گشایش دانشگاه رازی کرمانشاه با پیام والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی ریاست عالیه هیات امنای دانشگاه دانشگاه رازی ۳ مهر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۲۱ نوامبر ۲۰۲۲، ساعت ۱۹:۵۴ توسط Bellavista1 (گفتگو | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
برنامه عمرانی پنجم/سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی مهر تا آذر ماه درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

قوانین برنامه‌های عمرانی کشور مصوب مجلس شورای ملی

برنامه عمرانی پنجم/سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی دی تا اسفند ماه
شاهدخت اشرف پهلوی
PrincessAshrafPahlavi3Mehr2535RaziUniversity.jpg
لوگوی دانشگاه رازی

گشایش دانشگاه رازی کرمانشاه با پیام والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی ریاست عالیه هیات امنای دانشگاه دانشگاه رازی ۳ مهر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی

۳ مهر ماه ۲۵۳۵ با پیام والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی ریاست عالیه هیأت امنای دانشگاه رازی، فعالیت علمی این دانشگاه آغاز شد. در آیینی که به همین روی در تالار شهر کرمانشاه برگزار شد، آقای امیرحسین امیر پرویز استاندار کرمانشاهان پیام والاحضرت اشرف را برای باشندگان در این آیین با شکوه خواند :

آغاز سال آموزشی ۲۵۳۶-۲۵۳۵ دانشگاه رازی را به همه استادان، دانشجویان و کارکنان این دانشگاه با خوشوقتی و امید فراوان شادباش می‌گویم و آرزومندم که اعضای هیأت علمی این واحد عالی آموزشی در راه پر فروغ و گسترده دانش، رهروانی پیوسته موفق و در مسیر خدمت به شاهنشاه و میهن، سربازانی همیشه پیروز باشند. هر جامعه برای پیشرفت و تعالی خود نیاز به انسان‌های آموزش دیده و آگاه دارد و مراکز آموزشی رفع این اولین نیاز مهم اجتماعی را به عهده دارند. به همین لحاظ امر آموزش در کشور متحول و پیشرو ما که خود را برای نیل به تمدن بزرگ آماده می‌سازد از حساسیت و ویژگی خاصی برخوردار است. برادر تاجدارم شاهنشاه آریامهر همواره توجه خاص خود را به این امر مهم ابراز فرموده‌اند و همگان بخوبی آگاهند که در نهمین کنفرانس ارزشیابی انقلاب آموزشی رامسر یکبار دیگر این توجه به خوبی تجلی کرد و شاهنشاه در فرمایشات خود در مراسم گشایش این کنگره اشاره فرمودند که: «اساس فلسفه انقلاب ایران بر آن است که هر ایرانی از آغاز زندگی از بهترین امکانات پرورش و بهداشت و تغذیه برخوردار باشد و از فرصت‌های متساوی تحصیل، از مقدماتی‌ترین سطح تا عالی‌ترین مدارج بهره‌مند گردد.» بنابراین، روی سخن با گردانندگان و استان این دانشگاه است و از آنان می‌خواهم که با نگرش به وضع روحی و جسمی آنان و با توجه به خواست‌های مشروع این نسل، در سنین پرشور جوانی، پیوسته در ارتباط عاطفی شدید و صمیمانه با آن‌ها باشند و توجه کنند که گردانندگان چرخ‌های عظیم اجتماعی آینده کشور همین دانشجویان امروز هستند. دانشجویانی که امروز در کلاس‌های شما اندوخته لازم را برای کوشش‌های فردا گرد می‌آورند. از سوی دیگر نیز امیدوارم که جوانان دانشجو به این نکته اساسی پی ببرند که اصل کلی برای هر آموزش و پیشرفت، رعایت انضباط و توجه به مقررات محیطی است که در آن به کار فراگیری و دانش‌آموزی سرگرمند و این نکته را هرگز از یاد نبرند که هر درخواست و کمبودی را می‌توان در محیط تفاهم و درک متقابل به بحث گذاشت و به نتیجه منطقی رسید. دانشجویان باید همچنین هوشیار باشند که چهره خواست‌های منطقی و مشروعه خود را در غبار بی‌انضباطی نپوشانند.

از همه بالاتر، فراموش نکنند که دانشمندی و پژوهندگی هنگامی ستودنی است که با خصایل عالیه انسانی و احساسات میهن پرستی توأم باشد وگرنه دانش بدون سجایای اخلاقی و دانشمند بی وطن در هیچ اجتماعی قدر و منزلت نخواهد داشت. همچنین در کار تجربه‌اندوزی و دانش پژوهشی خویش توجه به جنبه‌های عاطفی و انسانی و روی‌آوری به فضایل معنوی دانش و بینش را هیچگاه از دست ندهد، چه، در دنیای صنعت‌زده امروز، اگر به جنبه‌های اخلاقی و معنوی توجه نشود و ویژگی‌های فرهنگ استوار و بارور ایرانی منظور نظر نباشد، مدتی نخواهد گذشت که انسان‌ها عواطف و ظرایف زندگی را از یاد خواهند برد و در لابلای چرخ‌های بی‌رحم و سریع صنعت به پیچ و مهره‌های ناچیز و بی‌اراده‌ای تبدیل خواهند شد. قلمرو دانش جدید به حدی گسترده است که امروز دست یافتن به هر ناممکنی را تقریباً ممکن ساخته است. باید کوشید تکنولوژی جدید و دست‌آوردهای دانش نو در این مرکز آموزشی مورد توجه قرار گیرد و دانشجویان از دانش مدرن که لازمه زیستن در جوامع موفق امروزی است برخوردار شوند. مردم این ناحیه از کشور که دانشگاه رازی در آن بنیاد شده در طول تاریخ باستانی ایران، میهن دوستی و وطن‌پرستی خود را بارها در برخورد با هجوم بیگانه با نثار خون خود به اثبات رسانده‌اند. کسب دانش و کاربرد تکنولوژی جدید باید جوانان این شهرها را با خِردی روشن‌تر و ذهنی پربارتر برای خدمت به میهن و مقدسات ملی آماده کند. بسیار خوشوقتم که این دانشگاه با اینکه سال گذشته کار خود را با اعتباری محدود آغاز کرد، توانست در زمان کوتاه، کوشش‌های علمی خویش را گسترش دهد و تا حدی پاسخگوی نیازمندی‌های این قسمت به نیروی انسانی آزموده و کارآمد باشد.

همچنین خرسندم که کار این سازمان علمی به هنگامی آغاز می‌شود که مردم حق شناس ایران پنجاهمین سال شاهنشاهی دودمان پهلوی را جشن می‌گیرند. من در اولین فرصت از دانشگاه شما بازدید خواهم کرد تا از نزدیک با هم گفت و گو کنیم و سخن‌های سازنده‌ای بشنویم. سخن‌هایی که زیربنای ایران نیرومند، آباد، آزاد و کوشنده را استوارتر از همیشه بر پای می‌دارد. توفیق روزافزون همه کسانی را که به گونه‌ای در پیشرفت امور این دانشگاه کوشش کرده‌اند خواستارم.