تفاوت میان نسخه‌های «الگو:نوشتار برگزیده»

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(اصلاح فاصلهٔ مجازی، اصلاح ارقام)
 
(۴۲۰ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
 
<!-- در اینجا نوشتاری برگزیده از میان درونمایه وبگاه مشروطه می‌آید. -->
 
<!-- در اینجا نوشتاری برگزیده از میان درونمایه وبگاه مشروطه می‌آید. -->
 
<onlyinclude>
 
<onlyinclude>
[[پرونده:HIMAryamehrShahbanouOfficialVisitUSA24 26Abaan1356.mp4|thumb|left|260px|سفر رسمی اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر و علیاحضرت شهبانو به آمریکا]]
+
*
[[پرونده:ShahanshahAryamehrWashington24Abaan2536a7.jpg|thumb|left|170px|]]
+
[[پرونده:MojahedinTerroristColonelsTurnerShaffer1354a.jpg|thumb|left|170px|]]
[[پرونده:ShahanshahAryamehrWashington24Abaan2536a9.jpg|thumb|left|170px]]
+
[[پرونده:MrsShafferChildern1354.jpg|thumb|left|170px|همسر و فرزندان کلنل شفر]]
[[پرونده:ShahanshahAryamehrWashingtonWhiteHouse2536a1.JPG|thumb|left|170px|]]
+
[[پرونده:MojahedinTerroristColonelsTurnerShaffer1354p.jpg|thumb|left|170px|]]
[[پرونده:ShahanshahAryamehrWashington24Abaan2536a11.jpg|thumb|left|170px|]]
 
[[پرونده:ShahanshahAryamehrWashington24Abaan2536a1.jpg|thumb|left|170px|]]
 
[[پرونده:ShahanshahAryamehrWashington24Abaan2536a2a.jpg|thumb|left|170px|]]
 
  
'''[[سفر اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر و علیاحضرت شهبانو به آمریکا ۲۴ تا ۲۶ آبان ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی]]''' - از روز ۲۴ تا ۲۶ آبان ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی سفر رسمی اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی در واشنگتن انجام یافت. وظیفه هر ایرانی است که این نوشتار را بخواند و میان هم میهنان پخش نماید.
+
'''[[ترور کلنل جک ترنر و کلنل پل شفر از سوی سازمان تروریستی مجاهدین خلق تهران خیابان قیطریه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۵۴]]''' - بامداد روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۵۴ دو کلنل امریکایی کلنل پل آر شفر و کلنل جک اچ ترتر که سوار بر خودرو از خانه خود در قیطریه رهسپار اداره بودند از سوی تیمی از آدمکشان سازمان تروریستی مجاهدین گلوله باران شدند. با چریک فدایی و مجاهد و توده‌ای و جبهه ملی و اسلامیون ننشینید. پاسخ اینان با ملت ایران در دادگاه های نظامی ایران است.
  
