قانون قرارداد بین‌المللی مخابرات دور منعقده در مونترو/ضمیمه‌ها

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو

ضمیمه شماره ۱ - کشورها

‌افغانستان اکوادور مالت ‌آلبانی اسپانیا موری‌تانی ‌الجزیره کشورهای متحده آمریکا مکزیک ‌عربستان سعودی حبشه موناکو ‌آرژانتین فنلاند مغولستان ‌استرالیا فرانسه نپال ‌اتریش گابن نیکاراگوا ‌بلژیک غنا نیجر ‌بیلوروسی یونان نیجریه ‌بیرمانی گواتمالا نروژ ‌بلیوی گینه زلاند جدید ‌برزیل هایی‌تی اوگاندا ‌بلغارستان ولتای علیا پاکستان ‌بروندی هندوراس پاناما ‌کامبوج مجارستان پاراگوئه ‌کامرون هند هلند ‌کانادا اندونزی پرو ‌آفریقای مرکزی ایران فیلیپین ‌سیلان عراق لهستان ‌شیلی ایرلند پرتقال ‌چین ایسلند آفریقای اسپانیا ‌قبرس اسراییل سرزمین‌های ماوراء بحار پرتقال ‌واتیکان ایتالیا جمهوری سوریه ‌کلمبی جامائیکا جمهوری متحده عرب ‌کنگو ژاپن آلمان فدرال ‌کنگو برازاویل اردن اوکراین ‌کره گینا سومالی ‌کستاریکا کویت رودزیا ‌ساحل عاج لائوس رومانی ‌کوبا لیبان انگلستان و ایرلند شمالی ‌داهمی لیبریا رواندی ‌دانمارک لیبی سنگال ‌دومینیکن لشتنشتن سیرالئون ‌السالوادر لوکزامبورگ سنگاپور ‌مالزی سودان ملاوی

مجموعه سرزمین‌هایی ‌که از طرف اداره فرانسوی ماوراء دریا ‌معرفی شده‌اند

‌آفریقای جنوبی سرزمین‌های آفریقای جنوبی سوئد ‌سوئیس تانزانیا چاد ‌چکسلواکی سرزمین‌های کشورهای متحده آمریکا

سرزمین‌های ماوراء بحار که روابط ‌بین‌المللی آنها به وسیله دولت انگلیس و ایرلند انجام می‌شود

‌تایلند توگلز توباگو ‌تونس ترکیه اتحاد جماهیر شوروی ‌اوروگوئه ونزوئلا ویتنام ‌یمن یوگسلاوی زامبیه

ضمیمه ۲ - مراجعه شود به ماده ۵۲

‌توصیف بعضی اصلاحات که در قرارداد بین‌المللی ارتباطات دور و ضمائم آن به کار رفته.

۴۰۱ - اداره: هر سرویس یا اداره دولتی که عهده‌دار اجرای تعهدات قرارداد بین‌المللی ارتباطات دور و آیین‌نامه‌های ضمیمه آن باشد.

۴۰۲ - بهره‌بردار غیر دولتی: هر شخص یا شرکت که از وسائل ارتباطی که برای تأمین سرویس بین‌المللی ارتباطات دور تأسیس شده بهره‌برداری نماید‌یا بتواند برای این قبیل سرویس‌ها ایجاد مزاحمت کند (‌غیر از مؤسسه یا عامل دولتی).

۴۰۳ - بهره‌بردار غیر دولتی مجاز: هر بهره‌بردار غیر دولتی به شرح بالا که از یک سرویس ارتباطی عمومی یا پخش صدا بهره‌برداری می‌نماید و از‌جانب عضو اصلی یا وابسته‌ای که مقر اداری آن بهره بردارد در سرزمین‌های آن عضو قرار دارد و یا عضو نامبرده اجازه داده است بهره‌بردار مزبور در‌سرزمین او چنین سرویسی دایر و بهره‌برداری نماید ملزم به اجراء مقررات ماده ۲۲ گردیده.

۴۰۴ - نماینده: شخصی که از طرف دولت یک یا عضو اصلی یا عضو وابسته اتحادیه برای شرکت در یک مجمع عمومی اعزام شده باشد یا شخصی که‌در یک کنفرانس اداری یا یک جلسه هیأت مشورتی بین‌المللی نمایندگی دولت یا اداره عضو اصلی یا وابسته‌ای را داشته باشد.

۴۰۵ - نماینده غیر دولتی: شخصی که از طرف یک مؤسسه بهره‌بردار غیر دولتی مجاز در یک کنفرانس اداری یا یک جلسه هیأت مشورتی بین‌المللی‌اعزام شود.

۴۰۶ - کارشناس: شخصی که از طرف یک مؤسسه ملی علمی یا صنعتی برای حضور در جلسات کمیسیون‌های مطالعات یک هیأت مشورتی‌بین‌المللی اعزام شود مشروط بر این که مؤسسه مزبور از جانب دولت متبوع او به رسمیت شناخته شده باشد.

۴۰۷ - ناظرین: ناظر شخصی است که:

‌الف - از طرف سازمان ملل متحد به منظور اجراء مقررات ماده ۲۸ اعزام شود.

ب - از طرف یکی از سازمان‌های بین‌المللی که برای شرکت در کارهای یک کنفرانس بر طبق آیین‌نامه عمومی دعوت یا پذیرفته شده اعزام گردد.

پ - از طرف دولت یک عضو اصلی یا وابسته اتحادیه بدون حق رأی در یک کنفرانس منطقه‌ای شرکت نماید مشروط بر این که آن کنفرانس بر طبق‌ماده ۷ قرارداد تشکیل شده باشد.

۴۰۸ - هیأت نمایندگی: همگی نمایندگان و احیاناً نمایندگان غیر دولتی و مشاوران و وابستگان یا مترجمان اعزامی از طرف یک کشور.

‌تبصره - هر عضو یا عضو وابسته مختار است که هیأت نمایندگی خود را با کیفیتی که میل دارد تشکیل دهد بالاخص می‌تواند نمایندگان و مشاوران یا‌مترجمان را از اشخاص منتسب به مؤسسات بهره‌بردار غیر دولتی که از طرف او به رسمیت شناخته شده‌اند یا از مؤسسات غیر دولتی دیگر که در امور‌ارتباطات دور ذینفع باشند انتخاب و در هیأت نمایندگی خود داخل نماید.

۴۰۹ - تله‌کمونیکاسیون: هر نوع مخابره اعم از رسیده یا فرستاده که به صورت علامات - خبرها - نوشته - تصویر - صورت یا هر نوع اطلاعات دیگر‌که به وسیله سیم یا دستگاه‌های بیسیم یا وسائل نوری یا سایر اقسام وسائل الکترومغناطیسی انجام گردد.

۴۱۰ - تلگرافی: سیستم ارتباطات دور که به طریقی مندرجات سندی را از قبیل نوشته‌های خطی یا چاپی یا تصویر ثابت از فاصله دور مخابره نماید یا‌هر نوع خبری را از راه دور تکرار نماید - از نظر آیین‌نامه بیسیم Telegraphieتلگرافی اطلاق می‌شود به سیستمی از ارتباطات دور که مخابره‌مطالب کتبی را با استفاده از علامات انجام دهد (مگر در این مورد نظر دیگری اظهار شود).

۴۱۱ - تلفنی: سیستم ارتباطات دور که برای انتقال مکالمات یا اصوات دیگر استقرار یافته.

۴۱۲ - ارتباط بیسیم: ارتباطات دور که به وسیله امواج بیسیم برقرار گردد.

۴۱۳ - بیسیم RADIO: پیشوندی که به استفاده از امواج رادیو الکتریک اطلاق می‌شود.

۴۱۴ - اختلالات زیان بخش: هر پیام یا هر تشعشع یا هر الغاء که عمل یک سرویس بیسیم کشتی یا سرویس‌های دیگر حمایتی (۱)

  • پاورقی:‌منظور از سرویس حمایتی هر نوع سرویس ارتباط بیسیم است که به طور دائم یا موقت برای تأمین حفاظت جان و مال بشر کار می‌کند.

مختل‌سازد یا باعث تخریب کیفیت سرویس‌های بیسیمی شود که طبق آیین‌نامه بیسیم انجام وظیفه می‌نماید یا متناوباً موجب مزاحمت یا قطع این قبیل‌سرویس‌ها گردد.

۴۱۵ - سرویس بین‌المللی: سرویس ارتباطات دوربین دفاتر یا ایستگاه‌های ارتباطات دور که در کشورهای مختلف قرار دارند یا متعلق به کشورهای‌مختلف هستند.

۴۱۶ - سرویس متحرک: سرویس ارتباطات دوربین ایستگاه‌های متحرک و ایستگاه‌های زمینی یا بین ایستگاه‌های متحرک (‌کشتی‌ها).

۴۱۷ - سرویس پخش صدا: سرویس ارتباط بیسیم که بلاواسطه منتشر و عموم از آن بهره‌مند می‌شوند سرویس مزبور ممکن است شامل انتقال صوت- عکس - یا انواع دیگر مخابرات باشد.

۴۱۸ - ارتباط همگانی: هر ارتباط که دفاتر و ایستگاه‌ها در حدود وظایف خود باید پذیرفته و انجام دهند.

۴۱۹ - تلگرام: نوشته‌ای که به وسیله تلگراف و به منظور تسلیم به مخاطب باید مخابره شود این اصطلاح شامل رادیو تلگرام نیز می‌باشد مگر این که‌تعریف دیگری به آن تخصیص داده شود.

۴۲۰ - تلگرافات و دعوت‌ها و مکالمات تلفنی دولتی: تلگرافات و اخطارها و مکالمات تلفنی که مربوط به هر یک از مقامات ذیل باشد:

‌شخص اول مملکت.

‌رییس و اعضای یک دولت.

‌رییس یک سرزمین یا رییس سرزمینی که جزء یک گروه سرزمین‌های عضو یا وابسته باشد.

‌رییس سرزمینی که مستعمره یا تحت‌الحمایه سازمان ملل متحد یا یکی از اعضاء اصلی یا وابسته باشد.

‌فرماندهان کل نیروهای نظامی - زمینی - دریایی یا هوایی.

‌مقامات سیاسی یا کنسولگری.

‌دبیر کل و رؤسای ارگان‌های اصلی سازمان ملل متحد.

‌دیوان داوری بین‌المللی لاهه.

۴۲۱ - پاسخ تلگرافات دولتی مذکوره در بالا نیز در حکم تلگرافات دولتی است.

۴۲۲ - تلگراف‌های سرویس: تلگرافاتی است که بین مقامات زیر مبادله شود:

‌الف - ادارات.

