پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر به مناسبت پنجمین سالگرد تصویب قانون اصلاحی قانون اصلاحات ارضی ۱۹ دی ماه ۱۳۴۵

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۱۲ اکتبر ۲۰۱۸، ساعت ۱۷:۱۶ توسط Bijan (گفتگو | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
برنامه عمرانی سوم/سال ۱۳۴۵ درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۱۳۴۵ خورشیدی تازی

بیست و پنجمین سال شاهنشاهی اعلیحضرت محمدرضا شاه پهلوی آریامهر

۱۹ دی ۱۳۴۵

پیام شاهنشاه به‌مناسبت پنجمین سالگرد تصویب قانون اصلاحی قانون اصلاحات ارضی

پنجمین سالگرد تصویب قانون اصلاحی قانون اصلاحات ارضی و اجرای آن را که از ارکان اصلی و اساسی انقلاب ششم بهمن است، به ملت گرامی و مخصوصاً کشاورزان عزیز تبریک می‌گویم.

عملیات اجرایی مرحله دوم اصلاحات ارضی در سطح روستاها با سرعت و قاطعیت قابل ملاحظه‌ای تقریباً به پایان رسیده‌است، و اینک جا دارد رضایت خود را از عموم کشاورزان و خرده‌مالکین و مأمورین صدیقی که در راه اجرای این قوانین از به‌کار بردن هیچگونه سعی و کوششی فروگذارننموده‌اند، ابرازدارم.

بدیهی‌است ما هرگز با موفقیتها و پیشرفتهای به‌دست‌آمده، اقناع نشده‌ایم، زیرا می‌دانیم کارها و مسایل بزرگی در پیش است که تنها با فداکاری و پشتکار و اعتماد و ابتکار و فعالیت شبانه‌روزی و روشن‌بینی کامل می‌توان در حل و فصل آنها توفیق حاصل‌نمود. روزی که اصلاحات ارضی آغازشد، منظور اصلی آن بود که در درجه اول بساط کهنه و فرسوده ارباب و رعیتی از میان برود و جامعه ایران بر اساس عدالت اجتماعی و نظمی تازه مستقر شود. نظمی که با چهره‌های گوناگون تمدن نیمه دوم قرن بیستم هماهنگ و سازگار باشد. در این امر خوشبختانه توفیق‌یافتیم. زمین بین دهقانان تقسیم شد و امکانات وسیعی فراهم‌آمد تا در روستاها با شیوه‌ها و وسایل تازه عمل شود و زراعت در ایران منطبق با اصول علمی و دنیاپسند صورت گیرد، و حال که عملیات اجرایی مرحله دوم اصلاحات ارضی در سطح روستاها را پشت سر گذاشته‌ایم، ملاحظه‌می‌کنیم که در راه این هدفها به موفقیتهای بزرگی رسیده‌ایم که مورد تأیید کارشناسان جهانی نیز واقع گردیده‌است. ولی معتقدیم که این توفیقها حد اعلای خواسته ما نیست و در برابر ما وظایف و تکالیف بسیار مهمی قراردارد که با دقت باید آنها را انجام دهیم.

از هدفهای مهم و اساسی ما در جریان اجرای مراحل یکم و دوم قانون و مخصوصاً از این پس، این بوده و خواهدبود که میزان تولید کشاورزی خود را از طریق گردش اعتبارات وسیع‌تر در امر کشاورزی مملکت و بهره‌گیری هر چه بیشتر از ماشین‌آلات و وسایل جدید و شیوه‌های تازه زراعی و استفاده از کود شیمیایی و دایرکردن زمینهای بایر و افزایش قدرت تولید در واحد سطح بالا ببریم و کیفیت زندگی زارعین را به درجه‌ای برسانیم که در خور مقتضیات این قرن و زمانه است.

واضح است که به منظور رسیدن به این مقاصد باید راه حلهای مشخص و عملی مناسبی در نظر بگیریم، راه حلهایی که پاره‌ای از آنها را از پیش شناخته‌ایم. یعنی توسعه و تقویت شرکتهای تعاونی روستایی در تمام روستاها، و به عبارت دیگر تکیه اساسی به یک نظام تعاونی در امر کشاورزی، مخصوصاً به جهت جلوگیری از تقسیم مجدد زمینهای دهقانان بر حسب پیش‌آمد تسهیم ترکه و ارث باید در تشکیل شرکتهای سهامی زراعی نهایت جدیت و کوشش را به عمل آوریم، زیرا غیرممکن است بتوانیم در قطعات و واحدهای کوچک زمین در راه نیل به هدفهای عالی و توسعه و بالابردن مقدار تولید کشاورزی، موفقیتی حاصل نموده و از شیوه‌های تازه در زراعت و وسایل نوین کشاورزی استفاده نماییم. روشن است که در شرایط وجود شرکتهای سهامی زراعی و به کمک نیروهای تعاونی و همبستگی زارعین برای کار و فعالیت در واحدهای بالنسبه وسیع از زمین می‌توان به این مقاصد جامه عمل پوشاند و وضعی را پیش آورد که کشاورز ایرانی حداکثر استفاده را از زحمت و فعالیت خود ببرد و در عین حال امکان سرمایه‌گذاری عمده و پردرآمد در کار زراعت به‌وسیله زارعین میسر و مقدورگردد.

در آستانه پنجمین سالگرد تصویب قانون اصلاحی قانون اصلاحات ارضی، یک بار دیگر توفیق ملت نجیب و شریف ایران، به‌ویژه کشاورزان زحمتکش مملکت را در نیل به هدفهای مقدس انقلاب ششم بهمن، مسئلت‌نموده و موفقیت بیش از پیش مجاهدین رستاخیز ملی و تاریخی میهن عزیز خود را آرزو می‌نمایم.

درگاه انقلاب شاه و مردم