پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر به سومین کنگره جهانی زرتشتیان در شهر مومبای هندوستان ۱۴ دی ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۳ ژوئن ۲۰۲۰، ساعت ۲۲:۳۲ توسط Bellavista1 (گفتگو | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{سرصفحه پروژه | عنوان = درگاه:محمدرضا شاه پهلوی|درگاه اعلیحضرت همایون محمدر...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو
توطئه جیمی کارتر علیه شاهنشاه آریامهر درگاه اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی آریامهر سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی

برنامه عمرانی پنجم/سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی آذر ماه تا اسفند ماه



پیام اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی آریامهر به سومین کنگره جهانی زرتشتیان در شهر مومبای هندوستان ۱۳ دی ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی

سومین کنگره جهانی زرتشتیان عصر چهارشنبه ۱۴ دی ماه با حضور نمایندگان انجمن‌های زرتشتیان هندوستان، ایران، پاکستان، انگلستان، آمریکا و کانادا در هتل تاج محل بمبئی با پیام‌هایی از سوی رئیس جمهور هند و شاهنشاه آریامهر گشایش یافت. اولین کنگره جهانی زرتشتیان ۱۸ سال پیش در ایران برگزار شد. در این کنگره مسایل گوناگون فرهنگی، مذهبی، اجتماعی و اقتصادی جامعه زرتشتی بررسی می‌شود. در پیام شاهنشاه آریامهر که توسط فرهنگ مهر رئیس انجمن زرتشتیان تهران قرائت شد، شاهنشاه فرمودند:

به مناسب برگزاری سومین کنگره جهانی زرتشتیان در بمبئی، بهترین شادباش‌های خود را ابراز می‌دارم و برای همه شرکت کنندگان کنگره در حسن انجام برنامه‌های کار این مجمع بزرگ که زمینه‌های مختلف مذهبی، آموزشی، اقتصادی و پژوهشی را شامل می‌شود، آرزوی موفقیت می‌کنم. یکی از این برنامه‌ها که اختصاصاً به بررسی در فرهنگ ایران باستان ارتباط دارد طبعاً مورد علاقه خاص ما است و امیدوارم حاصل این پژوهش‌ها در زمینه‌ای که مستقیماً با خود جامعه زرتشتی و تاریخ آن ارتباط دارد شناسایی بیشتری را از تمدن و فرهنگ پرافتخار ایران کهن همراه داشته باشد.
از هنگام برگزاری نخستین کنگره جهانی زرتشتیان در تهران ۱۸ سال می‌گذرد و این مدت شاهد برگزاری یک واقعه شکوهمند تاریخی، یعنی بزرگداشت دو هزار و پانصدمین سال بنیانگذاری شاهنشاهی ایران بوده است . این بزرگداشت نه تنها یادآور عظمت و شکوه نخستین حکومت آریایی تاریخ جهان بود، بلکه در عین حال فرصت شایسته ای برای تجلیل آن موازین عالی اخلاقی بود که بنیاد اجتماعی ایران کهن با پیروی از سه اصل معروف پندار نیک و گفتار نیک و کردار نیک، از نظر معنوی بر آن‌ها استوار بود. جامعه زرتشتی جهان که به حق وارث این سنت پرافتخار انسانی است، امروز نیز مانند دوران باستان پیرو و مدافع راستین این اصول است.
فعالیت‌های گسترده اجتماعی و وجود بنیادهای متعدد فرهنگی و خیریه و امور نیکوکاری که همه آن‌ها مایه افتخار جامعه زرتشتی است، گویای این واقعیت است که این سنت عالی همچنان در نزد زرتشتیان پای برجا مانده است. جامعه زرتشتی جهان اکنون در پرتو فعالیت و شایستگی و درعین حال با برخورداری از سجایا و ممیزات اخلاقی خود از احترامی جهانی برخوردار است و بدیهی است که در ایران به عنوان زادگاه کهن این جامعه این احترام و دلبستگی از هر جای دیگر بیشتر احساس می‌شود. امیدوارم همه زرتشتیان جهان روز بروز بیشتر از پیشرفت و سعادت و رفاهی که خود را از هر جهت شایسته آن نشان داده‌اند برخوردار گردند. برای همه شرکت کنندگان سومین کنگره جهانی زرتشتیان در حسن برگزاری این کنگره و تحقق هدف‌های آن آرزوی موفقيت می‌کنم.