این بازدید رسمی با تظاهرات علیه شاهنشاه ایران به آشوب کشیده شد، کسانی که از سوی کنفدراسیون دانشجویان ایرانی سازمان داده شده بودند. بر پایه سیاست دشمنی جیمی کارتر با شاهنشاه ایران، توانستند با ماسک بر چهره پیرامون کاخ سفید را بگیرند، با وجود اینکه پوشاندن چهره در تظاهرات  بر خلاف قوانین آمریکاست. به جای اینکه این تروریست‌ها را دستگیر و زندانی نمایند، گاز اشک آور ترکانده شد که به همراه بادی که می‌وزید، به سوی کاخ سفید رخنه کرد و در نتیجه نه تظاهرکنندگان تروریست، بلکه میهمانان رسمی آیین پیشباز، با گاز اشک آور خوش آمدند. لاری مک دونالد نماینده مجلس آمریکا این رویداد را "یک رسوایی و لکه ننگی بر شرف ملی امریکا خواند" زیرا برای جیمی کارتر تظاهرات کنفدراسیون دانشجویان ایرانی علیه شاهنشاه ایران مهمتر بود تا شرف ملی امریکا در برابر میهمانانش و در برابر جامعه بین المللی.  امروز ما می‌دانیم که چه رابطه تنگاتنگی جیمی کارتر با تروریست‌های خاورمیانه داشت که نشان می‌دهد چرا جیمی کارتر آیین پیشباز از شاهنشاه را خلاف قوانین امریکا سازمان داد.  
+
ترور دو کلنل ارتش آمریکا در شمال شرقی قیطریه در کوچه « امیر » میان کوچه‌های « کاوه »  و « ولیعهد » نزدیک خانه کلنل ترنر و کلنل شفر روی داد. ساعت شش و نیم بامداد ناگهان محسن بطحایی با یک پیکان سپید رنگ  راه را بر فورد سیاه رنگ کلنل ترنر و شفر بست. همزمان یک ژیان سرخ رنگ که سیدمحسن سیدخاموشی آن را رانندگی می‌کرد از پشت به خودروی آنان کوبید. آنگاه سیدمحسن سیدخاموشی و  محمدطاهر رحیمی پیاده و به خودروی کلنل ترنر و شفر نزدیک شدند و دو مستشار آمریکایی را از سوی چپ و از سوی راست خودرو به گلوله بستند. سردسته ترور و پشتیبان تیراندازان وحید افراخته بود و منیژه اشرف زاده کرمانی کارگردان ترور و علامت دهنده آغاز کشتار بود. مجاهدین تروریست  کیف‌های دستی دو کلنل ترنر و کلنل شفر را دزدیدند و سوار بر خودروی دیگری شدند و متواری شدند. مجاهدین از کیف دستی کلنل ترنر و شفر به سندها و مدرک‌های مهمی درباره خرید هواپیماهای فانتوم و پایگاه‌های این هواپیماها، خرید دستگاه‌های تله کامیونیکشین و جاهای برنشاندن آنها و دیگر خریدهای ارتش دست یافتند. مجاهدین همه این اسناد را از ایران بیرون بردند و  در پاریس به سفارت شوروی دادند و به جای آن از پشتیبانی اتحاد جماهیر شوروی در رساندن اسلحه به سازمان مجاهدین، برپایی فرستنده‌های رادیویی برای پروپاگاند علیه حکومت ایران و بسیاری کمک‌های دیگر برخوردار شدند.  
  
سایت مشروطه بازدید شاهنشاه آریامهر را در دو بخش نشان خواهد داد. در بخش نخست، برنامه بازدید رسمی شاهنشاه آریامهر را بررسی می‌کنیم و در بخش دوم هفته آینده، آنالیز چگونگی سازمان دادن تروریست‌های تظاهرکننده ، کدام گروه‌های تروریستی، مرکز این گروه‌های تروریستی  و اینکه چه آگاهی ژرفی دولت امریکا درباره کنفدراسیون دانشجویی و گروه‌های تروریستی اش  داشت، را خواهیم آورد.  
+
در این روز شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو از سفر ونزوئلا و مکزیک و ایالات متحده امریکا بازگشتند. به هنگام ورود شاهنشاه امیرعباس هویدا نخست وزیر ترور دو کلنل نیروی هوایی آمریکا را به آگاهی همایونی رساند. شاهنشاه آریامهر از این ترور اهریمنی ابراز اندوه فرمودند و دستور دستگیری تروریست‌ها از سوی نیروهای انتظامی با پیگیری شبانه روزی را دادند.
  
