مذاکرات مجلس شورای ملی ۶ شهریور ۲۵۳۶ شاهنشاهی نشست ۱۲۱

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری بیست و چهارم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری بیست و چهارم

قوانین برنامه‌های عمرانی کشور
مذاکرات مجلس شورای ملی ۶ شهریور ۲۵۳۶ شاهنشاهی نشست ۱۲۱

مذاکرات مجلس شورای ملی

صورت مشروح مذاکرات مجلس شورای ملی ۶ شهریور ۲۵۳۶ شاهنشاهی نشست ۱۲۱

فهرست مطالب:

صورت مشروح مذاکرات مجلس شورای ملی روز یکشنبه ۶ شهریور ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی

جلسه فوق العاده مجلس ساعت نه صبح به ریاست آقای عبدالله ریاضی تشکیل شد.

- قرائت اسامی غائبین جلسه قبل

۱- قرائت اسامی غائبین جلسه قبل.

رئیس - اسامی غائبین جلسه قبل قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

آقایان: آشوریان- آصف- ابوالهدی- اسحقی نژاد- اسکندری- اعظمی- جهانشاه افشار- سیف الله افشار- امیر عشایری- اهری- بارکزهی- بنکدارپور- بنی احمد- بهبهانی- بهره مند- بیات- پزشکپور- پیرزاده- کاظم جزایری- جندقی- جعفر جوادی- سعید جوادی- جوکار- دکتر چهرزادی- حجتی- حریری- حیدرزاده- حیدری- خزیمه- خسروی- دکتر رئیسی- رئیس اردکانی- رهبر- سرهنگ زاده- سعادت قدس نیا- سلیمانی- سید کلال- شریعت- شریفی- شهبازی- مهدی شیخ الاسلامی- رحیم شیخ الاسلامی- شیروانی- صدیقی زاده- صدر- عطائی- عدل- غلامرضا غضنفری- فرمان- فلاح مقدم- لیقوانی- ماحوزی- مجتهدی- دکتر محققی- محمد خانلو- مشیر- منصوریان- مهرزاد- میرزالو- میرلاشاری- نظمی- واحدی- وزیری- هاشمی- هرزندی- دره شوری.

بانوان: اما آقایان - اباصلتی- افشار جعفری- برومند- جهانبانی- داودی- ضرابی- نائینی طبا- وحیدی.

- اجرای مراسم سوگند به وسیله آقای جلال پارسا مطلق

۲- اجرای مراسم سوگند به وسیله آقای جلال پارسا مطلق.

رئیس - وارد دستور می‌شویم آقای پارسا مطلق برای ادای سوگند تشریف بیاورید (کلام الله مجید با احترامت لازم به تالار آورده شد و عموم حضار به پا خاستند و آقای پارسا مطلق متن قسم نامه را بشرح زیر قرائت کرده ذیل آن را امضا نمودند) من که در ذیل امضا می‌نمایم خداوند را به شهادت می‌طلبم و به قرآن قسم یاد می‌کنم مادام که حقوق مجلس و مجلسیان مطابق قانون اساسی محفوظ و مجری است تکالیفی را که به ما رجوع شده است مهما امکن با کمال راستی و درستی وجد و جهد انجام بدهم و نسبت به اعلیحضرت شاهنشاه متبوع عادل مفخم خودمان صدیق و راستگو باشم و به اساس سلطنت و حقوق ملت خیانت ننمایم و هیچ منظوری نداشته باشم جز فواید و مصالح دولت وملت ایران (نمایندگان- مبارک است).

- معرفی آقای منوچهر ظلی به سمت معاونت پارلمانی و سیاسی وزارت امور خارجه به وسیله آقای دکتر کاشفی وزیر مشاور در امور پارلمانی

۳- معرفی آقای منوچهر ظلی به سمت معاونت پارلمانی و سیاسی وزارت امور خارجه به وسیله آقای دکتر کاشفی وزیر مشاور در امور پارلمانی.

رئیس - آقای دکتر کاشفی بفرمائید.

دکتر کاشفی (وزیر مشاور در امور پارلمانی) - با کسب اجازه از مقام محترم ریاست چون جناب وزیر امور خارجه در مسافرت هستند به بنده مأموریت داده‌اند که جناب آقای منوچهر ظلی را به سمت معاون سیاسی و پارلمانی وزارت امور خارجه معرفی بکنم، جناب ظلی از صاحب منصبان با سابقه وزارت خارجه هستند و مشاغل حساسی در تهران و وزارت امور خارجه و کشورهای خارج داشتند (مبارک است).

- اعلام وصول چهار لایحه از مجلس سنا

۴- اعلام وصول چهار لایحه از مجلس سنا.

رئیس -لوایحی از مجلس سنا رسیده است که برای اطلاع مجلس قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

ریاست محترم مجلس شورای ملی

عطف به نامه شماره۱۱۹۳۴ مورخ ۲۵۳۶/۵/۳ آن مجلس محترم گزارش کمیسیون شماره۱۰ (کشور) در قبال لایحه شماره ۷۱۸۵۲ مورخ ۲۵۳۵/۱۱/۲۴ دولت راجع به الحاق ۶ تبصره به ماده ۱۰۰ قانون شهرداری در جلسه فوق العاده روز شنبه پنجم شهریور ماه ۲۵۳۶ مطرح گردید و با اصلاحاتی به تصویب مجلس سنا رسید.
اینک لایحه قانون فوق جهت اخذ رأی نهائی آن مجلس محترم به ضمیمه ایفاد می‌گردد.

رئیس مجلس سنا- جعفر شریف امامی.

رئیس - اصلاحات مجلس سنا به کمیسیون‌های مربوط ارجاع می‌شود.

ریاست محترم مجلس شورای ملی

عطف به نامه شماره ۱۴۹۸۴ مورخ ۲۵۳۶/۵/۳ آن مجلس محترم گزارش کمیسیون شماره ۴(امور اقتصادی و دارائی) در قبال لایحه شماره ۴۳۷۸۶ مورخ ۲۵۳۵/۴/۹ دولت راجع به نحوه ادارة بانک اعتبارات صنعتی و چگونگی استفاده از وجوه حاصل از فروش سهام در جلسه فوق العاده روز شنبه پنجم شهریور ماه ۲۵۳۶ مطرح گردید و با اصلاحاتی به تصویب مجلس سنا رسید.
اینک لایحه قانون فوق جهت اخذ رأی نهائی آن مجلس محترم به ضمیمه ایفاد می‌گردد.

رئیس مجلس سنا - جعفر شریف امامی.

رئیس- اصلاحات مجلس سنا به کمیسیون‌های مربوط ارجاع می‌شود.

ریاست محترم مجلس شورای ملی

عطف به نامه شماره ۱۵۱۹۹ مورخ ۲۵۳۶/۵/۱۱ آن مجلس محترم گزارش کمیسیون شماره۱۰ (کشور) در قبال لایحه شماره ۵۰۷۷۰ مورخ ۲۵۳۵/۴/۲۲ دولت راجع به تکمیل و اجاره واحدهای مسکونی در جلسه فوق العاده روز شنبه پنجم شهریور ماه ۲۵۳۶ مطرح گردید و با اصلاحاتی به تصویب مجلس سنا رسید.
اینک لایحه قانون فوق جهت اخذ رأی نهائی آن مجلس محترم به ضمیمه ایفاد می‌گردد.

