مذاکرات مجلس شورای ملی ۲۹ آبان ۱۳۵۲ نشست ۱۳۳

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری بیست و سوم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری بیست و سوم

قوانین برنامه‌های عمرانی کشور
مذاکرات مجلس شورای ملی ۲۹ آبان ۱۳۵۲ نشست ۱۳۳

مذاکرات مجلس شورای ملی

صورت مشروح مذاکرات مجلس روز ۲۹ آبان ۱۳۵۲ نشست ۱۳۳

صورت مشروح مذاکرات مجلس شورای ملی روز سه شنبه (۲۹) آبانماه ۱۳۵۲

فهرست مطالب:

مجلس ساعت نه صبح بریاست آقای عبدالله ریاضی تشکیل گردید.

- قرائت اسامی غائبین جلسه قبل قرائت می‌شود

۱- قرائت اسامی غائبین جلسه قبل قرائت می‌شود

رئیس- اسامی غائبین جلسه قبل قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

غائبین با اجازه

آقایان احمد – محمد علی آموزگار – امام مردوخ – ایلخانی پور – غلامرضا بهادری – پرویزی- پزشکی – دکتر پناهی – جوانشیر – جهانشاهی – چنگیزی – دکتر حاتم – حقشناس- حکمت یزدی – مهندس حسین خسروی – تیمسار خطیب شهیدی – داروئی – دیهیم – دکتر رشتی – ضیاء رضوی – سعادت – دکتر سعید – دکتر سنگ – مهندس سهم الدینی – صدقیانی زاده – طلوعی – عبدالحسین طباطبائی – طباطبائی دیبا – دکتر عدل – دکتر عسگری – مهندس فروهر- فریدونفر- فهیمی – فیاض- فیصلی – خانلر قراچورلو – کشفی – کمالوند – کورانلو – کیوان – مظهری – ملک افضلی – دکتر محمد حسین موسوی – نامور – دکتر نایبی – نجد شیبانی – دکتر وفا – خانم دولتشاهی – خانم سعیدی- آصف راده – خانم اقبال.

غائبین بی اجازه

آقایان شیخ بهائی – مهندس عطائی.

غائبین مریض

آقایان دکتر سعید بهادری – ذوالفقاری – مهندس زاهدی – دکتر فروزین – مجد – مصطفوی نائینی – خانم دکتر صنیع.

- بیانات قبل از دستور- آقایان: مهندس صائبی مظاهری – حکمت یزدی و خانم پیرنیا

۲- بیانات قبل از دستور- آقایان: مهندس صائبی مظاهری – حکمت یزدی و خانم پیرنیا

رئیس- نطقهای قبل از دستور را شروع می‌کنیم آقای مهندس صائبی تشریف بیاورید.

مهندس صائبی – با اجازه مقام معظم ریاست و نمایندگان محترم.

بطوریکه نمایندگان محترم استحضار دارند روز ۲۶ آبان بنا باراده شاهنشاه آریامهر بنام روز ارتش نامیده شده است.

پنجاه و دو سال قبل در چنین روزی اعلیحضرت رضا شاه کبیر سردودمان جلیل و پر خیر و برکت سلطنت پهلوی بنیان گذار ایران نوین که درود فراوان بروان پاکش باد (انشاءالله) با اراده توانا، ارتش نوین و نیرومند شاهنشاهی ایران را پایه گذاری کرد (صحیح است) و خوشبختانه با اراده و بهمت و تحت فرماندهی خردمندانه شاهنشاهی دلیر و توانا وصلحدوست قهرمانی خستگی ناپذیر شاهنشاه آریامهر بزرگ ارتشتاران ارتش نیرومند شاهنشاهی با سرعت فوق العاده گسترش یافته و مدارج کمال را از هر جهت پیموده است (صحیح است – احسنت) و امروز ارتش دلیر شاهنشاهی مرکب از نیروی زمینی – نیروی هوائی و نیروی دریائی افسران درجه داران و افراد غیور و ورزیده با داشتن دانش نظامی کافی و مدیریت و انضباط کامل از مدرن ترین سلاح و تجهیزات جهانی برخوردار بوده و وظیفه ملی و میهنی خود را تحت فرمان شاهنشاه آریامهر در حفظ ثبات و آرامش کشور که لازمه پیشرفت است بنحو احسن انجام می‌دهد (صحیح است) و با کمال افتخار در نگهبانی از صلح منطقه از نیرومندترین و ورزیده ترین و مجهزترین قدرتها بشمار می‌رود (صحیح است).

ارتش شاهنشاهی با نیرومندی کم نظیری که دارد وظیفه خطیر خود را در حفظ حدود و ثغور کشور و برقراری امنیت کامل بنحو احسن انجام داده وو می‌دهد و همانطوریکه فرمانده تاجدار و رهبر انقلاب ایران کراراً تأکید فرموده‌اند بحق یک عامل مهم صلح جهانی است (صحیح است).

ارتش شاهنشاهی نه تنها همیشه آمادگی کامل برای حفظ حدود و پاسداری از مملکت را داشته و همیشه گوش بفرمان فرمانده تاجدار خود آماده فداکاری و جانبازی گوش بفرمان تاجدار خود آماده فداکاری و جانبازی در راه شاهنشاه کشور می‌باشد بلکه در سازندگی کشور و عمران و آبادگی و انجام خدمات کشاورزی و بهداشتی و کمک و مساعدت به هموطنان هنگام وقوع حوادث غیر مترقبه و هم چنین ترویج فرهنگ و گسترش امر آموزش و پرورش و مبارزه با بی سوادی در اقصی نقاط کشور و بالاخره در به ثمر رسانیدن انقلاب شاه و ملت نقش بسیار ارزنده و چشمگیری را ایفاء نموده و می‌نماید (صحیح است – احسنت) عموم مردم شاهدوست و صلح جوی ایران ارتش شاهنشاهی خود را که با آن پیوندی ناگسستنی داشته و آنرا ضامن استقلال میهن عزیز خود میدانند از صمیم قلب دوست داشته (صحیح است) و با پشتیبانی کامل و علاقه وافر بداشتن چنین ارتش مجهزی افتخار می‌کنند (صحیح است – احسنت) ضمن عرض تبریک این روز فرخنده به پیشگاه با عظمت شهریار دادگستر روز ارتش را گرامی داشته و در برابر عظمت اندیشه‌های بزرگ شاهنشاه صلحدوست خود سر تعظیم فرود آورده توفیق فرزندان دلیر ایران افسران، درجه داران و افراد ارتش شاهنشاهی ایران و حفظ حدود و ثغور مملکت و حفظ ثبات و امنیت بی نظیری که بحمد الله در این عصر آریامهر وجود دارد و بالاخره استقرار صلح می‌کوشند از درگاه قادر متعال مسئلت دارم (احسنت – احسنت) موضوع دیگری که بعرض میرسانم درباره هنرستان روستائی بخش سامن از توابع ملایر است که با دستورات موکدی که جناب آقای هویدا نخست وزیر خدمتگزار صادر فرموده‌اند و توجه جناب خاتم دکتر فرخ رو پارسای وزیر محترم آموزش و پرورش طرح هنرستان مزبور به تصویب رسیده که باعث کمال تشکر و امتنان است از جناب آقای مهندس آموزگار وزیر محترم آبادانی و مسکن تقاضا دارم فرمائید هر چه زودتر طرح مزبور بمورد اجرا در آید.

از توجهی که فرمودید سپاسگزارم (احسنت – احسنت).

رئیس- آقای مظاهری بفرمائید.

مظاهری – با اجازه مقام معظم ریاست مجلس شورای ملی و همکاران محترم

روز چهارشنبه بیست و سوم آبان ماه ساعت چهار و نیم بعد از ظهر شاهنشاه آریامهر شهر تاریخی اصفهان را بقدوم خود مزین فرمودند. پایتخت شاه عباس کبیر ببرکت مقدم مبارک رهبر محبوب و خردمند ملت ایران از آراستگی ویژه‌ای برخوردار گردید افتخار بزرگ دیگری که بر تارک شهر ما درخشیدن گرفت رویداد غرور انگیز و خاطر آفرین اصفهان و اصفهانی را بدرک فیض و دیدار شهریار محبوب و برکات ناشی از نزول موکب همایونش نائل ساختند غریو شادی و دست افشانی دهها هزار مردم آزاده‌ای که قلوبشان گنجینه مهر شاه و دیدگان پرفروغ و روشنشان ستایش گر عنایات و توجهات شاهنشاهی است شهر اصفهان را می لرزاند (احسنت) بار دیگر تجلی احساسات شورانگیز مردم نسبت برهبر اندیشمند خویش سند زنده و ارزنده‌ای از درجه علاقه معنوی و همبستگی عمیق و پیوند ناگسستنی شاه و ملت را بسینه تاریخ سپرد و در معرض دید جهانیان قرار داد تا دل دوست را روشن و چشم دشمن را کورکند. مردم اصفهان با استقبال صمیمانه از رهبر انقلاب شهریار ملت دوست و روشن بین خود عالیترین و بی شائبه ترین سپاسهای قلبی بیکران خویش را نثار خاکیان شاهنشاه محبوب خود نمودند (احسنت) مردم اصفهان بخاطر موفقیتهای بزرگی که نصیب ملت ایران گردیده است از شوق می‌لرزیدند و غریو شادی و مسرت ندای قلبی مردم اصفهان و خوش آمدگوئی شهر اصفهان را تکان می‌داد.

