مذاکرات مجلس شورای ملی ۱۷ مهر ۱۳۱۱ نشست ۱۰۹
مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری هشتم | تصمیمهای مجلس | قوانین بنیان ایران نوین |
نمایندگان مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری هشتم |
مذاکرات مجلس شورای ملی ۱۷ مهر ۱۳۱۱ نشست ۱۰۹
مشروح مذاکرات مجلس ملی، دوره۸
جلسه: ۱۰۹
صورت مشروح مجلس روز یکشنبه ۱۷ مهر ماه ۱۳۱۱(۸ جمادی الثانیه ۱۳۵۱)
فهرست مذاکرات
۱) تصویب صورت مجلس
۲) انتخاب کمیسیونها
۳) تقدیم دو فقره لایحه از طرف آقای معاون وزارت معارف
۴) تصویب فوریت لایحه تمدید موقع امتحان برای اطبا
۵) موقع و دستور جلسه بعد- ختم جلسه
مجلس یک ساعت و ربع قبل از ظهر به ریاست آقای دادگر تشکیل گردید.
صورت مجلس روز پنجشنبه چهاردهم مهر ماه را آقای مؤید احمدی (منشی) قرائت نمودند. اسامی غایبین جلسه گذشته که ضمن صورت مجلس خوانده شده است:
غایب بااجازه - آقای آشتیانی.
غایبین بی اجازه - آقایان: تیمورتاش - لیقوانی - امیرابراهیمی - چایچی - دکتر سنگ - فقیه - امیر تیمور - رهنما - عبدالحسین خان دیبا - قراگوزلو - قوام.
دیر آمدگان بی اجازه - آقایان: میرزا سید مهدی خان فاطمی - یونس آقا وهابزاده - شریعتزاده - حکمت.
۱ تصویب صورت مجلس
رئیس ـ در صورت مجلس نظری نیست (گفته شد خیر) صورت مجلس تصویب شد.
۲- انتخاب کمیسیونها
رئیس ـ امروز باید کمیسیونها را انتخاب کنیم. بدواً پنج نفر برای استخراج و نظارت میبایستی اقتراع شود: (اقتراع بعمل آمده آقایان: ایزدی ـ دکتر ضیائی طهرانی ـ حاج میرزا حسن خان اسفندیاری ـ دهستانی معین گردیدند)
آقای فزونی هم از طرف بنده برای نظارت این کار تعیین میشوند بدواً شروع میکنیم بانتخاب کمیسیون قوانین عدلیه. عده حاضر ۹۴ عده اعضاء کمیسیون دوازده نفر.
(اوراق رأی بین آقایان نمایندگان توزیع و اخذ رأی نیز بعمل آمد)
رئیس ـ شروع میکنیم بانتخاب کمیسیون قوانین مالیه عده اعضاء کمیسیون دوازده نفر عده حاضر در مجلس نود و دو نفر.
(اوراق رأی توزیع و اخذ آراء بعمل آمد)
رئیس ـ شروع میشود بانتخاب کمیسیون اقتصاد ملی
عده دوازده نفر حاضر در مجلس موقع اعلان ۹۳ نفر.