هواپیمای آورنده شاهنشاه و شهبانو در ساعت ۱۴ به وقت آمریکا و ۲۳ به وقت تهران در فرودگاه پاتریک هنری در ویرجینیا بر زمین نشست. در فرودگاه رئیس تشریفات دولت آمریکا و همسرش و سفیر آمریکا در تهران همراه گروهی از پایوران دولتی و محلی از اعلیحضرتین پیشباز کردند. والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی که برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در آمریکا بودند، به پیشباز شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو رفتند. اردشیر زاهدی سفیر ایران در ایالات متحده نیز در رأس هیأت‌های سیاسی و کنسولی ایران در ایالات متحده، از باشندگان در آیین پیشباز بودند. هنگام تشریف‌فرمایی اعلیحضرتین به فرودگاه بین‌المللی پاتریک هنری در ویلیامزبرگ صدها تن از ایرانیانی که در آمریکا زندگی می‌کردند، برای پیشباز از شاهنشاه ایران و علیاحضرت شهبانو گِرد آمده بودند. شاهنشاه آریامهر خودانگیخته، به میان ایرانیان رفتند و همگی را مورد مهربانی قرار دادند. شبانگاه میهمانی شامی از سوی آقای کارلایل سیمول ساین و بانو به افتخار شاهنشاه ایران و علیاحضرت شهبانو در قصر فرمانداری ویلیامزبرگ برپا شد.
+
سخنگوی دولت ایران درباره ترور دو کلنل آمریکایی در تهران گفت: این تروریست‌ها از خارج از ایران رهبری می‌شوند و دولت ایران از هیچ کوششی برای دستگیری و مجازات آنها فروگذار نخواهد کرد. چنین عملیات وحشیانه‌ای چه علیه آمریکایی‌ها چه علیه ایرانی‌ها، عمیقا از سوی مردم ایران محکوم و منفور است. کسانی که چنین اندیشه‌های جنایتکارانه‌ای در سر می پروانند، انگیزه‌های انیرانی دارند و برای مخالفان و دشمنان ایران خدمت می‌کنند.
  
ماندن یک شبه غیر رسمی در جایی نزدیک به واشنگتن، در برنامه بیشتر رهبرانی است که رسمی از ایالات متحده دیدن می‌کنند. آیین پیشباز پرزیدنت امریکا از رهبران خارجی همیشه در کاخ سفید انجام می‌شود. آیین پیشباز رسمی از شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو در کاخ سفید ۳۰ دقیقه به درازا خواهد کشید. افزون بر کارتر و همسرش روزالین، وزیران کابینه دولت پرزیدنت کارتر و پایوران والا رده در این آیین می‌باشند.
+
پرزیدنت آمریکا جرالد فورد اندوه ژرف خود را از ترور کلنل ترنر و کلنل شفر ابراز داشت.  
 
برنامه سفر شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو: پس از آیین پیشباز، رهبران دو کشور به تبادل نظر و گفتگو خواهند نشست. این گفتگوها در اتاق کار پرزیدنت کارتر انجام خواهد گرفت و پیش از آغاز گفتگوها، عکاس‌ها و فیلمبرداران دقایقی پروانه فیلمبرداری و فرتورنگاری از نخستین دیدار کارتر با شاهنشاه آریامهر را خواهند داشت. پرزیدنت کارتر، هفتمین پرزیدنت آمریکا است که در همین اتاق با شاهنشاه ایران به گفتگو می‌نشیند. شاهنشاه در نخستین روز سفر رسمی در آمریکا ناهار را میهمان سایروس ونس وزیر خارجه آمریکا خواهند بود و شهبانو نیز با همسر وزیر خارجه ناهار خواهند خورد. بعد از دیدار با ونس، هارولد براون وزیر دفاع آمریکا و سپس هریمن سیاستمدار کهنه کار آمریکایی به پیشگاه شاهنشاه آریامهر بار خواهند یافت. پس از آن هموندان شورای تجارتی ایران و آمریکا و سپس هموندان اتاق تجارت ایران و آمریکا در بلرهاوس به پیشگاه شاهنشاه بار می‌یابند.  
 
  
علیاحضرت شهبانو نیز پس از نیمروز از یک بیمارستان کودکان در واشنگتن که به تازگی آماده بهره‌برداری شده است، دیدن می‌کنند. شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو شام نخستین شب اقامت رسمی در آمریکا را میهمان پرزیدنت کارتر و همسرش در کاخ سفید خواهند بود.
+
رونالد نیسن سخنگوی کاخ سفید در این باره گفت: بر پایه پژوهش و بررسی‌هایی که دولت آمریکا انجام داده است، ما اطمینان داریم که پایوران ایرانی از هیچ کوششی برای دستگیری تروریست‌ها و سپردن آنها به دست قانون فروگذار نمی‌کنند. ما این عملیات تروریستی و ددمنشانه را علیه پرسنل آمریکایی که مشغول انجام وظیفه در کشوری بودند که ما با آن پیوندهای دوستانه و صمیمانه داریم، محکوم می‌کنیم. ما هم چنین می‌دانیم که این ترور از سوی یک باند جنایتکار و حرفه ایی انجام یافته است و بی گمان این ترور ددمنشانه به افکار همگانی ایران نسبت به آمریکایی‌هایی که در کشورشان خدمت می‌کنند ربطی ندارد.  
 
