مصاحبه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی با خبرنگاران ۲ مهر ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نسخهٔ قابل چاپ دیگر پشتیبانی نمی‌شود و ممکن است در زمان رندر کردن با خطا مواجه شوید. لطفاً بوکمارک‌های مرورگر خود را به‌روزرسانی کنید و در عوض از عمبکرد چاپ پیش‌فرض مرورگر خود استفاده کنید.
برنامه عمرانی پنجم/سال ۲۵۳۶ شاهنشاهی امرداد ماه تا آبان ماه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی

سخنرانی‌ها و پیام‌ها و بیانات و مصاحبه‌های علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی

سخنرانی‌های محمدرضا شاه پهلوی بر پایه تاریخ

مصاحبه علیاحضرت شهبانو فرح پهلوی با خبرنگاران ۲ مهر ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی


علیاحضرت شهبانو در گفتگویی با خبرنگاران فرمودند که والاحضرت ولیعهد که امسال آخرین سال تحصیل در دبیرستان را پشت سر می‌گذارند، سال آینده برای ادامه تحصیل به دانشکده افسری خواهند رفت. والاحضرت ولیعهد درس را با فیزیک در سال چهارم دبیرستان در رشته علوم تجربی آغاز کردند. والاحضرت فرحناز نیز امروز کلاس را با درس فیزیک پشت سر نهادند. در مدرسه رضا پهلوی والاحضرت فرحناز در سال دوم دبیرستان علوم تجربی، والاحضرت علیرضا در سال اول راهنمایی، والاحضرت لیلا سال دوم دبستان هستند.

دو روز تعطیل

علیاحضرت شهبانو در مورد اجرای طرح تعطیل دو روز در هفته، مسایل آموزشی گوناگون، کتب درسی، چهره امروز تهران، تغذیه رایگان و تجلیل از مقام معلم با خبرنگاران سخن گفتند. شهبانو فرمودند: به همان گونه که سایر مردم در مورد طرح تعطیل دو روز در هفته نظریاتشان را گفته‌اند من نیز نظرم را می‌گویم و تصور نمی‌کنم این یک برنامه قطعی از سوی آموزش و پرورش باشد. البته در اجرای این طرح مواردی به نفع دانش آموزان هست. چون وقت بیشتری برای استراحت و رسیدگی به درس‌های خود خواهند داشت و مطمئناً بچه‌ها علاقمند هستند که از دو روز تعطیل در هفته استفاده کنند ولی باید توجه داشت که ساعات درس این یک روز تعطیل اضافی به ساعات درس روزهای دیگر هفته اضافه می‌شود که ممکن است برای دانش آموزان ساعات درس در یک روز سنگین باشد، از طرف دیگر همه سازمان‌ها و ادارات دولتی دو روز تعطیل در هفته ندارند و در نتیجه برای خانواده‌ها ممکن است از نظر نگاهداری فرزندانشان در این روز تعطیل اضافی مشکل باشد. البته من امیدوارم که تمام سازمان‌های اداری ما در آینده از دو روز تعطیل در هفته استفاده کنند. چون واقعاً برای بزرگسالان استراحت در دو روز تعطیل مفید است.

امکانات

شهبانو افزودند، اجرای طرح دو روز تعطیل در هفته باید هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان همراه با فراهم کردن امکاناتی باشد. امکاناتی از قبیل کتابخانه، مراکز جوانان و ورزشگاه‌ها طی چند سال گذشته فراهم شده است که البته به قدر کافی نیست، ضمناً نباید فقط به مراکزی که فعلاً وجود دارد تکیه کرد. چون شاید مشکل باشد که تمام این مراکز را برای جمعیت زیادی بوجود آورد. خود افراد باید برنامه‌هایی مطابق ذوق و علاقه خودشان چه در منزل و چه در خارج از منزل ترتیب دهند. همین امر موجب خواهد شد که مردم کشور ما عادت کنند که در زمینه‌هایی مثل ورزش، مطالعه، کارهای دستی و هنری فعالیت‌هایی برای خود داشته باشند.

مسئله ترافیک

علیاحضرت شهبانو در پاسخ خبرنگار دیگری که نظر شهبانو را درباره مسایل امروز شهر تهران از جمله ترافیک و آینده تهران را جویا شدند فرمودند: اینطور که من امروز از رادیو شنیدم ترافیک امروز تهران زیاد سنگین نبوده است. این موضوع را من شخصاً حتی در راه کوتاهی که از سعدآباد به نیاوران آمدم و با مقایسه ترافیک سال‌های قبل حس کردم. شاید به دلیل آن است که مردم به پیام‌های رادیویی گوش می‌دهند و با مشارکت خود در کاهش مشکل ترافیک امروز سهیم بوده‌اند و با حرکت به موقع و حتی زودتر از منزل از بار سنگین ترافیک در ساعت‌هایی که انتظار می‌رفت کاسته‌اند.

مدارس خارجی در تهران

شهبانو درباره تأسیس مدارس خارجی در تهران فرمودند: برنامه‌هایی برای ایجاد مدارس که زبان‌های خارجی را تدریس کنند در دست هست. البته آنچه که در مدارس ما مهم است تدریس زبان فارسی به طور صحیح و دقیق و حفظ فرهنگ و هویت ملی است. در تأسیس مدارس خارجی آن چیزی که مهم است این است که این مدارس باید تحت نظر دولت ایران و با سیاست ایران پیش بروند. علیاحضرت شهبانو در بخش دیگری از گفتگوهایشان با خبرنگاران در تجلیل از مقام معلم فرمودند: همانطور که بارها گفته‌ام، مسئله آموزش در مملکت بسیار مهم است و باید بیشترین توجه به جوانان این مملکت بشود چرا که آنان ثروت آینده و پرارزش‌تر از هر ثروت طبیعی دیگر کشورمان هستند. در اجرای این مهم غیر از نقشی که خانواده در آموزش کودکان دارد، معلمین نیز سهم بزرگی دارند. پس برای ما احترام و اهمیت معلم روشن است. معلم هم در مقابل باید اهمیت و مسئولیت و وظیفه خود را بداند و موقعیت بچه‌ها را تشخیص دهد. البته متأسفانه در سابق معلمین فکر می‌کردند آن حرمتی را که باید ندارند. نه از نظر مالی بلکه به دلیل نبودن امکانات مالی کافی و نه از نظر معنوی.