پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر به مناسبت گشایش سمپوزیوم بیوشیمی و تغذیه ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۳۴۸

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
برنامه عمرانی چهارم اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر بزرگ ارتشتاران

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۱۳۴۸ خورشیدی تازی

روزشمار انقلاب شاه و مردم


۲۹ اردیبهشت ۱۳۴۸

پیام شاهنشاه به‌مناسبت گشایش سمپوزیوم بیوشیمی و تغذیه

خوشوقتم که سمپوزیوم بیوشیمی و تغذیه با حضور گروهی از متخصصین و محققین ایرانی و استادان عالیقدر کشورهای دیگر در تهران آغاز به کار می‌کند.

با توجه به پیشرفتهای سریع که در سالهای اخیر در زمینه علوم بیوشیمی و تغذیه نصیب جامعه انسانی گردیده و تأثیر عمیقی که این پیشرفتها در شئون مختلف زندگی بشر ایجاد خواهدکرد، نقش مهم این سمپوزیوم به خوبی روشن می‌شود.

یکی از دلایل اصلی پیشرفت علوم در سالهای اخیر، گسترش وسایل ارتباطی بین دانشمندان و محققین است. ارتباط نزدیک و سریع به دانشمندان امکان می‌دهد که نتیجه مطالعات خود را در معرض قضاوت محققین دیگر قراردهند، و متقابلاً از نتیجه کار آنان اطلاع پیداکنند. اقدام مشترک انجمن بیوشیمی ایران و انستیتو خواربار و تغذیه ایران مبنی بر تشکیل سمپوزیوم بیوشیمی و تغذیه از همین اصل الهام گرفته‌است و مسلماً نتایج ارزنده‌ای به بار خواهدآورد.

تحقیقات دانشمندان و متخصصین مغز انسان در سالهای اخیر نشان داده‌است که اگر در ماهها و سالهای اول عمر که مرحله رشد سریع مغز می‌باشد، مواد پروتئین‌دار به اندازه کافی به بدن انسان نرسد، آسیبی جبران‌ناپذیر به مغز وارد خواهدآمد و امکانات مغزی و فکری موجود را تا آخر عمر محدود خواهدساخت. این موضوع علاوه بر مفهومی که مسئله تغذیه در گذشته داشت، بُعد تازه‌ای به آن اضافه می‌کند و اهمیت خاصی برای مسئله تغذیه و مخصوصاً تغذیه کودکان ایجاد می‌نماید که رسیدگی به آن را در سرلوحه اولویتهای اجتماعی و علمی قرارمی‌دهد.

علم بیوشیمی با امکانات جدیدی که در راه تولید مواد غذایی به وجود آورده و با نویدهای امیدبخشی که برای تأمین مسلم‌ترین حق افراد بشر، یعنی تغذیه، با خود به همراه دارد، شایسته توجه مخصوصی است.

در کشور ما خوشبختانه شرایط لازم برای گسترش علوم بیوشیمی و تغذیه آماده شده‌است و امیدواریم که محققین و متخصصین کشور ما در سالهای آینده، راه‌حلهای اصیل و پرثمری را برای تولید موادغذایی به نحو مقتضی و به مقدار کافی ارائه دهند تا شرایط گسترش هماهنگ اجتماعی و روحی ملت به طور رضایت‌بخشی فراهم‌گردد.

توفیق سمپوزیوم و موفقیت محققین و استادان شرکت‌کننده در آن را خواستاریم.