برنامه چهارشنبه شاهنشاه پیش از انجام دومین دور گفتگوها با پرزیدنت کارتر و باریابی جیمز شلزینگر وزیر انرژی ایالات متحده را در بر می‌گیرد. شلزینگر در دولت پرزیدنت فورد وزارت دفاع آمریکا را به گردن داشت، پست وزارت انرژی را با اهمیتی که مسئله انرژی امروزه یافته است، پرزیدنت کارتر در دولت خود بوجود آورد. در زمان پرزیدنت فورد مسایل مربوط به انرژی تنها در یک اداره متمرکز بود.  
 
  
دومین دور گفتگوهای رهبران ایران و آمریکا در ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه بامداد چهارشنبه به وقت واشنگتن و ۱۹ و سی دقیقه به وقت تهران انجام می‌یابد. اعلیحضرتین ناهار را میهمان معاون پرزیدنت آمریکا و همسرش خواهند بود. پس از خوردن ناهار، شاهنشاه آریامهر هموندان کمیته روابط بین‌المللی مجلس نمایندگان را به پیشگاه همایونی می‌پذیرند. همسر پرزیدنت کارتر به دیدار شهبانو خواهند رفت. شاهنشاه آریامهر پیش از ترک واشنگتن در یک مصاحبه با رسانه‌های همگانی به پرسش‌های نمایندگان مطبوعات و خبرگزاری‌های آمریکا و بین‌المللی پاسخ خواهند داد. چهارشنبه شب سفر اعلیحضرتین به ایالات متحده آمریکا پایان می‌پذیرد.
+
آیین سوگواری سرهنگ شفر ساعت ۱۴ روز سوم خرداد ماه ۱۳۵۴ در کلیسای آمریکاییان در تهران برگزار شد. دوروتی شفر همسر کلنل شفر گفت که ما قرار بود سه هفته دیگر برای همیشه به آمریکا بازگردیم. کلنل پل شفر برآن بود که در شهر « دتور » زندگی بازنشستگی خود را آغاز کند. دو فرزند کلنل شفر مارک ۶ ساله و سالی ۹ ساله گیج و منگ در کنار مادر نشسته بودند. در پیگیری‌ها آشکار شد که پیکان سفیدی که راه را بر فورد سیاه رنگ دو مستشار آمریکایی بست، دزدی بوده است.
شاهنشاه آریامهر ساعت ۱۹ و سی دقیقه ۲۴ آبان ماه به وقت تهران و ده و نیم بامداد به وقت واشنگتن در میان پیشباز گرم پرزیدنت جیمی کارتر و بانو روزالین کارتر وارد کاخ سفید واشنگتن شدند و در چند صد متر دورتر پیشباز بی مانند، باشکوه و گسترده‌ای از سوی ایرانیانی که در آمریکا زندگی می‌کردند، از اعلیحضرتین انجام یافت. این پیشباز باشکوه تظاهرات کنفدراسیون دانشجویان ایرانی در خارج از کشور و آنارشیست‌ها و مارکسیست بین‌المللی را بکلی تحت‌الشعاع قرار داد.  
 
