تفاوت میان نسخه‌های «الگو:نوشتار برگزیده»

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
خط ۲: خط ۲:
 
<onlyinclude>
 
<onlyinclude>
 
*
 
*
[[پرونده:Shahanshah historical pressconference 1.jpg|thumb|left|300px|پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر به مناسبت روز نفت روز ملی شدن نفت ایران و از میان برداشتن قرارداد با کمپانی‌های نفتی بین‌المللی ۸ امرداد ماه ۱۳۵۳]]
+
[[پرونده:ShahanshahAryamehr va ShahbanuTehranUniversityMehr2536.jpg|thumb|left|280px|شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو در آیین سال تحصیلی نوین دانشگاه تهران]]
'''[[پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر به مناسبت روز نفت ۹ امرداد ماه ۱۳۵۳]]'''
 
  
اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر برای اینکه درآمد نفت ایران برای رفاه و آسایش مردم ایران و آبادی کشور ایران سال‌ها مبارزه کرد. آریامهر شاهنشاه ایران پول نفت را از چنگال کمپانی‌های بین المللی نفتی استعمارگران بیرون کشید و از روز ۹ امرداد ماه ۲۵۳۲ شاهنشاهی [برابر با  ۱۳۵۲ خورشیدی] روز نفت، شرکت ملی نفت ایران توانست نفت ایران را به بهای دلخواه و به مشتری دلخواه بفروشد. درآمدهای نفتی ایران در چارچوب برنامه‌های عمرانی برای پیشرفت و مدرن سازی کشور،  صنعتی کردن ایران و ایجاد کار برای کارگران و نسل‌های آینده و برنامه‌های رفاهی ملت ایران هزینه شد. امروز می‌بینیم که مردم ایران با تهی دستی دست به گریبان هستند و دیگر پدران توان اینکه نانی برای سفره خانواده فراهم سازند، ندارند. جوانان کشور، سرمایه‌های این سرزمین، هیچ آینده‌ای در انتظارشان نیست. پول نفت در بانک‌های خارجی به حساب فلسطین، لبنان، سوریه، یمن و  به جیب گشاد و بدون ته ملایان و فرزندانشان ریخته می‌شود . '''ایران که شاه نداره – حساب کتاب نداره'''
+
'''[[جشن چهل و چهارمین سال تحصیلی دانشگاه تهران در پیشگاه اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو ۱ مهر ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی]]'''
  
  
'''[[پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر به مناسبت روز نفت ۸ امرداد ماه ۱۳۵۳| پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر]]''' - اکنون که یک سال از تاریخ قرارداد خرید و فروش با کنسرسیوم می‌گذرد لازم می‌دانیم نتایج درخشان و چشمگیر اجرای آن را به اطلاع ملت ایران برسانیم.
+
در روز ۱ مهر ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی و علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی در آیین آغاز چهل و چهارمین سال تحصیلی دانشگاه تهران که در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شده بود، شرکت جستند. دانشجویان فرصت این را یافتند که با شاهنشاه آریامهر گفتگو کنند و  در پیشگاه همایونی درخواست‌های خود را بگویند. تنی چند از نمایندگان دانشجویان سخنرانی کردند و بورس‌های دانشجویی به خارج از کشور، گسترش برنامه‌های تفریحی دانشجویان، ساختن استخر سرپوشیده در دانشگاه تهران، ساختمان خوابگاه برای دانشجویان اسکی باز در دیزین، کمک بیشتر به دانشجویانی که همزمان کارمند دولت نیز می‌باشند و ... را در خواست کردند. اکثریت دانشجویان دانشگاه تهران  بهتر ساختن سیستم آموزشی دانشگاه و دست یابی به درجه‌های علمی بالاتر را درون مرز و یا برون مرز در سر داشتند و نه انقلاب اسلامی. این یک دروغ بزرگ است که پروپاگاندای اسلامی در سراسر جهان پراکنده‌ ساخته است. در واقع درصد کوچکی از دانشجویان که هموند [[کنفدراسیون دانشجویان ایرانی|سازمان تروریستی کنفدراسیون دانشجویان ایرانی در خارج از کشور]] شده بودند، در برون از مرزهای کشور تصویری درهم و دروغین از ایران کشیده بودند که مردم ایران از گرسنگی رنج می‌برند و پول نفت در ایران برای سیستم آموزشی، برنامه‌های رفاه اجتماعی، خانه‌سازی، راه سازی و هر چه که در برنامه‌های عمرانی کشور بود، سرمایه‌گزاری نمی‌شود و به یغما می رود. این دانشجویان تروریست و آموزش دیده در کمپ های عرفات و لیبی و کوبا و چین آبادانی و پیشرفت و صنعتی شدن کشور ایران را انکار می‌کردند. پس از استوار ساختن یک حکومت فاشیستی دینی در ایران، همان کسان پول مردم ایران را برای تروریست‌های بین المللی هزینه می‌کنند و مردم ایران دست خالی، در بی چیزی و گرسنگی و بیماری و بیکاری و بدون هیچ آینده‌ای تنها مانده‌اند، و بسیار هولناک به دست جلادان بسیج و سپاه تروریستی پاسداران به قتل می‌رسند.  ننگ و افتضاح است که خائنین به ایران چون بهمن نیرومند، ابوالحسن بنی صدر و بسیاری دیگر که به مشروطه شاهنشاهی ایران و شاهنشاه ایران و ملت ایران خیانت کردند، امروز هنوز هم در تلویزیون‌های غرب ظاهر می‌شوند و همان دروغگوهای چهل و یا پنجاه سال پیش را باز می گویند.  
  
