مذاکرات مجلس شورای ملی ۱۶ اسفند ۲۵۳۶ شاهنشاهی نشست ۱۵۶

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری بیست و چهارم تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری بیست و چهارم

قوانین برنامه‌های عمرانی کشور
مذاکرات مجلس شورای ملی ۱۶ اسفند ۲۵۳۶ شاهنشاهی نشست ۱۵۶

مذاکرات مجلس شورای ملی

صورت مشروح مذاکرات مجلس شورای ملی ۱۶ اسفند ۲۵۳۶ شاهنشاهی نشست ۱۵۶

فهرست مطالب:

جلسه ساعت نه صبح بریاست آقای عبدافله ریاضی تشکیل شد.

- قرائت اسامی غائبین جلسه قبل

۱- قرائت اسامی غائبین جلسه قبل.

رئیس - اسامی غائبین جلسه قبل قرائت می‌شود.

(بشرح زیرخوانده شد)

غائبین با اجا زه - آقایان: الداغی - بهبهانی - تژده – محمد جزایری - دانشمند - سترک دره شوری - سعیدی - شهبازی- صفری پور - طرفی -ابوالحسن عاملی -دکتر عدل - قریشی - ما حوزی -دکترنصیری - یاسینی - محمدی د شتکی.

با نوان: اما آقایان - اباصلتی - ابتهاج سمیعی - زاهدی - صنیع -سلیلی.

- بیانات قبل از دستور آقایان: محمدعلی آموزگار- سالار جاف - ناصرالدین باقری - مهندس حسن صائبی - دکتر عبدالصمد رفعت - رستم رفعنی

۲- بیانات قبل از دستور آقایان: محمدعلی آموزگار- سالار جاف - ناصرالدین باقری - مهندس حسن صائبی - دکتر عبدالصمد رفعت - رستم رفعنی.

رئیس - نطقهای قبل از دستور را شروع می‌کنیم آقای آموزگار تشریف بیاورید.

محمد علی آموزگار – جناب آقای رئیس، همکاران محترم، عرایض امروز بنده پیرامون مسافرت میمنت اثر علیاحضرت فرح پهلوی شهبانوی ایران به استان هرمزگان و بازدید از بندر لنگه و بندرکنگ در حوزه انتخابیه بنده و جزیره ابوموسی و میناب و احساسات شدید مردم آن مناطق نسبت به شاهنشاه آریا مهر وعلیاحضرت شهبانو و خاندان جلیل سلطنت می‌باشد.

روز چهاردهم اسفند ۲۵۳۶ (پریروز) مردم بندرلنگه و بندکنگ باشوق وشعف زائدالوصفی از شهبانوی ارجمند خود استقبال کردند (صحبح است) تمام مردم اعم از زن و سرد پیرو جوان حتی اطفال برای دیدن علیا حضرت شهبانوی گرامی در مسیر موکب شهبانوی صف بسته بودند و صادقانه و صمیمانه شادمانی وابراز احساسات می‌کردند صدها طاق نصرت از فرودگاه تا بندر لنگه و از بندر لنگه تا بند کنگ زده بودند و هزارهاشعار با پرچم سه رنگ ایران بدر و دیوار آویخته بودند (احسنت) گویا بندرلنگه شهرت بامسمی خود (عروس خلیج فارس) را بازیافته بود.

درکلیه نقاط خط سیر صدای زنده باد شاهنشاه و شهبانو که از سینه مردمی وطن پرست و شاهدست بیرون می‌آمد قطع نمی‌شد.

دربازدید که از دبیرستان بندرلنگه بعمل آوردند دانش آموزان و فرهنگیان در کلاس و حیاط مدرسه با شعار جاوید شاه و خوش آمد به شهبانو با شدت و علاقه هرچه بیشتر از علیاحضرت شهبانوی فرهنگ دوست ایران تجلیل کردند.

در خیابانها وخط سیر بقدری احساسات مردم بی شائبهبود که شهبانوی مردم دوست، درچند جا بدون هیچگونه تشریفاتی از جیپ روبازی که سوار بودند پیاده شدند و بوسط مردم رفتند وبا آنها دست دادند و از حال وزندگی آنها پرسش فرمودند و مستدعیات آنان راگوش دادند و اوامر لازم برای رفع مشکلات آنها صادر فرمودند به اطفال در هرجا نوازش ومهربانی می‌فرمودند و از مردم آفتاب خورده این بنادر احوال پرسی می‌فرمودند.

این همه انسانیت و انسان دوستی عطیه‌ای است که خداوند متعال به شهبانوی عزیز ما عنایت فرموده است (صحیح است) دوست داشتن مردم وتماس مستقیم با انسان‌ها ومردمی فکر کردن و علاقه به آگاه شدن از احتیاجات ومشکلات مردم وکوشش در رفع نیازمندیهای آنان وحل مشکلات مردم از خصائص ذاتی شهبانوی بزرگوار ایران است که شبانه روز در این راه کوشاهستند. (صحیح است - احسنت)

در این مسافرت خدمات آبادانی وعمرانی انجام شده ده ساله اخیر در بندر لنگه وبندرکنگ بازدید وکارهای در دست اجراء را ازنزدیک ملاحظه فرمودند به نیازمندیها و کمبودها هم توجه فرمودند.

فهرستی ازکمبودهای شهرستان بندرلنگه که اهم آن عبارت از ۰ تکمیل راه لنگه به لار- تعریض واسفالت راه لنگه به بوشهر و ساختن راههای فرعی وروستائی و توسعه اسکله بندر لنگه وبند کنگ وایجاد اسکله‌های ماهی گیری در بنادر جزء مانند بندر چارک - مقام - مغویه - شیوه بستانه - بندمعلم - دیوان ورسانیدن برق به بخش‌ها و تأمین آب شیرین و سدبندی برای ذخیره آب‌های باران و توسعه بیمارستان لنگه وبسستک و گاوبندی و ایجاد درمانگاههای جدید و تاسیس مدارس دریانوردی وکشتی سازی ودانشسراها وکمک به نوسازی شهر وتسهیلات در امر مبادلات مرزی وحمایت از صیادان وکشاورزان بعرض مبارک شان رسید که امرمقرر فرمد! دند با رعایت اولویت‌ها مورد توجه قرارگیرد در این سفرشهبانوی مفخم مابه جزیره ابوموسی تشریف فرما شدند واز مرتفع ترین قله جزیره شا هراه حیاتی خلبح فارس را از نظر گذرانیدند و از تاسیساتی که درآن جزیره بوجود آمده است ویا درحال ساختمان بود بازدید واوامر لازم برای نوسازی وتکمیل کارها صادر فرمودند.

دیروز موکب مبارک شهبانودر میناب مورد استقبال گرم وپرشور مردم آن جا قرار گرفت مردم میناب که برای اولین بار بدیدار شهبانوی عزیز خود نائل می‌شدند چنان پایکوبی وشادمانی می‌کردند که بوصف نمی‌آید.

در این شهر از تاسیسات سد شاهپورعلیرضا پهلویکه در دست ساختمان است بازدید فرمودند دانشسرا و مرکز تربیت بهورز و مهد کودک و خانه فرهنگ روستائی مورد بازدید قرارگرفت.

علیاحضرت شهبانوی مهربان ما در این شهر نمایندگان استان هرمزگان درمجلس شورای ملی را به حضورپذیرفتند و در حدود یکساعت راجع به خدمات انجام شده وکا رهای دست اجراء درسطح استان واحتباجات منطقه که ا زاولویت هابرخورد ار است وبا ید انجام شود ومحصولات کشاورزی وبا زار مصرف و امور مربوط به شیلات وصید ماهی وراه وبندر وغیره به گفتگو پرداختند دراین جلسه علیاحضرت شهبانو با دقت و حوصله کافی عرایض و مستدعیات ومطالب نمایندگان را استماع فرمودند ودرهرمورد باراهنمائیها و ارشاد لازم وآموزنده‌ای که مبین علاقه و احاطه کامل شهبانو به مسائل مختلف کشور است می‌فرمودند که بسیاری از این مسائل را می‌توان در منطقه حل و فصل کرد و اعتقاد داشتند که باید برای مردم احترام قائل شد تا با امکاناتی که فراهم گردیده مردم بتوانند خیلی بهتر ازسابق زندگی خود را اداره کنند و توصیه فرمودند که مقامات مملکتی در مرکز و استان‌ها و شهرستانها با مردم و نمایناگان آنها جلساتی نظیرهمین جلسه داشته باشند و با تبادل نظر مشکلات را بررسی و مرتفع سازند امیدوارم این رویه برای مسولین اجرائی سرمشق قرار بگبرد. (صحیح است)

همکاران محترم همیشه مافرت‌های اعلیحضرت همایون شاهنشاه و علیاحضرت شهبانوی گرامی به استان‌ها و شهرستان‌های کشور همراه با خیر و برکت بوده است اطمینان دارم که این سفر دو روز معظم لها برای مردم هرمزگان توأم با رفاه وآسایش بیشتر و بهتری خواهد بود (انشاءالله) دراین جا لازم میدانم درآستانه برگزاری یکصدمین سالروز تولد اعلیحضرت رضاشاه کبیر سرسلسله دودمان پهلوی و بنیان گذار ایران نو درود بی پایان ملت ایران بروان آن ابر مردتاریخ ایران تقد یم و سلامتی وسعادت وجود مقدس شاهنشاه آریا مهر وعلیاحضرت شهبانو و والاحضرت ولیعهد ایران و خاندان جلیل پهلوی که برای ایران و ایرانی افتخار آفرین بوده و هستند از خداوند خواستار وتوفیق همگی در راه خدمت به شاهنشاه وکشور و مردم در دوران رستاخیزی و رسیدن به تمدن بزرگ که مورد نظرفرماندهی عالی مملکت است از درگاه پروردگار مسئلت د ارم. (آفرین - احسنت)

رئیس - آقای سالار جاف تشریف بیاورید.

سالارجاف - بنام خداوند متعال و بنام نامی اعلیحضرت هما یون شا هنشاه آریا مهر، جناب آقای رئیس، همکاران گرامی، امروز لفظی فریبنده با ظاهری عوام فریب ومعنی ای پلید شنیده میشودکه ممکسن است خاطر عده ئی را مشغول دارد، وآن لفظ عبارت است از: (ما کسیسمم اسلامی) گوینده این لفظ عاری از حقیقت متوجه نیست اگر مارکسیسم است چه سان آنراسلامی گویند و اگر اسلامی است مارکسیسم چه معنی دارد اینست محض روشن شدن اذهان دراین مکان مقدس مختصرآ بایراد چندجمله دراین باره مبادرت می‌شود.

اولا: اسلام مبنی است براثبات وجود واجب الوجود عزوجل و اقرار زبانی و ایمان قلبی بوحدانیت و لاشریکی او، مارکسیسمم پارا ازحدود محسوسات فراتر ننهاده و عالم معنی را بالکل و وجود واجب الوجود را که مبداء خلقت کائنات است بالاخص مردود میداند ۰
ثانیأ: آنچه مسلم است ماکسیتها منکر مبداء و مبدع کائنات هستند منکر قاطبه آئینهای آسمانی نیز می‌باشند که دین مبین اسلام جزو آنهاست. برای روشن کردن این مدعا عقیده خود ما کس را در مورد آئینهای آسمانی به گواه می‌گیرم نامبرده گوید: << د ین تریاک و حشیش ملتهاست >> منظوراین پیغمبرسوسیالیستها روشن و آشکار است (دکتر اسفندیاری - ما کس پیغمبر نبود مکتب بخصوصی را ارائه کرد) چون بعقیده او ادیان سماوی باعث فریب وگمراهی ملتها می‌باشد، عقیده ئی که باین قاطعیت آئین‌ها را مردود داند ۰ جای بسی تاسف و اندوه است که عده ئی ازجوانان این مرزوبوم بدون مطالعه و در نظرگرفتن این مسئله حساس و خطیر به این گروه گمراه می‌گروند و با آینده خود و آسایش این مملکت بازی می‌نمایند، و بدینسان نادانسته هدف استعمارگر انرا که چشم طمع باین آب و خاک دوخته‌اند، برمی آورند ۰

به این جوانان گمراه می‌گویم، اسلام برای هر فردی طبق آئین مقدس اسلامی آسمانی قائل بزوج بلا اشتراک غیر و اموال بلا اشتراک غیراست. یعنی کسی که دارای ثروتی بود، دیگران بدون مجوز شرعی نمی‌توانند درثروت اختصاصی او شریک شوند، (مارکسیسم) این قسمت را نیز رد کرده وبا این فکر پست خلاف عقل و دین کانون دین و عواطف بشری و تعیش مشروع خانوادگی را برهم زده است کسی که خود را متدین بدیانت اسلام وملزم به اطاعت خدا وسنت رسول الله علیه السلام بداند: نباید که اساسأ گوش خود راحاضر شنیدن اسم منحوس مارکسیسم نماید، تاچه رسد بدان که العیاذبالله به آن بگرود و با آتش این مرام پلید خانمانسوز خانه دنیا و دین خود را ویران سازد.

عالیترین دستور یکتاپرستی وپشت پا زدن بمرامات مضله اشتراکی آیه کریمه: اطیعوا الله واطیعوا الرسول و اولی الامرمنکم می‌باشد درنزد شمارکثیری از مسلمانان عالم اولوالامر یعنی سلطان وپادشاه وقت بنابراین امروز اولوالامرواجب الاطاعه کشور باستانی و مسلمان ایران شخص شخیص اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریا مهراست وهرنوع مرامی که مخالف با رأی ا نور مبا رک شا هنشاه که منطبق باکتاب وسنت ومبادی وموازین اسلامیه است باشد در نزد کافه مسلمین ایران و جهان که صرف و مبارزه با صاحبان آن مرام ازواجبات دینی هر فرد مسلمانی است ۰ ایمان دارم که عموم ملمانان جهان و بویژه ملت ایران روحا وعملا متنفر از این نوع مرام بوده و جان برکف آماده جهاد ند مات ایران میدانند که مورد حسادت استعمارسیاه وسرخ واقع شده‌اند واینان با ایادی ناپاک خود می‌خواهند امن وآسا یش آنانرا که با افکار مقدسه شا هنشاه تامین و فراهم شده برهم زنند (حوادث اسف آور تبریز که ساخته مشتی بی وصان و بی دین بود نمونه ازآن است).

ملت ایران میداند که مالکیت مشروعه آنان در زمینهای قابل کشت و ذی سهم شدنشان درکارخانه‌ها صدها نعمت و موهبت دیگرکه ازطرف ذی شرف شاهنشاه به آنها اعطاء شده مورد رشک استعمار است. ملت ایران با صفوفی فشرده و ایمانی قوی ۰ یکدل و یک جان برای اقدام بجهاد کبیر وامحاء دارندگان مرامات مضله بادولت اعلیحضرت همایون شاهنشاه که اینک تحت ریاست مردی شریف و بزرگوار از رجالی عفیف وخردمندوآزموده تشکیل یافته مهیا می‌باشند و ایمان دارند که تحت هرایت جناب آقای جمشید آموزگار که از عنایات شاهانه بطور اکمل برخوردار و از تدابیر عالیه معظم له الهام می! برند دراین مبارزه ایمانی ومیهنی فیروز خواهندشد. دولت با فضیلت جناب آقای آموزگار که بفرمان ملوکانه به لقب دولت و حدت ملی مفتخر شده‌اند هر نظر برای برآورد هدفهای عالیه شاهنشاه که آنهم رفاه ملت ایران است در شتاب است. با مقایسه تر! بات فعلی با پانزده سال پیش بایدگفت:

دانه فلفل سیاه وخال محبوبان سیاه
هر دو جانسوزند اما این کجا وآن کجا

(احسنت)

استعمار نمی‌خواهد ببیند که ملت ایران دارای استقلال ملی است، چون منافعش بکلی درایران محو شده است۰ باید بداند، نفتی که از سرزمین ایران استخراج می‌شود متعلق بایران است، به هرکس وبه هرقیمت که بخواهد می‌فروشد.

در خاتمه بنام نمایندگی گروهی از مسلمانان این کشورشخصأ و ازطرف عموم موکلینم در راه حفظ حریم توحید و حفظ تاج وتخت وشاهنشاهی ایران که نمونه مشهود توحید برای مسلمانان است مراتب جان فشانیمان را اعلام وخود مانرا بنام مجاهدی صادق مر! فی مینمائیم در پایان می‌گویم جاوید شاهنشاه، پاینده ایران باعرض سپاس ازمقام ریاست عظمی وهمکاران گرامی. (احسنت)

رئیس - آقای باقری تشریف بیاورید.

ناصرالدین باقری - بنام خداوند بی همتا، بنام شاهنشاه آریا مهر، جناب آقای رئیس، همکاران گرامی، در آغاز سخن بنمایندگی ازطرف مردم آزاده وشاهدوست و میهن پرست شهرستان شاهی همزادگاه سردودمان پهلوی یکصدمین سالگرد تولد بنیان گذار ایران نوین ابرد مرد تاریخ رضاشاه کبیر را بتمام ملت شریف وپاکدل ایران و ایرانی نژاد تبریک عرض مینمائیم ۰

درود فراوان بروان پاک این رادمرد بزرگ که میهن عزیز را در روزهای تاریک تاریخ از نابودی وزوال نجات بخشیده است ودست بیگانه وبیگانه پرستان را ازتمام نقاط وطن کوتاه کرده وبار د یگر بمانند پادشاهان بزرگ تاریخ ایران روح تازه‌ای به پیکر این ملت کهن بخشیده است (احسنت) ملت ایران همیشه به اندیشه‌های بائد ویادگارهای بنیادی این مرد تاریخ به نیکی یاد نموده وآنها را جزء افتخارات ملی خود میداند فرزند برومندشی شاهنشاه آریا مهر چون پدر تاجدار خود وجودش انباشته ازمهرایران و پیکارشی برای حفظ حقوق وامنیت ملی ونیات عالیش اعتلاء علم و دانش وپیکار با جهل و بیسوادی و رونق تکنولوژی پیشرفته در صنایع کشور، و آرزوهایش رفاه و سعادت بیشتر ملت گسترش عدالت اجتماعی بوده و می‌باشد در این راه با طرح اصول انقلاب شاه وملت وتاسیس حزب واحد فراگیرنده رستاخیز ملت ایران بسیاری از آرمانهای ملی را جامه عمل پوشانیده‌اند امروز ملت ایران با رهبری فرمانده بزرگ ونیک اندیش ودانش دوست خود بسوی تمدن بزرگ گام برمیدارد، هیح قدرتی نمی‌تواند در این راه مانع حفظ این وحدت ملی وسیر تکامل در رشد اجتماعی و اقتصادی ملت ایران باشد (صحیح است) استعمارگران سرخ وسیاه وچپ و راست باید بدانند هرگز نمی‌توانند با تفرقه اندازی در جا معه عظیم وپیوسته ایرانی که برمبنای قدرت دین ونظام شاهنشاهی استوار است به نیات پلیدشان -که تجاوز بحریم آزادی ملت و استقلال حاکمیت ملی وغارت وسوداگر سرمایه طبیعی وخدادادی وطن ماست جامه عمل بپوشانند.

