روز جاوید - روز جانباختگان ارتش شاهنشاهی ایران ۲۰ اسفند ماه

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۶ فوریهٔ ۲۰۱۷، ساعت ۱۸:۳۳ توسط Bellavista1 (گفتگو | مشارکت‌ها) (اصلاح فاصلهٔ مجازی، اصلاح ارقام)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
قوانین نامگذاری و روزهای ویژه مصوب مجلس شورای ملی جشن جاوید ۲۱ اسفند ماه

اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

قانون نامگذاری روز ۲۱ فروردین بنام روز نیایش
شاهنشاه بر سینه فرزند یکی از جانباختگان مدال جاوید می‌نشانند

جشن جاوید یکی از کهن‌ترین جشن‌های ایرانی است که پدران ما هر سال یک بار به نشان ارج نهادن به ایرانیایی که در راه آزادی و استقلال سرزمین آریایی خود جان باخته بودند برپا می‌نمودند و والاترین بزرگداشت و احترام را به جای آورده و نام جانباختگان را می‌بردند. جشن جاوید از هخامنشیان بر جای مانده است، این آیین دیرین از سال ۱۳۲۰ خورشیدی که شبانه کشور ایران از سوی ارتش شوروی و بریتانیا بمباران و اشغال شد، به فرمان اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در روز ۲۰ اسفند ماه برپا می‌شود. آرمان برگزاری این آیین، بزرگداشت روان پاک سربازان از خودگذشته در راه نگاهبانی از دیهیم شاهنشاهی ایران و استقلال و آبروی ملی است. در این روز بازماندگان این راد مردان و راد بانوان، کسانی که سرپرست خود را از دست داده‌اند و در این گیتی پر آشوب تنها مانده‌اند، گرد هم می‌آیند تا از آنان دلجویی شود. از ۲۲ بهمن ماه سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی، که ایران از سوی تروریست‌های اسلامی و مزدوران شرق و غرب اشغال شد، جشن جاوید دیگر برگزار نشد. به جای آن، پیوسته هزاران تن از سران و بلندپایگان کشوری و لشکری و ایرانیان نژاده از سوی رژیم غیرقانونی اسلامی چیره شده بر کشور ایران تا به امروز تیرباران و یا به دار آویخته می‌شوند. یاد جانباختگان در راه میهن راه گرامی بداریم و هر سال در روز ۲۰ اسفند ماه جشن جاوید را به یاد این بزرگ بانوان و مردان ایران، در سایه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی و نیاکانمان جشن بگیریم.

۲۰ اسفند ماه ۱۳۳۲ اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی ساعت سه و نیم پس از نیمروز وارد باشگاه افسران شدند. از ساعت سه پس از نیمروز وزیران، نمایندگان مجلس شورای ملی و مجلس سنا، رییس دربار شاهنشاهی، ژنرال‌های ارتش، استادهای دانشگاه، شهردار، رییس شهربانی فرماندار نظامی در باشگاه افسران گردآمدند. سرهنگ هدایت وزیر دفاع ملی سخنانی ایراد نمود و آیین جاوید را گشود. آنگاه یکی از دانشجویان آموزشگاه شهربانی چامه‌ای را که خود درباره جان باختگان ارتش سروده بود خواند. سپس سرگرد شاه زندی افسر اداره انتشارات ستاد ارتش نیز قصیده‌ای خواند، در این هنگام سرلشکر باتمانقلیچ رییس ستاد ارتش رویداد کشته شدن جانباختگان ارتش را از سال ۱۳۰۰ بیان داشت و از پیشگاه همایونی درخواست کرد که به احترام روان جان باختگان یک دقیقه باشندگان خاموش شوند. سپس اعلیحضرت همایونی پشت میز رفتند و نشان جاوید را به خانواده‌های ۱- تیمسار سرتیپ اسدالله بایندر ۲- سرهنگ دوم علی اصغر سلطان میراحمدی ۳- سرهنگ ابوالفضل صاحب اختیاری ۴- ستوان یکم مهدی مظاهر کلهرودی ۵- ستوان یکم رحیم نخعی ۶- ستوان یکم محمود تیمورزاده ۷- ستوان دوم منوچهر ژیمناست دادند. در این زمان بانو فرح الملوک سلطان میراحمدی از سوی بازماندگان جان باختگان سخنانی در سپاسگزاری به پیشگاه شاهنشاهی پیشکش کرد. جان باختگان سال ۱۳۳۲ دادند

۲۰ اسفند ماه ۱۳۴۴ آیین روز جاوید در پیشگاه شاهنشاه آریامهر بزرگ ارتشتاران باشکوه فراوان برگزار شد. شاهنشاه در این آیین از خانواده جانباختگان دلجویی کردند و با مهربانی ویژه همایونی غبار اندوهی که در سوگ از دست رفتگانشان بر روی بازماندگان آنان نشسته بود را با مهربانی پدرانه زدودند. بازماندگان افسرانی که در سال ۱۳۴۴ در راه میهن جان باخته بودند به دریافت نشان جاوید از دست شاهنشاه سرافراز شدند. در این آیین والاحضرت شاهپورها، امیرعباس هویدا نخست‌وزیر، هیات وزیران، مهندس شریف امامی رییس مجلس سنا، مهندس ریاضی رییس مجلس شورای ملی، تیمسار ارتشبد دکتر آریانا رییس ستاد بزرگ ارتشتاران، رییس کل تشریفات شاهنشاهی، گروهی از نمایندگان دو مجلس و ژنرال‌های ارتش، ژاندارمری و شهربانی کل کشور و شماری از بزرگان کشور بودند.