با توشیح قرارداد جدید نفت در تاریخ ۹ امرداد ماه ۱۳۵۲ آرزوی دیرینه ملت ایران در استقرار کامل حاکمیت ملی بر منابع نفتی تحقق یافت و برای پیشرفت و تعالی کشور دوره نوینی آغاز گردید.
+
'''ورود اعلیحضرتین به دانشگاه تهران''' - ۱ مهر ماه ۲۵۳۶ در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت فرح پهلوی شهبانوی ایران، آیین آغاز چهل و چهارمین سال تحصیلی دانشگاه تهران در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد. به هنگام ورود اعلیحضرتین به پهنه دانشگاه، دکتر قاسم معتمدی رئیس دانشگاه تهران به همراه همسر خود خوش‌آمد گفتند و آموزگار نخست وزیر، شریف امامی رئیس مجلس سنا، ریاضی رئیس مجلس شورای ملی، دکتر اقبال، امیر عباس هویدا وزیر دربار شاهنشاهی، دکتر گنجی وزیر آموزش و پرورش و سرپرست وزارت علوم و آموزش عالی، دکتر شیخالاسلام زاده وزیر بهداری و بهزیستی، داریوش همایون وزیر اطلاعات و جهانگردی، دکتر نهاوندی رئیس دفتر مخصوص علیاحضرت، تیمسار ارتشبد ازهاری رئیس ستاد بزرگ ارتشتاران، تیمسار سپهبد هاشمی نژاد ژنرال آجودان شاهنشاه آریامهر و شماری دیگر از بلندپایگان مملکتی از اعلیحضرتین پیشباز کردند و دو دانش آموخته ممتاز دسته گلهایی پیشکش نمودند. اعلیحضرتین از برابر صف پایوران و ورزشکاران و هنرمندان دانشگاه تهران گذشتند و در ورودی دانشکده ادبیات، کادر جدید دانشگاه به پیشگاه اعلیحضرتین شناسانده شدند. شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو با چند تن از دانشجویان و کادر آموزشی و همچنین کادر جدید به گفتگو پرداختند و دفتر یادبود دانشکده را توشیح و نمودارهای تغییرات و دگرگونی‌های دانشگاه را تماشا فرمودند. آنگاه اعلیحضرتین جامه استادی بر تن نمودند و در میان ابراز احساسات باشندگان و دانشگاهیان وارد تالار فردوسی شدند. سرود شاهنشاهی و سرود دانشگاه تهران نواخته شد و دکتر قاسم معتمدی رئیس دانشگاه تهران در گزارش خود چنین گفت:
  
در نتیجه اجرای این قرارداد مرکز کنترل و مدیریت کلیه امور مربوط به اکتشاف، استخراج، و پالایش به تهران منتقل شد و کلیه امور تحت نظر شرکت ملی نفت ایران قرار گرفت و اکنون این دولت ایران است که با توجه به مصالح و منافع درازمدت کشور، برنامه‌های مربوط به استفاده و بهره برداری از منابع نفت گاز کشور را تنظیم و به موقع اجرا می‌گذارد. امور مربوط به پالایشگاه آبادان کُلاً بوسیله شرکت ملی نفت ایران اداره و کارهای مربوط به اکتشاف و تولید نیز تحت نظر کامل این شرکت انجام می‌شود.
+
:نزول اجلال موکب شکوهمند اعلیحضرتین به دانشگاه تهران، برای رونق بخشیدن به مراسم آغاز هر سال آموزشی و بذل عنایات شاهانه نسبت به استادان، دانش آموختگان و خدمتگزاران این دانشگاه افتخار بزرگ و درخشانی است که به یقین در صدر افتخارات دانشگاه تهران، در تاریخ آموزش عالی ایران عصر شکوفای پهلوی ثبت خواهد شد و جان نثار وظیفه دارد که ضمن عرض خیر مقدم و گرامی داشت برکات قدوم مبارک، از جانب خود و قاطبه دانشگاهیان سپاسگوی این موهبت عظیم بوده و با حُسن استفاده از این موقعیت شادی آفرین هفته آغاز سی و هفتمین سال سلطنت پر خیر و برکت را به پیشگاه مبارک تهنیت عرض کرده و اظهار امیدواری نماید که این آغاز فرخنده، بهیاری پروردگار توانا، سر فصل زرینی برای ترقی و تعالی باز هم بیشتر مملکت و افزایش سربلندی‌های ملت عزیز ایران در جهان باشد.  
  