بهمین جهت دستهای مردم برای شکر گزاری بدرگاه خداوند بالا می‌رفت و سلامتی شاهنشاه آریامهر و خاندان جلیل سلطنت را مسئلت می‌نمودند (احسنت) مسافرتهای شاهنشاه آریامهر همواره توأم با برکات و فیوضات کامله الهی بوده است زیرا به برکت قدوم شاهنشاه عمران و آبادی شهر تاریخی اصفهان با داشتن کارخانه عظیم ذوب آهن آریامهر و دهها واحد صنعتی دیگر صد چندان می‌شود و این موهبتی است بزرگ برای فرد فرد مردم اصفهان که بدیدار شاهنشاه موجب نائل گردیدند و مشتاقانه هر جا که شاهنشاه نزول اجلال می‌فرمودند با عالیترین احساسات مردم روبرو می‌گردیدند در اصفهان صدها هزار اصفهانی خدا پرست و شاهدوست از اعماق قلوب خود فریاد می‌زدند: شاهنشاها بشهر تاریخی ما خوش آمدید (احسنت).

بازدید شاهنشاه آریامهر از ساختمانهای ناتمام که از طرف وزارت آبادانی و مسکن برای افراد کم درآمدساخته می‌شود نمودار آن است که رهبر انقلاب ایران علاقه کامل دارند که همه مردم در رفاه آسایش بیشتر زندگی کنند. پرسش‌های رهبر پیروز انقلاب ایران درباره تعداد کارگران و وضع زندگی آنها نشانه آن است که شاهنشاه بزرگ ما وضع زندگی و طرز کار و میزان درآمد همه طبقات بخصوص طبقه شریف کارگر را مورد نظر قرار داده و در هر موقعیتی اوامر لازم برای رفاه و آسایش آنان صادر می‌فرمایند (صحیح است).

از درگاه خداوند بزرگ برای سلامت روز افزون شاهنشاه آزادمنش و مردم دوست ایران بقای عمر و دوام سلطنت آرزو دارم (احسنت – احسنت).

رئیس- آقای حکمت یزدی بفرمائید.

حکمت یزدی – جناب آقای رئیس، همکاران محترم، کلاه گوشه دهقان بآفتاب رسید.

که سایه بر سرش افکند چون تو سلطانی (احسنت) برای اولین بار افتخار یافت که مقدم گرامی شاهنشاه آریامهر رهبر بزرگ خود را در قلب خود پذیرا باشد. شاهنشاه آریامهر در ساعت یازده و ده دقیقه صبح بوسیله هواپیما بشهر بافق نزول اجلال فرمودند. من نمی‌توانم موج احساس و شعف مردم استان یزد را در قالب کلمات بیان کنم (صحیح است – احسنت) واقعاً کلمات ما عاجز است از آن احساسی که در بعضی مواقع در جمع یا فرد پیدا می‌شود گفت: یدرک ولایوصف، من در چشم این مردم که نگاه می‌کردم، اشک شوق و احساس و افتخار و امید بود (احسنت) این هست که فلسفه شاهنشاهی ایران حکومت بر قلبها و دلهاست (احسنت) و این تنها موهبتی است که فقط در ایران زمین پیدا می‌شود و لاغیر. من مدعی هستم و اثبات می‌کنم، فقط با حکومت بر دلها، شهر بافق قبل از آنکه معدن سنگ آن کشف بشود و مورد استفاده قرار بگیرد قریه‌ای بود ریگزا ولم یزرع و وسیله نقلیه آن باصطلاح چند نفر شتر بود، محصول آن مقداری خرمای بد و کمی انار زشت (عباس میرزائی – بفرمائید انار ترش، انار که زشت نمی‌شود) آقای عباس میرزائی انار ترش خوب است بذائقه شما می‌چسبد، اما امروز یکی از مراکز بزرگ صنعتی است. چهره شاداب ۲۲۶۶ مهندس و کارگر، کارگران عزیز که در آنجا با کمال فعالیت مشغولند (آفرین) فولاد اصفهان از معدن سنگ بافق تغدیه می‌کند. در همان سرزمین لم یزرع شهری بنام خسرو مهر درست شده است بوسعت نهصد هزار متر مربع، نخلهای زیبائی در این پارک هست که واقعاً جالب است. در بافق قبل از انقلاب آب مردم عبارت از چند رشته قنات شور بود ولی امروز بهمت ذوب آهن و تأسیسات وسیع آن حلقه‌های متعددی از چاههای آب شیرین حفر شده و مردم از آب شیرین استفاده می‌کنند. شهر خسرو مهر دارای باشگاه، سینما، خانه‌های متعدد، وسایل بهداشتی و همه جهات شهری در آن جمع است. اصلا چهره عوض شده است و شما اگر خواسته باشید بعظمت کار پی ببرید بافق ۱۰ سال پیش را نگاه کنید و بافق امروز را نگاه کنید که:

میان ماه من تا ماه گردون
تفاوت از زمین تا آسمان است (احسنت)

عنایت خاص شاهنشاه هستند و از خدمت آنها و خدمت مهندسین ایران زمین تقدیر و تشویق فرمودند و بآنان نوید دادند که ایران دهسال دیگر ایرانی است پیشرفته تر از امروز و نزدیکتر بتمدن بنده خواستم چند نکته را در قبال این معنی عرض کنم و مسلماً آقای قوام صدری ثم یادداشت می‌فرمایند، شهر بافق واقعاً چهره اش عوض شده، اما نواقصی دارد. یک مسئله‌ای را که بایستی توجه کرد دو گانگی زندگی کارمندان دولت بارندگی کارگران و کارمندان و مهندسین مربوط بصنایع ذوب آهن است. بنده اعتقاد دارم کوشش بشود که این دوگانگی رفع بشود تا ایجاد عقده نکند. از یکطرف در خسرو مهر بهترین ساختمانها باشگاه، سینما است، اما کارمند وزارت آموزش و پرورش یا دادگستری فاقد آنها است. شما راهی پیدا بکنید که این کارمندان هم استفاده کنند و دو گانگی ایجاد نشود، این مسئله‌ای است که عقده ایجاد می‌کند، او هم بوسیله دولت بفکر جبرانش باشد این دوگانگی را حل کنید، خانه‌های سازمانی را تعدادش را زیاد بکنید، بگذارید یکنواخت بشود آنچه را که واقعاً منظور رهبر بزرگ ماست نقص و نقصان نداشته باشد به این چهره زیبائی که بافق پیدا کرده یک کارمند وزارتخانه احساس نکند این موسسات مربوط باو نیست. این مسئله دوگانگی را حتماً مورد توجه قرار بدهید. مسئله دوم راه بافق به یزد است که مهندسین و کارگرانی می‌خواهند از نعمتی که در یزد است استفاده کنند. راه آنجا را اسفالت بکنند واقعاً ارزش این را هم دارد. اما مسئله دیگر بودجه استان یزد است من نمیدانم چون بزد از لحاظ حروف الفبا با (ی) شروع می‌شود و ((ی)) حرف آخر الفبا است موقعیکه بودجه باینجا می‌رسد کفگیر به ته دیگ می‌خورد و این تقسیم نامه وحشی بافقی بمناسبت اینکه شهر این شاعر شیرین سخن برای اولین بار مقدم شاهنشاه بزرگ را در قلب خود جای دهد بهمین مناسبت آن تقسیم نامه را بخوانید جناب آقای قوام صدری:

آن خانه محقر بابا از آن من وزبام خانه تا به ثریا با از آن تو – حالا از بام خانه تا ثریا مال یزد است. بنده استدعا می‌کنم به بودجه یزد عنایت خاص بفرمائید. و بپرسید در حوزه انتخابیه بنده نفت، پشتکوه و شهر بابک با ۲۰۰ هزار نفر جمعیت روی آن تقیسمی که کرده‌اید، آیا تکافو یاحتیاجات و نیازهای عمومی را می‌کند یا نه؟ اگر میفرمائید تکافو می‌کند بنده تسلیم هستم بهر حال مسئله را بگلایه نکشیم. بگذاریم در آن سروری که تمام استان یزد از آن بهره مند شده‌اند در آن سهیم باشیم این چند جمله را هم که گفتم از این باب بود که واقعاً با سوز دل می‌گویم که بافق امروز که در اثر عنایات خاص شاهنشاه امروز چهره دیگری پیدا کرده، لکه‌ای کنارش نباشد، عرض دیگری ندارم (احسنت – احسنت).

رئیس- خانم پیر نیا بفرمائید.