ب - مؤسسات بهره‌بردار غیر دولتی مجاز.

پ - ادارات و مؤسسات بهره‌بردار غیر دولتی مجاز.

ت - ادارات و مؤسسات بهره‌بردار غیر دولتی مجاز از طرفی و دبیر کل اتحادیه از طرف دیگر مشروط بر این که مربوط به امور ارتباطات دور عمومی‌بین‌المللی باشد.

۴۲۳ - تلگرافات خصوصی: تلگرافاتی است غیر از تلگرافات دولتی و سرویس.

ضمیمه ۳ - (مراجعه شود به ماده ۲۸) داوری

۵۰۱ - ۱ - خواهان با ارسال اخطاریه اقامه دعوی و تقاضای داوری می‌نماید.

۵۰۲ - ۲ - طرفین با توافق تصمیم خواهند گرفت که امر داوری به اشخاص یا ادارات و یا دولت‌ها واگذار شود و در صورتی که ظرف یک ماه از تاریخ‌اخطاریه تقاضای داوری در مورد تعیین داور توافقی بین طرفین حاصل نشود داوری به دولت ارجاع می‌شود.

۵۰۳ - ۳ - هرگاه داوری به اشخاص ارجاع شود داوران باید تابع هیچ یک از کشورهای اصحاب دعوی نبوده و در این کشورها سکونت نداشته و در‌استخدام آنها نباشند.

۵۰۴ - ۴ - اگر داوری به دولت‌ها یا ادارات آن دولت‌ها محول گردیده داوران باید از بین اعضاء یا اعضاء وابسته‌ای انتخاب شوند که جزء اصحاب‌دعوی نبوده ولی موافقتنامه‌ای را که اجراء آن باعث بروز اختلاف شده پذیرفته باشند.

۵۰۵ - ۵ - ظرف ۳ ماه از تاریخ ابلاغ اخطاریه تقاضای داوری هر یک از اصحاب دعوی یک داور انتخاب می‌نماید.

۵۰۶ - ۶ - هرگاه اختلاف بین چند مدعی ظاهر شود هر یک از دو دسته که دارای منافع مشترک در زمینه اختلاف باشند با رعایت بندهای ۵۰۴ و ۵۰۵‌یک داور انتخاب می‌نمایند.

۵۰۷ - ۷ - دو داور که به ترتیب مذکور انتخاب شده‌اند با توافق داور ثالثی را انتخاب می‌نمایند به این ترتیب که اگر دو داور اول از اشخاص انتخاب‌شده‌اند داور ثالث باید واجد شرایط مندرجه در بند ۵۰۳ بوده و ملیتی غیر از دو داور مزبور داشته باشد و در صورتی که برای انتخاب داور ثالث بین دو‌داور اول توافق حاصل نگردد هر داور داوری که ذینفع در موضوع اختلاف نباشد پیشنهاد می‌نماید و دبیر کل از بین آنها به قید قرعه داور سوم را تعیین‌می‌کند.

۵۰۸ - ۸ - متداعیین می‌توانند برای حل اختلاف با توافق فقط یک داور انتخاب نمایند یا هرکدام داوری انتخاب نموده و از دبیر کل تقاضا نمایند که به‌قید قرعه از بین آنها یک داور تعیین نماید.

۵۰۹ - ۹ - داور یا داورها در تعیین خط مشی خود آزادند.

۵۱۰ - ۱۰ - تصمیم و رأی داور واحد قطعی است و متداعیین ملزم به رعایت آن می‌باشند هرگاه امر داوری به چندین داور محول شده باشد تصمیمی‌که با اکثریت آراء داوران اتخاذ شده قطعی و برای طرفین اختلاف الزام‌آور است.

۵۱۱ - ۱۱ - هر یک از طرفین مخارجی را که برای داوری یا بررسی شخصاً ایجاد نموده خواهد پرداخت و سایر هزینه‌های داوری بین طرفین بالتساوی‌تقسیم می‌شود.

۵۱۲ - ۱۲ - کلیه اطلاعات مربوط به موضوع اختلاف که مورد احتیاج یک داور یاداوران باشد از طرف اتحادیه در اختیار آنها گذارده می‌شود.

ضمیمه ۴ - آیین‌نامه عمومی ضمیمه قرارداد بین‌المللی ارتباطات دور

‌قسمت اول - مقررات عمومی مربوط به کنفرانس‌ها

‌فصل ۱ - دعوت و پذیرش به مجمع‌های عمومی در صورت وجود دولت دعوت‌کننده

۶۰۱ - ۱ - دولت دعوت‌کننده با موافقت شورای اداری تاریخ قطعی و محل دقیق تشکیل مجمع را تعیین می‌نماید.

۶۰۲ - ۲ - (۱) - یک سال قبل از این تاریخ دولت دعوت‌کننده برای دولت‌های هر یک از اعضاء و اعضاء وابسته دعوتنامه‌ای ارسال می‌دارد.

۶۰۳ - (۲) - این دعوتنامه‌ها ممکن است مستقیم یا به وسیله دبیر کل و یا به وسیله دولت دیگری ارسال شود.

۶۰۴ - ۳ - دبیر کل بر طبق ماده ۲۹ دعوتنامه‌ای برای ملل متحد ارسال می‌نماید.

۶۰۵ - ۴ - بنابر پیشنهاد یا با موافقت شورای اداری دبیر کل می‌تواند بر اساس عمل متقابل از سازمان‌های تخصصی ملل متحد و نمایندگی بین‌المللی‌نیروی اتمی دعوت نماید که به عنوان مشاور ناظرینی برای شرکت در مجمع عمومی اعزام دارند.

۶۰۶ - ۵ - پاسخ‌های اعضاء و اعضاء وابسته باید حداکثر تا یک ماه قبل از افتتاح مجمع به دولت دعوت‌کننده واصل و حتی‌المقدور حاوی اطلاعات‌کامل درباره تشکیل هیأت نمایندگی باشد.

۶۰۷ - ۶ - هر ارگان دائمی اتحادیه حق دارد هنگامی که مذاکرات کنفرانس مربوط به اموری در حدود صلاحیت او باشد به عنوان مشاور در مذاکرات‌شرکت نماید و عنداللزوم مجمع می‌تواند از ارگانی که شرکت خود را در جلسات مفید تشخیص نداده و شرکت نکرده دعوت نماید.

۶۰۸ - ۷ - مقامات زیر مجاز هستند که در مجمع‌های عمومی شرکت نمایند:

‌الف - هیأت‌های نمایندگی به شرحی که در شماره ۴۰۸ ضمیمه ۲ قرارداد مذکور افتاد.

۶۰۹ - ب - ناظران ملل متحد.

۶۱۰ - پ - ناظران سازمان‌های تخصصی و نمایندگی بین‌المللی نیروی اتمی طبق شماره ۶۰۵.

‌فصل ۲ - دعوت و پذیرش به کنفرانس‌های اداری در صورت وجود دولت دعوت‌کننده

۶۱۱ - ۱ - (۱) - مقررات بندهای ۶۰۱ تا ۶۰۶ شامل کنفرانس‌های اداری نیز می‌شود.

۶۱۲ - (۲) - معهذا مدتی که برای ارسال دعوتنامه‌ها پیش‌بینی شده ممکن است در صورت ضرورت به ۶ ماه تقلیل یابد.

۶۱۳ - (۳) - اعضاء و اعضاء وابسته اتحادیه می‌توانند دعوتی که از آنها به عمل آمده به اطلاع مؤسسات بهره‌بردار غیر دولتی که به رسمیت شناخته‌اند‌برسانند.

۶۱۴ - ۲ (۱) - دولت دعوت‌کننده بنا بر پیشنهاد شورای اداری یا با موافقت آن می‌تواند برای سازمان‌های بین‌المللی ذینفع اعلامیه‌ای ارسال دارد تا‌ناظرانی با سمت مشاور برای شرکت در کنفرانس اعزام دارند.

۶۱۵ - (۲) - سازمان‌های بین‌المللی ذینفع به فاصله دو ماه از تاریخ وصول اعلامیه تقاضانامه پذیرش برای دولت دعوت‌کننده ارسال می‌دارند.

۶۱۶ - (۳) - دولت دعوت‌کننده تقاضاها را جمع‌آوری می‌نماید و اتخاذ تصمیم پذیرش با خود کنفرانس است.

۶۱۷ - ۳ - مقامات زیر مجاز هستند در کنفرانس‌های اداری شرکت نمایند:

‌الف - هیأت‌های نمایندگی به شرح مذکوره در بند ۴۰۸ ضمیمه ۲ قرارداد.

۶۱۸ - ب - ناظران ملل متحد.

۶۱۹ - پ - نمایندگان سازمان‌های تخصصی ملل متحد و نمایندگی بین‌المللی نیروی اتمی بر طبق مقررات بند ۶۰۵.

۶۲۰ - ت - ناظران سازمان‌های بین‌المللی که بر طبق مقررات بندهای ۶۱۴ تا ۶۱۶ پذیرفته شده‌اند.

۶۲۱ - ث - نمایندگان مؤسسات بهره‌بردار غیر دولتی مجاز که در این مورد از دولت مربوطه خودشان تحصیل اجازه نموده باشند.

۶۲۲ - ج - ارگان‌های دائمی اتحادیه با رعایت شرایط مندرجه در بند ۶۰۷.

‌فصل ۳ - مقررات ویژه برای کنفرانس‌هایی که بدون دولت دعوت‌کننده تشکیل می‌شود

۶۲۳ - هرگاه کنفرانسی باید بدون دولت دعوت‌کننده تشکیل گردد دبیر کل پس از حصول موافقت دولت سویس برای دعوت به کنفرانس و تشکیل آن‌در مقر اتحادیه اقدامات لازم به عمل خواهد آورد و مقررات فصول ۱ و ۲ در این قبیل کنفرانس‌ها هم لازم‌الاجراء است.

‌فصل ۴ - مدت و شرایط تسلیم پیشنهادات به کنفرانس‌ها

۶۲۴ - ۱ - بلافاصله پس از ارسال دعوتنامه‌ها دبیر کل از اعضاء و اعضاء وابسته درخواست می‌نماید که ظرف چهار ماه پیشنهادات خود را راجع به کار‌کنفرانس تسلیم دارند.

۶۲۵ - ۲ - هر پیشنهاد که قبول آن تجدید نظر در متن قرارداد یا آیین‌نامه‌ها را ایجاب نماید باید شامل شماره‌های عطفی قسمت‌هایی از متن باشد که‌لازم است مورد تجدید نظر قرار گیرد و در هر حال دلائل پیشنهاد حتی‌المقدور به ایجاز در آن اقامه شود.