طی یک سالی که از عقد قرارداد جدید می‌گذرد اقدامات اساسی و مهمی از نظر استفاده هر چه بیشتر و برخورداری هر چه بهتر از منافع نفت و گاز کشور به عمل آمده است. برای حفظ ذخائر نفت و گاز چه از لحاظ افزایش میزان بازدهی میدان‌های نفتی تا حداکثر ممکن و چه از جهت فراهم ساختن امکان بهره برداری هر چه بیشتر و طولانی تر از منابع نفت و گاز کشور اقدامات مقدماتی مقدور معمول و پیش بینی‌های لازم انجام گرفته است.
+
دانشگاه تهران که در بدو تأسیس با ۶ دانشکده و با تعدادی کمتر از یکصد دانشجو کار خود را آغاز کرد، امروز دارای ۲۱ دانشکده، ۱۶ مؤسسه، ۴ انستیتو، ۷ مرکز علمی و تحقیقی، ۷ آموزشگاه و ۱۱ بیمارستان با بیش از ۳۰۰۰ تخت بیمارستانی است. تعداد گروه‌های آموزشی دانشگاه ۱۳۳ و تعداد رشته‌های تحصیلی در تمام واحدهای آموزشی ۲۱۰ و به ترتیب عبارتند از: فوق دیپلم ۷ رشته، لیسانس ۵۶ رشته، فوق لیسانس ۸۶ رشته، دکترا ۲۴ رشته و تخصص بعد از دکترا ۳۷ رشته. اعضاء هیئت علمی دانشگاه که در یکصد و سی و سه گروه آموزشی برای تدریس و تحقیق در رشته‌های یاد شده فعالیت دارند، در حال حاضر ۲۰۸۰ نفر هستند که از این عده ۴۳۴ نفر مربی و بقیه در درجات استادیاری، دانشیاری و استادی شاغل خدمت هستند.  
  
تزریق گاز به منابع نفتی به زودی آغاز خواهد شد و با اجرای برنامه‌های فشرده و وسیعی که از نظر بازیافت مجدد برای میدان‌های نفتی مختلف تهیه و تنظیم شده است امید می‌رود که ده‌ها هزار میلیون بشکه بر ذخائر قابل بهره برداری نفت کشور افزوده شود. برای استفاده از نیروهای دیگر به جای نفت و گاز، بطوری که حتی‌الامکان از میزان مصرف این دو انرژی ممتاز در موارد نسبتاً ارزان کاسته شده و مقادیر بیشتری از آن‌ها صرف تهیه مواد گرانقیمت پتروشیمی و غیره گردد مقدمات لازم و اساسی فراهم شده است. در همین زمینه برای استفاده از نیروی هسته‌ای اقدامات مهمی انجام گرفته و با تدارکاتی که به عمل آمده است، دیری نخواهد پایید که رآکتورهای اتمی در نقاط جنوبی کشور مستقر و این نیرو نیز در خدمت ملت ما قرار خواهد گرفت.
+
استادان و متخصصان فنی غیر ایرانی شاغل در دانشگاه ۶۰ نفرند. در سال آموزشی ۳۶-۳۵ شاهنشاهی، تعداد ۱۲۱ نفر اعضاء جدیدالاستخدام به هیئت علمی دانشگاه پیوستند که از این عده، ۵۷ نفر تحصیل کرده‌های خارج از کشورند که برای انجام خدمت به میهن عزیز مراجعت نموده و عدهای از آنها لحظاتی پیش از این به پیشگاه مبارک معرفی شدند. تعداد دانشجویان طی سال آموزشی ۳۶-۲۵۳۵ بالغ بر ۱۸۵۱۹ نفر بوده است که از این تعداد ۲۸۳۴ نفر فارغ التحصیل شدهاند. برای سال آموزشی جاری ۲۷۸۳ نفر دانشجو از طریق سازمان سنجش آموزش کشور به دانشگاه تهران معرفی شدند که تا این تاریخ ۲۲۷۲ نفر از معرفی شدگان، در این دانشگاه ثبت نام کرده‌اند و ۲۷۸ نفر نیز دانشجویان مستقل از خارج و ایرانیان ساکن ممالک همجوار و سپاهی دانش بر این رقم اضافه می‌شود. دانشجویان غیر ایرانی شاغل تحصیل در دانشگاه تهران ۳۱۶ نفر می‌باشند.  
  
تثبیت حق تعیین قیمت‌های اعلان شده برای کشورهای تولید کننده که به رهبری ایران و بوسیله سازمان کشورهای صادر کننده در این سال انجام گرفت از جمله مهمترین کارهایی است که تاکنون در تاریخ صنعت نفت جهانی بوقوع پیوسته است. با این اقدام نه تنها بر درآمد نفتی ما به مقیاس وسیعی افزوده شد، بلکه در واقع حاکمیت ما بر منابع نفتی خود به نحو قاطع و مسلمی تجلی کرد.
+
در سال گذشته ۲۰ نفر از دانش آموختگان به مناسبت احراز رتبه اول، از بورس تحصیلی استفاده کرده و هم اکنون در خارج از کشور به ادامه تحصیلات عالیه مشغولند. در چهارچوب قراردادهای منعقده بین دانشگاه تهران و دانشگاه‌های معتبر جهان مبتنی بر مبادله استاد و دانشجو و مبادله اطلاعات علمی و فنی، اینک ۱۷۸ نفر از اعضاء هیئت علمی این دانشگاه در دانشگاه‌های خارج از کشور به تدریس و تحصیل و تحقیق اشتغال دارند. دانشگاه تهران توانسته است ۲۹۴ طرح علمی و پژوهشی مورد نیاز بخش‌های خصوصی دولتی در مسائل مختلف صنعتی و اقتصادی را تهیه و ارائه و آمادگی پژوهشگران را نیز برای اجرا و پیاده کردن این طرحها به دولت اعلام نماید. ۲۹۰ نشست علمی و ملی و بین المللی، به صورت کنگره، کنفرانس، سمینار و سمپوزیوم و جلسات بازآموزی در دانشگاه تهران برگزار گردید. چاپ و نشر ۱۱۸ عنوان کتاب به وسیله مؤسسه انتشارات و چاپ دانشگاه و درج ۵۳۰ مقاله علمی و پژوهشی در مجلات علمی داخلی و خارجی طی سال گذشته و چاپ و نشر منظم ۲۸ عنوان مجله دوره‌های، مبین فعالیت‌های دانشگاه تهران و اعضای هیئت علمی آن بوده است.  
  