رئیس مجلس سنا- جعفر شریف امامی.

رئیس - اصلاحات مجلس سنا به کمیسیون‌های مربوط ارجاع می‌شود.

ریاست محترم مجلس شورای ملی

عطف به نامه شماره ۱۳۶۱۰مورخ ۲۵۳۶/۴/۱ آن مجلس محترم گزارش کمیسیون شماره۷(آموزش و پرورش) در قبال لایحه شماره ۱۸۵۶ مورخ ۲۵۳۵/۱/۳۰ دولت راجع به انحلال سازمان تربیت بدنی ایران و واگذاری وظایف در جلسه فوق العاده روز شنبه پنجم شهریور ماه ۲۵۳۶ مطرح گردید و با اصلاحاتی به تصویب مجلس رسید.
اینک لایحه قانون فوق جهت اخذ رأی نهائی آن مجلس محترم به ضمیمه ایفاد می‌گردد.

رئیس مجلس سنا- جعفر شریف امامی.

رئیس - اصلاحات مجلس سنا به کمیسیون‌های مربوط ارجاع می‌شود.

- طرح و تصویب گزارش شور دوم کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری راجع به اصلاح پاره‌ای از مواد قانون نظام معماری و ساختمانی وابلاغ به دولت

۵- طرح و تصویب گزارش شور دوم کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری راجع به اصلاح پاره‌ای از مواد قانون نظام معماری و ساختمانی وابلاغ به دولت.

رئیس - گزارش شور دوم اصلاح پاره‌ای از مواد قانون نظام معماری و ساختمانی مطرح است قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

گزارش شور دوم از کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری به مجلس شورای ملی

کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری در جلسه روز سه شنبه ۲۵۳۵/۵/۱۱ باحضور آقای منوچهر بهرون معاون وزارت مسکن و شهرسازی لایحه شمارة ۲۱۴۰ مورخ ۲۵۳۶/۲/۳ دولت تقدیمی به مجلس سنا راجع به اصلاح پاره‌ای از مواد قانون نظام معماری و ساختمانی را که گزارش شور اول آن به شماره ۷۲۴ چاپ گردیده است برای شور دوم مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه شور اول را عیناص تأیید و تصویب کرد.

اینک گزارش آن را بشرح زیر تقدیم مجلس شورای ملی می‌دارد.

لایحه قانون اصلاح پاره‌ای از مواد قانون نظام معماری و ساختمانی.

ماده واحده- مواد ۱-۲-۳-۴-۵-۶-۷-۸-۹-۱۰-۱۱ قانون نظام معماری و ساختمانی مصوب سال ۱۳۵۲ (۲۵۳۲ شاهنشاهی) بشرح زیر اصلاح می‌شود:

الف- ماده ۱- در مرکز هر استان دو سازمان به نامهای سازمان نظام مهندسان معمار و شهرساز و سازمان نظام مهندسان ساختمان و تأسیسات تأسیس می‌گردد که هر یک مستقل بوده و دارای شخصیت حقوقی می‌باشند.
ب- ماده ۲- هدف سازمان نظام مهندسان معمار و شهرساز رعایت اصول معماری و شهرسازی و ایجاد امکانات و تسهیلات برای بالابردن سطح کیفیت کار اشخاصی است که امر تهیه و نظارت و اجرای طرحهای ساختمانی و شهرسازی بعهدة آنهاست و هدف سازمان نظام مهندسان ساختمان و تأسیسات رعایت اصول مهندسی در امور محاسبات و اجرای ساختمانی و تأسیساتی و سایر رشته‌های مربوط وایجاد امکانات و تسهیلات برای بهبود کیفیت کار اشخاصی است که امور مزبور را بعهده دارند.
ج- ماده ۳- برای تشکیل هر سازمان در حوزه هر استان وجود حداقل ۲۰ نفر عضو واجد شرایط ضرورت دارد.
د- ماده ۴- مهندسان معمار و شهرساز و سایر رشته‌های مربوط می‌توانند بعضویت سازمان نظام مهندسان معمار و شهرساز و مهندسان راه و ساختمان و تأسیسات و مهندسان سایر رشته‌های مربوط به ساختمان می‌توانند بعضویت سازمان نظام مهندسان ساختمان و تأسیسات پذیرفته شوند.
تبصره- اشخاص حقوقی که در زمینه‌های فوق فعالیت دارند نیز می‌توانند حسب مورد بعضویت سازمان مربوط پذیرفته شوند ولی حق انتخاب کردن و انتخاب شدن را ندارند.
ه- ماده ۶- واجدین شرایط پس از اعلام وزارت مسکن و شهرسازی باید برای دریافت پروانه اشتغال به وزارت مذکور مراجعه نمایند.
تبصره ۱- از تاریخی که وزارت مسکن و شهرسازی درهر محل اعلام خواهد کرد وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی و یا شرکتهایی که دولت در آنها سهیم می‌باشد علاوه بر رعایت مقررات طرحهای عمرانی فقط به اشخاص حقیقی یا حقوقی که پروانه اشتغال دریافت داشته و احراز عضویت سازمان مربوط را نموده باشند کار طراحی و اجرائی و نظارت درکارهای ساختمان و تأسیسات و معماری و شهرسازی ارجاع خواهند نمود.
تبصره ۲- در شهرهایی که از طرف وزارت مسکن و شهرسازی با کسب نظر وزارت کشور اعلام خواهد شد شهرداریها برای صدور پروانه ساختمان فقط نقشه‌ای را خواهند پذیرفت که از طرف مهندس دارنده پروانه اشتغال در حدود صلاحیت اوامضا شده باشد.
تبصره ۳- اشخاصی که به نحو تجربی در تاریخ تصویب این قانون در امور معماری و شهرسازی و ساختمانی و تأسیساتی اشتغال دارند می‌توانند طبق آئین نامه‌ای که از طرف هیئت مدیره سازمان نظام مهندسان معمار و شهرساز و سازمان نظام مهندسان ساختمان و تأسیسات در پایتخت تصویب خواهد گردید از طرف ادارات مربوط وزارت مسکن و شهرسازی اجازه نامه اشتغال دریافت دارند.
تبصره ۴- در مورد ارجاع کارهای طراحی و اجرایی و نظارت به مؤسسات خارجی گواهینامه صلاحت صادر شده از سازمان برنامه وبودجه به جای پروانه اشتغال معتبر خواهد بود.

مقررات مربوط به صدور پروانه کار برای اتباع خارجی که از طرف وزارت کار وامور اجتماعی اجرا می‌شود کماکان به اعتبار خود باقی است.

و- ماده ۷- هر سازمان دارای هیئت مدیره‌ای خواهد بود که در پایتخت از ۱۱ نفرعضو اصلی و سه نفر عضو علی البدل و در مراکز استانها از ۵ نفر عضو اصلی و یک نفر عضو علی البدل به انتخاب اعضا برای مدت سه سال تشکیل می‌شود.

