مذاکرات مجلس شورای ملی ۲۷ بهمن ۱۳۱۹ نشست ۷۹

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری دوازدهم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری دوازدهم

قوانین بنیان ایران نوین مصوب مجلس شورای ملی
نمایندگان مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری دوازدهم
مذاکرات مجلس شورای ملی ۲۷ بهمن ۱۳۱۹ نشست ۷۹

دوره دوازدهم قانونگذاری

مجلس یک ساعت پیش از ظهر بر پاست آقای اسفندیاری تشکیل گردید

صورت مجلس روز یکشنبه ۲۰ بهمن ماه را آقای (طوسی) منشی خواندند

ـ تصویب صورتجلسه

۱ـ تصویب صورتجلسه

رئیس ـ در صورت مجلس نظری نیست ؟(گفته شد ـ خیر) صورت مجلس تصویب شد .

ـ بقیه شوراول لایحه طرز اجرای احکام دادگستری از ماده ۲۲۰ تا ۲۷۹

۲ـ بقیه شوراول لایحه طرز اجرای احکام دادگستری از ماده ۲۲۰ تا ۲۷۹

رئیس ـ بقیه لایحه طرز اجرای احکام دادگستری برای شور اول مطرح است .ماده ۲۲۰ خوانده میشود .

فصل سوم ـ در توقیف اموال غیر منقول مبحث اول -کلیات

ماده ۲۲۰ـ در مواردیکه محکوم علیه امتناع از ادای محکوم به نموده وبرای استیفاء محکوم به مال غیر منقولی معرفی شود اجرا بدرخواست محکوم له آن مال را توقیف ومراتب را بطرفین واداره ثبت اسناد محل فورا" اطلاع میدهد در صورتیکه برای ملک توقیف شده از طرف اداره ثبت شماره پلاک معین شده باشد اجرا در ضمن اطلاع توقیف باید شماره پلاک را هم به اداره ثبت اطلاع دهد .

رئیس ـ ماده ۲۲۱:

ماده ۲۲۱ـ اداره ثبت بعد از اطلاع توقیف از طریق اجرا در صورتیکه ملک بنام محکوم علیه ثبت شده باشد توقیف را در دفتر ثبت املاک یادداشت می نماید واگر بنام دیگری غیر از محکوم علیه ثبت شده باشد مراتب را فورا" به اجرا اطلاع میدهد .

رئیس ـ ماده ۲۲۲:

ماده ۲۲۲ـ در صورتی که ملک ثبت نشده واز طرف محکوم علیه در خواست ثبت شده باشد یا مالک آن مجهول باشد .

توقیف در دفتر توقیفات قیدودر پرونده ثبتی یادداشت میشود واگر نسبت بآن ملک از طرف دیگری در خواست ثبت شده باشد که بثبت عمومی گذارده نشده باشد مراتب را باداره اجرا اطلاع خواهد داد .

رئیس ـ ماده ۲۲۳:

ماده ۲۲۳ـ از تاریخ اعلام توقیف به محکوم له یا ثبت توقیف در دفتر توقیفات اداره ثبت یا دفتر املاک محکوم علیه نمیتواند مال غیر منقول یا اشیاء یا اسباب متعلقه بآن مال را بکسی انتقال بدهد واز اشجار فقط باندازه میتواند بیاندازد که برای جلوگیری از خرابی لازم باشد .

رئیس ـ ماده ۲۲۴:

ماده ۲۲۴ـ هر گاه محکوم علیه مال توقیف شده را انتقال بغیر دهد مادامی که توقیف باقی است ترتیب اثر انتقال مزبور داده نمیشود مگر در صورت اجازه محکوم له .

رئیس ـ ماده ۲۲۵:

ماده ۲۲۵ـ محکوم علیه میتواند مال توقیف شده در موارد زیر انتقال داده یا رهن بگذارد .

۱ـ در مواردیکه قبلا ویا در حین وقوع معامله مبلغی را که مال برای استیفاء آن توقیف شده نقدا" تادیه کند .

۲ـ در صورت رضایت محکوم له .