۶۲۶ - ۳ - دبیر کل پیشنهادات را به ترتیب وصول متدرجاً برای اعضاء و اعضاء وابسته ارسال می‌دارد.

۶۲۷ - ۴ - دبیر کل پیشنهادات ادارات و مجمع‌های عمومی و هیأتهای مشورتی بین‌المللی را جمع‌آوری و مرتب نموده و لااقل سه ماه قبل از تاریخ‌افتتاح کنفرانس برای اعضاء و اعضاء وابسته ارسال می‌دارد دبیرخانه کل و دبیرخانه‌های تخصصی حق ندارند پیشنهادی تسلیم دارند.

فصل ۵ - اعتبارنامه‌های هیأت‌های نمایندگی در کنفرانس‌ها

‌ ۶۲۸ - ۱ - هیأت‌های نمایندگی که از طرف یک عضو و یا یک عضو وابسته برای شرکت در کنفرانسی اعزام می‌شوند باید طبق مقررات بندهای ۶۳۶ و۶۲۹ دارای اعتبارنامه باشند.

۶۲۹ - ۲ (۱) - اعتبارنامه‌های هیأت‌های نمایندگی مجمع‌های عمومی را شخص اول مملکت یا رییس دولت یا وزیر امور خارجه باید امضاء نموده‌باشند.

۶۳۰ - (۲) - اعتبارنامه‌های هیأت‌های نمایندگی کنفرانس اداری را شخص اول مملکت یا رییس دولت یا وزیر امور خارجه یا وزیر ذیصلاحیت در‌مسئله مورد بحث کنفرانس باید امضاء نمایند.

۶۳۱ - (۳) - اعتبارنامه یک هیأت نمایندگی را ممکن است به طور موقت رییس نمایندگی سیاسی دولت هیأت مزبور در کشور مقر کنفرانس و در‌صورتی که کنفرانس در ژنو تشکیل شود رییس هیأت دائمی آن کشور در قسمت اروپایی ملل متحد امضاء کند مشروط بر این که موضوع مورد تأیید‌یکی از مقامات مشروحه در بندهای ۶۲۹ و ۶۳۰ قرار گرفته و اعتبارنامه قبل از امضای اسناد نهایی واصل شود.

۶۳۲ - (۴) - اعتبارنامه هیأت نمایندگی سرزمین تحت‌الحمایه‌ای که طبق مقررات ماده ۲۱ ملل متحد از طرف آن سرزمین تقاضای الحاق به قرارداد را‌نموده باید از طرف دبیر کل ملل متحد امضاء شود.

۶۳۳ - ۳ - اعتبارنامه‌هایی که به امضاء یکی از مقامات مندرجه در بندهای ۶۲۹ و ۶۳۲ رسیده و واجد یکی از شرایط زیر باشد مورد قبول واقع خواهد‌گردید.

۶۳۴ - تفویض اختیارات مطلق به هیأت نمایندگی.

۶۳۵ - اجازه نمایندگی بلاشرط دولت متبوع به هیأت نمایندگی.

۶۳۶ - تفویض حق امضاء اسناد نهایی به هیأت نمایندگی یا بعضی از افراد آن.

۶۳۸ - ۴ (۱) - یک هیأت نمایندگی که جلسه علنی اعتبارنامه او را واجد شرایط مقرره شناخته صلاحیت دارد از حق رأی کشور عضو ذینفع استفاده‌کرده و اسناد نهایی را امضاء نماید.

۶۳۸ (۲) - یک هیأت نمایندگی که جلسه علنی اعتبارنامه او را فاقد شرایط مقرره دانست مادام که نقیصه مرتفع نشده از حق رأی و امضاء اسناد نهایی‌محروم است.

۶۳۹ - ۵ - اعتبارنامه‌ها به محض امکان تسلیم دبیر خانه کنفرانس می‌گردد و کمیسیون خاصی مأمور رسیدگی به آنها شده و ظرف مدتی که جلسه‌علنی تعیین نموده نظرات خود را گزارش می‌دهد و هیأت نمایندگی یک عضو اتحادیه در انتظار اعلام تصمیم جلسه علنی صلاحیت دارد که در کارهای‌کنفرانس شرکت کرده و از حق رأی عضو ذینفع استفاده نماید.

۶۴۰ - ۶ - عموماً اعضاء اتحادیه باید اهتمام نمایند که هیأت‌های نمایندگی مخصوص به خود برای شرکت در کنفرانس‌های اتحادیه اعزام دارند معهذا‌اگر به عللی استثنایی انجام امر میسر نگردید یک عضو می‌تواند به عضو دیگری وکالت دهد که از طرف او رأی داده و اسناد نهایی را امضاء نماید‌وکالتنامه باید کتبی و به امضاء یکی از مقامات مذکوره در بندهای ۶۲۹ و یا ۶۳۰ رسیده باشد.

۶۴۱ - ۷ - اگر یک هیأت نمایندگی که حق رأی دارد قادر نباشد در یک یا چند جلسه حضور یابد می‌تواند به هیأت نمایندگی دیگری که حق رأی داشته‌باشد وکالت دهد تا از طرف او در جلسه مزبور رأی دهد و در این مورد باید مراتب را کتباً و به موقع به رییس کنفرانس اطلاع دهد.

۶۴۲ - ۸ - در اجراء مقررات بندهای ۶۴۱ و ۶۴۰ یک هیأت نمایندگی به عنوان وکالت فقط می‌تواند یک رأی بدهد.

۶۴۳ - ۹ - اعتبارنامه‌ها و وکالتنامه‌های تلگرافی پذیرفته نمی‌شود ولی اگر از طرف رییس یا دبیر کنفرانس راجع به مسئله اعتبارنامه پرسشی به عمل‌آمده باشد پاسخ تلگرافی به این پرسش پذیرفته می‌شود.

‌فصل ۶ - دستور دعوت به کنفرانس اداری جهانی

که بنابر تقاضای اعضاء و اعضاء وابسته اتحادیه یا بر حسب پیشنهاد شورای اداری تشکیل می‌شود.

۶۴۴ - ۱ - اعضاء اصلی و اعضاء وابسته‌ای که میل داشته باشند یک کنفرانس اداری جهانی دعوت شود باید مراتب را با تعیین دستور مذاکرات و تاریخ‌و محلی که برای تشکیل کنفرانس تعیین شده است به دبیر کل اطلاع دهند.

۶۴۵ - ۲ - دبیر کل پس از دریافت درخواست‌های مشابه از طرف لااقل (۴).(۱) اعضاء اصلی موضوع را به وسیله تلگراف به اطلاع کلیه اعضاء وابسته‌رسانده و تقاضا می‌نماید ظرف ۶ ماه نفیاً یا اثباتاً نظر خود را نسبت به پیشنهاد مدونه اعلام دارند.

۶۴۶ - ۳ - در صورتی که اکثریت اعضاء اصلی با رعایت مقررات بند ۷۶ نسبت به تمام پیشنهاد رأی موافق دارند یعنی یک جا دستور مذاکرات تاریخ و‌محل جلسه پیشنهاد شده را پذیرفته باشند دبیر کل به وسیله بخشنامه تلگرافی موضوع را به اطلاع کلیه اعضاء اصلی و اعضاء وابسته می‌رساند.

۶۴۷ - ۴ (۱) - اگر در پیشنهاد مصوبه محل انعقاد کنفرانس غیر از مقر اتحادیه تعیین شده باشد دبیر کل از دولت کشور ذینفع استعلام می‌نماید که آیا‌می‌پذیرد دولت دعوت‌کننده باشد یا خیر.

۶۴۸ - (۲) - در صورت موافقت دبیر کل با توافق دولت مزبور برای تهیه مقدمات تشکیل کنفرانس اقدام می‌نماید.

۶۴۹ - (۳) - در صورت عدم موافقت دبیر کل از اعضاء اصلی که تقاضای تشکیل کنفرانس را نموده‌اند درخواست می‌نماید که محل دیگری را برای‌تشکیل کنفرانس پیشنهاد نمایند.

۶۵۰ - ۵ - اگر در پیشنهاد مصوبه مقر اتحادیه برای انعقاد کنفرانس تعیین شده باشد مقررات فصل ۳ لازم‌الاجراء است.

۶۵۱ - ۶ (۱) - در صورتی که همگی پیشنهاد (‌دستور مذاکرات محل و زمان) از طرف اکثریت اعضاء اصلی رد شود (‌با رعایت مقررات بند ۶۷) دبیر کل‌پاسخ‌های واصله را به اطلاع اعضاء اصلی و اعضاء وابسته رسانیده و از اعضاء اصلی دعوت می‌نماید که ظرف ۶ ماه نظر قطعی خود را در مورد یا موارد‌مورد بحث اعلام دارند.

۶۵۲ - (۲) - در صورتی که (‌با رعایت مقررات بند ۷۶) موارد مذکوره از طرف اکثریت اعضاء اصلی تأیید گردد تصویب شده تلقی خواهد شد.

۶۵۳ - ۷ - برای دعوت به کنفرانس فوق‌العاده اداری که شورای اداری پیشنهاد تشکیل آن را نموده باشد نیز مقررات فوق لازم‌الاجراء است.

فصل ۷ - دستور دعوت به کنفرانس اداری ناحیه‌ای

‌ که بنابر تقاضای اعضاء اصلی و اعضاء وابسته اتحادیه با پیشنهاد شورای اداری باید تشکیل شود.

۶۵۴ - در مورد کنفرانس اداری ناحیه‌ای دستور مشروحه در فصل ۶ فقط شامل اعضای اصلی و اعضاء وابسته ناحیه ذینفع اتحادیه می‌شود اگر پیشنهاد‌دعوت از طرف اعضاء اصلی و اعضاء وابسته یک ناحیه باشد کافی است که (۴).(۱) اعضاء اصلی و اعضاء وابسته همان ناحیه موضوع را از دبیر کل‌تقاضا نمایند.

‌فصل ۸ - مقررات عمومی برای تمام کنفرانس‌ها

‌تغییر زمان یا مکان یک کنفرانس

۶۵۵ - ۱ - در صورتی که بنابر تقاضای اعضاء اصلی و اعضاء وابسته اتحادیه یا به پیشنهاد شورای اداری موضوع تغییر تاریخ یا محل کنفرانس یا یکی از‌این دو مطرح باشد مقررات فصول ۶ و ۷ عیناً باید رعایت شود معهذا این قبیل تغییرات در صورتی امکان‌پذیر است که اکثریت اعضاء اصلی و ذینفع (‌با‌رعایت مقررات بند ۷۶) موافقت نمایند.