  
با وجود هشدارهایی که از فعالیت‌های دانشجویان کنفدراسیون داده شده بود و پول‌های هنگفتی که برای وارد کردن تروریست‌ها و آنارشیست‌ها از دیگر کشورها خرج شده بود، پلیس امریکا نتوانست و یا نخواست میهن پرستان ایرانی را از گزند دانشجویان رُخک بر چهره زده در امان دارد. پیشباز سران کشورها درون کاخ سفید انجام می‌پذیرد، ولی شخص جیمی کارتر خواست که آیین پیشباز جلوی کاخ سفید برگزار شود. نزدیک به ۹٬۰۰۰ تن از ایرانیانی که در واشنگتن و دیگر ایالت‌های امریکا زندگی می‌کردند برای پیشباز شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو  پیرامون کاخ سفید را گرفته بودند. خانواده‌های ایرانی دست در دست فرزندان خود در ضلع شمالی کاخ سفید که از درون کاخ نیز دیده می‌شد گرد آمده بودند و شعارهای بسیار با پوسترهای زیبایی از شاهنشاه و شهبانو در دست داشتند. فریادهای جاوید شاه، زنده باد شاه به آسمان می‌رسید. در سوی دیگر کاخ سفید دانشجویان کنفدراسیون به همراه دیگر تروریست‌های وارداتی که بسیاری سیاهپوست نیز میان آنان دیده می‌شد، چهره خود را زیر پارچه‌های سفید پنهان کرده بودند، با کلاه‌های رنگارنگ و ماسک‌های نقاشی شده عربده می‌کشیدند و شعارهایی ضد ایران و ایرانی می‌دادند. درست در ساعت ۱۰ و ۳۵ دقیقه چند دقیقه پس از تشریف فرمایی اعلیحضرتین، دانشجویان کنفدراسیون به همراه دیگر اوباش و اراذل وارداتی که با خود آورده بودند به میهن پرستان حمله بردند. تروریست‌های ایرانی و خارجی همه با انواع اسحه‌های سرد و با چوب‌های بلند و کلفتی که پلاکاردهایشان بر روی آن آویزان شده بود، به کودکان و زنان و مردان دست خالی یورش بردند. گروهی نیز خود را به میان میهن پرستان رساندند و داد و بیداد راه انداختند تا شاید برنامه پیشباز را بر هم زنند. کرامت دانشی، عباس بحران، محمود کوچک، علی مبارز، علی احمدی، سعیده مومن، علی صنعتی، احمد مبارز، محمد رضایی پور، محسن شهبابی و مجید قائلی و دو تن تروریست دیگر به نام‌های پیتر لوییز و ژان دو از سرکردگان حمله و زخمی کردن ایرانیان بودند.
+
سرهنگ شفر مستشار نظامی آمریکا در نیروی هوایی ایران بود و سه هفته به پایان دوره دو ساله ماموریت در تهران و بازنشستگی وی از خدمت مانده بود. سرهنگ شفر اهل « دیتون » از شهرهای ایالت اوهایو بود. وی دانش آموخته دانشگاه ایالتی اوهایو بود.
  
همزمان در تهران شاعر توده‌ای سرسپرده شوروی محمود اعتمادزاده که با نام « م الف به آذین » شعر می‌گفت به همراه پسرش در تهران تظاهرات دانشجویان را رهبری کردند. بیش از پانصد تن از دانشجویان دانشگاه تهران هموندان کنفدراسیون دانشجویان ایرانی خارج از کشور نخست در برابر خوابگاه دانشگاه تهران در خیابان امیرآباد گِرد آمدند و سپس با آرنگ‌های ضد ملی به ساختمان خوابگاه‌ها رفتند و شیشه‌های ساختمان را در هم شکستند. این دانشجویان که بیشتر در کمپ‌های تروریستی آموزش یافته بودند، برای اشغال دفتر مدیر خوابگاه‌ها به راه افتادند، اما نتوانستند وارد دفتر شوند. آنگاه به چند مینی بوس از جمله مینی بوس ویژه مرکز بهداشت که در آنجا پارک شده بود، یورش بردند و چند کیوسک و دفتر مهمانسرا را ویران ساختند. هنگام این یورش دانشجویان هموند کنفدراسیون، یکی از نگهبانان خوابگاه را به سختی زخمی کردند. هفت تن دستگیر شدند که از هواداران مارکسیست ها و  مارکسیست‌های اسلامی بودند.  
+
سرهنگ ترنر مستشار نظامی آمریکا در نیروی هوایی ایران از اهالی شهر « کربن دیل » ایالت ایلی نوی بود. وی دانش آموخته دانشگاه « کربن دیل » و دانشگاه « نبراسکا » بود. افزون بر این از دانشگاه کالیفرنیا در سَکرمنتو درجه فوق لیسانس داشت.
 +
 