رئیس ـ ماده ۲۲۶:

ماده ۲۲۶ـ قراردادها وتعهدات راجعه بمال غیر منقول درصورتیکه قبل از ابلاغ توقیف به محکوم علیه یا ثبت آن در دفتر توقیفات یا دفتر املاک واقع شده باشد بقوت خود باقی است وهر گاه قرارداد یا تعهدی بعد از ابلاغ توقیف واقع شده باشد در صورتیکه محکوم له ثابت کند که آن قرارداد یا تعهد نسبت بمال توقیف شده زیان آور است میتواند ابطال آنرا از داداگاه بخواهد .

رئیس ـ ماده ۲۲۷:

ماده ۲۲۷ـ توقیف مال غیر منقولی که در تصرف مالکانه غیر است ممنوع است هر چند محکوم علیه بوده یا محکوم علیه مدعی مالکیت خود باشد مگر اینکه ادعاء مزبور بموجب حکم نهائی به ثبوت رسیده باشد .

رئیس ـ ماده ۲۲۸:

ماده ۲۲۸ـ املاکی که در دفتر املاک بنام محکوم علیه ثبت شده است ملک محکوم علیه شناخته شده وتوقیف خواهد شد ادعاء سوم کس ولو متصرف هم باشد مسموع نیست .

رئیس ـ ماده ۲۲۹:

ماده ۲۲۹ـ در صورتی که در آمد یک ساله مال غیر منقول برای ادعاء محکوم به هزینه های اجرائی کافی باشد ومحکوم علیه حاضر شود که از در آمد آن ملک محکوم داده شود عین ملک توقیف نمی شود ودر آمد توقیف ومحکوم به آن وصول میشود .

رئیس ـ آقای دکتر جوان

دکتر موسی جوان ـ در این ماده مینویسد که هر گاه در آمد یکساله ملکی برای پرداخت محکوم به کافی باشد محکوم علیه حاضر شود که از در آمد آن ملک محکوم به داده شود عین ملک توقیف نمیشود بنده در اینجا معتقدم که این رضایت محکوم علیه لازم نیست همینقدر که در آمد سالیانه یک ملکی کافی باشد برای پرداخت محکوم به وهزینه های اجرائی از همان محل پرداخته شود وتوقیف ملک لازم نیست همینقدر که کارشناس تشخیص دادکه در آمد سالیانه یک ملکی کافی است برای پرداخت محکوم به وهزینه های اجرائی اینجا بایستی از توقیف آن ملک صرف نظر بشود وفقط در آمد او توقیف شود برای استیفای محکوم به ولی اینجا برای این کار نوشته است محکوم علیه حاضر باشد برای پرداخت در آمد ملک ورضایت محکوم علیه فراهم شود بعقیده بنده این مربوط برضایت محکوم علیه نیست همینقدر که در آمد سالیانه کافی شد دیگر عقیده ام این است توقیف ملک لزومی ندارد بهتر این است که همان در آمد توقیف شود مخبر ـ البته این ملک محکوم علیه است ویک ارفاقی است با محکوم علیه اگر محکوم علیه حاضر شود وموافقت کند که از عوائد یکساله خودش بدهی خود را بپردازد دیگر ملک توقیف نمیشود ولی وقتی که محکوم علیه حاضر نباشد البته ملک توقیف میشود وچاره دیگر هم ندارد .

رئیس ـ ماده ۲۳۱:

ماده ۲۳۱ ـ توقیف محصول املاک وباغها قبل از برداشت وتعیین سهم محکوم علیه ممنوع ات مگر در مواردیکه سایر دارائی منقول وغیر منقول محکوم علیه برای اداٌ محکوم به کفایت نکند ویا محکوم علیه به توقثیف محصول رضایت دهد .

رئیس ـ ماده ۲۳۲:

ماده ۲۳۲ـ در صورتیکه محصول توقیف شده ومحکوم علیه در خواست تبدیل محصول بمال دیگر نماید که أن مال برا ی استیفاٌٌ محکوم به کافی باششد در خواست تبدیل باید پذیرفته شود .

