مذاکرات مجلس شورای ملی ۲۰ اردیبهشت ۲۵۳۶ شاهنشاهی نشست ۹۶

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری بیست و چهارم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری بیست و چهارم

قوانین برنامه‌های عمرانی کشور
مذاکرات مجلس شورای ملی ۲۰ اردیبهشت ۲۵۳۶ شاهنشاهی نشست ۹۶

مذاکرات مجلس شورای ملی

صورت مشروح مذاکرات مجلس شورای ملی ۲۰ اردیبهشت ۲۵۳۶ شاهنشاهی نشست ۹۶

مجلس ساعت نه صبح به ریاست آقای عبدالله ریاضی تشکیل شد.

فهرست مطالب:

- قرائت اسامی غائبین جلسه قبل

۱ - قرائت اسامی غائبین جلسه قبل.

رئیس - اسامی غائبین جلسه قبل قرائت میشود.

(بشرح زیر خوانده شد)

آقایان: آزموده-آستانه ای- آصف- اخلاق پور-- اربابی- اردلان- اسحقی نژاد- اسفندیاری- اسکوئی- دکتر اعتمادی-جهانشاه افشار- دکتر بهادری- بیات- پزشکی- پیرزاده- پیشوائی- دکتر تجدد- تژده- جاف- جباری- جهانشاهی- دکتر چهرزادی- حریری- حیدری- خزیمه- دکتر خطیبی- خلیل زاده- خورشید- دانشی- دلخوش فومنی- ذوالفقاری- رامبد- رئیسی اردکانی- دکتر رحمانی- رحیم زاده- رضوانی- دکتر رفعت- زرگرزاده- ساری اصلانی- سترک دره شوری- دکتر ستوده- سعادت فرد- سعادت قدس نیا- دکتر سعید- دکتر کریم بخش سعیدی- سید کلال- سلیمی- شادلو- شریفی- شهبازی- شیروانی- منصور صادقی- صبوری- ظفری- عطائی- فرمان- فروزین- قراچورلو- قراگزلو شجاعی- کاسمی- کاشفی- کریم کاظمی- کسرائی- کهن- مافی- مجتهدی- دکتر محققی- محمودیان- مظهری- معتضدی- موسوی- نظمی- نواب صفا- وزیری.

بانوان: اباصلتی- افشار جعفری- جهانبانی- داودی- اماآقایان- زاهدی- سلیلی- صنیع- ضرابی- عدیلی- نائینی طبا- وحیدی.


- بیانات قبل از دستور آقایان:عبدالطیف شیخ الاسلامی- تیمسار سرتیپ بیات- دکتر رحمانی-دکتر دادفر

۲ - بیانات قبل از دستور آقایان:عبدالطیف شیخ الاسلامی- تیمسار سرتیپ بیات- دکتر رحمانی-دکتر دادفر.

رئیس - نطقهای قبل از دستور را شروع میکنیم آقای عبدالطیف شیخ الاسلامی تشریف بیاورید.

عبدالطیف شیخ الاسلامی - هر دم از این باغ بری میرسد، تازه تر از تازه تری میرسد.

بازدید روز یکشنبه نمایندگان محترم مجلس شورای ملی از تأسیسات هواپیمائی ملی ایران به مناسبت پنجاهمین سال شاهنشاهی دودمان جلیل پهلوی بسیار غرور آفرین بود و از دو جهت مرا تحت تأثیر قرار داد یکی از این نظر که طبق اظهار تیمسار خادمی هم اکنون سی ملیت مختلف در خدمات شرکت هواپیمائی ملی ایران زیر نظر کارشناسان ایرانی خدمت میکنند و اداره کلیه امور این شرکت بزرگ زیر نظر مهندسین و متخصصین ایرانی انجام میشود همچنین اولین عکس از اولین هواپیمای خریداری شده ا یران از آلمان همه نمایندگان را تحت تأثیر قرار داد واقعاً مقایسه تأسیسات هواپیمائی آن زمان با تأسیسات عظیم هواپیمائی ملی ایران در حال حاضر باعث افتخار و غرور ‏فراوان نمایندگان مجلس شد(صحیح است) و مهمتر از همه اینها قدرت عظیم نیروی هوائی شاهنشاهی ایران است که ضامن استقلال و تمامیت ارضی کشور محبوب ما است شرکت هواپیمائی ملی ایران مانند سایر مؤسسات پیشرفته کشور، فرمایشات زرین و گهربار شاهانه را مد نظر قرار داده اند راهنمائی و دستور العمل شاهنشاه در یک جمله تنظیم گردیده و بخصوص این پنج نکته از فرمایشات ملوکانه را که عبارتند از:

۱- به یابی

۲- به سازی

۳- به گزینی

-۴- بهکاری

۵- بهزیستی.

اگر دقیقاً توجه بشود تصدیق میفرمائید که این ضرب المثل در این مورد کاملاً صادق است که درحق بیانات شاهنشاه باید گفته شود کلام الملوک ملوک الکلام و در واقع اوامر ملوکانه میتواند سرلوحه کار و کوشش و فعالیت تمام وزارتخانه ها و دستگاههای دولتی باشد(صحیح است) توضیحی که درباره این پنج نکته از فرمایشات ملوکانه میدهم توجه بفرمائید، تا به اهمیت آن بیشتر واقف شوید(به یابی) به معنی کنکاش در جامعه برای یافتن افراد شایسته و لایق.

(به سازی) به معنی آموزش و پرورش صحیح یعنی همان آموزش و پرورش ایده آلی را که آن همه روی او بحث و گفتگو میشود یعنی انسان سازی واقعی در جامعه.

(به گزینی) به معنی انتخاب شایسته در میان اجتماع یعنی در واقع رابطه امروز جای خود را به ضابطه میدهد خیلی از مشکلات حل میشود.

(بهکاری) به معنی بهبود وضع اقتصادی جامعه از طریق اجرا و انجام طرحهای تحقیقاتی مفید.

(به زیستی) به ایجاد فضای مناسب فعالیت و تأمین رفاه عمومی.

بعقیده بنده اگر تمام دستگاههای دولتی با پیوندهائی که این پنج کلمه با همدیگر دارندآنها را مورد توجه قرار دهند مشکلی به هیچ عنوان در شئون اجتماعی ملت ایران وجود نخواهد داشت. دیروز نمایندگان استان همدان و استان کردستان شاهد یکی دیگر از پیشرفتهای مملکت که به دواستان مربوط میشود بودیم و آن هم افتتاح خط هوائی تهران- همدان- سنندج با هواپیمااز نوع جت متعلق به هواپیمائی شرکت پارس ایر کشوری بودیم ولی نمایندگان هر دو استان ناظر علاقه مردم و احساسات مردم کردستان نسبت به شاهنشاه آریامهر بودند در فرودگاه سنندج از ابراهیم ادهم پرس قدر ملک درویشی که طوفان دیده از آرامی ساحل خبر دارد.