 +
روز یکشنبه ۵ امرداد ماه ۱۳۵۴ سه تن از گروه ترور سازمان مارکسیستی اسلامی مجاهدین خلق وحید افراخته و  سیدمحسن سیدخاموشی پیرامون بهارستان از سوی یکی از ماموران زبده سازمان اطلاعات و امنیت کشور دستگیر شدند. وحید افراخته در سه ترور که به کشته شدن پنج تن انجامید و سیدمحسن سیدخاموشی در دو ترور ماشه را چکانیدند.
 +
 
 +
با اطلاعاتی که از این سه تن به دست آمد و با بررسی‌های گسترده  چهار تروریست دیگر محسن بطحایی، منیژه اشرف زاده کرمانی، محمد طاهر رحیمی و مهدی غیوران دستگیر شدند. در نهانگاه این تروریست‌ها انباری از اسلحه، ابزار جنگی، مواد منفجره، سندها و مدرک‌های مهمی به دست مامورین افتاد. از این سندها بر می‌آید که تروریست‌های مجاهد در برنامه ریزی ترورها و بمبگذاری‌های دیگر در تهران و دیگر شهرها بودند. در این نهانگاه ۱۰ قبضه سلاح کمری، ۷۰۰ تیر فشنگ، ۲۵ نارنجک دستی، ۵ دستگاه بمب، ده‌ها کیلوگرم مواد منفجره و آتش زا و نوشتارهای گمراه کننده، دستگاه پلی کپی و جارنامه‌های علیه حکومت مشروطه پارلمانی ایران به دست آمد.  
 +
 
 +
چهل و یک سال پس از ترور کلنل پل شفر و  جک ترنر دو سرهنگ نیروی هوایی ارتش آمریکا، از نخستین قربانیان ترور در خاورمیانه،  پسر بزرگ کلنل جک ترنر، دنیل ترنر که امروز بالای شصت سال دارد در مصاحبه‌ای با روزنامه « دنور پُست » گفت اکنون پس از چهار دهه، خانواده ترنر از رژیم اسلامی ایران به دادگاه شکایت برده است و درخواست ۳۵ میلیون دلار خسارت ترور پدرش را کرده است. دنیل ترنر افزود که به ۵۲ گروگان سفارت امریکا در تهران و قربانیان ترور برج‌های دوقلو در روز یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ میلیون‌ها دلار خسارت پرداخت شده است ولی نامی از آمریکاییانی که نخستین قربانیان ترور در خاورمیانه بودند و به دست مجاهدین خلق و دیگر آدم کشان در ایران ترور شده‌اند برده نشده است.  
  
این تظاهرات همانند تظاهراتی بود که شبانگاه ۲۴ آبان ماه در دانشگاه آریامهر در خیابان آیزنهاور به راه افتاد. در این تظاهرات دانشجویان دانشگاه صنعتی آریامهر با سنگ، شیشه‌های مغازه‌ها و بانک‌هایی را که بر سر راهشان بود، شکستند. پس از بررسی این دو رویداد، مقام‌های انتظامی تهران دریافتند که شعارها و همزمانی و شیوه کار در واشنگتن و تهران کپی از یکدیگر بودند که نشان می‌دهد که این تظاهرات ضدایرانی از یک مرکز رهبری می‌شود. 
 
  
[[سفر اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر و علیاحضرت شهبانو به آمریکا ۲۴ تا ۲۶ آبان ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی|سفر رسمی اعلیحضرتین به امریکا را با دقت بخوانید و میان هم میهنان پخش کنید.]]
 
 
</onlyinclude>
 
</onlyinclude>
  
 
[[رده:مشروطه:صفحه اصلی]]
 
[[رده:مشروطه:صفحه اصلی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۱۵


MojahedinTerroristColonelsTurnerShaffer1354a.jpg
همسر و فرزندان کلنل شفر
MojahedinTerroristColonelsTurnerShaffer1354p.jpg

ترور کلنل جک ترنر و کلنل پل شفر از سوی سازمان تروریستی مجاهدین خلق تهران خیابان قیطریه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۵۴ - بامداد روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۵۴ دو کلنل امریکایی کلنل پل آر شفر و کلنل جک اچ ترتر که سوار بر خودرو از خانه خود در قیطریه رهسپار اداره بودند از سوی تیمی از آدمکشان سازمان تروریستی مجاهدین گلوله باران شدند. با چریک فدایی و مجاهد و توده‌ای و جبهه ملی و اسلامیون ننشینید. پاسخ اینان با ملت ایران در دادگاه های نظامی ایران است.

