قانون تعرفه مخابرات تلگرافی
مجلس شورای ملی مذاکرات دوره قانونگذاری دوم | تصمیمهای مجلس | قوانین انتخابات مصوب مجلس شورای ملی |
نمایندگان مجلس شورای ملی دوره قانونگذاری دوم |
قانون تعرفه مخابرات تلگرافی - مصوبه ۲۴ جمادیالثانیه ۱۳۲۹ قمری
ماده ۱ - قیمت مخابرات تلگرافی در تمام خاک ایران به خط فارسی تا ده کلمه اول دو هزار و ده شاهی و بعد هر کلمه پنج شاهی است.
ماده ۲ - پرداخت قیمت مخابرات تلگرافی اعم از سئوال یا جواب به عهده تسلیمکننده صورت تلگراف است.
ماده ۳ - سؤالکننده میتواند مطالبه جواب کند در صورتی که هنگام مخابره سؤال قیمت هر عده کلمه را که برای جواب خود کافی میداند به دفترتلگراف تحویل نماید که اول آن ده کلمه خواهد بود تلگرافخانه در آن صورت مکلف است عده کلماتی که وجه آن دریافت شده به مخاطب اعلام نماید.
ماده ۴ - هر گاه بعد از انقضای مدت پانزده روز جواب نرسید اداره قیمت جواب را به سؤالکننده رد خواهد کرد و پس از آن اگر مخاطب بخواهدجواب به دهد باید از عهده قیمت بر آید.
ماده ۵ - اداره تلگراف در برابر قیمت مخابرات معادل وجهی که دریافت میدارد تمبر روی قبض که به حامل میدهد الصاق خواهد نمود که نصفآن روی قبض و نصف روی سوش (ته ورق کتابچه) خواهد بود.
ماده ۶ - قیمت قبض تلگرافی پنج شاهی است.
ماده ۷ - در مواقعی که اداره تلگراف بتواند قبول مخابرات فوری و حضوری نماید قیمت مخابرات حضوری دو برابر و مخابرات فوری سه برابرتلگرافات معمولی است.
ماده ۸ - مدلول ماده سوم و چهارم و هفتم در روی تمام اوراق تلگرافی به طبع خواهد رسید.
ماده ۹ - اسم مقصد جزو کلمات محسوب میشود.
ماده ۱۰ - اشخاصی که خواسته باشند میتوانند آدرس خود را به طور اختصار به اداره تلگراف معرفی نمایند و در این صورت اداره تلگراف مبلغسه تومان سالیانه برای ثبت آدرس دریافت خواهد داشت.
ماده ۱۱ - قیمت مخابرات تلگرافی به خط لاتین به هر زبانی که باشد در داخله مملکت تا ده کلمه اول سه هزار و ده شاهی است و بعد هر کلمههفت شاهی است و در صورتی که عده کلمات معلوم نباشد هر دوازده حرف یک کلمه محسوب خواهد شد.
ماده ۱۲ - مواد این قانون شش ماه پس از امضاء در تمام مملکت مطابق نظامنامه اداری وزارت تلگراف به موقع اجرا گذاشته میشود و تماممقررات سابق راجع به این مواد منسوخ خواهد شد.
ماده ۱۳ - مخابرات تلگرافی سوای مخابرات سلطنتی مجانی نخواهد بود وجه گرفته میشود ولی برای هر وزارتخانه و انجمنهای ایالتی و ولایتیمبلغی اعتبار داده میشود که اگر از آن مبلغ زیاد شد وجه آن را بدهند.
ماده ۱۴ - برای اخذ سواد هر تلگراف موافق قوانین مقرره از هر یک کلمه تا صد کلمه اداره تلگراف مبلغ دو هزار دینار دریافت میدارد.
ماده ۱۵ - هر گاه سواد تلگراف از یکصد کلمه تجاوز کرد به هر یکصد کلمه پانصد دینار دریافت خواهد شد.