استان کردستان در سالهای قبل از انقلاب حتی برای رفت و برگشت روستائی به روستای دیگر اطمینان نبوه و هر آن مسافر با وجودی که محلی بوده انتظار مرگ یا حداقل غارت و لخت کردن را داشت شاید لخت کردن را عده ای از همکاران لغتی ناآشنا و یا غیر موجه اینجا بدانند ولی درگذشته ثروت و پولی که شاسته باشد کسی نداشت که همراه خود به مسافرت ببرد و تنها ثروتش فقط لباسی بود که به تن داشت که بردن آنها وسیله غارت گران محلی لخت کردن میگفتند.

در تعطیلات نوروزی با اعضای محترم انجمن شهر و شهرستان مریوان به منظور بازدید به روستاهای مریوان رفتیم ما خود محلی هستیم و تمام دره تپه و کوه منطقه را خوب میشناسیم در موقعی که ناامنی در کشور وجود داشته در هر دره و یا تپه و یا کوهی که فجایعی در آنجا رخ داده مردم محل آنجا را بنام همان فاجعه نام گذاری نموده و سینه به سینه حفظ شده است و در واقع خطرناکترین محل عبور و مرور منطقه محسوب میشود اکنون در همان محلها پاسگاه یا پایگاه ژاندارمری مستقر و امنیتی را که برای ملت ایران غرور آفرین است برقرار نموده اند فاصله هائی که در گذشته همان افراد سودجو میان مردم و دستگاههای دولتی فراهم نموده بودند علاوه از اینکه از بین رفته مردم حق شناس مریوان خوب میدانند که مأمورین انتظامی و امنیتی مملکت کارشان فقط ایجاد امنیت و آسایش آنها است و تمام پاسگاهها و پایگاهها را خانه امید خود میدانند. البته بدبختی های گذشته ما را نمیتوان برشمرد و در مقابل نعمتهای امروزی ما را که خداوند شاهنشاه آریامهر را وسیله عطای آن به ما نموده ولی به وظیفه و غریزه حق شناس که فطرتاً در هر ایرانی وجود دارد و خوشبختانه با اجتماع کانونها و اجتماعات حزب رستاخیز فرصت ابراز آن بهتر و بیشتر پیدامیشود(احسنت) سپاس مردم کردستان و مردم همدان را به پیشگاه معاون همایونی تقدیم داشته و باز هم اطمینان میدهیم که جان خود وعزیزانمان را در اجرای اوامر جهان مطاعش نثار نموده و خود را وقتی مباهی و مفتخر میدانیم که شایسته نثار جان در راهش باشیم. هر موقع فرصتی برایم پیش میآید که در مجلس صحبتی نمایم بر خود واجب و لازم میدانم که ضمن اینکه منعکس کننده افکار ملی و میهنی ایشان هستم منعکس کننده احتیاجات و خواسته های عمرانی نیز باشیم اینک فهرست وار خواسته و نیازهای عمرانی شهرستان مریوان بعرض رسانیده، تقاضای عطف توجه عاجلانه را به آن دارم.

۱- اسفالت ۸۰ کیلومتر راه سنندج- مریوان که سه سال است به مقاطعه کار داده شده حالا که فصل مساعد است کارتعطیل شده و گویا پیمان او را از مقاطعه کار پس گرفته اند و هنوز هم از وضع او خبری نیست ۴۲ کیلومتر تغییر مسیر همان راه که در واقع جزو کارهای نیمه تمام است و بنا به امر شاهنشاه آریامهر اولویت دارد هنوز اقدامی نشده است.

۲- ره دوآب پالنگان بارها بعرض رسانیده ام که مدت ۷ ماه ارتباط بیشتر از ۵۰ هزار نفر روستانشین با همه جا قطع است حتی مرکز بخش شهرستان درمانگاه فقط پاسگاه ژاندارمری در آنجا وجود دارد.

۳- موضوع راه روستائی با وجودی که از اوایل دوره مجلس رستاخیز تاکنون مورد توجه نمایندگان مجلس رستاخیز بوده متأسفانه خبری از او در هیچ محافل و مجالس نیست جای تعجب است موضوعی به این اهمیت که حتی دولت هم به اهمیت و ضرورت او اعتراف میکند اقدامی تاکنون بعمل نیاورده اند و معلوم نیست برای این امر حیاتی بیشتر از ۵۰ درصد جمعیت ایران چه فکری کرده و یا انشاءالله میکنند.

۴- برای اجرای پروژه آبیاری زراعتی مریوان و حفر چاههای عمیق و استفاده از آب دریاچه آریامهر در بودجه سال جاری ۲۰۰ میلیون تومان تأمین اعتبار شده تا حالا شروع نشده با آقای مهندس هورفر صحبت نمودم اظهار داشت که مهندسین مشاور سرآمد ما را ویلان نموده و امروز و فردا میکنند.

از جناب آقای نخست وزیر استدعا میکنم که قبول نفرمایند در پروژه های عمرانی که تمام کارهای اداری و حتی تأمین اعتبار تأخیر شود.(احسنت)

رئیس - تیمسار بیات بفرمائید.

تیمسار سرتیپ بیات - همکاران ارجمند روز شنبه همین هفته مردم پر تلاش زنجان از اهمیت میزبانی علیاحضرت فرح پهلوی شهبانوی فرهنگ دوست ایران برخوردار بوده اند.

تشریف فرمائی شهبانوی ایران به زنجان با خیر وبرکت همراه بود و دراین بازدید شهبانون از زنجان و گنبد شکوهمند ۷۰۰ ساله سلطانیه قسمتی از معضلات که برای حل آنها، بایستی مدتها وقت صرف میشد، با یک تعلق اراده مبارکشان حل شد و بسیاری از حوائجمردم با تمنا از پیشگاهشان برآورده شد و تعدای ا زافراد مأیوس که راه نجات را از هر طرف برای خود مسدود میدیدند ناگهان خود را در برابر مظهر مهر خداوندی یعنی شهبانوی عطوف و مهربان دیدند که چون فرشته رحمت با سرانگشت مهر گره باز نشدنی آنانرا باز فرمودند.

اگر روز شنبه کسی در زنجان بود به علانیه میدید که هنگام تشریف فرمائی چگونه اشکهای شوق مردم مسلمان و شاه پرست زنجان به خاکپای قدمشان بوسه مهر زد و با چه شور و شعفی شهبانوی عزیز خود را که چون نگین انگشتری در بر گرفتند(احسنت).

آنانکه تا بحال افتخار زیارت شهبانوی ایران را از نزدیک نداشتند بارها از طریق رسانه های گروهی طی مراسمی نوعدوستانه و انسانی از قبیل دلجوئی از ایتام، تفقد به بیماران، نوازش از کودکان جذامی با سیمای معصوم و بزرگوار و خصال ملکوتی معظم لها افتخار آشنائی داشتند(صحیح است).

روز بازدید شهبانوی گرانقدر عناوین درشتی از قبیل ای همیشه مهربان دیدارت خورشید را به خانه ما آورد یا زنجان در غوغای یک دیدار شور انگیز با شهبانو در میان مردم زنجان و یا شهبانوی مظهر مهر و عواطف انسانی در روزنامه های روز به چشم میخورد که این جملات نه تنها اغراق آمیز نبود بلکه با توجه به خصال ذاتی شهبانوی گرانقدر وافی نیز به نظر نمیرسید (صحیح است).