خانم پیر نیا – جناب آقای رئیس – همکاران گرامی

تشریف فرمائی اخیر موکب همایون شهریار عدالت گستر ایران را بخطه شهر تاریخی اصفهان که امروز بزرگترین قطب صنعتی ایران است از زبان مردم این منطقه باید بنزول سحاب پر برکت بهاری که مسیر خود را عطر آگین و سرسبز و خرم می‌کند تشبیه نمود (احسنت). تاریخ کشور کهنسال و باستانی ایران بیاد ندارد که موکب پادشاهی بمنطقه‌ای از کشور اینهمه خیر و برکت و اصلاح و عمران و رونق و صفا بدهد و تمام مظاهر حیات جامعه آنرا شکوفا کند. امروز خطه اصفهان و پایتخت شاهنشاه بزرگ صفوی باراده و عزم شاهنشاه آریامهر چون نگین الماس بر تارک اصلاحات و پیشرفتهای کشور می‌درخشد (صحیح است) کسب و کار و هنر و تعالی آنچنان رشد و رونق و درخشش یافته که مردم منطقه موکب همایون شاهنشاه را عطیه ایزدی و مرحمت یزدانی میدانند. بحق اینچنین است.

دراینجا شاهد مثالی از شاعر بزرگ ایران فردوسی طوسی مصداق یافته که گفته است:

جهان را دل از شاه خندان بود
که بر چهر او فر یزدان بود (احسنت)

پیروزی بزرگ تاریخی که اخیراً در امر حاکمیت مطلق صنعت نفت برهبریهای داهیانه و اندیشمنانه شاهنشاه ایران نصیب ملت ایران گردید در جلا و درخشش و رونق اقتصادی سراسر کشور مخصوصاً این منطقه کاملا حس می‌گردد. و اصفهان خود را جزو پیش گامان ورود بدروازه تمدن بزرگ در زیر درفش شاهنشاهی ایران با غرور و افتخار آماده می‌کند.

ستایش و حق شناسی و سپاس ملت ایران از رهبر عالیقدر و ترقی خواهی که ملتی را با سرعت اعجاب ایران و ایرانی را شایسته احترام در مجامع گیتی نموده است از استقبال خرد و کلان و احساسات آزاد زنان و آزاد مردان درک می‌گردد. در همین تشریف فرمائی شخصاً ناظر آن بودم که دختر خردسالی چنان مجذوب عظمت و مهر شهریار دادگستر ایران شده بود که ضمن کف زدن و ابراز احساسات سرشک پاک خود را نثار قدوم مبارک همایونش می‌نمود. و آهنگ دعای این دخترک در گوشم طنین دارد که می‌گفت: خداوندا. شاهنشاه ما. رهبر ما. پدر ما. مایه افتخار و عظمت ما. پرچمدار ما را در کنف عنایت خود بگیر و توفیق را موافق اراده خیر خواهانه او بگردان (احسنت – احسنت).

جوانی با خلوص نیت می‌گفت امروز شهر ما .... خانه ما ....... دیار ما بنور قدوم شهریار ایران روشن است و من می‌خواهم جانم را فدای او کنم.

این در حقیقت صدای ۳۰ میلیون مردم ایران است که همه برای اداهه عمر و بقای سلطنت شاهنشاه آریامهر دعا می‌کنند (صحیح است).

شاهنشاه در سفر اخیر باصفهان فرمودند: وسائل مورد نیاز مردم باید در ایران تهی و تدارک شود. آیا انجام این هدف مقدس و اندیشه پاک جز مهرورزی به ترقی صنایع کشور و اشتغال عده بیشتری بکار و رونق بازار و اقتصاد است. آیا مهر میهن و وطن دوستی از خلال اینهمه خلوص و صفا ساطع نیست.

از فرمایشات شاهنشاه دادگستر ایران (تحصیل برای همه) در فضای جهان طنین افکنده و دلهای بیدار و هوشیار را به فداکاری در مقابل این عزم به طپش در آورده است. مگر نه آنست شهریار ایران پیرو قرآن کریم و مجری احکام یزدانی است.

مگر قرآن گویا بر آن نیست (طلب العلم فریضه علی کل مسلم و مسلمه) یعنی تحصیل برای همه. در این چند روز که گذشت مراسم جشن شکوهمند و غرور آفرین پنجاه و دومین سالگرد تجدید حبات ارتش ایران در بلی رژه ارتش شاهنشاهی هخامنشی و نیزه داران ساسانی باردیگر پرتو افکنده ولی پرچم آن در دست توانای فرزند رشید وطن، شاهنشاه آریامهر در اهتزاز است. پایه گذاری شد و آرزوی آن سردار نامدار این بوده که روزی ارتش شاهنشاهی بپایه فعلی برسد یاد آن سردار گرامی و روانش شاد و خاطره اش جاودان باد.

هم اکنون طنین گامهای موزون جوانان وطن در راهی که ۵۲ سال قبل به آن قدم گذارده است بگوش می‌رسد و روانشاد سردار کبیر ایران بچنان فرزند برومندی می‌بالد و درود می‌فرستد (احسنت) بموقع است بعرض برسانم هم آهنگ لحظاتی که موکب همایون شاهنشاهی در منطقه‌ای از کشور ابواب سعادت و رونق زندگی می‌گشایند. شهبانوی بزرگ و پرمهر ایران در گوشه دیگر کشور به افتتاح کتابخانه‌ها، بیمارستانها، آموزشگاهها اشتغال دارند (صحیح است). دو بازوی نیرومند برای رفاه و سعادت ملت ایران یکی از شرق و دیگری از غرب از میعادگاه شاهنشاهی تجلی کرده و ملت ایران را به آغوش مهر و نوازش خود گرفته است (صحیح است).

حقاً ما هر چه داریم از پرتو تلاش و تدبیر و اندیشه بلند خاندان پهلوی است در اینجا لازم میدانم از مجاهدات آقای دکتر کیانپور استاندار اصفهان در اجرای هدفهای مقدس شهریار ایران و اقدامات وقفه ناپذیر ایشان که در آن خطه بطرز چشم گیری جلوه گر است یاد کرده بدولت خدمتگزار جناب آقای هویدا که در وظیفه مقدس پاسداری انقلاب دارای چنین سربازان فداکاری می‌باشند تبریک عرض کنم. از ایزد توانا با خلوص نیت مسئلت می‌کنم شاهنشاه عالیقدر و اندیشمند ایران را که شب و روز برای سعادت ملت در تلاش می‌باشند در ظل عنایات ایزدی گرفته وجود مبارکشان را برای سعادت و سربلندی میهن در پرتو تائیدات خود حفظ فرماید و همچنین شهبانوی بزرگوار و نیکوکار و ولایتعهد پاک سرشت و خاندان جلیل پهلوی را با تائیدات یزدانی سلامت و موفق بدارد (احسنت – احسنت).

- تقدیم لایحه شمول مقررات استخدامی هیئت علمی دانشگاه سابق شیراز که طبق قانون تأسیس دانشگاه پهلوی بدانشگاه مزبور منتقل شده‌اند، بوسیله آقای دکتر میر علاء معاون وزارت علوم و آموزش عالی

۳- تقدیم لایحه شمول مقررات استخدامی هیئت علمی دانشگاه سابق شیراز که طبق قانون تأسیس دانشگاه پهلوی بدانشگاه مزبور منتقل شده‌اند، بوسیله آقای دکتر میر علاء معاون وزارت علوم و آموزش عالی

رئیس- وارد دستور می‌شویم آقای دکتر میر علاء بفرمائید.

دکتر میر علاء (معاون وزارت علوم و آموزش عالی)- با اجازه مقام محترم ریاست عده‌ای ا زکارکنان دانشگاه قدیم شیراز به دانشگاه پهلوی انتقال پیدا کرده‌اند برای تثبیت وضع آنها و ترفیعات بعدی آنها لایحه‌ای تهیه و تنظیم شده است که برای تصویب تقدیم می‌شود.

رئیس- لایحه به کمیسیون‌های مربوط ارجاع می‌شود.

- تقدیم اساسنامه شرکت سهامی روزنامه رسمی کشور شاهنشاهی ایران بوسیله آقای هنرمندی معاون وزارت دادگستری

۴- تقدیم اساسنامه شرکت سهامی روزنامه رسمی کشور شاهنشاهی ایران بوسیله آقای هنرمندی معاون وزارت دادگستری

رئیس- آقای هنرمندی بفرمائید.

هنرمندی (معاون وزارت دادگستری) – با کسب اجازه از مقام محترم ریاست در اجرای قانون تبدیل چاپخانه دولتی ایران بشرکت سهامی و همچنین روزنامه رسمی شاهنشاهی به شرکت سهامی اساسنامه آنرا برای طرح در کمیسیونهای مربوط تقدیم می‌دارد.

رئیس- لایحه به کمیسیونهای مربوطه ارجاع می‌شود.

- تصویب صورت جلسه قبل

۵- تصویب صورت جلسه قبل

رئیس- نسبت به صورت جلسه دفعه گذشته نظری نیست؟ (اظهاری نشد) صورت جلسه تصویب می‌شود.

- طرح و تصویب گزارش شور دوم کمیسیون دارائی راجع به لایحه اجازه تضمین وامهای دریافتی شرکت‌های کشتیرانی ایرانی و ارسال به مجلس سنا

۶- طرح و تصویب گزارش شور دوم کمیسیون دارائی راجع به لایحه اجازه تضمین وامهای دریافتی شرکت‌های کشتیرانی ایرانی و ارسال به مجلس سنا

رئیس- گزارش شور دوم اجازه تضمین وامهای دریافتی شرکت‌های کشتیرانی ایرانی مطرح است قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

گزارش شور دوم از کمیسیون دارائی بمجلس شورای ملی

کمیسیون دارائی در جلسه ۱۶ آبانماه ۱۳۵۲ با حضور نمایندگان دولت لایحه شماره ۳۰۷۱۶ مورخ ۱۳۵۲/۵/۳ راجع باجازه تضمین وامهای دریافتی شرکتهای کشتیرانی ایرانی را که گزارش شور اول آن بشماره ۸۷۲ چاپ گردیده است برای شور دوم مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه شور اول را عیناً تصویب کرد.