آئین نامه مربوط به نحوه انجام انتخابات و شرایط لازم برای عضویت درهیئت مدیره سازمانها و تعداد نماینده هر یک از رشته‌های معماری و شهرسازی یا راه و ساختمان و تأسیسات درهیئت مدیره سازمان ذیربط و نحوه تشکیل و وظایف سازمانها در زمینه حفظ شئون و حیثیت حرفه‌ای و تنظیم روابط بین صاحبان حرف مذکور و کارفرماین و حفظ حقوق و تعیین تکالیف متقابل آنان نسبت به یکدیگر از طرف وزارت مسکن و شهرسازی تهیه و به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید.

ز- ماده ۸- هر یک از سازمانهای نظام مهندسان معمار و شهرساز و نظام مهندسان ساختمان وتأسیسات دارای یک شورای انتظامی خواهد بود که از سه عضو اصلی و دو عضو علی البدل منتخب از بین اعضای سازمان مربوط تشکیل می‌گردد. انتخاب یک عضو اصلی و یک عضو علی البدل بعهده هیئت مدیره و انتخاب بقیه اعضا بعهده اعضای سازمان می‌باشد.

انتخاب کلیه اعضای شورای انتظامی برای مدت سه سال است.

اعضای شورای انتظامی باید حداقل دارای مدرک تحصیلی لیسانس و ده سال سابقه کار باشند.

ح- ماده ۹- هر سازمان در پایتخت دارای یک شورای تجدید نظر انتظامی خواهد بود که از سه نفر عضو اصلی و یک نفر عضو علی البدل به انتخاب اعضای سازمان مربوط برای مدت سه سال تشکیل می‌شود.

اعضای شوراهای تجدید نظر انتظامی باید حداقل دارای یک مدرک تحصیلی لیسانس و ۱۵ سال سابقه کار باشند.

تبصره ۱- مرجع تجدید نظر آرا از شورای انتظامی استانها شورای تجدید نظر انتظامی مربوط در پایتخت خواهد بود.
تبصره ۲- اعضای هیئت مدیره نمی‌توانند بعضویت شورای انتظامی و شورای تجدید نظر انتظامی انتخاب شوند.
ط- ماده ۱۰-مرجع رسیدگی به شکایات اشخاص و تخلفات هر یک از صاحبان رشته‌های مربوط به ساختمان و تأسیسات و معماری و شهرسازی، شورای انتظامی مربوط می‌باشد.

آئین نامه طرز تعقیب و رسیدگی به تخلفات در شورای انتظامی و نحوه اجرای احکام صادر شده همچنین نحوه رسیدگی به تخلفات اعضای شورای انتظامی از طرف وزارت مسکن و شهرسازی تهیه و به تصویب کمیسیون‌های دادگستری ومسکن و شهرسازی مجلسین خواهد رسید.

تبصره ۱- هیئت مدیره هر یک از سازمانهای نظام مهندسان معمار و شهرساز و نظام مهندسان ساختمان و تأسیسات می‌توانند بدون شکایت شاکی نیز تعقیب هر یک از صاحبان حرف را از شورای انتظامی مربوط درخواست نمایند.
تبصره ۲- مرجع رسیدگی به تخلفات در مسائل مربوط به امور معماری و شهرسازی و ساختمان و تأسیسات استانی که فاقد سازمان مربوط باشد شورای انتظامی و سازمان استان مجاور به تشخیص سازمان مربوط در پایتخت خواهد بود.
تبصره ۳- هر گاه در تشخیص و تعیین صلاحیت بین سازمانها و شوراهای انتظامی مربوط به نظام مهندسان معمار و شهرساز و نظام مهندسان ساختمان و تأسیسات اختلاف نظر حاصل شود در کلیه موارد، وزارت مسکن و شهرسازی مرجع تعیین کننده سازمان ذیصلاحیت خواهد بود.
ی- تبصره ۱ ماده ۱۱- اشخاصی که به سه مرتبه محرومیت موقت از کار محکوم شده باشند در صورتی که برای با چهارم نیز مرتکب تخلفی گردند به محرومیت از کار که از ۴ سال کمتر و از ده سال بیشتر نباشد محکوم خواهند شد.

مخبر کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری - کیومرث وشمگیر.

گزارش شور دوم از کمیسیون مسکن و شهرسازی به مجلس شورای ملی

کمیسیون مسکن و شهرسازی درجلسه روز سه شنبه ۲۵۳۶/۵/۱۱ با حضور آقای منوچهر بهرون معاون وزارت مسکن و شهرسازی لایحه مربوط به اصلاح پاره‌ای از مواد قانون نظام معماری و ساختمانی را مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری را تأیید و تصویب کرد.

اینک گزارش آن را بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبر کمیسیون مسکن و شهرسازی – جعفر قلی پیرزاده نهوجی.

گزارش شور دوم از کمیسیون کشور به مجلس شورای ملی

کمیسیون کشور در جلسه روز سه شنبه ۲۵۳۶/۵/۱۲ با حضور نمایندگان دولت لایحه مربوط به اصلاح پاره‌ای از مواد قانون نظام معماری و ساختمانی را مورد رسیدگی قرار داد و تصویب کرد. اینک گزارش آن را در تأیید گزارش کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبر کمیسیون کشور- عبدالله قراگزلو شجاعی.

گزارش شور دوم از کمیسیون دادگستری به مجلس شورای ملی

کمیسیون دادگستری در جلسه روز سه شنبه ۲۵۳۶/۵/۱۱ با حضور نمایندگان دولت لایحه مربوط به اصلاح پاره‌ای از مواد قانون نظام معماری و ساختمانی از مواد قانون نظام معماری و ساختمانی را مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری را تأیید و تصویب کرد. اینک گزارش آن را بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبر کمیسیون دادگستری- عنایت الله قائمی.

رئیس - ماده واحده مطرح است آقای عباسمیرزائی بفرمائید.

عباسمیرزائی - جناب آقای رئیس، عرض کنم چون این لایحه به کمیسیون دارائی نیامده و در شور اول هم بنده در مسافرت بودم نتوانستم درباره این لایحه اظهار نظر بکنم و یا پیشنهاد بدهم، اینجا در لایحه می‌نویسد«لایحه قانون اصلاح پاره‌ای از مواد قانون نظام معماری و ساختمانی» و بعد بلافاصله ماده واحده را می‌آورد. من در مورد قوانین در این مدتی که در مجلس بودم و در محضر آقایان تلمذ کرده‌ام هیچ وقت «الف- ماده یک» «ب- ماده ۲» نداشتیم که اول به ترتیب حروف ابجد شروع بشود و بعد ماده در کنارش آورده شود و آخر لایحه هم خیلی خوشمزه است نوشته است«ی- تبصره ۱ ماده ۱۱» اگر ماده است تبصره چه کار می‌کند اگر تبصره است ماده در کنارش چکار می‌کند فکر می‌کنم خیلی نامنظم این لایحه نوشته شده است انشاءالله در کلیات آخر عرایضی خواهم کرد.

رئیس - آقای عباسمیرزائی اگر مطلبی دارید بفرمائید.

عباسمیرزائی - جناب آقای رئیس این موضوع به این لایحه تقریباً مربوط می‌شود ولی تحقیقاً مربوط نمی‌شود.

رئیس - در صورتی که تحقیقاً مربوط می‌شود بفرمائید.