سپاس فراوان به پیشگاه مبارک شاهانه که با حسن گزینش خویش شهبانوئی با ایمان نیکوکار ملت نواز با سیمائی ملکوتی به ملت حق شناس و شاهدوست ایران اهدا فرمودند که بارزترین ثمره آن اعطای وجود ارزشمند والاحضرت همایون ولایتعهد رضا پهلوی امید و اتکای آینده ایران میباشد(صحیح است) .

در این سفر تاریخی نظاره های مهر آمیز و پر عطوفت و اصغای در دلهای مردم بی تکلف و اصیل، دلسوزیهای مدبرانه و پر ثمر برای رفع نابسامانیهای موجود، صدور اوامر برای رفع نیازمندیها، آنچان پاک و بی آلایش و نتیجه بخش بود که دلهای آکنده از مهر شاه ومیهن و مردم حق شناس و پر شکیبای این استان، مسحور بزرگواری قابل ستایششان گردید. احساسات پر شور حاصله از بهره مندی زیارت شهبانوی نیکوکار شفا بخش آلام آنان شده و با استظهار بعنایات شاهانه و شهبانوی بزرگوار زنجانیان را سپاسگذار و امیدوار نموده است (احسنت) .

من بنام یک سرباز معتقد به اصول سربازی و جانبازی در راه اجرای منویات شاهنشاه با تدبیر ایران زمین و بنام یک فرد خدمتگذار زنجان مراتب سپاس و تشکر خویش را به پیشگاه شهبانوی بزرگوار تقدیم میدارم و امیدوارم با اشاعه و ادامه این روش پسندیده و نیکوکارانه و تجدید اینگونه بازدیدهای ثمر بخش بیش از پیش به مراتب امیدواری و سرافرازی عموم مردم ایران بیفزایند قصد داشتم امروز دربارة مطالب اساسی مربوط به زنجان صحبت کرده و علل عقب ماندگی مرکز این استان را بازگو کنم ولی دیدم ادب اقتضا نمیکند موهبت سفر پربرکت علیاحضرت شهبانوی ایران را با مطالب دیگر درآمیزم.

بنابراین مطالب مورد نظر را با فرصتی بیشتر در جلسه دیگری باستحضار همکاران فرزانه و ارجمند خود میرسانم.

در خاتمه عرایضم جاوانی شاهنشاهی ایران سلامت و افزایش عمر اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر و خاندان جلیل سلطنت از پیشگاه پروردگار بزرگ مسئلت مینماید.

جاوید شاه پاینده ایران(احسنت) .

رئیس - آقای دکتر رحمانی بفرمائید.

دکتر رحمانی - همکاران محترم در عرض یک سال دو نوبت زیارت دیدار شاهنشاه و برخورداری از این موهبت بزرگ برای مردم قوچان حقیقتاً اتفاقی بس بزرگ و تاریخی خواهد بود. شاهنشاه محبوب ما در عرض یک سال دو نوبت به قوچان سفر فرمودند نوبت اول برای دلجوئی و بررسی و دیدن وضع سیلزدگان قوچان و نوبت دوم برای بازدید از اوامری که صادر فرمودند. من از طرف مردم ادعیه خالصانه و تشکرات صمیمانه مردم قوچان را که حقیقتاً در آن روز از جان و دل برمیخاست نثار قدمشان میکنم (احسنت) . آوائی که آن روز از قوچن از خرد و بزرگ و از زن و مرد و کارگر و کشاورز برمیخاست، شاهنشاها متشکریم، شاهنشاها سپاس ما را بپذیر، شاهدوستی در قوچان مثل سایر هموطنان در خون قوچانی عجین شده و قلب قوچانی آکنده از مهر شاه و خاندان سلطنت میباشد(احسنت) شاهنشاه مانند نگین انگشتری در میان مردم قدم نهادند خانه های سیل زدگان را بازدید فرمودند بحق در این جا باید از خدمتگذاران صدیقی که منویات شاهانه را به نحو احسنت در قوچان پیاده کردند سپاسگذاری کنم. در عصر رستاخیز و دورة انقلاب جز این نباید فکر کرد و در زمان کوتاهی بیش از ۱۴۰۰ واحد مسکونی چه در داخل شهر و چه در خارج شهر به صورت شهرکی برای مردم سیل زده تهیه و تحویل آنها گردید،که هم اکنون در آن خانه ها مسکن دارند و زندگی میکنند در سفر اخیر پارکی به وسعت ۱۴ هکتار برای مردم قوچان اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر اهدا فرمودند این پارک در جنب شهرک قرار گرفته است که سیل زدگان مستأجر در آنجا مسکن داده شده اند و این پارک حقیقتاً به زیبائی آن شهرک افزوده است. شاهنشاه از مردم سؤالاتی فرمودند، از کشاورز ساده ای سؤال میفرمایند نیازهای منطقه شما چیست؟ خیلی ساده و صادقانه به عرض میرساند، پدر بزرگ ما آب نداریم، بهداشت نداریم، راه نداریم، کشاورز امروز خیلی ساده و خیلی راحت بعرض اعلیحضرت شاهنشاه محبوب خود نیازهایش را میرسانید، من هم به نوبت در اینجا و به کرات بعرض رسانده ام، جناب آقای وزیر بهداری از کاغذ و قلم و ترسیم رویداد کمی پائین تر بیائید-۲۰۰ هزار نفر جمعیت قوچان یک نفر متخصص رادیولوژی ندارد یک نفر متخصص آزمایشگاه ندارد در تمام این شهرستان که ۱۵۰ هزار نفر مردم روستائی آن را تشکیل میدهند بهداشت وجود ندارد کشاورز ساده و سالم صادقانه این را بعرض شاهنشاه میراند عصر رستاخیز دورة انقلاب دوره سازندگی و دوره عمل است. یک کمی به مردم کشاورز به مردمی که احتیاج به بهداشت دارند به مردمی که احتیاج به دارو دارند و به مردمی که احتیاج به خدمات درمانی دارند، توجه بیشتری بفرمائید درمورد آب بارها عرض کردم سدی که سی سال پیشنهاد شده مطالعات زیادی شده و ساختمان آن اقتصادی تشخیص داده شده است اگر این سد بسته میشد این همه خسارت، چه از نظر مالی چه از نظر جانی چه از نظر ‏فرآورده های کشاورزی به مردم دو شهرستان خراسان، قوچان و شیروان وارد نمیشد همه ساله سیل وجود دارد خطر سیل همه ساله هست استدعا میکنم توجه بفرمائید این سدی را که قرار است بر روی رودخانه اترک بسته بشود اقدام کنید ببندند هدر رفتن یک قطره آب برای این کشور مصیبت است وای به روزی رودخانه اترک بسته بشود اقدام کنید ببندندهدر رفتن یک قطره آب برای این کشور مثیبت است وای به روزی که سیل با سرعت ۱۵۰۰ متر مکعب در ثانیه جاری بشود و آبش هدر برود و همینطور این کشاورزان ساده در مورد راههای روستائی به عرض رسانیدند حقیقتی است راه روستائی اصلاً نداریم هنوز کشاورز ما، من خجالت میکشم عرض کنم بعضی از انها در راه زایمان انجام میدهند روی اسب اسب و الاغ زایمان انجام میگیرد. در شهرستان هیچ وسیله ای که آنها را به شهر برساند ندارد نه وسیله حمل و نقل برایشان هست و نه راه روستائی وجود دارد مردم خراسان جناب معاون یا وزیر راه استدعا میکنم در این مورد هم توجه بیشتری بفرمائید من عرض دیگری ندارم و از طرف همه مردم قوچان صمیمانه و از ته دل از شاهنشاه محبوبمان تشکر میکنم و امیدوارم که سرباز فداکار باشیم که موافق و مناسب با دورة رستاخیز و انقلاب عمل کنیم(احسنت) .