رئیس ـ ماده ۲۳۳:

ماده ۲۳۳ـ در مواردی که ممکن است محصول توقیف شود بطریق زیر عمل خواهد شد :

اگر محصول جمع آوری شده باشد سهم محکوم علیه پس از وضع هزینه معمولی زراعتی از قبیل علوفه دام وبذر وهزینه تنقیه قنات وهزینه های عادی رودخانه باندازه أی که بسهم محکوم علیه تعلق میگیرد بطوری که برای توقیف اموال منقول مقرر است توقیف خواهد گردید وهر گاه محصول جمع آوری نشده باشد برداشت محصول خواه بدفعات با حضور مامور اجرا بعمل خواهد آمد.

مامور نامبرده حق هیچگونه مداخله در امر برداشت محصول نداشته وفقط برای تعیین میزان محصولی که جمع آوری می شود حضور پیدا خواهد کرد محکوم له یا نماینده او نیز در موقع برداشت محصول حق حضور خواهند داشت وپس از برداشت هر قسمت از محصول توقیف آن مطابق مقررات فوق بعمل خواهد آمد .

رئیس ـ ماده ۲۳۴:

ماده ۲۳۴ـ هرگاه در میزان هزثینه های معمولی زراعتی بین محکوم علیه وطرف او ودر صورت حاضر نبودن طرف بین محکوم علیه مامور اجرا اختلاف ۳۳۳باشد حداقل میزان هزینه مزبور موضوع بقیه توقیف میشود تا دادگاهی که قرار توقیف صادر کرده تصمیم قطعی اتخاذ نماید .

رئیس ـ ماده ۲۳۵ :

ماده ۲۳۵ـ در صورتی که محصول قبلا" فروخته شده وبهای آن در موقع توقیف هنوز پرداخته نشده باشد بها نزد خریدار توقیف گردیده واقساط آن در موقع وصول در صندوق دادگستری توقیف خواهد شد .

رئیس ـ ماده ۲۳۶:

(مبحث دوم ـ در ترتیب سیاهه اموال غیر منقول)

ماده ۲۳۶ـ در موقع توقیف مال غیر منقول مامور اجرا بتنظیم سیاهه آن اقدام مینماید وتاریخ این اقدام را بمحکوم علیه اطلاع میدهد .

رئیس ـ ماده ۲۳۷:

ماده ۲۳۷ـ مطالب زیر در سیاهه اموال غیر منقول باید قید شود :

۱ـ تاریخ ومفاد برگ اجرائی که بموجب آن اجراء حکم بعمل میآید .

۲ـ محلی که مال غیر منقول در آنجا واقع است یعنی در کدام شهرستان وبخش وده واقع است .

۳ـ توصیف مال غیر منقول بطریق اختصار .

۴ـ مال مزبور متعلق بکی است مال یا مالک است یا مشاع است اشخاص دیگر حقی بآن مال دارند یا نه واگر دارند چه نوع حقی است ملک مرهون است یا نه واگر مرهون است بچه مبلغ رهن شده است .

۵ ـ حدود ملک وهمسایه های آن .

رئیس ـ ماده ۲۳۸:

ماده ۲۳۸ـ اگر ملک توقیف شده مزروعی باشد علاوه بر آنچه در ماده قبل ذکر شدامور زیر سیاهه تنظیم شده قید میشود :

۱ـ مساحت ملک واراضی وجنگل هر گاه معین باشد ومزارع وعدد وقنوات

۲ـ سایر اطلاعات راجعه بوضع ملک (از وضع زراعت وحشم واسباب زراعت ومسافت از شهرستان وراههای معتبر وغیره) که کاشف از حال ووضع ملک باشد .

رئیس ـ ماده ۲۳۹:

ماده ۲۳۹ـ در صورتیکه مساحت تحقیقی ملک معین نباشد مامور اجرا مقدار بذر افشان وحاصل تحقیق کرده در سیاهه تنظیمی قید می نماید .

رئیس ـ ماده ۲۴۰:

ماده ۲۴ـ در سیاهه أی که برای توقیف خانه تنظیم میشود مطالب زیر باید قید گردد .

۱ ـ خانه از چه ساخته شده .

۲ـ اندازه خانه از عرض وطول .

۳ـ عده اطاق وانبار وزیر زمین وعده اشکوبه ها .