۶۵۶ - ۲ - هر عضو اصلی یا عضو وابسته که تغییر زمان یا محل کنفرانسی را پیشنهاد نماید عهده‌دار است پشتیبانی عده‌ای از اعضاء اصلی و وابسته را‌که برای تحصیل حد نصاب لازم است جلب نماید.

۶۵۷ - ۳ - عنداللزوم دبیر کل تأثیرات مالی حاصله از تغییر مکان یا زمان را (‌از قبیل هزینه‌های تهیه مقدمات تشکیل کنفرانس در محل اولیه و غیره)‌ضمن اطلاعیه مندرجه در بند ۶۴۵ اعلام می‌دارد.

‌فصل ۹ - آیین‌نامه داخلی کنفرانس‌ها

‌ماده ۱ - ترتیب محل نشستن

۶۵۸ - در جلسات کنفرانس‌ها برای هیأت‌های نمایندگی با توجه به نام کشور متبوع هر یک به ترتیب حروف الفبای فرانسه جا تعیین می‌شود.


‌ماده ۲ - افتتاح کنفرانس.

۶۵۹ - ۱ (۱) - قبل از تشکیل جلسه افتتاحیه جلسه‌ای از رؤسای هیأت‌های نمایندگی تشکیل و در آن جلسه دستور مذاکرات جلسه افتتاحیه مجمع‌عمومی تدوین می‌گردد.

۶۶۰ - (۲) - رییس جلسه (‌رؤسای هیأت‌های نمایندگی) بر طبق مقررات بندهای ۶۶۱ و ۶۶۲ تعیین می‌شود.

۶۶۱ - ۲ (۱) - کنفرانس به وسیله شخصی که از طرف دولت دعوت‌کننده تعیین شده افتتاح می‌شود.

۶۶۲ - (۲) - در صورت نبودن دولت دعوت‌کننده سالمندترین رییس هیأت‌های نمایندگی کنفرانس را افتتاح می‌نماید.

۶۶۳ - ۳ (۱) - در نخستین جلسه عمومی رییس کنفرانس که معمولاً از طرف دولت دعوت‌کننده تعیین شده انتخاب می‌گردد.

۶۶۴ - (۲) - در صورتی که دولت دعوت‌کننده وجود نداشته باشد با درنظرگرفتن پیشنهاداتی که از طرف رؤسای هیأت‌های نمایندگی در جلسه مذکور‌ضمن بند ۶۵۹ تهیه شده رییس کنفرانس انتخاب می‌شود.

۶۶۵ - ۴ - در نخستین جلسه مجمع عمومی نسبت به مراتب زیر نیز اقدام می‌شود:

‌الف - انتخاب نواب رییس کنفرانس.

۶۶۶ - ب - تأسیس کمیسیون‌های کنفرانس و انتخاب رییس و نواب رییس هر کمیسیون.

۶۶۷ - پ - تأسیس دبیرخانه کنفرانس که از اعضاء دبیرخانه کل اتحادیه و در صورت لزوم اعضاء اداره دولت دعوت‌کننده تشکیل می‌شود.


‌ماده ۳ - اختیارات رییس کنفرانس.

۶۶۸ - ۱ - اضافه بر استفاده از کلیه اختیاراتی که در این قرار داد به دبیر کل تفویض شده افتتاح و خاتمه هر جلسه علنی و رهبری مذاکرات و مراقبت در‌اجرای مقررات آیین‌نامه داخلی و اجازه صحبت و اخذ رأی نسبت به مسائل طرح شده و اعلام تصمیمات تصویب شده نیز به عهده مشارالیه است.

۶۶۹ - ۲ - اداره عمومی کارهای کنفرانس و مراقبت در حفظ انضباط جریان جلسات علنی با رییس کنفرانس است به علاوه نسبت به پیشنهادات و‌اخطارات نظامنامه‌ای حق اظهار نظر و اخذ تصمیم داشته و بالاخص حق پیشنهاد تعویق یا کفایت مذاکرات و شروع و ختم جلسات را دارد و هم چنین‌می‌تواند در صورتی که ضروری بداند نسبت به تعویق تشکیل یک جلسه علنی تصمیم اتخاذ نماید.

۶۷۰ - ۳ - دبیر کل از حق آزادی بیان کلیه هیأت‌های نمایندگی و اظهار نظر آنها درباره موضوع مورد بحث پشتیبانی می‌نماید.

۶۷۱ - ۴ - دبیر کل مراقبت خواهد نمود که مذاکرات از موضوع مورد بحث خارج نشود و هرگاه گوینده‌ای از موضوع خارج شد دبیر کل حق دارد کلام‌او را قطع و لزوم بحث در زمینه موضوع را متذکر شود.

‌ماده ۴ - تعیین کمیسیون‌ها.

۶۷۲ - ۱ - برای مطالعه مسائلی که جهت بحث به کنفرانس تسلیم شده جلسه علنی می‌تواند کمیسیون‌هایی تعیین نماید این کمیسیون‌ها به نوبه خود‌می‌توانند کمیسیون‌های فرعی تأسیس نمایند کمیسیون‌های اصلی و کمیسیون‌های فرعی نیز می‌توانند گروه‌های کار تعیین نمایند.

۶۷۳ - ۲ - هنگامی نسبت به تأسیس کمیسیون‌های فرعی و گروه‌های کار اقدام می‌شود که ضرورت قطعی لزوم امر را ایجاب نماید.


‌ماده ۵ - کمیسیون نظارت مالی.

۶۷۴ - ۱ - هنگام افتتاح هر کنفرانس یا مجمع جلسه علنی کمیسیونی به نام کمیسیون مالی تعیین می‌نماید که موظف است سازمان‌ها و وسائلی که در‌اختیار هیأت‌های نمایندگی گذارده شده برآورد نموده و حساب هزینه‌هایی که در مدت انعقاد کنفرانس یا مجمع پیش آمده رسیدگی و تصویب نماید و‌این کمیسیون تشکیل می‌شود از اعضای هیأت‌های نمایندگی که مایل به شرکت در آن باشند یک نماینده از طرف دبیر کل و یک نماینده از طرف دولت‌دعوت‌کننده در صورتی که چنین دولتی وجود داشته باشد.

۶۷۵ - ۲ - قبل از مصرف شدن اعتباری که شورای اداری برای کنفرانس یا مجمع تصویب نموده کمیسیون نظارت مالی با همکاری دبیرخانه کنفرانس یا‌مجمع صورت وضعیت موقتی از مخارج تسلیم مجمع عمومی می‌نماید مجمع عمومی موضوع را مورد مطالعه قرار می‌دهد و تصمیم می‌گیرد که آیا‌پیشرفت‌های حاصله ایجاب می‌نماید پس از مدتی که اعتبار مصوبه به مصرف خواهد رسید ادامه کار ضرورت دارد یا خیر.

۶۷۶ - ۳ - در پایان هر کنفرانس یا مجمع کمیسیون نظارت مالی در حدود امکان گزارش صحیحی از برآورد تقریبی مخارج کنفرانس یا مجمع تسلیم‌مجمع عمومی می‌نماید.

۶۷۷ - ۴ - مجمع عمومی گزارش مزبور را مطالعه و تصویب نموده و با اعلام نظرات خود تقدیم دبیر کل می‌دارد که به جلسه علنی سالانه آینده‌شورای اداری تسلیم نماید.


‌ماده ۶ - ترکیب کمیسیون‌ها.

۶۷۸ - ۱ - در کنفرانس‌های نمایندگان مختار (‌مجمع عمومی):

‌کمیسیون‌ها تشکیل می‌شود از نمایندگان کشورهای اعضاء اصلی و وابسته و ناظرین مذکوره در بندهای ۶۰۹ و ۶۱۰ اعم از این که خود تقاضا نموده‌باشند یا جلسه علنی آنها را تعیین کرده باشد.

۶۷۹ - ۲ - در کنفرانس‌های اداری:

‌کمیسیون‌ها تشکیل می‌شود از نمایندگان کشورهای اعضاء اصلی و وابسته و ناظرین و نمایندگان نامبرده در بندهای ۶۱۸ و ۶۲۱ بنابر تقاضای خودشان‌یا با تعیین جلسه علنی.


ماده ۷ - رؤسا و نواب رؤساء کمیسیون‌های فرعی.

۶۸۰ - رییس هر کمیسیون به کمیسیون پیشنهاد می‌نماید که رؤساء کمیسیون‌های فرعی مربوطه و نواب آنها را انتخاب نمایند.


‌ماده ۸ - دعوت به جلسات.

۶۸۱ - جلسات نمایندگان مختار و کمیسیون‌ها و کمیسیون‌های فرعی و گروه‌های کار قبلاً در محل تشکیل کنفرانس اعلام می‌شود.


‌ماده ۹ - پیشنهاداتی که قبل از تشکیل کنفرانس تسلیم شده.

۶۸۲ - پیشنهاداتی که قبل از افتتاح کنفرانس تسلیم شده از طرف جلسه علنی به کمیسیون‌های ذیصلاحیت (‌ که طبق مقررات ماده ۴ این فصل تشکیل‌شده‌اند) تسلیم می‌شود معهذا جلسه علنی می‌تواند رأساً هر پیشنهادی را مورد بحث قرار دهد.


‌ماده ۱۰ - پیشنهادات یا اصلاحیه‌هایی که حین تشکیل کنفرانس تسلیم می‌شود.

۶۸۳ - ۱ - پیشنهادات یا اصلاحیه‌هایی که پس از افتتاح کنفرانس تسلیم می‌شود باید لدی‌الاقتضاء به رییس کنفرانس یا رییس کمیسیون مربوطه و یا به‌دبیر کل کنفرانس تقدیم گردد تا مانند اسناد کنفرانس نسبت به طبع و توزیع آنها اقدام شود.

۶۸۴ - ۲ - هیچ پیشنهاد یا اصلاحیه‌ای را بدون امضاء رییس هیأت نمایندگی ذینفع یا قائم‌مقام او نمی‌توان تسلیم نمود.

۶۸۵ - ۳ - رییس یک کنفرانس یا کمیسیون می‌تواند در هر موقع پیشنهاد نماید که جریان مذاکرات تسریع شود.

۶۸۶ - ۴ - در هر پیشنهاد یا اصلاحیه باید به طور اختصار و صریح موضوع مورد مطالعه تشریح شود.

۶۸۷ - ۵ - (۱) رییس یک کنفرانس یا کمیسیون ذیصلاحیت می‌تواند در هر موقع تصمیم بگیرد پیشنهاد یا اصلاحیه‌ای که در جلسه علنی تسلیم شده‌شفاهی به اطلاع نمایندگان مؤسسه برساند یا بر طبق شرایط مندرجه در بند ۶۸۳ طبع و توزیع شود.