رئیس - آقای دکتر دادفر بفرمائید.

دکتر دادفر - همکاران گرامی استحضار دارند که امسال و مخصوصاً از روز شنبه ۱۷ اردیبهشت ماه تا یک هفته در کشور ما و همه کشورهائی که با کشور رومانی روابط صمیمانه دارند به مناسبت جشنهای صدمین سال آن کشور مراسمی برگذار شد کمیته بزرگداشت جشنهای استقلال رومانی کمیته ایرانی آن به ریاست والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی تشکیل شده و از چندین ماه قبل فعالیتهائی کرده و همانطور که استحضار دارید به مناسبت این جشنها از طرف رهبر بزرگ ماتلگرم تبریکی به رومانی مخابره شده است. بنده خواستم از فرصت استفاده کنم و این مطلب را بعرض برسانم که در اجرای سیاست مستقل ملی و اصل همزیستی مسالمت آمیز سیاست خارجی ایران در دنیا یکی از پر موفقیت ترین سیاستهای مسالمت آمیز و همزیستی بنحو صادقانه و صمیمانه بوده (صحیح است) و ما با تمام کشورهای جهان و مخصوصاً کشورهای سوسیالیستی روابط صمیمانه داریم و با کشور رومانی که شاید اولین کشور اردوگاه سوسیالیستی است که بعد از انقلاب با مملکت ما روابط صمیمانه برقرار کرده و بخصوص در جشنهای دو هزار و پانصد ساله شاهنشاهی کشور رومانی خیلی صادقانه شرکت کرد(احسنت)ورئیس جمهور محترم آن کشور حضرت چائو شسکو شخصاً به ایران تشریف فرا شدند. کمیته رومانی که مخصوص این کار بود مقالات و کتب و فعالیت بسیار چشمگیری داشت باید بگویم این همه اظهار علاقه نسبت به فرهنگ و تاریخ ایران از دیدگاه مردم ایران پوشیده نمانده و همانطور که در سیاست اقتصادی ما هم منظور هست(صحیح است) الان کشور ما با رومانی دارای همکاری بسیار نزدیکی است و نمونه های دیگر را همکاران محترم استحضار دارند و بنده نمیشمارم فقط خواستم از موقعیت استفاده کنم و جشنهای کشور رومانی را به ملت شریف رومانی تبریک بگویم. و اظهار بدارم مردم وطن ما در اجرای سیاست عالیه رهبر بزرگ اندیشمند خود با کشور رومانی و با تمام کشورهایی که صادقانه با کشور ایران و با دولت ایران همکاری میکنند اعم از سیاسی، فرهنگی و اقتصادی همواره دوستی آنها را گرامی خواهد داشت و با آنها در این راه همگام و هم قدم خواهد بود(صحیح است) امیدواریم این روابط که بخصوص با تشریف فرمائی شاهنشاه به رومانی و بادید حضرت چائو شکسو از ایران به نحو بسیاربارزی توسعه یافته و اخیراً هم یک قرارداد تجارتی مهمی بین دو کشور منعقد شده روز به روز توسعه پیدا کند و این دو ملت بر اثر اجرای رهبران خودشان و بر اثر این همکاری به پیشرفتهای بیشتری در زمینه مبادلات فرهنگی و تجاری نایل شوند و در بالا بردن سطح زندگی و پیشرفتهای کشور خودشان موفق و مؤید باشند. خیلی متشکرم(احسنت).

- تصویب صورت جلسه روز پنجشنبه پانزدهم اردیبهشت ماه ۲۵۳۶

۳ - تصویب صورت جلسه روز پنجشنبه پانزدهم اردیبهشت ماه ۲۵۳۶.

رئیس - نسبت به صورت جلسه روز پنج شنبه هفته گذشته نظری نیست؟(اظهاری نشد) صورت جلسه تصویب میشود.

- تقدیم دو لایحه به وسیله تیمسار سپهبد کاتوزیان معاون وزارت جنگ

۴ - تقدیم دو لایحه به وسیله تیمسار سپهبد کاتوزیان معاون وزارت جنگ .

رئیس - وارددستور میشویم تیمسار کاتوزیان بفرمائید.

تیمسار سپهبد کاتوزیان(معاون وزارت جنگ)- با اجازه مقام محترم ریاست و نمایندگان محترم، دو لایحه یکی لایحه اصلاح بند پ ماده ۲آئین نامه اصلاحی فوقالعاده سختی خدمت چتربازی پرسنل چترباز نیروی زمینی شاهنشاهی و دیگری لایحه ترمیم فوق العاده ماهانه افسران و درجه داران گارد شاهنشاهی را برای بررسی و تصویب کمیسیون بودجه تقدیم میکنم .

رئیس - لوایح به کمیسیون های مربوط ارجاع میشود.

- اعلام وصول سه لایحه از مجلس سنا(۱) لایحه مربوط به خانه انصاف(۲) لایحه مربوط به شورای داوری (۳) لایحه اصلاح پاره ای از قوانین دادگستری

۵ - اعلام وصول سه لایحه از مجلس سنا(۱) لایحه مربوط به خانه انصاف(۲) لایحه مربوط به شورای داوری (۳) لایحه اصلاح پاره ای از قوانین دادگستری.

رئیس - لوایحی از مجلس سنا رسیده است برای اطلاع مجلس قرائت میشود.

(بشرح زیر خوانده شد)

ریاست محترم مجلس شورای ملی گزارش کمیسیون شماره سه (دادگستری و استخدام) در قبال لایحه شماره ۱۶۸۶ مورخ ۲۵۳۶/۱/۲۹ دولت راجع به خانه انصاف در جلسه روز دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه ۲۵۳۶ مطرح گردید و به تصویب مجلس سنا رسید.

اینک لایحه قانون فوق جهت تصویب آن مجلس محترم به ضمیمه ایفاد میگردد.

رئیس مجلس سنا- جعفر شریف امامی .

رئیس - لایحه به کمیسیونهای مربوط ارجاع میشود.

- طرح گزارش شور اول کمیسیون امورخارجه راجع به موافقتنامه همکاری جهانگردی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری مردم بلغارستان

۶ - طرح گزارش شور اول کمیسیون امورخارجه راجع به موافقتنامه همکاری جهانگردی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری مردم بلغارستان.

رئیس - گزارش شور اول موافقتنامه همکاری جهانگردی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری مردم بلغارستان مطرح است قرائت میشود.