ترور دو کلنل ارتش آمریکا در شمال شرقی قیطریه در کوچه « امیر » میان کوچه‌های « کاوه » و « ولیعهد » نزدیک خانه کلنل ترنر و کلنل شفر روی داد. ساعت شش و نیم بامداد ناگهان محسن بطحایی با یک پیکان سپید رنگ راه را بر فورد سیاه رنگ کلنل ترنر و شفر بست. همزمان یک ژیان سرخ رنگ که سیدمحسن سیدخاموشی آن را رانندگی می‌کرد از پشت به خودروی آنان کوبید. آنگاه سیدمحسن سیدخاموشی و محمدطاهر رحیمی پیاده و به خودروی کلنل ترنر و شفر نزدیک شدند و دو مستشار آمریکایی را از سوی چپ و از سوی راست خودرو به گلوله بستند. سردسته ترور و پشتیبان تیراندازان وحید افراخته بود و منیژه اشرف زاده کرمانی کارگردان ترور و علامت دهنده آغاز کشتار بود. مجاهدین تروریست کیف‌های دستی دو کلنل ترنر و کلنل شفر را دزدیدند و سوار بر خودروی دیگری شدند و متواری شدند. مجاهدین از کیف دستی کلنل ترنر و شفر به سندها و مدرک‌های مهمی درباره خرید هواپیماهای فانتوم و پایگاه‌های این هواپیماها، خرید دستگاه‌های تله کامیونیکشین و جاهای برنشاندن آنها و دیگر خریدهای ارتش دست یافتند. مجاهدین همه این اسناد را از ایران بیرون بردند و در پاریس به سفارت شوروی دادند و به جای آن از پشتیبانی اتحاد جماهیر شوروی در رساندن اسلحه به سازمان مجاهدین، برپایی فرستنده‌های رادیویی برای پروپاگاند علیه حکومت ایران و بسیاری کمک‌های دیگر برخوردار شدند.

در این روز شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو از سفر ونزوئلا و مکزیک و ایالات متحده امریکا بازگشتند. به هنگام ورود شاهنشاه امیرعباس هویدا نخست وزیر ترور دو کلنل نیروی هوایی آمریکا را به آگاهی همایونی رساند. شاهنشاه آریامهر از این ترور اهریمنی ابراز اندوه فرمودند و دستور دستگیری تروریست‌ها از سوی نیروهای انتظامی با پیگیری شبانه روزی را دادند.

سخنگوی دولت ایران درباره ترور دو کلنل آمریکایی در تهران گفت: این تروریست‌ها از خارج از ایران رهبری می‌شوند و دولت ایران از هیچ کوششی برای دستگیری و مجازات آنها فروگذار نخواهد کرد. چنین عملیات وحشیانه‌ای چه علیه آمریکایی‌ها چه علیه ایرانی‌ها، عمیقا از سوی مردم ایران محکوم و منفور است. کسانی که چنین اندیشه‌های جنایتکارانه‌ای در سر می پروانند، انگیزه‌های انیرانی دارند و برای مخالفان و دشمنان ایران خدمت می‌کنند.

پرزیدنت آمریکا جرالد فورد اندوه ژرف خود را از ترور کلنل ترنر و کلنل شفر ابراز داشت.

رونالد نیسن سخنگوی کاخ سفید در این باره گفت: بر پایه پژوهش و بررسی‌هایی که دولت آمریکا انجام داده است، ما اطمینان داریم که پایوران ایرانی از هیچ کوششی برای دستگیری تروریست‌ها و سپردن آنها به دست قانون فروگذار نمی‌کنند. ما این عملیات تروریستی و ددمنشانه را علیه پرسنل آمریکایی که مشغول انجام وظیفه در کشوری بودند که ما با آن پیوندهای دوستانه و صمیمانه داریم، محکوم می‌کنیم. ما هم چنین می‌دانیم که این ترور از سوی یک باند جنایتکار و حرفه ایی انجام یافته است و بی گمان این ترور ددمنشانه به افکار همگانی ایران نسبت به آمریکایی‌هایی که در کشورشان خدمت می‌کنند ربطی ندارد.