حق تعیین قیمت که از بدو استخراج و بهره برداری از نفت در ایران بطور دربست و برخلاف موازین عدل و انصاف در اختیار شرکت‌های نفتی قرار داشت، آن‌ها را موفق نمود با بکار بستن یک قیمت تصنعی و ظالمانه برای این نیروی ممتاز رشد اقتصادی جهان صنعتی امروز را طی دوران پس از جنگ دوم جهانی بر پایه نفت ارزان و به بهای محرومیت و عقب ماندگی کشورهای تولید کننده نفت فراهم آورند. بدیهی است این بزرگترین خدمتی بود به کشورهای صنعتی غرب و در عین حال بزرگترین ظلمی به کشورهای صاحب نفت. با استفاده از این حق که اکنون ما در اختیار گرفته‌ایم توانستیم بهای اعلان شده نفت را با توجه به بهای تولید سایر منابع انرژی به نحو معقول و منصفانه افزایش داده و آن را از رقم ظالمانه هر بشکه حدود سه دلار به اندکی کمتر از دوازده دلار برسانیم. از یک طرف مزایای عالی ناشی از قرارداد فروش و خرید و از طرف دیگر افزایش حاصل در بهای اعلان شده نفت موجب شد تا در سال جاری درآمد ما از نفت تا پنج برابر افزایش یابد و از مرز بیست میلیارد دلار هم بگذرد. تحولات و دگرگونی‌هایی که در ظرف یکسال اخیر و از آغاز انعقاد قرارداد جدید روی داده به حدی عمیق و عظیم و مؤثر بوده که نقطه عطفی را در حیات اقتصادی و اجتماعی پدیدآورده و سبب شده است تا کشور با یک جهش فوق العاده سریع و بدون سابقه، از یک طرف قسمت اعظم فاصله چهارصد ساله را که با کشورهای بزرگ صنعتی داشته طی نموده و از طرف دیگر از صورت یک کشور نیازمند وام گیرنده به صورت یک کشور ثروتمند وام دهنده در آید و امکانات وسیعی را از نظر سرمایه‌گذاری‌های وسیع در کشور و حتی در ممالک خارج به دست آورد.
+
:شاهنشاها- علیاحضرتا،
 +
:در سال تحصیلی جدید که در فضای فکری، سیاسی و اجتماعی رستاخیر ملت ایران آغاز می‌شود، خدمتگزاران دانشگاه تهران وقوف کامل دارند که این محیط بزرگ علمی و پژوهشی باید در زیر چتر وحدت ملی، یک محیط کاملاً ملی و ایرانی و کانون تفکر و تصمیم درباره تربیت کارشناسان و مدیران متخصص برای جامعه و ملتی باشد که توانسته است در پرتو پیوند استوار و ناگسستنی خود با شاه، با رهبر دلسوز و دوراندیش ملت و مملکت، به اینهمه مواهب منطق‌های جهانی دست یافته و شکوه و عظمت باستانی خود را در اندک زمانی تجدید نماید. مجاهدین مصمم و متفکر این دانشگاه به خوبی می‌دانند که تربیت علمی و تخصصی موصوف، باید همزمان و دوشادوش فراگیری فضائل معنوی و اخلاقی بر پایه صداقت و پرهیزگاری و ایمان و اعتقاد به مقدسات ملی و میهنی صورت گیرد. ما دانشگاهیان با توجه به همه این مراتب و با در نظر گرفتن تمام جوانب امر، به شاهنشاه عزیز و شهبانوی گرامی ایران اطمینان می‌دهیم که در پیراستن مغزها از افکار غیر ملی و در هدایت اندیشه‌ها و استعدادها به سوی مسائلی که ضامن بقای ملیت و عامل پیشرفت و تعالی مملکت و باعث ازدیاد شرف و حیثیت ایران و ایرانی شمرده می‌شوند، سخت کوش باشیم.  
  