(بشرح زیر خوانده شد)

گزارش شور اول از کمیسیون امور خارجه به مجلس شورای ملی

کمیسیون امور خارجه در جلسه روز چهارشنبه ۲۵۳۶/۲/۷ با حضور آقای فتح الله سعادت معاون وزارت اطلاعات و جهانگردی لایحه شماره ۷۵۲ مورخ ۲۶/۱/۱۷ دولت راجع به موافقتنامه همکاری جهانگردی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری مردم بلغارستان را که در جلسه روز یکشنبه ۲۵۳۶/۱/۲۱ تقدیم وبه شمارة ۵۶۳ چاپ گردیده است مورد رسیدگی قرار داد و تصویب کرد.

اینک گزارش آن را بشرح زیر بمجلس شورای ملی تقدیم میدارد.

لایحه قانون موافقتنامه همکاری جهانگردی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری مردم بلغارستان .

ماده واحده- موافقتنامه همکاری جهانگردی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری مردم بلغارستان مشتمل بر یک مقدمه و هفت ماده که در تاریخ ۱۸ آذر ماه ۲۵۳۴ (۹ دسامبر ۱۹۷۵) در تهران به امضا رسیده است تصویب واجازه مبادله اسناد تصویب آن داده میشود.

مخبر کمیسیون امور خارجه- نیره ابتهاج سمیعی .

گزارش شور اول از کمیسیون اطلاعات وجهانگردی به مجلس شورای ملی

کمیسیون اطلاعات و جهانگردی در جلسه روزسه شنبه ۲۵۳۶/۲/۳ با حضور نمایندگان دولت لایحه مربوط به موافقتنامه همکاری جهانگردی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری مردم بلغارستان را مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه کمیسیون امور خارجه را عیناًتأیید وتصویب کرد.

اینک گزارش آن را بمجلس شورای ملی تقدیم میدارد.

مخبر کمیسیون اطلاعات و جهانگردی-ایرج قادری .

رئیس - کلیات لایحه مطرح است نظری نیست؟ (اظهاری نشد) به ورود در شور ماده واحده رأی میگیریم خانمها و آقایانی که موافقند خواهش میکنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد.در ماده واحده نظری نیست؟(اظهاری نشد) لایحه برای شور دوم به کمیسیونهای مربوط ارجاع میشود.

- طرح و تصویب گزارش کمیسیون دادگستری راجع به الحاق یک تبصره به ماده ۲۰ قانون ثبت اسناد و املاک و ابلاغ به دولت

۷ - طرح و تصویب گزارش کمیسیون دادگستری راجع به الحاق یک تبصره به ماده ۲۰ قانون ثبت اسناد و املاک و ابلاغ به دولت.

رئیس - گزارش کمیسیون دادگستری راجع به الحاق یک تبصره به ماده ۲۰ قانون ثبت اسناد و املاک مطرح است قرائت میشود.

(بشرح زیر خوانده شد)

گزارش از کمیسیون دادگستری به مجلس شورای ملی

کمیسیون دادگستری در جلسه روز چهارشنبه ۲۵۳۶/۲/۱۴ با حضور آقای هنرمندی معاون وزارت دادگستری لایحه شماره ۱۹۸۸۰ مورخ ۲۵۳۵/۳/۱۶ دولت راجع به الحاق یک تبصره به ماده ۲۰ قانون ثبت اسناد و املاک را که قبلاً به تصویب مجلس شورای ملی رسیده و مجلس سنا تغییراتی در آن بعمل آورده است مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه مجلس سنا را عیناً تأیید و تصویب کرد.

اینک گزارش آن را بشرح زیر به مجلس شورای ملی تقدیم میدارد.

لایحه قانون الحاق یک تبصره به ماده ۲۰ قانون ثبت اسناد و املاک .

ماده واحده- تبصره زیر به ماده ۲۰ قانون ثبت اسناد و املاک الحاق میشود.

تبصره- در دعاوی اعتراض به حدود ملک مورد تقاضای ثبت واقع در محدود قانونی شهرها که تا تاریخ تصویب این قانون مطرح شده است هرگاه اعتراض از طرف غیر مجاور بعمل آمده باشد و همچنین در صورت استرداد دعوی به موجب سند رسمی یا اخذ سند مالکیت از طرف معترض با حدودی که در صورت مجلس تحدیدحدود تعیین شده است دادگاه در جلسه اداری فوق العاده رسیدگی حسب مورد قرارداد یا سقوط دعوی را صادر خواهد کرد و این قرار فقط قابل رسیدگی پژوهشی است.

نسبت به اعتراضاتی که بعد از تصویب این قانون بعمل میآید در صورتی که اعتراض از طرف غیر مجاور بعمل آید یا معترض مجاور با حدود تعیین شده در صورت مجلس تحدید حدود سند مالکیت بگیرد یا به موجب سند رسمی ازاعتراض خود بدون قید شرط صرفنظر کند واحد ثبتی مربوط نظر خود را در بی اثربودن اعتراض به معترض ابلاغ مینماید.معترض میتواند ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ نظر مزبور به هیئت نظارت شکایت نماید. رأی هیئت نظارت قطعی است.

در صورتی که اقامتگاه معترض معلوم نباشد نظر واحد ثبتی یک نوبت در روزنامه ای که برای آگهیهای ثبتی تعیین شده منتشر میگردد و معترض میتواند ظرف ده روز از تاریخ انتشار آگهی دوم به هیئت نظارت شکایت نماید.

مخبر کمیسیون دادگستری- عنایت الله قائمی .

رئیس - نیست به گزارش کمیسیون دادگستری نظری نیست؟(اظهاری نشد) رأی میگیریم به گزارش کمیسیون دادگستری خانمها و آقایانی که موافقند خواهش میکنم قیام فرمایند(اکثر برخاستند) تصویب شد. لایحه به دولت ابلاغ میشود.

- طرح و تصویب گزارش یک شوری کمیسیون بودجه راجع به برقراری مستمری دربارة آقای محمد حسین ریاضی آموزگار بازنشسته دبستانهای تهران و ارسال به مجلس سنا

۸ - طرح و تصویب گزارش یک شوری کمیسیون بودجه راجع به برقراری مستمری دربارة آقای محمد حسین ریاضی آموزگار بازنشسته دبستانهای تهران و ارسال به مجلس سنا.

رئیس - گزارش یک شوری کمیسیون بودجه راجع به برقراری مستمری دربارة آقای محمد حسین ‌آموزگار بازنشسته دبستانهای تهران مطرح است قرائت میشود.

(بشرح زیر خوانده شد)

گزارش از کمیسیون بودجه به مجلس شورای ملی

کمیسیون بودجه درجلسه روز دوشنبه ۲۵۳۶/۲/۵ با حضور آقای توسلی معاون وزارت آموزش و پرورش لایحه شماره ۶۳۸ مورخ ۲۵۳۶/۱/۱۶ راجع به برقراری مستمری دربارة آقای محمد حسین ریاضی آموزگار بازنشسته دبستانهای تهران را که در جلسه روز سه شنبه ۲۵۳۶/۱/۳۰ به مجلس شورای ملی تقدیم و به شمارة ۵۷۱ چاپ گردیده است مورد رسیدگی قرار داد و تصویب کرد.

اینک گزارش آن را بمجلس شورای ملی تقدیم میدارد.

لایحه قانون برقراری مستمری دربارة آقای محمد حسین ریاضی آموزگار بازنشسته دبستانهای تهران .