۶۸۸ - (۲) به طور کلی متن هر پیشنهاد مهم که لازم است نسبت به آن اخذ رأی به عمل آید باید هر چه زودتر به زبان‌های کنفرانس طبع و توزیع گردد تا‌فرصت کافی برای مطالعه آن در دست باشد.

۶۸۹ - (۳) به اضافه رییس کنفرانس که پیشنهادات یا اصلاحیه‌های مذکوره در بند ۶۸۳ را دریافت می‌دارد لدی‌الاقتضاء آنها را به کمیسیون‌های مربوطه‌یا جلسه علنی ارجاع می‌دارد.

۶۹۰ - ۶ - هر شخص مجاز می‌تواند پیشنهاد یا اصلاحیه‌ای را که در جلسه علنی تسلیم نموده در جریان کنفرانس قرائت نماید یا تقاضا کند که آن را‌قرائت نمایند و می‌تواند علت و انگیزه این امر را نیز ذکر نماید.


‌ماده ۱۱ - شرایط لازم برای بررسی یک پیشنهاد یا یک اصلاحیه و اخذ رأی نسبت به آن.

۶۹۱ - ۱ - هر پیشنهاد یا اصلاحیه‌ای که قبل از افتتاح کنفرانس واصل گردد یا در جریان کنفرانس از طرف یک هیأت نمایندگی تسلیم شود در صورتی‌ممکن است مطرح گردد که یک هیأت نمایندگی دیگر آن را تأیید نموده باشد.

۶۹۲ - ۲ - نسبت به هر پیشنهاد یا نظر اصلاحی که مورد تأیید قرار گرفته باشد پس از اعلام کفایت مذاکرات باید اخذ رأی به عمل آید.


‌ماده ۱۲ - پیشنهادات یا نظرهای اصلاحی که از قلم افتاده یا دچار تأخیر شده.

۶۹۳ - هرگاه پیشنهاد یا یک نظر اصلاحی از قلم بیفتد یا معوق ماند نماینده‌ای که آن پیشنهاد یا نظر را تسلیم نموده باید مراقب تعقیب موضوع باشد.


‌ماده ۱۳ - کیفیت و ترتیب مذاکرات در جلسه علنی.

۶۹۴ - ۱ - حد نصاب:

‌اخذ رأی در جلسه علنی هنگامی ارزش قانونی دارد که بیش از نصف هیأت‌های نمایندگی صاحب اعتبارنامه و دارای حق رأی یا نمایندگان آنها در جلسه‌حضور داشته باشند.

۶۹۵ - ۲ - ترتیب مذاکرات.

۱ - اشخاصی که مایل به سخنرانی باشند باید قبلاً موافقت رییس را جلب نمایند و به طور کلی لازم است بدواً موضوع بحث را اعلام دارند.

۶۹۶ - (۲) سخنران باید مطلب را آهسته واضح بیان نماید و کلمات را شمرده ادا کند و به موقع از گفتن بازایستد تا درک مقصود او برای همگان میسر‌شود.


‌اخطارات نظامنامه‌ای و تذکرات نظامنامه‌ای

۶۹۷ - ۳ - (۱) - در جریان مذاکرات یک هیأت نمایندگی می‌تواند هر موقع که ضروری تشخیص دهد هر نوع اخطار نظامنامه‌ای یا تذکر نظامنامه‌ای‌تسلیم دارد که بلافاصله بر طبق مقررات آیین‌نامه از طرف رییس نسبت به آن اخذ تصمیم به عمل خواهد آمد هر هیأت نمایندگی می‌تواند نسبت به‌تصمیم رییس مخالفت ورزد ولی این تصمیم تا زمانی که اکثریت هیأت‌های نمایندگی حاضر و صاحب رأی با آن مخالفت نکرده‌اند به قوت خود باقی‌است.

۶۹۸ - (۲) هیأت نمایندگی که اخطار نظامنامه‌ای تسلیم داشته نمی‌تواند نسبت به اصل موضوع مورد بحث اظهار نظر نماید.

۶۹۹ - ۴ - کیفیت حق تقدم اخطارات و تذکرات نظامنامه‌ای.

‌برای اخطارها و تذکرات نظامنامه‌ای مندرج در بندهای ۶۹۷ و ۶۹۹ باید به ترتیب زیر حق تقدم قائل شد:

‌الف - هر تذکر نظامنامه‌ای مربوط به اجراء این آیین‌نامه.

۷۰۰ - ب - تعلیق جلسه.

۷۰۱ - پ - ختم جلسه.

۷۰۲ - ت - تأخیر مذاکرات راجع به موضوعی که مورد بحث است.

۷۰۳ - ث - خاتمه مذاکرات راجع به موضوعی که مورد بحث است.

۷۰۴ - ج - هر اخطار نظامنامه‌ای یا تذکر نظامنامه‌ای که پیشنهاد شود و رییس تقدم آن را تشخیص دهد.

۷۰۵ - ۵ - اخطار نظامنامه‌ای در مورد تعلیق یا ختم جلسه.

‌در جریان مذاکراتی که راجع به موضوعی انجام می‌گیرد یک هیأت می‌تواند تعلیق یا ختم جلسه را ضمن توضیح علل و انگیزه آن پیشنهاد نماید اگر‌پیشنهاد مورد تأیید قرار گرفته باشد به دو نفر سخنران مخالف اجازه داده خواهد شد که فقط در زمینه همین موضوع صحبت کنند سپس نسبت به‌پیشنهاد اخذ رأی به عمل خواهد آمد.

۷۰۶ - ۶ - پیشنهاد تأخیر مذاکرات.

‌هنگام مذاکره درباره هر موضوع یک هیأت نمایندگی می‌تواند پیشنهاد نماید که برای مدتی محدود مذاکرات به تأخیر افتد در صورتی که چنین پیشنهادی‌مورد بحث قرار گیرد غیر از پیشنهاد دهنده فقط ۳ نفر می‌توانند صحبت کنند دو نفر بر علیه پیشنهاد و یک نفر بر له.

۷۰۷ - ۷ - پیشنهاد ختم مذاکرات.

‌در هر موقع یک هیأت نمایندگی می‌تواند پیشنهاد نماید که مذاکرات درباره موضوع مورد بحث خاتمه یابد در این باره فقط به دو نفر مخالف پیشنهاد‌اجازه صحبت داده می‌شود و سپس نسبت به پیشنهاد اخذ رأی به عمل خواهد آمد.

۷۰۸ - ۸ - محدودیت سخنرانی.

(۱) جلسه علنی می‌تواند احیاناً مدت صحبت و تعداد صحبت‌کنندگان یک هیأت نمایندگی را درباره موضوعی مشخص محدود نماید.

۷۰۹ - (۲) - معهذا درباره مسائل مربوط به آیین‌نامه رییس حداکثر مدت صحبت را ۵ دقیقه تعیین می‌نماید.

۷۱۰ - (۳) - اگر صحبت سخنرانی از مدتی که برای او تعیین شده تجاوز نماید رییس جلسه را از جریان مستحضر و به ناطق تذکر می‌دهد که زودتر به‌بیان خود خاتمه دهد.

۷۱۱ - ۹ - پایان ثبت نام ناطقین.

(۱) - در جریان مذاکرات رییس می‌تواند دستور دهد تا فهرست هیأت‌هایی که برای سخنرانی ثبت نام نموده‌اند قرائت شود و چنانچه هیأت‌های‌دیگری هم تقاضای سخنرانی دارند نامشان ثبت گردد - سپس با موافقت اکثریت بسته شدن فهرست را اعلام می‌دارد معهذا در صورت تشخیص‌ضرورت و استثنائاً بعد از بسته شدن فهرست هم رییس حق دارد اجازه دهد به مذاکراتی که قبلاً انجام شده پاسخ داده شود.

۷۱۲ - (۲) - پس از خاتمه صحبت سخنرانانی که ثبت نام نموده‌اند رییس ختم مذاکرات را اعلام می‌دارد.

۷۱۳ - ۱۰ - موضوع صلاحیت.

‌قبل از این که نسبت به موضوعی اخذ رأی به عمل آید نسبت به صلاحیت ورود در آن موضوع بحث و اتخاذ تصمیم شود.

۷۱۴ - ۱۱ - استرداد پیشنهاد و تسلیم مجدد آن.

‌پیشنهاددهنده اخطار نظامنامه‌ای می‌تواند قبل از اخذ رأی پیشنهاد را پس بگیرد هر پیشنهاد مسترد شده اعم از این که اصلاح شده باشد یا خیر ممکن‌است به وسیله هیأت نمایندگی که پیشنهاد اصلاح داده یا هیأت نمایندگی دیگری مجدداً تسلیم یا مسترد شود.


‌ماده ۱۴ - حق رأی

۷۱۵ - ۱ - در تمام جلسات کنفرانس هیأت نمایندگی یک عضو اصلی اتحادیه که از جانب آن عضو اعتبارنامه شرکت در کنفرانس داشته باشد بر طبق‌مقررات ماده ۲ فقط حق یک رأی دارد.

۷۱۶ - ۲ - هیأت نمایندگی یک عضو اصلی اتحادیه با رعایت شرایط مندرجه در فصل ۵ آیین‌نامه عمومی از حق رأی خود استفاده می‌نماید.


‌ماده ۱۵ - رأی

۷۱۷ - ۱ - تعریف اکثریت.

(۱) اکثریت حاصل می‌شود از نیمه بیشتر هیأت‌های نمایندگی حاضر و رأی دهنده.

۷۱۸ - (۲) در شماره آرایی که برای حصول اکثریت لازم است آراء ممتنع به حساب منظور نخواهد شد.

۷۱۹ - (۳) - در صورت تساوی آراء پیشنهاد یا نظر اصلاحی مردود تلقی می‌شود.

۷۲۰ - (۴) - از نظر آیین‌نامه هیأت نمایندگی حاضر و رأی دهنده اطلاق می‌شود به هر هیأت نمایندگی که بر له یا علیه یک پیشنهاد رأی دهند.

۷۲۱ - ۲ - عدم شرکت در رأی.

‌نمایندگان حاضر که در دادن رأی معینی شرکت ننمایند یا صریحاً عدم تمایل خود را به شرکت در این امر اعلام دارند نه از نظر تعیین حد نصاب (‌موضوع‌بند ۶۹۴) غایب محسوب می‌شوند و نه از نظر اجرای مقررات بند ۷۲۳ ممتنع.

۷۲۲ - ۳ - اکثریت ویژه.