امروز سیاست نفتی ما از یک سو در جهت ایجاد تعادل صحیح بین بهای نفت و بهای سایر فرآورده‌های صنعتی که ایران و سایر کشورهای تولید کننده ناچار از خرید آن‌ها می‌باشند استوار است و از سوی دیگر مبتنی بر استقرار یک توازن معقول و عادلانه بین قیمت این ماده انرژی زا و سایر منابع انرژی زا می‌باشد. ما از یکطرف با اعمال یک بهای عادلانه و معقول مانع از اجحاف به کشورهای تولید کننده گشته و از طرف دیگر با جانبداری از تقلیل میزان منفعت شرکت‌های نفتی و کاهش مالیات و عوارض کمرشکنی که از طرف دُوَل مصرف کننده روی مواد نفتی بسته شده به نفع مصرف کننده گام برمی‌داریم. ما از یک طرف با فراهم آوردن تسهیلات ممکن و کمک‌های مستقیم در مورد بعضی کشورهای نیازمند می‌کوشیم تا مشکلاتی را که ممالک مزبور در نتیجه افزایش قیمت‌ها با آن مواجه شده‌اند مرتفع نمایند و از طرف دیگر با اعطای وام به ممالک صنعتی آن‌ها را در توازن پرداخت‌های خود یاری می‌دهیم. بعلاوه، با پیشنهادی که در مورد تشکیل یک مؤسسه مالی بی طرف با همکاری کشورهای تولید کننده نفت و کشورهای صنعتی داده‌ایم امیدواریم بتوانیم نقشی را که از لحاظ رفع مشکلات آینده به عهده داریم بخوبی ایفا نماییم.  
+
در این هنگام چهار دانشجو به نمایندگی دانش آموختگان و دانشجویان دانشگاه تهران سخنرانی کردند و آنگاه شاهنشاه آریامهر مدال‌های دانش آموختگان رتبه اول دانشگاه تهران در سال گذشته را به آنها دادند. اعلیحضرتین به هنگام ترک دانشکده ادبیات با دانش آموختگان رتبه اول عکس گرفتند و با نمایندگان دانشجویان گفتگو کردند و دستوراتی درباره خواسته آنان صادر نمودند.
 +
 
 +
درخواست دانشجویان و اوامر شاهنشاه - شاهنشاه آریامهر دیروز در مراسم جشن آغاز سال تحصیلی دانشگاه تهران  هنگام گذشتن از برابر صف نمایندگان دانشجویان، ورزشکاران و هنرمندان پرسش‌هایی فرمودند که جواب‌ها به آگاهی همایونی رسانده شد و معظم لها اوامری درباره خواسته‌های دانشجویان صادر فرمودند. نمایندگان دانشجویان دوره شبانه از شاهنشاه آریامهر درخواست کردند که چون بیشتر آنها کارمند هستند و در روز بیشتر گرفتار کار اداری می‌باشند وقت کافی برای درس خواندن ندارند، نیازمند کمک‌های خدمات اداری و رفاهی می‌باشند.  
 +
 
 +
شاهنشاه پرسیدند عده شما چند نفر است؟ به عرض رسید سه هزار نفر. شاهنشاه فرمودند عده زیاد است. آنگاه به دولت دستور فرمودند بررسی شود که چه کمکی می‌توان به آنان کرد. چند تن از دانشجویان از اینکه در اردوی عمران ملی شرکت داده شده‌اند سپاسگزاری کردند و شاهنشاه درباره بهره گیری بیشتر از اوقات فراغت دانشجویان دستوراتی فرمودند. فارغ التحصیلان رتبه اول درباره دریافت بورس و اعزام به خارج از پیشگاه شاهنشاه درخواست کردند و شاهنشاه به رئیس دانشگاه دستور فرمودند برابر مقررات دانشگاه انجام یابد و کوشش شود که تا جایی که بشود از وجود دانشجویان در کادر آموزشی کشور بهره گرفته شود. به آگاهی همایونی رسید که تاکنون از وجود آنها استفاده گردیده و بورس هم داده شده است. شاگرد اول موسیقی دانشکده هنرهای زیبا، خانم هما سادات افسری، که هم چنین پزشک و سرگرد شهربانی نیز می‌باشد، از شاهنشاه درخواست کرد که به او کمک شود تا برای دوره تخصصی موسیقی به خارج برود. شاهنشاه دستور فرمودند که اقدام شود.
 +
 
 +
دانشجویان ورزشکار درخواست کردند که استخر سر پوشیده در دانشگاه تهران ساخته شود. شاهنشاه آریامهر دستور فرمودند که بررسی و اقدام گردد. همچنین ورزشکاران درباره ساختمان خوابگاه « دیزین » برای اسکی بازهای دانشگاه درخواست کردند. در این جا علیاحضرت فرمودند که قرار شده است دفتر من زمین لازم خریداری کند و این کار را انجام دهد ولی متأسفانه زمین‌های آن جا بسیار گران شده است. شاهنشاه فرمودند از زمین‌های ملی در کنار ساختمان‌های فدراسیون اسکی گرفته شود. گروه موسیقی درخواست کردند که به آنان کمک شود و شاهنشاه فرمودند که بررسی  شود تا از دانشجویان در برنامه‌های رادیو و تلویزیون و جشنواره‌ها استفاده شود.
 