ایرانی می‌خواهد در پناه مذهب مقدس تشیع و فرماندهی شماهنشاه مسلمان وخداپرست خد! د حافظ استقلال و حاکمیت ملی کشور عزیز ایران بوده و باشدکه سیاست مثبت ومستقل ملی پدیده همین فلسفه می‌باشد.

از اینکه پس از چند شب و روز ماندن در خانه ملت بعلت کثرت داوطلبان و طولانی شدن بیانات همکاران عزیز توفیق صحبت در لایحه بودجه بیش از چهار هزار میلیارد ریالی سال ۲۵۳۷ شاهنشاهی وبرنامه‌های امور ملی و میهنی تقدیمی دولت پرتوان و فضیلت صراحت وصداقت جناب آقای دکتر جمشید آموزگار عده‌ای از ما نتوانسته‌ایم سخن بگوئیم هرگز متاسف نخواهیم بود زیرا همکاران عزیز با شرکت درجلسات ۳۲۰ ساعته کمیسیونهای برنامه و بودجه وبحث وتفسیر حدود ۲۵ ساعته در کلیات لایحه بودجه حداکثر تجزیه وتحلیل و تذکرات لازم را بعمل آورده‌اند و جناب نخست وزیرهم توضیحات لازم را بیان فرمودند ۰ چون نکاتی چند ازاین لایحه بودجه ازنظر بنده لازم بتوجه درآیند وضروری می‌باشد بعرض نمایدگان محترم دولت و همکاران عزیز میرسانیم.

۱ - چون یکی از سیاستهای دولت جناب آقای دکتر آموزگار، حرکت درجهت خودکفائی نسبی درتولیدات کالاهای -کشاورزی مورد مصرف عموم می‌باشد پیشنهاد می‌شود جهت احیاء وتحرک بیشترشرکتهای تعاونی روستائی از پول ۲۷%کل اعتبارات ۰۶ ۱ میلیارد ریالی برنامه‌های فصل کشاورزی و منایع طبیعی سهم بیشتری به بانک تعاون کشاورزی برای افزایش اعتبارات شرکتهای تعاونی روستائی منظور شود تا بدین طریق بکشاورزان قدیمی وباسابقه (سنتی) مقیم در ده کمک بیشتری شده که بتواند در تامین هزینه‌های کشت و برداشت محصولات کشاورزی بکار برده تا با مشکلات مالی مواجه نگردد.
۲- پیشنهاد می‌شود دولت در تعیین قیمت عادلانه کالای تولیدی کشاورزی با رعایت تمام جهات و تثبیت آن و فراهم آوردن بازار فروش بطریق شرکتهای تعاونی روستائی وشرکتهای تعاونی مصرف حداکثر توجه راداشته باشند لا اقل یکماه قبل ازبرداشت محصول باید برای اطلاع عموم وتعیین نرخ شده وروش خریدآن اعلام گردد. تا مانند سنوات گذشته محصولات کشاورزی در موقع برد اشت نصف یا ۱/۳ حتی کمتراز قیمتی باشد که مصرف کننده واقعی پرداخت می‌نماید در این بین سودکلانی را واسطه‌ها که هیچ نقش سازنده‌ای را ندارند می‌برند ۰ (صحیح است)
۳- چون اکثر روستاهای کشور ما تعدادی از زمین زراعتی خودشان را با تغییرمحل کشت (یازمین غیرزراعتی) جهت استفاده دامهای محلی و زمین ورزش فرزندان خودشان بصورت بایر جنب ده باقی گذاشته‌اند اکثرآ با اجرای ماده ۵۶قانون ملی شدن مراتع جنگلی بصورت مراتع ملی تبدیل شده است که درحقیقت بعضی ازآنها بدون رعایت موازین قانونی اعمال گردید. و در نتیجه عده‌ای فرصت طلب بلافاصله با ارائه طرحی باجاره. ۳ ساله خود درآورده و تصرف می‌نمایند.
بهرحال عملی است قانونی. جهت رفع مشکلات ساکنین روستا ونیازمندی آنان پشنهاد می‌شود چنانچه لازم باشد از طریق سازمان واگذاری زمین وزارت کشاورزی ومنایع طبیعی هیات تحقیق وبررسی در هرشهرستان با شرکت نما یندگان آموزشی وپرورشی وآموزش عالی وتربیت بدنی و خانه فرهنگ روستائی وبهداری وبهزیستی وپیش آهنگی و شیروخورشید و انجمن‌های دمکراتی تشکیل گردد و با ریاست فرماندار شهرستان مقداری ازمراتع ملی شده واقع در هر روستای پرجمعیت را بمنظور استفاده میادین ورزشی - تاسیسات آموزشی وفرهنگنی واحداث خانه‌های بهداشت روستائی واردوگاه‌های پیش آهنگی وشیروخورشید وغیره بدولت پیشنهاد نمائید در صورت تصویب جهت حفاظت و استفاده بموقع از آن به انجعن شهرستان و انجمن ده مربوطه تحویل گردد. تا این مشکلات نداشتن زمین جهت اینگونه تاسیسات برطرف گردد ۰
۴- سیاست دولت درجلوگیری ازورود بی مورد مرکبات از کشورهای بیگانه اثربسیار خوبی در جهت تشویق و اطمینان باغداران سراسر مملکت داشته است اگر این تصمیم بموقع وبا اطمینان بیشتری به باغداران محترم ابلاغ می‌شد این همه سقوط قیمت در موقع برداشت محصول و افراط در مصرف وضایعات بوجود نمی‌آمد.
۶- خوشبختانه اعتبار برنامه‌های فصل آموزش و پروش وآموزشی عالی در لایحه بودجه سال ۳۷ بملغ ۳۰۲ میلیارد ریال پیش بینی شده است که ۲۰% بیش از اعتبارات مصوب این فصل در سال ۲۵۳۶ می‌باشد. این دلیل شایان توجه‌ای از عنایات شاهنشاه و دولت با فضیلت جناب آموزگار به امر آموزش وپرورش وآموزش عالی درسطح مملکت است. در حقیقت میدانیم زیر بنای استقلال وحاکمیت ملی ورشد اجتماعی و رشد اقتصادی در کشاورزی وصنعت بستگی کاملی با اعتلای فرهنگ ملی وآموزشی عمومی ورشد تکنولوژی پیشرفته درجامعه د ارد. دراین مورد آموزش وپرورش وآموزش عا لی مسولیت سنگینی در! علیم و تربیت و پرورش نسل جوان بعهده دارند که باید دربرنامه‌های خودشان تجدیدنظر بیشتری بعمل آورد تا آموزشی منطبق برنیاز نیروی انسانی در جامعه ما باشد.

آمار فارغ التحصیلان در سطوح مختلف آموزگار در رشته‌های متفاوت نشان می‌دهد که اکثریت جوانان عزیز ما بی هدف ادامه تحصیل می‌دهند بیشترآنان برشته آموزشی نظری کشانیده شده‌اند که پس از اتمام تحصیل بعلت عدم آشنائی ی یا مهارت د رکار بسمختی جذب بازا کار می‌شوند. (صحیح است) د لیل این سرگرد انی نیروی انسا نی تحصیل کرده‌های نسل جوان را می‌توان گفت که بدومساله زیر بستگی د ارد یکی عدم هماهنگی بین برنامه‌های وزارت آموزش وپرورشی و آموزش عالی و برنامه‌های وزارت کار و امور اجتماعی در حفظ تعادل بین آموزش و نیاز نیروی انسانی در بازار کار جامعه ما است زیرا باید بدانیم در این مقطع زمانی و آینده بازا کار مملکت ما به چه نوع آموزش نیروی انسانی و خدمات اداری و صنایع وکشاورزی و غیره و به چه تعداد نیازمند است تا در همان جهت برنامه ریزی اصولی وتامین اعتبار شود ۰ نه اینکه نسل جوان را که امید آینده میهن عزیز می‌باشد بخاطر عدم امکانات آموزشی برای رفع رجوع و از سر راندن برشته هائی بکشانیم که نه تنها احتمالا آماده تحصیل درآن رشته نیستند بلکه بفرض آمادگی پس از تحصیل محلی در بازارکار جامعه ما برای رشته تحصیلی آنان وجود نداشته باشد دیگراینکه کارفرمایان و صاحبان بازا کار یا دولت حاضر نیستند بطور اختصاصمی یا جمعی برای این گروه تحصیل کرده‌ها متقاضیان کار کلاس کارآموزی عملی کوتاه مدت تشکیل دهند تا پس از آمادگی نسبی و آشنائی بشغل مورد نظر و بالا رفتن مهارتها، آنان رابپذیرند ۰ فعلا این راه حل بشکلی درحدمحدود از رشته‌های صنعتی در مرکز کارآموزی وزارت کار و امور اجتماعی اجرا می‌شود ۰که مورد استقبال فوق العاده صاحبان بازا کار قرار گرفته است که باید درحدکامل توسعه پیداکند. با مقایسه دو اعتبار برنامه آموزش متوسطه عمومی بمبلغ ۳۰ میلیارد ریال وآموزش صنعتی و حرفه بمبلغ ۲۸ میلیارد ریال ملاحظه خواهید فرمودکه بادر نظر گرفتن هزینه سنگین سرانه آموزش صنعتی وحرفه‌ای باهنرجوی کم د ریک کلاس وکا رگاه وکثرت د انش آموزان د کلاسهای نظری باهزینه سرانه کمتر چه نسبت کمی ازنسل جوان مملکت ما برای جذب به بازارکارهای صنعتی و حرفه‌ای و فنی وکشاورزی و خدمات تعلیم داده می‌شوند وچه گروه کثیری بی هدف و غیرمنطقی بررشته‌های نظری کشانده می‌شوند.

متأسفانه این عمل حتی باشدت بیشتری د رسطح آموزش عالی نیز ادامه دارد باید در این برنامه آموزشی دوات وزارتخانه‌های مسول تجدید نظر اصولی بعمل آورند تا مملکت با داشتن گروه عظیمی از فارغ التحصیلان جوان درسطوح مختلف برای جذب نیروی انسانی ماهر و نیمه ماهر و متخصص و نیمه متخصص دست نیاز بکشورهای بیگانه درازنکند ۰ مگر تعلیم وآموزشی یک پرستار یا یک کمک پرستارو بهیارچقدر اعتبار لازم دارد که ما باید کشورهای بیگانه آنان را دعوت بکارنمائیم که هیچگونه شناختی با فرهنگ ملی بیماران ما ندارند آیا بهتر نیست با تشکیل کلاسهای کا رآموزی عملی کوتاه مدت این نیروی عظیم ملی و انسانی وبا ارزش را آماده بکارو ایفاء وظایف ملی نمایند تا ضمن رفاه زندگی و نجات از بیکاری آنان با اجرای این برنامه از خروج مقداری زیادی از ارزکشور جلوگیری بعمل آید و بسیاری از مشکلات حاصل از ورودگروه کثیری از بیگانگان بمملکت برطرف شود همچنین در این فصل اعتبار برنامه آموزش و پرورش کودکستانی مبلغ بیش از پنج میلیارد ریال منظور شده است که با این مبلغ تعداد کمی از کودکان عزیز شهری راشامل خواهد شد پیشنهاد می‌شود ازاین مبلغ با رعایت اولویت بیشتری جهت آموزش وپرورش کودکان و نوباوگان عزیز دهقانان آزاد عصر انقلاب هم استفاده شود چون این عزیزان وطن استحقاق بیشتری را دارند بدلیل اینکه فرزندان عزیز شهروندان محترم لا اقل از تعلیم وتربیت نسبی خانواده‌ها و از امکانات مالی آنان برخوردار هستند. (احسنت).

همچنین در این فصل آموزش برنامه راهنمائی تحصیلی مبلغ ۴۱ میلیارد ریال اعتبار منظور شده است چون عده‌ای از فارغ-التحصیلان پنجساله ابتدائی روستانشینان بعلت نبودن مدرسه راهنمائی تحصیلی در سطح اکثر روستاها وعدم امکانات مالی مجبور بترک تحصیل هسمتند که بین آنان گروه کثیری دارای استعدادهای فوق العاده می‌باشند لذا پیشنهاد میشوددرهر منطقه آموزشی یا بخش‌های بزرگ مدرسه راهنمائی تحصیلی شبانه روزی تأسیس گردد تا با رعایت معدل سال پنجم ابتدائی و عدم امکان مالی ولی دانش آموز یا هر شرایط مناسب دیگر از این استعدادهای روستانشین جهت ادامه تحصیل در مدرسه شبانه روزی پذیرفته شوند.

البته هرایرانی میداندکه امروز برهبری شاهنشاه آریاس. هر باکسب بحق منافع و منایع مای مملکت و وجود امنیت ملی بیش از ۹ میلیون نفر از هموطن درسطوح مختلف بکسب علم و دانش مشغول می‌باشند که افتخار بزرگی برای ملت ایران است.

امروز فرهنگیان کشور از حمایت و عنایات بیدریغ شاهنشاه عزیز در تمام جهات چه از نظر اجتماعی و چه از نظرمالی وچه ازنظر رفاه عمومی بهره مند شده و می‌شوند سپاسگزار این رهبر فرهنگ پرور خود می‌باشند.

بانک فرهنگیان که از ابتکارات عالی شا هنشاه محبوب است هر روز استقلال مالی بیشتری برای فرهنگیان کشور بوجود آورده است. لازم ا ست برای گردشی کارو توانائی مالی بشتر بانک مقرر فرمایند کلیه اعتبار ت وزارت آموزش وپرورش و آمورش عالی دراین بانک متمرکز گردد تا امکانا ت رفاهی ومالی بیشتری ازاین طریق برای فرهنگیان کشور فراهم شود.

۷- دولت جناب آموزگار باتوجه به سیاست صرفه جوئی و رعایت اعتدال عمومی و تقلیل اعتبارات مسکن در برنامه احداث خانه‌های سازمان کارگری مبلغ ۲۳ میلیارد ریال اعتبار منظور فرمودند که بیش از اعتبار این برنامه درسال ۳۶ می‌باشد. که در حقیقت معرف توجه دولت به مسکن طبقه شریف کارگر بازوی پرقدرت انقلاب کشور می‌باشد ۰ لازم است دراین برنامه مسکن کارگران شریف کارخانجات مازندران نساجی شاهی نیز مورد توجه قراگیرد و بخصوص نسبت به اتمام وتحویل ساختمان کوی کارگران نساجی مازندران و شاهی که چندین سال در دست بنا می‌باشد اقدام لازم معمول دارند البته تاکنون کارفرمایان کارخانجات بخصوص آقایان دکتر عمومی و مهندس عالمزاده حداکثر پیگیری وتلاش قابل توجه و قدردانی خود را بمرحله عمل درآورده‌اند ولی بعلت مشکلات مختلف موجودآن پیشرفت لازم را بدست نیاورده است ازجمله احداث یک پل هوائی درمسیر راه آهن جهت اتصال شهرک عظیم کارگری با شهر وکارخانجات مورد تقاضا وکسب موافقت شده ولی تاکنون آثاری ازاجرای آن دیده نمی‌شود ضمنأ لازم است در اینجا پیشنهاد ضروری زیر را که مورد تقاضای اتحادیه شرکتهای تعاونی مسکن کارمندان دولت است مطرح نمایم.

ضمن قدردانی از دولت جناب آموزگار از جهت کمک بشرکتهای تعاونی‌های مسکن و به پیروی از منویات شاهنشاه وزیر مسکن و شهرسازی در دیدارهای مکرری که با اعضاء هیئت مدیره اتحادیه شرکتهای تعاونی مسکن کارمندان دولت داشته‌اند نوید کمکهای همه جانبه دوات را در اینمورد اعلام فرموده‌اند.

اتحادیه نیز با امیدواری به کمک‌های دولت همانگونه که در امرشرکتهای تعاونی مصرف موثر و مفید بوده است برنامه وسیع از هر حیث قابل انجام تهیه نموده که با ایجاد یک بانک یا صندوق پس انداز تأمین مسکن کارمندان دولت بتوانند در دوران برنامه ششم حداقل ۰ ۰ ۲۵۰ واحد مسکونی برای کارمندان دولت در استان مرکزی ایجاد۰ نماید و نظر دولت در مورد بانک با صندوق پس انداز مسکن کارمندان دولت از هر حیث قابل ستایش است.

دولت با هدایت و ارشاد اتحادیه شرکتهای تعاونی مسکن وکمکهای درحد معقول مانند واگذاری محل مناسب و تأمین کارمند لازم بانان کمک نماید که بتوانند دراین امر بزرگ پیشرفت شایسته‌ای داشته باشند.

البته لازم است نظیر این برنامه درسطح سایر استان‌ها با کمک وارشاد وعنایت دولت تو سعه یافته و اثرمفید خود را در تامین مسکن کارکنان دولت وفرهنگیان نشان دهد.

۸- چون فرصت کافی نیست در بیان نیازمندیهای منطقه (شهرستان شاهی) وجود ندارد با توجه به بیان مکرر اکثرآنها در جلسات قبل بخصوص درجلسه ۷ ۱۰ مورخ ۳۶/۴/۷ ۵ ۲ اجازه می‌خواهم فقط رئوس بعضی ازآنها بخصوصی دو تقاضای مهم ازآن اشاره بعمل آمده تا نمایندگان محترم دولت ضمن بررسی اوامر مقتضی در انجام و اقدام عاجل آن توجه لازم مبذول فرمایند وجواب مقتضی جهت اطلاع موکلین محترم مرحمت فرمایند.
  • احداث و اسفالت راه بین شاهی - جویبار- ساحل دریای خزر که فاز اول ودوم آن با هزینه میلیونها تومان چندین سال قبل انجام یافته است که این راه با افتتاح راه تهران فیروز کوه شاهی یکی شاهراه مورد استفاده عموم برای رسیدن بساحل زیبای د ریای خزرخواهد بود همچنین این راه یکی از راههای درجه یک مازندران درعصر رضا شاه کبیر و مورد توجه شاهانه بوده که مورد اسنفاده ۰۰ ۱۷۰ نفر ازساکنین شهر جویبار و بیش از ۸۰ هزار نفر از روستائیان ساکنین بخش مرکزی می‌باشد.

