگاه فردوسی مشهد ۲۳ شهریور ماه ۱۳۵۳

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۱۹ ژانویهٔ ۲۰۱۸، ساعت ۱۲:۰۳ توسط Bijan (گفتگو | مشارکت‌ها) (clean up)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر بر پایه تاریخ اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر بزرگ ارتشتاران

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۱۳۵۳ خورشیدی تازی

تصمیم‌های مجلس


پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در بزرگداشت هزارمین زادروز ناصر خسرو در دانشگاه فردوسی مشهد ۲۳ شهریور ماه ۱۳۵۳


بزرگداشت هزارمین سال ولادت ناصرخسرو سخنور و نویسنده اندیشمند بزرگ قرن پنجم هجری، از راه تشکیل کنگره‌ای با شرکت صاحبمنظران ایرانی و بین‌المللی موجب خوشوقتی ما است، زیرا تجلیل از چنین مردان بزرگ اندیشه، تجلیل از دانش و فرهنگ بشری است که خوشبختانه سرزمین فرهنگ پرور ایران از آغاز در آن سهمی بارز و افتخارانگیز داشته است.

ناصرخسرو، نه تنها در عین قدرت سخنوری استاد برجسته کلام و حکمت و علم ادیان بود، بلکه زندگانی او آن جنبه جهانی را داشت که از ویژگی‌های فرهنگ ایرانی است. وی در راه دانش اندوزی سرزمین‌های پهناوری را از بلخ تا حجاز و سوریه و فلسطین و مصر و سودان و آسیای صغیر برای آشنایی هر چه بیشتر با اندیشه‌ها و فرهنگ‌های گوناگون عصر خود در زیر پا گذاشت و از پژوهش‌های وسیع خویش توشه‌هایی گران از علم و حکمت و فلسفه گردآورد، و سرانجام نیز سرزمین بدخشان را که تا به آخر عمر در آن جا زیست از پرتو وجود خود به صورت یک کانون فروزان تجلی اندیشه و فرهنگ ایرانی در آورد. اشعار عالی این سخنسرا که از زمره شیواترین اشعار پارسی است و آثار منصور او مانند سفرنامه و زادالمسافرین و جامع‌الحکمتین که از آثار ادبی کلاسیک زبان فارسی بشمار می‌رود برای او در تاریخ فرهنگ ایران مقامی ممتاز بوجود آورده است و از این راه بسیار بجا بود که در بزرگداشت خاطره وی در خطه پرافتخار خراسان و در دانشگاهی که به نام یکی دیگر از مردان بزرگ این خطه نامگذاری شده است اقدام گردد.

یقین داریم دانشمندانی که از نقاط مختلف ایران و از کشورهای دور و نزدیک جهان در مجمع حاضر شرکت جسته‌اند در سخنرانی‌های خویش جنبه‌های مختلف ادبی و علمی و فلسفی آثار ناصرخسرو را به دقت مورد مطالعه قرار خواهند داد، و از این راه جهان دانش را نه تنها با اندیشه و آثار این مرد بزرگ بلکه در عین حال با قسمتی دیگر از ارزش‌های جاودان فرهنگ ایرانی و فرهنگ بشری آشناتر خواهند کرد.

توفیق کلیه دانشمندان عضو کنگره جهانی بزرگداشت ناصرخسرو و دانشگاه فردوسی را در حسن انجام وظیفه‌ای که به عهده گرفته اند خواستاریم.