</onlyinclude>
 
</onlyinclude>
  
 
[[رده:مشروطه:صفحه اصلی]]
 
[[رده:مشروطه:صفحه اصلی]]

نسخهٔ ‏۲۶ نوامبر ۲۰۱۹، ساعت ۱۲:۵۴


شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو در آیین سال تحصیلی نوین دانشگاه تهران

جشن چهل و چهارمین سال تحصیلی دانشگاه تهران در پیشگاه اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو ۱ مهر ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی


در روز ۱ مهر ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی و علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی در آیین آغاز چهل و چهارمین سال تحصیلی دانشگاه تهران که در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شده بود، شرکت جستند. دانشجویان فرصت این را یافتند که با شاهنشاه آریامهر گفتگو کنند و در پیشگاه همایونی درخواست‌های خود را بگویند. تنی چند از نمایندگان دانشجویان سخنرانی کردند و بورس‌های دانشجویی به خارج از کشور، گسترش برنامه‌های تفریحی دانشجویان، ساختن استخر سرپوشیده در دانشگاه تهران، ساختمان خوابگاه برای دانشجویان اسکی باز در دیزین، کمک بیشتر به دانشجویانی که همزمان کارمند دولت نیز می‌باشند و ... را در خواست کردند. اکثریت دانشجویان دانشگاه تهران بهتر ساختن سیستم آموزشی دانشگاه و دست یابی به درجه‌های علمی بالاتر را درون مرز و یا برون مرز در سر داشتند و نه انقلاب اسلامی. این یک دروغ بزرگ است که پروپاگاندای اسلامی در سراسر جهان پراکنده‌ ساخته است. در واقع درصد کوچکی از دانشجویان که هموند سازمان تروریستی کنفدراسیون دانشجویان ایرانی در خارج از کشور شده بودند، در برون از مرزهای کشور تصویری درهم و دروغین از ایران کشیده بودند که مردم ایران از گرسنگی رنج می‌برند و پول نفت در ایران برای سیستم آموزشی، برنامه‌های رفاه اجتماعی، خانه‌سازی، راه سازی و هر چه که در برنامه‌های عمرانی کشور بود، سرمایه‌گزاری نمی‌شود و به یغما می رود. این دانشجویان تروریست و آموزش دیده در کمپ های عرفات و لیبی و کوبا و چین آبادانی و پیشرفت و صنعتی شدن کشور ایران را انکار می‌کردند. پس از استوار ساختن یک حکومت فاشیستی دینی در ایران، همان کسان پول مردم ایران را برای تروریست‌های بین المللی هزینه می‌کنند و مردم ایران دست خالی، در بی چیزی و گرسنگی و بیماری و بیکاری و بدون هیچ آینده‌ای تنها مانده‌اند، و بسیار هولناک به دست جلادان بسیج و سپاه تروریستی پاسداران به قتل می‌رسند. ننگ و افتضاح است که خائنین به ایران چون بهمن نیرومند، ابوالحسن بنی صدر و بسیاری دیگر که به مشروطه شاهنشاهی ایران و شاهنشاه ایران و ملت ایران خیانت کردند، امروز هنوز هم در تلویزیون‌های غرب ظاهر می‌شوند و همان دروغگوهای چهل و یا پنجاه سال پیش را باز می گویند.

ورود اعلیحضرتین به دانشگاه تهران - ۱ مهر ماه ۲۵۳۶ در پیشگاه شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت فرح پهلوی شهبانوی ایران، آیین آغاز چهل و چهارمین سال تحصیلی دانشگاه تهران در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد. به هنگام ورود اعلیحضرتین به پهنه دانشگاه، دکتر قاسم معتمدی رئیس دانشگاه تهران به همراه همسر خود خوش‌آمد گفتند و آموزگار نخست وزیر، شریف امامی رئیس مجلس سنا، ریاضی رئیس مجلس شورای ملی، دکتر اقبال، امیر عباس هویدا وزیر دربار شاهنشاهی، دکتر گنجی وزیر آموزش و پرورش و سرپرست وزارت علوم و آموزش عالی، دکتر شیخالاسلام زاده وزیر بهداری و بهزیستی، داریوش همایون وزیر اطلاعات و جهانگردی، دکتر نهاوندی رئیس دفتر مخصوص علیاحضرت، تیمسار ارتشبد ازهاری رئیس ستاد بزرگ ارتشتاران، تیمسار سپهبد هاشمی نژاد ژنرال آجودان شاهنشاه آریامهر و شماری دیگر از بلندپایگان مملکتی از اعلیحضرتین پیشباز کردند و دو دانش آموخته ممتاز دسته گلهایی پیشکش نمودند. اعلیحضرتین از برابر صف پایوران و ورزشکاران و هنرمندان دانشگاه تهران گذشتند و در ورودی دانشکده ادبیات، کادر جدید دانشگاه به پیشگاه اعلیحضرتین شناسانده شدند. شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو با چند تن از دانشجویان و کادر آموزشی و همچنین کادر جدید به گفتگو پرداختند و دفتر یادبود دانشکده را توشیح و نمودارهای تغییرات و دگرگونی‌های دانشگاه را تماشا فرمودند. آنگاه اعلیحضرتین جامه استادی بر تن نمودند و در میان ابراز احساسات باشندگان و دانشگاهیان وارد تالار فردوسی شدند. سرود شاهنشاهی و سرود دانشگاه تهران نواخته شد و دکتر قاسم معتمدی رئیس دانشگاه تهران در گزارش خود چنین گفت:

نزول اجلال موکب شکوهمند اعلیحضرتین به دانشگاه تهران، برای رونق بخشیدن به مراسم آغاز هر سال آموزشی و بذل عنایات شاهانه نسبت به استادان، دانش آموختگان و خدمتگزاران این دانشگاه افتخار بزرگ و درخشانی است که به یقین در صدر افتخارات دانشگاه تهران، در تاریخ آموزش عالی ایران عصر شکوفای پهلوی ثبت خواهد شد و جان نثار وظیفه دارد که ضمن عرض خیر مقدم و گرامی داشت برکات قدوم مبارک، از جانب خود و قاطبه دانشگاهیان سپاسگوی این موهبت عظیم بوده و با حُسن استفاده از این موقعیت شادی آفرین هفته آغاز سی و هفتمین سال سلطنت پر خیر و برکت را به پیشگاه مبارک تهنیت عرض کرده و اظهار امیدواری نماید که این آغاز فرخنده، بهیاری پروردگار توانا، سر فصل زرینی برای ترقی و تعالی باز هم بیشتر مملکت و افزایش سربلندی‌های ملت عزیز ایران در جهان باشد.

دانشگاه تهران که در بدو تأسیس با ۶ دانشکده و با تعدادی کمتر از یکصد دانشجو کار خود را آغاز کرد، امروز دارای ۲۱ دانشکده، ۱۶ مؤسسه، ۴ انستیتو، ۷ مرکز علمی و تحقیقی، ۷ آموزشگاه و ۱۱ بیمارستان با بیش از ۳۰۰۰ تخت بیمارستانی است. تعداد گروه‌های آموزشی دانشگاه ۱۳۳ و تعداد رشته‌های تحصیلی در تمام واحدهای آموزشی ۲۱۰ و به ترتیب عبارتند از: فوق دیپلم ۷ رشته، لیسانس ۵۶ رشته، فوق لیسانس ۸۶ رشته، دکترا ۲۴ رشته و تخصص بعد از دکترا ۳۷ رشته. اعضاء هیئت علمی دانشگاه که در یکصد و سی و سه گروه آموزشی برای تدریس و تحقیق در رشته‌های یاد شده فعالیت دارند، در حال حاضر ۲۰۸۰ نفر هستند که از این عده ۴۳۴ نفر مربی و بقیه در درجات استادیاری، دانشیاری و استادی شاغل خدمت هستند.

استادان و متخصصان فنی غیر ایرانی شاغل در دانشگاه ۶۰ نفرند. در سال آموزشی ۳۶-۳۵ شاهنشاهی، تعداد ۱۲۱ نفر اعضاء جدیدالاستخدام به هیئت علمی دانشگاه پیوستند که از این عده، ۵۷ نفر تحصیل کرده‌های خارج از کشورند که برای انجام خدمت به میهن عزیز مراجعت نموده و عدهای از آنها لحظاتی پیش از این به پیشگاه مبارک معرفی شدند. تعداد دانشجویان طی سال آموزشی ۳۶-۲۵۳۵ بالغ بر ۱۸۵۱۹ نفر بوده است که از این تعداد ۲۸۳۴ نفر فارغ التحصیل شدهاند. برای سال آموزشی جاری ۲۷۸۳ نفر دانشجو از طریق سازمان سنجش آموزش کشور به دانشگاه تهران معرفی شدند که تا این تاریخ ۲۲۷۲ نفر از معرفی شدگان، در این دانشگاه ثبت نام کرده‌اند و ۲۷۸ نفر نیز دانشجویان مستقل از خارج و ایرانیان ساکن ممالک همجوار و سپاهی دانش بر این رقم اضافه می‌شود. دانشجویان غیر ایرانی شاغل تحصیل در دانشگاه تهران ۳۱۶ نفر می‌باشند.

در سال گذشته ۲۰ نفر از دانش آموختگان به مناسبت احراز رتبه اول، از بورس تحصیلی استفاده کرده و هم اکنون در خارج از کشور به ادامه تحصیلات عالیه مشغولند. در چهارچوب قراردادهای منعقده بین دانشگاه تهران و دانشگاه‌های معتبر جهان مبتنی بر مبادله استاد و دانشجو و مبادله اطلاعات علمی و فنی، اینک ۱۷۸ نفر از اعضاء هیئت علمی این دانشگاه در دانشگاه‌های خارج از کشور به تدریس و تحصیل و تحقیق اشتغال دارند. دانشگاه تهران توانسته است ۲۹۴ طرح علمی و پژوهشی مورد نیاز بخش‌های خصوصی دولتی در مسائل مختلف صنعتی و اقتصادی را تهیه و ارائه و آمادگی پژوهشگران را نیز برای اجرا و پیاده کردن این طرحها به دولت اعلام نماید. ۲۹۰ نشست علمی و ملی و بین المللی، به صورت کنگره، کنفرانس، سمینار و سمپوزیوم و جلسات بازآموزی در دانشگاه تهران برگزار گردید. چاپ و نشر ۱۱۸ عنوان کتاب به وسیله مؤسسه انتشارات و چاپ دانشگاه و درج ۵۳۰ مقاله علمی و پژوهشی در مجلات علمی داخلی و خارجی طی سال گذشته و چاپ و نشر منظم ۲۸ عنوان مجله دوره‌های، مبین فعالیت‌های دانشگاه تهران و اعضای هیئت علمی آن بوده است.

