پیام علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی به سومین سمپوزیوم بین‌المللی سرطان ۱۴ اسفند ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۱۷ سپتامبر ۲۰۲۰، ساعت ۱۹:۴۱ توسط Bellavista1 (گفتگو | مشارکت‌ها) (اصلاح فاصلهٔ مجازی، اصلاح ارقام)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو


پیام علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی به سومین سمپوزیوم بین‌المللی سرطان ۱۴ اسفند ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی

با کمال خوشوقتی سومین سمپوزیوم بین‌المللی سرطان را که با همکاری انستیتو تاج پهلوی دانشگاه تهران، جمعیت ملی مبارزه با سرطان، سازمان ملی انتقال خون، دانشکده بهداشت دانشگاه تهران و سازمان بهداشت جهانی در منطقه مدیترانه شرقی و اتحادیه بین‌المللی مبارزه با سرطان برگزار می‌شود، افتتاح می‌نمایم. در این فرصت به دانشمندان کشورهای مختلف و نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی برای شرکت در این سمپوزیوم به تهران آمده‌اند، خوش‌آمد می‌گویم و برای همه شرکت کنندگان در کار علمی بزرگی که به آن می‌پردازند آرزوی موفقیت دارم.

بیماری سرطان که همچنان به صورت یک مشکل جهانی باقی مانده است یک سلسله مسائل دشوار برای دانش پزشکی بوجود آورده و بار سنگینی بر دوش سازمان‌های مسئول بهداشت و درمان تحمیل نموده است.

همان قدر که در کشورهای در حال توسعه، بیماری‌های عفونی و انگلی، بهداشت مردم را به مخاطره می‌اندازد، در ممالک صنعتی و پیشرفته با وجود ریشه کن شدن اینگونه بیماری‌ها و برخوردار بودن از شرایط بهداشتی مطلوبتر، بیماری قلب و عرق و سرطان از نظر مرگ و میر، در درجه اول اهمیت قرار دارند، لذا باید قبول کرد که بیماری سرطان یک خطر اساسی برای سلامت همه جوامع بشری محسوب می‌شود.

با وجود تحولاتی که در چند سال اخیر در دانش پزشکی و بخصوص سرطان‌شناسی ایجاد شده و با همه تلاش‌هایی که در جهت یافتن علل و روش‌های مبارزه با این بیماری انجام گرفته، متأسفانه هنوز توفیقی چشمگیر در شناسایی علل و در نتیجه راه حل اساسی برای درمان آن به دست نیامده است. انتشارات سازمان بهداشت جهانی نشان‌دهنده وفور سرطان در نواحی خاصی از جهان می‌باشد و اطلاعات جمع‌آوری شده در بیست ساله اخیر مؤید آن است که احتمالاً بعضی از عوامل محیطی در ایجاد این بیماری نقش مهمی دارد و هر چه مردم بیشتر در مجاورت این عوامل قرار گیرند، در معرض خطر ابتلا خواهند بود.

بنابراین، با توجه به شیوع سرطان در همه گروه‌های مردم جهان و رضایت‌بخش نبودن نتیجه درمان در اکثر موارد، سازمان‌ها و مسئولین بهداشت جوامع ناگزیر از توجه مخصوص نسبت به دو اصل مهم و اساسی می‌باشند:

- تحقیقات وسیع پیرامون جنبه‌های مختلف تشخیصی و درمان سرطان از طریق اقدام مشترک و کوشش جمعی در حدود امکانات موجود
- جلب توجه و اعتماد مردم جهان به امر پیشگیری و تشخیص زودرس این بیماری. امیدوارم سازمان‌های مسئول بهداشت و سازمان‌های خیریه کشورمان با توجه مخصوص به این مسئله در شناسایی بیماران در مراحل اولیه ابتلا به سرطان بیش از پیش کوشش و علاقه لازم را نشان دهند، با همه امکانات خود کمک کنند که در نتیجه تعداد بیشتری از اینگونه مبتلایان تحت درمان قرار گیرند.

اهمیت این اجتماع بین‌المللی در آن است که به دانشمندان و محققین جهانی فرصت می‌دهد تا نظرات و نتیجه تجربیات علمی و تحقیقی خود را درباره اینگونه مسائل با یکدیگر مبادله نمایند و خوشبختانه در کشور ما دامنه تحقیقات علمی گسترش یافته و شاهد فعالیت‌های ارزنده مؤسسات تحقیقاتی و درمانی هستیم و در این مجمع نیز پزشکان متخصصین از نزدیک با پیشرفت‌های جدید رشته‌های مختلف سرطان‌شناسی آشنا خواهند شد و آخرین اطلاعات ارا در این زمینه کسب خواهند نمود. مسلماً برگزاری این نوع جلسات کمک مؤثر به ایجاد رابطه علمی وسیعتر بین کشور ما و کشورهای دیگر خواهد کرد.

توفیق همه شرکت کنندگان در این اجتماع را آرزو می‌کنم و امیدوارم نتایج آن برای همه ملت‌های جهان و پیشرفت دانش بشری سودمند باشد.