‌حد نصاب اکثریت برای پذیرفتن اعضاء اصلی در ماده ۱ قرارداد تصریح شده.

۷۲۳ - ۴ - بیش از پنجاه درصد ممتنع.

‌در صورتی که تعداد آراء ممتنع از نصف آراء مأخوذه (‌اعم از موافق یا مخالف یا ممتنع) تجاوز نماید بررسی موضوع به جلسه دیگری موکول می‌شود و‌در آن جلسه تعداد آراء ممتنع به حساب منظور نخواهد شد.

۷۲۴ - ۵ - مقررات اخذ رأی.

(۱) - به استثنای مورد مذکوره در بند ۷۲۷ کیفیت اخذ رأی به شرح زیر است:

‌الف - با بلند کردن دست بنابر قاعده کلی.

۷۲۵ - ب - با خواندن اسامی در صورتی که با اجراء ترتیب فوق در تشخیص اکثریت تردید حاصل شود یا بنابر تقاضای دو هیأت نمایندگی.

۷۲۶ - (۲) - در مورد اجراء بند ۷۲۵ اسامی اعضای حاضر به ترتیب الفباء فرانسه خوانده می‌شود.

۷۲۷ - ۶ - رأی مخفی.

‌در صورتی که لااقل ۵ هیأت نمایندگی (‌دارای حق رأی) تقاضا نمایند رأی مخفی گرفته می‌شود در این مورد دبیر کل برای تأمین اجراء اخذ رأی مخفی‌اقدامات لازم به عمل خواهد آورد.

۷۲۸ - ۷ - ممنوعیت قطع جریان اخذ رأی.

‌هنگامی که اخذ رأی مخفی شروع شد هیچ هیأت نمایندگی نمی‌تواند جریان آن را متوقف سازد مگر این که راجع به کیفیت اخذ رأی اخطار نظامنامه‌ای‌داشته باشد.

۷۲۹ - ۸ - توضیحات درباره رأی.

‌پس از اخذ رأی اگر یک هیأت نمایندگی مایل باشد در اطراف رأی خود توضیحاتی بدهد رییس اجازه صحبت خواهد داد.

۷۳۰ - ۹ - اخذ رأی نسبت به هر یک از قسمت‌های یک پیشنهاد.

(۱) - بنا به درخواست پیشنهاددهنده یا در صورتی که جلسه ضروری تشخیص دهد یا زمانی که رییس با موافقت پیشنهاددهنده پیشنهاد نماید یک‌پیشنهاد به چند جزء تقسیم شده و نسبت به هر قسمت جداگانه اخذ رأی به عمل خواهد آمد سپس درباره قسمت‌هایی که به تصویب رسیده جمعاً یک‌رأی گرفته می‌شود.

۷۳۱ - (۲) - اگر تمام قسمت‌های یک پیشنهاد رد شد آن پیشنهاد رد شده تلقی می‌گردد.

۷۳۲ - ۱۰ - ترتیب اخذ رأی نسبت به پیشنهادات مربوط به یک موضوع.

(۱) - اگر درباره یک موضوع پیشنهادات مختلفی تسلیم شود نسبت به آنها به ترتیب وصول اخذ رأی به عمل خواهد آمد مگر این که در جلسه تصمیم‌دیگری اتخاذ شود.

۷۳۳ - (۲) - پس از هر اخذ رأی جلسه تصمیم می‌گیرد که آیا نسبت به پیشنهاد بعدی رأی گرفته شود یا خیر.

۷۳۴ - ۱۱ - نظرات اصلاحی.

(۱) - هر پیشنهادی که منحصراً شامل یک حذف یا افزایش به قسمتی از پیشنهاد اصلی یا تجدید نظر نسبت به جزئی از آن باشد نظر اصلاحی تلقی‌می‌شود.

۷۳۵ - (۲) - هر نظر اصلاحی که هیأت تسلیم‌کننده پیشنهاد آن را پذیرفته باشد فوراً در متن اصلی پیشنهاد منظور می‌شود.

۷۳۶ - (۳) - اگر جلسه علنی تشخیص دهد که نظر اصلاحی ناقض پیشنهاد اصلی است پیشنهاد مزبور نظر اصلاحی تلقی نمی‌شود.

۷۳۷ - ۱۲ - اخذ رأی نسبت به نظرات اصلاحی.

(۱) - اگر درباره پیشنهادی یک نظر اصلاحی تسلیم شود بدواً باید نسبت به نظر اصلاحی اخذ رأی به عمل آید.

۷۳۸ - (۲) - هرگاه در مورد پیشنهادی نظرات اصلاحی متعدد تسلیم شود بدواً نسبت به نظریه‌ای که با متن اصلی بیشتر اختلاف دارد اخذ رأی به عمل‌می‌آید سپس به نظریه‌ای که بیش از باقیمانده نظریه‌ها با متن اختلاف دارد رأی گرفته می‌شود و به همین ترتیب با بقیه نظریه‌ها عمل می‌شود.

۷۳۹ - (۳) - چنانچه یک یا چند نظریه به تصویب برسد نسبت به پیشنهاد با تغییرات حاصله رأی گرفته می‌شود.

۷۴۰ - (۴) - در صورتی که هیچ یک از نظریه‌ها به تصویب نرسد نسبت به اصل پیشنهاد اخذ رأی به عمل می‌آید.


‌ماده ۱۶ - کمیسیون‌ها و کمیسیون‌های فرعی دستور مذاکرات و ترتیب اخذ رأی ۷۴۱ - ۱ - رؤسای کمیسیون‌ها و کمیسیون‌های فرعی از تمام اختیاراتی که به موجب ماده ۳ به رییس کنفرانس تخصیص داده شده برخوردار می‌شوند.

۷۴۲ - ۲ - مقرراتی که در ماده ۱۳ راجع به رهبری مذاکرات مجمع عمومی ذکر شده در مورد اداره نمودن مذاکرات کمیسیون‌ها و کمیسیون‌های فرعی‌قابل اجراء است به استثنای حد نصاب اکثریت.

۷۴۳ - ۳ - برای اخذ رأی در کمیسیون‌ها و کمیسیون‌های فرعی تمام مقررات ماده ۱۵ باید رعایت شود به استثنای تشریفات مذکوره در بند ۷۲۲.


‌ماده ۱۷ - حفظ حق

۷۴۴ - ۱ - به طور کلی هیأت‌های نمایندگی که نتوانند هیأت‌های نمایندگی دیگر را به تبعیت از نظریه خود وادار نمایند باید اهتمام ورزند که‌حتی‌الامکان تابع نظر اکثریت شوند.

۷۴۵ - ۲ - معهذا اگر یک هیأت نمایندگی درک نماید که کیفیت تصمیم متخذه مانع از این خواهد بود که دولت متبوع او قرارداد را امضاء یا تجدید نظر‌در آیین‌نامه‌ای را تأیید نماید می‌تواند در مورد آن تصمیم به عنوان موقت یا قطعی شرایطی قید نماید.


‌ماده ۱۸ - صورت‌جسله‌های جلسه‌های عمومی

۷۴۶ - ۱ - صورتجلسه‌های جلسه‌های عمومی توسط دبیرخانه کنفرانس تنظیم می‌شود و کوشش به عمل خواهد آمد قبل از تاریخی که برای بررسی‌آنها تعیین شده طبع و بین هیأت‌های نمایندگی توزیع شود.

۷۴۷ - ۲ - پس از توزیع صورتجلسه‌ها هیأت‌های نمایندگی می‌توانند در اسرع وقت اصلاحاتی که در نظر دارند به دبیرخانه کنفرانس تسلیم دارند و این‌روش مانع از این نخواهد بود که در همان جلسه که صورتجلسه‌ها به تصویب می‌رسد نظرات اصلاحی خود را شفاهاً نیز اعلام نمایند.

۷۴۸ - ۳ (۱) - به طور کلی صورتجلسه باید حاوی پیشنهادات و تصمیمات بوده و به عباراتی موجز و مختصر تحریر شده باشد.

۷۴۹ - (۲) - معهذا هر هیأت نمایندگی حق دارد تقاضا نماید اظهارات او بالتمام یا به اختصار در صورتجلسه درج شود در این حال باید از نظر تسهیل‌کار مخبرین در بدو سخنرانی این موضوع را متذکر شوند و مضافاً پس از پایان جلسه ظرف ۲‌ساعت متن کتبی اظهارات خود را به دبیرخانه کنفرانس‌تسلیم نماید.

۷۵۰ - ۴ - با وجود این از حق مذکوره در بند ۸۴۹ راجع به تقاضای درج اظهارات در صورتجلسه باید حتی‌المقدور کمتر استفاده شود.


‌ماده ۱۹ - خلاصه مذاکرات و گزارش‌های کمیسیون‌های فرعی

۷۵۱ - ۱ (۱) - مذاکرات کمیسیون‌ها و کمیسیون‌های فرعی جلسه به جلسه با توجه به نکات اساسی و عقاید مختلفه که تذکر آنها ضرورت داشته و‌پیشنهادات و نتایج حاصله به طور اختصار در خلاصه مذاکرات درج می‌شود.

۷۵۲ - (۲) - معهذا هر هیأت نمایندگی حق دارد که از اختیارات مندرجه در بند ۷۴۹ استفاده نماید.

۷۵۳ - (۳) - از حق مذکوره در بند ۷۵۲ باید کمتر استفاده شود.

۷۵۴ - ۲ - کمیسیون‌ها و کمیسیون‌های فرعی می‌توانند عنداللزوم گزارش‌هایی جزء به جزء تهیه نموده و در صورت ضرورت یک گزارش نهایی و‌موجز شامل خلاصه پیشنهادات و نتایج حاصله از مطالعاتی که انجام داده‌اند تهیه و تسلیم دارند.


ماده ۲۰ - تصویب صورتجلسه‌ها و خلاصه مذاکرات و گزارش‌ها

۷۵۵ - ۱ (۱) - اصولاً در ابتدای هر جلسه علنی یا هر جلسه کمیسیون و کمیسیون فرعی رییس از هیأت‌های نمایندگی استعلام می‌نماید که آیا‌نظریه‌ای راجع به صورتجلسه یا خلاصه مذاکرات جلسه قبل دارند یا خیر چنانچه هیچ اصلاحیه کتبی واصل نشود یا اعتراض شفاهی اظهار نگردد‌صورتجلسه یا خلاصه مذاکرات تصویب شده تلقی می‌گردد والا اصلاحات لازمه در آنها به عمل خواهد آمد.

۷۵۶ - (۲) - هر گزارش نهایی یا غیر نهایی باید به تصویب کمیسیون یا کمیسیون فرعی مربوطه رسیده باشد.

