سازمان انقلابی حزب توده ایران

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۳۰ نوامبر ۲۰۱۲، ساعت ۱۳:۰۷ توسط Bellavista (گفتگو | مشارکت‌ها) (اصلاح فاصلهٔ مجازی)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
کنفدراسیون دانشجویان ایرانی حزب توده

نهضت آزادی ایران

جبهه ملی


با درایت شاهنشاه در پهنه سیاست بین‌المللی و گشودن درهای سیاسی با همسایه شمالی ایران، پویندهای این دو کشور روز به روز رو به بهبود گذاشت و ژرف‌تر شد. با سفر لئونید برژنف به ایران و پادگورنی و بستن قراردادهای اقتصادی به ویژه ذوب‌آهن، سیاست شوروی در برابر ایران، سیاست دوستانه و سازنده‌ای شد که سبب درهم ریختن اساس کنفدراسیون دانشسجویان ایرانی و حزب توده ودیگر سازمان‌ها و حزب‌های سیاسی شد که پایه کار خود را بر اساس برهم زدن سلطنت در ایران و برپا کردن یک حکومت کمونیستی به رهبری شوروی گذاشته بودند که تنها از رابطه دشمنانه میان ایران و شوروی تغذیه می‌کرد. با بینش سیاسی شاهنشاه، در کنفدراسیون انشعاب پیش آمد، . گروهی با اعتراض به روابط سیاسی و اقتصادی و فرهنگی ایران با شوروی و کشورهای سوسیالیستی به چین روی آوردند و مائوئیست شدند.

دو تن از هم‌بندان کمیته مرکزی حزب توده، موضع مائوئیستی خود را به آگاهی رسانند و با دانشجویان چپ کنفدراسیون دانشجویان ایرانی سازمان انقلابی حزب توده ایران در خارج از کشور را بنیان کردند.

فریدون کشاورز از توده‌ای‌های کهنه کار حزب توده شماری چون مهدی خانبابا تهران، کورش لاشایی، محمود مقدم، محسن رضوانی و بیژن حکمت از سازمان انقلابی به چین سفرکردندو با نمایندگان حزب کمونیست چین هماهنگی‌هایی بوجود آوردند. در درازای سال‌های 1343 تا 1346 بسیاری از کنفدراسیون و سازمان انقلابی برای گذراندن دوره‌های آموزشی چریکی به چین رفتند و هربار 4 تا 5 ماه در آنجا ماندند.


دنباله دارد