اینک گزارش آنرا بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

لایحه قانون اجازه تضمین وامهای دریافتی شرکت کشتیرانی ایرانی

ماده واحده – بدولت اجازه داده می‌شود که بمنظور تشویق و حمایت و تجهیز و تقویت ناوگان بازرگانی ملی ایران در سطح جهانی تمام با قسمتی از وام خارجی مورد نیاز شرکت‌های کشتیرانی ایرانی را که سهام آن همواره حداقل ۴۰ درصد متعلق بدولت و یا یکی از سازمانها و یا شرکتهای دولتی باشد پس از تأیید شرایط و مفاد موافقت نامه وام توسط وزارت دارائی جمعاً تا مبلغ سی میلیارد ریال تضمین نماید.

بمنظور نظارت و هماهنگی بیشتر در تأمین هدفهای دولت در امور حمل و نقل دریائی دو نفر ناظر از طرف وزیر دارائی و وزیر اقتصاد با تصویب هیئت وزیران بعنوان ناظران دولت برای حضور در جلسات هیئت مدیره اینگونه شرکتهای کشتیرانی ایران تعیین می‌شوند.

مخبر کمیسیون دارائی – امان الله ریگی.

گزارش شور دوم از کمیسیون اقتصاد بمجلس شورای ملی

کمیسیون اقتصاد در جلسه روز سه شنیه ۱۳۵۲/۸/۲۲ با حضور آقای دکتر معتمد وزیری معاون وزارت کشتیرانی ایرانی را برای شور دوم مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه کمیسیون دارائی را در اینمورد تأیید و تصویب کرد. اینک گزارش آنرا بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبر کمیسیون اقتصاد – محمد ابراهیم نیکپور.

رئیس- ماده واحده مطرح است نظری نیست ؟(اظهاری نشد) در کلیات آخر لایحه نظری نیست؟ (اظهاری نشد) بماده واحده و کلیات آخر لایحه رأی می‌گیریم خانمها و آقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد. لایحه برای تصویب مجلس سنا فرستاده می‌شود.

- طرح و تصویب گزارش شور دوم کمیسیون کشور راجع بلایحه شمول اصلاح قانون اجازه پرداخت مزایای ویژه افسران و درجه داران ارتش شاهنشاهی بافسران و درجه داران ژاندارمری کشور و ارسال بمجلس سنا

۷- طرح و تصویب گزارش شور دوم کمیسیون کشور راجع بلایحه شمول اصلاح قانون اجازه پرداخت مزایای ویژه افسران و درجه داران ارتش شاهنشاهی بافسران و درجه داران ژاندارمری کشور و ارسال بمجلس سنا

رئیس- گزارش شور دوم شمول اصلاح قانون اجازه پرداخت مزایای ویژه افسران و درجه داران ارتش شاهنشاهی بافسران و درجه داران ژاندارمری کشور مطرح است قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

گزارش شور دوم از کمیسیون کشور بمجلس شورای ملی

کمیسیون کشور در جلسه ۱۳۵۲/۸/۲۱ با حضو رخانم صوفی معاون وزارت کشور و تیمسار سپهبد کاتوزیان معاون وزارت جنگ لایحه شماره ۲۵۸۳۸ مورخ ۱۳۵۲/۳/۱۴ دولت راجع بشمول اصلاح قانون اجازه پرداخت مزایای ویژه افسران و درجه داران ارتش شاهنشاهی بافسران و درجه داران ژاندارمری کشور که گزارش شور اول آن بشماره ۸۸۴ چاپ گردیده مورد رسیدگی قرار داد و گزارش شور اول را عیناً تأیید و تصویب کرد.

اینک گزارش آن بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

لایحه قانون شمول اصلاح قانون اجازه پرداخت مزایای افسران و درجه داران ارتش شاهنشاهی بافسران و درجه داران ارتش شاهنشاهی بافسران و درجه داران ژاندارمری کشور

ماده واحده – قانون اصلاح قانون اجازه پرداخت مزایای ویژه بافسران و درجه داران ارتش شاهنشاهی مصوب هشتم ۱ مرداد ۱۳۵۲ شامل افسران و درجه داران ژاندارمری کشور نیز می‌گردد.

همردیف درجه دارانی که در مشاغل مربوط برشته‌های تخصصی بطور سازمانی منصوب و عملا در مشاغل مزبور مشغول خدمت باشند نیز مشمول مقررات این قانون خواهند بود.

آئین نامه‌های اجرائی این قانون از طرف ژاندارمری کشور تهیه و پس از موافقت وزارتین کشور و جنگ بتصویب کمیسیونهای مربوط مجلسین خواهد رسید.

این قانون از تاریخ تأمین اعتبار لازم در بودجه ژاندارمری کشور اجرا می‌شود.

مخبر کمیسیون کشور – سید رضا سجادی.

گزارش شور دوم از کمیسیون نظام بمجلس شورای ملی

کمیسیون نظام در جلسه ۱۳۵۲/۸/۲۲ با حضور نمایندگان دولت لایحه شمول اصلاح قانون اجازه پرداخت مزایای ویژه افسران و درجه داران ارتش شاهنشاهی بافسران و درجه داران ژاندارمری کشور را مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه کمیسیون کشور را در اینمورد تأیید و تصویب کرد.

اینک گزارش آنرا بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبر کمیسیون نظام – روح الله جعفری.

گزارش شور دوم از کمیسیون بودجه بمجلس شورای ملی

کمیسیون بودجه در جلسه ۱۳۵۲/۸/۲۲ با حضور نمایندگان دولت لایحه شمول اصلاح قانون اجازه نمایندگان دولت لایحه شمول اصلاح قانون اجازه پرداخت مزایای ویژه افسران و درجه داران ارتش شاهنشاهی بافسران و درجه داران ژاندارمری کشور را مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه کمیسیون کشور را در اینمورد تأیید و تصویب کرد.

اینک گزارش آنرا بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبر کمیسیون بودجه – صدری کیوان.

رئیس- ماده واحده مطرح است نظری نیست. ؟ (اظهاری نشد) در کلیات آخر لایحه رأی می‌گیریم خانمها و آقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد. و آقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد. لایحه برای تصویب بمجلس سنا فرستاده می‌شود.

- طرح گزارش شور اول کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری راجع به لایحه تشکیل شرکت صنایع الکترونیک ایران

۸- طرح گزارش شور اول کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری راجع به لایحه تشکیل شرکت صنایع الکترونیک ایران

رئیس- گزارش شور اول تشکیل صنایع الکترونیک ایران مطرح است قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

گزارش شور اول از کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری بمجلس شورای ملی

کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری در جلسه ۲۱ آبانماه ۱۳۵۲ با حضور تیمسار سپهبد کاتوزیان معاون وزارت جنگ و آقای دکتر معتمد وزیری معاون وزارت اقتصاد لایحه شماره ۱۸۹۳۲ مورخ ۱۳۵۲/۸/۱۵ دولت راجع بتشکیل شرکت صنایع الکترونیک ایران را که در جلسه روز سه شنبه ۱۳۵۲/۸/۱۵ تقدیم و بشماره ۸۹۲ چاپ گردیده است مورد رسیدگی قرار داد و با اصلاحاتی تصویب کرد.

اینک گزارش آن بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

لایحه قانون تشکیل شرکت صنایع الکترونیک ایران

ماده ۱- بدولت اجازه داده می‌شود بمنظور ایجاد و توسعه صنایع الکترونیک و الکترواپتیک Electronics&Electrooptic و برای انجام تحقیقات و طراحی در علم و صنعت الکترونیک و الکترواپتیک و انجام خدمات و تأسیس شرکتهای صنعتی و مشارکت با شرکتهای داخلی و خارجی و انجام هر گونه عملیات نگهداری و تولیدی و معاملات بازرگانی مربوط بامور مذکور شرکت مستقلی بنام شرکت صنایع الکترونیک ایران که در این قانون شرکت نامیده می‌شود تأسیس کند.

این شرکت وابسته بوزارت جنگ (سازمان صنایع نظامی) خواهد بود.

ماده ۲- سرمایه شرکت یک میلیارد ریال است که بیک هزار سهم یک میلیون ریالی تقسیم می‌شود و سهام مذکور متعلق بدولت غیر قابل انتقال می‌باشد.

دولت مجاز است علاوه بر سرمایه مذکور دارائی و تأسیسات متعلق بخود را که لازم بداند بشرکت واگذار کند و بسرمایه شرکت اضافه شود.

ماده ۳- شرکت دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی است و بصورت شرکت سهامی اداره می‌شود.