(اوراق رأی توزیع و اخذ آراء بعمل آمد)
رئیس ـ شروع میکنیم بانتخاب کمیسیون داخله عده اعضاء کمیسیون دوازده نفر عده حاضر ۹۳ نفر
(پاکتهای رأی توزیع و اخذ رأی شد)
رئیس ـ شروع میشود بانتخاب کمیسیون معارف عده اعضاء کمیسیون دوازده نفر عده حاضر در مجلس هنگام ابلاغ انتخاب ۹۲ نفر
(آراء کمیسیون مزبور هم اخذ شد)
رئیس ـ شروع میشود بانتخاب کمیسیون طرق عده کمیسیون دوازده نفر عده حاضر در مجلس ۹۲ نفر
(اوراق رأی توزیع و اخذ آراء کمیسیون طرق نیز بعمل آمد)
رئیس ـ شروع میشود بانتخاب کمیسیون امور خارجه عده اعضاء کمیسیون ۱۲ نفر عده حاضر در مجلس ۹۲ نفر
(توزیع و اخذ آراء بعمل آمد)
رئیس ـ شروع میشود بانتخاب کمیسیون پست و تلگراف عده اعضاء کمیسیون شش نفر عده حاضر در مجلس ۹۲ نفر
(اوراق رأی توزیع و اخذ آراء بعمل آمد)
رئیس ـ شروع میشود بانتخاب کمیسیون نظام. عده اعضاء کمیسیون شش نفر عده حاضر در موقع اعلام رأی ۹۲ نفر
(اوراق رأی توزیع و اخذ آراء کمیسیون فوق الذکر نیز بعمل آمد)
رئیس ـ از آقایان نظار و از آقای فزونی تمنی میشود که بسرعت آراء را استخراج کنند که برای جلسه آینده بتوانند راپرت خودشان را بمجلس تقدیم کنند.
آقای معاون وزارت معارف
(۳- تقدیم دو فقره لایحه از طرف معاون وزارت معارف)
معاون وزارت معارف (آقای میرزا غلامحسین خان رهنما) ـ دو فقره لایحه است تقدیم میکنم اولی راجع به حقوق معوقه سابق مدارس ایران قفقاز که حقوق معوقه داشتهاند و میبایستی پرداخت شود و نشده است تقدیم میشود. یک فقره هم راجع است بیک عده از اطبائی که ده سال سابقه طبابت دارند و واجد شرایط قانونی هستند ولی بواسطه معاذیری که داشتهاند نتوانستهاند در موقع مقرر مدارک خودشان را تقدیم کنند آنرا هم تقدیم میکنم و لایحه دومی هم با قید یک فوریت است.
۴- تصویب فوریت لایحه اجاره تمدید موقع امتحان برای اطبا
رئیس ـ آن لایحه که تقاضای یک فوریتش را کردهاند قرائت میکنیم و رأی میگیریم میفرستیم بکمیسیون
ساحت مقدس مجلس شورای ملی شیدالله ارکانه
نظر باینکه طبق تبصره ۲ از قانون تمدید اجاره نامه طبابت مصوب ۲۵ اسفند ماه ۱۳۰۸ شمسی باید داوطلبان امتحان تا آخر ۱۳۰۹ مدارک خود را تسلیم نموده باشند وعده از اطبای با سابقه بسبب عدم اطلاع با معاذیر موجه دیگر تا موقع مقرر موفق به تسلیم مدارک مزبور نشدهاند ماده واحده ذیل پیشنهاد و تقاضای تصویب آن را با قید یک فوریت مینماید.
ماده واحده ـ وزارت معارف مجاز است که مدارک داوطلبان امتحان طبابت مجاز را تا ۱۵ آبان ۱۳۱۱ بپذیرد و اول آذر ۱۳۱۱ امتحان هذه السنه را شروع کند.
رئیس ـ فوریت مطرح است. آقای مؤید احمدی
مؤید احمدی ـ عرض کنم همچو خاطرم میآید که لایحه تمدید طبابت امسال سال آخرش است دیگر یعنی مطابق قانونی که گذشت دو سال بود (دکتر طاهری ـ سه سال) سه سال ۱۳۰۹ و ۱۳۱۰ و ۱۳۱۱ این عبارت آخر که (از اول آذر امتحانات هذه السنه را شروع کنند) مثل این است که یک سنه دیگری هم دارد و حال اینکه ندارد پس باید امتحان را شروع کند. هذه السنه بنظر بنده اینجا مورد ندارد اگر سالهای بعدی داشت بله باید اینطور نوشت. که مثلاً هذه السنه را در آذر امتحان بدهند. و سالهای بعد را در مهر ولی چون سالهای بعد ندارد هذه السنه بنظر بنده مورد ندارد همان ۱۳۱۱ باشد که از اول آذر ۱۳۱۱ امتحان را شروع کنند.