هر گاه خانه بچند قسمت یا حیاط علیحده تقسیم شده باشد که متصل بهم باشند سیاهه هر یک جداگانه برداشته میشود .

رئیس ـ ماده ۲۴۱:

ماده ۲۴۱ـ در سیاهه راجع بکارخانجات علاوه بر اطلاعات مصرحه در ماده قبل عدد ماشین آلات وتعیین حاصل کارخانه ومشخصات دیگر .باید قید شود .

رئیس ـ ماده ۲۴۲ :

مبحث سوم ـ در ارزیابی اموال غیر منقول

ماده ۲۴۲ـ مامور اجرا در وقتی که برای ترتیب سیاهه مال غیر منقول بمحل ملک میرود یکنفر ارزیاب برای تعیین بهای ملک معین مینماید .

رئیس ـ آقای طباطبایی

طباطبائی ـ در ذیل اینماده چنانچه ملاحظه میفرمائید مینویسد یکنفر ارزیاب برای تعیین بهای ملک معین مینماید کی معین میکند ؟ یعنی مامور اجرا این کار را میکند بنده تصور میکنم که مامور اجرا صلاحیت ندارد که قیمت یک ملکی را معین کند واگر این طور باشد آن منظور حاصل نمیشود زیرا این کار با اداره اجرا است واداره اجرا باید ارزیاب را معین کند نه مامور اجرا این است عقیده بنده .

رئیس ـ آقای مخبر

مخبر ـ توجه بفرمائید اداره اجرا کارش را البته مامور اجرا باید انجام دهد البته ارزیاب هم کارشناسهائی هستند که مامور اجرائی برای ارزیابی همراهیش میبرد واین هم اشکالی ندارد واینجا البته یک اختیارات زیادتری برای مامور کارشناسان رسمی کار خود انجام میدهد .

رئیس ـ ماده ۲۴۴:

ماده ۲۴۴ـ هر یک از طرفین میتوانند در خواست کنند که ارزیاب بیش از یکنفر باشد در اینصورت دستمزد بیش از یکنفر بعهده در خواست کننده است واو نمیتواند آنرا بعنوان خسارت از طرف مطالبه نماید .

رئیس ـ ماده ۲۴۵:

(مبحث چهارم ـ در نگهداری مال غیر منقول توقیف شده)

ماده ۲۴۵ـ مال غیر منقول بعد از ترتیب سیاهه وارزش در تصرف مالک سابق موقتا" میماند با رعایت مفاد ماده ۲۲۳

رئیس ـ ماده ۲۴۶ـ

ماده ۲۴۶ـ محکوم علیه در مورد ماده قبل مکلف است مال غیر منقول را از روی سیاهه تحویل گرفته وتحویل بدهد .

رئیس ـ ماده ۲۴۷:

ماده ۲۴۷ـ در صورتیکه منافع مال غیر منقول شود منافع مذکور به امینی که محکوم له ومحکوم علیه بتراضی معین کرده اند سپرده میشود .

رئیس ـ ماده ۲۴۸:

باب چهارم ـ در فروش اموال توقیف شده

فصل اول ـ در فروش مال منقول

ماده ۲۴۸ـ بعد از ترتیب سیاهه مال وارزیابی صورتی که نسبت بمحل وموعد فروش بین محکوم علیه تراضی شده باشد بهمان ترتیب رفتار میشود بین طرفین تراضی نشده باشد مامور اجرا اقدام میکند .

رئیس ـ آقای اوحدی

اوحدی ـ البته آقایان مسبوق هستند که مقصود از توقیف اموال منقول وغیر منقول محکوم علیه برای مضیقه گذاشتن محکوم علیه است که زودتر حاضر شود حق محکوم علیه است که زودتر حاضر شود حق محکوم له را بپردازد این عمل بعقیده بنده بایستی بیک مدت معینه محدود یک حدی درش باشد که تا فلان تاریخ اگر حاضر شد گذارده شده وحق محکوم له پرداخت شود .از ابتدای عملیات اجرائی راجع بتوقیف بنده ندیدم برای توقیف منقول یا غیر منقول حدی معین شده باشد وتصور میکنم که در این ماده موقعیت داشته باشد که مدت معین شده باشد وتصور میکنم که در این ماده موقعیت داشته باشد که مدت معین بشود که از روزی که توقیف شده میشود مال غیر منقول تا چه تاریخی باید این مال در توقیف باقی بماند ودر چه تاریخی شروع به آگهی مزایده خواهد شد این قسمت را اگر آقای وزیر دادگستری صلاح بدانند در این ماده اضافه کنند که تکلیف معلوم شود .