این شرکت و شرکتهای تابعه و وابسته بآن منحصراَ تابع این قانون و اساسنامه و مقررات و آئین نامه‌های مربوط بخود بوده و تابع قوانین و مقررات مربوط بموسسات دولتی و وابسته بدولت و قانون محاسبات عمومی نمی‌باشند مگر آنکه در قوانین مزبور صراحتاً از این شرکت و شرکتهای تابعه و وابسته بآن نام برده شود.

شرکت در اموری که در این قانون و اساسنامه‌های مربوط پیش بینی نشده است تابع قانون تجارت خواهد بود.

ماده ۴- شرکت و شرکتهای تابعه و وابسته بآن مشمول معافیت موضوع ماده ۹۷ قانون مالیاتهای مستقیم مصوب اسفندماه ۱۳۴۵ و اصلاحات بعدی آن خواهند بود.

ماده ۵- شرکت دارای ارکان زیر خواهد بود:

۱- مجمع عمومی.
۲- شورای عالی.
۳- مدیر عامل.
۴- حسابرس (بازرس)

ماده ۶- مجمع عمومی شرکت از وزیر جنگ، وزیر دارائی، وزیر اقتصاد، رئیس سازمان برنامه و بودجه و مدیر عامل سازمان صنایع نظامی تشکیل می‌شود و بریاست مجمع عمومی بعهده وزیر جنگ خواهد بود.

ماده ۷- شورایعالی شرکت مرکب از یک رئیس و چهار عضو خواهد بود که به پیشنهاد وزیر جنگ و تأیید مجمع عمومی بموجب فرمان همایونی منصوب خواهد شد.

ماده ۸- مدیر عامل شرکت به پیشنهاد وزیر جنگ و تأیید مجمع عمومی بموجب فرمان همایونی منصوب خواهد شد.

ماده ۹- حسابرس (بازرس) شرکت بنا به پیشنهاد وزیر دارائی و تصویب مجمع عمومی انتخاب خواهد شد.

ماده ۱۰- شرکت دارای اختیارات زیر نیز می‌باشد:

الف – اخذ وام از منابع داخلی یا خارجی با ضمانت و یا بدون ضمانت دولت برای سرمایه گذاری و خرید ماشین آلات و لوازم و انجام خدمات لازم با تصویب مجمع عمومی و رعایت مقررات مربوط.
ب – استخدام کارشناس خارجی و یا عقد قرار داد برای استفاده از خدمات موسسات خارجی در امور و وظایف مربوط بشرکت با توجه بضوابطی که بتصویب شواری عالی خواهد رسید.
ج- تصویب اساسنامه شرکتهای تابعه و وابسته.

ماده ۱۱- سود خالص شرکت تا مدت ۵ سال باری افزایش سرمایه شرکت منظور خواهد شد.

ماده ۱۲- خدمات افسران، درجه داران، کارمندان غیر نظامی ارتش شاهنشاهی، همافران و افزارمندانی که در تخصص مربوط و محل سازمانی در شرکت و شرکتهای تابعه یا وابسته آن انجام وظیفه می‌نمایند با رعایت مقررات بمنزله خدمت در نیروهای مسلح شاهنشاهی محسوب خواهد شد.

ماده ۱۳- اساسنامه شرکت ظرف ششماه از تاریخ تصویب این قانون از طرف وزارت جنگ تهیه و پس از تأیید مجمع عمومی و تصویب کمیسیونهای استخدام جنگ و دارائی و اقتصاد مجلسین بمورد اجرا گذارده می‌شود. هر نوع تغییر در اساسنامه نیز بطریق فوق انجام خواهد شد.

مخبر کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری – رضا پیر زاده.

گزارش شور اول از کمیسیون نظام بمجلس شورای ملی

کمیسیون نظام در جلسه ۲۲ آبانماه ۱۳۵۲ با حضور نمایندگان دولت لایحه مربوط به تشکیل شرکت صنایع الکترونیک ایران را مورد رسیدگی قرار داد و تصویب کرد.

اینک گزارش آن بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبر کمیسیون نظام – روح الله جعفری.

گزارش شور اول از کمیسیون اقتصاد بمجلس شورای ملی

کمیسیون اقتصاد در جلسه ۲۲ آبانماه ۱۳۵۲ با حضور نمایندگان دولت لایحه مربوط به تشکیل شرکت صنایع الکترونیک ایران را مورد رسیدگی قرار داد و تصویب کرد.

اینک گزارش آن بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبر کمیسیون اقتصاد – محمد ابراهیم نیک پور.

گزارش شور اول از کمیسیون دارائی بمجلس شورای ملی

کمیسیون دارائی در جلسه ۲۳ آبانماه ۱۳۵۲ با حضور نمایندگان دولت لایحه مربوط به تشکیل شرکت صنایع الکترونیک ایران را مورد رسیدگی قرار داد و گزارش کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری را در این مورد تأیید و تصویب کرد.

اینک گزارش آن بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبر کمیسیون دارائی – امان الله ریگی.

رئیس- کلیات لایحه مطرح است نظری نیست؟

(بشرح زیر خوانده شد)

ماده ۱- بدولت اجازه داده می‌شود بمنظور ایجاد و توسعه صنایع الکترونیک و الکترواپتیک Electronics&Electrooptic و برای انجام تحقیقات و طراحی در علم و صنعت الکترونیک و الکترواپتیک و انجام خدمات و تأسیس شرکتهای صنعتی و مشارکت با شرکتهای داخلی و خارجی و انجام هر گونه عملیات نگهداری و تولیدی و معاملات بازرگانی مربوط بامور مذکور شرکت مستقلی بنام شرکت صنایع الکترونیک ایران که در این قانون شرکت نامیده می‌شود تأسیس کند.

این شرکت وابسته بوزارت جنگ (سازمان صنایع نظامی) خواهد بود.

رئیس- در ماده اول نظری نیست؟ (اظهاری نشد) ماده دوم قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

ماده ۲- سرمایه شرکت یک میلیارد ریال است که بیک هزار سهم یک میلیون ریالی تقسیم می‌شود و سهام مذکور متعلق بدولت غیر قابل انتقال می‌باشد.

دولت مجاز است علاوه بر سرمایه مذکور دارائی و تأسیسات متعلق بخود را که لازم بداند بشرکت واگذار کند و بسرمایه شرکت اضافه شود.

رئیس- در ماده دوم نظری نیست؟ (اظهاری نشد) ماده سوم قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

ماده ۳- شرکت دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی است و بصورت شرکت سهامی اداره می‌شود.

این شرکت و شرکتهای تابعه و وابسته بآن منحصراَ تابع این قانون و اساسنامه و مقررات و آئین نامه‌های مربوط بخود بوده و تابع قوانین و مقررات مربوط بموسسات دولتی و وابسته بدولت و قانون محاسبات عمومی نمی‌باشند مگر آنکه در قوانین مزبور صراحتاً از این شرکت و شرکتهای تابعه و وابسته بآن نام برده شود.

شرکت در اموری که در این قانون و اساسنامه‌های مربوط پیش بینی نشده است تابع قانون تجارت خواهد بود.

رئیس- درماده سوم نظری نیست؟ (اظهاری نشد) ماده چهارم قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

ماده ۴- شرکت و شرکتهای تابعه و وابسته بآن مشمول معافیت موضوع ماده ۹۷ قانون مالیاتهای مستقیم مصوب اسفندماه ۱۳۴۵ و اصلاحات بعدی آن خواهند بود.

رئیس- در ماده چهارم نظری نیست؟ (اظهاری نشد) ماده پنجم قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

ماده ۵- شرکت دارای ارکان زیر خواهد بود:

۱- مجمع عمومی.
۲- شورای عالی.
۳- مدیر عامل.
۴- حسابرس (بازرس)

رئیس- در ماده پنجم نظری نیست؟ (اظهاری نشد) ماده ششم قرائت می‌شود.

(بشرح زیر قرائت شد)

ماده ۶- مجمع عمومی شرکت از وزیر جنگ، وزیر دارائی، وزیر اقتصاد، رئیس سازمان برنامه و بودجه و مدیر عامل سازمان صنایع نظامی تشکیل می‌شود و بریاست مجمع عمومی بعهده وزیر جنگ خواهد بود.

رئیس- در ماده ششم نظری نیست؟ (اظهاری نشد) ماده هفتم قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

ماده ۷- شورایعالی شرکت مرکب از یک رئیس و چهار عضو خواهد بود که به پیشنهاد وزیر جنگ و تأیید مجمع عمومی بموجب فرمان همایونی منصوب خواهد شد.

رئیس- در ماده هفتم نظری نیست؟ (اظهاری نشد) ماده هشتم قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

ماده ۸- مدیر عامل شرکت به پیشنهاد وزیر جنگ و تأیید مجمع عمومی بموجب فرمان همایونی منصوب خواهد شد.

رئیس- در ماده هشتم نظری نیست؟ (اظهاری نشد) ماده نهم قرائت می‌شود.

(بشرح زیر قرائت شد)

ماده ۹- حسابرس (بازرس) شرکت بنا به پیشنهاد وزیر دارائی و تصویب مجمع عمومی انتخاب خواهد شد.

رئیس- در ماده نهم نظری نیست؟ (اظهاری نشد) ماده دهم قرائت می‌شود.

