چگونه روزنامه کیهان و اطلاعات حکومت اسلامی را در ایران جا انداختند
جمهوری اسلامی یک کابوس | مفهوم آتش زدن سینما رکس آبادان برای ایرانیان | پایههای قانون اساسی مشروطه شاهنشاهی ایران |
چگونه روزنامه کیهان و اطلاعات حکومت اسلامی را در ایران جا انداختند
در روز ۱۴ مهر ماه سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی برابر با ۱۳۵۷ خورشیدی با سخنان اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر دوره نوین اجلاسیه مجلس سنا و مجلس شورای ملی سال ۲۵۳۸- ۲۵۳۷ شاهنشاهی گشایش یافت.
شاهنشاه آریامهر در سخنان خود به دگرگونیهای اجتماعی سیاسی که در دوره اجلاسیه پیشین رخ داده بود، اشاره فرمودند. شاهنشاه آریامهر به ویژه به فضای باز سیاسی و بروز ناآرامیها در کشور که سبب آسیبهای فراوان مادی و اجتماعی گردیده است اشاره فرمودند. در اینجا شاهنشاه آریامهر به تظاهرات و به دستبرد و آتش زدن بانکها، به آتش کشیدن سینماها، ویران ساختن مغازهها و فروشگاهها و مرکزهای خرید، ویران ساختن سازمانهای دولتی در کشور، کشتن بزرگان کشور و اشغال سفارت خانهها و کنسولگریها در برون مرز بود. آریامهر در سخنان خود تاکید فرمودند که همه کسان به قانون اساسی مشروطه شاهنشاهی ایران احترام میگذارند، در این قانون اساسی حقوق همگان و قوهها، مانند حقوق شاه، حقوق قوه مقننه یا قانونگذاری، حقوق قوه مجریه یعنی دولت و سازمانهای وابسته، و حقوق قوه قضاییه، حقوق ملت ایران کاملا روشن مشخص شده است.
شاهنشاه آریامهر برای نمایندگان مجلس سنا و مجلس شورای ملی یعنی قوه مقننه ایران چنین ادامه دادند که اکنون که اجلاسیه تازه مجلسین آغاز میشود، توفیق کلیه اعضای قوه مقننه را در راه خدمت به مصالح عالیه ملی با توجه کامل به مسؤولیت خطیری که بر عهده دارند، و قوام و دوام هر چه بیشتر دموکراسی و آزادی در جامعه ایرانی و رفاه و پیشرفت روزافزون ملت ایران را از خداوند متعال مسئلت داریم.
در این سخنان رسا آریامهر برنامه آینده و خطوط اصلی و هدفهای کشور را برای سال ۲۵۳۸ شاهنشاهی روشن ساختند و تاکید فرمودند که امور کشوری همه به سامان و بر پایه برنامه ریزیها ادامه دارد. در سالیان پیش در باره سخنرانی شاهنشاه آریامهر هنگام گشایش دوره نوین قانونگذاری به جزییات گزارش داده میشد. اگر نگاهی به روزنامه اطلاعات شنبه پانزدهم مهر ماه را بنگریم، تیتر اصلی روزنامه « مذاکرات حضرت آیت الله العظمی خمینی در پاریس » میباشد. آشکار است که برای سردبیر روزنامه، درباره خمینی نوشتن مهمتر از گشایش اجلاسیه سال ۲۵۳۷ – ۲۵۳۸ شاهنشاهی و سخنرانی مهم شاهنشاه آریامهر میباشد. هم چنین روزنامه کیهان برگه نخست ، تیتر اصلی « آیت الله العظمی خمینی مقری در پاریس ایجاد میکنند » . نگاه کنید گزینش واژگان را خمینی در پاریس مقر ایجاد میکند برای جنگ علیه حکومت مشروطه شاهنشاهی در ایران. و افزودهاند جبهه سیاسی جدیدی علیه دولت ایران در پاریس باز میشود.