در حقیقت با مقایسه به راههای فرعی آسفالته درجه یک بسیاری که عمود برساحل دریای خزر و راه اصلی ساحلی فقط برای استفاده گروه خاصی احداث گردید این راه قدیمی که مورد استفاده دائمی قریب ۱۰۰۰۰۰ نفر و مورد استفاده فصلی عموم مردم بحق لازم و ضروری است که در اولویت اول برنامه‌های دولت در وزات راه و ترابری قرارگیرد. هرچند در کمیسیونهای برنامه و بودجه وزیر عزیز جناب دکتر صالحی و و معاونان محترم ایشان وعده مساعدی در احداث این راه داده‌اند ضمن تشکر و قدردانی تقاضای اعلام کتبی جهت اطلاع موکلین محترم خود ازاین وعده امید بخش وتسریع در انجام آن را داریم.

  • احداث دو بیمارستان پنجاه تختخوابی یکی در شهر. ۰ ۱۷۰ نفری جویبار که پوششی برای درمان قریب۱۰۰۰۰۰ نفر ازساکنین روستای اطراف خواهد بود.

دیگری در بخش مستقل سوادکوه که درآینده نزدیک با افتتاح راه تهران فیروکوه شاهی از ضروریات بحق خواهد بود.

که دراین مورد نیز جناب آقای دکتر خاقانی مدیر عامل محترم منطقه بهداری وبهزیستی استان مازندران در جلسه بررسی نیازمندیهای شهرستان شاهی درانجام اوامر شاهنشاه آریامهر در حضور جناب آقای حقدان ریاست مسحترم هیات اعزامی قول احداث آنها را داده‌اند ضمنا از مقامات محترم بهداری و بهزیستی استان و شهرستان که در توسعه خانه‌های بهداشت روستائی (بشرط احداث ساختمان از طرف اهالی ده) حد اکثر توجه را دارند صمیمانه ممنون می‌باشم من و همکار عزیزم جناب آقای دکتر سوادکوهی در احداث ساختمان‌های خانه بهداشت با اختصاص اعتبار بانجعن‌های ده مربوطه که در آن ساختمان خانه بهداشت مطابق نقشه تیپ معین ساخته می‌شود همکاری لازم را داشته و داریم.

لذا لازم است بهداری و بهزیستی نیز در این مورد مساعدت مالی وقتی لازم را معمول فرمایند.

  • تامین اعتبار ضروری احداث راه کنارشهری (کمربندی) قسمت شرق وغرب شهرشا هی برای اتصال شاه راه تهران فیروزکوه شاهی به راه شاهی ساری شهر و شاهی بابل راه کنارگیلان.
  • تسریع در احداث راه قرآن تالار- لفورک.
  • رفع مشکلات موجود در اجرای ماده ۴ تعمیم

قانون ثبت اسناد واملاک مخصوص شاهی که چگونگی آن توسط آقای شریعتی ریاست محترم ثبت وریاست کل ثبت استان مازندران به سازمان ثبت اسناد اعلام گردید ۰ از این جهت از مقامات محترم فوق الذکر وهیأت اجرائی و تمام مجریان کارکه تا کنون حداکثرکوشش را بعمل آورده‌اند قدردانی می‌شود.

  • احداث خانه جوانان وتکمیل ساختمان اورژانس بیمارستان پهلوی شیر وخورشید سرخ شاهی واحداث ساختمان بانک خون و ماختمان بیمارستان بخش زنان و کودک وساختمان مرکزی جمعیت شهرستان.

لازم است از توجه و عنایات همکار عزیزجناب دکترخطیبی مدیرعامل محترم جمعیت مرکزی شیروخورشید سرخ ایران سپاسگزار وقدردانی بعمل آید که در این شهرستان مانند سایر شهرستانهای ایران اثر مطلوبی بجهت ر! نیازدرمانی وکمک‌های عمومی داشته وخواهد داشت آرزوی توفیق بیشتر ایشان وهمکاران محترم ایشان را در خدمت بشاه وملت از پروردگار مهربان داریم.

  • ضمن تشکر وسپاس فراوان از توجهات صمیمانه جناب آقای دکتر گنجی وزیر عزیز وفعال آموزش و پرورش که در احیاء وضع نسبی نیازمندیهای آموزشی درآموزش وپرورش منطقه شا هی وسوادکوه خواهشمند است نسبت رفع کمبودهای مناطق آموزشی شاهی وسوادکوه که بیش از ۹۱ هزار نفر درسطوح مختلف مشغول بتحصیل دارد حداکثر بدل مساعدت لازم را مبذول فرمایند.

که عبارتند از:

  • تاسیس دانشسرای مقدماتی پسران ودختران درشهر کیاکلا
  • تاسیس دانشسرای تربیت معلم بتاسیس هنرستان صنعتی وحرفه‌ای در شهر جویبار
  • تاسیس مدرک راهنمائی تحصیلی شبانه روزی
  • تاسیس انستیتو تکنولوژی د رشهرستان شاهی که ساختمان در دست بنا هنرستان شاهی کاملا مناسب اجرای این برنامه می‌باشد تاسیس مدارس عالی فنی جدید.
  • احداث پل هوائی وضلع شمالی شهر شیرگاه که بررسی‌های لازم از طرف مهندسین سازمان راه آهن ایران بعمل آمده است.
  • احداث راه بین منطقه نظامی دوآب وشهمیرزاد و سمنان که اشاراه تهران فیروزکوه شاهی را با کوتاه ترین فاصله به شهمیرزاد وسمنان وصل خواهد کرد.
  • اختصاص کمک‌های بلاعوض از محل اعتبارات وزارت کشور جهت انجام طرحهای عمرانی شهرداریهای: شاهی - جویبا ر - کیاکلا - شیرگاه - زیرآب - پل سفید - آلاشت که از نظر توانائی مالی بسیار ضعیف می‌باشند که شهرداران محترم وانجمن‌ها با حداکثر تلاش قابل تقدیر بکار عمرانی شهرادامه می‌دهند.

رئیس -آقای باقری وقت شما تمام شد.

باقری - د رخاتمه لاز است ضمن بیان رضا یت مردم از مسئولین و مامورین محترم اجرائی شهرستان شاهی از خدمات و زحمات صادقانه و اعمال مدیریت خوب وارزنده جناب آقای ارجمند نیا فرماندار محترم شاهی و جناب آقای رجاء رئیس محترم دادگستری و جناب آقای کاظمی دادستان محترم وجناب سرهنگ دیوسالار ریاست محترم شهربانی و سایر مدیران اجرائی صمیمانه قدردانی نمائیم و آرزوی توفیق بیشتری برای همگی آنان در انجام خدمات ملی ومیهنی از پروردگار مهربان مسئلت داریم.

پا ینده ایران - جاوید شاه (احسنت).

رئیس - آقای مهندس صمائبی تشریف بیاورید.

مهندس صائبی - با اجا زه مقام معظم ریاست ونما یدگان محترم، بطوریکه استحضار دارید حسب الامر شاهنشاه آریا مهرفرمانده محجوب ملت ایران بمنظور تشویق و ترغیب درامر درختکاری روز ۱۵ اسفند روز درختکاری تعیین شده و چندین سال است که دراین روز در سراسرکشور مراسم باشکوهی برپاشده و در نقاط مساعد میلیونهادرخت کاشته می‌شود (صحیح است) بهمین مناسبت دیروزخجسته جشن درختکاری با آئین خاصی در حضور والاحضرت شاهپور عبدالرضا پهلوی نیابت ریاست عالیه انجمن ملی حفاظت منایع طبیعی و محیط انسانی که معظم له از علاقمند ان به بهبود محیط زیست ودرختکا ری می‌باشند در پا رک جنگلی رضاشاه کبیر منطقه چاکوتا، شهرستان بوشهرهمانجائی که مردان دلیر و میهن پرست آن در برابر خارجی مردانه جنگیدند (آفرین) باشکوه هرچه تمامتر برگزار شد (احسنت) د راین مراسم بدعوت جناب آقای دکتر احمدی وزیر محترم کشاورزی و عمران روستائی عده‌ای از آقایان سناتورها و همکاران محترم و اعضاء کمیسیون‌های کشاورزی و بودجه مجلس شورای ملی واستا ندار محترم بوشهر و معاونان محترم وزارت کشاورزی و عمران روستائی و عده کثیری از مقامات و شخصیتهای محلی ومملکتی و دانش آموزان و پیشاهنگان شرکت داشتند پس ازگزارش جناب آقای وزیر کشاورزی وعمران روستائی که حاکی از فعالیت‌های آنوزارت مخصوصا درباره وتوسعه جنگل کاری و تثبیت شن در سطح کشور بود والاحضرت ابتدا ازله حه یادبود گشایش پارک جنگلی رضاشاه کبیر پرده برداری نموده و سپس نهال کهور سه ساله‌ای را غرس و مدالهای طلا و نقره نفر اول و دوم را به دونفر که درسطح کشور و استان بوشهر بیش از سایرین اقدام به کشت نهال نموده بودند مرحمت فرمودند. والاحضرت همچنین در مراسم کاشت یکصد اصله نهال که به مناسبت صدمین سال زادروز اعلیحضرت رضاشاه کبیر آماده شده بود شرکت فرمودند ۰ با کمال خوشوقتی آئین درختکاری امسال ما در ایامی برگزار می‌شود که ملت ایران با اشتیاق تمام وبرای ابراز حق شناسی نسبت بسردار دلیر ایران خود را برای شرکت در آئین بزرگداشت یکصدمین سال زاد روز اعلیحضرت رضاشاه کبیر بنیان گذار ایران نوین وسردودمان شاهنشاهی پر خیروبر کت پهلوی آماده می‌سازد ۰(صحیح است - احسنت) اعلیحضرت رضاشاه کبیر بدرخت ودرختکاری علاقه زیادی ابرازمیداشتند وسرسبزی وخرمی بسیاری از نقاط ایران مرهون علاقه زائدالوصف آن ابر مرد تاریخ ایران واقعبت و دلسوزی معظم می‌باشد (صحیح است) در ماموریتهائی که از طرف وزارت کشاورزی در زمان شاهنشاهی آن شاهنشاه بزرگ درنقاط مختلف -کشورداشتم خود شاهد و ناظر این علاقه ومراقبت ودلسوزی و صدور دستورات لا زم در مورد درختکا ری ا زطرف معظم له بود (احسنت) بحق می‌توان گفت درختکاری این سنت پسندیده نیاکان، که دین مقدس اسلام انجام آنرا توصیه بسیار نموده وآیانی در اهمیت درختکاری و منافعی که در بر دارد درقرآن کریم به پیامبر راستین اسلام نازل شده است (احسنت) دوران سلطنت رضاشاه کبیرنخستین بار بصورت رسمی وملی و مردمی تجدیدگرد (صحیح است) واین جشن ملی که مدتها بود از خاطره‌ها رفته بودوفقط بصورت پراکنده و فردی بوسیله کشاورزان ایران برگزار می‌شد در دوران پرافتخار سردودمان شاهنشاهی پهلوی بعنوان یک جشن رسمی برگزار شد وباکمال خوشوقتی در عصر آریا مهر روزگاری که مجدوعظمت ایران با رهبری اندیشمندانه شاهنشاه آریامهر به اوج خود رسیده (صحیح است) این جشن ملی هر ساله با شکوهی هر چه تمامتر انجام می‌شود و شاهنشاه آریامهر به امر درختکاری و حفظ و مراقبت جنگل‌ها و مراتع بیشتر سایر امور کشور توجه خاص مبذول فرموده و اوامر مؤکدی در این زمینه صادر فرموده‌اند و اهمیت این موضوع به حدی است که از طرف فرمانده عالیقدر کشور اصل دوم انقلاب شاه و ملت اعلام گردیده است (صحیح است) نیاکان ما به درخت این آفریده پرارزش و گرانبها که پیامبر اسلام (ص) درباره آن می‌فرمایند: شکستن شاخه درخت مانند شکستن بال ملائکه است قبلاً احترام می‌گذاشتند و در بین پیشینیان هم رسم بسیار پسندیده و نیکی وجود داشت که امید است تجدید شود و آن عبارت از این بود هر خانواده‌ای که دارای فرزند می‌شد درختی به نام آن فرزند در خانه یا مزرعه و یا باغ خود می‌کاشت و از آن با کمال دقت مراقبت و پرستاری می‌کرد و درخت با همان فرزند بزرگ می‌شد از این رو هر کس می‌کوشید درختی که به نام او کشت شده بهتر رشد کند و همین نیت پاک و ساده سبب آبادی و عمران روستاها و شهرها و کشور می‌شد. (صحیح است).

راز چنین عقاید پسندیده و احترامی که نیاکان ما برای درخت قائل بودند منافع بی‌شماری است که درخت دارد زیرا از دانه تا گل و میوه و شاخه و ریشه و برگ و چوب آن در زندگی انسان مؤثر و مفید می‌باشد بی‌شک درخت یکی از شگفتی‌های بزرگ طبیعت است و اگر بگوییم بقای نسل بشر بوجود چنین موجودی بسته است سخنی به گزاف نگفته‌ایم و از همین رو است که شعار دانشگاه سیراکوس آمریکا نابودی جنگل و از بین بردن درخت نابودی تمدن می‌باشد. (احسنت)

هنگامی که قهر طبیعت به صورت سیل‌های خانمان‌برانداز بر روی زمین جاری می‌شود و دیوانه‌وار همه چیز را با خود برده و نابود می‌سازد تنها عاملی که می‌تواند سیل سرکش را جلوگیری کند درخت است. زمانی که در نقاط مختلف توده‌های انبوه ریگ‌های روان زمین‌ها و خانه‌ها و مزارع سرسبز را زیر خود می‌پوشاند و آسایش و بهداشت و زندگی را از مردم سلب می‌کند بهترین مانعی که می‌تواند از بروز آن جلوگیری کند درخت است. درخت تعادل حرارت و سرما را حفظ نموده و بشر را در زیر شاخ و برگ خود آسایش می‌دهد بنابراین احترام درخت حفظ درخت و حمایت درخت یکی از برجسته‌ترین و انسانی‌ترین نمودارهای تمدن بوده و بر هر فردی فرض و واجب است. خوشبختانه این خصائل حمیده در تمدن کهن ما وجود داشته و باید آن را در افکار و عقاید جوانان کشور رسوخ داد و این وظیفه بزرگی برای مسئولان آموزشی کشور و خانواده‌ها است. (صحیح است - احسنت)

پارک رضا شاه کبیر که دیروز مراسم باشکوه جشن درختکاری در آن برگزار شد یکی از اقدامات مفیدی است که وزارت کشاورزی و عمران روستایی وسیله متخصصین سازمان جنگل‌ها و مراتع در هزاران هکتار از ریگ‌های روان منطقه چاکوتا، و هم چنین در سایر نقاط کویری دیگر مملکت مانند سبزوار - کرمان - مشرق ایران تثبیت نموده اقدامی است موفقیت‌آمیز و در نوع خود بی‌نظیر که قابل تقدیر است.

در خاتمه لازم می‌داند از دولت جناب آقای دکتر آموزگار و شخص ایشان که برای امر مهم تثبیت شن در سال آینده اعتبار قابل توجه در بودجه منظور نموده و به تصویب هم رسیده است تشکر نموده و در جلوگیری از بوته‌کنی که طبعاً به توسعه کویر کمک می‌کند توجه خاصی مبذول دارند و وزارت کشاورزی و عمران روستایی در این مورد با توجه به قانون جنگل‌ها و مراتع نهایت سعی و کوشش نمایند که کاملاً جلوگیری شود و ترتیبی اتخاذ نمایند که برای انجام سنت‌های ملی از بوته‌های بی‌ارزش استفاده شود در این مورد هم خوشبختانه مؤسسه تحقیقات منابع طبیعی بررسی و آزمایش لازم را نموده و نوعی بوته بی‌ارزش به نام Lectuca Orientalis که یک نوع علف هرز است بدست آورده‌اند که باید به موقع از آن استفاده شود (احسنت - صحیح است) از توجهی که فرمودید سپاسگزارم بقیه وقتم را به همکار ارجمند آقای رفعت می‌دهم.

رئیس - آقای رفعت تشریف بیاورید.

دکتر رفعت - دیروز مردم میناب که برای اولین بار به زیارت شهبانوی محبوب و بدون آلایش خود در شهر میناب نائل می‌شدند در خود احساس غرور و افتخار کردند.

علیاحضرت شهبانو در ساعت ۱۰ صبح در حالی که رئیس دفتر مخصوص شهبانو و چند تن از وزرا و مسئولین امور اجرایی در التزام رکاب بودند به میناب تشریف‌فرما شدند.

مردم میناب که از ساعت‌ها قبل به عشق زیارت شهبانو در اطراف خیابان‌های محل عبور شهبانو اجتماع کرده بودند به محض زیارت شهبانو صدای هلهله و شادی آنها در سراسر فضا طنین‌انداز شد شهبانو در دانشسرای دخترانه میناب ضمن بازدید از کلاس‌های درس به مسئولین امور آموزشی دستور فرمودند که به دانش‌آموزان درس فضیلت اخلاقی بیاموزند زیرا آنان مادران آینده مملکت هستند. (احسنت)

شهبانو از مرکز بهداشت و تغذیه مادران و کودکان میناب که از لحاظ وسعت در ایران منحصر به فرد است و نیز مرکز رفاه شماره ۲ زنان و همچنین از خانه فرهنگ روستایی و خانه دهقانی و مرکز بهداری و بهزیستی و نیز از سد میناب بازدید فرمودند.

تاریخ بشریت زنان برجسته‌ای را به خاطر دارد که هر یک به صفات عالیه‌ای متصف و موصوفند ولی تقوی درایت فضائل ملکوتی خصوصاً سرشت پاک و مظهر شهبانوی گرامی که از سلاله تابناک خاندان عصمت و طهارت می‌باشند شهبانوی ایران را آنچنان ممتاز نموده که ملت ایران علاوه بر اعتقاد راسخی که به مقام شامخ سلطنت دارد به معنویت شهبانو که مظهر تقوی - پرهیز - مرهم دردمندان و منجی مستمندان می‌باشند و همواره چون گوهری تابناک بر زنجیر عدل آریامهری درخشیده‌اند مباهی بوده و خداوند متعال را بر این نعمت شکر می‌گذارد. (صحیح است - احسنت)

فرد فرد افراد این مملکت و پارلمان ایران برای شهبانوی بدون آلایش و محبوب ایران احترام قائل است در اجازه شرفیابی که در میناب به نمایندگان مرحمت فرمودند به خواسته‌های آنها در جهت رفاه مردم عنایت فرموده و شخصاً احتیاجات رفاهی را یادداشت فرمودند.