مخبر ـ این ماده نسبت بتوافقی است که در محل فروش وموعد فروش بین محکوم له ومحکوم علیه بعمل می آید وراجع بمدت که آقای اوحدی تذکر دادند در موارد بعد از آن مدت شروع به آگهی مزایده میشود واگر در این خصوص نظری دارند پیشنهاد بدهند در کمیسیون مورد دقت واقع خواهد شد .

رئیس ـ ماده ۲۴۹:

ماده ۲۴۹ـ در صورتی که از طرف دولت یا شهرداری محلی برای فروش معین شده باشد در آن محل فروش بعمل می آید واگر محل هائی که معین شده است متعدد باشد فروش در محلی بعمل میآید که برای رفع منافع محکوم علیه ترجیح داشته باشد .

رئیس ـ ماده ۲۵۰:

ماده ۲۵۰ـ هر گاه از طرف دولت یا شهرداری محل برای فروش معین نشده باشد محل فروش را مامور اجرا با رئیس دادگاه معین مینماید .

۰رئیس ـ ماده ۲۵۱:

ماده ۲۵۱ـ در مواردی که حمل اموال منقول بمحل دیگر هزینه های زیادی داشته باشد اشیاء توقیف شده در محلیکه نگاهداری میشود بفروش میرسد .

رئیس ـ ماده ۲۵۲:

ماده ۲۵۲ـ موعد فروش را مامور اجرا نظر بکمیت وکیفیت اشیاء توقیف شده معین وآگهی مینماید .

رئیس ـ ماده ۲۵۳:

ماده ۲۵۳ـ آگهی فروش باید در یکی از روزنامه های کثیر الانتشار در ظرف ده روز سه نوبت منتشر شود وچنانچه هر یک از طرفین درخواست انتشار بیش از سه نوبت را بخرج خودشان بنماید پپذیرفته میشود .

رئیس ـ ماده ۲۵۴:

ماده ۲۵۴ـ موعد فروش باید طوری معین باشد که فاصله بین انتشار اولین آگهی روز فروش بیش از یکماه وکمتر از ده روز نباشد .

رئیس ـ ماده ۲۵۵:

ماده ۲۵۵ـ در اشیاء ضایع شدنی واشیائی که نگاهداری آنها هزینه زیاد دارد میتوان موعد را کمتر از موعد مذکور بالا قرارداد .

ئیس ـ ماده ۲۵۶:

ماده ۲۵۶ـ هر یک از محکوم له ومحکوم علیه میتواند علاوه بر آگهی که بتوسط اجرا بعمل میآید بخرج خودشان در مطبوعات وغیره آگهی نمایند .

رئیس ـ ماده ۲۵۷:

ماده ۲۵۷ـ در آآگهی فروش مال منقول نکات زیر تصریع میشود :

۱ـ نوع اموال توقیف شده

۲ـ روز وساعت ومحل فروش

۳ـ بهائی مزایده از آن شروع میشود .

رئیس ـ ماده ۲۵۸:

ماده ۲۵۸ـ آگهی علاوه بر درج روزنامه باید در محل فروش واداره اجرا نصب شود .

رئیس ـ ماده ۲۵۹:

ماده ۲۵۹ـ اموال توقیف شده که بهای مجموع آن بیش از پانصد ریال نباشد ونیز اموالی که نرخ ثابتی دارند آگهی نشده وبطور عادی بفروش میرسد وهمچنین است در صورتی که محکوم له ومحکوم علیه تراضی کنند که مال توقیف شده بطور عادی بفروش برسد .