۷۵۷ - ۲ (۱) - صورتجلسه آخرین جلسه علنی را رییس جلسه بررسی و تصویب می‌نماید.

۷۵۸ - (۲) خلاصه مذاکرات آخرین جلسه کمیسیون یا کمیسیون فرعی را رییس کمیسیون‌یا کمیسیون فرعی بررسی و تصویب می‌نماید.


‌ماده ۲۱ - کمیسیون تحریرات

۷۵۹ - ۱ - متن قرارداد و آیین‌نامه‌ها و سایر اسناد نهایی کنفرانس با همان کیفیت که از کمیسیون‌های مختلفه رسیده و با توجه به نظرات اظهار شده به‌کمیسیون تحریرات ارجاع می‌شود و کمیسیون مزبور عبارات آنها را بدون این که در مدلول و معنی تغییر و تحریفی حاصل شود تکمیل نموده و به‌متن‌های دیگر که محتاج به تصحیح نبوده اضافه می‌نماید.

۷۶۰ - ۲ - کمیسیون مزبور متن‌های نامبرده را به جلسه علنی عودت می‌دهد تا آنها را تصویب یا برای تجدید مطالعه به کمیسیون ذیصلاحیت ارجاع‌نماید.


‌ماده ۲۲ - شماره گذاری

761 - 1 - شماره‌های فصل‌ها - مواد و بندهای متن‌هایی که نسبت به آنها تجدید نظر به عمل آمده تا زمانی که برای مرتبه اول متن‌های مذکوره در‌جلسه علنی قرائت می‌شود محفوظ خواهد ماند و متن‌های الحاقی موقتاً دارای شماره‌های بند قبلی متن اصلی می‌شوند و به اول آنها حروف B و A و‌غیره اضافه می‌شود.

۷۶۲ - ۲ - پس از این که فصل‌ها و مواد و بندها برای مرتبه اول قرائت شد و به تصویب رسید به منظور شماره‌گذاری قطعی به کمیسیون تحریرات‌ارجاع می‌شود.


‌ماده ۲۳ - تصویب قطعی

۷۶۳ - متن‌های قرارداد - آیین‌نامه و سایر اسناد نهایی پس از این که برای مرتبه دوم در جلسه علنی قرائت شد و به تصویب رسید قطعی تلقی‌می‌شوند.


‌ماده ۲۴ - امضاء

۷۶۴ - متن‌های قطعی که به تصویب کنفرانس رسیده برای امضاء به هیأت‌های نمایندگی که دارای اعتبارنامه مشروحه در فصل ۵ آیین‌نامه عمومی‌باشند تسلیم می‌شود و ثبت امضاء با توجه به نام کشور متبوع هر هیأت نمایندگی به ترتیب حروف الفباء فرانسه انجام می‌گیرد.


‌ماده ۲۵ - اخبار مطبوعاتی

۷۶۵ - اخبار رسمی مربوط به فعالیت‌های کنفرانس را فقط به اجازه رییس یا یکی از نواب رییس کنفرانس می‌توان به طور مطبوعاتی مخابره نمود.


‌ماده ۲۶ - معافیت

۷۶۶ - در تمام مدت کنفرانس اعضاء هیأت‌های نمایندگی و اعضاء شورای اداری و مقامات عالی رتبه سازمان‌های دائمی اتحادیه که در کنفرانس حضور‌دارند و کارمندان دبیرخانه اتحادیه که مأمور کنفرانس هستند حق دارند تا حدودی که دولت کشور محل انعقاد کنفرانس با دولت‌های دیگر مؤسسات غیر‌دولتی مجاز بهره‌بردار مربوطه توافق نموده احتیاجات پستی و تلگرافی و تلفنی خود را به رایگان انجام دهند.

قسمت ۲ - هیأت‌های مشورتی بین‌المللی

فصل ۱۰ - مقررات عمومی

۷۶۷ - مقررات قسمت دوم آیین‌نامه عمومی مکمل ماده ۱۴ قرارداد است که وظائف و سازمان هیأت‌های مشورتی بین‌المللی را تشریح نموده.

‌فصل ۱۱ - شرایط شرکت نمودن

۷۶۸ - ۱ (۱) - اعضاء هر هیأت مشورتی بین‌المللی عبارتند از:

‌الف - ادارات کلیه اعضاء اصلی و اعضاء وابسته اتحادیه.

۷۶۹ - ب - هر مؤسسه بهره‌بردار غیر دولتی مجاز که با رعایت شرایط زیر و تأیید عضو وابسته‌ای که او را به رسمیت شناخته تقاضای شرکت در‌کارهای یک هیأت را بنماید معهذا برای این که چنین مؤسسه‌ای بتواند به نام عضو یا عضو وابسته‌ای که او را به رسمیت شناخته اقدام نماید لازم است‌در هر مورد عضو یا عضو وابسته مزبور هیأت مشورتی ذینفع را مستحضر نماید که آن هیأت در انجام امر مورد نظر مجاز است.

۷۷۰ - (۲) - اولین درخواست یک مؤسسه بهره‌بردار غیر دولتی مجاز راجع به شرکت در فعالیت‌های هیأت مشورتی بین‌المللی به عنوان دبیر کل‌ارسال می‌گردد و نامبرده آن را به اطلاع اعضاء اصلی و وابسته اتحادیه و رییس هیأت مشورتی مربوطه می‌رساند تقاضای یک مؤسسه بهره‌بردار غیر‌دولتی مجاز باید مورد تأیید عضو اصلی و یا وابسته‌ای که او را به رسمیت شناخته قرار گرفته باشد.

۷۷۱ - ۲ (۱) به سازمان‌های بین‌المللی که عملیات خود را با اتحادیه هماهنگ نموده و فعالیت‌های مشترک دارند ممکن است اجازه داده شود به عنوان‌مشاور در کارهای هیأت‌های مشورتی شرکت نمایند.

۷۷۲ - (۲) درخواست اولیه یک سازمان بین‌المللی برای شرکت در عملیات هیأت مشورتی بین‌المللی به عنوان دبیر کل ارسال می‌شود و نامبرده مراتب‌را تلگرافاً به اطلاع اعضاء اصلی و وابسته رسانیده و از اعضاء اصلی تقاضا می‌نماید که نظریه خود را نسبت به پذیرش درخواست مذکوره اعلام دارند‌اگر اکثریت پاسخ‌هایی که در ظرف یک ماه رسیده مثبت باشد درخواست پذیرفته تلقی می‌شود و در هر صورت دبیر کل نتیجه این مشاوره را به اطلاع‌کلیه اعضاء اصلی و وابسته و رییس مشورتی ذینفع می‌رساند.

۷۷۳ - ۳ (۱) سازمان‌های علمی و صنعتی که اشتغال به مطالعه مسائل تله‌کمونیکاسیون داشته و یا به مطالعه و ساختن وسائل لازم برای سرویس‌های‌آن مشغول هستند به شرط تأیید اداره کشور ذینفع می‌توانند به عنوان مشاور در جلسات کمیسیون‌های مطالعات هیأت‌های مشورتی شرکت نمایند.

۷۷۴ - (۲) درخواست اولیه یک سازمان علمی یا صنعتی برای اجازه شرکت در جلسات کمیسیون‌های مطالعات هیأت مشورتی باید مورد تأیید اداره‌کشور مربوطه قرار گرفته و به عنوان رییس هیأت مشورتی ذینفع ارسال شود.

۷۷۵ - ۴ - هر مؤسسه بهره‌بردار مجاز غیر دولتی و هر سازمان بین‌المللی یا هر سازمان علمی و صنعتی که اجازه شرکت در فعالیت‌های یک هیأت‌مشورتی را تحصیل نموده حق دارد به وسیله اظهارنامه استعفای خود را از این حق به دبیر کل اعلام دارد این استعفا پس از انقضاء یک سال از تاریخ‌تسلیم اظهارنامه نافذ است.

‌فصل ۱۲ - وظائف جلسه علنی

۷۷۶ - جلسه علنی:

‌الف - گزارشات کمیسیون‌های مطالعات را بررسی نموده طرح‌های مشروحه در آنها را تغییر داده و یا رد نموده و اصل گزارش را تصویب می‌نماید.

۷۷۷ - ب - با رعایت مقررات بند ۱۹۰ صورت مسائل جدیدی که باید مورد مطالعه قرار گیرد تدوین و عنداللزوم برنامه مطالعات را تنظیم می‌نماید.

۷۷۸ - پ - به اقتضای ضرورت کمیسیون‌های موجوده را ابقاء و کمیسیون‌های جدید مطالعات تشکیل می‌دهد.

۷۷۹ - ت - مسائل مورد مطالعه را به کمیسیون‌های مطالعات ارجاع می‌نماید.

۷۸۰ - ث - گزارش رییس را در مورد عملیاتی که کمیته از تاریخ آخرین مجمع عمومی انجام داده بررسی و تصویب می‌نماید.

۷۸۱ - ج - برآورد احتیاجات مالی کمیته را تا تاریخ افتتاح جلسه علنی آتی تصویب می‌نماید و برآورد مزبور بعداً تسلیم شورای اداری می‌شود.

۷۸۲ - چ - مسائل دیگری را که در حدود مقررات ماده ۱۴ قرارداد و دومین قسمت آیین‌نامه عمومی ضروری تشخیص داده شود بررسی می‌نماید.

‌فصل ۱۳ - تشکیل جلسه علنی

۷۸۳ - ۱ - جلسه علنی معمولاً هر سه سال یک مرتبه در محل و زمانی که جلسه علنی قبل تعیین نموده تشکیل می‌شود.

۷۸۴ - ۲ - برای تغییر محل و زمان تشکیل جلسه علنی یا یکی از این دو دبیر کل نظر اعضاء اصلی اتحادیه را استعلام و بر طبق نظر اکثریت اقدام‌می‌نماید.

۷۸۵ - ۳ - ریاست جلسات علنی یک هیأت مشورتی را رییس هیأت نمایندگی کشور محل تشکیل جلسه عهده‌دار است و اگر جلسه در مقر اتحادیه‌تشکیل شود رییس از طرف خود جلسه انتخاب خواهد شد نواب رییس را هم جلسه علنی انتخاب می‌نماید.

۷۸۶ - ۴ - وظائف دبیرخانه جلسه علنی یک هیأت مشورتی را دبیرخانه اختصاصی هیأت مزبور و در صورت لزوم با همکاری اداره کشور دعوت‌کننده‌و کارمندان دبیرخانه کل انجام می‌دهند.