ماده واحده- به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده میشود به پاس خدمات گذشته آقای محمد حسین ریاضی آموزگار بازنشسته دبستانهای تهران از تاریخ اول شهریور ماه ۲۵۳۵ شاهنشاهی به طور مستمر ماهانه مبلغ ۱۶۱۴۶ ریال بعنوان حقوق بازنشستگی ازمحل اعتبار بودجه آن وزارتخانه تأمین و یا به نامبرده پرداخت گردد.

مخبر کمیسیون بودجه- مجتبی عالمی .

کمیسیون آموزش و پرورش درجلسه روز پنجشنبه ۲۵۳۶/۲/۱۵ با حضور آقای توسلی معاون وزارت آموزش و پرورش لایحه برقراری مستمری دربارة آقای محمد حسین ریاضی آموزگار بازنشسته دبستانهای تهران را مورد رسیدگی قرار داد و تصویب کرد.

اینک گزارش آن را در تأییدگزارش کمیسیون بودجه بمجلس شورای ملی تقدیم میدارد.

مخبر کمیسیون آموزش و پرورش – فریده هاشمی .

رئیس - کلیات لایحه مطرح است نظری نیست؟ (اظهاری نشد) به ورود در شور ماده واحده رأی میگیریم خانمها و آقایانی که موافقند خواهش میکنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد.در ماده واحده نظری نیست؟(اظهاری نشد) در کلیات آخر لایحه نظری نیست؟ (اظهاری نشد) نسبت به این لایحه با ورقه اخذ رأی میشود.

(اسامی نمایندگان به ترتیب آتی وسیله منشی «آقای مهندس صائبی» خوانده شد و در محل نطق اخذ رأی بعمل آمد.

آقایان دکتر مهر- نصیری زاده-مهرزاد-معینی قراگزلو- میرزالو- وکیل گیلانی- ملکشاهی- نوربخش دماوندی- بانو هاشمی- منتظری- میرلاشاری-نوری- هاشمی میاندوآب- دکتر منصور-مجتبی نوری- هرزندی- منصوریان- ناظمی- محمد حسین موسوی-- بانو نجیمی نائینی- یزدی- موسوی ماکوئی-دکتر نصیری- پرفسور یغمائی- یگانه- بسیج خلخالی- پیر- سید محمد کاظم جزایری-آزموده- ادیب مجلسی- دکتر بقائی یزدی- جعفری- -خسروی دارانی- اربابی اناری- بنکدار پور- پیشوائی- جلالیان- آستانه ای-بنی احمد- جندقی- آشوریان-اسحقی کاهکش-الموتی- دکتر بهادری-تدین-جعفر جوادی- آصف- امیر عشایری- بهار- تربتی-سعید جوادی-دادفر- عبدالهادی آقایان- محمد اسدی- اوحدی- بهارلو-جوکار- دانشمند- بانو اما آقایان-بانو اسدی- اهری- بهبهانی- دانشی- ایلخانی-بهره مند- تقی زاده منظری- جهانشاهی- بانو داودی- آموزگار-اسکندری- بانو بابان- توتونچی افشار- درودی- بانو اباصلتی- بارک زهی--بیات- توتونچیان- دکتر چهرزادی- دلخوش فومنی- بانو ابتهاج سمیعی- باقرزاده- پارسا- توکلی- حاتمی- دولتی- ابطحی فهلیانی- پردلی-حجتی- ابوالهدی لنگرودی- اعظمی باوند پور- جاف- حریری- دهقان نژاد-اجاق- محمد صادق افتخار- پزشکی- حیدرزاده امین- جواد افتخاری- پوربردباری-سید محمد جزایری- راشدی-ساگینیان- صدر- عباسمیرزائی- صدری کیوان- دکتر رئیسی- ستاری-شادمان ولوی-دکتر صدیق اسفندیاری-دکترعدل- لیقوانی- شریعت- صدیق زاده- دکتر رحمانی- شریفی- عطارد- قراگزلو شجاعی- ماحوزی- رحیم زاده خوئی- سرهنگ زاده- شهابی-محمد حسین غضنفری- قربانی نسب- رحیمی لاریجانی- سعادت فرد- شهبازی-دکتر ضیائی- غلامرضا غضنفری- مانی- دکتر رشید یاسمی- شهرستانی- طباطبائی-دکتر فرزان امیری- قوامی- متولی- رضوانی- عبدالطیف شیخ الاسلامی- دکتر طبیب فرمان- مجتبائی- رضوی نژاد-کریم بخش سعیدی-مهدی شیخ الاسلامی- طرفی- مجتهدی- شیخ الاسلامی بانه- طغیانی دولت آبادی- فرهنگ بیگوند- دکتر محققی- رفعتی- فلاح مقدم- محمد صادق کاظمی- محمد خانلو عشایری- رهبر- سلیمانی- عابدی- دکتر فیروزآبادی-دکتر محمدی کوشکی- ریاضی- صائبی-صفری پور- دکتر عادلی رانکوهی- قائمی- محمودیان- ریگی- سلیمی- منصور صادقی- عالمی- قادری- بانو کمالی آزاد- بانو مشائی- بانو زاهدی- نوذر صادقی- ابوالحسن عاملی- قاسم زاده- کمیلی زاده- دکتر مشیر- صبوری یزدی- دکتر عاملی تهرانی- قاسمی- کهن- ساری اصلانی- سیفی اینانلو- صحرائی- عباس عطائی- دکتر کیان.

(آراء داده شده شماره شد و نتیجه به قرار زیر اعلام گردید) .

آراء موافق ۱۸۷ رأی.

رئیس- لایحه با ۱۸۷ رأی موافق، باتفاق آراء تصویب شد، برای اظهار ملاحظات مجلس سنا فرستاده میشود.