عباسمیرزائی - جناب آقای رئیس کار نماینده مجلس، هم تنقیح قوانین است و هم شنیدن حرفهای مردم برای اینکه نمایندة از مردم گرفتاریها و حرفهایشان را می‌شنود و جای بازگو کردن آن هم در ساحت مقدس مجلس است امروز صبح زود من از منزل آمدم تا ببینم وضع اتوبوس سوار شدن مردم به چه ترتیب است سوار اتوبوس شدم و در کنار شخصی که روزنامه به دست داشت و می‌خواند نشستم دیدم در روزنامه نوشته شده بود ساختمانهائی که از سال ۴۸ در خارج از محدوده ساخته شده است تماماً تخریب می‌شود شما که قانون نظام معماری و شهرسازی را دارید و می‌خواهید به این کار نظم بدهید و مجلس هم با دقت دارد این لایحه را بررسی می‌کند و همچنین برای آنها ئی که خلاف می‌کنند آئین نامه انضباطی و محاکماتی از کمیسیونهای مجلس میگذرانید. این سزاوار نیست اگر ما قانون داریم که خارج از محدوده حق ساختن ندارند مأمورین اجرا باید نگذارند از اول بسازند چون نمی‌شود که ما قانون تصویب بکنیم و بگوئیم هر که خانه‌ای در خارج از محدوده ساخته خراب بکنند این بدبختان با فروش طلای زنشان برای اینکه از دست موجر راحت بشوند آجر و مصالح خریده‌اند و آلونکی ساخته‌اند مأمورین اجرا در ابتدای کار مانع نمی‌شوند، صبر می‌کنند وقتی کار ساختمان اینها تمام شد پیدایشان می‌کنند و آنرا در هم می‌کوبند این مطلب را که برای مردم گرفتاری و ناراحتی بزرگی ایجاد کرده است خواستم که مستحضر بشوید.

رئیس - آقای عباسمیرزائی به طور تحقیق این مطالب به این لایحه مربوط نبود نظر دیگری در ماده واحده نیست؟(اظهاری نشد) در کلیات آخر لایحه مطرح است نظری نیست؟ (اظهاری نشد) به واحده رأی می‌گیریم خانمها و آقایانی که موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد لایحه به دولت ابلاغ می‌شود.

- طرح و تصویب گزارش شور دوم کمیسیون امور خارجه راجع به موافقتنامه تأسیس مرکز بین المللی تحقیقات کشاورزی در مناطق خشک بین دولت شاهنشاهی ایران و مرکز بین المللی تحقیقات برای توسعه و ابلاغ به دولت

۶- طرح و تصویب گزارش شور دوم کمیسیون امور خارجه راجع به موافقتنامه تأسیس مرکز بین المللی تحقیقات کشاورزی در مناطق خشک بین دولت شاهنشاهی ایران و مرکز بین المللی تحقیقات برای توسعه و ابلاغ به دولت.

رئیس - گزارش شور دوم موافقتنامه تأسیس مرکز بین المللی تحقیقات کشاورزی در مناطق خشک بین دولت شاهنشاهی ایران و مرکز بین المللی تحقیقات برای توسعه مطرح است قرائت می‌شود.

گزارش شور دوم از کمیسیون امور خارجه به مجلس شورای ملی

کمیسیون امور خارجه در روز دوشنبه ۱۷/۵/۲۵۳۶ با حضور آقای عزت الله همایونفر معاون وزارت کشاورزی و عمران روستائی لایحه شماره ۹۳۰۲۸ مورخ ۱۶/۱۲/۳۵ دولت تقدیمی به مجلس سنا راجع به موافقتنامه تأسیس مرکز بین المللی تحقیقات کشاورزی در مناطق خشک بین دولت شاهنشاهی ایران و مرکز بین المللی تحقیقات برای توسعه را که گزارش شور اول آن به شماره ۶۴۲ چاپ گردیده است برای شور دوم با توجه به پیشنهاد رسیده مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه شور اول را عیناً تأیید و تصویب کرد.

اینک گزارش آن را بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

لایحه قانون موافقتنامه تأسیس مرکز بین المللی تحقیقات کشاورزی در مناطق خشک بین دولت شاهنشاهی ایران و مرکز بین المللی تحقیقات برای توسعه

ماده واحده- موافقتنامه مربوط به تأسیس مرکز بین المللی تحقیقات کشاورزی در مناطق خشک ICARDA بین دولت شاهنشاهی ایران و مرکز بین المللی تحقیقات برای توسعه مشتمل بر یک مقدمه و ۱۶ ماده که در تاریخ ۲۹ تیر ماه ۲۵۳۵ برابر با ژوئیه ۱۹۷۶ در تهران به امضای نمایندگان

دولت ایران و گروه مشورتی برای تحقیقات بین المللی کشاورزی رسیده است و همچنین اساسنامه مرکز بین المللی تحقیقات کشاورزی در مناطق خشک مشتمل بر یک مقدمه و ۱۱ ماده منضم به آن تصویب و اجازه مبادله داده می‌شود.

مخبر کمیسیون امور خارجه- نیره ابتهاج سمیعی.

گزارش شور دوم از کمیسیون دادگستری به مجلس شورای ملی

کمیسیون دادگستری در جلسه روز سه شنبه ۲۵۳۶/۵/۱۸ با حضور نمایندگان دولت لایحه مربوط به موافقتنامه تأسیس مرکز بین المللی تحقیقات کشاورزی در مناطق خشک بین دولت شاهنشاهی ایران و مرکز بین المللی تحقیقات برای توسعه را مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه کمیسیون امور خارجه را عیناً تأیید و تصویب کرد.

اینک گزارش آن را بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبر کمیسیون دادگستری- عنایت الله قائمی.

گزارش شور دوم از کمیسیون کشاورزی و عمران روستائی به مجلس شورای ملی

کمیسیون کشاورزی و عمران روستائی در جلسه روز سه شنبه ۲۵۳۶/۵/۱۸ با حضور نمایندگان دولت لایحه مربوط به موافقتنامه تأسیس مرکز بین المللی تحقیقات کشاورزی در مناطق خشک بین دولت شاهنشاهی ایران و مرکز بین المللی تحقیقات برای توسعه را مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه کمیسیون امور خارجه را عیناً تأیید و تصویب کرد.

اینک گزارش آن را بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبر کمیسیون کشاورزی وعمران روستائی- ایرج عطارد. گزارش شور دوم از کمیسیون امور اقتصادی و دارائی به مجلس شورای ملی

کمیسیون امور اقتصادی و دارائی در جلسه روز سه شنبه ۲۵۳۶/۵/۱۸ با حضور نمایندگان دولت لایحه مربوط به موافقتنامه تأسیس مرکز بین المللی تحقیقات کشاورزی در مناطق خشک بین دولت شاهنشاهی ایران و مرکز بین المللی تحقیقات برای توسعه را مورد رسیدگی قرار داد و تصویب کرد.

اینک گزارش آن را در تأیید گزارش امور خارجه بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبر کمیسیون امور اقتصادی و دارائی- محمد علی ادیب مجلسی.

رئیس - ماده واحده مطرح است نظری نیست؟ (اظهاری نشد) در کلیات آخر لایحه نظری نیست؟(اظهاری نشد) به ماده واحده وکلیات آخر آن رأی می‌گیریم خانمها و آقایانی که موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد. لایحه به دولت ابلاغ می‌شود.