شاهنشاها- علیاحضرتا،
در سال تحصیلی جدید که در فضای فکری، سیاسی و اجتماعی رستاخیر ملت ایران آغاز می‌شود، خدمتگزاران دانشگاه تهران وقوف کامل دارند که این محیط بزرگ علمی و پژوهشی باید در زیر چتر وحدت ملی، یک محیط کاملاً ملی و ایرانی و کانون تفکر و تصمیم درباره تربیت کارشناسان و مدیران متخصص برای جامعه و ملتی باشد که توانسته است در پرتو پیوند استوار و ناگسستنی خود با شاه، با رهبر دلسوز و دوراندیش ملت و مملکت، به اینهمه مواهب منطق‌های جهانی دست یافته و شکوه و عظمت باستانی خود را در اندک زمانی تجدید نماید. مجاهدین مصمم و متفکر این دانشگاه به خوبی می‌دانند که تربیت علمی و تخصصی موصوف، باید همزمان و دوشادوش فراگیری فضائل معنوی و اخلاقی بر پایه صداقت و پرهیزگاری و ایمان و اعتقاد به مقدسات ملی و میهنی صورت گیرد. ما دانشگاهیان با توجه به همه این مراتب و با در نظر گرفتن تمام جوانب امر، به شاهنشاه عزیز و شهبانوی گرامی ایران اطمینان می‌دهیم که در پیراستن مغزها از افکار غیر ملی و در هدایت اندیشه‌ها و استعدادها به سوی مسائلی که ضامن بقای ملیت و عامل پیشرفت و تعالی مملکت و باعث ازدیاد شرف و حیثیت ایران و ایرانی شمرده می‌شوند، سخت کوش باشیم.

در این هنگام چهار دانشجو به نمایندگی دانش آموختگان و دانشجویان دانشگاه تهران سخنرانی کردند و آنگاه شاهنشاه آریامهر مدال‌های دانش آموختگان رتبه اول دانشگاه تهران در سال گذشته را به آنها دادند. اعلیحضرتین به هنگام ترک دانشکده ادبیات با دانش آموختگان رتبه اول عکس گرفتند و با نمایندگان دانشجویان گفتگو کردند و دستوراتی درباره خواسته آنان صادر نمودند.

درخواست دانشجویان و اوامر شاهنشاه - شاهنشاه آریامهر دیروز در مراسم جشن آغاز سال تحصیلی دانشگاه تهران هنگام گذشتن از برابر صف نمایندگان دانشجویان، ورزشکاران و هنرمندان پرسش‌هایی فرمودند که جواب‌ها به آگاهی همایونی رسانده شد و معظم لها اوامری درباره خواسته‌های دانشجویان صادر فرمودند. نمایندگان دانشجویان دوره شبانه از شاهنشاه آریامهر درخواست کردند که چون بیشتر آنها کارمند هستند و در روز بیشتر گرفتار کار اداری می‌باشند وقت کافی برای درس خواندن ندارند، نیازمند کمک‌های خدمات اداری و رفاهی می‌باشند.

شاهنشاه پرسیدند عده شما چند نفر است؟ به عرض رسید سه هزار نفر. شاهنشاه فرمودند عده زیاد است. آنگاه به دولت دستور فرمودند بررسی شود که چه کمکی می‌توان به آنان کرد. چند تن از دانشجویان از اینکه در اردوی عمران ملی شرکت داده شده‌اند سپاسگزاری کردند و شاهنشاه درباره بهره گیری بیشتر از اوقات فراغت دانشجویان دستوراتی فرمودند. فارغ التحصیلان رتبه اول درباره دریافت بورس و اعزام به خارج از پیشگاه شاهنشاه درخواست کردند و شاهنشاه به رئیس دانشگاه دستور فرمودند برابر مقررات دانشگاه انجام یابد و کوشش شود که تا جایی که بشود از وجود دانشجویان در کادر آموزشی کشور بهره گرفته شود. به آگاهی همایونی رسید که تاکنون از وجود آنها استفاده گردیده و بورس هم داده شده است. شاگرد اول موسیقی دانشکده هنرهای زیبا، خانم هما سادات افسری، که هم چنین پزشک و سرگرد شهربانی نیز می‌باشد، از شاهنشاه درخواست کرد که به او کمک شود تا برای دوره تخصصی موسیقی به خارج برود. شاهنشاه دستور فرمودند که اقدام شود.

دانشجویان ورزشکار درخواست کردند که استخر سر پوشیده در دانشگاه تهران ساخته شود. شاهنشاه آریامهر دستور فرمودند که بررسی و اقدام گردد. همچنین ورزشکاران درباره ساختمان خوابگاه « دیزین » برای اسکی بازهای دانشگاه درخواست کردند. در این جا علیاحضرت فرمودند که قرار شده است دفتر من زمین لازم خریداری کند و این کار را انجام دهد ولی متأسفانه زمین‌های آن جا بسیار گران شده است. شاهنشاه فرمودند از زمین‌های ملی در کنار ساختمان‌های فدراسیون اسکی گرفته شود. گروه موسیقی درخواست کردند که به آنان کمک شود و شاهنشاه فرمودند که بررسی شود تا از دانشجویان در برنامه‌های رادیو و تلویزیون و جشنواره‌ها استفاده شود.