رئیس ـ آقای دکتر طاهری
دکتر طاهری ـ همینطور که فرمودید امسال سال آخر امتحان است و اینکه اظهار کردند فوری است فوریتش برای این است که میخواهند اطلاع بدهند این تمدیدی که برای پذیرفتن اسناد هست چون این اسناد مطابق قانون
سابق تا ۱۳۰۹ باید پذیرفته شوند حالا بتوانند برای این که مجبور نشوند که این کار را تمدید بکنند امسال تمام بشود هر کس اسنادی داشته است که نرسانده یک ماه دیگر مهلت بدهند برسانند و اینکه فرمودید چرا نوشته است اول آذر امتحان را شروع کنند برای این است که مطابق قانون سابق در نیمه مهر ماه باید امتحان بشود مطابق قانونی که بود حالا میخواهند بگویند که امتحان امسال را اجازه بدهند اول آذر باشد این برای این است که گفتند هذه السنه زیرا مطابق قانون سابق باید امتحان در مهر ماه باشد حالا میخواهند این امتحان را یک ماه یک ماه و نیم بتعویق بیندازند این است که اجازه میخواهند که تعویق بیندازند و علتش هم معین است برای اینکه وقت تنگ است میخواهند اطلاع بدهند بهر جا که هر کس که اسنادی دارد میخواهد بفرستد زودتر بفرستد.
رئیس ـ آقای فرهمند
مخبر فرهمند ـ عرض کنم یک عده قابله هائی هستند در ولایات بعضیهاشان مأموریت دارند از طرف بلدیهها و شاید بعضیهاشان تصدیق دارند و بعضیهاشان هم تصدیق ندارند یا این که مطابق قانون مجاز هم نیستند و از آن قانون هم استفاده نکردند چون طرف احتیاج مردم هم هستند برای آنها هم در این قانون خوب است یک ترتیبی در نظر بگیرند یا یک اجازه بدهند یا بهمین ترتیبی که اطبای غیردیپلمه جواز میگیرند برای آنها هم یک فکری بشود برای این که اگر جواز نداشته باشند اجازه نمیدهند که طبابت بکنند و استفاده بدهند در آن محلی که هستند و طرف احتیاج مردم هم هستند خواستم خاطر کمیسیون را مستحضر کنم که نسبت به این قسمت هم یک ترتیبی اتخاذ بکنند که آنها هم مشغول بشوند ممکن است اشخاصی که پنجسال، چهار سال یا بیشتر یا کمتر مشغول این کار بودهاند و اسناد و مدارکی داشتهاند آن مدارک و اسناد را بپذیرند یا آنها را امتحان کنند و جواز بدهند.
معاون وزارت معارف ـ ممکن است در این باب در کمیسیون مباحثه شود و آنچه که مصلحت هست همان طور در آن باب تخصمیمی اتخاذ خواهد شد.
بعضی از نمایندگان ـ مطلب که مطرح نیست. فوریت مطرح است.
رئیس ـ مانعی ندارد در فوریت میخواهند به کمیسیون تذکر بدهند چون به کمیسیون میرود و یک فوریت هم دارد تذکر دادن بکمیسیون در ضمن فوریت عمل نامناسبی نیست. آقایانیکه با فوریت موافقت دارند قیام فرمایند. (اغلب قیام نمودند) تصویب شد.
۵- موقع و دستور جلسه بعد ـ ختم جلسه
رئیس ـ بانتظار تعیین کمیسیونها اجازه میفرمائید جلسه ختم شود (صحیح است). جلسه آینده پنجشنبه ۲۱ مهر ماه سه ساعت قبل از ظهر. دستور لوایح موجوده.
(مجلس مقارن ظهر ختم شد)
رئیس مجلس شورای ملی ـ دادگر