۲۰ اسفند ماه ۱۳۵۳ ساعاتی پس از نیمروز جشن جاوید در پیشگاه شاهنشاه آریامهر برگزار شد. تیمسار ارتشبد ازهاری خوش آمد گفت و در گزارشی گفت:

شاهنشاها: از هنگامی که آفتاب درخشان آیین شاهنشاهی بر این سرزمین تابیدن گرفت، ایران در پهنه گیتی شکوه و بقای جاوید یافت. پایداری و ارجمندی این مرز و بوم مبتنی بر آرمان‌های میهنی رژیم شاهنشاهی، منش یزدانی و بزرگواری‌های شاهنشاهان و جانبازی مردان دلیری است که در راه آیین شاهنشاهی و پاسداری از این سرزمین اهورایی به جان کوشیدند و در مصاف با دشمنان جان باختند و جاویدان شدند.
اعلیحضرتا: تابش آفتاب آریامهری و پرتوی که هم اکنون با نزول اجلال مبارک شاهانه در این جشن بزرگ و جاوید به پاس جانبازان شهید، بر این فرخنده انجمن تابیده است، برای جانبازان آیین شاهنشاهی و مرز و بوم ایران زمین، افتخار آفرین است. ما سربازان « شکوه جانبازی » را در فروغ مهر بی پایانی که در این دم به بازماندگان و فرزندان شهیدان نیک بخت ارزانی فرموده‌اید، آشکارا می‌بینیم و بر خود می‌بالیم. به فروغ سربازی سوگند، هرگز ارج جانبازی را بدینسان که در آیینه این جشن جاوید، غرورانگیز می بینیم، نمی توان دید همان گونه که


۲۰ اسفند ماه ۲۵۳۴ شاهنشاهی آیین جاوید در باشگاه افسران با بودن والاحضرت شاهپور غلامرضا پهلوی، امیرعباس هویدا نخست وزیر و دبیرکل حزب رستاخیز ملت ایران ، شریف امامی رییس مجلس سنا، ریاضی رییس مجلس شورای ملی، تنی چند از وزیران، تیمسار ارتشبد ازهاری رییس ستاد بزرگ ارتشتاران، تیمسار هاشمی نژاد آجودان شاهنشاه آریامهر، فرماندهان، ژنرال‌ها و گروهی از افسران نیروهای مسلح ارتش شاهنشاهی و بازماندگان جان باختگان در راه میهن برگزار شد. در آغاز تیمسار ارتشبد ازهاری در سخنانی گفت:

برای همه ما جان نثاران شاهنشاه آریامهر مایه بسی امید و دلگرمی است که چه در دوران حیات و چه پس از مرگ از الطاف و مراحم بی پایان شاهانه برخوردار بوده و مهر و محبت و عنایات آن فرماندهی تاجدار همواره شامل حال ما و خانواده ما می‌باشد و بالاترین نشانه آن تابش آفتاب گرم آریامهری است که به پاس جانبازان شهید بر این جشن بزرگ و جاوید تابیده است و برای همه ما جان نثاران شاهنشاه آریامهر مایه بسی افتخار و سرافرازی است. پایداری و ارجمندی این مرز و بوم مبتنی بر آیین شاهنشاهی و آرمان‌های میهنی و خصایل پر ارج شاهنشاهان و جان بازی مردان دلیری است که در کسوت سربازی در راه آیین شاهنشاهی و پاسداری از این سرزمین به جان کوشیدند و در برابر دشمنان و بدخواهان این مرز و بوم جان باختند و جاویدان شدند. همانگونه که آیین شاهنشاهی و پاسداری از مقدسات ملی و میهنی سزاوار جانبازیست و جان سرباز را در برابر آن ارجی نیست، مهر بی پایان آریامهری نیز بدینسان که در آیین این جشن جاوید غرورانگیز می‌بینیم گرانبهاترین پاداشی است که ب جانبازان میهن ارزانی می‌گردد. در سال گذشته از نیروی مسلح شاهنشاهی، ۸ افسر، ۵۴ درجه دار و سرباز در راه میهن عزیز جان باخته‌اند. هم چنین ۱۷ افسر و ۱۲۸ درجه دار و سرباز و ۴ افزارمند در راه انجام وظیفه جان باختند. ما سربازان نیروهای مسلح شاهنشاهی به روان پاک این دلیران شهید درود می‌فرستیم و در این لحظه پر فروغ پیمان سربازی خود را تکرار می‌کنیم و آرزو می‌نماییم که در راه فرمان‌های اعلیحضرت اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر بزرگ ارتشتاران و پاسداری از آیین شاهنشاهی و میهن عزیز رهرو راهی باشیم که این آزاد مردان رفته‌اند.

پس از سخنان ارتشبد ازهاری باشندگان به پا خاستند و یک دقیقه برای شادی و آرامش روان جانبازان میهن خاموش ماندند. سپس از والاحضرت شاهپور غلامرضا پهلوی درخواست شد که نام جان باختگان را بخوانند و نزدیکترین بازمانده آنها سرافراز به دریافت نشان جاوید شدند. در این هنگام آهنگ جانبازان از سوی « گروه کُر همسرایان نینوا » خوانده شد و والاحضرت شاهپور غلامرضا نشان‌ها و فرمان‌های بازماندگان کسانی که در راه انجام وظیفه حان باخته بودند را دادند. آنگاه بانو صدیقه رضایی همسر سرهنگ جان باخته محمد رضایی به نمایندگی از سوی خانواده‌های جان باختگان سخنانی ایراد کرد.