رئیس ـ ماده ۲۶۰:

ماده ۲۶۰ـ در صورت تغییر روز فروش بواسطه تراضی طرفین یا جهت دیگر باید تغییر روزمجددا" آگهی شده و مراتب در صورت مجلسی که برای عملیات اجرائی ترتیب داده شده قید میشود .

رئیس ـ ماده ۲۶۱:

ماده ۲۶۱ـ فروش با حضور مامور اجرا ونماینده دادگاه یا نماینده دادسرا بعمل میآید وصورت مجلس فروش باید بامضاء آنها رسیده ودر پرونده اجرائی بایگانی شود .

رئیس ـ ماده ۲۶۲:

ماده ۲۶۲ـ تصنیفات یا ترجمه های خطی وهمچنین تضیفات وتالیفات وترجمه های چاپی که هنوز برای خرید وفروش منتشر نشده بدون رضایت منصف ومولف ومترجم در صورت فوت آنها بدون رضایت وارث وقائم مقام آنان بمرض فروش در نمیآید .

رئیس ـ ماده ۲۶۳:

ماده ۲۶۳ـ هر گاه کسی تضیفات یا ترجمه یا تالیف دیگریرا برای چاپ وانتشار خود یا حق طبع را خریده یا باو منتقل شده باشد فروش تضنیف یا تالیف یا ترجمه مذکوره یا حق چاپ جایز است ولی هر گاه تعهدی منتقل الیه نسبت بمصنف یا مترجم قبول کرده باشند خریدار دوم باید قبلا" اجرا تعهد مزبور را بعهده بگیرد .

رئیس ـ ماده ۲۶۴:

ماده ۲۶۴ـ خریدن تضنیفات وتالیفات وترجمه های وپرده های نقاشی وسایر صنایع مستظرفه حق مالکیت ادبی یا صنعتی را بخریدار نمیدهد .

رئیس ـ ماده ۲۶۵:

ماده ۲۶۵ـ در روزهائیکه برای فروش معین شده مردم میتوانند اشیاء را معاینه نمایند .

رئیس ـ ماده ۲۶۶:

ماده ۲۶۶ـ هرگاه فروش در روز ووقت های معین نشود بروز دیگر محول میشود .

رئیس ـ ماده ۲۶۷:

ماده ۲۶۷ـ محکوم له میتواند مثل سایر مردم در خرید شرکت نماید ولی اشخاصیکه سیاهه را ترتیب میدهند ارزیابی کرده اند وهمچنین مامورین اجرا وسایر اشخاص که مباشر امر فروش هستند نمیتوانند در خرید شرکت کنند .

رئیس ـ ماده ۲۶۸:

ماده ۲۶۸ـ صاحب مال میتوانند خواهش کند که از اموال او را مقدم یا موخر بفروشند ویا اینکه خودش بهای مال حاضر کرده منع از فروش نماید .

رئیس ـ ماده ۲۶۹:

ماده ۲۶۹ـ مزایده از بهای که محکوم علیه ومحکوم له بتراضی معین کرده اند ویا ارزیاب معین کرده است میشود ومال متعلق بکسی است که بالاترین بها را قبول کرده است .

رئیس ـ ماده ۲۷۰:

ماده ۲۷۰ـ هر گاه مال مورد مزایده به بهای که از آن شروع میشود خریدار نداشته باشد محکوم له به مال دیگری از محکوم علیه معرفی می کند ودر خواست توقیف مزایده آنرا بنماید ودر صورت اخیر مال مورد ایده بهر میزانی که خریدار پیدا کند بفروش خواهد رفت ودر این صورت هزینه های آگهی بعهده محکوم له بوده وجزو هزینه های دیگر وصول نخواهد شد .

وهر گاه بستانکاران متعدد باشد رای اکثریت آنها از حیث مبلغ طلب مناط اعتبار است .

رئیس ـ ماده ۲۷۱:

ماده ۲۷۱ـ تاریخ فروش وعلامت چیز یکه فروخته شده وبالاترین بهائی که داده شده است ونام وشهرت خریدار در سیاهه أی که برای عملیات عملیات اجرائی ترتیب داده شده نوشته میشود وبامضای خریدار میرسد واگر نتواند امضاء کند کسی دیگر از طرف او امضا می کند وجهت آن قید میشود .