‌فصل ۱۴ - زبان‌ها و حق رأی در جلسات علنی

۷۸۷ - ۱ (۱) - در جلسات علنی زبان‌های مذکوره در ماده ۱۲ قرارداد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۷۸۸ - (۲) - اسناد مقدماتی کمیسیون‌های مطالعات و اسناد و صورتجلسه‌های علنی و سندهایی که بعد از این قبیل اسناد از طرف کمیته‌های مشورتی‌بین‌المللی منتشر می‌شود باید به سه زبان کار اتحادیه نگاشته شود.

۷۸۹ - ۲ - اعضاء اصلی که در جلسات علنی هیأت‌های مشورتی حق رأی دادن دارند در بندهای ۱۳ و ۲۵۰ توصیف شده‌اند معهذا اگر اداره یکی از‌کشورهای عضو نماینده معرفی ننماید نمایندگان مؤسسات بهره‌بردار مجاز غیر دولتی که از طرف آن کشور به رسمیت شناخته شده‌اند بدون توجه به‌تعداد آنها و با رعایت مقررات بند ۷۶۹ حق دارند یک رأی بدهند.

‌فصل ۱۵ - کمیسیون‌های مطالعات

۷۹۰ - ۱ - جلسه علنی به منظور بحث و تحلیل مسائلی که مورد مطالعه قرار گرفته کمیسیون‌های مطالعاتی تشکیل می‌دهد ادارات و مؤسسات‌بهره‌بردار غیر دولتی و سازمان‌های بین‌المللی مجاز با رعایت مقررات شماره ۷۷۱ و ۷۷۲ در صورت تمایل به شرکت در فعالیت‌های کمیسیون‌های‌مطالعات مراتب را در جلسه علنی یا خارج از جلسه مزبور به رییس هیأت مشورتی مربوطه اطلاع می‌دهد.

۷۹۱ - ۲ - به اضافه با رعایت مقررات بندهای شماره ۶۷۳ و ۶۷۴ کارشناسان سازمان‌های علمی و صنعتی به عنوان مشاور در جلسات هر کدام از‌کمیسیون‌های مطالعات شرکت می‌نمایند.

۷۹۲ - ۳ - جلسه علنی برای اداره نمودن هر یک از کمیسیون‌های مطالعاتی یک نفر مخبر و یک نفر معاون انتخاب می‌نماید اگر در فاصله زمان بین دو‌جلسه علنی یکی از مخبرهای کمیسیون‌های مطالعات از انجام وظائف محروم شود معاونش جانشین او شده و کمیسیون مربوطه در جلسه بعد از بین‌اعضای خود معاون دیگری انتخاب می‌نماید و اگر در ظرف مدت مذکور معاونی قادر به انجام وظائف خود نباشد نیز به همین ترتیب عمل می‌شود.

‌فصل ۱۶ - کیفیت فعالیت‌های هیأت‌های مطالعات

۷۹۳ - ۱ - مسائلی که به کمیسیون‌های مطالعات ارجاع می‌گردد. حتی‌المقدور از طریق مکاتبه حل و فصل می‌شود.

۷۹۴ - ۲ (۱) - معهذا اگر مسائلی مهم و فراوان به کمیسیون‌های مطالعات ارجاع شده باشد جلسه علنی می‌تواند در صورت تشخیص ضرورت دستور‌تشکیل کمیسیون‌های مطالعات را بدهد.

۷۹۵ - (۲) - به علاوه اگر بعد از جلسه علنی یک مخبر کل تشخیص دهد برای بحث درباره مسائلی که از طریق مکاتبه توفیق حل و فصل آنها حاصل‌نشده لازم است کمیسیون مربوطه یک یا چند جلسه تشکیل دهند و چنین امری را جلسه علنی پیش‌بینی ننموده باشد می‌تواند پس از کسب اجازه از‌اداره خود و مشورت با مدیر مربوطه و اعضای کمیسیون خود و با رعایت حداقل هزینه پیشنهاد نماید که در محل مناسبی کمیسیون تشکیل شود.

۷۹۶ - ۳ - معهذا برای اجتناب از مسافرت‌های غیر ضروری و ممتد مدیر یک هیأت مشورتی با جلب نظر مخبرین کل کمیسیون‌های مطالعات ذینفع‌یک برنامه کلی تنظیم می‌نماید که با اجرای آن جلسات چندین گروه مطالعه در یک محل و در یک زمان تشکیل گردد.

۷۹۷ - ۴ - رییس گزارشات نهایی کمیسیون‌های مطالعات را برای ادارات شرکت‌کننده و مؤسسات بهره‌بردار مجاز غیر دولتی که هیأت مشورتی آنها را‌به رسمیت شناخته و احیاناً سازمان‌های بین‌المللی شرکت‌کننده ارسال می‌دارد به طوری که یک ماه قبل از انعقاد جلسه علنی آتی گزارشات مزبور به‌مقصد برسد در صورتی که کمیسیون‌های مطالعات بلافاصله قبل از انعقاد جلسه علنی تشکیل شده باشد ارسال گزارشات ضرورت ندارد و مسائلی که‌موضوع آنها طبق مقررات فوق گزارش نشده باشد در دستور مذاکرات جلسه علنی قید نخواهد شد.

‌فصل ۱۷ - وظائف مدیر و دبیرخانه اختصاصی

۷۹۸ - ۱ (۱) مدیر یک هیأت مشورتی عملیات جلسه علنی و کمیسیون‌های مطالعات را هماهنگ نموده و مسئول حسن انتظام عملیات هیأت‌می‌باشد.

۷۹۹ - (۲) مدیر مسئولیت اسناد هیأت را عهده‌دار است.

۸۰۰ - (۳) یک دبیرخانه مرکب از اشخاص متخصص که زیر نظر مستقیم رییس انجام وظیفه می‌نماید در پیشرفت کارهای هیأت با مدیر همکاری‌می‌نماید.

۸۰۱ - (۴) کارمندان دبیرخانه‌های تخصصی و آزمایشگاه‌ها و سازمان‌های فنی هیأت مشورتی از نظر اداری تابع دبیر کل می‌باشند.

۸۰۲ - ۲ - کارمندان اداری و فنی دبیرخانه را در حدود بودجه‌ای که از طرف مجمع عمومی یا شورای اداری به تصویب رسیده مدیر انتخاب می‌نماید.‌حکم انتصاب کارمندان اداری و فنی مزبور را دبیر کل با موافقت مدیر مربوطه صادر می‌نماید و تصمیم قطعی انتصاب یا انفصال با دبیر کل است.

۸۰۳ - ۳ - مدیر با اختیار تام و به عنوان مشاور در مذاکرات جلسه علنی و کمیسیون‌های مطالعات شرکت می‌نماید و برای تهیه موجبات تشکیل‌جلسه علنی و کمیسیون‌های مطالعات اقدامات لازم به عمل خواهد آورد.

۸۰۴ - ۴ - مدیر گزارش عملیات هیأت مشورتی را از تاریخ آخرین جلسه علنی ماقبل به جلسه علنی تسلیم می‌دارد این گزارش پس از تصویب برای‌دبیر کل ارسال می‌شود که به شورای اداری تسلیم گردد.

۸۰۵ - ۵ - برای اطلاع شورای اداری و اعضاء اصلی و وابسته اتحادیه از فعالیت‌های سال گذشته هیأت گزارشی از طرف مدیر تهیه و به جلسه علنی‌سالانه شورا تسلیم می‌شود.

۸۰۶ - ۶ - مدیر برآوردی از احتیاجات مالی هیأت مشورتی تا جلسه آینده تهیه و برای تصویب به جلسه علنی تسلیم می‌دارد برآورد مزبور پس از‌تصویب برای دبیر کل ارسال می‌شود که به شورای اداری تسلیم گردد.

۸۰۷ - ۷ - مدیر مخارج سال بعد هیأت را در حدود برآوردی که به تصویب شورای اداری رسیده تنظیم و به مدیر کل تسلیم می‌دارد تا در بودجه سالیانه‌اتحادیه منظور شود.

۸۰۸ - ۸ - در صورت ضرورت و در چهارچوب مقررات قرارداد مدیر در فعالیت‌های کمک‌های فنی اتحادیه شرکت می‌نماید.

‌فصل ۱۸ - پیشنهادات برای کنفرانس‌های اداری

۸۰۹ - ۱ - جلسات علنی هیأت‌های مشورتی می‌توانند بر طبق بند ۱۹۱ و شرحی که در بند ۲۰۳ مذکور است برای تغییر آیین‌نامه پیشنهاداتی تهیه‌نمایند.

۸۱۰ - ۲ - این پیشنهادات به موقع تسلیم دبیر کل می‌شود تا جمع‌آوری شده و طبق شرایط پیش‌بینی شده در بند ۶۲۷ برای اعضاء اصلی و وابسته‌ارسال شود.

‌فصل ۱۹ - روابط هیأت‌های مشورتی با یکدیگر و با سایر سازمان‌های بین‌المللی

۸۱۱ - ۱ (۱) جلسات علنی هیأت‌های مشورتی می‌توانند به منظور انجام مطالعات و اظهار نظریه‌هایی که جنبه نفع عمومی داشته باشد کمیسیون‌های‌مختلط تشکیل دهند.

۸۱۲ - (۲) به منظور مطالعه و تهیه طرح نظریه درباره مسائلی که جنبه نفع عمومی داشته باشد رؤسای هیأت‌های مشورتی می‌توانند با همکاری‌مخبرین کل از کمیسیون‌های مطالعات دو هیأت مشورتی جلسات مختلط تشکیل دهند طرح‌های مزبور به جلسه علنی آینده هر یک از هیأت‌های‌مشورتی تسلیم می‌شود.

۸۱۳ - ۲ - اگر از یک هیأت مشورتی دعوت شود که در یک جلسه هیأت مشورتی دیگر با یک سازمان بین‌المللی شرکت نماید جلسه علنی یا مدیر‌هیأت مزبور می‌توانند با رعایت مقررات بند ۱۵۶ نماینده‌ای تعیین و با عنوان مشاور برای تأمین منظور اعزام دارند.

۸۱۴ - ۳ - دبیر کل - معاون دبیر کل - رییس هیأت بین‌المللی ثبت فرکانس‌ها مدیر هر هیأت مشورتی یا نمایندگان آنها می‌توانند با عنوان مشاور در‌جلسات یک هیأت مشورتی شرکت نمایند و در صورت احتیاج یک هیأت مشورتی می‌تواند از نمایندگان هر سازمان دائمی اتحادیه که حضور خود را‌در جلسات آن هیأت ضروری ندانسته دعوت نماید تا در جلسات مزبور شرکت نمایند.