در روز ۲۷ مهر ماه ۲۵۳۷ شاهنشاهی هیات رییسه مجلس سنا و مجلس شورای ملی به پیشگاه شاهنشاه آریامهر باریافتند و به روال همیشگی پس از گشایش دوره اجلاسیه نوین مجلس با سخنرانی شاهنشاه آریامهر، هیات رییسه دو مجلس به پیشگاه شاهنشاه بار مییابند و عریضه جوابیه مجلس سنا و مجلس شورای ملی به سخنان شاهنشاه را تقدیم میدارند. در این روز دکتر سید محمد سجادی رییس مجلس سنا متن عریضه جوابیه را در پیشگاه آریامهر خواند. شاهنشاه آریامهر در پاسخ به عریضه دو مجلس بیاناتی ایراد فرمودند و با تاکید بر ایدههایی که در سخنرانی روز ۱۴ مهر ماه در مجلس یادآور شده بودند گفتند: که دوره بعدی قانونگذاری مجلس از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این دوره انتخابات مجلس انجام خواهد یافت و این انتخابات میباید چنان سازمان داده شوند که مردم ایران آزاد رای خودشان را به کاندیدای خودشان بدهند و انتقال قدرت از دولت کنونی به دولت آینده میباید به طور طبیعی انجام گیرد و این بدان چم است که باید بر پایه اصول و مواد قانون اساسی مشروطه شاهنشاهی باشد.
این بخش از بیانات شاهنشاه آریامهر، درباره انتخابات و دادن قدرت از یک دولت به دولتی که برگزیده خواهد شد و فرمودند که باید به طور طبیعی انتقال قدرت انجام گیرد، بود. اکنون نگاهی بیاندازیم به روزنامههای کیهان و اطلاعات که از سخنان شاهنشاه درباره انتخابات آینده در دوره قانونگذاری نوین چه نوشتند. کیهان از سخنان رسای شاهنشاه درباره برنامههای آینده کشور با هیات رییسه دو مجلس تیتری با فونت بسیار درشت در برگه نخست جاپ میکنند این که « انتقال قدرت باید به طور طبیعی انجام شود » را نقل قول کردند. این جمله به تنهایی بدین گونه که آورده شده است سوتغیبر میشود. از سوی روزنامه نگاران خاین به ملت و کشور ایران، این جمله به تنهایی انگار که شاهنشاه قدرت خود را به کس دیگری انتقال میدهد. آریامهر اما درباره انتخابات بعدی میگویند و اینکه انتقال قدرت از دولت قبلی به دولت بعدی انجام میشود.
جالب اینجاست که روزنامه اطلاعات روز ۲۷ مهر ماه از باریابی هیات رییسه مجلس سنا و مجلس شورای ملی به پیشگاه شاهنشاه آریامهر چیزی ننوشتند. اما از خمینی نوشتند که گفته است تجربه مشروطیت نباید تکرار شود. این بدان چم است که برای خمینی و همدستانش روشن بود که به حکومت مشروطه شاهنشاهی ایران باید پایان داده شود. دلایل اینکه چرا حکومت مشروطه باید پایان یابد را خمینی نمیگوید. برای خمینی تنها چیزی که اهمیت داشت این بود که حکومت بر پایه اسلام راه اندازی شود. و در این زمان این خاینین خمینی را رهبر شیعیان جهان نامیدند.
روزنامه اطلاعات در شماره ۲۹ مهر ماه در باره باریابی هیات رییسه مجلس سنا و مجلس شورای ملی به پیشگاه همایونی مینویسد که عریضه جوابیه دو مجلس در این روز از سوی رییس مجلس سنا دکتر سجادی خوانده شد. دقیقا تیتر روزنامه اطلاعات از روزنامه کیهان کپی شد: انتقال قدرت و اجرای کامل قانون اساسی! با به کار گرفتن این پرنسیب که از یک متنی جملهای یا کلماتی را جدا میسازند که تعبیر آن زمین تا آسمان با گفتار اصلی تفاوت دارد.