- طرح و تصویب گزارش شور دوم کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری راجع به اصلاح قانون اصلاح مادة ده الحاقی به قانون تأسیس صندوق پس انداز ثابت افسران و همافران و درجه داران کادر ثابت ارتش شاهنشاهی مصوب ۱۳۵۵/۲/۲۲ (۲۵۳۵ شاهنشاهی) و ابلاغ به دولت

۷- طرح و تصویب گزارش شور دوم کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری راجع به اصلاح قانون اصلاح مادة ده الحاقی به قانون تأسیس صندوق پس انداز ثابت افسران و همافران و درجه داران کادر ثابت ارتش شاهنشاهی مصوب ۱۳۵۵/۲/۲۲ (۲۵۳۵ شاهنشاهی) و ابلاغ به دولت.

رئیس - گزارش شور دوم اصلاح قانون اصلاح مادة ده الحاقی به قانون تأسیس صندوق پس انداز ثابت افسران و همافران و درجه داران کادر ثابت ارتش شاهنشاهی مصوب ۱۳۵۵/۲/۲۲ (۲۵۳۵ شاهنشاهی) مطرح است قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

گزارش شور دوم از کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری به مجلس شورای ملی

کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری در جلسه روز سه شنبه ۴/۵/۲۵۳۶ با حضور تیمسار سپهبد کاتوزیان معاون وزارت جنگ لایحه شماره ۵۸۱۰ مورخ ۲۵۳۶/۳/۱۵.

دولت راجع به اصلاح قانون اصلاح مادة ده الحاقی به قانون تأسیس صندوق پس انداز ثابت افسران و همافران و درجه داران کادر ثابت ارتش شاهنشاهی را که گزارش شور اول آن به شماره ۷۱۳ چاپ گردیده است برای شور دوم مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه شور اول را عیناً تصویب کرد.

اینک گزارش آن را بشرح زیربمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

لایحه قانون اصلاح قانون اصلاح مادة ده الحاقی به قانون تأسیس صندوق پس انداز ثابت افسران و همافران و درجه داران کادر ثابت ارتش شاهنشاهی مصوب ۲۲/۲/۱۳۵۵(۲۵۳۵ شاهنشاهی).

ماده واحده- ماده ده الحاقی به قانون تأسیس صندوق پس انداز ثابت افسران و همافران و درجه داران کادر ثابت شاهنشاهی بشرح زیر اصلاح و مقررات آن از اول فروردین ماه ۲۵۳۶ شاهنشاهی قابل اجر می‌باشد و تبصره‌های آن حذف می‌شود.

ماده ۱۰- آنعده از کارمندان رسمی غیر نظامی و کارمندان فنی ارتش شاهنشاهی که مدت پانزده سال تمام در ارتش شاهنشاهی خدمت نموده یا تعهد انجام و یا تکمیل خدمت به مدت حداقل پانزده سال تمام بسپازند با پرداخت سهم مقرر بشرح زیر مشمول مقررات این قانون خواهند بود:

  • الف- کارمندان رسمی
طبقه ۱- ماهانه ۱۰۰۰ ریال
طبقه ۲- ماهانه ۲۰۰۰ ریال
طبقه ۳- ماهانه ۳۰۰۰ ریال
  • ب- کارمندان فنی ماهانه ۱۰۰۰ ریال

مخبر کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری - کیومرث وشمگیر.

گزارش شور دوم از کمیسیون امور اقتصادی و دارائی به مجلس شورای ملی

کمیسیون امور اقتصادی و دارائی در جلسه روز چهارشنبه ۲۵۳۶/۵/۵ با حضور نمایندگان دولت لایحه مربوط به اصلاح قانون اصلاح مادة ده الحاقی به قانون تأسیس صندوق پس انداز ثابت افسران و همافران و درجه داران کادر ثابت ارتش شاهنشاهی را مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری را تأیید و تصویب کرد.

اینک گزارش آن را بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبر کمیسیون امور اقتصادی و دارائی- محمد علی ادیب مجلسی.

گزارش شور دوم از کمیسیون نظام به مجلس شورای ملی

کمیسیون نظام در جلسه روز سه شنبه ۲۵۳۶/۵/۱۱ با حضور نمایندگان دولت لایحه مربوط به اصلاح قانون اصلاح مادة ده الحاقی به قانون تأسیس صندوق پس انداز ثابت افسران و همافران و درجه داران کادر ثابت ارتش شاهنشاهی را برای شور دوم مورد رسیدگی قرار داد تصویب کرد.

اینک گزارش آن را در تأیید گزارش کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبر کمیسیون نظام- عبدالحسین تژده.

رئیس - ماده واحده مطرح است نظری نیست؟(اظهاری نشد) در کلیات آخر لایحه نظری نیست؟ (اظهاری نشد) به ماده واحده و کلیات آخر آن رأی می‌گیریم خانمها و آقایانی که موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد. لایحه به دولت ابلاغ می‌شود.

- تصویب صورت جلسه روز پنجشنبه ۲۷ مرداد ماه ۲۵۳۶

۸- تصویب صورت جلسه روز پنجشنبه ۲۷ مرداد ماه ۲۵۳۶.

رئیس - نسبت به صورت جلسه روز پنج شنبه ۲۷ مرداد ماه نظری نیست؟(اظهاری نشد) صورت جلسه تصویب می‌شود.

- طرح و تصویب گزارش شور دوم کمیسیون امور اقتصادی و دارائی راجع به واگذاری هشتاد هکتار از اراضی منابع بملی شده چنارک شهرستان کرج به استانداری استان مرکزی و ارسال به مجلس سنا

۹- طرح و تصویب گزارش شور دوم کمیسیون امور اقتصادی و دارائی راجع به واگذاری هشتاد هکتار از اراضی منابع بملی شده چنارک شهرستان کرج به استانداری استان مرکزی و ارسال به مجلس سنا.

رئیس - گزارش شور دوم واگذاری هشتاد هکتار از اراضی منابع بملی شده چنارک شهرستان کرج به استانداری استان مرکزی مطرح است قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

گزارش شور دوم از کمیسیون امور اقتصادی و دارائی به مجلس شورای ملی

کمیسیون امور اقتصادی و دارائی در جلسه چهار شنبه ۳۶/۵/۱۲ با حضور آقای امیر قاسم معینی وزیر کشور و آقایان علی اصغر طباطبائی معاون وزارت امور اقتصادی و دارائی عزت الله همایونفر معاون وزارت کشاورزی و عمران روستائی لایحه شماره ۸۹۱۶ مورخ ۱۳۵۴/۴/۸ (۲۵۳۴ شاهنشاهی) راجع به واگذاری هشتاد هکتار از اراضی منابع بملی شده چنارک شهرستان کرج به استانداری استان مرکزی را که گزارش شور اول آن به شماره ۷۲۳ چاپ شده است برای شور دوم مورد رسیدگی قرار داد و با توجه به پیشنهادهای رسیده مصوبه شور اول را با اصلاحاتی بشرح زیر تصویب کرد.

اینک گزارش آن را بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

لایحه واگذاری هشتاد هکتار از اراضی منابع بملی شده چنارک شهرستان کرج به استانداری استان مرکزی.

ماده واحده- به وزارت کشاورزی و عمران روستایی اجازه داده می‌شود که ۸۰ هکتار از اراضی منابع ملی شده چنارک حوزه ثبتی شهرستان کرج را به طور رایگان به استانداری مرکزی واگذار نماید.

