مصاحبه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی با خبرنگار روزنامه داون پاکستان ۱۶ بهمن ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی

از مشروطه
نسخهٔ تاریخ ‏۲۱ ژوئن ۲۰۲۰، ساعت ۲۱:۳۷ توسط Bellavista1 (گفتگو | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی « '''مصاحبه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی با خبرنگار روزنامه داون پاکستان ۱۶ بهم...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخه جدیدتر← (تفاوت)
پرش به ناوبری پرش به جستجو



مصاحبه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی با خبرنگار روزنامه داون پاکستان ۱۶ بهمن ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی

علیاحضرت شهبانو در یک مصاحبه اختصاصی با «انیس میرزا» خبرنگار نشریه «داون» فرمودند:

   توجه بشر دوستانه در جهت حل مسائل مردم آسیا اغلب بیش از برنامه‌ریزی‌های رسمی در این مورد نتیجه بخش بوده است. اولین نیاز مردم منطقه آسیای جنوبی این است که میراث‌های معنوی و فرهنگی تاریخ را به نحو پویایی با ضرورت‌های ناشی از علم و تکنولوژی جدید ترکیب کنند. ... ما نمی‌توانیم برای همیشه صرفاً وارد کننده تکنولوژی و تخصص غرب باشیم. شهبانو با تأکید بر لزوم پژوهش‌های بیشتر در زمینه علوم نظری و تجربی گفتند که امروز کشور ایران برای دست یافتن به روش‌های علمی متناسب با محیط و شرایط زندگی مردم ایران با آهنگ فزاینده‌ای دست به پژوهش و تحقیقات زده است و افزودند که دانشگاه‌های ایران در تمام سطوح کوشش‌های خود را معطوف به پژوهش نموده‌اند.

از علیاحضرت شهبانو سئوال شد که آیا می‌توان راه‌های مؤثری برای از میان بردن تسلیحات روزافزون و فقر ظالمانه مردم آسیا پیدا کرد؟

علیاحضرت فرمودند: متأسفانه تسلیحات با وجود بد بودن آن در بعضی موارد اجتناب‌ناپذیر می‌گردد. ولی این بدان معنی نیست که دولت‌ها باید از پیدا کردن راه‌هایی برای بهبود شرایط زندگی مردان، زنان و کودکان دست بردارند. شهبانو ضمن اشاره به تعیین سال ۱۹۷۸ به عنوان سال بین‌المللی کودک گفتند که اگر در سال جاری بودجه دفاعی یک روز کشورهای جهان برای رفاه کودکان اختصاص یابد، کشورهای دنیا می‌توانند امیدوار باشند که گامی به جلو برداشته‌اند.

علیاحضرت شهبانو ضمن اشاره به دیدار کوتاهشان از اسلام آباد اظهار داشتند: ما در پاکستان احساس می‌کنیم که در وطن خودمان هستیم. به لطف خداوند بین کشورهای ما همیشه روابط خوبی وجود داشته است. امیدوارم که این روابط در آینده در سطح دو دولت و به ویژه در سطح مردم و کشور توسعه بیشتری پیدا کند. در سطح فرهنگی کوتاهی‌هایی شده است و امروز مردم آسیا به علت تأثیر تلویزیون و فیلم‌های غربی از فرهنگ غرب آگاهی بیشتری دارند. فکر می‌کنم که مردم آسیا درباره فرهنگ‌های آسیایی باید بیشتر بدانند.

شهبانو ضمن صحبت درباره علاقه خودشان نسبت به پیشرفت وضعیت اجتماعی زنان گفتند که راه یافتن زن‌ها به مدارج تحصیلات عالی و پژوهش‌های علیم صرفاً یک هدف آکادمیک نیست، بلکه نیاز ضروری دنیای در حال توسعه است. مسئله واقعی این است که جهان هنوز نتوانسته است توازنی بین نقش یک زن در توسعه اقتصادی و وظایف وی به عنوان همسر و مادر بوجود آورد. جوامع سنتی بایستی زن‌ها را از قید بیسوادی و تبعیض نجات دهد.

از علیاحضرت شهبانو درباره احساسات‌شان نسبت به دیدار اخیرشان از دهلی نو سئوال شد. ایشان پاسخ دادند که در هند تحت تأثیر توجهی که به کیفیت کار و نگهداری امکانات انسانی می‌شود قرار گرفته‌اند و افزودند که آن‌ها پول را بیهوده صرف ساختمان‌ها و وسایل نمایشی نمی‌کنند. آن را برای مغزها و انسان‌ها نگه می‌دارند. شهبانوی ایران اظهار داشتند که هند صنایع دستی روستایی خود را تا حد زیادی حفظ نموده و از سرازیر شدن مردم روستانشین به محیط‌های شهری پرجمعیت جلوگیری کرده است و افزودند که ما نیز در ایران در جهت تشویق و بهبود صنایع دستی کشورمان می‌کوشیم و راه‌ها و وسایلی اتخاذ کرده‌ایم که جلوی مهاجرت جمعیت روستانشین به شهرها را بگیرد.