شرفیابی نمایندگان به حضور علیاحضرت که در اجرای دستورات شاهنشاه آریامهر بود مدت یک ساعت به طول کشید و نشانه توجه معظم لها به پارلمان است. (صحیح است)

شهبانوی گرامی به روستا می‌روند و با روستانشینان نشست می‌فرمایند و به تأسی به اجداد مطهرشان از آنان دلجویی می‌فرمایند وقتی یک زن روستایی شهبانوی ایران را در منزل خود می‌یابد گویی تمام اختلافات طبقاتی را فراموش می‌کند و اصل برابری و تساوی حقوق را که به امر شاهنشاه آریامهر در این مملکت برقرار شده به چشم می‌بیند و درک می‌کند.

شهبانوی ایران مخالف ظاهرسازی است و عقیده دارند مطالب را آن‌طور که هست و حقیقت دارد باید به عرض‌شان برسد و راجع‌به مسائل و اموری دستور مؤکد برای انجام آن صادر می‌فرمایند که در جهت رفاه مردم باشد و بدون هیچ‌گونه ظاهرسازی انجام گردد. (احسنت)

تشریف‌فرمایی علیاحضرت شهبانو به دورترین روستای ایران امید و نوید زندگی بهتر را به آنان می‌دهد در میناب با وجود این‌که اتومبیل برای علیاحضرت حاضر کرده بودند اراده فرمودند که پیاده در بین مردم راه بروند و به خواسته‌های آنها شخصاً رسیدگی فرمایند آری چنین است رهبری خردمندانه‌ای که ملت ایران بدان تکیه داشته و از مواهب آن برخوردار بوده است و امید دارد که تشریف‌فرمایی علیاحضرت همه ساله تجدید گردد.

(احسنت - احسنت)

رئیس - آقای رفعتی تشریف بیاورید.

رفعتی - جناب آقای رئیس نمایندگان محترم بنده از جناب مهندس صائبی که چند دقیقه از وقت‌شان را به من دادند متشکرم جناب آقای مهندس صائبی مطالب مبسوطی در حضور والاحضرت بیان داشتند و لازم می‌دانم بگویم آنچه بنده را تحت‌تأثیر قرار داد آن احساسی بود که مردم غیور مرزنشین آن منطقه به خرج دادند و این مسئله واقعاً جای شکر و سپاسگزاری است مسئله دیگری که می‌خواستم به عرض برسانم راجع به درختکاری است درختکاری در مملکت ما امری است که در ثروت ملی ما تأثیر به سزایی دارد بنده معتقدم که جنگل سرمایه‌ایست زوال‌ناپذیر و باید وزارت کشاورزی به امر جنگل‌کاری بیشتر توجه کند بنده از جناب آقای وزیر کشاورزی و معاون ایشان تشکر می‌کنم که پذیرایی شایان و توضیحات کافی درباره جنگل و جنگلکاری دادند. مسئله دیگری که می‌خواستم به عرض همکاران محترم برسانم در مورد نرخ انواع میوه در مملکت بخصوص تهران است. بنده خوشحال شدم ه تمام دستگاه‌های مملکتی و همچنین خانم‌های خانه‌دار تهران و شیراز خرید میوه را در شب عید تحریم کردند و بخصوص سپاسگزارم که دولت هم تأیید کرد. این کار از دو جهت خوب است یکی از این جهت که خداوند در قرآن می‌فرماید بخورید و بیاشامید ولی اسراف نکنید و در جای دیگر وقتی که حضرت رسول آنچه را که داشت خرج کرد دستور رسید که نه آن‌قدر خرج کنید و صرف کنید که محتاج شوید و نه آن‌قدر خرج نکنید که ممسک شوید این میوه‌فروشان که در تهران هستند ممکن است بین آنها اشخاص خوبی هم باشد که البته من ندیده‌ام بی‌انصافی در بین صنف میوه‌فروش به حدی است که همه را به ستوه درآورده است (صحیح است) پرتقال کیلویی ۷۵ تومان (یک نفر از نمایندگان - آن نارنگی است که به این قیمت می‌فروشند)، خیار یک کیلو ۵/۱۲ تومان، آقای بهار نماینده محترم مجلس می‌گفت که من یک ساعت قبل خریده بودم دوازده ونیم تومان ولی یکساعت بعدکه مراجعه کردم۲۵ تومان می‌فروختند! بنده از همکاران محترم انتظاردارم ماکه نماینده مردم هستیم بهمه بسپاریم که میوه گران نخرند تا این مبارزه در حقیقت یک مبارزه ملی باشد وبی انصافها بجای خودشان بنشینند وبی انصافی نکنند. در بازار تهران اشخاص شریفی هستند ولی در صاف میوه فروشها چه سردخانه دارو چه فروشنده جزء هیچگونه انصافی ندارند، بیائید بخاطر مبارزه با فساد با این صنف بی انصاف مبارزه کنید ۰ اینها صنفی هستند بی انصاف که واقعأ سرمایه ملی ما را به باد می‌دهند (سالارجاف -آقای رفعتی اطاق اصناف مسبب گرانی است) اطاق اصناف خودشی خیلی ازکالاها راگران نرخ گذاری می‌کند ۰ اطاق اصناف د ر با زار تهران کالائی را ۱۲۳ تومان قیمت گذاشته د رحالی که فروشنده ۱۰۳ تومان می‌فروشد (صد ری کیوان -آقای رفعتی تعیین قیمت‌ها ارتباطی به اطاق اصناف ندارد و اطاق اصناف قیمت تعیین نمی‌کند) اطاق اصناف بعداز قیمت گذاری باید وظیفه اش را دنبال کند وگران فروش را تعقیب کند. آخر این بی انصافی تا کی باید ادامه داشته باشد ۰ بهر حال من استدعا می‌کنم بوضع این عده رسیدگی شود ۰ بنظرمن برای مبارزه با این عده بهترین کار نخریدن میوه است و نخریدن میوه را دولت هم باید پی گیری کند. این واقعأ امری است ملی و باید ادامه پیداکند.

اگر یک روز میوه نباشد، نخورید یک وقت ملت آمریکا یعنی زنان خانه دار آمریکا یکت هفته خوردن و خریدن گوشت را تحریم کردند ونخردند وتمام قصابان بزانو درآمدند حالا این میوه فروشان چکاره هستند وچرا باید تمام میوه این مملکت را دردست داشته باشند و بنوعی هستی این ملت را دور بریزند ۰ متشکرم. (صحبح است - احسنت)

- تصویب صورت جلسه‌های روز یکشنبه ۷ اسفندهاه و صبح روز سه شنبه ۹ اسفندماه ۲۵۳۶

۳- تصویب صورت جلسه‌های روز یکشنبه ۷ اسفندهاه و صبح روز سه شنبه ۹ اسفندماه ۲۵۳۶.

رئیس - راجع بصورت جلسه روزهای یکشنبه هفتم و صبح سه شنبه نهم اسفندماه که توزیع شده است نظری نیست؟ (اظهاری نشد) این دوصورت جلسه تصویب می‌شود.

- اعلام وصول ۴ لایحه ازمجلس سنا

۴- اعلام وصول ۴ لایحه ازمجلس سنا.

رئیس - وارد دستور می‌شویم، لوایحی از مجلس ستا رسیده است برای اطلاع مجلس قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

ریاست محترم مجلس شورای ملی

عطف بنامه شاره ۷۳۶۶ مورخ ۱/۲۵ ۲۵۳۶/۱آن مجلس محترم گزارش کمیسیون شماره ۴ (بودجه) در قبال لایحه شماره ۸۵۲۰مورخ ۲۵۳۶/۳/۳۰ دولت راجع به ترمیم حقوق وظیفه وراث قانونی نعمت الله خیلی کارمند متوفی ژاندارمری کشور شاهنشاهی در جلسه روز شنبه ۳ ۱ اسفندماه ۵۳۶ ۲ مطرح گرد ید وبتصویب مجلس سنا رسید.

اینک لایحه قانون فوق جهت اخذ رأی نهائی آن مجلس محترم بضمیمه ایفاد می‌گردد.

رئیس مجلس سنا- جعفرشریف امامی.

رئیس - نسبت به این لایحه درجلسه آینده اخذ رأی می‌شود.

ریاست محترم مجلس شورای ملی

عطف بنامه شماره ۱۸۱۱۸ مورخ ۲۵/ ۲۵۳۶/۱۱آن مجلس محترم گزارش کمیسیون شماره ۴ (امور اقتصادی و دارائی) در قبال لایحه شماره ۰ ۵۲۷ ۹ مورخ ۲۵۳۶/۱۰/۴ دولت راجع باصلاح قانون تامین اعتبارات عمرانی و عمومی در جلسه روز شنبه ۱۳ اسفند ماه ۲۵۳۶ مطرح گرد ید و برای آن پیشنهاد فوریت شد که ابتدا فوریت وسپس لایحه مزبور بتصویب مجلس سنا رسید ۰ اینک لایحه قانون فوق جهت اخذ رأی نهائی درآن مجلس محترم بضمیمه ایفاد می‌گردد.
رئیس مجلس سنا - جعفرشریف امامی.

رئیس - اصلاحات مجلس سنا به کمیسیون دارائی ارجاع می‌شود.

ریاست محترم مجلس شورای ملی

گزارش کمیسیون شماره ۱ (خارجه) درقبال لایحه شماره ۹۳۸۹۴ مورخ ۲۵۳۶/۹/۲۰ دولت راجع به به موافقت نامه تامین اجتماعی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری کره در جلسه روز شنبه ۱۳ اسفند ماه ۲۵۳۶ مطرح گردید و بتصویب مجلس سنا رسید.
اینک لایحه قانون فوق جهت تصویب آن مجلس محترم بضمیمه ایفاد می‌گردد.
رئیس مجلس سنا - جعفرشریف امامی.

رئیس - لایحه به کمیسیونهای مربوط ارجاع می‌شود.

ریاست محترم مجلس شورای ملی

گزارش کمیسیون شماره ۳ (دادگستری واستخدام) در قبال لایحه شماره ۱۱۰۵۳۲ مورخ ۲۵۳۶/۱۱/۱۲ دولت راجع به اعلام دارائی متصدیان مقام‌های مملکتی در جلسه روز شنبه ۱۳ اسفندماه ۲۵۳۶ مطرح گردید و بتصویب مجلس سنا رسید ۰
اینک لایحه قانون فوق جهت تصویب آن مجلس محترم بضمیمه ایفاد می‌گردد.
رئیس مجلس سنا - جعفرشریف امامی.

رئیس - لایحه به کمیسیونهای مربوط ارجاع می‌شود.

- طرح و تصویب گزارش شور دوم انتقال قسمتی از وظایف وزارت کشاورزی و عمران روستائی و ارسال به مجلس سنا

۵- طرح و تصویب گزارش شور دوم انتقال قسمتی از وظایف وزارت کشاورزی و عمران روستائی و ارسال به مجلس سنا.

رئیس -گزارش شور دوم انتقال قسمتی از وظایف وزارت کشاورزی و عمران روستائی مطرح است قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

گزارش شور دوم از کمیسیون کشاورزی وعمران روستائی بمجلس شورای ملی

کمیسیون کشاورزی و عمران روستائی در جلسه روز چها رشنبه ۰ ۱ / ۲ ۱ /۳۶ ۵ ۲ باحضور آقایان عبدالله منصور معاون وزارت کشاورزی و عمران روستائی، غلامعلی مهابادی معاون وزارت نیرو، فریبرز پاکزاد معاون وزارت راه و ترابری لایحه شماره ۰ ۵۹۲۲ مورخ ۲۵۳۶/۸/۱ دولت مربوط به انتقال قسمتی از ظایف وزارت کشاورزی و عمران روستائی را که گزارش شور اول آن بشماره ۹۴۷ چاپ گردیده است با توجه به پیشنهادهای رسیده مورد رسیدگی قرارد اد وبا اصلاحاتی بشرح زیر تصویب کرد ۰ اینک گزارش آنرا بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

لایحه قانون انتقال قسمتی از وظایف وزارت کشاورزی و عمران روستائی.

ماده واحده - از تاریخ تصریب این قانون قسمتی از وظایف وزارت کشاورزی و عمران روستائی با کلیه اعتبارات و تعهدات و تجهیزات وکارکنان مربوط موضوع قانون تغییر نام وزارت کشاورزی و منایع طبیعی به وزارت کشاورزی و عمران روستائی وتجدید سازمان کشاورزی کشور مصوب خردادماه دوهزارو پانصد وسی و شش شاهنشاهی به ترتب زیر به وزارتخانه‌های راه وترابری، نیرو و بهداری و بهزیستی منتقل می‌شوند.

۱- ایجاد و توسعه راه از مراکز دهستان و روستاشهرها به شبکه راههای اصلی وفرعی کشور و همچنین ایجاد ونگهداری کلیه راههای روستائی منطقه در قالب برنامه جامع راههای فرعی و روستائی استان به وزارت راه و ترابری.
۲- ایجاد و توسعه ونگهداری و مدیریت شبکه برق روستائی وکشاورزی استان به وزارت نیرو.
۳- سالم سازی محیط روستاها، ازقبیل (تامین آب مشروب - احداث آبریزگاههای بهداشتی - احداث حمامهای بهداشتی و بهسازی حمامهای غیر بهداشتی - احداث غسالخانه و رختشویخانه وکشتارگاه - و ترتیب نگهداری و نظارت و مراقبت تاسیسات مربوط به وزارت بهداری و بهزیستی.
تبصره ۱- تفکیک و انتقال اعتبارات مربوط بامور مذکور دراین قانون با همکاری وزارتخانه‌های ذیربط توسط سازمان برنامه وبودجه بعمل خواهد آمد.
تبصره ۲- ترتیب انتقال کارکنان توسط سازمان امور اداری و استخدامی کشور با همکاری وزارتخانه‌های ذ یربط داده خواهد شد مستخدمین رسمی که دراجرای این قانون به سازمانهای غیرمشمول قانون استخدام کشوری منتقل می‌شوند مشمول ماده ۱۴۴ قانون استخدام کشوری و تبصره‌های آن خواهند بود هرگاگروه و پایه این قبیل مستخدمین درسازمان غیر مشمول محل خدمت پائین تراز گروه و پایه قبلی آنان باشدکماکان از حقوق گروه وپایه قبلی استفا ده خواهند کرد. مهندسین وتکنیسین‌های کشاورزی کماکان در وزارت کشاورزی و عمران روستائی انجام وظیفه خوا هندکرد.
تبصره ۳- وظایف مذکور دراین قانون براساس ضوابط و معیارهای تعیین شده از طرف وزارتخانه‌های مربوط از طریق واحدهای منطقه‌ای و استانی تحت نظر استاندار وبا همکاری انجمنهای ملی و مشارکت اهالی روستاها بمرحله اجرا گذاشته می‌شود.
تبصره ۴- آن قسمت ازقوانین و مقررات که مغایر بااین قانون باشد لغومیشود.

مخبرکمیسیون کشاورزی وعصران روستا ئی -عزیزاله قوامی.

گزارش شور دوم ازکمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری بمجلس شورای ملی

کمیسیون امور استخدام وسازمانهای اداری درجلسه روزچهارشنبهه ۲۵۳۶/۱۲/۱۰ با حضور نمایندگان دولت لایحه انتقال قسممتی از وظایف وزارت کشاورزی و عمران روستائی را مورد رسیدگی قرارداد و مصوبه کمیسیون کشاورزی و عمران روستائی را تاییدوتصویب کرد.

اینک گزارش آنرا بمجلس شورای ملی تقد یم مید ارد.

مخبرکمیسیون امور استخدام سازمانهای اداری - دکتر ملک منصور اسنفد یاری.

گزارشی شور دوم ازکمیسیون امور اقتصادی ودارائی بمجلس شورای ملی

کمیسیون امور اقتصادی ود ا رائی د رجلسه ۲۵۳۶/۱۲/۱۰ با حضور نمایندگان دولت لایحه انتقال قسمتی ازوظایف وزارت کشاورزی و عمران روستائی را مورد رسیدگی قرارد اد و مصوبه کمبسیون کشاورزی و عمران روستائی راتأیید و تصویب کرد.

اینک گزارش آنرا بمجلس شورایملی تقدیم می‌دارد.

مخبر کمیسیون اموراقتصادی ودارائی محمدعلی ادیب مجلسی.

گزارش شور دوم از کمیسیون نیرو بمجلس شورای ملی

کمیسیون نیرودرجلسه روز چهارشنبه ۲۵۳۶/۱۲/۱۰ با حضور نمایندگان دولت لایحه انتقال قسمتی از وظایف وزارت کشاورزی و عمران روستائی را مورد رسیدگی قرارد اد و مصوبه کمیسیون امور کشاورزی و عمران روستائی را تأیید و تصویب کرد.

اینک اگزارش آنرا بمجلس شورایملی تقدیم می‌دارد.

مخبرکمیسیون نیرو- اسدالله موسوی ماکوئی.

گزارش شور دوم ازکمیسیون بهداری وبهزیستی بمجلس شورای ملی

کمیسمیون بهداری و بهزیستی در جلسه روزپنجشنبه۱۱ /۱۲ /۲۵۳۶ با حضور نمایندگان دولت لایحه انتقال قسمتی از وظایف وزارت کشاورزی و عمران روستائی را مورد رسیدگی قرارداد و مصوبه کمیسیون کشاورزی و عمران روستائی را تایید و تصویب کرد.

مخبرکمیسیون بهداری و بهریستی - دکتر علی صدیق - اسفند یاری.

گزارش شور دوم از کمیسیون راه وترابری بمجلس شورای ملی

کمیسیون راه و ترابری درجلسه روز پنجشنبه ۲۵۳۶/۱۲/۱۱ با حضور نمایندگان دولت لایحه انتقال قسمتی از وظایف وزارت کشاورزی و عمران روستائی را موردرسیدگی قرارداد و مصوبه کمیسیون کشاورزی و عمران روستائی راتایید وتصویب کرد.

اینک گزارشی آنرا بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبرکمیسیون راه و ترابری - عباس اخباری.