استانداری استان مرکزی بر اساس آئین نامه‌ای که با پیشنهاد وزارتخانه‌های کشور و مسکن و شهرسازی در مورد نحوه واگذاری اراضی چنارک به ساکنین فعلی تپه مرادآب و تخلیه ساکنین فعلی از تپه مراد آب و اسکان آنان در اراضی چنارک به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید اقدام لازم معمول خواهد داشت. شهرداری کرج از محل اعتبارات شهرداری، تپه مراد آب را طبق ضوابط طرح جامع کرج و نقشه پیوست با نظارت و همکاری سازمان جنگلها و مراتع کشور به پارک عمومی و فضای سبز تبدیل می‌نماید.

تبصره- اختلافات ناشی از اجرای قانون در کمیسیونی مرکب از فرماندار کرج و دادستان شهرستان کرج و رئیس انجمن شهر یا رئیس انجمن شهرستان جسب مورد رسیدگی و تصمیم کمیسیون قطعی است.

گزارش شور دوم از کمیسیون مسکن و شهرسازی به مجلس شورای ملی

کمیسیون مسکن و شهرسازی در جلسه روز پنج شنبه ۳۶/۵/۱۳ با حضور نمایندگان دولت لایحه واگذاری هشتاد هکتار از اراضی منابع بملی شده چنارک شهرستان کرج به استانداری استان مرکزی را برای شور دوم مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه کمیسیون امور اقتصادی و دارائی را در این مورد تأیید و تصویب کرد.

اینک گزارش آن را بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبر کمیسیون مسکن و شهرسازی – جعفر قلی پیرزاده نهوجی.

گزارش شور دوم از کمیسیون کشور به مجلس شورای ملی

کمیسیون کشور در جلسه ۲۵۳۶/۵/۱۳ با حضور نمایندگان دولت لایحه واگذاری هشتاد هکتار از اراضی منابع بملی شده چنارک شهرستان کرج به استانداری استان مرکزی را را برای شور دوم مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه کمیسیون امور اقتصادی و دارائی را در این مورد تأیید و تصویب کرد.

مخبر کمیسیون کشور- عبدالله قراگزلو شجاعی.

گزارش شور دوم از کمیسیون کشاورزی و عمران روستائی به مجلس شورای ملی

کمیسیون کشاورزی و عمران روستائی در جلسه مورخ ۳۶/۵/۱۳ با حضور نمایندگان دولت لایحه واگذاری هشتاد هکتار از اراضی منابع بملی شده چنارک شهرستان کرج به ا ستانداری استان مرکزی را برای شور دوم مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه کمیسیون امور اقتصادی و دارائی را تصویب کرد.

اینک گزارش آن را بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبر کمیسیون کشاورزی و عمران روستائی- ایرج عطارد.

گزارش شور دوم از کمیسیون دادگستری به مجلس شورای ملی

کمیسیون دادگستری در جلسه روز پنجشنبه ۳۶/۳/۱۳ با حضور نمایندگان دولت لایحه واگذاری هشتاد هکتار از اراضی منابع بملی شده چنارک شهرستان کرج به استانداری استان مرکزی را مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه کمیسیون امور اقتصادی و دارائی را در این مورد تأیید و تصویب کرد.

مخبر کمیسیون دادگستری- عنایت الله قائمی.

رئیس - ماده واحده مطرح است نظری نیست؟(اظهاری نشد) در کلیات آخر لایحه نظری نیست؟(اظهاری نشد) نسبت به این لایحه با ورقه اخذ رأیمیشود.

(اسامی نمایندگان به ترتیب آتی وسیله منشی «آقای مهندس صائبی» خوانده شد و در محل نطق اخذ رأی بعمل آمد.)

آقایان اخلاق پور- جهانشاه افشار- بسیج خلخالی- پیر-سید محمد کاظم جزایری-آزموده- ادیب مجلسی- سیف الله افشار- دکتر بقائی یزدی-اربابی اناری- جلالیان-خطیبی- اردلان- الداغی- خلیل زاده شیرازی-اسحقی کاهکش- الموتی- دکتر بهادری-تدین- خورشید- اسحقی نژاد- بهار- عبدالهادی آقایان- محمد اسدی-تژده- بانو اما آقایان- تقوی لاریجانی - دانشی-آلتی جعفر بای –ملک منصور اسفندیاری- ایلخانی- تقی زاده منظری- آموزگار- بانو بابان-توتونچی افشار-چلاجور-درودی-بانو اباصلتی- اسکوئی-دلخوش فومنی- بانو ابتهاج سمیعی- اشرفی- پارسا- حاتمی-دولتی-ابطحی فهلیانی-باقری- پارسا مطلق- منوچهر دهقان- سید محمد جزایری- دهقان نژاد- اجاق- محمد صادق افتخار- بانو برومند- پزشکی- جباری- ذوالفقاری- اخباری- جواد افتخاری- بزرگ زاده-پوربردباری-راشدی- عباسمیرزائی-صدری کیوان-شادمان ولوی- دکتر صدیق اسفندیاری- قرائی- شریعت- بانو عدیلی- قراچورلو- لیوانی دکتر رحمانی بانو صنیع- محمد حسین غضنفری- رحیمی لاریجانی- سعادت فرد-شهبازی-دکتر ضیائی- قریشی – مافی- مانی- دکتر رشید یاسمی- طباطبائی- دکتر فرزان امیری- متولی-رضوانی- دکتر طبیب- کاسمی- مجتبائی- رضوی نژاد- طرفی- دکتر فروزین- کاشفی-دکتر رفعت- طغیانی دولت آبادی- فرهنگ بیگوند- سید کریم کاظمی- سید علی صائب- دکتر فیروزآبادی- کبیری-دکتر محمدی کوشکی- ریاضی- صائبی- صفری پور-دکتر عادلی رانکوهی- قائمی- محمودیان- ریگی- سلیمی- عالمی- بانو کمالی آزاد- بانو مشائی- ابوالحسن عاملی- قاسم زاده- کمیلی زاده- زرگرزاده- سیدی- دکتر عاملی تهرانی-قاسمی- کهن- سیفی اینانلو- صحرائی- قاضی- معتضدی- معززی- دکترمهر- نصیری زاده- معین چاغروند- وشمگیر- معینی قراگزلو- وکیل گیلانی- میرعرب رضی- نوربخش دماوندی- منتظری- محمد نوری- دکتر منصور- هرزندی- یزدی- موسوی ماکوئی- دکتر نصیری- پروفسور یغمائی – یگانه.

(آراء داده شده شماره شد و نتیجه به قرار زیر اعلام گردید)

آراء موافق ۱۴۲ رأی.

رئیس - لایحه با ۱۴۲ رأی موافق، باتفاق آراء تصویب شد، برای تصویب مجلس سنا فرستاده می‌شود.