موافقین : آقایان بسیج خلخالی- پیر- سید محمد کاظم جزایری-آزموده- ادیب مجلسی- دکتر بقائی یزدی- جعفری- -خسروی دارانی- اربابی اناری- بنکدار پور- پیشوائی- جلالیان- آستانه ای-بنی احمد- جندقی- آشوریان-اسحقی کاهکش-الموتی- دکتر بهادری-تدین-جعفر جوادی- آصف- امیر عشایری- بهار- تربتی-سعید جوادی-دادفر- عبدالهادی آقایان- محمد اسدی- اوحدی- بهارلو-جوکار- دانشمند- بانو اما آقایان-بانو اسدی- اهری- بهبهانی- دانشی- ایلخانی-بهره مند- تقی زاده منظری- جهانشاهی- بانو داودی- آموزگار-اسکندری- بانو بابان- توتونچی افشار- درودی- بانو اباصلتی- بارک زهی--بیات- توتونچیان- دکتر چهرزادی- دلخوش فومنی- بانو ابتهاج سمیعی- باقرزاده- پارسا- توکلی- حاتمی- دولتی- ابطحی فهلیانی- پردلی-حجتی- ابوالهدی لنگرودی- اعظمی باوند پور- جاف- حریری- دهقان نژاد-اجاق- محمد صادق افتخار- پزشکی- حیدرزاده امین- جواد افتخاری- پوربردباری-سید محمد جزایری- راشدی-ساگینیان- صدر- عباسمیرزائی- صدری کیوان- دکتر رئیسی- ستاری-شادمان ولوی-دکتر صدیق اسفندیاری-دکترعدل- لیقوانی- شریعت- صدیق زاده- دکتر رحمانی- شریفی- عطارد- قراگزلو شجاعی- ماحوزی- رحیم زاده خوئی- سرهنگ زاده- شهابی-محمد حسین غضنفری- قربانی نسب- رحیمی لاریجانی- سعادت فرد- شهبازی-دکتر ضیائی- غلامرضا غضنفری- مانی- دکتر رشید یاسمی- شهرستانی- طباطبائی-دکتر فرزان امیری- قوامی- متولی- رضوانی- عبدالطیف شیخ الاسلامی- دکتر طبیب فرمان- مجتبائی- رضوی نژاد-کریم بخش سعیدی-مهدی شیخ الاسلامی- طرفی- مجتهدی- شیخ الاسلامی بانه- طغیانی دولت آبادی- فرهنگ بیگوند- دکتر محققی- رفعتی- فلاح مقدم- محمد صادق کاظمی- محمد خانلو عشایری- رهبر- سلیمانی- عابدی- دکتر فیروزآبادی-دکتر محمدی کوشکی- ریاضی- صائبی-صفری پور- دکتر عادلی رانکوهی- قائمی- محمودیان- ریگی- سلیمی- منصور صادقی- عالمی- قادری- بانو کمالی آزاد- بانو مشائی- بانو زاهدی- نوذر صادقی- ابوالحسن عاملی- قاسم زاده- کمیلی زاده- دکتر مشیر- صبوری یزدی- دکتر عاملی تهرانی- قاسمی- کهن- ساری اصلانی- سیفی اینانلو- صحرائی- عباس عطائی- دکتر کیان-دکتر مهر- نصیری زاده-مهرزاد-معینی قراگزلو- میرزالو- وکیل گیلانی- ملکشاهی- نوربخش دماوندی- بانو هاشمی- منتظری- میرلاشاری-نوری- هاشمی میاندوآب- دکتر منصور-مجتبی نوری- هرزندی- منصوریان- ناظمی- محمد حسین موسوی- بانو نجیمی نائینی- یزدی- موسوی ماکوئی-دکتر نصیری- پرفسور یغمائی- یگانه.

- طرح و تصویب گزارش شور دوم کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی راجع به واگذاری قسمتی از اراضی ملی شده در استان خوزستان و استان اصفهان به شرکت ملی صنایع فولاد ایران و ارسال به مجلس سنا

۹ - طرح و تصویب گزارش شور دوم کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی راجع به واگذاری قسمتی از اراضی ملی شده در استان خوزستان و استان اصفهان به شرکت ملی صنایع فولاد ایران و ارسال به مجلس سنا.

رئیس -گزارش شور دوم واگذاری قسمتی از اراضی ملی شده در استان خوزستان و استان اصفهان به شرکت ملی صنایع فولاد ایران .

(بشرح زیر خوانده شد)

گزارش شور دوم از کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی به مجلس شورای ملی

کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی در جلسه روز دوشنبه ۲۵۳۶/۲/۱۲ با حضور آقای عزت الله همایونفر معاون وزارت کشاورزی و منابع طبیعی و خانم هما روحی معاون وزارت صنایع و معادن لایحه شماره ۹۸۷۸ مورخ ۲۵۳۵/۸/۱۲ راجع به واگذاری قسمتی از اراضی ملی شده در استان خوزستان و استان اصفهان به شرکت ملی صنایع فولاد ایران را که گزارش شور اول آن به شمارة ۵۲۵ چاپ گردیده است برای شور دوم مورد رسیدگی قرار داد و مصوبة شور اول را عیناً تأیید و تصویب کرد.

اینک گزارش آن را بشرح زیر بمجلس شورای ملی تقدیم میدارد.

لایحه قانون واگذاری قسمتی از اراضی ملی شده در استان خوزستان و استان اصفهان به شرکت ملی صنایع فولاد ایران.

ماده واحده- به وزارت کشاورزی و منابع طبیعی اجازه داده میشود تا میزان یکهزار و دویست (۱۲۰۰) هکتار از مراتع غیر مشجر ملی شده واقع در استان اصفهان و پنجاه(۵۰) هکتار از اراضی ملی شده در استان خوزستان را منحصراً برای ایجاد مجمتمع تولید فولاد و تأسیسات مربوطه به شرکت ملی صنایع فولاد ایران مجاناً واگذار نماید.

شرکت مذکور حق فروش و انتقال این اراضی را بغیر نداشته و ملزم است طرح مربوطه را حداکثر ظرف مدت پنج سال از تاریخ واگذاری در رقبات موضوع این قانون اجرا نماید در غیر این صورت زمین واگذاری را به سازمان جنگلها و مراتع مسترد دارد.

رئیس کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی – مظفر جندقی .

گزارش شور دوم از کمیسیون امور اقتصادی و دارائی به مجلس شورای ملی

کمیسیون امور اقتصادی و دارائی در جلسه روز چهارشنبه ۲۵۳۶/۲/۲۴ با حضور نمایندگان دولت لایحه مربوط به واگذاری قسمتی از اراضی ملی شده در استان خوزستان و استان اصفهان به شرکت ملی صنایع فولاد ایران را برای شورد دوم مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی را عیناً تأیید و تصویب کرد.

اینک گزارش آن را بمجلس شورای ملی تقدیم میدارد.

مخبر کمیسیون امور اقتصادی و دارائی – محمد علی ادیب مجلسی .

رئیس- ماده واحده مطرح است نظری نیست؟(اظهاری نشد) در کلیات آخر لایحه نظری نیست؟ (اظهاری نشد) به ماده واحده و کلیات آخر آن رأی میگیریم خانمها و آقایانی که موافقند خواهش میکنم قیام فرمایند(اکثر برخاستند) تصویب شد. لایحه برای تصویب به مجلس سنا فرستاده میشود.

- طرح گزارش شور اول کمیسیون امورخارجه راجع به اجازة پذیرفتن اساسنامه اصلاح شده صندوق بین المللی پول

۱۰ - طرح گزارش شور اول کمیسیون امورخارجه راجع به اجازة پذیرفتن اساسنامه اصلاح شده صندوق بین المللی پول.

رئیس - گزارش شور اول اجازه پذیرفتن اساسنامه اصلاح شده صندوق بین المللی پول مطرح است قرائت میشود.

(بشرح زیر خوانده شد)

گزارش شور اول از کمیسیون امورخارجه به مجلس شورای ملی

کمیسیون امور خارجه در جلسه روز چهارشنبه ۲۵۳۶/۲/۷ با حضور آقای علی اصغر طباطبائی معاون وزارت امور اقتصادی و دارائی لایحه شماره ۷۳۴ مورخ ۲۵۳۶/۱/۱۷ دولت راجع به اجازه پذیرفتن اساسنامه اصلاح شده صندوق بین المللی را که در جلسة روز یکشنبه ۲۵۳۶/۱/۲۶ تقدیم و به شمارة ۵۶۶ چاپ گردیده است مورد رسیدگی قرار داد و تصویب کرد.

