پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در گشایش کنفرانس اتاق‌های بازرگانی ایران - خرمشهر ۲۴ بهمن ۱۳۴۳

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۸ مارس ۲۰۱۸، ساعت ۰۵:۳۶ توسط Bijan (گفتگو | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر درگاه اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی

انقلاب شاه و مردم


پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در گشایش کنفرانس اتاق‌های بازرگانی ایران - خرمشهر ۲۴ بهمن ۱۳۴۳


با کمال مسرت کنفرانس اتاق‌های بازرگانی ایران را می‌گشاییم. منظور اساسی از این کنفرانس ایجاد همکاری میان اتاق‌های بازرگانی کشور برای شور و بررسی درباره توسعه بازرگانی داخلی و خارجی و همچنین تبادل نظر با مسئولین امور اقتصادی می‌باشد. این همکاری باید با مسئولین امور اقتصادی و در مسیر برنامه‌های توسعه اقتصادی مملکت و بر اساس مصوبات انقلاب ششم بهمن در جهت تسریع هر چه بیشتر رشد اقتصادی کشور انجام گیرد.


ثبات اقتصادی و اجتماعی بی نظیری که در جامعه ما بوجود آمده است و همچنین سیاست اقتصادی ما که بر اساس تشویق و توسعه فعالیت‌های خصوصی پایه گذاری شده است، زمینه بسیار مساعدی را برای تحقق آرمان‌های ملی و اجتماعی ما فراهم می‌سازد. در این باره دولت به سهم خود وظایفی دارد که از طریق برنامه‌های عمرانی و همچنین بهبود دستگاه اداری به انجام می‌رساند. هدف برنامه‌های عمرانی ما این است که زیربنای لازم را برای توسعه اقتصادی کشور فراهم سازد و با تعمیم فرهنگ و بهداشت و توسعه ارتباطات راه برای فعالیت‌های مولد اقتصادی فراهم نماید. و دستگاه اداری بایستی به صورتی در آید که بیش از پیش خدمات لازم را از نظر رسیدگی به اموری که ارجاع می‌شود با نهایت سرعت و صلاحیت و بی نظری انجام دهد.


بدیهی است پیشرفت اقتصادی و اجتماعی ما صرفاً نمی‌تواند در چهارچوب برنامه‌ای دولتی عملی شود، بلکه مردم نیز به سهم خود وظیفه دارند با فداکاری و ابتکار و کشوش مداوم تلاش‌های بخش دولتی را تکمیل کنند. بخش خصوصی به حق می‌تواند تقاضاهایی از دولت داشته باشد، ولی این امر نمی‌تواند رافع مسئولیت خود این بخش در توسعه اقتصادی کشور باشد، به عبارت دیگر همه افراد چه آنانکه مسئولیت دولتی دارند و چه آنانکه در بخش خصوصی فعالیت می‌کنند دسته جمعی در برابر ملت و آینده آن مسئول هستند و همانطور که هر یک از ما حقوقی در این مرز و بوم داریم می‌بایست متوجه وظیفه و مسئولیت خویش نیز باشیم. با توجه به این نکات امید ما این است که بخش خصوصی حداکثر کوشش و فعالیت را برای بالا بردن سطح زندگی مردم و توسعه اقتصادی کشور بکند. در سال‌های اخیر حجم مبادلات بازرگانی کشور افزایش سریعی داشته است. در زمینه واردات بر اثر ازدیاد ارز خارجی مجموع ارزش کالاهای وارداتی در ده سال گذشته تا سه برابر ترقی کرده و با موفقیت‌هایی که اخیراً در نتیجه تجدید نظر در قراردادهای موجود نفت و عقد قراردادهای جدید نصیب ما گشته است، و همچنین با توجه به توسعه صنایع در ایران میزان درآمد ارزی ما از این صنایع مرتباً رو به افزایش نهاده و امکانات واردات کشور را در آتیه حتی بیشتر نیز خواهد شد.


در زمینه صادرات کالاهای غیر نفتی بایستی اذعان کرد که متأسفانه افزایش قابل ملاحظه‌ای به موازات واردات کشور به وقوع نپیوسته است، هر چند که در نتیجه اقدامات مؤثر دولت و فعالیت‌های بازرگانان در دو سال اخیر صادرات ما در حدود یک سوم اضافه شده و کالاهای صادراتی تازه‌ای هم به بازارهای خارجی عرضه شده است. تجربیات موفقیت آمیز ما در توسعه صادرات نشان می‌دهد که امکانات وسیعی برای ازدیاد صدور کالاهای ایرانی به خارج وجود دارد و انتظار ما از جامعه بازرگانان این است که نهایت کوشش خود را برای پیدا کردن خریداران جدید و توسعه بازارهای قدیم به منظور صدور کالاهای کشور بکار برند تا بدینوسیله تعادل بیشتری بین واردات و صادرات مواد غیر نفتی بوجود آورند.


ورود کالا عملی است آسان ولی صدور آن کاری است بس مشکل، بدین سبب دولت به نوبه خود کلیه تسهیلات لازم را برای اجرای برنامه توسعه و تشویق صادرات فراهم می‌سازد و بازرگانان نیز باید در راه انجام این هدف ملی گام‌های مؤثری بردارند.


امیدواریم اجتماع شما در مهد نیاکان ما استان زرخیر خوزستان که از پیشرفته ترین مناطق کشور بوده و اکنون شاهراه بازرگانی ما با خارج محسوب می‌شود در راه نیل به مقصود و کمک به تحقق برنامه‌های اقتصادی کشور قرین موفقیت باشد.