موافقین: آقایان اخلاق پور- جهانشاه افشار- بسیج خلخالی- پیر-سید محمد کاظم جزایری-آزموده- ادیب مجلسی- سیف الله افشار- دکتر بقائی یزدی-اربابی اناری- جلالیان-خطیبی- اردلان- الداغی- خلیل زاده شیرازی-اسحقی کاهکش- الموتی- دکتر بهادری-تدین- خورشید- اسحقی نژاد- بهار- عبدالهادی آقایان- محمد اسدی-تژده- بانو اما آقایان- تقوی لاریجانی - دانشی-آلتی جعفر بای –ملک منصور اسفندیاری- ایلخانی- تقی زاده منظری- آموزگار- بانو بابان-توتونچی افشار-چلاجور-درودی-بانو اباصلتی- اسکوئی-دلخوش فومنی- بانو ابتهاج سمیعی- اشرفی- پارسا- حاتمی-دولتی-ابطحی فهلیانی-باقری- پارسا مطلق- منوچهر دهقان- سید محمد جزایری- دهقان نژاد- اجاق- محمد صادق افتخار- بانو برومند- پزشکی- جباری- ذوالفقاری- اخباری- جواد افتخاری- بزرگ زاده-پوربردباری-راشدی- عباسمیرزائی-صدری کیوان-شادمان ولوی- دکتر صدیق اسفندیاری- قرائی- شریعت- بانو عدیلی- قراچورلو- لیوانی دکتر رحمانی بانو صنیع- محمد حسین غضنفری- رحیمی لاریجانی- سعادت فرد-شهبازی-دکتر ضیائی- قریشی – مافی- مانی- دکتر رشید یاسمی- طباطبائی- دکتر فرزان امیری- متولی-رضوانی- دکتر طبیب- کاسمی- مجتبائی- رضوی نژاد- طرفی- دکتر فروزین- کاشفی-دکتر رفعت- طغیانی دولت آبادی- فرهنگ بیگوند- سید کریم کاظمی- سید علی صائب- دکتر فیروزآبادی- کبیری-دکتر محمدی کوشکی- ریاضی- صائبی- صفری پور-دکتر عادلی رانکوهی- قائمی- محمودیان- ریگی- سلیمی- عالمی- بانو کمالی آزاد- بانو مشائی- ابوالحسن عاملی- قاسم زاده- کمیلی زاده- زرگرزاده- سیدی- دکتر عاملی تهرانی-قاسمی- کهن- سیفی اینانلو- صحرائی- قاضی- معتضدی- معززی- دکترمهر- نصیری زاده- معین چاغروند- وشمگیر- معینی قراگزلو- وکیل گیلانی- میرعرب رضی- نوربخش دماوندی- منتظری- محمد نوری- دکتر منصور- هرزندی- یزدی- موسوی ماکوئی- دکتر نصیری- پروفسور یغمائی – یگانه.

- قرائت نامه‌های رسیده از دولت

۱۰- قرائت نامه‌های رسیده از دولت.

رئیس - نامه‌هایی از دولت رسیده است برای اطلاع مجلس قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

جناب آقای رئیس مجلس شورای ملی

باستناد ماده ۲۶ قانون برنامه و بودجه کشور مصوب دهم اسفند ماه ۱۳۵۱(۲۵۳۱ شاهنشاهی) و به موجب تصویب نامه شماره ۳۲۸۰ مورخ ۳۶/۲/۲۶ هیئت وزیران، موافقتنامه اعتباری به منظور تأمین قسمتی از هزینه ارزی طرح احداث نیروگاه حرارتی تبریز درتاریخ ۱۸ ژوئیه ۱۹۷۷(۲۷ تیر ماه ۲۵۳۶) بین شرکت سهامی تولید و انتقال نیروی برق ایران (توانیر) و گروه بانکهای فرانسوی به مدیریت بانک کردیت لیونه با ضمانت دولت شاهنشاهی ایران منعقد گردیده است.

رئوس شرایط اعتبار مذکور بشرح زیر باستحضار می‌رسد:

مبلغ اعتبار: ۸۰۴/۲۴۴/۵۵۵/۳۶ فرانک فرانسه.

نرخ بهره: ۷/۲% در سال.

مدت بازپرداخت: ده قسط مساوی و متوالی ششماهه از ششماه بعد ازتاریخ اجرای طرح.

کارمزد مدیریت: دو در هزار به طور یکجا.

کارمزد تعهد: سه در هزار در سال نسبت به مبالغ استفاده نشده از اعتبار.

این گزارش در اجرای ماده ۲۵ قانون برنامه و بودجه کشور مصوب دهم اسفند ۱۳۵۱ (۲۵۳۱ شاهنشاهی) برای استحضار مجلس شورای ملی تقدیم می‌گردد.

با تقدیم احترام- از طرف وزیر امور اقتصادی و دارائی.

جناب آقای رئیس مجلس شورای ملی

باستناد ماده ۲۶ قانون برنامه و بودجه کشور مصوب دهم اسفند ماه ۱۳۵۱(۲۵۳۱ شاهنشاهی) و به موجب تصویب نامه شماره ۵۰۳۲ مورخ ۲۵۳۶/۳/۱۶ هیئت وزیران، موافقتنامه اعتباری به منظور تأمین قسمتی از هزینه ارزی خرید واحدهای سوم و چهارم نیروگاه بندرعباس در تاریخ ۱۸ ژوئیه ۱۹۷۷(۲۷ تیر ماه ۲۵۳۶) بین شرکت سهامی تولید و انتقال نیروی برق ایران (توانیر) و گروه بانکهای فرانسوی به مدیریت بانک ناسیونال دوپاری با ضمانت دولت شاهنشاهی ایران منعقد گردیده است.

رئوس شرایط اعتبار مذکور بشرح زیر باستحضار می‌رسد:

مبلغ اعتبار: ۱۱۳/۲۳۱/۰۰۰ فرانک فرانسه

نرخ بهره: ۷/۲۰ % در سال.

مدت بازپرداخت: ده قسط متساوی و متوالی ششماهه از ششماه بعد از تاریخ تکمیل اجرای طرح.

کارمزد مدیریت: دو در هزار به طور یکجا.

کازمزد تعهد: سه در هزار نسبت به مبالغ استفاده نشده از اعتبار.

این گزارش در اجرای ماده ۲۵ قانون برنامه و بودجه کشور مصوب دهم اسفند ۱۳۵۱ (۲۵۳۱ شاهنشاهی) برای استحضار مجلس شورای ملی تقدیم می‌گردد.

با تقدیم احترام- از طرف وزیر امور اقتصادی و دارائی.

باستناد ماده ۲۶ قانون برنامه و بودجه کشور مصوب دهم اسفند ماه ۱۳۵۱(۲۵۳۱ شاهنشاهی) و به موجب تصویب نامه شماره ۷۹۸۲ مورخ ۲۵۳۶/۴/۱۳ هیئت وزیران، موافقتنامه اعتباری به منظور تأمین قسمتی از هزینه ارزی طرح توسعه شبکه ۱۳۲ کیلو وات آذربایجان در تاریخ ۲۵ ژوئیه ۱۹۷۷(۲۹ تیرماه ۲۵۳۶) بین شرکت سهامی تولید و انتقال نیروی برق ایران (توانیر) و شرکت سادلمی ایتالیا با ضمانت دولت شاهنشاهی ایران منعقد گردیده است.

رئوس شرایط اعتبار مذکور بشرح زیر باستحضار می‌رسد:

مبلغ اعتبار: ۵/۶۷۷/۳۶۰ دلار آمریکائی.

نرخ بهره: ۷% در سال.

مدت بازپرداخت: در ده قسط متساوی و متوالی ششماهه.