روزنامه کیهان ۲۹ مهر ماه تیتر مینویسد که آیت الله العظمی خمینی با دولت مذاکره نمیکند. از ۲۹ مهر ماه دیگر شاهنشاه آریامهر را در روزنامه کیهان نمیبینیم. و در روزنامه اطلاعات دوم آبان ماه شاهنشاه آریامهر در فرتور کوچکی در کنار حسنی مبارک معاون پرزیدنت مصر دیده میشود. و از ۱۵ آبان ماه تا ۱۶ دی ماه روزنامههای خاین ایران اعتصاب کردند. در جایی که در شرفیابی هیات رییسه دو مجلس در روز ۲۷ مهر ماه، شاهنشاه آریامهر درباره انتخابات در پیش و سپارش به اجرای قانون اساسی مشروطه فرمودند که همه چیز باید در چارچوب قانون اساسی باید پیش برود، سردبیران و روزنامه نگاران دو روزنامه بزرگ ایران تصمیم گرفتند که ماشین پروپاگاند خمینی شوند و عربده خمینی که تجریه مشروطیت نباید تکرار شود را دنبال کردند و درباره حکومت اسلامی به رهبری خمینی نوشتند. حکومت اسلامی چه خواهد بود کسی نمیدانست و خمینی نیز گفت زمانی که حکومت کنونی برانداخته شود برای اینکه خلاء پیش نیاید کمونیستها میتوانند حکومت را به دست گیرند. بدین چم که جبهه ملی و نهضت آزادی دولت را تشکیل دهند و حکومت اسلامی را راه اندازی کنند.
شگفت آور است که قانون اساسی که بیش از هفتاد و سه سال در خدمت کشور و ملت ایران بود و دو جنگ جهانی را دیده بود و بر آنها چیره شده بود، و با داشتن چنین قانون اساسی کشور ایران از یک کشور فقیر استعمار زده به یک کشور ثروتمند و شناخته شده با احترام جهانی دگرگون شده بود و پول ایران، ریال ایران که در سایه این قانون اساسی یکی از قدرتمندترین پولهای جهان شناخته شده بود، چنین آسان از دست برود و جایش را به حرفهای پوچ و یاوه یک ملا که تنها قول داده بود که یک حکومت اسلامی راه بیاندازد، بدهد.
در اینجا میخواهم یادآوری کنم که قانون اساسی مشروطه شاهنشاهی ایران که پرنسیبهای بین المللی، قوانین اساسی در جهان را داراست مانند ۱- قدرت در دست مردم است ۲- جدایی و استقلال سه قوه قانونگذاری و اجراییه و دادوری از یکدیگر ۳- حقوق مردم بر پایه اعلامیه حقوق بشر و شهروندی
شاهنشاه آریامهر در روز ۲۷ مهر ماه در روزی که هیات رییسه دو مجلس سنا ومجلس شورای ملی به پیشگاه همایونی باریافتند فرمودند بر پایه قانون اساسی مشروطه چیزی که از همه روشن تر است، این است که شاهنشاهی موهبتی است که از طرف ملت به پادشاه داده میشود این را هیچ گاه نباید فراموش کنیم.
حکومت اسلامی و خمینی به عنوان رهبر شیعیان جهان از کجا مشروعیت آورده است؟ کسی اینان را انتخاب نکرده است. در حکومت اسلامی نه حقوق بشر وجود دارد، و نه سه قوه قانونگذاری و اجراییه و دادوری از یکدیگر جدا و مستقل هستند بلکه این سه زیر نظر رهبر میباشد و قدرت نیز در دست مردم نیست بلکه از الله به رهبر داده میشود. این ایده حکومت اسلامی شاید در زمان محمد ۱۴۰۰ سال پیش شدنی بود، اما دیگر پس از انقلاب فرانسه در سال ۱۷۸۹ میلادی پرنسیبهایی نوشته شد و نخستین قانون اساسی به نوشتار کشیده شد. هم چنین تعیین شد که اگر درنوشتاری این سه پرنسیب وجود نداشته باشد، به آن نمیتوان قانون اساسی گفت. همه کسانی که مدعی هستند که جمهوری اسلامی قانون اساسی دارد، دروغگویانی بیش نیستند. آنان که این به اصطلاح قانون اساسی جمهوری اسلامی را برای شما تعبیر و تفسیر میکنند مزدورانی بیش نیستند.