رئیس ـ ماده ۲۷۲:

ماده ۲۷۲ـ خریدار بایدتمام بها را نقد بدهد مگر اینکه محکوم له فروش نسیه را قبول نماید که در اینصورت خود مسئول ووصول بها از خریدار خواهد بود .

رئیس ـ ماده ۲۷۳:

ماده ۲۷۳ـ کسیکه در مزایده بالاترین بها را پیشنهاد کرده است اگر از پرداخت ثمن استنکاف نماید مال توقیف شده بکسی که قبل از او بالاترین بها را پیشنهاد نموده است فروخته میشود .

رئیس ـ ماده ۲۷۴:

ماده ۲۷۴ـ هرگاه اجرا نتواند مال فروخته شده را یکماه از تاریخ تمام شدن مزایده بتصرف خریدار بدهد خریدار حق فسخ خواهد داشت .

رئیس ـ ماده ۲۷۵:

ماده ۲۷۵ـ اگر فروش قسمتی از اموال توقیف شده برای پرداخت محکوم به وهزینه وحق اجرائی کافی باشد امور اجرا مزایده وفروش را توقیف نموده بقیه مال را صاحب آن مسترد میدارد .

رئیس ـ ماده ۲۷۶:

ماده ۲۷۶ـ توقیف مزایده نسبت بقسمتی از مال توقیف شده مانع از مزایده فروش آن توقیف نشده است نمیشود مگر اینکه تفکیک آن ممکن نباشد .

رئیس ـ ماده ۲۷۷:

ماده ۲۷۷ـ در تمام مواردی که مزایده توقیف میشود محکوم له میتواند از مال مورد مزایده صرفنظر نموده توقیف دارائی دیگر او را درخواست نماید .

رئیس ـ ماده ۲۷۸:

ماده ۲۷۸ـ در موارد زیر فروش از درجه اعتبار ساقط است وباید با رعایت مواد بالا آگهی فروش تجدید شود :

۱ـ هرگاه فروش در غیر روز وساعت یا محلی که بموجب آگهی معین شده بعمل آید .

۲ـ هرگاه کسی بدون جهت قانونی مانع از خرید شوندویا بالاترین بهائی را که خواسته است رد نماید .

۳ـ در صورتیکه مزایده بدون حضور نماینده دادگاه یا نماینده دادسرا باشد .

۴ـ در صورتیکه خریدار حق خریدار نداشته باشد .

رئیس ـ ماده ۲۷۹:

ماده ۲۷۹ـ هرگاه معلوم شد که مال فروخته شده مال محکوم علیه نبوده است اجرا آن مال را بصاحبش برمیگرداند .

ـ اعلام وصول لایحه استخدام متخصص فوتورتوگراور چاپخانه مجلس

۳ـ اعلام وصول لایحه استخدام متخصص فوتورتوگراور چاپخانه مجلس

رئیس ـ لایحه استخدام هانریش سدلر متخصص فوتورتو گراور برای چاپخانه مجلس از طرف کارپردازی پیشنهاد شده است بکمیسیون رجوع میشود .

ـ تصویب یک فقره مرخصی

۴ـ تصویب یک فقره مرخصی

رئیس ـ یک فقره گزارش کمیسیون عرایض ومرخصی به مجلس شورای ملی

آقای حیدری درخواست بیست روز مرخصی از تاریخ ۱۱ اسفند ۱۳۱۹ نموده اند کمیسیون عرایض ومرخصی با درخواست ایشان موافقت نموده اینک گزارش آن بعرض میرسد .

رئیس ـ موافقین با مرخصی آقای حیدری برخیزند (اکثر برخاستند) تصویب شد

ـ موقع ودستور جلسه بعد ـ ختم جلسه

۵ـ موقع ودستور جلسه بعد ـ ختم جلسه

رئیس ـتصویب میفرمائید جلسه را ختم کنیم(صحیح است)جلسه آینده روز یکشنبه ۴ اسفند ماه سه ساعت قبل از ظهر دستور لوایح موجوده

(مجلس مقارن ظهر ختم شد)

رئیس مجلس شورای ملی ـ حسن اسفندیاری