این گزارش در اجرای ماده ۲۵ قانون برنامه و بودجه کشور مصوب دهم اسفند ۱۳۵۱ (۲۵۳۱ شاهنشاهی) برای استحضار مجلس شورای ملی تقدیم می‌گردد.

با تقدیم احترام- از طرف وزیر امور اقتصادی و دارائی.

باستناد ماده ۲۶ قانون برنامه و بودجه کشور مصوب دهم اسفند ماه ۱۳۵۱(۲۵۳۱ شاهنشاهی) و به موجب تصویب نامه شماره ۷۹۸۰ مورخ ۲۵۳۶/۴/۱۳ هیئت وزیران، موافقتنامه اعتباری به منظور تأمین قسمتی از هزینه ارزی طرح ترانسفورمرهای به هم پیوسته در تاریخ ۲۰ ژوئیه (۲۹ تیرماه ۲۵۳۶) بین شرکت سهامی تولید و انتقال نیروی برق ایران (توانیر) و شرکت الین یونیون اطریش با ضمانت دولت شاهنشاهی ایران منعقد گردیده است.

رئوس شرایط اعتبار مذکور بشرح زیر باستحضار می‌رسد:

مبلغ اعتبار: ۱۷۴/۶۹۸/۴۳۲ شلینگ اطریش.

نرخ بهره: ۶% درسال.

مدت بازپرداخت: ده قسط متساوی و متوالی ششماهه.

این گزارش در اجرای ماده ۲۵ قانون برنامه و بودجه کشور مصوب دهم اسفند ۱۳۵۱ (۲۵۳۱ شاهنشاهی)

برای استحضار مجلس شورای ملی تقدیم می‌گردد.

با تقدیم احترام- از طرف وزیر امور اقتصادی و دارائی.

جناب آقای رئیس مجلس شورای ملی

باستناد ماده ۲۶ قانون برنامه و بودجه کشور مصوب دهم اسفند ماه ۱۳۵۱(۲۵۳۱ شاهنشاهی) و به موجب تصویب نامه شماره ۷۲۰۶ مورخ ۶/۴/۲۵۳۶ هیئت وزیران، موافقتنامه اعتباری به منظور تأمین قسمتی از هزینه ارزی طرح مدار دوم منجیل- تبریز در تاریخ ۱۷ ژوئیه ۱۹۷۷(۲۶ تیرماه ۲۵۳۶) بین شرکت سهامی تولید و انتقال نیروی برق ایران (توانیر) و گروه بانکهای سوئیس منعقد گردیده است:

رئوس شرایط اعتبار مذکور بشرح زیر باستحضار می‌رسد:

مبلغ اعتبار: ۶۸/۰۰۰/۰۰۰ فرانک سوئیس.

نرخ بهره: ۶% در سال.

بازپرداخت: ده قسط متساوی و متوالی ششماهه.

این گزارش در اجرای ماده ۲۵ قانون برنامه و بودجه کشور مصوب دهم اسفند ۱۳۵۱ (۲۵۳۱ شاهنشاهی) برای استحضار مجلس شورای ملی تقدیم می‌گردد.

با تقدیم احترام- از طرف وزیر امور اقتصادی و دارائی

جناب آقای رئیس مجلس شورای ملی

باستناد ماده ۲۶ قانون برنامه و بودجه کشور مصوب دهم اسفند ماه ۱۳۵۱(۲۵۳۱ شاهنشاهی) و به موجب تصویب نامه شماره ۹۰۲۶ مورخ ۲۰/۴/۲۵۳۶ هیئت وزیران، موافقتنامه اعتباری به منظور تأمین قسمتی از هزینه ارزی طرح مدار دوم منجیل- تبریز در تاریخ ۲۰ ژوئیه ۱۹۷۷(۲۹ تیر ماه ۲۵۳۶) بین شرکت سهامی تولید و انتقال نیروی برق ایران (توانیر) و شرکت کمانی هند با ضمانت دولت شاهنشاهی ایران منعقد گردیده است.

رئوس شرایط اعتبار مذکور بشرح زیر باستحضار می‌رسد:

مبلغ اعتبار: ۹/۵۲۰/۸۸۸ دلار.

نرخ بهره: ۷/۵ درصد در سال.

مدت بازپرداخت: ۱۰ قسط متساوی و متوالی ششماهه.

این گزارش در اجرای ماده ۲۵ قانون برنامه و بودجه کشور مصوب دهم اسفند ۱۳۵۱ (۲۵۳۱ شاهنشاهی) برای استحضار مجلس شورای ملی تقدیم می‌گردد.

با تقدیم احترام- از طرف وزیر امور اقتصادی و دارائی.

جناب آقای رئیس مجلس شورای ملی

باستناد ماده ۲۶ قانون برنامه و بودجه کشور مصوب دهم اسفند ماه ۱۳۵۱(۲۵۳۱ شاهنشاهی) و به موجب تصویب نامه شماره ۷۹۸۴ مورخ ۲۵۳۶/۴/۲۰ هیئت وزیران، موافقتنامه اعتباری به منظور تأمین هزینه تهیه و تحویل ۶۰ هزار متر یک تن ورقه فولادی با ضمانت دولت شاهنشاهی ایران بین شرکت ملی گاز ایران از یک طرف و شرکتهای سومیتوموشوجی- اینتر ناسیونال اس-آ- پاناما، ماروبینی، هلند و میستو بیشی هنگ کنگ از طرف دیگر منعقد گردیده است.

رئوس شرایط اعتبار مذکور بشرح زیر باستحضار می‌رسد:

مبلغ اعتبار: ۱۹/۷۱۹/۰۰۰ دلار آمریکایی.

نرخ بهره: یک درصد علاوه بر نرخ پایه (LIBOR).

مدت بازپرداخت: ۵ سال از تاریخ تکمیل حمل.

این گزارش در اجرای ماده ۲۵ قانون برنامه و بودجه کشور مصوب دهم اسفند ۱۳۵۱ (۲۵۳۱ شاهنشاهی) برای استحضار مجلس شورای ملی تقدیم می‌گردد.

با تقدیم احترام- از طرف وزیر امور اقتصادی و دارائی.

- قرائت دستور و تعیین موقع جلسه آیند- ختم جلسه

۱۱- قرائت دستور و تعیین موقع جلسه آیند- ختم جلسه.

رئیس - دستور جلسه آینده قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

دستور جلسه فوق العاده ۱۲۲ روز سه شنبه ۲۵۳۶/۶/۸

۱- گزارش کمیسیونها راجع به نحوه ادارة بانک اعتبارات صنعتی و چگونگی استفاده از وجوه حاصل از فروش سهام شماره چاپ ۷۳۲.
۲- گزارش کمیسیونها راجع به الحاق ۶تبصره به ماده ۱۰۰ قانون شهرداری شماره چاپ ۷۲۳.
۳- گزارش کمیسیونها راجع به تکمیل و اجاره واحدهای مسکونی شماره چاپ ۷۳۱.
۴- گزارش کمیسیونها راجع به انحلال سازمان تربیت بدنی ایران و واگذاری وظایف آن شماره چاپ ۷۳۴

رئیس - با اجازه خانمها و آقایان این جلسه را ختم می‌کنیم جلسه آینده ساعت ده صبح روز سه شنبه خواهد بود.

(جلسه ساعت ده صبح پایان یافت)

رئیس مجلس شورای ملی - عبدالله ریاضی.