پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر شاهنشاه ایران به مناسبت بیست و ششمین سال بنیاد سازمان ملل متحد در تهران ۲ آبان ماه ۱۳۵۰

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۲۳ فوریهٔ ۲۰۱۸، ساعت ۱۷:۵۶ توسط Bellavista1 (گفتگو | مشارکت‌ها) (added Category:سازمان ملل متحد using HotCat)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نسخهٔ قابل چاپ دیگر پشتیبانی نمی‌شود و ممکن است در زمان رندر کردن با خطا مواجه شوید. لطفاً بوکمارک‌های مرورگر خود را به‌روزرسانی کنید و در عوض از عمبکرد چاپ پیش‌فرض مرورگر خود استفاده کنید.
سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر بر پایه تاریخ اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر بزرگ ارتشتاران

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۱۳۵۰ خورشیدی تازی

تصمیم‌های مجلس


پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر شاهنشاه ایران به مناسبت بیست و ششمین سال بنیاد سازمان ملل متحد در تهران ۲ آبان ماه ۱۳۵۰


آغاز بیست‌وششمین سال تأسیس سازمان ملل متحد را به کلیه کشورهای عضو این سازمان و به همه مردم نیک‌اندیش جهان تبریک می‌گوییم و امیدواریم دومین ربع قرنی که اکنون در حیات این بزرگترین مجمع جهانی تاریخ بشر آغاز می‌شود، شاهد تحقق کلیه آرمان‌ها و هدف‌های بزرگی باشد که ۲۵ سال پیش سازمان ملل متحد بر اساس آنها پایه‌گذاری شد.

در طول ربع قرن این سازمان بین‌المللی همچنان که انتظار می‌رفت هم با موفقیت‌ها و هم با ناکامی‌های گوناگون روبه‌رو گردید، ولی در این مورد حقاً تذکر این نکته لازم است که منصفانه نیست اگر از بابت عدم موفقیت‌ها و ناکامی‌ها، سازمان ملل متحد رأساً مسئول شناخته شود، زیرا این سازمان فی‌نفسه یک نیروی اجرایی نیست و قدرت آن نیرویی معنوی است که قبل از هر چیز به حسن نیت و همکاری صادقانه و بی قید و شرط اعضای سازمان وابستگی دارد.

روزی که این سازمان پایه‌گذاری شد (و باید با خوشوقتی متذکر شویم که کشور ما یکی از بنیان‌گذاران اصلی آن بود)، اساس و مبنای فکری ایجاد آن این بود که در آینده هر یک از کشورهای عضو سازمان تصمیمات آن را ولو به زیان منافع خاص خودش باشد، محترم شمارد و به آن گردن نهد تا از این راه هدف بزرگتری که صلح و تفاهم جهانی باشد، تأمین گردد و بدیهی است که اگر در عمل کشورهایی به این تعهد خود گردن ننهند، مسئولیت عدم موفقیت سازمان ملل در درجه اول به عهده آنها خواهد بود.

کشور ما سربلند است که همواره به این تعهد اخلاقی خود وفادار بوده و به توصیه‌ها و تصمیمات آن احترام گذاشته و اصولاً طرفداری کامل از کلیه قطعنامه‌ها و تصمیمات این سازمان را یکی از ارکان سیاست ملی و بین‌المللی خود قرار داده‌است.

اعتقاد راسخ ما این است که در دنیای کنونی که بشریت برای ادامه بقا و پیشرفت خود راهی به جز تفاهم و همزیستی و همکاری جهانی ندارد، تنها طریق منطقی و معقول برای هر کشوری، سعی در تأمین هر چه بیشتر وسیله این همکاری و تفاهم است. در این مورد طبعاً هر کشوری می‌باید تصمیمات این مجمع بزرگ جهانی را که خود داوطلبانه به عضویت آن درآمده و بنابراین خودبه‌خود قبول اصول و مقررات آن را متعهد شده‌است، محترم شمارد و مجری و مدافع آنها باشد.

گذشت ۲۵ سال از عمر سازمان ملل متحد برای ملت ما یادآور ضمنی گذشت ۲۵ قرن عمر شاهنشاهی ایران است، و این تقارن فرصتی برای یادآوری این حقیقت است که ملت ما نه تنها در این ۲۵ سال به اصول معنوی و اخلاقی سازمان ملل متحد وفادار بوده‌است، بلکه دفاع از این اصول و مبانی از دوهزاروپانصد سال پیش، یعنی بسیار پیش از آنکه چنین سازمانی به وجود آمده باشد، اساس تمدن ایران و مایه اصلی میراث فرهنگی ما به شمار می‌رفته‌است.

از خداوند متعال مسئلت داریم که همه کشورها و ملل جهان را به راهی که متضمن سعادت و پیشرفت واقعی جامعه بشری است، رهنمون گردد و نیک‌اندیشان گیتی را توفیق خدمت هر چه بیشتر به صلح و دوستی جهان و مصالح عالیه خانواده بزرگ انسانی عنایت فرماید.