محاکمه تروریست‌های سازمان انقلابی حزب توده عباس ملکزاده میلانی و همدستانش ۲۰ تا ۲۳ فروردین ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۳۰ آوریل ۲۰۱۷، ساعت ۱۸:۱۱ توسط Bellavista1 (گفتگو | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی « * دستبرد مسلحانه یک صد هزار دلار از بانک ایران و انگلیس * یورش مسلحانه به س...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو



  • دستبرد مسلحانه یک صد هزار دلار از بانک ایران و انگلیس
  • یورش مسلحانه به سفیر امریکا

۲۰ فروردین ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی دادگاه عادی شماره پنج اداره دادرسی نیروهای مسلح شاهنشاهی به ریاست سرهنگ ابوالقاسم زینتی و با بودن دادرسان: ۱- سرهنگ دوم قضایی تورج خدایاری، ۲- سرگرد قضایی احمد یکتا خواه، ۳- سرگرد قضایی محسن مهدوی

و به دادستانی سرگرد قضایی محمود گرامی برای رسیدگی به پرونده اتهامی ۱۱ تن از متهمین مقدم علیه امنیت کشور برگزار شد. ساعت ۹ بامداد ۱۱ تن از تروریست‌ها وارد دادگاه شدند:

  1. ابراهیمی، ایرج - فرزند قلی - متهم ردیف اول
  2. رضانیا، بهمن - فرزند محمود - متهم ردیف دوم
  3. ملکزاده، میلانی - فرزند محمود
  4. شفیق گیلانی، سعید - فرزند غلامرضا
  5. برزویی، کیهان - فرزند ابوالقاسم
  6. بهاردوست، غلامرضا - فرزند علی اکبر - متهم ردیف ششم
  7. نوربخش، لیلا - فرزند جمال
  8. عباسی، محمدحسین - فرزند باقر
  9. شامبیاتی، عزیزالله - فرزند محمد باقر
  10. آریایی، حسین - فرزند عبدالله
  11. یوسف اسدی - فرزند سلیمان


وکیل‌های مدافع متهمین آقایان سرهنگ بازنشسته ستایش قاجار، سرهنگ بازنشسته حسینی، سرهنگ بازنشسته امجدی، سروان بازنشسته نیابتی بودند. در دو سوی دادگاه جایگاهی خبرنگاران ایرانی و خارجی قرارداده شده بود ولی به سبب زیادی شمار خبرنگاران رده سومی نیز برای نشستن خبرنگاران ویژه شده بود. در ساعت ۹ و سی دقیقه بامداد هموندان دادگاه وارد شدند و باشندگان برپاخاستند. رییس دادگاه به فرتورنگاران و فیلمبرداران پروانه پنج دقیقه زمان داد.

خواندن کیفرخواست:

متهمین مورد محاکمه از اعضای یک گروه تروریست کمونیست به نام « سازمان به اصطلاح انقلابی حزب توده » هستند، تعدادی از این افراد قبلا دوره‌های تروریستی و کمونیستی را در کشورهای کمونیستی طی کرده و با شناسنامه و مشخصات جعلی به ایران آمده و به تدارک تشکیل گروه و تهیه مقدمات عملیات تروریستی پرداخته‌اند.
در جریان عملیات دستگیری اعضای این گروه ۸ نفر از گردانندگان و اعضای گروه که اقدام به مقاومت مسلحانه کرده بودند در جریان عملیات متقابل مامورین کشته شده‌اند و از مخفیگاه‌های آنان ۹ قبضه سلاح کمری، ۱۸۰ تیر فشنگ، ۱۱ عدد نارنجک جنگی و مقادیری نشریات کمونیستی به دست آمد، از مخفیگاه‌های متهمین حاضر در دادگاه مقادیر زیادی نشریات کمونیستی و مدارک تئوریک و آموزشی اقدامات تروریستی همراه با تعدادی ماشین تحریر، ماشین پلی کپی، و وسایل تکثیر نشریات کمونیستی کشف شده است. متهمان برای انجام اقدامات خود از وسایل گریم و تغییر قیافه استفاده می‌کردند که این وسایل نیز از مخفیگاه‌های آنان ضبط گردیده است. دو تن از متهمین پرونده ردیف‌های یک و دو دوره‌های شش ماهه عملیات تروریستی و کمونیستی را در جمهوری خلق چین در شهرهای پکن و نانکن طی کرده و با اسم مستعار و مشخصات و شناسنامه جعلی به ایران آمده و در پوشش‌های کارگری و امثال آن در نقاط مختلف به کار پرداخته و در عین حال به ایجاد گروه و توسعه زمینه‌های فعالیت تروریستی دست زده‌اند.
متهمان با داشتن اعتقادات کمونیستی و اخذ آموزش‌های کافی در خارج ایران به منظور انجام عملیات مسلحانه و به اصطلاح چریکی به ایران آمده و وسایل عملیات مخرب خود را در چمدان و جعبه جاسازی نموده و به ایران آورده‌اند.
این افراد با تبلیغ و ترویج بی دینی و متزلزل ساختن مبانی اعتقادات ملی کوشش داشته‌اند که جوانان و افراد مستعد را اغفال نموده و با متشکل ساختن آنان در گروه خود انقلاب به اصطلاح مسلحانه را در سطح کشور ایجاد از طریق توسعه جنگ‌های فرسایشی و گسترش جنگ‌های خانگی رژیم کشور را دگرگون نمایند.
متهمان در اجرای مقاصد خود برای تامین وجوه لازم جهت تامین مخارج کارهای گروهی، شرکت‌ها و موسسات انتفاعی پوششی تهیه و با فعالیت‌های اقتصادی و انتفاعی از این طریق به تهیه وجوه لازم مبادرت کرده‌اند. آنها ضمنا برای تامین پول به طرق دیگری نیز متوسل شده و تعدادی از صاحبان صنایع و سرمایه داران داخلی را مورد شناسایی قرارداده‌اند تا به موقع آنها را گروگان گرفته و از این طریق مبادرت به باجگیری نمایند.
متهمان در اجرای مقاصد خود تاسیسات صنعتی و حیاتی کشور را شناسایی نموده و با تهیه مشخصات و نقشه‌هایی از تاسیسات مقدمات خرابکاری و انهدام تاسیسات و مراکز مذکور را فراهم می‌آورده‌اند.
متهمان با همفکران خود در خارج از ایران در « سازمان به اصطلاح انقلابی حزب توده » و هم چنین کنفدراسیون دانشجویان منحرف ایرانی فعالیت‌های ضد ملی دارند در ارتباط بوده و گزارش‌های پیشرفت کار خود را با استفاده از مرکب‌های نامریی به خارج ارسال و دستورات و تعالیم لازم را برای ادامه فعالیت دریافت می‌کرده‌اند.
متهمان مورد محاکمه، در جریان تحقیقات به موارد اتهامی خود اعتراف نموده‌اند. بر پایه اعترافات صریح متهمین، اعترافات متهمین درباره یکدیگر و اسناد و مدارک مکشوفه از مخفیگاه‌های آنان برای متهمان با توجه به بند یک ماده ۳۱۰ قانون مقدمین علیه امنیت کشور تقاضای مجازات دارد.


رییس دادگاه آنگاه پس از به پایان رسیدن خواندن کیفرخواست از هر یک از تروریست‌ها پرسید که اتهام اقدام علیه امنیت کشور و اتهامات وارده از سوی دادستان را قبول دارید؟ متهمین پاسخ دادند: "بله "

در بامداد روز ۲۱ فروردین ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی درباره متهمین و پیشینه آنان گفته شد که شماری از این تروریست‌ها برای درس خواندن به خارج از کشور رفته و در آنجا به هموندی کنفدراسیون دانشجویان منحرف ایرانی درآمده و از راه کنفدراسیون به یک گروه کمونیستی به نام « سازمان به اصطلاح انقلابی حزب توده » درآمده‌اند. این گروه کمونیستی که مارکسیست‌های تندرو هستند پس از بروز ناسازگاری‌های هم مسلکی در دنیای کمونیزم از تزهای مارکسیستی چینی هواداری نموده و هموندان خود را برای دیدن دوره‌های تروریستی به چین و کوبا فرستادند. شماری از هموندان این گروه پیشتر در سال ۲۵۲۷ شاهنشاهی [ ۱۳۴۷ تازی خورشیدی] به ایران آمدند و یک گروهی مخفی تروریستی بنیاد نهادند. این تروریست‌ها پنهانی اسلحه و دیگر ابزار جنگی فراهم آوردند و در سال ۲۵۲۹ [ ۱۳۴۹ تازی خورشیدی ] دوبار به یورش مسلحانه تروریستی دست زدند. یکی دستبرد مسلحانه به بانک ایران و انگلیس و دزدیدن یک سد هزار دلار. و دومی یورش مسلحانه به سفیر ایالات متحده امریکا در دربار شاهنشاهی برای ربودن وی که نافرجام ماند. زمانی چند پس از توطئه گروگان گیری سفیر امریکا بیشتر این گروه تروریستی به ویژه تروریستی‌هایی که دست اندرکار ربودن سفیر امریکا بودند، شناسایی و دستگیر شدند و زیر پیگرد قانونی قرارگرفتند. تروریستی‌هایی که در دادگاه عادی شماره ۵ اداره دادرسی نیروهای مسلح شاهنشاهی محاکمه می‌شوند وامانده‌های همان گروه و از شاخه‌های وابسته به « سازمان به اصطلاح انقلابی حزب توده » می‌باشند.

نگاه کنید به