آیین سوگواری سرهنگ شفر ساعت ۱۴ روز سوم خرداد ماه ۱۳۵۴ در کلیسای آمریکاییان در تهران برگزار شد. دوروتی شفر همسر کلنل شفر گفت که ما قرار بود سه هفته دیگر برای همیشه به آمریکا بازگردیم. کلنل پل شفر برآن بود که در شهر « دتور » زندگی بازنشستگی خود را آغاز کند. دو فرزند کلنل شفر مارک ۶ ساله و سالی ۹ ساله گیج و منگ در کنار مادر نشسته بودند. در پیگیری‌ها آشکار شد که پیکان سفیدی که راه را بر فورد سیاه رنگ دو مستشار آمریکایی بست، دزدی بوده است.

سرهنگ شفر مستشار نظامی آمریکا در نیروی هوایی ایران بود و سه هفته به پایان دوره دو ساله ماموریت در تهران و بازنشستگی وی از خدمت مانده بود. سرهنگ شفر اهل « دیتون » از شهرهای ایالت اوهایو بود. وی دانش آموخته دانشگاه ایالتی اوهایو بود.

سرهنگ ترنر مستشار نظامی آمریکا در نیروی هوایی ایران از اهالی شهر « کربن دیل » ایالت ایلی نوی بود. وی دانش آموخته دانشگاه « کربن دیل » و دانشگاه « نبراسکا » بود. افزون بر این از دانشگاه کالیفرنیا در سَکرمنتو درجه فوق لیسانس داشت.

روز یکشنبه ۵ امرداد ماه ۱۳۵۴ سه تن از گروه ترور سازمان مارکسیستی اسلامی مجاهدین خلق وحید افراخته و سیدمحسن سیدخاموشی پیرامون بهارستان از سوی یکی از ماموران زبده سازمان اطلاعات و امنیت کشور دستگیر شدند. وحید افراخته در سه ترور که به کشته شدن پنج تن انجامید و سیدمحسن سیدخاموشی در دو ترور ماشه را چکانیدند.

با اطلاعاتی که از این سه تن به دست آمد و با بررسی‌های گسترده چهار تروریست دیگر محسن بطحایی، منیژه اشرف زاده کرمانی، محمد طاهر رحیمی و مهدی غیوران دستگیر شدند. در نهانگاه این تروریست‌ها انباری از اسلحه، ابزار جنگی، مواد منفجره، سندها و مدرک‌های مهمی به دست مامورین افتاد. از این سندها بر می‌آید که تروریست‌های مجاهد در برنامه ریزی ترورها و بمبگذاری‌های دیگر در تهران و دیگر شهرها بودند. در این نهانگاه ۱۰ قبضه سلاح کمری، ۷۰۰ تیر فشنگ، ۲۵ نارنجک دستی، ۵ دستگاه بمب، ده‌ها کیلوگرم مواد منفجره و آتش زا و نوشتارهای گمراه کننده، دستگاه پلی کپی و جارنامه‌های علیه حکومت مشروطه پارلمانی ایران به دست آمد.

چهل و یک سال پس از ترور کلنل پل شفر و جک ترنر دو سرهنگ نیروی هوایی ارتش آمریکا، از نخستین قربانیان ترور در خاورمیانه، پسر بزرگ کلنل جک ترنر، دنیل ترنر که امروز بالای شصت سال دارد در مصاحبه‌ای با روزنامه « دنور پُست » گفت اکنون پس از چهار دهه، خانواده ترنر از رژیم اسلامی ایران به دادگاه شکایت برده است و درخواست ۳۵ میلیون دلار خسارت ترور پدرش را کرده است. دنیل ترنر افزود که به ۵۲ گروگان سفارت امریکا در تهران و قربانیان ترور برج‌های دوقلو در روز یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ میلیون‌ها دلار خسارت پرداخت شده است ولی نامی از آمریکاییانی که نخستین قربانیان ترور در خاورمیانه بودند و به دست مجاهدین خلق و دیگر آدم کشان در ایران ترور شده‌اند برده نشده است.