اینک گزارش آن را بشرح زیربمجلس شورای ملی تقدیم میدارد.

لایحه قانون اجازه پذیرفتن اساسنامه اصلاح شده صندوق بین المللی پول .

ماده واحده- اساسنامه اصلاح شده صندوق بین المللی پول که ترجمه فارسی آن ضمیمه این قانون است تصویب و به دولت شاهنشاهی ایران اجازه الحاق به اساسنامه مذکور داده میشود.

مخبر کمیسیون امور خارجه- نیره ابتهاج سمیعی .

گزارش شور اور از کمیسیون امور اقتصادی و دارائی به مجلس شورای ملی

کمیسیون امور اقتصادی و دارائی در جلسه روز شنبه ۲۵۳۶/۲/۱۰ با حضور نمایندگان دولت لایحه مربوط به اجازه پذیرفتن اساسنامه اصلاح شده صندوق بین المللی پول را مورد رسیدگی قرار داد ومصوبه کمیسیون امور خارجه را تأیید و تصویبکرد.

اینک گزارش آن را بمجلس شورای ملی تقدیم میدارد.

مخبر کمیسیون امور اقتصادی و دارائی- محمد علی ادیب مجلسی .

رئیس - کلیات لایحه مطرح است نظری نیست؟ (اظهاری نشد) به ورود در شور ماده واحده رأی میگیریم خانمها و آقایانی که موافقند خواهش میکنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد.در ماده واحده نظری نیست؟(اظهاری نشد) لایحه برای شور دوم به کمیسیونهای مربوط ارجاع میشود.

- طرح گزارش شور اول کمیسیون دادگستری راجع به تشدید مجازات موتوسیکلت سواران متخلف

۱۱ - طرح گزارش شور اول کمیسیون دادگستری راجع به تشدید مجازات موتوسیکلت سواران متخلف.

رئیس - گزارش شور اول تشدید مجازات موتوسیکلت سواران متخلف مطرح است قرائت میشود.

(بشرح زیر خوانده شد)

گزارش شور اول از کمیسیون دادگستری به مجلس شورای ملی

کمیسیون دادگستری در جلسه روز چهارشنبه ۲۵۳۶/۲/۷ با حضور آقایان هنرمندی معاون وزارت دادگستری و آگاه معاون وزارت کشور لایحه شماره ۵۹۵۱۸ مورخ ۲۵۳۵/۸/۲۰ دولت تقدیمی به مجلس سنا راجع به تشدید مجازات موتوسیکلت سواران متخلف را که در جلسه روز سه شنبه ۲۵۳۵/۱۲/۱ وصول آن اعلام و بشمارة ۵۷۶ چاپ گردیده است مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه مجلس سنا را با اصلاحاتی تصویب کرد.

اینک گزارش آن را بشرح زیر بمجلس شورای ملی تقدیم میدارد.

لایحه قانون تشدید مجازات موتوسیکلت سواران متخلف .

ماده واحده-افسران ودرجه داران دیپلمة مأمور راهنمائی ورانندگی شهرداری پایتخت مکلفند در محدوده قانونی شهر تهران رانندگان موتوسیکلت یا موتور گازی را که در پیاده رو مبادرت به رانندگی میکنند و یا در جهت مخالف مسیر مجاز حرکت میکنند و یا به وسیله لوله خروج دود عمداً صدای ناهنجار ایجاد میکنند علاوه بر اخذ جزای نقدی مقرر در آئین نامه اجرائی موضوع ماده ۱۶ قانون نحوه رسیدگی به تخلفات و اخذ جرائم رانندگی مصوب خرداد ماه سال ۱۳۵۰ موتوسیکلت یا موتور گازی آنان را از سه ماه تا شش ماه به ترتیب زیر توقیف نمایند:

الف- ایجاد صدای ناهنجار لوله خروج دود سه ماه توقیف موتوسیکلت یا موتور گازی.

ب- رانندگی در پیاده رو سه ماه و در صورتی که همراه با صدای ناهنجار لوله خروج دود باشد ششماه.

ج- رانندگی در جهت مخالف مسیر مجاز سه ماه و درصورتی که همراه با صدای ناهنجار لوله خروج دود باشد ششماه.

تبصره ۱- مقررات این قانون در سایر شهرها یا شهرکها و یاروستاها و یاراههای کشور بنا به پیشنهاد وزارت کشور و تصویب هیئت وزیران از تاریخی که در اگهی تعیین شود به وسیله افسران شهربانی یا پلیس راه یا ژاندارمری بر حسب مورد اجرا خواهد شد.

تبصره ۲- درصورتی که عمل متهم با ماده جزائی دیگری قابل انطباق باشد اجرای این ماده مانع تعقیب کیفری او نخواهد بود.

تبصره ۳- آئین نامه اجرائی این قانون متضمن ترتیب توقیف موتورها و هزینه نگهداری و ترتیب استرداد آنها و سایر موارد مربوط در محدوده قانونی شهر تهران توسط شهرداری پایتخت و درسایرنقاط توسط شهربانی و ژاندارمری برحسب موردتهیه و پس از تأیید وزارتخانه های کشور و دادگستری قابل اجرا خواهد بود.

مخبر کمیسیون دادگستری- عنایت الله قائمی .

گزارش شور اول از کمیسیون کشور به مجلس شورای ملی

کمیسیون کشور در جلسه روز سه شنبه ۳۶/۲/۱۳ با حضور نمایندگان دولت لایحه مربوط ره تشدید مجازات موتوسیکلت سواران متخلف را مورد رسیدگی قرار داد و مصوبه کمیسیون دادگستری را تأیید و تصویب کرد.

اینک گزارش آن را بمجلس شورای ملی تقدیم میدارد.

مخبر کمیسیون کشور- عبدالله قراگزلو شجاعی .

رئیس - کلیات لایحه مطرح است نظری نیست؟ (اظهاری نشد) به ورود در شور ماده واحده رأی میگیریم خانمها و آقایانی که موافقند خواهش میکنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد.در ماده واحده نظری نیست؟(اظهاری نشد) پیشنهاد رسیده قرائت میشود.

(بشرح زیر خوانده شد)

ریاست محترم مجلس شورای ملی پیشنهاد میشود در ماده واحده تشدید مجازات موتوسیکلت سواران متخلف قید گردد که متخلفینی که به نحوه مذکور در ماده واحده مجازات میگردندحق اعتراض به کیفیت مشخص شده در ماده ۱۶ قانون نحوه رسیدگی به تخلفات و اخذ جرائم رانندگی مصوب خرداد ماه سال ۱۳۵۰ را دارند.

عنایت الله قائمی .

رئیس - لایحه و پیشنهاد برای شور دوم به کمیسیون های مربوط ارجاع میشود.

- ختم جلسه

۱۲ - ختم جلسه .

رئیس - چون مطلب دیگری در دستور نداریم با اجازه خانمها و آقایان این جلسه را ختم میکنیم تاریخ و دستور جلسه آینده بعداً به اطلاع همکاران محترم خواهد رسید.

(ساعت ده و ده دقیقه صبح جلسه پایان یافت)

رئیس مجلس شورای ملی- عبدالله ریاضی .