(بشرح زیر قرائت شد)

ماده ۱۰- شرکت دارای اختیارات زیر نیز می‌باشد:

الف – اخذ وام از منابع داخلی یا خارجی با ضمانت و یا بدون ضمانت دولت برای سرمایه گذاری و خرید ماشین آلات و لوازم و انجام خدمات لازم با تصویب مجمع عمومی و رعایت مقررات مربوط.
ب – استخدام کارشناس خارجی و یا عقد قرار داد برای استفاده از خدمات موسسات خارجی در امور و وظایف مربوط بشرکت با توجه بضوابطی که بتصویب شواری عالی خواهد رسید.
ج- تصویب اساسنامه شرکتهای تابعه و وابسته.

رئیس- در ماده ۱۰ نظری نیست؟ (اظهاری نشد) ماده ۱۱ قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

ماده ۱۱- سود خالص شرکت تا مدت ۵ سال باری افزایش سرمایه شرکت منظور خواهد شد.

رئیس- در ماده یازدهم نظری نیست؟ (اظهاری نشد) ماده دوازدهم قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

ماده ۱۲- خدمات افسران، درجه داران، کارمندان غیر نظامی ارتش شاهنشاهی، همافران و افزارمندانی که در تخصص مربوط و محل سازمانی در شرکت و شرکتهای تابعه یا وابسته آن انجام وظیفه می‌نمایند با رعایت مقررات بمنزله خدمت در نیروهای مسلح شاهنشاهی محسوب خواهد شد.

رئیس- در ماده دوازدهم نظری نیست؟ (اظهاری نشد) ماده سیزدهم قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

ماده ۱۳- اساسنامه شرکت ظرف ششماه از تاریخ تصویب این قانون از طرف وزارت جنگ تهیه و پس از تأیید مجمع عمومی و تصویب کمیسیونهای استخدام جنگ و دارائی و اقتصاد مجلسین بمورد اجرا گذارده می‌شود. هر نوع تغییر در اساسنامه نیز بطریق فوق انجام خواهد شد.

رئیس- در ماده سیزدهم نظری نیست؟ (اظهاری نشد) لایحه برای شور دوم به کمیسیونهای مربوط ارجاع می‌شود.

- طرح گزارش شور اول کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی راجع به لایحه موافقت نامه بهداشت دامپزشکی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری سوسیالیستی رومانی

۹- طرح گزارش شور اول کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی راجع به لایحه موافقت نامه بهداشت دامپزشکی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری سوسیالیستی رومانی

رئیس- گزارش شور اول موافقتنامه بهداشت دامپزشکی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری سوسیالیستی رومانی مطرح است قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

گزار ش شور اول از کمیسیون کشاروزی و منابع طبیعی به مجلس شورای ملی

کمیسیون کشاروزی و منابع طبیعی در جلسه روز سه شنبه ۱۵/۸/۵۲ با حضور آقای دکتر همایونفر معاون وزارت کشاورزی و منابع طبیعی لایحه شماره ۵۲۸۸۸- ۱۳۵۱/۱۱/۹ دولت ارسالی از مجلس سنا راجع به موافقتنامه بهداشت دامپزشکی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری سوسیالیتی رومانی را که

در جلسه روز سه شنبه ۱۳۵۲/۸/۸ مجلس شورای ملی وصول آن اعلام و بشماره ۸۷۹ چاپ گردیده برای شور اول مورد رسیدگی قرار داد و تصویب کرد.

اینک گزارش آن بمجلس شورای ملی تقدیم می‌گردد.

قانون موافقتنامه بهداشت دامپزشکی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری سوسیالیستی رومانی

ماده واحده – موافقتنامه بهداشت دامپزشکی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری سوسیالیستی رومانی مشتمل بر یک مقدمه و هفت ماده و یک پروتکل و پانزده ضمیمه که در تاریخ ۲۷ آبان ماه ۱۳۵۱ برابر با ۱۸ نوامبر ۱۹۷۲ بین نمایندگان مختار دولتین در تهران بامضاء رسیده است تصویب و اجازه مبادله اسناد تصویب آن داده می‌شود.

مخبر کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی – مهندس نظمی.

گزارش شور اول از کمیسیون امور خارجه بمجلس شورای ملی

کمیسیون امور خارجه در جلسه ۱۳۵۲/۸/۱۹ با حضور آقای دکتر تاجبخش معاون وزارت امور خارجه لایحه ارسالی از مجلس سنا راجع بموافقتنامه بهداشت دامپزشکی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری سوسیالیستی رومانی را برای شور اول مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی را تصویب کرد.

اینک گزارش آن بمجلس شورای ملی تقدیم می‌گردد.

مخبر کمیسیون امور خارجه – دکتر یحیی شمس.

گزارش شور اول از کمیسیون بهداری بمجلس شواری ملی

کمیسیون بهداری در جلسه روز یکشنبه ۱۳۵۲/۸/۲۰ با حضور آقای دکتر مرشد معاون وزارت بهداری لایحه ارسالی از مجلس سنا راجع به موافقتنامه بهداشت دامپزشکی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری سوسیالیستی رومانی را برای شور اول مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی را تصویب کرد.

اینک گزارش آن بمجلس شورای ملی تقدیم می‌گردد.

مخبرکمیسیون بهداری – دکتر حیدر قلی برومند.

رئیس- کلیات لایحه مطرح است نظری نیست؟ (اظهاری نشد) به ورود به شور ماده واحده رأی می‌گیریم خانمها و آقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد. لایحه برای شور دوم به کمیسیونهای مربوط ارجاع می‌شود.

- طرح و تصویب گزارش شور دوم کمیسیون دارائی راجع بلایحه انتقال عرصه و اعیان و ماشین آلات کارخانه نان ماشینی ۲۵ تنی از سازمان غله و قند و شکر و چای کشور به سازمان تعاون مصرف کادر نیروهای مسلح شاهنشاهی و ارسال بمجلس سنا

۱۰- طرح و تصویب گزارش شور دوم کمیسیون دارائی راجع بلایحه انتقال عرصه و اعیان و ماشین آلات کارخانه نان ماشینی ۲۵ تنی از سازمان غله و قند و شکر و چای کشور به سازمان تعاون مصرف کادر نیروهای مسلح شاهنشاهی و ارسال بمجلس سنا

رئیس - گزارش شور دوم لایحه انتقال عرصه و انتقال عرصه و اعیان و ماشین آلات کارخانه نان ماشینی ۲۵ تنی از سازمان غله و قند و شکر و چای کشور به سازمان تعاون مصرف کادر نیروهای مسلح شاهنشاهی مطرح است قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

گزارش شور دوم از کمیسیون دارائی بمجلس شورای ملی

کمیسیون دارائی در جلسه روز چهارشنبه۱۳۵۲/۸/۱۶ با حضور نمایندگان دولت لایحه شماره ۱۷۱۷۴ مورخ ۱۳۵۲/۳/۲۷ راجع به انتقال عرصه و انتقال عرصه و اعیان و ماشین آلات کارخانه نان ماشینی ۲۵ تنی از سازمان غله و قند و شکر و چای کشور به سازمان تعاون مصرف کادر نیروهای مسلح شاهنشاهی را که در جلسه روز سه شنبه ۱۳۵۲/۷/۲۴ تقدیم و بشماره ۸۶۳ چاپ گردیده مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه شور اول را عیناً تصویب کرد.

اینک گزارش آن را بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

لایحه قانون انتقال عرصه و انتقال عرصه و اعیان و ماشین آلات کارخانه نان ماشینی ۲۵ تنی از سازمان غله و قند و شکر و چای کشور به سازمان تعاون مصرف کادر نیروهای مسلح شاهنشاهی

ماده واحده – بدولت اجازه داده می‌شود مالکیت عرصه و اعیان و ماشین آلات کارخانه نان ماشینی ۲۵ تنی متعلق بسازمان غله و قند و شکر چای کشور را بسازمان تعاونی مصرف کادر نیروهای مسلح شاهنشاهی منتقل و معادل بهای ارزیابی شده زمین و اعیان و ماشین آلات کارخانه را از سرمایه سازمان غله و قند و شکر و چای کشور کسر و بسرمایه سازمان تعاونی مصرف کادر نیروهای مسلح شاهنشاهی اضافه نماید.

مخبر کمیسیون دارائی – امان الله ریگی.

گزارش شور اول از کمیسیون نظام بمجلس شورای ملی

کمیسیون نظام در جلسه روز سه شنبه ۱۳۵۲/۸/۲۲ با حضور تیمسار سپهبد کاتوزیان معاون وزارت جنگ لایحه انتقال عرصه و اعیان و ماشین آلات کارخانه نان ماشینی ۲۵ تنی از سازمان غله کشور بسازمان تعاونی مصرف کادر نیروی مسلح شاهنشاهی را برای شور دوم مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه کمیسیون دارائی را تأیید و تصویب کرد.

اینک گزارش آن را بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبر کمیسیون نظام _ روح الله جعفری.