رئیس - ماده واحده مطرح است نظری نیست؟ (اظهاری نشد) درکلیات آخر لایحه نظری نیست؟ (اظهاری نشد) نسبت بماده واحده وکلیات آخر آن رأی می‌گیریم خانمها و آقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد.

لایحه برای تصویب مجلس سنا فرستاده می‌شود.

- طرح گزارش شور اول الحاق یک تبصره بماده ۲ قانون استخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی

۶- طرح گزارش شور اول الحاق یک تبصره بماده ۲ قانون استخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی.

رئیس - گزارش شور اول الحاق یک تبصره بماده۲۲ قانون استخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی مطرح است قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

گزارش شور اول از کمیسیون امور استخدام وسازمانهای اداری بمجلس شورای ملی

کمیسیون اموراستخدام و سازمانهای اداری درجلسه روز سه شنبه۲۵۳۶/۱۲/۹ باحضور تیمسار سپهبد کاتوزیان معاون وزارت جنگ لایحه شماره ۱۲۱۴۲۴ مورخ ۲۵۳۶/۱۲/۲دولت مربوط به الحاق یک تبصره بماده ۲۲ قانون استخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی را که در جلسه روزسه شنبه ۲/۲ ۵۳۶/۱ ۲ تقدیم وبشماره ۹۴۹ چاپ گردیده است مورد رسیدگی قرار داد وتصویب کرد.

اینک گزارش آنرا بشرح زیر به مجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد. لایحه قانون الحاق یک تبصره به ماده ۲۲ قانون استخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی.

ماده واحده - تبصره زیر بماده ۲۲ قانون استخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی افزوده می‌شود.

تبصره - دانشجویان رشته خلبانی دانشکده افسری نیروی هوائی شاهنشاهی پس ازموفقیت و ابراز شایستگی لازم درآموزشهای مقدماتی و عمومی که مدت آن حداقل از یکسال کمتر نخواهد بود بدوا بدرجه ستوان سومی نائل و بقیه دوره دانشکده را با درجه مذکور طی خواهند نمود و پس ازموفقیت دردوره خلبانی بدرجه ستوان دومی مفتخر می‌گردند و هرگاه بعلل مختلف وضعف در پرواز قادر به ادامه تحصیل دراین رشته نباشند جهت طی آموزش تخصصی بیکی از دوره‌های تخصصی همان نیرو معرفی و به تحصیل ادامه خواهند داد و دراینصورت ترفیعات بعدی آنان تابع مقررات مربوط بافسران فارغ التحصیل آموزشگاههای افسری! خواهد بود. این تبصره از تاریخ ۲۵۳۵/۷/۱۵ قابل اجرا می‌باشد.

مخبرکمیسیون اموراستخدام وسازمانهای اداری - د کتر ملک منصور اسفندیاری.

گزارش شور اول از کمیسیون نظام بمجلس شورای ملی

کمیسیون نظام درجلسه روزسه شنبه ۲/۹ ۵۳۶/۱ ۲ باحضور تیمسار سپهبد کاتوزیان معاون وزارت جنگ لایحه الحاق یک تبصره بماده ۲۲ قا! ون استخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی را مورد رسیدگی قرارداد و مصوبه کمیسیون امور استخدام وسازمانهای اداری را تایید و تصویب کر د ۰

اینک گزارش آنرا به مجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد

مخبرکمیسیون نظام - عبدالحسین تژده.

رئیس - کلیات لایحه مطرح اسث نظری نیست ۰ (اظهاری نشد) نسبت بورود در شور ماده واحده رأی می‌گیریم خانمها وآقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد ماده واحده مطرح است نظری نیست ۰ (اظهاری نشد)

لایحه برای شور دوم به کمیسیون‌های مربوط ارجاع می‌شود.

- طرح و تصویب فوریت وگزارش شورا اول تأسیس دانشگاه علوم و فنون ارتش شاهنشاهی وارسال به مجلس سنا

۷- طرح و تصویب فوریت وگزارش شورا اول تأسیس دانشگاه علوم و فنون ارتش شاهنشاهی وارسال به مجلس سنا.

رئیس - گزارش شور اول تاسیس دانشگاه علوم و فنون ارتش شاهنشاهی مطرح است قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

گزارش شور اول کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری بمجلس شورای ملی

کمیسیون امور استخدام وسازمانهای اداری درجلسه روزچهارشنبه ۲/۳ ۵۳۶/۱ ۲ با حضور تیمسارسپهبد کاتوزیان معاون وزارت جنگ لایحه شماره ۱۱۰۲۳۲ مورخ۲۵۳۶/۱۱/۱۰ دولت مربوط به تأسیس دانشگاه علوم و فنون ارتش شاهنشاهی را که درجلسه روز سه شنبه ۱۱ / ۱۱ /۲۵۳۶ تقدیم وبشما ره ۹۱۱ چاپ گرد یده است مورد رسیدگی قرارداد و با اصلاحاتی تصویب کرد. اینک گزارشی آنرا بشرح زیر به مجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

لایحه قانون تأسیس دانشگاه علوم و فنون ارتش شاهنشاهی.

ماده ۱ - بمنظور تربیت نیروی انسانی آزموده و متخصص در زمینه علوم وفنون درسطوح لیسانس، فوق لیسانس و د کتری باهدفهای آموزشی، پژوهشی، توسعه و ساخت برای خودکفائی و بی نیازی کشور، پشتیبانی نیروهای سه گانه ارتش شاهنشاهی دانشگاه علوم و فنون ارتش شاهنشاهی تاسیس می‌شود که وابسته بستاد بزرگ ارتشتاران می‌باشد.

ماده ۲ - دانشگاه علوم و فنون ارتش شاهنشاهی که د راین قانون دانشگاه نامیده می‌شود دارای شخصیت حقوقی واستقلال مالی است و ازنظر مقررات آموزشی واستخدامی و مالی و معاملاتی تابع مقررات این قانون و اساسنامه وآئین نامه‌های مربوط بخود می‌باشد.

ماده ۳ - اساسنامه و سا زمان د انشگاه و تغییرات بعدی آن توسط رئیس دانشگاه پیشنهاد و با تصویب اعلیحضرت هما یون شا هنشاه بزرگ ارتشتاران بمورد اجراء گذاره می‌شود.

ماده ۴ - وظائف و اختیارات مشروحه زیر دراین دانشگاه بعهده رئیس ستاد بزرگ ارتشتاران خواهدبود.

الف- رسیدگی و تصویب بودجه دانشگاه.
ب- ر سیدگی و تصویب آئین نامه‌های آموزشی و استخدامی ومالی ومعاملاتی دانشگاه.
ج- رسیدگی و تصویب عملکردحسابهای سالانه دانشگاه.
د- رسیدگی و تصویب آئین نامه‌های شورای علمی وفنی دانشگاه.
ه- تعیین حسابرس دانشگاه.
و- رسیدگی واتخاذ تصمیم درباره سایر مسائلی که وسیله رئیس دانشگاه پیشنهاد می‌گردد.

ماده ۵ - ارکان دانشگاه عبارتند از:

الف - شورای علمی وفنی۰
ب - رئیس دانشگاه.

ماده ۶ - شورای علمی و فنی دانشگاه عالیترین مرجع برای تنظیم خط مشی آموزشی، پژوهش، توسعه وساخت دردانشگاه است که ازاعضاء زیر تشکیل می‌شود:

الف - رئیس دانشگاه.
ب - معاونان دانشگاه.
ج - روسای دانشکده‌ها ومراکز تحقیقاتی وپژوهشی دانشکاه.
د - حداقل یک نفر نماینده علمی از هردانشکده مرکز و موسسه تایع دانشگاه.

ماده ۷ - رئیس دانشگاه با فرمان همایونی منصوب می‌شود ۰

ماده ۸ - وظائف و اختیارات شورای علمی و فنی و رئیس دانشگاه در اساسنامه تعیین می‌گردد ۰

ماده ۹ - برنامه دروس دانشگاه با هماهنگی شورای مرکزی دانشگاههای کشور تنظیم و تصویب می‌شود. وارزش تحصیلی وقانونی دانشنامه‌های این د انشگاه مشابه با دانشنامه‌های سایر دانشگا ههای کشور بوده وبرابرمقررات عمومی سایر دانشگاهها تصویب و امضاء می‌گردد.

ماده ۱۰ - دانشگاه می‌تواند بنابه مقتضیات و نیازمندیها علاوه بردانشکده‌ها وموسسات تحقیقاتی مرکزی خود در سایر نقاط دیگر نیز شعبه و یا مراکز تحقیقاتی و دانشکده دایر نماید ۰

ماده ۱۱ - آئین نامه‌های آموزشی و استخد امی، مالی ومعاملاتی دانشگاه توسط رئیس دانشگاه پیشنهاد وبا تصویب رئیس ستاد بزرگ ارتشتاران بمورد اجراءگذارده می‌شود.

ماده ۱۲ - کارمندان رسمی دانشگاه از مزایائی که پرسنل غیر نظامی ارتش شاهنشاهی استفاده می‌کنند برخوردارخواهند بود.

ماده ۱۳ - بودجه دانشگاه همه ساله جزء بودجه ارتش شاهنشا هی برآورد و منظور خواهدشد ۰

ماده ۱۴ - در مورد ماشین آلات و ابزار ومواد ووسائل کار مربوط باین دانشگاه اعم از خریداری و یا اهدائی ازلحاط حقوق وعوارض گمرکی مانند سایر وسائل وابزار آلات مشابه در ارتش شاهنشاهی رفتار خواهدشد.

ماده ۱۵ - مقررات این قا نون ا ز تا ریخ ۲۷ / ۵ /۲۵۳۶ قابل اجراء است.

مخبرکمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری – دکتر ملک منصور اسفندیاری.

گزارش شور اول از کمیسیون نطام بمجلس شوای ملی

کمیسیون نظام درجلسه ۲/۳ ۵۳۶/۱ ۲ با حضور تیمسار سپهبد کاتوزیان معاون وزارت جنگ لایحه تاسیس دانشگاه علوم و فنون ارتش شاهنشاهی را مورد رسیدگی قرارداد و مصوبه کمیسیون اموراستخدام و سازمانهای اداری را تایید و تصویب کرد ۰

اینک گزارش آنرا به مجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبرکمیسیون نظام - عبدالحسین تژده.

گزارش شور اول کمیسیون امور اقتصادی و دارائی بمجلس شورای ملی

کمیسیون اموراقتصادی و دارائی در جلسه ۲/۴ ۱ /۵۳۶ ۲ با حضور تیمسار سپهبد کاتوزیان معاون وزارت جنگ لایحه تاسیس دانشگاه علوم و فنون ارتش شاهنشاهی را مورد رسیدگی قرارداد و مصوبه کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری راعینا تایید و تصویب کرد.

اینک گزارش آنرا به مجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبرکمیسیون امور اقتصادی و دارائی - محمدعلی ادیب مجلسی.

گزارشی شور اول کمیسیون علوم وآموزش عالی بمجلس شورای ملی

کمیسیون علوم وآموزش عالی درجلسه ۷/ ۲ ۱ /۵۳۶ ۲ باحضور تیمسا ر سپهبد کاتوزیان معاون وزارت جنگ لایحه تاسیس دانشگاه علوم و فنون ارتش شاهنشاهی را مورد رسیدگی قرار داد ومصوبه کمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری را عینا تایید وتصویب کرد.

اینک گزارش آنرا به مجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبرکمیسیون علوم و آموزش عالی – هرمز پیشوائی.

رئیس – تیمسار کاتوزیان فرمایشی دارید بفرمائید.

تیمسار سپهبد کاتوزیان (معاون وزارت جنگ) - بنده از مقام محترم ریاست و نمایندگان ارجمند استدعا می‌کنم این لایحه با قید یک فوریت مطرح شود.

رئیس - فوریت لایحه مطرح است نظری نیست (اظهاری نشد) بفوریت لایحه رأی می‌گیریم خانمها و آقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد ۰ کلیات لایحه مطرح است نظری نیست ۰ (اظهاری نشد) نسبت بورود در شور مواد رأی می‌گیریم خانمها و آقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد ماده اول قرائت می‌شود.

(بشرح زیرخوانده شد)

ماده ۱- بمنظور تربیت نیروی انسانی آزموده و متخصص در زمینه علوم و فنون درسطوح لیسانس، فوق لیسانس و دکتری با هدفهای آموزشی، پژوهشی، توسعه و ساخت برای خودکفائی و بی نیازی کشور، پشتیبانی نیروهای سه گانه ارتش شاهنشاهی دانشگاه علوم و فنون ارتش شاهنشاهی تاسیس می‌شود که وابسته بستاد بزرگ ارتشتاران می‌باشد.

رئیس - درماده اول نظری نیست؟ (اظهاری نشد)

بماده اول رأی می‌گیریم خانمها و آقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد ماده دوم قرائت می‌شود.

(بشرح زیرخوانده شد)

ماده ۲- دانشگاه علوم وفنون ارتش شاهنشاهی که درایمن قانون دانشگاه نامیده س بیشود دارای شخصیت حقوقی و استقلال مانی و معاملاتی تایع مقررات این قانون و اساسنامه وآئین نامه‌های مربوط بخود می‌باشد.

رئیس - درماده دوم نظری نیست ۰(اظهاری نشد) بماده دوم رأی می‌گیریم خانمها و آقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرما یند (اکثربرخاستند) تصویب شد ماده ۳ قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

ماده ۳- اساسنامه و سازمان د انشگاه و تغیرات بعدی آن توسط رئیس دانشگاه پیشنهاد و با تصویب اعلیحضرت هما یون شا هنشاه بزرگ ارتشتاران بمورد اجراء گذا ره می‌شود ۰

رئیس - در ماده ۳ نظری نیست ۰ (اظهاری نشد) بماده ۳ رأی می‌گیریم خانمها وآقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثربرخاستند) تصویب شد ماده ۴ قرائت می‌شود ۰

(بشرح زیر خوانده شد)

ماده ۴ - وظائف واختیارات مشروحه زیر در این دانشگاه بعهده رئیس ستاد بزرگ ارتشتاران خواهد بود.

الف - رسیدگی وتصویب بودجه دانشگاه.
ب - رسیدگی وتصویب آئین نامه‌های آموزشی و استخدامی ومالی ومعاملاتی دانشگاه.
ج – رسیدگی وتصویب عملکرد حسابهای سالانه دانشگاه.
د - رسیدگی وتصویب آئین نامه‌های شورای علمیو فنی دانشگاه.
ه - تعیین حسابرس دانشگاه.
و - رسیدگی و اتخاذ تصمیم درباره سایر مسائلی که وسیله رئیس دانش.

رئیس - در ماده ۴ نظری نیست ۰ (اظهاری نشد) بماده ۴ رأی میگبریم خانمها وآقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد. ماده ۵ قرائت می‌شود ۰

(بشرح زیر خوانده شد)

ماده ۵ - ار کان دانشگاه عبارتند از:

الف - شورای علمی و فنی.
ب - رئیس دانشگاه.

رئیس - در ماده ۵ نظری نیست (اظهاری نشد) بماده ۵ رأی میگبریم خانمها و آقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد ماده ۶ قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

ماده ۶ - شورای علمی و فنی دانشگاه عالیترین مرجع برای تنظیم خطمشی آموزش، پژوهش، توسعه وساخت دردانشگاه است که از اعضاء زیر تشکیل می‌شود:

الف - رئیس دانشگاه.
ب - معاونان د انشگاه.
ج - روسای دانشکده‌ها ومراکز تحقیقاتی وپژوهشی د انشگاه ۰
د - حداقل یک نفر نماینده علمی از هر دانشکده مرکز وموسسه تایع دانشگاه.

رئیس - در ماده ۶ نظری نیست ۰(اظهاری نشد) بماده ۶ رأی می‌گیریم خانمها و آقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد ماده ۷ قرا ئت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

ماده ۷ - رئیس دانشگاه با فرمان همایونی منصوب می‌شود.

رئیس – در ماده ۷ نظری نیست ۰ (اظهاری نشد) بماده ۷ رای می‌گیریم خانم‌ها وآقا یانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد ماده ۸ قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

ماده ۸ - وظایف واختیارات شورای علمی وفنی و رئیس دانشگاه در اساسنامه تعیین می‌گردد ۰

رئیس - در ماده ۸ نظری نیست (اظهاری نشد) بماده ۸ رأی می‌گیریم خانم‌ها وآقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد ماده ۹ قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

ماده ۹ - برنامه دروس دانشگاه با هماهنگی شورای مرکزی دانشگاههای کشور تنظیم وتصویب می‌شود. و ارزش تحصیلی وقانونی دانشنامه‌های این دانشگاه مشابه با دانشنامه‌های سایر دانشگاههای کشوربوده و برابر مقررات عمومی سایر دانشگاهها تصویب و امضاء میگرد د ۰

رئیس - در ماده ۹ نظری نیست ۰(اظهاری نشد) بماده ۹ رای می‌گیریم خانم‌ها وآقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد ماده ۱۰ قرائت می‌شود.

(بشرح زیرخوانده شد)

ماده ۱۰ - دانشگاه می‌تواند با به مقتضیات و نیازمندیها علاوه بردانشکده‌ها وموسسات تحقیقاتی مرکزی خود درسایر نقاط دیگر نیز شعبه و یا مراکز تحقیقاتی و دانشکده دایر نماید ۰

رئیس - درماده ۱۰ نظری نیست؟ (اظهاری نشد) بماده. ۱ رای می‌گیریم خانمها وآقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثربرخاستند) تصویب شد ماده ۱۱ قرائت می‌شود ۰ (بشرح زیرخوانده شد)

ماده ۱۱ - آئین نامه‌های آموزشی و استخدامی، مالی و معاملانی دانشگاه توسط رئیس دانشگاه پیشنهاد و با تصویب رئیس ستاد بزرگ ارتشتاران بمورد اجرا گذارده می‌شود.

رئیس - در ماده ۱۱ نظری نیست ۰ (اظهاری نشد) بماده ۱۱ رأی می‌گیریم خانمها و آقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد ماده ۱۲ قرائت می‌شود.