سردبیران و روزنامه نگاران کیهان واطلاعات همگی انقلاب فرانسه را میشناختند و پرنسیبهای قانون اساسی برآمده از این انقلاب را میدانستند. برای این کسان میباید روشن میبوده که حکومت اسلامی با یک رهبر در راس حکومت، دیکتاتوری مطلق است و نمیتواند دمکراسی باشد و انتخابات آزادی نیز وجود نخواهد داشت. بانوان ایران، حقوقی را که پادشاهان پهلوی به آنان داده بودند و به عنوان عطیه ملوکانه شناخته میشد را از دست دادند و شهروند درجه سه شدند. با اینکه این خاینین، این روزنامه نگاران همه اینها را میدانستند چنان وانمود کردند که اگر خمینی بیاید آزادی میآید و بهار آزادی از این کشور تکان نخواهد خورد. اقتصاد ایران باز هم شکوفاتر میشود و همه ملت ایران در پول علت خواهند زد. این روزنامه نگاران خاین این داستانهای تخیلی را میان ملت پراکندند که همه چیز مجانی خواهد شد، از اتوبوس تا خانه و پول مفت به در خانه، آب و گاز و برق همه چیز رایگان خواهد شد.
این روزنامه نگاران خاین اعتصاب کردند زیرا که میگفتند اگر دولت نظامی بر سر کار بیاید، روزنامهها را سانسور میکند و ما نمیتوانیم مردم را علیه دولت و حکومت بشورانیم. امروز که روزنامههای ایران زیر نظر دفتر رهبر یک دست ایران است، مینویسند که برای مهدی موعود از جمکران تا کاخ رهبری یک اتوبان شش بانده ساخته خواهد شد. و از میلیونها دلار ثروت مردم ایران میگویند که برای حماس و حوتی و حزب الله بی دریغ خرج میشود. مینویسند که بانوان ایرانی باید با عراقی را هم بستر شوند زیرا که بوی حسین را میدهند، در پایداری این حکومت سفاک به هر لباسی در میآیند و ماموریتشان را ادامه میدهند.
شاهنشاه اریامهر در زمینه اطلاعات و ارتباط جمعی در روز گشایش اجلاسیه دو مجلس فرمودند: سیاست دولت به موازات توسعه کمی و کیفی این وسایل میباید ایجاد گستردهترین شرایط یک جامعه باز اطلاعاتی و هدایت افکار عمومی در جهت منافع ملی و تقویت دمکراسی و پاسداری از آن و توسعه رشد سیاسی و فکری و اخلاقی عمومی باشد. این گفتههای آریامهر درباره رسانهها، باید خویشکاری روزنامه نگاران ایران میبود، به جای این، خود را چنان حقیر کردند و بلندگوی یک ملای هندی شدند و اسلام را فریاد کشیدند و برایش نوشتند و ملت ایران را به بیراهه کشاندند. پاسخ شما خاینین با ملت ایران
شاهنشاه آریامهر انتظار داشتند که با ایراد کردن بیانات خود در پاسخ به عریضه دو مجلس در روز ۲۷ مهر ماه، کشور آرام خواهد شد و مردم به آینده روشن و بهتری خواهند اندیشید و امید خواهندداشت. شاهنشاه به ملت چنین گفتند: خیلی دوره حساسی است. باید ایرانی مصالح حقیقی وطنش را تشخیص بدهد و فکر نکند که زندگی این مملکت امروز است و فردا. تا به حال سههزار سال ما تاریخ داشتیم. امیدوارم در آینده تاریخ ما بدون انتها باشد و ادامه داشته باشد، تا دنیا دنیا است. باید این فکر را بکنیم که برای آن منظور چه باید کرد و البته در ضمن امیدوار هستم که قلبها به هم نزدیک شوند و چیزی که اول به نظر ما برسد، اینکه یک مملکتی باشد، بعد در آن کارهایی انجام داد.