گزارش شور اول از کمیسیون تعاون و امور روستاها بمجلس شورای ملی

کمیسیون تعاون و امور روستاها در جلسه روز سه شنبه ۱۳۵۲/۸/۲۲ با حضور نمایندگان دولت لایحه انتقال عرصه و اعیان و ماشین آلات کارخانه نان ماشینی ۲۵ تنی از سازمان غله کشور بسازمان تعاونی مصرف کادر نیروهای مسلح شاهنشاهی را برای شور دوم مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه کمیسیون دارائی را در این مورد تأیید و تصویب کرد.

اینک گزارش آن را بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبر کمیسیون تعاون و امور روستاها – مهندس حسین خسروی.

رئیس- ماده واحده مطرح است آقای جوانشیر بفرمائید.

جوانشیر – جناب آقای رئیس، همکاران محترم لایحه ی ماده واحده دارای محتوای بسیار والا و روشنگر پایه‌های اساسی حکمت و فلسفه انقلاب اجتماعی ایران است آنها که می‌خواهند پیرامون فلسفه انقلاب اجتماعی ایران صحبت کنند پیش از همه باید متوجه جوهر و پایه‌های اساسی این فلسفه باشند که همه وقت و همه جا بوسیله رهبر انقلاب اعلام شده است تعاون در کلیه خدمات از تولید و توزیع و مصرف، اینجا است که ویژگیهای انقلاب ما انقلاب اجتماعی ایران را از حکومتها و انقلابهای سیاسی و اجتماعی عصر متمایز می‌کند اینجا است که فلسفه انقلاب بزرگ ایران یعنی تعاون اقتصادی و اجتماعی جوهر سود جوئی و سودا گری و استثمار را از جامعه ایرانی پاک می‌کند و اعلام یک اقتصاد ایرانی و انسانی را مژده می‌دهد بنابراین مقیاس دست احزاب سیاسی، مقیاس دست سربازان انقلاب، مقیاس دست آنهائی که می‌خواهند با کارگران صحبت کنند آنست که همواره برای تشخیص ویژگیهای انقلاب ایران، مقیاس حکمت و محتوای تعاون را در نظر داشته باشند که نفی سود جوئی و اعلام فضائل انسانی است (احسنت) کسانیکه مثلا بامر خانه سازی می‌پردازند باید این مقیاس و این معیار را متوجه باشند که مقصود از خانه سازیهای سازمانی، تأمین خانه برای آنانی است که فاقد یک سقف هستند که زیر آن پناه ببرند نه آنان که ۴-۵ دستگاه خانه دارند (احسنت) و احتکار می‌کنند. فی المثل عدالت در بهداشت را ما موظف هستیم و رسالت انقلابی داریم که بپرسیم و جویا بشویم، آقایان آیا گذارتان به بیمارستان امیر اعلم افتاده است یا نه؟ زمانیکه رهبر انقلاب اعلام می‌فرمایند از هنگام ولادت تا گور انسان ایرانی زیر حمایت چتر انقلاب ایران است چرا ما باید ترتیبی ندهیم که کودکان معصوم این جامعه در بیمارستان امیر اعلم هر چه بیشتر و زود تر بکارشان رسیدگی شود؟ من از آقای پروفسور پویان یا دکتر پویان که بعلت تخصص و علمشان خیلی زود پله‌های ترقی را پیمودند و از انترنی سابق بیمارستان‌های پاریس بوزارت بهداشت رسیدند انوشیروانی _ مرد بسیار لایقی است) بسیار انتظار داریم که همان افکاری را که درپاریس داشتند و با دانشجویان ایرانی در میان می‌گذاشتند همان افکار را پیاده کنند بنده هر روز از جلو بیمارستان امیر اعلم رد می‌شوم و هر روز بین آن چادر بسرها و بچه بغلها می‌روم و با آنها صحبت می‌کنم و این را وظیفه اخلاقی و انقلابی مجلس ایران میدانم که بخواهیم اگر بودجه این بیمارستان کم است یا دچار فقر امور فنی است آنرا اصلاتح کنند (دکتر پرتو اعظم – آنجا مربوط به دانشگاه است بوزارت بهداری ارتباط ندارد) آقای دکتر آیا مربوط باین مملکت هست یا نه؟ آیا شما نماینده کره ماه هستید؟ بنده از آنجا سئوال کردم می‌گویند چندین هزار نفر در لیست عمل لوزه و گلو داریم و نوبت این بچه رختشوی، یکسال دیگر است ای وای بر ما، ما سربازان قابل انقلاب نیستیم یعنی من نیستم (صحیح است) هر که گفت درست گفت، هر که گفت او را تجلیل می‌کنم اگر من سرباز قابل انقلاب بودم باید خیلی زا مسائلی را که رهبر انقلاب می‌خواست می‌گفتم و چون نگفتم سرباز قابلی نیستم پس هر که گفت او ار تجلیل می‌کنم قطعاً او سرباز قابلی بوده است بنابراین فلسفه انقلاب ایران و حکمت انقلابی خدمت است بر اساس فلسفه تعاون و این مقیاس و معباری است که همه جا باید بکار برود هر کجا روابط اداری، هر کجا روابط انسانی و اجتماعی ما با این مقیاس و با این معیار معارض و مخالف باشد، ضد انقلابی است و ما ضد انقلابی فکر می‌کنیم و بر خلاف دستورات و پرنسیپ‌ها و اصول اخلاقی انقلاب قدم بر می‌داریم ما به جوانان چه میگوئیم؟ بدانشجویانیکه بما مراجعه می‌کنند زیر عنوان مفاهیم جدید فلسفی انقلاب از مفهوم جدید، نو و تازه کار، کار ضد استثماری، کار انسانی، فضیلت اخلاقی، عدالت اجتماعی با مفاهیم جدید آن صحبت می‌کنیم عدالت اجتماعی که انقلاب ایران در ۵۵ هزار واحد ده نشان داد استثمار را ریشه کن کرد سایه ملوک الطوایفی و خان و صاحب را از سر انسان والای ایرانی کوتاه کرد هویت و آزادی باین ملت داد هویت و شخصیت بانسانها داد ولی تنها پر نسیپ‌ها و اصول اخلاقی و انسانی باشد تنها مژده و اعلام اینکه همه مردم بهداشت و بیمه داشته باشند کافی نیست ظرافت اینجا است که ما بنشینیم و تاکتیکها و اصول و روشهای صحیح و خوب را برای رسیدن باین منظورهای انقلابی پیدا کنیم این کار تمام ملت است این کار تمام احزاب است، این رسالتی است که بر عهده همه ما است (احسنت).

از اینکه بیائیم و هر کجا که جمع می‌شویم در اجتماعات و در سخنرانیها یک مشت تعارف و یک مشت تعریف و تمجید بهمدیگر تحویل بدهیم و خداحافظی کنیم این برای انقلاب ایران کاری نخواهد کرد الان موقعی است که بانقلاب عشق بورزیم و اگر برهبر انقلاب عشق می‌ورزیم کاری بکنیم که معیار و مقیاسهای انقلابی را طوری در عمل پیاده بکنیم تا همه نسبت به انقلاب ایران یکصدا با ما عشق بورزند باید میان مردم رفت باید ندای انقلاب ایران را بگوش مردم رساند وت معایب و نواقص را با رهبران احزاب و رهبران خدمات اداری مملکت در میان گذاشت من از بحث در این لایحه تعاونی بوده استفاده کردم مثل همیشه، که بتوانم گوشه‌ای از ویژگیها و خلاقیت انقلاب اجتماعی ایران و فلسفه این انقلاب را بیان کنم و انقلابی بودن آقایان بزبان نیست انقلابی بودن بقلب و مغز انقلابی (یکنفر از نمایندگان – و عمل انقلابی) و عقل انقلابی یعنی همین، تاریخ را ورق بزنید پر است از اینها ولی آها که با عاطفه و عقل یعنی با علم وارد گود شده‌اند توانسته‌اند برنامه‌های انقلابی را به ثمر برسانند و این همان مسائلی است که رهبر بزرگ انقلاب ایران فرمودند و وظیفه فرد فرد آنانی است که از فضیلت انقلاب برخوردارند که در این جبهه انقلابی واقعاً بجنگند (احسنت – آفرین).

رئیس- نظر دیگری در ماده واحده نیست؟ (اظهاری نشد) در کلیات آخر لایحه نظری نیست؟ (اظهاری نشد) نسبت باین لایحه با ورقه اخذ رأی می‌شود.

(اسامی نمایندگان بترتیب آتی وسیله منشی (آقای مهندس صائبی) اعلام شد و در محل نطق اخذ رأی بعمل آمد).

