قانون حقوق و مزایای پرسنل نیروهای مسلح شاهنشاهی

از مشروطه
پرش به ناوبری پرش به جستجو
نسخهٔ قابل چاپ دیگر پشتیبانی نمی‌شود و ممکن است در زمان رندر کردن با خطا مواجه شوید. لطفاً بوکمارک‌های مرورگر خود را به‌روزرسانی کنید و در عوض از عمبکرد چاپ پیش‌فرض مرورگر خود استفاده کنید.
قوانین نیروهای مسلح شاهنشاهی و ژاندارمری تصمیم‌های مجلس

مجلس شورای ملی مجموعه قوانین دوره قانونگذاری بیست و چهارم

اساسنامه‌های مصوب مجلس شورای ملی

قانون حقوق و مزایای پرسنل نیروهای مسلح شاهنشاهی - مصوب ۲۹ فروردین ۱۳۵۳ مجلس شورای ملی و ۲۶ فروردین ۱۳۵۳ مجلس سنا - این قانون در تاریخ ۴ اردیبهشت ۱۳۵۳ به توشیح محمدرضاشاه پهلوی رسید.

‌ماده ۱- از اول فروردین ماه ۱۳۵۴ حقوق ماهانه افسران، همافران، درجه‌داران افراد کادر ثابت نیروهای مسلح شاهنشاهی و هم‌ردیفان آنان به شرح‌جداول زیر تعیین و پرداخت می‌گردد:

>‌جدول: دوره ۲۳ - جلد ۱۷ - صفحه ۷۶۵۳ الی ۷۶۵۶<

تبصره - حقوق افسران وظیفه در تمام طول خدمت وظیفه عمومی به میزان حقوق سال اول افسران همدرجه در کادر ثابت و حقوق درجه‌داران وظیفه برابر جدول زیر خواهد بود.

‌ماده ۲ - کارمندان غیر نظامی ارتش شاهنشاهی از اول سال ۱۳۵۳ تابع مقررات استخدامی موضوع تبصره ۱ ماده ۵ قانون استخدام نیروهای مسلح‌شاهنشاهی می‌باشند، حقوق کارمندان مزبور از اول سال ۱۳۵۳ برابر جدول زیر پرداخت می‌شود و هر گونه تغییر در جدول مذکور تابع مقررات‌استخدامی مربوط می‌باشد.

>‌جدول: دوره ۲۳ - جلد ۱۷ - صفحه ۷۶۵۷<

‌تبصره ۱- کارمندان غیرنظامی ژاندارمری و شهربانی کشور، سازمان هواپیمایی کشوری و سازمان هواشناسی کشور و سازمان نقشه‌برداری کماکان‌تابع مقررات قانون استخدام کشوری خواهند بود و در محاسبه حقوق آنان ضریب قانون استخدام کشوری به اضافه ۱۰% ملاک محاسبه قرار خواهد‌گرفت.

‌تبصره ۲- کارمندان غیرنظامی مادام که در نیروهای مسلح شاهنشاهی خدمت می‌نمایند از لحاظ مقررات کیفری و انضباطی تابع قوانین و مقررات‌کیفری و انضباطی ارتش شاهنشاهی خواهند بود.

‌ماده ۳- ضریب جداول حقوق موضوع مواد ۱ و ۲ این قانون همواره عبارت است از ضریب حقوق کارمندان مشمول قانون استخدام کشوری به‌اضافه بیست درصد.

‌ماده ۴- تفاوت افزایش حقوق ماه اول که در نتیجه اجرای جداول این قانون حاصل می‌شود مشمول مقررات قسمت اخیر بند ج ماده ۸۱ قانون‌استخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی نخواهد بود.

‌ماده ۵- حقوق محصلینی که در مراکز آموزشی ارتش شاهنشاهی تحصیل می‌نمایند به شرح زیر تعیین و از تاریخ ۱۳۵۳٫۶.۱۰ قابل پرداخت است.

‌الف - دانش‌آموزان آموزشگاههای درجه‌داری که با گواهینامه پایان دوره ابتدایی پذیرفته شده یا می‌شوند ۵۰۰۰ ریال.

ب - دانش‌آموزان آموزشگاههای درجه‌داری که با گواهینامه دوره راهنمایی یا سیکل اول پذیرفته شده یا می‌شوند ۶۵۰۰ ریال.

پ - دانش‌آموزان سال اول دبیرستان نظام ۳۰۰۰ ریال.

ت - دانش‌آموزان سال دوم دبیرستان نظام ۴۰۰۰ ریال.

ث - دانش‌آموزان سال سوم دبیرستان نظام ۵۰۰۰ ریال.

ج - دانش‌آموزان سال چهارم دبیرستان نظام ۶۰۰۰ ریال.

چ - هنرجویان آموزشگاه همافری ۸۰۰۰ ریال.

ح - دانشجویان آموزشگاه افسری ۸۰۰۰ ریال.

خ - دانشجویان سال اول دانشکده افسری ۹۰۰۰ ریال.

‌د - دانشجویان سال دوم دانشکده افسری ۱۰۰۰۰ ریال.

‌ذ - دانشجویان سال سوم دانشکده افسری ۱۱۰۰۰ ریال.

‌تبصره ۱ - از تاریخ ۵۳٫۹.۱۴ حقوق محصلین مشابه مراکز آموزشی و ژاندارمری و شهربانی کشور در هر مورد به میزان ۷۵% حقوق محصلین‌مشابه در مراکز آموزشی ارتش شاهنشاهی قابل پرداخت می‌باشد.

(آموزشگاههای پاسبانی شهربانی از لحاظ این ماده در ردیف آموزشگاههای درجه‌داری ارتش محسوب می‌شوند.)

