مصاحبه اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر به هنگام بازدید از نمایشگاه پیشرفت‌های پنجاه سال شاهنشاهی پهلوی ۱۶ شهریور ۲۵۳۵ شاهنشاهی

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۲۰ ژوئیهٔ ۲۰۱۷، ساعت ۲۲:۰۴ توسط Bellavista1 (گفتگو | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{سرصفحه پروژه | عنوان = سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی مصاحبه‌های محمدرض...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
روز رستاخیز ملی ۲۸ امرداد ۱۳۳۲ سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی

مصاحبه‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

انقلاب شاه و مردم


از مصاحبه اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر به هنگام بازدید از نمایشگاه پیشرفت‌های پنجاه سال شاهنشاهی پهلوی ۱۶ شهریور ۲۵۳۵ شاهنشاهی

(در تهران)

مسلماً یک قسمت از پیشرفت‌ها در اینجا منعکس شده‌است. منتها وضعی که قبل از 1299 وجود داشت، به معرض نمایش گذاشته نشده و شاید همین بهتر باشد، برای اینکه آن وضع به قدری اسف‌آور و دلگیرکننده بود، که شاید نمایش آن هم باعث رنجش روحی انسان می‌شد. کارهایی که انجام شده، تا حدی منعکس است و بیشتر از این هم شاید امکان نداشت. حالا ما نزدیک سه ساعت است در اینجا هستیم و با سرعت هر چه تمامتر از غرفه‌ها گذشتیم، با این وصف می‌شود گفت که چیز زیادی ندیدیم. چنین نمایشگاهی به این بزرگی فرصت خیلی بیشتر برای بازدید می‌خواهد و اتفاقاً یکی از سؤالات من این بود که از این همه جمعیتی که آمده، چند نفر ممکن است برای دفعه دوم و سوم و چهارم احیاناً آمده‌باشند؟
برای اینکه نمایشگاه به خوبی بازدید شود، موقع خوبی انتخاب نشده‌است، زیرا حالا هم وسط تابستان و هم ماه رمضان است و حق این بود که این نمایشگاه در ماه دیگری با مدت طولانی‌تری برگزار می‌شد. انشاءالله دفعات دیگر این ملاحظات بیشتر در نظر گرفته خواهدشد. البته ممکن است که هر یک از سازمان‌ها در یک فرصت زمان معینی کارهای خودشان را عرضه کنند، ولی شاید این امر تأثیری را که دیدار همه آنها در یک زمان در بیننده می‌گذارد، نگذارد. اگر مردم بیایند و در یک مجتمع همه چیزها را با هم ببینند، اثر آن شاید بیشتر باشد. بعضی از قسمت‌هایی که در این نمایشگاه دیده می‌شود، ممکن است بعداً در خود تهران تکرار بشود، یا اینکه آنها را به استان‌ها ببرند.
شنیدم از استان‌ها برای دیدن این نمایشگاه به تهران آمده‌اند. اگر نمایشگاه خوبی در استان‌ها باشد، ممکن است به عکس مردم از تهران به آن استان‌ها برای تماشا بروند. به هر صورت ایجاد نمایشگاه برای تنویر افکار و پیشرفت دانش مردم کار خوبی است و این کار را باید در آینده بیشتر هم تکرار بکنیم.
فکر نمی‌کنم لازم باشد موزه به خصوصی برای نگهداری عکس‌های یادبود ترتیب دهند، ولی هر موزه‌ای طبیعتاً اگر بخواهد یادگارهای این مملکت را نگاه بدارد، قسمتی از این عکس‌ها را خودبه‌خود خواهدداشت.