آقایان سجادی_دکترغنی – کورس- خانم جهنبانی- دکتر خطیبی-دکتر یزدان پناه- دکتر سعید - دکتر الموتی –مهندس علی برومند – دکتر نجیمی – کاظم مسعودی – خانم نیره سعیدی - ناصر زاده – مهندس سهم الدینی – دکتر فروزین – ملک افضلی - عبدالحسین آموزگار_ مهندس اردلان- مجید موسوی - دکتر قهرمان –ذولفقاری - مافی- دکتر پرتو اعظم _ دکتر کفائی _شاهنده- دکتر رشتی - مهندس جلالی نوری_ محمد ولی قراچورلو _ صدری کیوان _عباس میرزائی_ صائب_ دکتر بیت منصور _پزشکی - مهندس معینی زند- رضوی_ توسلی_ دکتر انوشیروانی _ اسعد رزم آرا_ محسنی مهر –مهندس عطائی - دکتر امامی خوئی_ ایمان زهرائی_ بختیاری پور_ دکتر صفائی _ دکتر شمس-دکتر گاگیک هواکیمیان - دکتر معظمی_ دکتر اعتمادی- انشاء- فهیمی – کمالوند - دکتر رهنوردی- شهرستانی-دکتر حبیب اللهی_ تیمسار همایونی- دکتر کیان – کاسمی- دکتر علومی - مصطفوی- حیدر قلی برومند- مهندس احتشام شهیدی - شاخوئی- بهنیا- کلانتر هرمزی- اسدی لنگرودی –خانم آصف زاده - اولیاء شیراز ی- مهندس نظمی- پسیان -پروین – دکتربیگلری- دکتر بهزادی_ نیک روش- محدث زاده-–بدر صالحیان _ خانم پیرنیا- دکتر یحیی بهبهانی _مهندس پروشانی _جهانشاهی - دکتر رفیعی- دکتر عظیمی- مهرزاد – خانم ابتهاج سمیعی_ دکتر موثقی- شیخ الاسلامی- دکتر صالحی- معیری- حیدر صائبی- امیر احمدی - بوداغ زاده-پوربردباری- بدر خانی- دکتر بازرگانی_ خانم امیر ابراهیمی – پیرزاده- اوحدی- خانم اقبال - اسلامی نیا- دکتر اسکوئیان- دکتر پیر- پیمان- دکتر تنکابنی - دکتر توانا- جعفری – مهندس جلالی – خانم مزارعی – چنگیزی - خانقاهی _ تیمسار حکیمی- حیدری- مهندس کیا- جواشیر- فروتن – کمالاتی _کسرائی_ خانم صفی نیا- موسوی ماکوئی- مهندس عنایت بهبهانی- دکتر حبیب بهبهانی –دکتر برزگر- دکتر برادر- مهندس بدیعی- دکتر فضل الله صدر- حکمت یزدی - تژده- پرویزی – بختیاریها – امام مردوخ - خانم اسدی- اخوی- دکتر ابوالهدی- دکتر آزاد- اکبر – احتشامی - امیر علم خزیمه- خورشید _دشتی _ دکتر منتظری - دکتر راد_ رشیدی _دکتر رشید یاسمی_ دولو-ادیب سمیعی_ مهندس اربابی_ زرین پور_دکتر زهرائی_ دکتر رازانی_ سراج الدینی _ خانم دکتر سرخوش_سعادت - سعادت فرد_ شریفها _دکتر شکرائی _حی-دکتر صمدزاده _دکتر قاسم صوفی_ دکتر وجیه الله صدر_ رامبد_ فخر طباطبائی _ ظفر_ عبدالحسین طباطبائی - صادقی_ موقر _ سمیعی -ساگینیان_کشفی - دکتر رئیسی_ رهبر_ نامور- نصیری _ ناروئی_ میرافضل_ مهدوی اردستانی _ خانم زاهدی_ فرنود_مهندس فرخ _ فتوحی_ غضنفری _ عزیز مرادی_ خانم دکتر طالقانی _علی طباطبائی_ خانم ضرابی_خانم دکتر صنیع - دکتر سعید حکمت- دکتر محققی _اسمعیل خزیمه _دکتر شریف امامی_ فرهاد پور _ قاضی زاده _قدردان _ مهندس نصر- سعید وزیری- دکتر مرتضوی _دکتر وفا - اکبر مسعودی_ مظاهری_دکتر مشایخی- مظهری - مهندس عبدالحمید معینی_ دکتر وزیری_ پور بابائی _دکتر وحید نیا _دکتر خسروی کردستانی_ مهندس ریاضی_ مهندس صائبی _زعفرانلو_ خانم بزرگ نیا _عبدالهادی آقایان _عبدالعباس طرفی _ دکتربوذرجمهر مهر.

(آراء مخوذه شماره شد و نتیجه بقرار زیر اعلام گردید)

  • آراء موافق۲۱۱رأی

رئیس- لایحه با۲۱۱رأی موافق باتفاق آراء تصویب شد برای تصویب مجلس سنا فرستاده می‌شود.

موافقین

آقایان پیمان- دکتر تنکابنی – دکتر توانا- جعفری- مهندس جلالی- خانم مزارعی -چنگیزی - خانقاهی-تیمسار حکیمی _ حیدری- مهندس کیا-جوانشیر - فروتن – کمالاتی _ کسرائی _خانم صفی نیا- موسوی ماکوئی- مهندس عنایت بهبهانی- دکتر حبیب بهبهانی –دکتر برزگر-دکتر برادر- مهندس بدیعی- دکتر فضل الله صدر- حکمت یزدی – تژده – پرویزی – بختیاریها – امام مردوخ – خانم اسدی – اخوی – دکتر عبدالهدی – دکتر آزاد – اکبر – احتشامی - امیر علم خزیمه- خورشید_ دشتی _ دکتر منتظری - دکتر راد_ دکتر رشیدی_ دکتر رشید یاسمی_ دولو- ادیب سمیعی_ مهندس اربابی_ زرین پور_دکتر زهرائی_ دکتر رازانی_ سراج الدینی _ خانم دکتر سرخوش_سعادت - سعادت فرد _ کمالوند - دکتر رهنوردی- شهرستانی- دکتر حبیب اللهی _ تیمسار همایونی- دکتر کیان – کاسمی- دکتر علومی - مصطفوی- حیدر قلی برومند- مهندس احتشام شهیدی - شاخوئی- بهنیا- کلانتر هرمزی- اسدی لنگرودی _ خانم آصف زاده - اولیاء شیراز ی-–مهندس نظمی- پسیان -پروین – دکتربیگلری- دکتر بهزادی_ نیک روش- محدث زاده- بدر صالحیان _ خانم پیرنیا- دکتر یحیی بهبهانی –مهندس پروشانی_ جهانشاهی - دکتر رفیعی- دکتر عظیمی- مهرزاد – خانم ابتهاج سمیعی _ دکتر موثقی- شیخ الاسلامی- دکتر صالحی- معیری- حیدر صائبی- امیر احمدی - بوداغ زاده-پوربردباری- بدرخانی- دکتر بازرگانی_ خانم امیر ابراهیمی – پیرزاده- اوحدی – خانم اقبال - اسلامی نیا- دکتر اسکوئیان- دکتر پیر - سجادی- دکترغنی- کورس- خانم جهنبانی - دکترخطیبی- دکتر یزدان پناه _دکتر سعید - دکتر الموتی –مهندس علی برومند – دکتر نجیمی – کاظم مسعودی –خانم نیره سعیدی -ناصر زاده–مهندس سهیم الدینی – دکتر فروزین – ملک افضلی - عبدالحسین آموزگار_ مهندس اردلان-مجید موسوی - دکتر قهرمان – ذولفقاری - مافی- دکتر پرتو اعظم _ دکتر کفائی _ شاهنده _ دکتر رشتی - مهندس جلالی نوری_ محمد ولی قراچورلو _صدری کیوان _عباس میرزائی_ صائب_ دکتر بیت منصور _ پزشکی - مهندس معینی زند- رضوی _ توسلی_ دکتر انوشیروانی _ اسعد رزم آرا_ محسنی مهر_مهندس عطائی - دکتر امامی خوئی_ ایمان زهرائی_ بختیاری پور_ دکتر صفائی_ دکتر شمس-دکتر گاگیک هواکیمیان - دکتر معظمی - دکتر اعتمادی- انشاء – فهیمی - شریفها _دکتر شکرائی _حی-دکتر صمدزاده _دکتر قاسم صوفی_ دکتر وجیه الله صدر- رامبد فخر طباطبائی – ظفر- عبدالحسین طباطبائی – صادقی – موقر- سمیعی – ساگینیان – کشفی – دکتر رئیسی- رهبر – نامور – دکتر نصیری – ناروئی – میرافضل _ مهدوی اردستانی _ خانم زاهدی_ فرنود_مهندس فرخ - فتوحی_ غضنفری- عزیز مرادی_ خانم دکتر طالقانی _علی طباطبائی_ خانم ضرابی _خانم دکتر صنیع – دکتر سعید حکمت – دکتر محققی – اسمعیل خزیمه – دکتر شریف امامی – فرهاد پور - قاضی زاده _قدردان _ مهندس نصر- سعید وزیری - دکتر مرتضوی دکتر وفا _اکبر مسعودی_ مظاهری_دکتر مشایخی _مظهری - مهندس عبدالحمید معینی_ دکتر وزیری_ پور بابائی _دکتر وحید نیا _دکتر خسروی کردستانی_ مهندس ریاضی_ مهندس صائبی _زعفرانلو- خانم بزرگ نیا –عبدالهای آقایان- عبدالعباس طرفی- دکتر مهر.

- ختم جلسه

۱۱- ختم جلسه.

رئیس- با اجازه خانمها و آقایان این جلسه را ختم می‌کنیم تاریخ و دستور جلسه آینده بعداَ به اطلاع همکاران محترم خواهد رسید.

(جلسه در ساعت ده و بیست و پنج دقیقه ختم گردید)

رئیس مجلس شورای ملی – عبدالله ریاضی.