(بشرح زیرخوانده شد)

ماده ۱۲- کارمندان رسمی دانشگاه از مزایائی که پرسنل غیرنظامی ارتش شاهنشاهی استفاده می‌کنند برخوردار خواهند بود ۰

رئیس - درماده ۱۲ نظری نیست. (اظهاری نشد) بماده ۱۲ رأی می‌گیریم خانمها وآقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثربرخاستند) تصویب شد ماده ۱۳ فرائت می‌شود ۰ (بشرح زیرخوانده شد)

ماده ۱۳- بودجه دانشگاه همه ساله جزء بودجه ارتش شاهنشاهی برآورد ومنظور خواهد شد ۰

رئیس - درماده ۱۳ نظری نیست؟ (اظهاری نشد) بماده ۱۳ رای می‌گیریم خانمها وآقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد.

ماده ۱۴ قرائت می‌شود.(بشرح زیرخوانده شد)

ماده ۱۴ - درمورد ماشین آلات وابزار و مواد ووسائل کار مربوط باین دانشگاه اعم از خریداری و یا اهدائی از لحاظ حقوق و عوارض گمرکی مانند سایر وسائل وابزار آلات مشابه در ارتش شاهنشاهی رفتار خواهد شد.

رئیس - در ماده ۱۴ نظری نیست (اظهاری نشد) بماده ۱۴ رأی می‌گیریم خانمها وآقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثربرخاستند) تصویب شد ماده ۱۵ قرائت می‌شود ۰ (بشرح زیرخوانده شد)

ماده ۱۵ - مقررات این قانون از تاریخ ۲۵۲۶/۵/۲۷قابل اجراء است.

رئیس - درماده ۱۵ نظری نیست (اظهاری نشد) بماده ۱۵ رأی می‌گیریم خانمها وآقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد کلیات آخر لایحه مطرح است نظری نیست. (اظهاری نشد) بمجموع مواد وکلیات آخر لایحه رأی می‌گیریم خانمها وآقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد لایحه برای تصویب مجلس سنا فرستاده می‌شود.

- طرح گزارش شور اول اصلاح قانون تاسیس وزارت نیرو

۸- طرح گزارش شور اول اصلاح قانون تاسیس وزارت نیرو.

رئیس - گزارش شور اول اصلاح قانون تاسیس وزارت نیرو مطرح است قرائت می‌شود ۰

(بشرح زیر خوانده شد)

گزارش شور اول اکمیسیون اموراستخدام و سازمانهای اداری بمجلس شورای ملی

کمیسیون امور استخدام وسازمانهای اداری درجلسه روز پنجشنبه ۲/۴ ۵۳۶/۱ ۲ با حضورآقای تقی توکلی وزیر نیرو لایحه شماره ۱۱۰۳۲۲ مورخ ۱۱/ ۱۱ /۲۵۳۶ دولت مربوط به اصلاح قانون تأسیس وزارت نیرو را که در جلسه روز سه شنبه ۲۵۳۶/۱۱/۱۱ تقدیم و بشماره ۹۱۰ چاپ گردیده است مورد رسیدگی قرارداد و با اصلاحاتی بشرح زیر تصویب کرد. اینک گزارش آنرا به مجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

لایحه قانون اصلاح قانون تاسیس وزارت نیرو.

ماده ۱ - بندهای زیر به آخر ماده ۱ قانون تاسیس وزارت نیزو مصوب ۲۸/ ۱ ۱ /۱۳۵۳ (۲۵۳۳ شاهنشاهی) اضافه می‌شود ۰

ف - بهره برداری از نیروگاههای اتمی که توسط سازمان انرژی اتمی ایجاد شود.
ص - احد اث یا تکمیل نیروگا ههای اتمی وبهره برد اریاز آنها.

ماده ۲ - وزارت نیرو علاوه برحقوق و اختبارات قانونی خود دارای وظائف واختیارات مندرج دربندهای (ب) و (ج) و (د) و (ه) و (و) و (ز) ماده ۴ قانون سازمان انرژر اتمی ایران نیزخواهد بود۰

ماده ۳ - ماده ۲ قانون تاسیس وزارت نیرو بشرح زیر اصلاح می‌شود:

ماده ۲ - وزارت نیرو مجاز است برای انجام وظایف مقرر در این قانون شرکتها وسازمانهای تحقیقاتی وآموزشی مورد نیاز را با تصویب هیئت وزیران بوجود آورد. اساسنامه شرکتها وسازمانهای مذکور وسیله وزارت نیرو تهیه وبتصویب کمیسیونهای استخدام ونیروی مجلسین خواهد رسید ونسبت به تغییرات بعدی اساسنامه‌های مذکورنیز به ترتیب فوق عمل خواهد شد.
تبصره - وزارت نیرو می‌تواند بمنظور ادغام وتفکیک وظائف وتشکیلات شرکتها وسازمانها وموسسات فعلی تایع خود اساسنامه‌های آنها را مورد تجدید نظر قرارداده وطبق این ماده به تصویب کمیسیونهای مذکور برساند.

ماده ۴ - مقررات استخدامی ومعاملاتی ومالی این شرکتها وسازمانها مشابه مقررات سازمان انرژی اتمی خواهد بود ۰

مخبر کمیسیون امور استخدام وسازمانهای اداری - دکتر ملک منصور اسفندیاری.

گزارش شور اول کمیسیون نیرو بمجلس شورای ملی

کمیسیون نیرو در جلسه ۲۵۳۶/۱۲/۱۰ باحظور نمایندگان دولت لایحه اصلاح قانون تاسیس وزارت نیرو را مورد رسیدگی قرارداد و مصوبه کمیسیون اموراسستخدام و سازمانهای اداری را تایید وتصویب کرد.

اینک گزارش آنرا بمجلس شورایملی تقدیم می‌دارد.

مخبرکمیسیون نیرو - میراسدالله موسوی ماکوئی.

گزارش شور اول از کمیسیون امور اقتصادی و دارائی بمجلس شورای ملی

کمیسیون اموراقتصادی و دارائی در جلسه ۲۵۳۶/۱۲/۱۰ با حضور نمایندگان دولت لایحه اصلاح قانون تاسیس وزارت نیرو را مورد رسیدگی قرارداد و مصوبه کمیسیون امور استخدام وسازمانهای اداری را تأییدوتصویب کرد.

اینک گزارشی آنرا به مجلس شورایملی تقدیم می‌دارد.

مخبر کمبسیون امور اقتصادی ودارائی – محمدعلی ادیب مجلسی.

رئیس -کلیات لایحه مطرح است نظری نیست. (اظهاری نشد) نسبت بورود در شور مواد رآی می‌گیریم خانمها وآقایانیکه موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثربرخاستند) تصویب شد ماده اول قرائت می‌شود ۰

(بشرح زیر خوانده شد)

ماده ا- بندهای زیر به آخر ماده ۱ قانون تاسیس وزارت نیرو مصوب ۲۸/ ۱۱ /۱۳۵۳ (۲۵۳۳ شاهنشاهی) اضافه می‌شود.

ف - بهره برداری از نیروگاههای اتمی که توسط سازمان انرژی اتمی ایجاد شود ۰
ص - احداث یا تکمیل نیروگا ههای اتمی و بهره برداری از آنها ۰

رئیس - در ماده اول نظری نیست؟ (ا ظهاری نشد) ماده دوم قرائت می‌شود.

(بشرح زیرخوانده شد)

ماده ۲- وزارت نیرو علاوه برحقوق واختیارات قانونی خود دارای وظائف واختیارات مندرج دربندهای (ب) و (ج) و (د) و (ه) و (و) و (ز) ماده ۴ قانون سازمان انرژی اتمی ایران نیز خواهد بود.

رئیس - درماده دوم نظری نیست (اظهاری نشد) ماده ۳ قرائت می‌شود.

(بشرح زیرخوانده شد)

ماده ۳ - ماده ۲ قانون تاسیس وزارت نیرو بشرح زیر اصلاح می‌شود.

ماده ۲ - وزارت نیرو مجاز است برای انجام وظایف مقرر در این قانون شرکتها و سازمانهای تحقیقانی وآموزشی مورد نیاز را با تصویب هیئت وزیران بوجود آورد اساسنامه شرکتها وسازمانهای مذکور وسیله وزارت نیرو تهیه و بتصویب کمیسیونها استخدام ونیروی مجلسین خواهد رسید ونسمبت به تغییرات بعدی اساسنامه‌های مذکور نیز به ترتیب فوق عمل خواهد شد ۰

تبصره - وزارت نیرو می‌تواند بمنظور ادغام وتفکیک وظائف وتشکیلات شرکتها وسازمانها و موسسات فعلی تابع خود اساسنامه‌های آنها را مورد تجدید نظر قرارداده وطبق این ماده به تصویب -کمیسیونهای مذکور برساند.

رئیس - درماده ۳ نظری نیست؟(اظهاری نشد)

ماده ۴ قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

ماده ۴ - مقررات استخدامی ومعاملاتی ومالی این شرکتها و سازمانها مشابه مقررات سازمان انرژی اتمی خواهد بود.

رئیس - در ماده ۴ نظری نیست.(اظهاری نشد)

لایحه برای شور دوم به کمیسیونهای مربوط ارجاع می‌شود.

- طرح و تصویب از گزارش شور دوم اجازه تشکیل شرکت سهامی تهیه و توزیع فیلم به وزارت فرهنگ وهنر وارسال به مجلس سنا

۹- طرح و تصویب از گزارش شور دوم اجازه تشکیل شرکت سهامی تهیه و توزیع فیلم به وزارت فرهنگ وهنر وارسال به مجلس سنا.

رئیس - گزارش شور دوم اجازه تشکیل شرکت سهامی تهیه وتوزیع فیلم بوزارت فرهنگ وهنر مطرح است قرائت می‌شود.

(بشرح زیر خوانده شد)

گزارش شور دوم ازکمیسیون فرهنگ وهنر بمجلس شورایملی

کمیسیون فرهنگ و هنر درجلسه روز پنح شنبه ۲۵۳۶/۱۱/۲۰ با حضور آقای حشمتی معاون وزارت فرهنگ و هنر لایحه شماره ۷۵۱۲ مورخ ۲۵۳۶/۳/۳۰ دولت مربوط به اجازه تشکیل شرکت سهامی ویا مشارکت با شرکتهای خصوصی بوزارت فرهنگ و هنر را که گزارش شور اول آن به شماره ۹۰۶ چاپ گردیده است باتوجه به پیشنهاد رسیده مورد رسیدگی قرارداد وبا مختصر اصلاحی تصویب کرد.

اینک گزارشی آن را بشرح زیر به مجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

لایحه قانون اجازه تشکیل شرکت سهامی تهیه وتوزیع فیلم به وزارت فرهنگ و هنر.

ماده واحده - بوزارت فرهنگ و هنر اجازه داده می‌شود بمنظور انجام امور مربوط به تهیه وتولید انواع فیلمهای سینمائی و عملیات فیلمبرداری و لابراتواری وصداگذاری وسایر امور مربوط به تدارک و تهیه فیلم و نمایش وتوزیع وفروش آن مستقلا ویا با مشارکت سایر اشخاص اقدام به تشکیل شرکت سهامی نماید.

اساسنامه شرکت به تصویب کمیسیونهای مربوط مجلسین خواهد رسید و نمایندگی سهام دولت باوزیر فرهنگ و هنر، وزیر امور اقتصادی ودارائی ووزیرمشاور و رئیس سازمان برنامه و بودجه خواهد بود.

این شرکت می‌تواند در زمینه عملیات خود به تشکیل شرکتهای فرعی مبادرت کندویا در شرکتهای مربوط به کار فیلم وسینما مشارکت وسرمایه گذاری نماید.

وزارت فرهنگ و هنر مجاز است مواد و تجهیزات و ماشین آ لات و سایر و سایل مربوط به کار فیلم و سینما متعلق به خود را به ترتیبی که در اساسنامه شرکت تعیین خواهدشد ارزیابی وبابت تمام یا قسمتی ازسرمایه بشرکت منتقل نماید.

مخبر کمیسیون فرهنگ وهنر- میراسد الله موسوی ماکوئی.

گزارش شور دوم ازکمیسیون امور استخدام و سازمانهای اداری بمجلس شورای ملی

کمیسیون اموراستخدام وسازمانهای اداری در جلسه ۲/۳ ۵۳۶/۱ ۲ با حضور نمایندگان دولت لایحه اجازه تشکیل شرکت سهامی تهیه وتوزیع فیلم به وزارت فرهنگ و هنر را مورد رسیدگی قرارداد و مصوبه کمیسیون فرهنگ و هنر را در اینمورد تایید وتصویب کرد.

اینک گزارشی آن را به مجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبر کمیسمیون امور استخدام وسازمانهای اداری - دکتر ملک منصور اسفند یاری.

گزارش شور دوم از کمیسمیون امور اقتصادی و دارائی بمجلس شورای ملی

کمیسمیون اموراقتصادی ودارائی درجلسه روز چهارشنبه ۲/۴ ۱ /۵۳۶ ۲ با حضور نمایندگان دولت لایحه اجاز تشکیل شرکت سهامی تهیه وتوزیع فیلم بوزارت فرهنگ وهنر را مورد رسیدگی قرارداد ومصوبه کمیسیون فرهنگ وهنر را دراین مورد تایید و تصویب کرد.

اینک گزارشی آن را بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

مخبرکمیسیون اموراقتصادی و دارائی - محمدعلی ادیب مجلسی.

رئیس - ماده واحده مطرح است نظری نیست. (اظهاری! شد) کلیات آخر لایحه مطرح است آقای قائمی بفرمائید.

