پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در آغاز سال تحصیلی ۳۶ - ۲۵۳۵ در روز ۵ مهر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
قوانین برنامه‌های عمرانی کشور مصوب مجلس شورای ملی درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی بر پایه تاریخ

برنامه عمرانی پنجم/سال ۲۵۳۵ شاهنشاهی


پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر در آغاز سال تحصیلی ۳۶ - ۲۵۳۵ در روز ۵ مهر ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی


آغاز سال تحصیلی و روز گشایش مدارس را به کلیه دانش‌آموزان تبریک می‌گویم و برای همه جوانان و نوجوانان دانش‌پژوه و مربیان و معلمان و مسئولان آموزشی کشور، توفیق خدمت بیشتر آرزو دارم.
در سال تحصیلی گذشته، کوشش‌های زیادی در جهت پوشش گروه لازم‌التعلیم سنی کودکستانی و دبستانی به کار رفت و از طریق پژوهش‌های انطباقی در زمینه بهبود کیفیت آموزش، اقدامات مؤثری انجام گرفت، که امیدواریم نتایج این اقدامات منجر به ایجاد شرایط مطلوب در این سطح از تعلیمات گردد. درمورد آموزش راهنمایی تحصیلی، با تجدید نظر در محتوای کتب درسی و با استفاده از راه آموزش‌های ضمن خدمت که به معلمان این دوره داده‌شد و از طریق به کارگیری نیروی فارغ‌التحصیلان دانشسراهای راهنمایی تحصیلی و همچنین تجهیز آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها، به ارتقای کیفیت در این مرحله از آموزش توجه گردید و البته می‌باید این کوشش‌ها در آینده به صورتی باز هم بیشتر و مؤثرتر ادامه یابد.
حرکت انقلابی استفاده از خدمات سپاهیان دانش دختر و پسر کمک شایانی در نیل به هدف بزرگ پوشش گروه لازم‌التعلیم سنی در روستاهای کشور تلقی می‌گردد. با اقداماتی که در امر آموزش عشایری در کلیه سطوح تحصیلی به عمل آمده و با توسعه و تعمیم این تعلیمات در کلیه مناطق عشایرنشین کشور، در آینده نزدیک تمام فرزندان عشایری از این نوع تعلیمات بهره‌مند خواهندشد. همچنین با ایجاد مدارس خاص و با به کار گیری روش اختلاط کودکان استثنایی با کودکان معمولی، گامی تازه در جهت تعلیم و تربیت این دسته از نوباوگان کشور برداشته شده‌است.
در اکثر نقاطی که امکانات لازم برای تأسیس دبیرستان نبوده، با بهره‌وری از خدمات فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها و مراکز تربیت معلم که داوطلب خدمت در این نقاط بوده‌اند، واحدهای آموزش متوسطه دایر شده و طبق گزارش‌هایی که به ما رسیده، این دوره از آموزش پیشرفت کافی داشته‌است.
توسعه کمّی و کیفی مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای کشور به منظور پاسخگویی به نیازهای مبرم نیروی انسانی در سطح میانه، گسترش دانشسراها و مراکز تربیت معلم ابتدایی و راهنمایی تحصیلی، منطبق کردن امتحانات نهایی ششم متوسطه با شیوه‌های علمی ارزشیابی، مشارکت در برگزاری آزمایش همگانی گزینش دانشجو برای ورود به دانشگاه و انتخاب شایسته‌ترین افراد بر اساس نتایج امتحانات سال ششم دبیرستان، تهیه و هم‌سان کردن انواع آزمون‌های روانی و پیشرفت سطح تحصیلی برای سنجش استعداد دانش‌آموزان، و بالاخره تمهید مقدمات تعمیم خدمات پرورشی و به ویژه ورزش به طریقی که کلیه دانش‌آموزان با استفاده از امکانات وسیعی که تدریجاً در اختیارشان گذارده خواهدشد، روحیه‌ای سالم و جسمی تندرست داشته باشند، از اهمّ اقداماتی است که در سال تحصیلی گذشته صورت گرفته‌است و طبعاً در سال تحصیلی کنونی و سال‌های بعد ادامه خواهدیافت.
انتظار داریم جنبه‌های کیفی تعلیم و تربیت و اصل تقدم پرورش بر آموزش، هر چه بیشتر مورد توجه قرارگیرد و با فراهم کردن امکانات و تجهیزات، توسعه باشگاه‌های پرورشی و تشکیل اردوگاه‌های فعال منطقه‌ای، نسل فردای کشور بیش از پیش به فضایل اخلاقی آراسته و به ارزش‌های ملی و ویژگی‌ها و پیوندهای قومی آشنا گردد و فرهنگیان کشور که همواره پاسداران راستین انقلاب اجتماعی ایران بوده‌اند، در سالم‌سازی افکار و اندیشه دانش‌آموزان و جوانان و بازسازی شخصیت آنان، رسالت خویش را به نحو بارزتری انجام دهند.
توفیق همه دانش‌آموزان و فرهنگیان کشور را در سال تحصیلی که اکنون آغاز می‌شود، خواستارم.