‌تبصره ۲ - نیروهای مسلح شاهنشاهی مجازند مبالغ مشروحه مذکور در بندهای پ و ت و ث و ج این ماده را به آن عده از دانش‌آموزان سایر‌دبیرستانهای کشور که به منظور خدمت در نیروهای مسلح شاهنشاهی انتخاب می‌شوند با اخذ تعهد لازم به عنوان کمک هزینه تحصیلی پرداخت‌نمایند.

‌تبصره ۳ - محصلین وظیفه در مدت آموزش به شرح زیر حقوق ماهانه دریافت می‌نمایند:

‌الف - دانشجویان وظیفه درمدت آموزش مقدماتی و دانش‌آموزان وظیفه ۲۰۰۰ ریال.

ب - دانشجویان وظیفه در مدت آموزش تخصصی ۲۵۰۰ ریال.

‌تبصره ۴ - به دانش‌آموزان دبیرستان صنعتی نیروی زمینی شاهنشاهی به ترتیب در سالهای اول، دوم و سوم ۶۵۰۰-۷۰۰۰-۷۵۰۰ ریال حقوق‌پرداخت خواهد شد.

‌ماده ۶ - علاوه بر حقوق مقرر در این قانون به افسران، همافران، درجه‌داران و افراد شاغل کادر ثابت نیروهای مسلح شاهنشاهی و هم‌ردیفان آنان با‌توجه به مسئولیت آنان در هر درجه مبلغی به عنوان فوق‌العاده شغل طبق آیین‌نامه‌ای که به تصویب وزارت جنگ می‌رسد بر اساس تبصره ۸۹ قانون‌بودجه اصلاحی سال ۵۳ و بودجه سال ۵۴ کل کشور تعیین و پرداخت خواهد شد. مبلغ این فوق‌العاده شغل در هر درجه نباید از حداکثر حقوق همان‌درجه تجاوز نماید.

‌ماده ۷ - مزایایی که بر اساس حقوق مبنا یا مجموعی از حقوق و مزایا تعیین شده و همچنین سایر مزایا که مبلغ آن به طور ثابت تعیین گردیده مادام‌که اصلاح نگردیده‌اند تابع مأخذ و مقررات مورد عمل در اسفند ماه ۱۳۵۲ می‌باشد وزارت جنگ مکلف است نسبت به اصلاح آن اقدام و آیین‌نامه‌های‌مربوط را جهت تصویب به مراجع قانونی ذیربط ارسال نماید.

‌ماده ۸ - فوق‌العاده‌های بدی آب و هوا- محرومیت از تسهیلات زندگی و فوق‌العاده محل خدمت مشمولین این قانون به میزان مندرج در مقررات‌استخدامی کشوری تعیین و پرداخت خواهد شد. آیین‌نامه اجرایی این ماده از طرف وزارت جنگ تهیه و به موقع اجرا گذارده می‌شود.

‌ماده ۹ - در صورتی که مبلغ حقوق و مزایای مشمولین این قانون در وضع جدید از مبلغ حقوق و مزایایی که طبق مقررات قبلی به آنان تعلق‌می‌گرفته و برابر مفاد این قانون ملغی گردیده کمتر شود تفاوت این مبلغ را به عنوان تفاوت تطبیق حقوق و مزایا در حال اشتغال و پس از آن دریافت‌خواهند نمود و در هر حال مجموع حقوق و مزایای مشمولین این قانون برابر مقررات جدید نباید از مجموع مبلغ حقوق و مزایای قابل پرداخت برابر‌مصوبات قبلی کمتر باشد.

‌ماده ۱۰ - از تاریخ ۱۳۵۳٫۹.۱۸ افسرانی که دارای سابقه خدمت درجه‌داری یا افرادی کادر ثابت و یا هر دو باشند علاوه بر حقوق مقرر در این قانون‌ماهانه به ازاء هر سال خدمت درجه‌داری یا افرادی از مبلغی معادل چهار برابر ضریب حقوق مندرج در ماده ۳ این قانون استفاده خواهند نمود و این‌مبلغ مشمول کسور بازنشستگی و بیمه بوده و در احتساب حقوق بازنشستگی محاسبه منظور خواهد شد.

‌ماده ۱۱ - پرداخت پاداش سالانه به پرسنل کادر ثابت و افسران و درجه‌داران وظیفه و کارمندان رسمی مشمول این قانون از محل اعتبارات پرسنلی،‌فقط تا میزان دو ماه حقوق و مزایای مربوط به درجه یا پایه مجاز خواهد بود.

‌ماده ۱۲ - مقررات این قانون با رعایت ماده ۱۰۸ قانون استخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی شامل بازنشستگان و معلولین و مستمری‌بگیران‌هم‌درجه آنان که قدمت خدمتشان مساوی است نیز خواهد شد.

‌ماده ۱۳ - پس از تصویب این قانون آن قسمت از قوانین و مقررات مربوط به حقوق و مزایای پرسنل نیروهای مسلح شاهنشاهی که در مقام اجرا با‌مقررات این قانون مغایر باشد ملغی خواهد بود و تا زمانی که آیین‌نامه‌های اجرایی مذکور در این قانون به تصویب مقامات مربوط در این قانون نرسیده‌است مقررات موجود فعلی معتبر و لازم‌الاجراء خواهد بود.

‌قانون فوق مشتمل بر سیزده ماده و هفت تبصره پس از تصویب مجلس شورای ملی در جلسه روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۳۵۴ در جلسه روز‌چهارشنبه چهاردهم خرداد ماه یک هزار و سیصد و پنجاه و چهار شمسی به تصویب مجلس سنا رسید.

‌رییس مجلس سنا - جعفر شریف‌امامی