قائمی - با اجازه مقام محترم ریاست مجلس شورای ملی و همکاران ارجمند کلیات آخر این لایحه، لایحه‌ای که در زمینه تشکیل شرکت از ناحیه وزارت فرهنگ وهنر یا مشارکت با گروهای دیگر برای تهیه فیلم مطرح است، وضعی را برای بنده ایجاد کرد که مطالبی را ضرور میدانم در ساحت مقدس مجلس شورای ملی عرضه بدارم. عرض کنم همه میدانیم که قومیت و پیکره هر جامعه و قومی را به حکایت تاریخ فرهنگ ملی آن قوم پاسداری کرده است (صحیح است) و حراست نموده است وبقای قوم را سبب شده است. فرهنگ ملی ماکه ازفرهنگ‌های غنی جامعه بشری است نیز همیشه هوشیارانه این وظیفه بزرگ وعظیم و شگرف خود راکه پاسداری از قومیت ما بوده است به نیکی انجام داده فرهنگ ملی مجموعه‌ای است از خلق و خو، راه و رسم، آداب، سنت‌ها و مجموعه هنری آن قوم ما همان طورکه گفتیم به حکایت تاریخ دیدیم که که درقبال هجوم‌ها وحمله‌ها قرارگرفتیم شاید از نظر نظامی توفیق نداشتیم ولی پابرجای ماندیم این دوام و بقا و استقرار قومیت خود را مدیون این عامل فرهنگ و و پاسدارنده بوده و هستبم، بنابراین بسیار هوشیارانه، دقیق وآگاه باید به مسائلی که با فرهنگ ملی ما ارتباط پیدا می‌کند، نگاه کنیم خوشبختانه از حدود هزار و سیصد سال قبل توان، نیرو و قدرت فرهنگ ملی ما مضاعف شد یعنی معتقدات دینی، یعنی اسلام باهمه روشنگری‌ها با همه اعتلاء انسانیت و عرضه کردن حریت وآزادی و برابری در جامعه بشری که ما باجان و دل به این جهات پذیرا شدیم و باتمام وجود بدان معتقدیم و عشق می‌ورزیم و این فرهنگ عظیم اسلامی درفرهنگ ملی ما عجین شر، عجین شدن این نیروی عظیم قدرت فرهنگ ملی ما را مضاعف کرد بنابراین هرامری از امور کلی و جزئی هرگاه در فرهنگ ملی ما که ازاین دو قدرت بزرگ شوکت یافته و تشکبل شده است برخورد کنیم باید با ذره بین‌های قوی و با نظری که توأم با وسواسی شدید باشد بدان نگاه کنیم مباد، مباد که یک سهل انگاری به ضوابط فرهنگ ملی، دینی، و معتقداتی ما خدشه‌ای وارد کند، معتقدات اعم است از معتقدات نسبت به مبانی ملی، معتقدات دینی، ذهنیات، دامنه این مطلب بسیار وسیع است و به جهت گستردگی این دامنه، دامنه دقت ماهم باید بسیار وسیع، باریک و ظریف باشد، اما هنر درفرهنگ ملی ما موضع خاصی دارد هنر ملی ما که زبان و ادبیات مربوط به آن موسیقی، نقاشی، مجسمه سازی معماری و سایر هنرها است هرکدام درجای خود از عظمتی که عرضی کردم درتأثیر وحفظ و بقای ملی نقش بسیار ارزنده و بزرگی را ایفا می‌کند به همین جهت همیشه مورد احرام و ستایش جامعه ایرانی بوده است مسئله فیلم وفیلم سازی هم که یکی از انواع هنر است که درعصر جدید درمیهن ما مطرح می‌باشد و از همان اندازه اهمیت برخوردار است اندیشه هارا ما در قالب هنرها انعکاس می‌دهیم از جمله در قالب هنر فیلمسازی پس جناب رامبد دقت دراین باب همانطور که عرض کردم می‌باید به وسواس آلوده باشد باید مراقب و موشکاف بکشیم جناس حشمتی وزارت فرهنگ وهنر منباب کنترل و نظارت دقیق در انطباق مسائل هنری که از طریق فیلم انعکاس پیدا می‌کند با ضوابط دینی و ملی ومقدسات مذهبی ما می‌باید بشدت تطبیق داشته باشد (احسنت - صحیح است) نشر یک فیلم، یک قطعه شعر، یک ترانه ویک گفتگوی ادبی بسی آئار اجتماعی عظیم ممکن است بدنبال داشته باشد ما همانطور که گفتم هرچقدر به فرهنگ ملی خود اعتقاد داریم و آنرا ستایش می‌کنیم نسبت به فرهنگ معتقدات دینی ومقدسات مذهبی خود بهمان اندازه و بلکه بیشتر احترام می‌گذاریم، و شدیدا انتظار داریم که در این زمانه مراقبت بسیار دقیق و شدید باشد هرگاه حرکات و انعکاسهای هنری باهریک از ضوابط و معتقدات دینی و ملی ما انطباق نداشته باشد من اطمینان دارم که ازجانب ملت ایران محکوم ومردود است بنابراین وزارت فرهنگ و هنردراین زمینه وظیفه بسیار بسیار بزرگی بعهده دارد اما بدنبال این وظیفه سنگین وظیفه دیگری هم برعهده سازمان رادیو تلویزیون ایران و گذار شده است چرا چونکه این سازمان وسیله نشر و انعکاس مسائل هنری است سازمان رادیو تلویزیون باید توجه داشته باشد که تا کجا. تا اعماق وجود آحاد ملت ایران شب و روز موثر است (صحیح است) سازمانی که تا این حد تاثیر وجودی دارد می‌بایست بیش از پبش به وضع خطیر خود توجه داشته باشد (بانو داودی - البته توجه کامل دارد) که با اعصاب و اعتقادات مردم ارتباط مستقیم دارد گاهی یک مطلب کوچک در یک زمینه محدود که از سازمان رادیو تلویزیون منعکس می‌شود عکس العمل‌های بحث وانتقادی را دنبال می‌کند بنابراین نمی‌باید بدون کنترل دقیق و بدون توجه به انطباق مسایلی که آماده نشریات با ضوابط دین مقدس اسلام وضوابط فرهنگ ملی ما قدمی برداشته شود (بانوداودی - سازمان رادیو و تلویزیون قدمی که مغایر با دین اسلام باشد برنداشته است) شما هم بعدآ می‌توانید تشریف بیاورید و نظرات خودتان را بفرمائید، آنچه سبب شد و مرا واداشت امروز از فرصت بحث در کلیات این لایحه استفاده کنم و این تذکرات را منباب وظیفه خطیر و بزرگ نمایندگی ملت دراین ساخت مقدس عنوان نمایم مقاله ایست که در اطلاعات پنجشنبه گذشته در شماره ۱۵۵۵۱ روزنامه از آقای احمد احرار نویسنده معروف دیدم جناب رامبد هنر قاعده و ضابطه دارد حرمت و حیثیات اعتقادات ملی و مذهبی ما باید بشدت از طرف دولت کنترل شود به هر رسوائی که نمی‌شود نام هنر داد اگر این هنر است چهارپایان از همه هنرمند ترند (نمایندگان - موضوع چیست ۰) شرم می‌کنم از نقل واقعه مربوط به این هنرمند (ناطق روزنامه‌ای را به نمایندگان نشان داد) این تابلوئی است هنرمندی باصطلاح پیکره عریان و ناپسند خود را در نگارخانه شهر به نمایش گذاشته است یعنی خلاف اخلاق حسنه، یعنی خلاف عفت عمومی و خلاف قانون عمل شده است نگارخانه از اماکن عمومی است (اخلاق پور - قابل تعقیب است) این جرم است (خورشید - اعلام جرم کنید) یکی دو سال قبل بود شاید هم سال گذشته که کمال سوء استفاده را از برگزاری مراسم جشن هنر در شیراز کردند رسواترین - مبتذل ترین وکثیف ترین حرکات حیوانی را جلو چشم مردم بنام هنر ارائه کردند لابد مراقبتی نبوده است لابد مواخذه‌ای نبوده است که امروز این آقای آشور بانیپال با بلا این رسوائی را بوجود میاورد این چه هنرمندی است این چه هنری است که اعتقادات ملی، دینی، معنوی، قومیت و حیثیت ملی ما را منکوب می‌کند. و همه را جریحه دار می‌سازد ۰ نگارخانه شهر جناب حشمتی طبق قانون جزا، از اماکن عمومی است هرگونه عمل زشتی که اخلاق حسنه وعفت عمومی را جریحه دار کند بمنزله انجام و مباشرت در مقام و منظر عمومی در خیابانهای مختلف شهر تلقی می‌شود من نمیدانم آقای دادستان تهران با خواندن این مقاله چه کرده‌اند به همین جهت -سوالی دارم که در پایان گفتارم تقدیم مقام ریاست می‌کنم تا جناب وزیر دادگستری تشریف بیاورند دراینجا دراین مورد و درسایر موارد مشابه توضیح بفرماید که چه اقداماتی انجام شده است من بخاطر دارم یکی از همکاران ضمن بحث در بودجه اشاره‌ای در مورد اعمالی که عفت عمومی را جریحه دار می‌کند کردند و نسبت به انتشار و پخش و فروشی کتابچه‌های وارداتی از غرب متمدن، غربی که هنر لختی رابه انسانیت عرضه می کندو این را شرف و حیثیت میداند مطالبی گفتند ولی عرض کنم ما مردم ایران چنین هنری را نمی‌خواهیم و اینگونه هنر را در ردیف حرکات حیوانی میدانیم ما به فرهنگ ملی خود معتقدیم و آنرا ستایش می‌کنیم ما مسلمانیم وبه اعتقادات دینی و مذهبی خود بشدت علاقمندیم و بنام یک مسلمان تقاضا می‌کنیم که دولت کمال مراقبت و شدت عمل را نسبت به این مسائل مرعی دارد. بهرتقدیر این یادآوری و تذکری که عرض کردم از جهت احساسی بودکه در وظیفه نمایندگی دراین باب داشتم و مطمئن هستم که همه همکاران من هم چنین احساسی دارند و چنین مسولیتی را درک می کنداز دولت جناب آموزگار که آقای رامبد میدانم شخص ایشان فارغ از مسائل خصوصی و مسائل اصولی وآن مائلی که می‌باید مقیاس و معیار قرار گبرد برای ابراز علاقه من وعاطفه‌ای که مربوط به شخص خودم است شدیدا علاقمند به توفیق و پیشرفت این دولت هستم وبه لحاظ کسی که شدیدا نسبت به شخص نخست وزیر و چهره دولت کمال احترام را دارد امیدوارم توجه بیشتری در این مورد مبذول بدارند سوال را هم تقدیم مقام ریاست می‌کنم تا وزیر دادگستری جواب قانونیش را بفرمایند متشکرم (احسنت).

رئیس - سوال به دولت ابلاغ می‌شود، آقای آستانه‌ای بفرمائید.

آستانه‌ای - با اجازه مقام معظم ریاست، همکاران ارجمند نمایندگان محترم بیانات فصیح همکار محترم از جهتی مرا قانع کرد واز جهتی تحریک کرد، برای بیان فرهنگ ملی ملتی، هرکس ضوابط وتعاریفی را انتخاب کرده است ولی من معتقدم فرهنگ یک ملت را می‌توان درکلمه شعور ملی خلاصه کرد اگر ملتی شکست بخورد اگرملتی ظاهرا مضمحل شود اگر خدا نکرده برنامه‌های اقتصادیش به نتیجه مطلوب نرسد ولی فرهنگ ملی او مستحکم باشد آن ملت نجات پیدا خواهد کرد همانطورکه ما بعد از حلسه اعراب دویست سال در تاریکی بودیم وبعد از دویست سال نجات پیداکرد یم، یک انسان بزرگوار ایرانی بنام فردوسی طوسی که از خانواده دهقان وکشاورز بود برخاست وفرهنگی را از نو بنیاد نهاد وایران را بوسیله احیای زبان فارسی نجات داد اگر ما بخواهیم بافراد خانواده‌های ایران، کشاورزان، خرده مالکان وحتی مالکان احترام بگذاریم تنها بواسطه اینکه فردوسی ازاین جهتی که هست شایسته احترام هست وفرهنگ ملی ما تا به آن پایه بود که این افرادی راکه برشمردم وقتی که ندای اصلاحات ارضی برخاسته شد بلافاصله بندای پادشاه خود لبیک اجابت گفتندو اسناد مالکیت خود را تقدیم دولت کردند واین خود یک ورق شامخی ازفرهنگ و تمدن بزرگ وکهنسال کشور ما امست، این برنامه‌های بزرگ که در ایران زمین بنا بامر شاهنشاه و همکاری صاحبان اراضی درست انجام شده است اگر ما بخواهیم نسبت به تقسیم اراضی سایر کشورها مقایسه کنیم خواهیم دید که مال ایران از برداشتی شامخ تر برخوردار است، بنابراین نسبت بفرهنگ ملی خود سخت مغروریم وبه آن اعتقاد داریم بعد از بنیان گذاری انقلاب جدید خوشبختانه اوامر مطاع ملوکانه نسبت بمسائل فرهنگی وهنری هم نافذ وشامخ بوده است، یک جامعه مترقی دارای چهار رکن است رکن اول اقتصادی، رکن دوم کن سیاسی، رکن سوم امور تعلیم وتربیت، رکن چهارم هنری می‌باشد، یعنی یک اجتماع اگر به امور اقتصاد وسیاست وامور فرهنگی نرسد نمی‌تواند بکار هنر بپردازد، اما خوشبختانه در ایران همزمان با آنکه برنامه‌های بزرگا واساسی پیاده می‌شد به کار هنر نیز رسیدگی شد، مامی بینیم که درتمام روستاها یا لا اقل در بیشتر روستاها آثار فرهنگ و هنر هست از جمله خانه‌های فرهنگ روستائی وکتابخانه‌ها که شایستگی فراوان و شایسته احترام است، بنابراین اگرما هراندازه بخواهیم بودجه صرف توسعه فرهنگ ملی خود بکنیم کار کوچکی کرده‌ایم، برای پیشبرد عقاید بزرگ من یک سطر از شعر استاد طوس را بخوانم تا جناب آقای حشمتی بیشتر متوجه شوندکه چه وظیفه بزرگی برعهده فرهنگ وهنر گذاشته شده است می‌فرماید:

فرستاده باید فرستاده‌ای
برون پر زمهر ودرون چاره‌ای

ما اگر بخواهیم یک دوره کامل دانشکده حقوق و علوم سیاسی را تمام کنیم شاید باین نکته‌ای که استاد طوسی گفته است برسیم، این گفته استاد طوس است و این عظمت فرهنگ ما است که درچشم وجان پادشاه ما نفوذ دارد، پادشاه ما که می‌فرماید خانواده پهلوی از خانواده اصیل ایرانی است و ماهم یک خانواده از خانواده‌های ایران هستیم و می‌فرمایند.

بنی آدم اعضای یک پیکرند
که در آفرینش زیک گوهرند

اگر شاهنشاه ما تحت نفوذ فرهنگ سعدی نبود اوامری را صادر نمی‌فرمودند که به ملتهای جهان سوم که گرسنه‌اند، باید برسیم پس این اعتقاد وآن عفت فرهنگی ملی ما است که از زبان رهبر ما به جهانیان ابلاغ می‌شود تصویب این قانون بسیار لازم و ضروری است اما باید تذکر بدهم دولت هم اکنون دراین برنامه است که که شرکتهائی که ضررمی کنند یا تعطیل کنند یا عل واقعی ضرر آنرا پیدا کنند یا اگر می‌توانند آنرا اصلاح کنند من شخصا هییچ اشکالی نمی‌بینم که شرکت شما ضرر کند ولی اگر بتوانیم به تعالی ملی و فرهنگ مملکت کمک کنیم آن بالاترین سود را خواهد داشت استدعای من اینست که در اول اساسنامه و درآخر اساسنامه شما بگنجانیم میهن، ملت، مردم، یا آنهائی که سنشان از. ۳ سال کمتر است جناب آقای رامبد مثل بند ۰ که ۵۰سال دارم ندیده‌اند اوضاع سابق ایران را، آنها خیال می‌کنند که ایران همیشه این وضعیت بوده چرا با آمریکا وسوئد برابر نشده‌اند اما با اتفاقات، حوادث، جنگها، طغیانهالی را علیه خارجیان داشتیم که بدست روستائی وعشا یر، خرده مال، اصناف، روحانیون و سرانجام مردم این سرزمین انجام شده که هریک گنج بزرگی است که جوانان ما باید بدانند و متاسفانه نمی دانند این فیلمی که اخیرأ در تلویزیون نمایش داده شد بنام ایران در پهنه جنگ جهانی دوم بسیارمفید بود باور کنید بعد از نشان دادن این فیلم. ۱-۱۵ درصد روحیه جوانان عوض شده است و باور کنیدکه می‌گفتند این واقعیت دارد گفتم اینها چیزهائی است که مادیده‌ایم و شما ندیده‌اید شما در عصری به دنیا آمده‌اید که اوضاع عصر شما خیلی خوب است به هرحال ضمن تایید این لایحه از دولت استدعا می‌کنم به این مسأله عنایت فرمایندکه در سرلوحه فیلم سازی شرکث، فیلم‌های میهنی ساخته بشود ضمن تایید گفتار همکار ارجمند خودم عرضی می‌کنم که من مسلمان و مسلمان زاده هستم ولی عرض می‌کنم که مذهب همه فرهنگ ملی یک ملتی نیست قسمتی از فرهنگ ملی است که بایدبه آن احترام گذاشت ولی به ملت هم باید احترام گذاشت این مذهب ماست که ملت مارا به اینجا کشیده ولی به هر حال استقلال ملی ما باید فوق العاده مورد توجه دولت قرار بگیرد با تشکر از عنایتی که فرمودید.

رئیس - نظر دیگری درکلیات آخر لایحه نیست. (اظهاری نشد) نسبت به ماده واحده وکلیات آخرآن رأی می‌گیریم خانمها و آقایانی که موافقند خواهش می‌کنم قیام فرمایند (اکثر برخاستند) تصویب شد لایحه برای تصویب مجلس سنا فرستاده می‌شود.

- اخذ رای نهائی نسبت به لایحه اصلاح تبصره یک ماده ۷۵ قانون مالیاتهای مستقیم و ابلاغ به دولت

۱۱- اخذ رای نهائی نسبت به لایحه اصلاح تبصره یک ماده ۷۵ قانون مالیاتهای مستقیم و ابلاغ به دولت.

رئیس - گزارش کمیسیون امور اقتصادی و دارائی راجع به لایحه اصلاح تبصره یک ماده ۷۵ قانون مالیاتهای مستقیم مطرح است قرائت می‌شود.

(بشرح زیرخوانده شد)

گزارش کمیسیون امور اقتصادی و دارائی بمجلس شورایملی

کمیسیون امور اقتصادی و دارائی درجلسه روز پنجشنبه ۲/۴ ۱ /۵۳۶ ۲ با حضورآقای علی اصغرطباطبائی معاون وزارت امور اقتصادی و دارائی تغییرات مجلس سنا درباره لایحه اصلاح تبصره (۱)ماده ۷۵ قانون مالیاتهای مستقیم رامورد رسیدگی قرارداد و با تغییرات مجلس محترم سنا موافقت کرد.

اینک گزارش آنرا بمجلس شورای ملی تقدیم می‌دارد.

قانون اصلاح تبصره (۱) ماده ۷۵ قانون مالیاتهای مستقیم.

ماده واحده - تبصره یک ماده ۷۵ قانون مالیاتهای مستقیم بشرح زیر اصلاح می‌شود:

از تاریخ اول فروردین ماه ۲۵۳۶ پنج د رصدی که طبق این ماده ازتهیه کنندگان فیلمهای فارسی ونمایش دهندگان فیلمهای خارجی وصول شده و یا می‌شود درحساب مخصوصی که از طرف خزانه دار یک در بانک مرکزی ایران افتتاح می‌شود نگاهداری و طبق آئین نامه‌ای که به پیشنهاد وزارت فرهنگ وهنر بتصویب هیئت وزیران می‌رسد بمصرف کمک به تهیه کنندگان فیلمهای ایرانی که فبلم آنها دارای جنبه‌های هدری ومیهنی و اجتماعی و آمورشی و اخلاقی باشد خواهد رسید. ازتهیه کنندگان فیلمهای ایرانی که فبلم آنها به تشخیص وزارت فرهنگ و هنر واجد یکی ازجنبه‌های مذکور فوق باشد بجز پنج درصد موضوع این ماده وجه دیگری بابت مالیات مطالبه نخواهد شد.

مخبرکمیسیون امور اقتصادی و دارائی - محمد علی ادیب مجلسی.

رئیس - اصلاحات مجلس سنا مطرح است نظری نیست؟(اظهاری نشد) نسبت به این لایحه با ورقه اخذ رأی می‌شود.

(اسامی نمایندکان به ترتیب زیر وسیله منشی‌ها خانم جهانبانی و آقای دکتر رئیسی اعلام شد و در محل نطق اخذ رأی بعمل آمد).

خانمها و آقایان: اخلاق پور جهانشاه افشار بسیح خلخالی -پیر سید محمد کاظم جزایری -خزیمه - آزموده - اد یب مجلسی - سیف الله افشار - د! کتر بقائی یزدی - پیرزاده - جعفری - آستانه‌ای - اربابی اناری - بانو افشار جعفری - بنکدارپورپیشوا ئی - جلالیان - اخصیبی - آشوریان - ا رد لان - دکتر تجدد - جندقی - خلیل زاده شیرازی - آصف - اسحقی کاهکش - الموتی - دکتر بهادری - تدین - جعفر جوادی - خورشید - عبدالها دی آقا یان - اسحقی نژاد امیرعشایری - بهار - تربتی - سعید جوادی - محمد اسدی - اوحدی - بهارلو – جوکار- آلتی جعفربای - اهری - تقوی لاریجا نی - با نو جها نبا نی - د انشی - آموزگا ر - ملک منصور اسفندیاری - ایلخانی - تقی زاده منظری - جهانشا هی - بانو داودی - اسکندری - بانو بابان - بهنیا - بارک زهی – توتونچی افشا ر - چلاجور - د رودی - بیات - دکتر چهرا زی - دلخوش فومنی - اشرفی - باقرزاده - پارسا - توکلی - دولتی – ابطحی فهلیانی - دکتر اعتمادی - باقری - پارسا مطلق - حجتی - منوچهر د هقان - ابوالهدی لنگرودی - اعظمی باوندپور دکتر برومند - جاف - حریری - دهقان نژاد - اجاق - محمد صادق افتخار- بانو برومند - پزشکپور - جبا ری - حیدرزاده امین - ذوا ۱! فقاری - اخباری جواد افتخاری - بزرگ زاده - حیدری - راشدی - پور بردباری - ساگینیان - عباس میرزائی - قدمی - صدری کیوان -دکتر رئیسی - ستاری - شادمان ولوی - دکتر صدیق اسفندیاری - دکتر عدل - قرائی - لیقوانی - رئیسی اردکانی - سترک دره شوری - شریعت - بانو عدیلی قراچورلو - لیوانی - دکتر رحمانی - شریفی - با نو صنیع - عطارد - رحیم زاده خوئی - سرهنگ زاده – شهابی - با نو ضرابی - محمد حسین غضنفری - قربانی نسب - رحیمی لاریجانی - سعادت فرد - - دکتر ضیائی - غلامرضا غضنفری - مانی - دکتر رشید یاسمی - سعادت قدس نیا - شهرستانی - دکتر فرزان امیری - قوامی - متولی - رضوانی - عبداللطیف شیخ الاسلامی - دکتر طبیب - فرمان کاسمی مجتبائی - کریم بخش سعیدی - مهدی شییخ الاسلامی - طرفی - دکتر فروزین - کاشفی - مجتهدی - دکتر رفعت – شییخ الاسلامی بانه - طغیانی دولت آبادی - فرهنگ بیگوند سید کریم کاظمی - دکتر محققی - رفعتی - سلیمانی - فلاح مقدم - محمد خانلوی عشایری - رهبر - سلیمانی سواد کوهی - سیدعلی صا ئب - عا بدی - دکتر فیروزآبا دی - کوشکی - ریاضی - سلیمی - صا ئبی - دکتر عا د لی را نکوهی قا ئمی - با نو کما لی آزاد - ریگی - سیدکلال - عا لمی - قاد ری - کمیلی زاده - بانو مشائی - منصور صادقی - قاسم زاده - کهن - دکتر مشیر - سیدی - نوذرصادقی - دکتر عاملی تهرانی - قاسمی - دکترکیان - مظهری زرگرزاده - سیفی اینانلو - صبوری یزدی - عباس عطا ئی - قاضی - معتضدی ساری اصلانی – سعید محمدی دشتکی -صحرا ئی - معززی -–دکتر هر - وزیری - معینی چا غروند- مهرزاد - وشمگیر - میرزالو - نواب صفا - وکیل گیلانی - ملکشاهی - میرعرب رضی - نوربخش دماوندی - بانو هاشمی - منتظری - میرلاشاری - محمد نوری - هاشمی میاندوآب - د لتر منصور- بانو نائینی طبا - مجتبی نوری - منصوریان - ناظمی - نوری اسفندیاری - موسوی ماکوئی - بانو نجیمی نائینی - دکتر واحدی - بانو وحیدی - پروفسور یغمائی – یگانه.

(آراء داده شده شماره شد ونتبجه آن به قرار زیراعلام گرد ید).

آراء موافق ۲۲۰ رای.

رئیس - لایحه با ۲۲۰ رآی موافق به اتفاق آراء تصویب شد به دولت ابلاغ می‌شود.

موافقین – خانمها و آقایان: اخلاق پور جهانشاه افشا ر بسیج خلخالی – پیر- سید محمد کاظم جزا یری -خزیمه آزموده -ادیب مجلسی - سیف الله افشار - دکتر بقائی یزدی - پیرزاده - جعفری – آستانه‌ای - اربابی اناری - بانو افشار جعفری - بنکدارپور پیشوائی - جلا لیا ن - خطیبی - آشوریان - اردلان - دکتر تجدد - جندقی - خلیل زاده شیرازی - آصف - اسحقی کاهکش - الموتی - دکتر بهادری - تدین - جعفر جوادی - خورشید - عبد الهادی آقا یان - اسحقی نژاد امیرعشایری - بهار- تربتی - سعید جوادی- محمد اسدی - اوحدی - بهارلو- جوکار -التی جعفربای - اهری - تقوی لاریجانی - بانو جهانبانی - دانشی - آموزگار - ملک منصور اسفندیاری - ایلخانی - تقی زاده منظری - جهانشاهی - بانو داودی - اسکندری - بانو بابان - بهنیا - بارک زهی - توتونچی افشار – چلاجور -درودی - بیات - دکتر چهرازی - دلخوش فومنی - اشرفی باقرزاده - پارسا - توکلی - دولتی - ابطحی فهلیانی - دکتر اعتمادی - باقری - پارسا مطلق - حجتی - منوچهر د هقان - ابوالهدی لنگرودی - اعظمی باوندپور دکتر برومند - جاف - حریری - دهقان نژاد - اجاق - محمد صادق افتخار - بانو برومند - پزشکپور جباری - حیدرزاده امین - ذوالفقاری - اخباریجواد افتخاری - بزرگ زاده - حیدری - راشدی - پور بردباری - ساگینیان - عباس میرزائی - قدمی - صدری کیوان -دکتر رئیسی - ستاری - شادمان ولوی - دکتر صدیق اسفندیاری - دکتر عدل - قرائی - لیقوانی - رئیسی اردکانی - سترک دره شوری - شریعت - بانو عدیلی قراچورلو - لیوانی - دکتر رحما نی - شریفی - با نو صنیع - عطارد - رحیم زاده خوئی - سرهنگ زاده - شهابی - بانو ضرابی - محمد حسین غضنفری - قربانی نسب - رحیمی لاریجانی - سعادت فرد - دکتر ضبیائی - غلامرضا غضنفری - مانی - دکتر رشید یاسمی - سعادت قدس نیا - شهرستا نی - دکتر فرزان امیری - قوامی - متولی - رضوانی - عبداللطیف شیخ الاسلامی - دکتر طبیب - فرمان کاسمی مجتبائی - کریم بخش سعیدی - مهدی شیخ الاسلامی - طرفی - دکتر فروزین - کاشفی - مجتهدی - د کتر رفعت - شیخ الاسلامی بانه - طغیانی دولت آبادی - فرهنگ بیگوند سید کریم کاظمی - دکتر محققی - رفعتی - سلیمانی - فلاح مقدم - محمد خانلوی عشایری - رهبر - سلیمانی سوادکوهی - سیدعلی صا ئب - عا بدی - دکتر فیروزآبا دی - کوشکی - ریاضی - سلیمی - صا ئبی - دکتر عادلی را نکوهی قائمی - بانو کمالی آزاد - ریگی - سیدکلال - عالمی - قادری - کمیلی زاده - بانو مشائی - منصور صادقی - قاسم زاده - کهن - دکتر مشیر - سیدی - نوذرصادقی - دکتر عاملی تهرانی - قاسمی - دکترکیان - مظهری زرگرزاده - سیفی اینانلو- صبوری یزدی - عباس عطائی - قاضی - معتضدی - سا ری اصلانی - سعید محمدی دشتکی - صحرائی - معززی - دکتر مهر - وزیری - معینی چا غروند- مهرزا د - وشمگیر - میرزا لو - نواب صفا - وکیل گیلانی - ملکشاهی - میرعرب رضی - نوربخش دماوندی - بانو هاشمی - منتظری - میرلاشا ری - محمد نوری - هاشمی میاندوآب - دکتر منصور - بانو نائینی طبا - مجتبی نوری - منصوریان - ناطمی - نوری اسفندیاری - موسوی ماکوئی - بانو نجیمی نائینی - دکتر واحدی - بانو وحیدی - پروفسور یغمائی - یگانه.

- تقدیم سوال بوسیله آقای محمد صادق افتخار از وزارت بهداری و بهزیستی

۱۲- تقدیم سوال بوسیله آقای محمد صادق افتخار از وزارت بهداری و بهزیستی.

رئیس - آقای افتخار فرمایشی دارید.

محمد صادق افتخار - سوالی است از وزارت بهداری و بهزیستی که تقدیم می‌کنم.

رئیس - سوال به دولت ابلاغ می‌شود.

- تقدیم اصلاح بودجه سال ۵۳۶ ۲ سازمان برنامه وبودجه بوسیله آقای علی اصغر طباطبائی معاون وزارت امور اقنصادی و دارائی

۱۳- تقدیم اصلاح بودجه سال ۵۳۶ ۲ سازمان برنامه وبودجه بوسیله آقای علی اصغر طباطبائی معاون وزارت امور اقنصادی و دارائی.

رئیس - آقای طباطبائی فرمایشی دارید بفرمائید.

طباطبائی (معاون وزارت امور اقتصادی ودارائی) – با اجازه مقام ریاست اصلاح بودجه سازمان برنامه و بودجه را تقدیم می‌کنم و ۰تقاضای تصویب آنرا در کمیسیون بودجه دارم.

رئیس - به کمیسیون بودجه ارجاع می‌شود.

- بیانات بعد از دستور آقای سواک ساگینیان

۱۴- بیانات بعد از دستور آقای سواک ساگینیان.

رئیس - آقای ساگینیان بعنوان بعد از دستورصحبت می‌فرمایند تشریف بیاورید.

سواک ساگینیان - بنده اجازه می‌خواهد عرایضی برای تقدیم سپاس در آستانه یکصدمین زاد روز اعلیحضرت رضا شاه کبیر سردار بزرگ تاریخ ایران و ناجی و بنیانگذار ایران نوین در این ساحت مقدس بعرض برساند.

بنام خداوند متعال وبنام نامی شاهنشاه بزرگ آریامهر رهبر خردمند ملت نجیب ایران آغاز سخن می‌نمایم. تعظیم، درود وسپاس به اعلیحضرت رضاشاه کبیر و اعلیحضرت همایون محمدرضا شاه پهلوی شاهنشاه آریامهر که استقلال وعظمت وهمه افتخارات و سربلندیها وترقیات و تحولات عظیم همه جانبه ایران مدیون و! هون رهبریها و اقدامات وخدمات و زحمات و فداکاریهای سردار نامی و بزرگ تاریخ ایران اعلیحضرت رضاشاه کبیر وشاهنشاه بزرگ آریا مهر! باشد (صحیح است).

چون با نگرشی باوضاع واحوال صدسال پیش میهن عزیز ما کشور ناتوان، پریشان، بی سروسامان وفاقد امنیت، سلامت، صنعت، بهداشت، فرهنگ از طرفی اسیر فقروجهل و ازطرفی هم مغلوب دسایس استعمارخارجی قرارگرفته واز هر جهت مفلوک ومخروبه و مقروض گردیده بود و درسراشیبی زوال ونیستی افتاده بود ودر چنین زمانی که بیم زوال همه امیدها می‌رفت از پس ابرهای سیاه نومیدی چهره تابناک و امیدبخش فرزند برومند ایران زمین رضاشاه کبیر بارسالتی مقدس وبزرگ برای نجات و مجد و پیشرفت وعظمت ایران جلوگیر شد وزمام امورکشور را بدست توانای خودگرفته وبه یمن قدرت اراده وشخصیت با نیروی عشق وایمان به میهن، افتخارات چندین هزار ساله ایران را احیاء وتجدید نمود وبرای ایران و ایرانی اعاده حیثیت کردو در زمان نسبتأ کوتاهی کشور به استقلال کامل سیاسی و اقتصادی و فرهنگی خود دست یافت و بهمت و اراده آن را داد آهنین کشور ایران مجد و عظمت دیرین خود را باز یافت.

تحول عظیم وبنیادی واساسی که بدست توانای سردودمان شاهنشاهی پهلوی اعلیحضرت رضاشاه کبیردرآن مدت کم انجام گردیده د ر تاریخ جهان وبشریت سابقه نداشته است.(صحیح است) یکی ازمشروطه خواهان و محققین که تحقیقات و مطالعات موسی در تاریخ دیپلماسی وعلم اجتماع وجامعه شناسی در ایران و جهان نموده و سالها از نزدیک افتخار خدمتگزاری رضاشاه کبیر سردار نامی ایران راداشته شاد روان سهراب ساگینیان والد بزرگوارم ونما ینده ادوار سابق مجلس شورای ملی ومعلم سابق مدرسه سیاسی در باره اعلیحضرت رضاشاه کبیر چنین عقیده داشت که: اشخاصی چون اعلیحضرت رضاشاه کبیر وناپلئون و نظا یر آنها از نوابغ نادر و استثنائی تاریخ جهان بوده‌اند که شاید در هر ده قرن یکبار هم نظایرآنان در جهان بوجود نیاید وعده آنان در تاریخ بشریت بسیار محدود و نادر و انگشت شمار بوده‌اند و اظهار داشته که تحول عظیم و بنیادی واساسی که بدست توانای آن سردار بزرگ تاریخ ایران در آن مدت کوتاه ودر آن اوضاع و شرایط درایران بعمل آمد در تاریخ بشریت وجهان سابقه نداشته است ۰ (دکتر اسفندیاری -تحقیقات ایشان بسیار ارزنده است) رسالت بزرگ و تاریخی نجات ایران درآن شرایط فضا و محیط نامناسب و تحولی چنان با عظمت و رهبری ایران و حرکت دادن بطرف ترقی و پیشرفت و تمدن و مجد و عظمت ایران با دست توانای اعلیحضرت رضاشاه کبیر بخوبی انجام شد.

پس از رضاشاه کبیر ولیعهد جوان ایران بر اورنگ شاهی نشست و تاکنون پنجاه سال سلطنت پرافتخار و غرورآفرین پهلوی اول و دوم ایران از زندگانی قرون وسطائی و ضعف به اوج عظمت رسانید و اکنون درعصر رستاخیز درآستانه تمدن بزرگ می‌باشیم و اعلیحضرت رضا شاه کبیر و شاهنشاه آریامهر موجد عظمت و مجد ایران هستند.(صحیح است)

ایران میهن عزیز ما در این پنجاه سال سلطنت پر افتخار خاندان جلیل پهلوی ازموهبت دو رهبر و فرمانده داهی و خردمند و ترقیخواه و بتمام معنی عظیم وبزرگ برخوردار بوده است. (صحیح است)

ترقیات و پیشرفتهای عظیم و همه جانبه که تحت رهبری خردمندانه و داهیانه شاهنشاه بزرگ آریا مهر و انقلاب شاه وملت صیب ملت ایران گردیده مدیون فداکاریها و رهبری‌ها و زحمات شبانه روزی شاهنشا ه آریا مهر می‌باشد.

در سطح جهانی نیزتوصیه‌های عمیق و تفکرات بشر دوستانه و راهنمایهای عالی معظم له در تحکیم صلح و رفع اختلافات ملل و مبارزه با تبعیضات نژادی و به ثمر رسانیدن هرچه بیشتر مبارزه با جهل و بیسوادی وتاسیس لژیون خدمتگزاران بشر آنچنان موثر بوده که جهانیان با نظر تحسین و اعجاب و تکریم همه آن موارد را مورد استفاده قرار دادند.(احسنت) در خاتمه عرایض، سلامت و سعادت شاهنشاه بزرگ آریامهر وعلیاحضرت فرح پهلوی شهبانوی نیکوکار ایران و والاحضرت همایون رضاپهلوی ولایت عهد محبوب ایران و خاندان جلیل سلطنت پهلوی را ازخداوند متعال مسئلت دارد. (احسنت)

- قرائت دستورجلسه آینده و ختم جلسه

۱۵- قرائت دستورجلسه آینده و ختم جلسه.

رئیس - دستور جلسه آینده قرائت می‌شود.

(بشرح زیرخوانده شد)

دستور جلسه ۱۵۷ روز یکشنبه ۲۱/ ۱۲ /۲۵۳۶

۱- گزارش یک شوری بودجه سال ۲۵۳۷ مجلس شورای ملی (رای با ورقه) شماره ترتیب چاپ ۹۷۹ .
۲- گزارش شور دوم اجازه استرداد تا پانصد مترمریع از منایع ملی شده باشخاص (رای باورقه) شماره ترتیب چاپ ۹۷۴.
۳- گزارش شور دوم موافقت نامه حمل ونقل بین المللی ازطریق جاده بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری مردم لهستان ۰ شماره ترتیب چاب ۹۷۶.
۴- گزارش شور دوم موافقت نامه فرهنگی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت پادشاهی تایلند ۰ شماره ترتیب چاب ۹۷۷.
۵- گزارش شور دوم موافقت نامه حمل ونقل بین المللی ازطریق جاده بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری سوسیالیستی چکسلواکی. شماره ترتیب چاپ ۹۷۸.
۶- گزارش شور اول موافقتنامه فرهنگی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت جمهوری مردم بنگلادش شماره ترتیب چاپ ۹۷۵.

رئیس - با اجازه خانمها و آقایان این جلسه راختم می کنیم جلسه آینده استثناء ساعت ده صبح روزیکشنبه هفته آینده خواهد بود.

(جلسه ساعت یازده و پانزده دقیقه صبح پایان یافت)

رئیس مجلس شورای ملی - عبدالله ریاضی.

- پرسش نمایندگان

۱۶- پرسش نمایندگان.

سئوال آقای عنایت الله قائمی از وزارت دادگستری

ریاست محترم مجلس شورای ملی

متمنی است دستور فرمایند به جناب آقای وزیر دادگستری اطلاع داده شود که در مجلس شورای ملی حضور پیدا کنند وبسئوال زیر پاسخ فرمایند.
س - درمورد مباشرین بنمایش گذاشتن تابلو نقاشی از تصویر مردی عریان در نگارخانه شهر که از اماکن عمومی بوده وسبب هتک و جریحه دار شدن عفت عمومی گرد یده تا جائیکه مورد اعتراض روزنامه اطلاعات واقع وموجب نشر مقاله جالبی در شماره ۱۵۵۵۱ مورخ۱۱ /۱۲ /۳۶ آن روزنامه گرد یده وهمچنین درمورد نشر سایر صور قبیحه و فروش کتابچه‌های وارداتی دراین زمینه که در آنخصوص هم چندی پیش گزارش مفصلی در روزنامه اطلاعات انتشار یافته چه اقدام قانونی صورت گرفته است و آیا کسانیکه بجهات مذکور عفت عمومی را جریحه دار کرده و خلاف اخلاق حسنه عمل کرده‌اند تحت تعقیب قانونی قرارگرفته‌اند یانه.
با تقدیم احترام - عنایت الله قائمی.

سئوال آقای محمد صادق افتخار از وزارت بهداری و بهزیستی

ریاست معظم مجلس شورای ملی

احتراما وزارت بهداری و بهزیستی در پاسخ تقاضای اینجانب در مورد تاسیس شعبه خدمات درمانی درمرکز شهرستان لار اعلام نموده که از تاریخ۳۶/۳/۲۴ ناحیه بهداری و بهریستی سازمان در شهرستان لار شروع بکار کرده درصورتیکه تاکنون ناحیه بهداری و بهزیستی دراین شهرتشکیل نشده وکلیه کارهای اداری و بیمه گری کار کنان و کارگران این شهر بعهده اداره بهداری و بهزیستی شهرستان فیروزآباد است لذا مستدعی است دستور فرمائید جناب وزیر محترم بهداری و بهزیستی درمجلس شورای ملی حضور یافته و باین سوال پاسخ فرمایند.
علت عدم اجرای پروژه و طرحی ما که قبلا اعلام کرده‌اند چیست و آیا اعلام این نوع گزارشات باسیاست. صراحت صداقت دولت مغایرت ندارد و بهر تقدیر معلوم فرمایند تکلیف بهداشت ودرمان منطقه وسیع از مملکت با جمعیتی قریب دویست هزار نفر چبست آیا باید فرسنگها راه را طی کنند تا برای انجام اموردرمانی بسازمان مربوط برسند یا اینکه سازمان لازم درمنطقه یاد شده ایجاد و تاسیس خواهد شد؟
با احترام - محمد صادق افتخار.